Технології харчових продуктів і комбікормів (Technologies of food products and mixed fodders)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Технології харчових продуктів і комбікормів (Technologies of food products and mixed fodders) за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 254
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументТехнології харчових продуктів і комбікормів(Одеська національна академія харових. технологій, 2017)Збірник матеріалів конференції містить тези доповідей наукових досліджень за актуальними проблемами розвитку харчової, зернопереробної, комбікормової, хлібопекарної і кондитерської промисловості. Розглянуті питання удосконалення процесів та обладнання харчових і зернопереробних підприємств, а також проблеми якості, харчової цінності та впровадження інноваційних технологій продуктів лікувально-профілактичного і ресторанного господарства. Збірник розраховано на наукових працівників, викладачів, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів відповідних напрямів підготовки та виробників харчової продукції.
- ДокументМодификация структуры и функциональных свойств белков сои методом регулируемого протеолиза(2017) Капрельянц, Л. В.; Труфкати, Л. В.; Шпырко, Т. В.Обоснованные научными исследованиями режимы были положены в основу разработанной технологической схемы производства модифицированной полножирной соевой муки.
- ДокументСоздание комбинированных кисломолочних продуктов со злаковой добавкой(2017) Шуляк, Т. Л.; Гуща, Н. Ф.Цель работы — создание новых комбинированных кисломолочных продуктов со злаковой добавкой.
- ДокументОцінка придатності підземних (ґрунтових) вод річок Довбока та Кубанка (басейн Куяльницького лиману, Одеська область, Україна) для споживання людиною(2017) Лобода, Н. С.; Гриб, О. М.; Отченаш, Н. Д.; Яров, Я. С.Метою роботи є оцінка придатності підземних (ґрунтових) вод річок Довбока та Кубанка (басейн Куяльницького лиману, Одеська область, Україна) для споживання людиною.
- ДокументВизначення впливу цукрів та різних видів крохмальної патоки на властивості карамельної маси(2017) Дорохович, А. М.; Мазур, Л. С.Метою роботи є провести комплекс досліджень по визначенню впливу сахарози та різних видів крохмальної патоки на якість карамельної маси.
- ДокументСухі зернові сніданки підвищеної харчової цінності(2017) Хоренжий, Н. В.; Волошенко, О. С.Мета роботи полягає у обґрунтуванні використання моркви, бананів та винограду у якості сировини для ЕЗП. Для досягнення поставленої мети вирішені наступні задачі: обґрунтувати можливість фортифікації полікомпонентного зернового продукту (ЗП) за рахунок включення до його складу невисушених компонентів; дослідити зміну якісних показників модельних сумішей ЗП в процесі екструдування. Об’єктом дослідження є технологічний процес екструдування, предметом — морква сорту «Каратель» з початковою вологістю 85 %, банани — вологістю 74 %, виноград сорту «Кіш—міш» вологістю 89 %, подрібнені до розміру частинок 3…5 мм, кукурудзяна (ГОСТ 6002—69), рисова (ГОСТ 6292—70), пшенична (ДСТУ 7699:2015) крупи. Крупність розмелу зернової сировини досягали подрібненням у вальцьовому верстаті, встановлюючи робочий зазор 2 мм. Технологічний процес екструзії дослідних зразків проводили в екструдері марки ЕЗ—150 (Bronto). Усі дослідження виконували згідно стандартизованих методик.
- ДокументИзменение качества зерна пшеницы тритикале при проращивании(2017) Зенькова, М. Л.Целью работы является исследование физических показателей качества зерна по стандартным методикам, которые характеризуют его состояние, что в значительной степени определяет технологические режимы его переработки.
- ДокументБіотехнологічна переробка зернових культур(2017) Данилова, О. І.; Решта, С. П.; Барікян, К. С.Метою роботи є з’ясування перспектив використання ферментативного гідролізу різних видів крохмалів для отриманням глюкозної і мальтозної патоки завдяки інтенсифікації процесів біоконверсії крохмалів.
- ДокументКомпонентний аналіз монарди двійчастої (monarda didyma) та іі застосування у виробництві пікантних крекерів(2017) Дзигар, О. О.; Даценко, А. В.; Оболкіна, В. І.Метою проведених досліджень було вивчення компонентного складу листків монарди двійчастої, можливості її застосування при виробництві борошняних кондитерських виробів, зокрема, для створення нового асортименту пікантних крекерів.
- ДокументСорбційне очищення стічних вод від іонів важких металів за допомогою вторинної сировини харчових виробництв(2017) Коваленко, О. О.; Новосельцева, В. В.Комплексна переробка відходів з метою зниження техногенного навантаження на на- вколишнє середовище є однією з актуальних проблем сучасності.
- ДокументОпределение режимов предварительного нагревания замесов из биоактивированного зерна ржи и тритикале белорусской селекции при производстве пищевого этилового спирта(2017) Миронцева, А. А.; Цед, Е. А.; Волкова, С. В.Целью работы являлось определение режимов предварительного нагревания замесов из биоактивированного зерна ржи и тритикале белорусской селекции при получении сусла в спиртовом производстве.
- ДокументХарактеристика зерна кукурузи, що вирощується і переробляється в Україні(2017) Рибчинський, Р. С.Широкі можливості застосування кукурудзи у різних галузях промисловості є наслідком збільшення частки її вирощування. За даними ФАО (Food and Agriculture Organization of the United Nations) виробництво кукурудзи в світі за останні роки встановилося на рівні від 870 до 1027 млн. т при цьому частка посівних площ протягом останніх років залишається майже незмінною і складає 170…180 млн. га і збільшення обсягів виробництва забезпечується використанням перспективних селекційних сортів кукурудзи та застосуванням сучасних агротехнологій [1].
- ДокументТехнологические аспекты использования мяса водоплавающей птицы при производстве рубленых полуфабрикатов(2017) Азарова, Н. Г.; Агунова, Л. В.; Шлапак, Г. В.Современная тенденция в области совершенствования структуры питания направлена на создание ассортимента продуктов, сбалансированных по химическому составу или обогащенных биологически активными веществами. В этой связи анализ рецептуры рубленых полуфабрикатов показал несоответствие соотношения в продукте белков животного и растительного происхождения по сравнению с рекомендуемыми для здорового питания. Учитывая это, в продукт вносили добавку, содержащую растительный белок. В качестве такой добавки была выбрана масса, полученная из водоросли спирулины.
- ДокументВикористання порошку топінамбура та шротів олійних культур у технології заварного хліба із житнього борошна(2017) Пашова, Н. В.; Волощук, Г. І.; Гаврецький, А. І.Метою нашої роботи було дослідження та удосконалення технології хліба заварного житнього зі зниженим вмістом цукрів шляхом додавання порошку топінамбура та борошна шротів із насіння гарбуза, кунжуту та горіха волоського.
- ДокументЭкспертные методы оценки качества заменителей масло какао(2017) Лилишенцева, А. Н.Используя заменители какао масла можно добиться серьёзного снижения затрат в процессе производства, значительно сократить расходы на сырьё, а также обеспечить оптимизацию производственного процесса и потребительских свойств выпускаемой продукции.
- ДокументШляхи удосконалення технологічного обладнання зернопереробної галузі з урахуванням екологічних аспектів(2017) Гапонюк, О. І.; Гончарук, Г. А.Системний підхід до рішення проблеми децентралізації переробки зерна на стадії проектних робіт забезпечується впровадженням основ створення процесів та агрегатного устаткування для зернопереробки на місцях вирощування сировини, споживання готової продукції та утилізації відходів виробництва як системи наукового обґрунтування та уніфікованих процедур розробки технологічного та технічного забезпечення підприємств збереження та переробки зерна.
- ДокументПолісахариди – протектори біологічно активних речовин(2017) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Капустян, А. І.; Науменко, К. І.Метою роботи було створення модулів з протекторною дією на основі полісахаридів щодо переліку певних БАР.
- ДокументНауково-практичні аспекти виробництва харчових наноплівок на основі композицій уронатних полісахаридів(2017) Кондратюк, Н. В.; Пивоваров, Є. П.; Степанова, Т. М.Предметами дослідження є розчини гідроколоїдів (гідрогелі) уронідного складу (альгінат натрію та низькоетерифікований амідований пектин) та тонкошарові плівки (ксерогелі) на їх основі.
- ДокументИсследование гидравлического сопротивления группового прямоточного пылеуловителя на основе взаимодействующих закрученных потоков(2017) Акулич, А. В.; Лустенков, В. М.; Акулич, А. А.; Барсуков, В. В.Для крупнотоннажных производств, включающих в технологических циклах процессы переработки порошкообразных материалов, существует проблема очистки больших объемов отработанных пылегазовых потоков. В условиях конкурентной экономики актуальным решением является создание высокопроизводительных пылеуловителей, обеспечивающих энергоэффективную очистку, то есть высокую эффективность улавливания при небольших энергозатратах.
- ДокументІнноваційні підходи до створення харчових плівкоутворюючих гідрогелів(2017) Степанова, Т. М.; Кондратюк, Н. В.Метою роботи є дослідження структурно—механічних та органолептичних властивостей зразків із використанням стандартних методів аналізу.