J2 (241) - Готельно-ресторанна справа
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд J2 (241) - Готельно-ресторанна справа за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 82
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументНова концепція модернізації номерів готелю "Лондон" в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Качан КрістінаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів, на яких показано: концепція закладу готельно-ресторанного господарства, план житлового поверху, послуги закладу готельного господарства, структура управління закладу готельного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно- ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, а також аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готелю «Лондон». Основна ідея концепції – здоров'я і комфорт гостей. Номери будуть облаштовані з максимальним комфортом для клієнтів. Вони забезпечують чисте повітря без алергенів та мікробів, що особливо корисно для людей з проблемами з диханням. Очищена вода та оптимальне освітлення також допомагають підтримувати здоровий стан і сприяють відпочинку та відновленню. Номери готелю «Лондон» будуть модернізовані шляхом впровадження інноваційних технологічних систем очищення повітря, води, регуляторів світла, розумних термостатів, сенсорів присутності. В номерах облаштовується зона для відпочинку та релаксації, встановлюються ергономічні меблі, а також пропонуються СПА послуги, меню подушок та майстер клас з медитації. В роботі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано обладнання для обраної концепції Також представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві, розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументНова концепція ресторану ""Leo"" в м. Чорноморськ (шляхом впровадження event-технологій)(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Сіменіхіна ІннаАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: Нова концепція ресторану ""Leo"" в м. Чорноморськ ( шляхом впровадження event-технологій ) Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства та гарячого цеху з розташуванням обладнання, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства, з урахуванням впровадження event-технологій. В першому розділі проведено обґрунтування обраної теми, для чого проведено наукові дослідження ресурсів і можливостей, основних проблем і задач розвитку ресторанного господарства м. Чорноморськ. Показано, що Чорноморськ - діловий, курортний центр, має потужні природно-кліматичні і високий туристичний потенціал. Проаналізовано роботу кафе ""Leo"", яке знаходиться в парковій зоні на березі Чорного моря. У висновках до першого розділу обґрунтовано актуальність розробки нової концепції ""Leo"", в якій будуть розроблені заходи по впровадженню event-технологій. В технологічному розділі описано модель закладу, структуру складських, виробничих приміщень, групи приміщень для організації споживання їжі, відпочинку гостей. Проведено розробку меню та виробничої програми закладу, розрахунки гарячого цеху, його персоналу та підібрано виробниче обладнання. В організаційному розділі представлено структуру управління в кафе, розраховано чисельність необхідного персоналу та розроблено графік його роботи. Описано основні та додаткові послуги, що будуть надаватися. Наведено принципи охорони праці на підприємстві та прийняті заходи щодо зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. В економічній частині розраховано та проаналізовано показники інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 75 стор.; таблиць – 31 графічних аркушів – 4 додатків _ 2
- ДокументПроєкт готелю для ресторанно-готельного комплексу на Чорноморському Узбережжі Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Біденко ВандаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 5 листів на яких показано: концепцію закладу готельного господарства, генеральний план ресторанно-готельного комплексу, обємно-планувальне рішення готелю, послуги закладу готельного господарства, структуру управління закладу. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь роз-роблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готелю на тери-торії ресторанно-готельного комплексу «Four seasons» на чорноморському узбе-режжі Одеської області. Ресторанно-готельний комплекс побудований за концеп-том 4 сезони, тому розділений на зимовий, весняний, літній та осінній сектори. За таким е принципом проектується готель, у якому дизайн номерів буде присвяче-ний певному сезону. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено органі-заційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економі-чні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції EVENT-кафе в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Рахліна ЛуїзаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, аналіз конкурентів закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію EVENT-кафе в м. Одеса. EVENT-кафе – це невеличкий заклад орієнтований на творчих людей, які прагнуть не просто смачно поїсти, а отримати нестандартні гастрономічні враження та весело провести час спостерігаючи за виступами музикантів, поетів та інших артистів. Основна ідея проекту – цікавий заклад, де будуть проходити ріхні тематичні заходи та гастрономічні вечері. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції Pet`s Friendly кафе у м Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Плукчи АннаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, аналіз конкурентів закладу ресторанного господарства та структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресто-ранних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попи-ту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію pets friendly кафе у м. Одеса. Це сере-довище, де власники можуть приводити своїх домашніх тварин і насолоджуватися часом разом. У сусідньому приміщенні буде розміщено грумінг салон та зоо-магазин. В меню закладу крім звичайних страв буде окреме меню для домашніх улюбленців – спеціальне печиво, конфети, жувальні кісточки та інші смаколики для тварин. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено органі-заційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економі-чні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції SPA-готелю в м. Чорноморськ Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Душило ДанилоАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: Розробка концепції SPA-готелю у м. Чорноморськ Одеської обл. Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів, на яких показано: Лист 1 - Концепція закладу готельного господарства, Лист 2 - План 1-го поверху закладу готельного господарства, Лист 3 - План СПА - салону при готелі; Лист 4 - Послуги закладу готельного господарства, структура управління закладу готельного господарства У вступі розглянуто тенденції розвитку світової індустрії туризму, ситуацію в Україні та проблеми, що ускладнюють роботу готельного господарства. В першому розділі проведено аналіз ринку послуг готельно-ресторанного господарства в м. Чорноморськ. Дана загальна характеристика м. Чорноморськ, його природно-рекреаційних, економічних, соціальних та інших ресурсів, а також готельно-ресторанного господарства. Проведено дослідження попиту та аналіз уподобань потенційних клієнтів майбутнього SPA готелю. Обґрунтовано актуальність налагодження роботи такого готелю з умовами, необхідними для відпочинку. Все це дозволить забезпечити конкурентоспроможність і прибутковість проектованого готелю, вирішити проблему негативного впливу сезонного чинника. В другого розділу проведено моделювання інфраструктурної складової проекту, проектування приймально-вестибюльної, житлової групи приміщень, поверху готелю, адміністративно-побутових приміщень, а також приміщень для відпочинку та відновлення сил. Зроблено пропозиції по дизайну закладу. Прийнято технологічні рішення по організації обслуговування гостей. У третьому розділі наведена характеристика основних і додаткових послуг готельно-ресторанного господарства, розроблено структуру управління та штатний розклад SPA готелю. Запропоновано заходи щодо охорони праці та навколишнього середовища. Економічний розділ містить розрахунок показників інвестиційних витрат, товарообігу і валового доходу підприємства, визначення витрат операційної діяльності, а також оцінку інвестиційної привабливості проекту. Висновки та рекомендації по впровадженню результатів кваліфікаійної роботи, очікуваних результатів і позитивних змін послуг закладів гостинності у м. Чорноморськ.
- ДокументРозробка концепції апарт-готелю для сімейного відпочинку в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Зубенко АлінаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: модель концепції підприємства, організаційну структуру управління готелем, послуги готелю, план житлового поверху та вестибюльне зонування готелю. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію апарт-готелю в м. Одеса. Запропоновано створення засобу розміщення з комфортними умовами про-живання для сімейних туристів з дітьми в м. Одеса, що має попит серед споживачів готельних послуг. Апарт-готель включатиме 10 номерів із зоною кухні у стилі лофт. Для відпочинку гостей запропоновано створення дитячого клубу та майданчика для ігор, загальної облаштованої зони для сімейного дозвілля, надання в оренду велосипедів та екскурсійних послуг. В технологічному розділі представленні розрахунки місткості готелю, харак-теристика номерного фонду та інших приміщень закладу, характеристика та кош-торис створення додаткових приміщень. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу. Описані принципи охорони праці на підприємстві, заходи протипожежної безпеки, заходи щодо охорони навколишнього середовища та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції бару (спеціалізованого харчування) при фітнес-центрі м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Паєвська АнастасіяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію бару (спеціалізованого харчування) при фітнес-центрі м. Одеса. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції волонтерського шелтеру у м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Тарасова МаріяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги за-кладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного го-сподарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформо-вано унікальну торгову пропозицію онлайн ресторану здорового харчування «Healthy Food» в м. Одеса. «Healthy Food» представляє собою доставку правильного харчування з комплексом різних раціонів для споживачів, які стежать за своїм здоров'ям, фігурою чи формою. Основна ідея проекту – надати послуги харчування спожива-чам які бажають харчуватися правильно, завжди бути впевненим у собі, у своєму тілі та самопочутті. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено органі-заційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економі-чні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції готелю «Premier Geneva Hotel» в м. Одеса (впровадження меню бранчів)(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Кулічкова ВалентинаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; аналіз інвестиційної привабливості проєкт. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу готельно-ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готелю «Premier Geneva Hotel» в м. Одеса шляхом впровадження меню бранчів. Згідно з концепцією проведення недільних бранчів стане для готелю магнітом для залучення більшої кількості потенційних гостей закладу. Відмінною характеристикою готелю «Premier Geneva Hotel» є стіна внутрішнього дворика, прикрашена яскравими стінописами за історичними мотивами життя Одеси. Особлива атмосфера готелю є сприятливою саме для проведення недільних бранчів як у ресторані готелю, так і у його внутрішньому дворику. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проєкт.
- ДокументРозробка концепції готелю з впровадженням івент простору в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Гончаренко РиммаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу готельного господарства, план 2-х поверхів будівлі івент простору, послу ги закладу готельного господарства, структуру управління закладу готельного го сподарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно- ресторанних послуг та івент індустрії України та регіону. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готелю з впровадженням івент простору. Основна ідея проекту – спроектувати готель 4* з тематичним дизайном, приміщеннями для проведення заходів, гарною прилеглою територією та розробити комплекс послуг, які були б цікаві цільовій аудиторії. В технологічному розділі кваліфікаційної роботи спроектовано функціональні елементи готелю, розраховано площу, устаткування та обладнання. Також описана технологія та організація обслуговування всіма службами готелю. В організаційному розділі представлено організаційну структуру управління. Наведено перелік та характеристику основних та додаткових послуг готелю. Прописані заходи щодо охорони праці, протипожежної системи безпеки, цивільної оборони та навколишнього середовища. У четвертому розділі проведена оцінка інвестиційної привабливості проек- ту.
- ДокументРозробка концепції готелю із коворкінгом у м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Новикова АлінаКваліфікаційна робота бакалавра, метою якої є розробка проекту конкурентоспроможного готельного підприємства в місті Одеса, особливістю якого є створення при ньому коворкінгу, складається з: Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства в місті Одеса, актуальність мети кваліфікаційної роботи бакалавра. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу існуючих конкурентів, вивченні попиту на даний вид послуг, пропонується відкриття готелю із коворкінгом, забезпечення новітньою матеріально-технічною базою нового закладу, використання нових маркетингових засобів просування послуг підприємства. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи готелю, а саме розрахунок необхідного обладнання для номерів, кількості потрібного персоналу, площ приміщень для їх організації, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб. В ньому розглянуті основні положення по організацію роботи в готелі та організації зони коворкінгу. Організаційного розділу, де проведено аналіз послуг, що пропонує готель, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління готелем, а також представлено опис заходів щодо охорони праці, цивільної оборони та екологічної безпеки підприємства. Аналізу інвестиційної привабливості проекту, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності готелю з коворкінгом, витрат на впровадження та проектованих показників прибутку від надання послуг гостинності.
- ДокументРозробка концепції гриль-бару при кафе в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Бондаренко ГаннаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: обґрунтування концепції; технологічний розділ; організаційний розділ; аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку проєкту наведено характеристику та аналіз ринку ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію для закладу ресторанного господарства, а саме кафе «Мінімаліст» в м. Одеса. Заклад ресторанного господарства «Мінімаліст» - кафе європейської кухні у самому центрі м. Одеса. Заклад розташований за адресою: вулиця Пушкінська, 31. Метою введення нової концепції у кафе «Мінімаліст» є підвищення конкурентоздатності закладу, розширення додаткових послуг закладу для утримання постійних та приваблення нових гостей та удосконалення вже що діючих послуг. Проєкт по відкриттю гриль-бару у складі кафе відрізняється низькими стартовими вкладеннями і високою рентабельністю. Головними ідеями є: реконструкція літньої тераси, встановлення доготівельного цеху у торговому залі, розробка особливого меню та розширення додаткових послуг. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проєкту.
- ДокументРозробка концепції еко-ресторану в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Вадакарія МаріяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, аналіз кон-курентів закладу ресторанного господарства та структуру управління закладу рес-торанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресто-ранних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попи-ту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію еко-ресторану в м. Одеса. Заклад що проектується буде зосереджений на збереженні навколишнього середовища, використанні органічних та локальних продуктів, буде дбати про ене-ргоефективність, сортування відходів та переробку. Також ресторан стане освіт-ньою платформою, що підвищує свідомість про екологічні проблеми та пропонує альтернативи сталого споживання. В технологічному розділі роботи представленні розрахунки виробничої про-грами закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та гра-фік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції екологічного готелю в м. Чорноморськ, Одеської обл.(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Джазаа АмірРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу готельного господарства, план закладу готельно господарства, послуги закладу готельного господарства, структуру управління закладу готельного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію еко-готелю «Чорноморська Перлина» в м. Чорноморськ, Одеської області. Еко-готель «Чорноморська Перлина» пропонує унікальну концепцію, що поєднує екологічну відповідальність та високий рівень комфорту для гостей. Го-тель планує впровадити енергоефективні технології, такі як сенсори руху, LED освітлення та системи збереження енергії. Також буде використовуватися сонячна енергія та сортування сміття. Готель пропонуватиме екологічно чисті матеріали, озеленену територію та спеціальні контракти з місцевими фермерськими господар-ствами для постачання свіжих продуктів. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено органі-заційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економі-чні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 81 стор.; таблиць – 10 додатків – 22 графічних аркушів – 4
- ДокументРозробка концепції екологічного ресторану з впровадженням заходів скорочення харчових відходів в с.м.т. Затока Б.-Дністровського р-ну Одеської обл.(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Анастасенко ЮліяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги за-кладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного го-сподарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію екологічного ресторану здорового споживання. Запропоновано впровадження екологічної політики у ресторані, в то-му числі заходи щодо поводження з харчовими відходами. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено органі-заційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції закусочної швидкого харчування в м. Чорноморськ Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Грановська ОленаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Графічна частина складається з 5 листів на яких показано: концепцію закладу закусочної швидкого харчування господарства, план закладу закусочної швидкого харчування, послуги закладу закусочної швидкого харчування господарства, структуру управління закладу закусочної швидкого харчування господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію закусочної швидкого харчування ""Калина"" в м.Чорноморськ Одеської області. Закусочна швидкого харчування ""Калина"" –її головна мета діяльності - надавати бездоганне обслуговування, перевершуючи очікування споживачів, бути лідером в своєму сегменті на ринку. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію закусочної швидкого харчування ""Калина"" в м.Чорноморськ Одеської області. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Кваліфікаційнаробота містить: текстової частини - 87 стор. таблиць -40 графічних аркушів формату А1 – 5
- ДокументРозробка концепції кафе з кето-меню в Приморському районі м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Березняк ДанилоРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги за-кладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного го-сподарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресто-ранних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попи-ту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію кафе з кето-меню в м. Одеса. Кафе «Healthy» – це кафе здорового харчування вузької спеціалізації, один з перших закладів даного спрямування у Приморському районі міста Одеси. Основ-на мета даного кафе показати людям що здорове харчування може бути різномані-тним і смачним, що дозволить гостям закладу розширити свої знання про світ гас-трономії. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено органі-заційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економі-чні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 82 стор.; таблиць – 37 додатків – 6 графічних аркушів – 4
- ДокументРозробка концепції кафе при гуртожитку ОНТУ №4 в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Наріжна ТетянаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; Технологічний розділ; Організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію молодіжного кафе при гуртожитку в м. Одеса. Проектоване кафе «OUR PLACE» знаходиться у місті Одеса за адресою Канатна, 106 в приміщенні гуртожитка на другому поверсі, що призначене для студентів, працівників та викладачів Одеського Національного Технологічного Університету, а також звичайних жителів міста. Кафе розраховано на 55 осіб та працює з 10:00 ранку до 22:00 вечора. Основна концепція полягає у створенні гармонійного та комфортного простору для відвідувачів закладу, де можна швидко, не відриваючись від справ, перекусити стравами, що не відрізняються за смаком від домашніх, за демократичними цінами; провести вільний час з користю та відсвяткувати будь-яу подію. Тут швидкість обслуговування поєднуються з доброзичливим та якісним сервісом. Головний акцент зроблено на інтер'єрі підприємства, тобто його основне оформлення буде виконано в стилі еко-лофт, а також оформлення деяких страв також будуть витримані за цією тематикою. Ідея такого кафе заключається в орієнтуванні перважно на потреби сучасної студентської молоді, тобто: обслуговування без черг; висока швидкість виконання замовлення; достатня площа приміщення; широкий асортимент товару; демократичні ціни; можливість забрати замовлення «із собою». В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 89 стор.; таблиць – 26; додатків – 7; графічних аркушів – 4
- ДокументРозробка концепції кафе-булочної у м. Одеса з впровадженням лінійки продукції для військовослужбовців, що проходять реабілітацію(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Новащук ДанилоАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: Розробка концепції кафе-булочної у м. Одеса з впровадженням лінійки продукції для військовослужбовців, що проходять реабілітацію Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з вступу, чотирьох розділів і висновків: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства та борошняного цеху з розташуванням обладнання, послуги та структуру управління закладу ресторанного господарства. В першому розділі представлено обґрунтування обраної теми, для чого проведено наукові дослідження проблем і задач готельно-ресторанного господарства м. Одеса, аналіз роботи закладів ресторанного бізнесу. Встановлено, що ресторанний бізнес Одеси постраждав і від пандемії, і від війни в Україні. Ресторани суттєво змінили підходи в своїй роботі, відмовилися від дорогих сегментів продукції, прагнуть перейти від використання імпортної сировини до місцевих джерел. Проведено аналіз популярних трендів у сучасному ресторанному бізнесі - це впровадження національної кухні, українська кухня набуває популярності у всьому світі; споживачі часто обирають крафтові страви і продукцію, оскільки вони асоціюються як більш безпечні, якісні; ресторани втілюють здорове харчування; популярні локальні продукти, споживачі замовляють приготування страв у їх присутності, з фермерських продуктів; знову ж здоровий спосіб життя актуалізує приготування низькокалорійних страв в ресторані, а швидкі темпи життя сучасної людини вимагають поєднання якості страв, швидкості і корисності; набирає обертів відкриття закладів харчування у форматі casual, своєрідних закладів фабрик, поєднання різних функцій, включення додаткових, наприклад виробництво хлібобулочних, борошняних виробів, кондитерських виробів. Крім того, оскільки Одеса, у зв’язку з воєнними діями на території України, стала центром медичної реабілітації та лікування військовослужбовців, осіб звільнених з військової служби, в санаторіях та інших таких закладах проводять медичну, медико-психологічну реабілітацію. У військовослужбовців під час хвороби та після потреби в повноцінному харчування зростають, оскільки підвищений запит організму на повноцінні білки, кальцій, залізо, фосфор, магній тощо, що необхідно для відновлення опорно-рухового апарату, часто страждає функція шлунково-кишкового тракту і потребує відновлення. Таку продукцію, яка потребує особливих підходів при виборі сировини, організації виробництва хлібозаводи не випускають. Це може зробити наш проектований заклад – кафе-булочна В технологічному розділі розроблено модель закладу, описано структуру складських, виробничих приміщень, групи приміщень для організації споживання їжі, відпочинку гостей, їх взаємозв'язок. Розроблено меню та виробничої програми закладу, проведено розрахунки борошняного цеху, його персоналу та підібрано виробниче обладнання. В організаційному розділі представлено структуру управління в кафе-булочній, розраховано чисельність необхідного персоналу та розроблено графік його роботи. Описано основні та додаткові послуги, що будуть надаватися. Наведено принципи охорони праці на підприємстві та прийняті заходи щодо зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. В економічній частині розраховано та проаналізовано показники інвестиційної привабливості проекту.