J2 (241) - Готельно-ресторанна справа
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд J2 (241) - Готельно-ресторанна справа за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 82
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка концепції готелю із коворкінгом у м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Новикова АлінаКваліфікаційна робота бакалавра, метою якої є розробка проекту конкурентоспроможного готельного підприємства в місті Одеса, особливістю якого є створення при ньому коворкінгу, складається з: Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства в місті Одеса, актуальність мети кваліфікаційної роботи бакалавра. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу існуючих конкурентів, вивченні попиту на даний вид послуг, пропонується відкриття готелю із коворкінгом, забезпечення новітньою матеріально-технічною базою нового закладу, використання нових маркетингових засобів просування послуг підприємства. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи готелю, а саме розрахунок необхідного обладнання для номерів, кількості потрібного персоналу, площ приміщень для їх організації, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб. В ньому розглянуті основні положення по організацію роботи в готелі та організації зони коворкінгу. Організаційного розділу, де проведено аналіз послуг, що пропонує готель, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління готелем, а також представлено опис заходів щодо охорони праці, цивільної оборони та екологічної безпеки підприємства. Аналізу інвестиційної привабливості проекту, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності готелю з коворкінгом, витрат на впровадження та проектованих показників прибутку від надання послуг гостинності.
- ДокументРозробка нової концепції готелю апартаментів для сімей в Приморському районі міста Одеси(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Бичкова АнастасіяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; Технологічний розділ; Організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 5 листів на яких показано: Концепція закладу готельно – ресторанного господарства; SWOT –аналіз підприємства; Послуги апарт - готелю «Pandorium Family» та Оцінка інвестиційної привабливості проекту; План 1- го поверху до та після реконструкції; Номерний фонд до та після реконструкції та переоблаштування. В першому розділі був розглянутий аналіз та статистичні дані готельного бізнесу в Україні та місті Одеса, охарактеризоване готельне господарства, представлені та розглянуті потенційні конкуренти апарт – готелі. В подальшому була розроблена та описана нова концепція апарт – готелю. Для колишнього готелю «Club City House Klumba» була запропонована нова концепції, де на буде створений новий апарт – готель «Pandorium Family», апартаменти для сімей, а також туристів, біженців з рядом додаткових послуг. За новою концепцією було заплановано наступне: Розширення номерного фонду на два номери на першому поверсі; Часткова реконструкція Апартаментів та оновлення меблів в усіх інших; Встановлення замків «YALE YDM3109» для номерного фонду з ключовим та кодовим доступом; Покриття водоемульсійною фарбою стін та поклейка грифельної плівки на якій можна малювати, писати. Впровадження додаткових послуг: можливість зарядки гаджетів при відсутності світла за допомогою портативного акумулятору «BODASAN POWERBANK (EA200)», трансфер, дитяча ванночка, дитяче ліжко дітям до 3-х років, Автоматичний обігрівач «Zibro RS-2222 на біопаливі» для підігріву їжі та обігріву. Встановлення обігрівачів HONEYWELL 360° для номерів в зимній період. Дані впровадження націлені на комфорт та довгострокове проживання різних груп туристів. В технологічному розділі представлена організаційна структура, технологія надання послуг службами готелю, штатний розклад. Описані заходи щодо охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 79 стор.; таблиць – 8 додатків – 25 графічних аркушів – 5
- ДокументРозробка концепції ресторану нової української кухні в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Кошик СвітланаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина склада-ється з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових дослі-джень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної при-вабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного го-сподарства, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управлін-ня закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати дослі-джень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію ресторану «Пироги та м’ясо» в м. Одеса. Ресторан «Пироги та м’ясо» пропонує відвідувачам скуштувати регіони України на смак. Заклад пропонує традиційні страви регіонів України та ії ва-ріацію и вигляді пирога. Також ресторан використовує нові AR технології у своєму меню. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої про-грами закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представ-лено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персона-лу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної приваб-ливості проекту.
- ДокументРозробка нової концепції ресторану "Цукіні" в м. Одеса шляхом впровадження системи НАССР(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Петрова ВалеріяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства та гарячого цеху з розташуванням обладнання, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства, з урахуванням впровадження event-технологій. В роботі поставлена мета розробити план дій по впровадженню системи НАССР в ресторані ""Цукіні"". Для українських закладів ресторанного бізнесу та виробників харчової продукції більш поширено сертифікацію по системі менеджменту якості ISO. Проте на ринках Європи та США, окрім поняття «якості», існує і надзвичайно важливе поняття «безпечності». Саме воно є ключовим у системі НАССР, призначеній для виявлення, усунення та контролю ризиків, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту. В Україні з 2012 р. на державному рівні прийнято низку законодавчих документів, за якими до 2019 р. всі оператори ринку повинні були впровадити цю систему, останніми в переліку були заклади малої потужності, до яких і відносяться більшість закладів ресторанного бізнесу. Зазначається, що заклади, які не впровадять систему НАССР, будуть підлягати перевірці та штрафам. Проте і сьогодні низка закладів малого ресторанного бізнесу ще не впровадила систему НАССР, тому результати даної кваліфікаційної роботи будуть цікавими не тільки для ресторану ""Цукіні"", а й для інших. В технологічному розділі описано модель закладу, структуру складських, виробничих приміщень, групи приміщень для організації споживання їжі, відпочинку гостей. Проведено розробку меню та виробничої програми закладу, розрахунки гарячого цеху, його персоналу та підібрано виробниче обладнання. В організаційному розділі представлено структуру управління в кафе-ресторані, розраховано чисельність необхідного персоналу та розроблено графік його роботи. Описано основні та додаткові послуги, що будуть надаватися. Наведено принципи охорони праці на підприємстві та прийняті заходи щодо зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. В економічній частині розраховано та проаналізовано показники інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції курортного готельно-ресторанного комплексу в Карпатах(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Кухар АнастасіяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію за-кладу готельно-ресторанного господарства, план поверху готельного господарст-ва, послуги закладу готельного господарства, структуру управління закладу готе-льного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готельно-ресторанного комплексу «Карпатська лавина» у с. Татарів Івано-Франківської області. Курортний готельно-ресторанний комплекс «Карпатська лавина» . Основна ідея проекту – надання послуг розміщення, проживання та харчування. Забезпечення високого рівня сервісу найвибагливішим гостям, які є учасниками конфренцій, ділових зустрічей, а також гостям, якi приїхали відпочити та насолодитись горами. В технологічному розділі представлене моделювання інфраструктурної складової готелю. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції сімейного міні-готелю в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Бархам Діана АдельРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу готельно-ресторанного господарства, план житлового поверху, послуги закладу готельного господарства, структуру управління закладу готельного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію сімейного міні-готелю «Морський курорт» в м. Одеса. Згідно з концепцією міні-готель «Морський курорт» буде відрізнятись широким спектром основних і додаткових послуг для сімей з дітьми. Відмінною характеристикою мініготелю є вигідне розташування готелю неподалік від узбережжя Чорного моря, наявність спа-центру, ресторану, стоянки, дитячого клубу. В технологічному розділі представлено моделювання інфраструктурної складовою готелю, проєктування окремих функціональних елементів готелю. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та підходи до охорони навколишнього середовища, розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проєкту.
- ДокументРозробка концепції апарт-готелю для сімейного відпочинку в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Зубенко АлінаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: модель концепції підприємства, організаційну структуру управління готелем, послуги готелю, план житлового поверху та вестибюльне зонування готелю. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію апарт-готелю в м. Одеса. Запропоновано створення засобу розміщення з комфортними умовами про-живання для сімейних туристів з дітьми в м. Одеса, що має попит серед споживачів готельних послуг. Апарт-готель включатиме 10 номерів із зоною кухні у стилі лофт. Для відпочинку гостей запропоновано створення дитячого клубу та майданчика для ігор, загальної облаштованої зони для сімейного дозвілля, надання в оренду велосипедів та екскурсійних послуг. В технологічному розділі представленні розрахунки місткості готелю, харак-теристика номерного фонду та інших приміщень закладу, характеристика та кош-торис створення додаткових приміщень. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу. Описані принципи охорони праці на підприємстві, заходи протипожежної безпеки, заходи щодо охорони навколишнього середовища та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка нової концепції ресторану "Солома" в с. Усатове Одеської обл. (впровадження локальної кухні)(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Кориткін ЛеонідАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: «Розробка нової концепції ресторану «Солома» в с. Усатове Одеської обл. (впровадження локальної кухні)» Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина скла-дається з чотирьох розділів: обґрунтування концепції; технологічний роз-діл; організаційний розділ; аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію за-кладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарст-ва, структуру управління закладу ресторанного господарства, послуги за-кладу ресторанного господарства. На початку проекту наведено характеристику та аналіз ринку готель-норесторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень роз-роблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію ресто-рану «Солома» в с. Усатове Одеської обл. Ресторан «Солома» - це ресторан 1 категорії, призначений для прове-дення різноманітних заходів. Розташований в с. Усатове Одеської області. Ідея концепції полягає у впровадженні локальної кухні з метою розширен-ня варіативності меню. Це дозволить підвищити конкурентоспроможність закладу на ринку ресторанних та залучити більшу кількість гостей. В технологічному розділі представлені розрахунки виробничої про-грами закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі пред-ставлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підп-риємстві та розраховано економічні показники і проведено аналіз інвести-ційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 77 стор.; таблиць – 26; графічних аркушів – 4.
- ДокументРозробка концепції ресторану єврейської кухні в м. Умань Черкаської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Ігнатьєв Андрій«Розробка концепції ресторану єврейської кухні в м. Умань Черкаської області» Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію ресторану єврейської кухні в м. Умань Черкаської області. Ресторан єврейської кухні в м. Умань Черкаської області пропонує національні страви з натуральних інгредієнтів, з беззаперечним дотриманням правил Кашруту та високий рівень обслуговування гостей. Основна ідея проекту – збереження традицій та унікальності єврейської кухні, з одночасним забезпеченням нових та захоплюючих вражень для гостей. В технологічному розділі представлені розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Також в роботі представлено організаційну структуру, описані принципи охорони праці на підприємстві, розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 91стор.; таблиць – 31 графічних аркушів – 4
- ДокументРозробка нової концепції розвитку готелю «Sofia Forest Club» в м. Яремче Івано-Франківської області шляхом впровадження додаткових послуг(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Бобокало УлянаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: модель концепції підприємства, організаційну структуру управління готелем, послуги готелю, план житлового поверху готелю з приміщеннями для додаткових послуг. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готелю «Sofia Forest Club» в м. Яремче Івано-Франківської області. Заклад відомий своїм розташуванням у лісі біля річки Прут, вражаючими панорамами гір та спа-послугами. Також гостям надається харчування у ресторані. Готель надає послуги розміщення у номерах Стандарт, Дуплекс та Апартаменти. Інтер’єр представлений у класичному стилі. Запропоновано створення додаткових послуг дозвілля, що підвищить прибутковість закладу. В технологічному розділі представленні розрахунки місткості готелю, характеристика номерного фонду та інших приміщень закладу, характеристика та кошторис створення додаткових приміщень. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу. Описані принципи охорони праці на підприємстві, заходи протипожежної безпеки, заходи щодо охорони навколишнього середовища та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції готелю з впровадженням івент простору в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Гончаренко РиммаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу готельного господарства, план 2-х поверхів будівлі івент простору, послу ги закладу готельного господарства, структуру управління закладу готельного го сподарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно- ресторанних послуг та івент індустрії України та регіону. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готелю з впровадженням івент простору. Основна ідея проекту – спроектувати готель 4* з тематичним дизайном, приміщеннями для проведення заходів, гарною прилеглою територією та розробити комплекс послуг, які були б цікаві цільовій аудиторії. В технологічному розділі кваліфікаційної роботи спроектовано функціональні елементи готелю, розраховано площу, устаткування та обладнання. Також описана технологія та організація обслуговування всіма службами готелю. В організаційному розділі представлено організаційну структуру управління. Наведено перелік та характеристику основних та додаткових послуг готелю. Прописані заходи щодо охорони праці, протипожежної системи безпеки, цивільної оборони та навколишнього середовища. У четвертому розділі проведена оцінка інвестиційної привабливості проек- ту.
- ДокументРозробка нової концепції бізнес-готелю "Marion SPA" (Буковель, Івано-Франківська обл.) шляхом впровадження інноваційних додаткових послуг(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) ЖЕРНАК ЮліяАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: Розробка нової концепції бізнес-готелю “Marion Spa” (Буковель, Івано-Франківська обл.) шляхом впровадження інноваційних додаткових послуг. Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів, на яких показано: Лист 1 - Концепція закладу готельного господарства, Лист 2 - План 1-го поверху закладу готельного господарства, Лист 3 - План СПА - салону при готелі; Лист 4 - Послуги закладу готельного господарства, структура управління закладу готельного господарства У вступі розглянуто тенденції розвитку світової індустрії туризму, ситуацію в Україні та проблеми, що ускладнюють роботу готельного господарства. В першому розділі проведено аналіз ринку послуг готельно-ресторанного господарства в Буковелі. Готель Marion Spa знаходиться в Буковелі за адресою Урочище вишня 48б. Це розкішний готель на Буковелі. Навколишня природа та близькість до природи підкреслюють унікальність готелю. Він поєднує традиційний фольклор в інноваційному виданні, що зачаровує гостей. В готелі, як зазначається на його офіційному сайті, гості опиняються в оточенні природи, красивих гір. Вдале Розташування готелю дозволяє відпочиваючим протягом декількох хвилин дістатися до гірськолижних трас та розваг курорту. Проведений СВОТ аналіз підкреслив сильні сторони готелю, а саме розташування, достатньо широкий спектр послуг, використання сучасних маркетингових ходів, це дає потужні можливості закладу. До слабких сторін віднесено відсутність номеру і умов для людей з особливими потребами, орієнтацію на гостей з високими доходами. Крім того, не достатньо уваги приділено питанням екологічності, але це є дуже важливим для всіх закладів, тим більше для курортних. Як загрозу для діяльності закладу можна відмітити високу конкуренцію. Показано, що цільовою аудиторією готелю є люди з достатньо високими доходами, а це здебільшого ділові люди, бізнесмени, які часто продовжують працювати, спілкуватися і під час відпочинку. В концепції розвитку запропоновано доповнити номери робочим місцем, тобто робочий стіл, крісло, письмові приналежності тощо, передбачимо прокат ноутбуків, різних гаджетів необхідних для роботи. Крім того, наявність конференц-зали на 50 місць, але недостатнє її використання говорить про можливість розширення саме послуг в цьому напрямку. В другому розділі проведено моделювання інфраструктурної складової проекту, проектування приймально-вестибюльної, житлової групи приміщень, поверху готелю, адміністративно-побутових приміщень, а також приміщень для відпочинку та відновлення сил. Зроблено пропозиції по дизайну закладу. Прийнято технологічні рішення по організації обслуговування гостей. У третьому розділі наведена характеристика основних і додаткових послуг готельно-ресторанного господарства, розроблено структуру управління та штатний розклад готелю. Запропоновано заходи щодо охорони праці та навколишнього середовища. Економічний розділ містить розрахунок показників інвестиційних витрат, товарообігу і валового доходу підприємства, визначення витрат операційної діяльності, а також оцінку інвестиційної привабливості проекту. Висновки та рекомендації по впровадженню результатів кваліфікаійної роботи, очікуваних результатів і позитивних змін послуг закладів гостинності у Буковелі.
- ДокументРозробка нової концепції розвитку готельно-ресторанного комплексу «Wol.121» в м. Одеса, шляхом впровадження анімаційних послуг(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Савельєва АлісаКваліфікаційна робота, метою якого є зміна концепції та розвиток малих готельних підприємств в місті Одеса Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємства готельного господарства в місті Одеса, актуальність теми даного дипломного проекту, загальна інформація про місце розташу-вання готелю, об’єкт, предмет дослідження, завдання. Обґрунтування концепції, в якому був проведений аналіз конку-рентів, порівняння цінової політики та послуг, вивченні попиту на даний вид послуг, розглянуті статистичні дані по Одеській області та її потенці-ал. На основі отриманих даних був зроблений висновок, що буде ак-туальним та рентабельний зміна концепції на готель з медичним нахилом та надання послуг готелем і його партнерами лікувально - профілактич-них послуг. Технологічного розділу, в якому проведено технологічні розра-хунки експлуатаційної програми готелю, коефіцієнт використання номе-рного фонду В ньому розглянуті основні положення по організації робо-ти всіх служб готелю, технологія і організація обслуговування гостей службою бронювання та прийому і розміщення, служби номерного фон-ду, інженерно – технічна. Організаційного розділу, де проведено аналіз основних та додат-кових послуг, що пропонує готель, розглянуті сучасні організаційні структури і представлено організаційну структуру управління готелем, штатний розпис робітників готелю. Розглянуті заходи щодо охорони на-вколишнього середовища і ті, що підтримує заклад, техніка пожежної безпеки, правила організації пожежної безпеки на підприємстві. Аналіз інвестиційної привабливості проекту, що містить ро-зрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності готелю, витрат на перемеблювання, оснащен-ня технікою номерного фонду, медичного кабінету, проведення ремонтних робіт, , рекламу, проектованих показників прибутку майбутнього підп-риємства.
- ДокументРозробка концепціі сімейного етноресторану української кухні при етнопарку у с Олек-сандрівка Одеській обл.(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Лук`янова ОльгаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, аналіз кон-курентів закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресто-ранного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресто-ранних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попи-ту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію сімейного етно ресторану української кухні при етнопарку у с Олександрівка Одеській обл. Основна ідея проекту оновлення існуючого закладу на території етно-парку Нью-Васюки, який знаходиться біля села Олекандрівка та Олександрівського во-досховища в Одеській області. Планується оновлення меню та редизайн закладу. Нове меню буде більш сучасним та суто українським. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено органі-заційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економі-чні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції ресторану з власною випічкою в м. Ізмаїл Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Латій МикитаАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: Розробка концепції ресторану з власною випічкою в м. Ізмаїл Одеської області Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства та борошняного цеху з розташуванням обладнання, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. В першому розділі представлено обґрунтування обраної теми, для чого проведено наукові дослідження проблем і задач готельно-ресторанного господарства м. Ізмаїл, аналіз стану закладів ресторанного бізнесу, їх недоліки в перспективи розвитку. Встановлено, що м. Ізмаїл має потужні ресурси для розвитку історичного, ділового, гастрономічного туризму при недостатній кількості закладів готельно-ресторанного господарства. Працюючі заклади ресторанного бізнесу під час пандемії, воєнного стану зустрілися з численними проблемами, насамперед зниження кількості відвідувачів і об'ємів реалізації продукції. У висновках до першого розділу обґрунтовано актуальність розробки концепції ресторану з власною випічкою, що додасть кризостійкості закладу, стабільності роботі і прибуткам. В технологічному розділі розроблено модель закладу, описано структуру складських, виробничих приміщень, групи приміщень для організації споживання їжі, відпочинку гостей, їх взаємозв'язок. Розроблено меню та виробничої програми закладу, проведено розрахунки борошняного цеху, його персоналу та підібрано виробниче обладнання. В організаційному розділі представлено структуру управління в ресторані, розраховано чисельність необхідного персоналу та розроблено графік його роботи. Описано основні та додаткові послуги, що будуть надаватися. Наведено принципи охорони праці на підприємстві та прийняті заходи щодо зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. В економічній частині розраховано та проаналізовано показники інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 102 стор.; таблиць – 47 графічних аркушів – 4
- ДокументРозробка концепції гриль-бару при кафе в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Бондаренко ГаннаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: обґрунтування концепції; технологічний розділ; організаційний розділ; аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку проєкту наведено характеристику та аналіз ринку ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію для закладу ресторанного господарства, а саме кафе «Мінімаліст» в м. Одеса. Заклад ресторанного господарства «Мінімаліст» - кафе європейської кухні у самому центрі м. Одеса. Заклад розташований за адресою: вулиця Пушкінська, 31. Метою введення нової концепції у кафе «Мінімаліст» є підвищення конкурентоздатності закладу, розширення додаткових послуг закладу для утримання постійних та приваблення нових гостей та удосконалення вже що діючих послуг. Проєкт по відкриттю гриль-бару у складі кафе відрізняється низькими стартовими вкладеннями і високою рентабельністю. Головними ідеями є: реконструкція літньої тераси, встановлення доготівельного цеху у торговому залі, розробка особливого меню та розширення додаткових послуг. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проєкту.
- ДокументРозробка концепції еко-ресторану в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Вадакарія МаріяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, аналіз кон-курентів закладу ресторанного господарства та структуру управління закладу рес-торанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресто-ранних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попи-ту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію еко-ресторану в м. Одеса. Заклад що проектується буде зосереджений на збереженні навколишнього середовища, використанні органічних та локальних продуктів, буде дбати про ене-ргоефективність, сортування відходів та переробку. Також ресторан стане освіт-ньою платформою, що підвищує свідомість про екологічні проблеми та пропонує альтернативи сталого споживання. В технологічному розділі роботи представленні розрахунки виробничої про-грами закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та гра-фік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції EVENT-кафе в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Рахліна ЛуїзаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, аналіз конкурентів закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію EVENT-кафе в м. Одеса. EVENT-кафе – це невеличкий заклад орієнтований на творчих людей, які прагнуть не просто смачно поїсти, а отримати нестандартні гастрономічні враження та весело провести час спостерігаючи за виступами музикантів, поетів та інших артистів. Основна ідея проекту – цікавий заклад, де будуть проходити ріхні тематичні заходи та гастрономічні вечері. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції ресторану при SPA-готелі з фіто-баром в смт. Затока Б.-Дністровського р-ну Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Бєлінська РусланаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з вступу, чотирьох розділів і висновків: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства та гарячого цеху з розташуванням обладнання, послуги та структуру управління закладу ресторанного господарства. У вступі розглянуто проблеми, задачі та напрямки розвитку підприємств ресторанного господарства в Україні та Одеської області, актуальність мети даної роботи. У першому розділі проведено аналіз регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства в Затоці, а саме якості та спектру послуг харчування, організації активного, відпочинку тощо. Обґрунтовано необхідність і доцільність покращення якості послуг по харчуванню за рахунок впровадження роботи ресторану при готелі. Його переваги будуть в тому, що постачання сировини буде здійснюватися від місцевих фермерів, в меню включено страви національної для народів Одеського регіону кухні. Це дозволить забезпечити конкурентоспроможність і прибутковість проектованого ресторанного підприємства – ресторану при готелі з нічним клубом у Затоці. У другому розділі розроблено меню, виробничу програму підприємства, проведено технологічні розрахунки виробничих цехів (гарячого) ресторану і групи приміщень для відвідувачів , описано дизайн закладу. У третьому розділі проведено аналіз основних та додаткових послуг, що пропонуються в проектованому ресторані, їх відповідність сучасним стандартам. Представлено організаційну структуру управління ресторанним господарством. В економічному розділі проведено розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності комплексного готельно-ресторанного підприємства, проектованих показників прибутку і терміну окупності інвестиційних витрат на впровадження заходів, що запропоновані в кваліфікаційній роботі.
- ДокументРозробка нової концепції розвитку готелю ""Плай"" в смт. Сергіївка Б.-Дністровського р-ну Одеської області шляхом впровадження спортивно-розважального центру(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Веліксар Дар'яРобота складається з текстової і графічної частини. Текстова частина місить вступ, чотири розділи, висновки та список викорис-таних джерел. Основні розділи: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових дос-ліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу готельного господарства (лист 1), план закладу готельного господарства (лист 2), план спортивно-розважального центру (лист 3), послуги та структуру управління закладу готельного господарства (лист 4). В 1-му розділі проведено аналіз стратегій розвитку регіону та курорту Сергіїв-ка, оцінку природних ресурсів, курортного та рекреаційного потенціалу міста, про-блем, що гальмують розвиток туризму. Обґрунтовано вибір теми, її актуальність шляхом проведення наукових досліджень, які були направлені вивченню стану го-тельно-ресторанного господарства та санаторно-курортного спрямування в Сергіївці. Виявлено дефіцит закладів, що будуть пропонувати послуги з організації спортивно-розважальних заходів. В 2-му розділі проведено аналіз інфраструктури готелю ""Плай"", описано робо-ту житлової, приймально-вестибюльної групи приміщень. Розроблено проект спор-тивно-розважального центру, який буде працювати при готелі ""Плай"". Описано пе-релік та особливості роботи центру при готелі. Дана характеристика адміністратив-но-побутових приміщень та описано роботу основних служб готелю. В 3-му розділі представлено структуру управління в готелі, розраховано чисе-льність необхідного персоналу та розроблено графік його роботи. Описано основні та додаткові послуги, що будуть надаватися, підкреслено необхідність широкого спектру послуг, особливих для придорожніх закладів сервісу. Наведено прийняті принципи охорони праці на підприємстві та заходи по зменшенню негативного впливу на навколишнє середовище. В 4-му розділі розраховано та проаналізовано показники інвестиційної при-вабливості проекту.