Харчові технології, хлібопродукти і комбікорми (Food technologies, bakery and mixed fodders)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Харчові технології, хлібопродукти і комбікорми (Food technologies, bakery and mixed fodders) за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 142
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументОбоснование выбора функциональной добавки для вафельных изделий(2015) Коркач, А. В.; Кушнир, Ю. Р.Цель настоящей работы – исследование возможности использования пребиотического волокна инулина при производстве вафельных изделий для придания им функциональных свойств.
- ДокументВикористання хеномелесу при виробництві борошняних виробів з дріжджового тіста(2015) Хомич, Г. П.; Горобець, О. М.Досліджували вплив продуктів переробки хеномелесу на газоутворювальну здатність борошна і встановили, що в дослідних зразках, де використовували продукти переробки хеномелесу газоутворювальна здатність зросла на 25-30 %.
- ДокументРозробка сумішей на основі зернових пластівців(2015) Жигунов, Д. О.; Мардар, М. Р.; Волошенко, О. С.; Браславцева, І. В.Предметом дослідження даної роботи були багатокомпонентні суміші на основі вівсяних пластівців з додаванням шматочків сублімованих фруктів.
- ДокументВлияние коры дуба на активность микроорганизмов, культивируемых в жидкой закваске(2015) Самуйленко, Т. Д.; Жданова, А. В.; Пащенко, А. А.Использование коры дуба в технологии жидкой закваски может влиять на активность культивируемых микроорганизмов (дрожжей и молочнокислых бактерий). Это обусловлено химическим составом этого фитосырья.
- ДокументВплив оброблення сучасними бентонітами на прозорість білих столових виноматеріалів(2015) Мельник, І. В.; Чебукін, П. П.; Бочевар, Р. І.Експериментальне обґрунтування та впровадження сучасних високогігієнічних сорбційних матеріалів для обробки виноматеріалів, мають велике технологічне значення і вкрай актуальні для виноробного виробництва.
- ДокументУдосконалення післязбиральної обробки зерна голозерного ячменю(2015) Станкевич, Г. М.; Кац, А. К.; Луніна, Л. О.; Гагауз, Е. В.З метою удосконалення процесів очищення та сушіння на кафедрі технології зберігання зерна були вивчені фізико-технологічні властивості та закономірності кінетики сушіння голозерного ячменя сорту Ахілес вирощеного у 2014 р. на полях ОСГІ.
- ДокументВплив електроактивованої води на вміст залишкового нітриту натрію у м’ясних продуктах(2015) Віннікова, Л. Г.; Пронькіна, К. В.У роботі представлені результати дослідження впливу електроактивованої води на дію нітриту натрію в зразках варених ковбас та цільном’язових виробів із свинини. При виробництві дослідних зразків варених ковбасних виробів нітрит натрію вносили згідно до рецептури під час складання фаршу.
- ДокументВизначення впливу нових видів рослинної сировини на технологічні характеристики безглютенового парового хліба з кукурудзяного борошна(2015) Дрібноход, Н. І.; Мінченко, С. М.; Дугіна, К. В.Для розроблення інноваційної технології безглютенового парового хліба було обрано кукурудзяне борошно, оскільки відсутність в ньому глютена доведена, а різниця у формі та розмірі зерна кукурудзи від зерна пшениці та жита мінімалізує ймовірність потрапляння глютенвміщуючих зернових культур в якості домішок.
- ДокументОценка термостабильности фитазы при производстве гранулированных кормов(2015) Марченков, Д. Ф.; Макаринская, А. В.Главной проблемой на сегодняшний день при использовании фитазы в производстве комбикормов остаётся её термолабильность. Исторически сложилось так, что технологическое оборудование на комбикормовых заводах Украины было в своё произведено различными фирмами и поэтому имеет различные технические характеристики.
- ДокументАктуальність розробки нових продуктів харчування на основі зерна полби(2015) Мардар, М. Р.; Кручек, О. А.; Голубєва, М. М.Одним із актуальних напрямків у розвитку виробництва продуктів оздоровчого харчування є створення збагачених продуктів на основі зернових культур, оскільки, в силу відносно невисокої вартості вихідної сировини, вони є традиційними та доступними широкому колу українських споживачів і здатні компенсувати нестачу біологічно активних речовин у раціоні харчування населення.
- ДокументТвердий біфідовмісний сир – сучасний продукт функціонального харчування(2015) Ланженко, Л. О.; Ткаченко, Н. А.Метою даної роботи стала розробка науково обґрунтованої технології біфідовмісного твердого сиру, який пресують, функціонального призначення з низькою температурою другого нагрівання і підвищеним рівнем молочнокислого бродіння.
- ДокументОсобливості післязбиральної обробки дрібнонасіннєвих культур(2015) Овсянникова, Л. К.Мета дослідження: поліпшення якості, мінімізація енерговитрат і збільшення тривалості безпечного і екологічного зберігання зерна сучасних сортів дрібнонасіннєвих культур, за рахунок підвищення ефективності їх очищення, сушіння і охолодження.
- ДокументБіологічна оцінка водоростевої кормової добавки(2015) Макаринська, А. В.Ефективність використання кормових добавок і комбікормів визначають за допомогою біологічної і зоотехнічної оцінок. Біологічна оцінка характеризує кінцевий результат годівлі, тобто продуктивну дію комбікормів, яка виражається у постійних середньодобових приростах маси тіла, зовнішній вигляд і добрий стан здоров'я тварин і птиці.
- ДокументХарчові технології, хлібопродукти і комбікорми(Одес. нац. акад. харч. технологій, 2015)Збірник матеріалів конференції містить тези доповідей наукових досліджень за актуальними проблемами розвитку харчової, зернопереробної, комбікормової, хлібопекарної і кондитерської промисловості. Розглянуті питання удосконалення процесів та обладнання харчових і зернопереробних підприємств, а також проблеми якості, харчової цінності та впровадження інноваційних технологій продуктів лікувально-профілактичного і ресторанного господарства. Збірник розраховано на наукових та практичних працівників, викладачів, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів відповідних напрямів підготовки
- ДокументЗагальна концепція та один з напрямів забезпечення населення України хлібопекарною продукцією високої харчової цінності(2015) Лебеденко, Т. Є.; Соколова, Н. Ю.; Кожевнікова, В. О.Встановлено ефективність використання ароніїї чорноплідної в технології хлібобулочних виробів, як збагачувача харчової цінності так і живильного середовища для дріжджів, що в свою чергу відобразилось в покращенні якості готових виробів – пористості, кислотності, питомого об'єму, а також таких показників як газоутворююча здатність, інтенсивність газоутворення в тісті, бродильна активність та підйомна сила.
- ДокументРазработка технологии замороженных полуфабрикатов булочных изделий функционального назначения(2015) Солоницкая, И. В.; Пшенишнюк, Г. Ф.; Мальков, Р. Ю.Нами были проведены исследования по влиянию крахмалов на качество готовых изделий, изготовленных по традиционной технологии. За контроль брали изделие без внесения добавок.
- ДокументИсследование влияния дифференцированной переработки зерна на выбор оптимальных дозировок ферментных препаратов(2015) Хлиманков, Д. В.; Тананайко, Т. М.; Пушкарь, А. А.; Гайдым, О. И.В лаборатории отдела технологий алкогольной и безалкогольной продукции РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларуси по продовольствию» было исследовано влияние дозировок ферментов амилолитического и целлюлолитического спектра действия на физико-химические показатели, реологические свойства зернового сусла, полученного по механико-ферментативной обработке крахмалсодержащего сырья с дифференцированной переработкой его биополимеров.
- ДокументВнедрение франчайзинга – новая форма реорганизации труда экономики страны(2015) Жириков, Ю. Е.Новой формой создания рабочих мест в условиях высокой безработицы является франчайзинг, для внедрения которого необходимо спланировать на основе бизнес-плана порядок деятельности предприятия.
- ДокументОсобливості використання поліфункціонального драглеутворюючого напівфабрикату для желейних виробів(2015) Степанова, Т. М.Необхідність створення низькокалорійної десертної продукції зумовлена нагальними потребами сучасного людства.
- ДокументВикористання купажів рослинних олій збалансованих за жирнокислотним складом у технології м’ясних хлібів(2015) Топчій, О. А.; Котляр, Є. О.Були розробленні двокомпонентні системи купажів рослинних рафінованих олій та був досліджений їх жирнокислотний склад.