J2 (241) - Готельно-ресторанна справа
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд J2 (241) - Готельно-ресторанна справа за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 112
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументНова концепція модернізації номерів готелю "Лондон" в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Качан КрістінаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів, на яких показано: концепція закладу готельно-ресторанного господарства, план житлового поверху, послуги закладу готельного господарства, структура управління закладу готельного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно- ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, а також аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готелю «Лондон». Основна ідея концепції – здоров'я і комфорт гостей. Номери будуть облаштовані з максимальним комфортом для клієнтів. Вони забезпечують чисте повітря без алергенів та мікробів, що особливо корисно для людей з проблемами з диханням. Очищена вода та оптимальне освітлення також допомагають підтримувати здоровий стан і сприяють відпочинку та відновленню. Номери готелю «Лондон» будуть модернізовані шляхом впровадження інноваційних технологічних систем очищення повітря, води, регуляторів світла, розумних термостатів, сенсорів присутності. В номерах облаштовується зона для відпочинку та релаксації, встановлюються ергономічні меблі, а також пропонуються СПА послуги, меню подушок та майстер клас з медитації. В роботі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано обладнання для обраної концепції Також представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві, розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументНова концепція ресторану ""Leo"" в м. Чорноморськ (шляхом впровадження event-технологій)(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Сіменіхіна ІннаАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: Нова концепція ресторану ""Leo"" в м. Чорноморськ ( шляхом впровадження event-технологій ) Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства та гарячого цеху з розташуванням обладнання, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства, з урахуванням впровадження event-технологій. В першому розділі проведено обґрунтування обраної теми, для чого проведено наукові дослідження ресурсів і можливостей, основних проблем і задач розвитку ресторанного господарства м. Чорноморськ. Показано, що Чорноморськ - діловий, курортний центр, має потужні природно-кліматичні і високий туристичний потенціал. Проаналізовано роботу кафе ""Leo"", яке знаходиться в парковій зоні на березі Чорного моря. У висновках до першого розділу обґрунтовано актуальність розробки нової концепції ""Leo"", в якій будуть розроблені заходи по впровадженню event-технологій. В технологічному розділі описано модель закладу, структуру складських, виробничих приміщень, групи приміщень для організації споживання їжі, відпочинку гостей. Проведено розробку меню та виробничої програми закладу, розрахунки гарячого цеху, його персоналу та підібрано виробниче обладнання. В організаційному розділі представлено структуру управління в кафе, розраховано чисельність необхідного персоналу та розроблено графік його роботи. Описано основні та додаткові послуги, що будуть надаватися. Наведено принципи охорони праці на підприємстві та прийняті заходи щодо зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. В економічній частині розраховано та проаналізовано показники інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 75 стор.; таблиць – 31 графічних аркушів – 4 додатків _ 2
- ДокументПроєкт готелю для ресторанно-готельного комплексу на Чорноморському Узбережжі Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Біденко ВандаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 5 листів на яких показано: концепцію закладу готельного господарства, генеральний план ресторанно-готельного комплексу, обємно-планувальне рішення готелю, послуги закладу готельного господарства, структуру управління закладу. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь роз-роблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готелю на тери-торії ресторанно-готельного комплексу «Four seasons» на чорноморському узбе-режжі Одеської області. Ресторанно-готельний комплекс побудований за концеп-том 4 сезони, тому розділений на зимовий, весняний, літній та осінній сектори. За таким е принципом проектується готель, у якому дизайн номерів буде присвяче-ний певному сезону. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено органі-заційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економі-чні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції EVENT-кафе в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Рахліна ЛуїзаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, аналіз конкурентів закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію EVENT-кафе в м. Одеса. EVENT-кафе – це невеличкий заклад орієнтований на творчих людей, які прагнуть не просто смачно поїсти, а отримати нестандартні гастрономічні враження та весело провести час спостерігаючи за виступами музикантів, поетів та інших артистів. Основна ідея проекту – цікавий заклад, де будуть проходити ріхні тематичні заходи та гастрономічні вечері. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції networking кафе в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Голтвян Дар’яРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, план вироб-ничих приміщень закладу ресторанного господарства та структуру управління за-кладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію networking кафе в м. Одеса. Заклад бу-де сприяти зростанню творчої та активної молоді, яка має потребу у місцях, де можна одночасно працювати, відпочивати та розвиватися. Серед додаткових пос-луг закладу можна виділити такі як організація тематичних бізнес-подій, курси професійного розвитку, дегустації та гастрономічні вечори, кавові майстер-класи та капінг, мережеві послуги, коворкінг простір та доставка їжі, дозволяють створи-ти широкий асортимент послуг, що задовольнять потреби цільової аудиторії. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено органі-заційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економі-чні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції Pet`s Friendly кафе у м Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Плукчи АннаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, аналіз конкурентів закладу ресторанного господарства та структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресто-ранних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попи-ту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію pets friendly кафе у м. Одеса. Це сере-довище, де власники можуть приводити своїх домашніх тварин і насолоджуватися часом разом. У сусідньому приміщенні буде розміщено грумінг салон та зоо-магазин. В меню закладу крім звичайних страв буде окреме меню для домашніх улюбленців – спеціальне печиво, конфети, жувальні кісточки та інші смаколики для тварин. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено органі-заційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економі-чні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції SPA-готелю в м. Чорноморськ Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Душило ДанилоАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: Розробка концепції SPA-готелю у м. Чорноморськ Одеської обл. Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Технологічний розділ; 3. Організаційний розділ; 4. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів, на яких показано: Лист 1 - Концепція закладу готельного господарства, Лист 2 - План 1-го поверху закладу готельного господарства, Лист 3 - План СПА - салону при готелі; Лист 4 - Послуги закладу готельного господарства, структура управління закладу готельного господарства У вступі розглянуто тенденції розвитку світової індустрії туризму, ситуацію в Україні та проблеми, що ускладнюють роботу готельного господарства. В першому розділі проведено аналіз ринку послуг готельно-ресторанного господарства в м. Чорноморськ. Дана загальна характеристика м. Чорноморськ, його природно-рекреаційних, економічних, соціальних та інших ресурсів, а також готельно-ресторанного господарства. Проведено дослідження попиту та аналіз уподобань потенційних клієнтів майбутнього SPA готелю. Обґрунтовано актуальність налагодження роботи такого готелю з умовами, необхідними для відпочинку. Все це дозволить забезпечити конкурентоспроможність і прибутковість проектованого готелю, вирішити проблему негативного впливу сезонного чинника. В другого розділу проведено моделювання інфраструктурної складової проекту, проектування приймально-вестибюльної, житлової групи приміщень, поверху готелю, адміністративно-побутових приміщень, а також приміщень для відпочинку та відновлення сил. Зроблено пропозиції по дизайну закладу. Прийнято технологічні рішення по організації обслуговування гостей. У третьому розділі наведена характеристика основних і додаткових послуг готельно-ресторанного господарства, розроблено структуру управління та штатний розклад SPA готелю. Запропоновано заходи щодо охорони праці та навколишнього середовища. Економічний розділ містить розрахунок показників інвестиційних витрат, товарообігу і валового доходу підприємства, визначення витрат операційної діяльності, а також оцінку інвестиційної привабливості проекту. Висновки та рекомендації по впровадженню результатів кваліфікаійної роботи, очікуваних результатів і позитивних змін послуг закладів гостинності у м. Чорноморськ.
- ДокументРозробка концепції апарт-готелю для сімейного відпочинку в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Зубенко АлінаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: модель концепції підприємства, організаційну структуру управління готелем, послуги готелю, план житлового поверху та вестибюльне зонування готелю. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію апарт-готелю в м. Одеса. Запропоновано створення засобу розміщення з комфортними умовами про-живання для сімейних туристів з дітьми в м. Одеса, що має попит серед споживачів готельних послуг. Апарт-готель включатиме 10 номерів із зоною кухні у стилі лофт. Для відпочинку гостей запропоновано створення дитячого клубу та майданчика для ігор, загальної облаштованої зони для сімейного дозвілля, надання в оренду велосипедів та екскурсійних послуг. В технологічному розділі представленні розрахунки місткості готелю, харак-теристика номерного фонду та інших приміщень закладу, характеристика та кош-торис створення додаткових приміщень. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу. Описані принципи охорони праці на підприємстві, заходи протипожежної безпеки, заходи щодо охорони навколишнього середовища та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції бару (спеціалізованого харчування) при фітнес-центрі м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Паєвська АнастасіяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію бару (спеціалізованого харчування) при фітнес-центрі м. Одеса. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції бізнес-готелю в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Сарайкіна ПолінаКваліфікаційна робота бакалавра, метою якої є розробка проекту конкурентоспроможного бізнес-готелю в місті Одеса, особливістю якого є спрямованість на надання послуг гостинності людям, що приїжджають до міста з діловою метою у своїх бізнес-справах, складається з: Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства в місті Одеса, актуальність мети кваліфікаційної роботи бакалавра. Обґрунтування концепції, де на основі проведеного аналізу існуючих конкурентів, вивченні попиту на даний вид послуг, пропонується концепція бізнес-готелю з додатковим послугами та можливістю організації бізнес-заходів, а також робочого часу під час перебування у засобі розміщення. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи бізнес-готелю, а саме розрахунок необхідного обладнання для проведення бізнес-заходів та ділових зустрічей, організації побуту ділової людини, кількості потрібного персоналу, площ приміщень для їх організації, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб. В ньому розглянуті основні положення щодо повноцінної організації роботи бізнес-готелю. Організаційного розділу, де проведено аналіз послуг, що пропонує бізнес-готель, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління бізнес-готелем, а також представлено опис заходів щодо охорони праці, цивільної оборони та екологічної безпеки підприємства. Аналізу інвестиційної привабливості проекту, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності бізнес-готелю, витрат на впровадження та проектованих показників прибутку від надання готельних послуг.
- ДокументРозробка концепції волонтерського шелтеру у м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Тарасова МаріяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги за-кладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного го-сподарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформо-вано унікальну торгову пропозицію онлайн ресторану здорового харчування «Healthy Food» в м. Одеса. «Healthy Food» представляє собою доставку правильного харчування з комплексом різних раціонів для споживачів, які стежать за своїм здоров'ям, фігурою чи формою. Основна ідея проекту – надати послуги харчування спожива-чам які бажають харчуватися правильно, завжди бути впевненим у собі, у своєму тілі та самопочутті. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено органі-заційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економі-чні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції готелю «Premier Geneva Hotel» в м. Одеса (впровадження меню бранчів)(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Кулічкова ВалентинаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; аналіз інвестиційної привабливості проєкт. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу готельно-ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готелю «Premier Geneva Hotel» в м. Одеса шляхом впровадження меню бранчів. Згідно з концепцією проведення недільних бранчів стане для готелю магнітом для залучення більшої кількості потенційних гостей закладу. Відмінною характеристикою готелю «Premier Geneva Hotel» є стіна внутрішнього дворика, прикрашена яскравими стінописами за історичними мотивами життя Одеси. Особлива атмосфера готелю є сприятливою саме для проведення недільних бранчів як у ресторані готелю, так і у його внутрішньому дворику. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проєкт.
- ДокументРозробка концепції готелю з впровадженням івент простору в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Гончаренко РиммаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; технологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу готельного господарства, план 2-х поверхів будівлі івент простору, послу ги закладу готельного господарства, структуру управління закладу готельного го сподарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно- ресторанних послуг та івент індустрії України та регіону. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готелю з впровадженням івент простору. Основна ідея проекту – спроектувати готель 4* з тематичним дизайном, приміщеннями для проведення заходів, гарною прилеглою територією та розробити комплекс послуг, які були б цікаві цільовій аудиторії. В технологічному розділі кваліфікаційної роботи спроектовано функціональні елементи готелю, розраховано площу, устаткування та обладнання. Також описана технологія та організація обслуговування всіма службами готелю. В організаційному розділі представлено організаційну структуру управління. Наведено перелік та характеристику основних та додаткових послуг готелю. Прописані заходи щодо охорони праці, протипожежної системи безпеки, цивільної оборони та навколишнього середовища. У четвертому розділі проведена оцінка інвестиційної привабливості проек- ту.
- ДокументРозробка концепції готелю із коворкінгом у м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Новикова АлінаКваліфікаційна робота бакалавра, метою якої є розробка проекту конкурентоспроможного готельного підприємства в місті Одеса, особливістю якого є створення при ньому коворкінгу, складається з: Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства в місті Одеса, актуальність мети кваліфікаційної роботи бакалавра. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу існуючих конкурентів, вивченні попиту на даний вид послуг, пропонується відкриття готелю із коворкінгом, забезпечення новітньою матеріально-технічною базою нового закладу, використання нових маркетингових засобів просування послуг підприємства. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи готелю, а саме розрахунок необхідного обладнання для номерів, кількості потрібного персоналу, площ приміщень для їх організації, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб. В ньому розглянуті основні положення по організацію роботи в готелі та організації зони коворкінгу. Організаційного розділу, де проведено аналіз послуг, що пропонує готель, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління готелем, а також представлено опис заходів щодо охорони праці, цивільної оборони та екологічної безпеки підприємства. Аналізу інвестиційної привабливості проекту, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності готелю з коворкінгом, витрат на впровадження та проектованих показників прибутку від надання послуг гостинності.
- ДокументРозробка концепції гриль-бару при кафе в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Бондаренко ГаннаРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: обґрунтування концепції; технологічний розділ; організаційний розділ; аналіз інвестиційної привабливості проєкту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, послуги закладу ресторанного господарства, структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку проєкту наведено характеристику та аналіз ринку ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію для закладу ресторанного господарства, а саме кафе «Мінімаліст» в м. Одеса. Заклад ресторанного господарства «Мінімаліст» - кафе європейської кухні у самому центрі м. Одеса. Заклад розташований за адресою: вулиця Пушкінська, 31. Метою введення нової концепції у кафе «Мінімаліст» є підвищення конкурентоздатності закладу, розширення додаткових послуг закладу для утримання постійних та приваблення нових гостей та удосконалення вже що діючих послуг. Проєкт по відкриттю гриль-бару у складі кафе відрізняється низькими стартовими вкладеннями і високою рентабельністю. Головними ідеями є: реконструкція літньої тераси, встановлення доготівельного цеху у торговому залі, розробка особливого меню та розширення додаткових послуг. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проєкту.
- ДокументРозробка концепції дитячого кафе в м. Чорноморськ (впровадження анімаційних послуг)(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Пшенична ДаріяКваліфікаційна робота бакалавра, метою якої є розробка проєкту дитячого кафе з впровадженням анімаційних послуг в місті Чорноморськ, містить текстову та графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох основних розділів: обґрунтування концепції, що включає аналіз та дослідження конкурентів, розробку основної концепції кафе та SWOT-аналіз підприємства; технологічний розділ, що включає інженерно-технологічні розрахунки роботи кафе; організаційний розділ, в якому обрано відповідну організаційну структуру управління та описано послуги підприємства; аналіз інвестиційної привабливості проєкту, що включає розрахунок економічних показників при проєктуванні та будівництві закладу. Графічна частина складається з 4 аркушів, на яких представлено концепцію закладу дитячого кафе, план закладу ресторанного господарства, послуги кафе зі структурою управління та SWOT-аналіз. Кваліфікаційна робота бакалавра містить: Текстової частини – 79 стор. Таблиць — 26, Рисунків — 3, Графічних аркушів – 4 листів формату А1. Літературних джерел – 27 найменування.
- ДокументРозробка концепції дитячого кафе з розширеним спектром анімаційних послуг в смт. Сергіївка Б.-Дністровського р-ну Одеської обл.(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Боринський МихайлоКваліфікаційна робота бакалавра, метою якого є розробка проекту конкурентоспроможного дитячого кафе ""Веселий гном"" в с.м.т. Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області, особливістю якого є роширення спектру анімаційних послуг: Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємтсв ресторанного господарства в с.м.т. Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області, актуальність мети кваліфікаційної роботи бакалавра . Обгрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу існуючих конкурентів, вивченні попиту на даний вид послуг, пропонується створити дитяче кафе ""Веселий гном"" з великим асортиментом анімаційних послуг, які спрямовані на забезпечення попиту людей, підвищення конкурентоспроможності закладу та залученню нових клієнтів. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи дитячого кафе, а саме розрахунок технологічного обладнання для виробничих цехів, кількості персоналу, площ, необхідних для функціонування дитячого кафе, також наведено опис інженерно-експлуатаційних та інших служб. В ньому розглянуті основні положення по організації роботи у виробничих цехах та організації обслуговування відвідувачів в залі дитячого кафе. Організаційного розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг,що пропонує дитяче кафе, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління кафе, та розроблено штатний розпис робітників кафе ""Веселий гном"". Аналіз інвестиційної привабливості роботи, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності дитячого кафе ""Веселий гном"" в с.м.т. Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області, аналіз витрат проектованих показників прибутку майбутнього підприємства. Кваліфікаційнаробота бакалавра містить: -Текстової частини - 89 стор. -Таблиць - 30 -Графічних аркушів формату А1 – 5 -Літературних джерел - 37 найменувань
- ДокументРозробка концепції еко-ресторану в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Вадакарія МаріяРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу ресторанного господарства, план закладу ресторанного господарства, аналіз кон-курентів закладу ресторанного господарства та структуру управління закладу рес-торанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельноресто-ранних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попи-ту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію еко-ресторану в м. Одеса. Заклад що проектується буде зосереджений на збереженні навколишнього середовища, використанні органічних та локальних продуктів, буде дбати про ене-ргоефективність, сортування відходів та переробку. Також ресторан стане освіт-ньою платформою, що підвищує свідомість про екологічні проблеми та пропонує альтернативи сталого споживання. В технологічному розділі роботи представленні розрахунки виробничої про-грами закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та гра-фік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції екологічного готелю в м. Чорноморськ, Одеської обл.(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Джазаа АмірРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з чотирьох розділів: Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; тех-нологічний розділ; організаційний розділ; Аналіз інвестиційної привабливості про-екту. Графічна частина складається з 4 листів на яких показано: концепцію закладу готельного господарства, план закладу готельно господарства, послуги закладу готельного господарства, структуру управління закладу готельного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію еко-готелю «Чорноморська Перлина» в м. Чорноморськ, Одеської області. Еко-готель «Чорноморська Перлина» пропонує унікальну концепцію, що поєднує екологічну відповідальність та високий рівень комфорту для гостей. Го-тель планує впровадити енергоефективні технології, такі як сенсори руху, LED освітлення та системи збереження енергії. Також буде використовуватися сонячна енергія та сортування сміття. Готель пропонуватиме екологічно чисті матеріали, озеленену територію та спеціальні контракти з місцевими фермерськими господар-ствами для постачання свіжих продуктів. В технологічному розділі представленні розрахунки виробничої програми закладу та підібрано виробниче обладнання. Також в роботі представлено органі-заційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві та розраховано економі-чні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 81 стор.; таблиць – 10 додатків – 22 графічних аркушів – 4
- ДокументРозробка концепції екологічного готелю з впровадженням заходів зі скорочення відходів в смт. Затока Б.-Дністровського р-ну Одеської обл.(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Койчев ОлександрЗатока - це курорт з достатньо розвинутою інфраструктурою, але для селища гостро стоїть проблема швидко наростаючої кількості закладів готельно-ресторанного бізнесу, велике навантаження на енергетичні мережі та техногенного тиску на навколишнє середовище. Затока ризикує втрати імідж екологічного довкілля та відпочинку, оздоровлення в спокійній атмосфері. Саме тому пошук альтернативних джерел енергії є актуальним, а спрямування здорового харчування, скорочення відходів, розумне, відповідальне поводження з відходами є найбільш популярним серед населення України і всього світу. Тому актуальність роботи не викликає сумнівів. В першому розділі роботи обґрунтовано та розроблено концепцію екологічного готелю, дана характеристика ринку готельно-ресторанних послуг в Затоці. В другому розділі проведено аналіз попиту на послуги гостинності, пріоритети різних груп населення. В третьому розділі обрано структуру управління, обґрунтовано кадровий склад готелю, описано основні та додаткові послуги, заходи щодо охорони праці та навколишнього середовища. У четвертому розділі проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.