J2 (241) - Готельно-ресторанна справа

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 82
  • Документ
    Розробка концепції закусочної швидкого харчування в м. Чорноморськ Одеської області
    (ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Грановська Олена
    Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Графічна частина складається з 5 листів на яких показано: концепцію закладу закусочної швидкого харчування господарства, план закладу закусочної швидкого харчування, послуги закладу закусочної швидкого харчування господарства, структуру управління закладу закусочної швидкого харчування господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію закусочної швидкого харчування ""Калина"" в м.Чорноморськ Одеської області. Закусочна швидкого харчування ""Калина"" –її головна мета діяльності - надавати бездоганне обслуговування, перевершуючи очікування споживачів, бути лідером в своєму сегменті на ринку. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію закусочної швидкого харчування ""Калина"" в м.Чорноморськ Одеської області. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Кваліфікаційнаробота містить: текстової частини - 87 стор. таблиць -40 графічних аркушів формату А1 – 5
  • Документ
    Розробка нової концепції розвитку для готелю “Братислава” у м. Київ шляхом впровадження додаткових послуг
    (ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Гертнер Анастасія
    Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; Технологічний розділ; Організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 5 листів на яких показано: Лист 1 - Концепція закладу готельно – ресторанного господарства; Лист 2 - SWOT –аналіз підприємства; Лист 3 - Послуги готелю «Братислава» та Оцінка інвестиційної привабливості проекту; Лист 4 - План 2-го поверху до та після облаштування кіно - залу; Лист 5 - План 3-го поверху до та після облаштування масажних кабінетів. В першому розділі надана характеристика готелю, розглянуті статистичні данні готельного бізнесу в Україні та Києві, наукові статті, проведений порівняльний аналіз потенційних конкурентів, описана нова концепція з етапами впровадження. Для готелю «Братислава» була запропонована нова концепція метою якої є впровадження додаткових послуг та розширення контингенту гостей від бізнес - туристів до мандрівників - відпочиваючих. В інфраструктурі готелю основна частина додаткових послуг зосереджена на конференц – сервісу, банкетах, заходах, а ось розважливих додаткових послуг майже немає, тому було вирішено готелю запропоновувати нову концепцію не тільки ділового готельного комплексу, але й для туристів загалом. Особливо це важливо сьогодні, адже туристичний бізнес зазнає збитків і туристичні потоки в рази менше ніж були до війни. Групи туристів перейшли від ділових до вимушених і психологічно – важливих подорожей. Під психологічно важливими подорожами мається на увазі подорожі, в яких туристи намагають відволіктися, розслабитися і «перезавантажити», як це можливо, психологічний стан. За концепцією було запропоновано: Створення та облаштування кіно - залу для гостей; Облаштування зони релаксації на четвертому поверсі з послугами масажу та інноваційною гідромасажною капсулою «AquaMassage SPA» в тестовому режимі з можливим подальшим облаштування зони СПА. В технологічному розділі представлена організаційна структура, технологія надання послуг службами готелю, штатний розклад. Описані заходи щодо охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 80 стор.; таблиць – 8 додатків – 30 графічних аркушів – 5
  • Документ
    Розробка нової концепції розвитку готелю ""Плай"" в смт. Сергіївка Б.-Дністровського р-ну Одеської області шляхом впровадження спортивно-розважального центру
    (ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Веліксар Дар'я
    Робота складається з текстової і графічної частини. Текстова частина місить вступ, чотири розділи, висновки та список викорис-таних джерел. Основні розділи: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових дос-ліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу готельного господарства (лист 1), план закладу готельного господарства (лист 2), план спортивно-розважального центру (лист 3), послуги та структуру управління закладу готельного господарства (лист 4). В 1-му розділі проведено аналіз стратегій розвитку регіону та курорту Сергіїв-ка, оцінку природних ресурсів, курортного та рекреаційного потенціалу міста, про-блем, що гальмують розвиток туризму. Обґрунтовано вибір теми, її актуальність шляхом проведення наукових досліджень, які були направлені вивченню стану го-тельно-ресторанного господарства та санаторно-курортного спрямування в Сергіївці. Виявлено дефіцит закладів, що будуть пропонувати послуги з організації спортивно-розважальних заходів. В 2-му розділі проведено аналіз інфраструктури готелю ""Плай"", описано робо-ту житлової, приймально-вестибюльної групи приміщень. Розроблено проект спор-тивно-розважального центру, який буде працювати при готелі ""Плай"". Описано пе-релік та особливості роботи центру при готелі. Дана характеристика адміністратив-но-побутових приміщень та описано роботу основних служб готелю. В 3-му розділі представлено структуру управління в готелі, розраховано чисе-льність необхідного персоналу та розроблено графік його роботи. Описано основні та додаткові послуги, що будуть надаватися, підкреслено необхідність широкого спектру послуг, особливих для придорожніх закладів сервісу. Наведено прийняті принципи охорони праці на підприємстві та заходи по зменшенню негативного впливу на навколишнє середовище. В 4-му розділі розраховано та проаналізовано показники інвестиційної при-вабливості проекту.
  • Документ
    Розробка концепції транзитного кафе-ресторану при готельно-ресторанному комплексі на автошляху міжнародного значення М 15 Одеса - Рені
    (ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Гарат Ганна
    Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. В першому розділі проведено обґрунтування обраної теми, для чого проведено наукові дослідження основних проблем і задач регіону, що буде сприяти розвитку на регіональному та державному рівні. В результаті виявлено, що Україна має високий транзитний рейтинг, проте ступінь його використання - низький. Основні гальмуючі фактори - це низький інфраструктурний індекс, який враховує показники розвитку інфраструктури, якість сервісу. Проведено аналіз транспортної інфраструктури на автошляху міжнародного значення М 15 Одеса - Рені. Виявлено, що за такими показниками як наявність точок харчування, розміщення, магазинів, інших місць відпочинку даний автошлях не відповідає світовим стандартам при високій інтенсивності руху. У висновках до першого розділу обґрунтовано актуальність розробки проекту багатопрофільного комплексу сервісу. В технологічному розділі описано структуру та основні вимоги до багатопрофільних комплексів сервісу, а також організації роботи транзитного кафе-ресторану, що буде входити до його складу. Представленні розробка меню та виробничої програми закладу, розрахунки гарячого цеху та підібрано виробниче обладнання. В організаційному розділі представлено структуру управління в кафе, розраховано чисельність необхідного персоналу та розроблено графік його роботи. Описано основні та додаткові послуги, що будуть надаватися. Наведено принципи охорони праці на підприємстві В економічній частині розраховано та проаналізовано показники інвестиційної привабливості проекту.
  • Документ
    Розробка концепції ресторану в м. Одеса з впровадженням системи автоматизації
    (ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Дмитренко Дарія
    Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства та гарячого цеху з розташуванням обладнання, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. В першому розділі проведено обґрунтування обраної теми шляхом наукових досліджень стану готельно-ресторанного господарства м. Одеса, аналізу роботи закладів ресторанного бізнесу, оцінки їх недоліків та перспектив розвитку. Встановлено, що Одеса має потужні туристичні ресурси за рахунок багатої історії, ділової активності міста, гастрономічної різноманітності, достатнього розвитку закладів готельно-ресторанного господарства. Відмічено, що останні роки принесли нові проблеми, ризики і умови роботи, пов'язані з пандемією і її обмеженнями, війною в країні. З'явився запит на нові формати роботи закладів - забезпечення соціальної дистанції, зменшення контактів шляхом використання інформаційних технологій, мобільних додатків тощо. Активний від'їзд українців з початком війни викликав дефіцит кадрів в галузі. Тому обрана концепція розвитку ресторану - це впровадження системи автоматизації роботи. В технологічному розділі розроблено модель закладу, описано структуру та взаємозв'язок приміщень та зон закладу. Розроблено меню та виробничої програми закладу, проведено розрахунки гарячого цеху, його персоналу та підібрано виробниче обладнання. В організаційному розділі представлено структуру управління в ресторані, описано основні та додаткові послуги, що будуть надаватися. Наведено прийняті заходи з охорони праці на підприємстві та зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. В економічній частині розраховано та проаналізовано показники інвестиційної привабливості проекту.