J2 (241) - Готельно-ресторанна справа
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Нові надходження
Зараз показуємо 1 - 5 з 112
- ДокументРозробка концепції тематичного ресторану в м. Ізмаїл Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2024) Глухман Ірина ВіталіївнаРобота містить текстову частину з графічними додатками. Текстова частина складається з вступу, трьох розділів: обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічного розділу; організаційного розділу та висновків. У вступі розглянуто актуальність теми кваліфікаційної роботи, сформульовано мету та завдання роботи, об'єкт, предмет досліджень, наукову та практичну цінність результатів. Перший розділ присвячено аналізу ринку послуг підприємств ресторанного господарства в м. Ізмаїл Одеської області. Дана характеристика, проведено SWOT-аналіз ринку ресторанних послуг в Ізмаїлі, проведено оцінку розташування основних конкурентів проектованого ресторану, потоків потенційних відвідувачів, динаміку попиту та їх уподобань. Обґрунтовано доцільність відкриття тематичного ресторану, що надасть унікальність на ринку та конкурентні переваги. В другому технологічному розділі проведено моделювання інфраструктури ресторану, розробку виробничої програми підприємства та виробничої програми гарячого цеху, розрахунок чисельності робочого персоналу цеху, підбір обладнання та визначення площі, розроблено пропозиції по дизайну закладу, а також об'ємно-планувальні рішення, розраховано інвестиційні витрати на реалізацію проекту. В третьому організаційному розділі проведено розробку організаційної структури управління ресторану, штатного розпису, а також визначено витрати на оплату праці. Запропоновано перелік основних та додаткових послуг в ресторані. Для безпечної роботи персоналу та знаходження гостей описано прийняті в роботі заходи з охорони праці, протипожежної безпеки та цивільної оборони. Особливу увагу приділено прийнятим заходам, спрямованим на охорону навколишнього середовища. В завершенні роботи наведено описання організації роботи закладу та розроблено фінансову модель тематичного ресторану. В додатках наведено розроблену концепцію тематичного ресторану, SWOT-аналіз Ізмаїлі, його сильні та слабкі сторони, можливості і загрози для розвитку туризму та готельно-ресторанної справи, план ресторану та гарячого цеху з обраним обладнанням, а також послуги ресторану та структуру його управління.
- ДокументРозробка концепції закусочної швидкого харчування в м. Чорноморськ Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Грановська ОленаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Графічна частина складається з 5 листів на яких показано: концепцію закладу закусочної швидкого харчування господарства, план закладу закусочної швидкого харчування, послуги закладу закусочної швидкого харчування господарства, структуру управління закладу закусочної швидкого харчування господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію закусочної швидкого харчування ""Калина"" в м.Чорноморськ Одеської області. Закусочна швидкого харчування ""Калина"" –її головна мета діяльності - надавати бездоганне обслуговування, перевершуючи очікування споживачів, бути лідером в своєму сегменті на ринку. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію закусочної швидкого харчування ""Калина"" в м.Чорноморськ Одеської області. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Кваліфікаційнаробота містить: текстової частини - 87 стор. таблиць -40 графічних аркушів формату А1 – 5
- ДокументРозробка нової концепції розвитку для готелю “Братислава” у м. Київ шляхом впровадження додаткових послуг(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Гертнер АнастасіяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; Технологічний розділ; Організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 5 листів на яких показано: Лист 1 - Концепція закладу готельно – ресторанного господарства; Лист 2 - SWOT –аналіз підприємства; Лист 3 - Послуги готелю «Братислава» та Оцінка інвестиційної привабливості проекту; Лист 4 - План 2-го поверху до та після облаштування кіно - залу; Лист 5 - План 3-го поверху до та після облаштування масажних кабінетів. В першому розділі надана характеристика готелю, розглянуті статистичні данні готельного бізнесу в Україні та Києві, наукові статті, проведений порівняльний аналіз потенційних конкурентів, описана нова концепція з етапами впровадження. Для готелю «Братислава» була запропонована нова концепція метою якої є впровадження додаткових послуг та розширення контингенту гостей від бізнес - туристів до мандрівників - відпочиваючих. В інфраструктурі готелю основна частина додаткових послуг зосереджена на конференц – сервісу, банкетах, заходах, а ось розважливих додаткових послуг майже немає, тому було вирішено готелю запропоновувати нову концепцію не тільки ділового готельного комплексу, але й для туристів загалом. Особливо це важливо сьогодні, адже туристичний бізнес зазнає збитків і туристичні потоки в рази менше ніж були до війни. Групи туристів перейшли від ділових до вимушених і психологічно – важливих подорожей. Під психологічно важливими подорожами мається на увазі подорожі, в яких туристи намагають відволіктися, розслабитися і «перезавантажити», як це можливо, психологічний стан. За концепцією було запропоновано: Створення та облаштування кіно - залу для гостей; Облаштування зони релаксації на четвертому поверсі з послугами масажу та інноваційною гідромасажною капсулою «AquaMassage SPA» в тестовому режимі з можливим подальшим облаштування зони СПА. В технологічному розділі представлена організаційна структура, технологія надання послуг службами готелю, штатний розклад. Описані заходи щодо охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 80 стор.; таблиць – 8 додатків – 30 графічних аркушів – 5
- ДокументРозробка концепції ресторану локальної кухні в м. Б.-Дністровський Одеської області з впровадженням гастрономічних шоу(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Дубінка ДаріяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: 1. Обґрунтування конце-пції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закла-ду ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства та гарячо-го цеху з розташуванням обладнання, послуги закладу ресторанного господарст-ва, структуру управління закладу ресторанного господарства. В першому розділі проведено обґрунтування обраної теми, для чого прове-дено наукові дослідження основних проблем і задач готельно-ресторанного гос-подарства м. Б.-Дністровський. Встановлено, що Б.-Дністровський має потужні природно-кліматичні, історичні ресурси має високий туристичний потенціал при недостатній кількості закладів готельно-ресторанного господарства. У висновках до першого розділу обґрунтовано актуальність розробки концепції ресторану ло-кальної кухні, в якому для популяризації місцевих виробників і продукції, самого ресторанного закладу будуть проводитися гастрономічні шоу. В технологічному розділі описано модель закладу, структуру складських, виробничих приміщень, групи приміщень для організації споживання їжі, відпо-чинку гостей. Проведено розробку меню та виробничої програми закладу, розра-хунки гарячого цеху, його персоналу та підібрано виробниче обладнання. В організаційному розділі представлено структуру управління в ресторані, розраховано чисельність необхідного персоналу та розроблено графік його робо-ти. Описано основні та додаткові послуги, що будуть надаватися. Наведено прин-ципи охорони праці на підприємстві та прийняті заходи щодо зменшення негати-вного впливу на навколишнє середовище. В економічній частині розраховано та проаналізовано показники інвести-ційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 93 стор.; таблиць – 25 графічних аркушів – 4
- ДокументРозробка концепції сімейного міні-готелю в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Бархам ДіанаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу готельно-ресторанного господарства, план житлового поверху, послуги закладу готельного господарства, структуру управління закладу готельного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію сімейного міні-готелю «Морський курорт» в м. Одеса. Згідно з концепцією міні-готель «Морський курорт» буде відрізнятись широким спектром основних і додаткових послуг для сімей з дітьми. Відмінною характеристикою мініготелю є вигідне розташування готелю неподалік від узбережжя Чорного моря, наявність спа-центру, ресторану, стоянки, дитячого клубу. В технологічному розділі представлено моделювання інфраструктурної складовою готелю, проєктування окремих функціональних елементів готелю. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та підходи до охорони навколишнього середовища, розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проєкту.