Роботи 2024 року
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Роботи 2024 року за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 34
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументБудівництво кондитерського підприємства по випуску карамелі в м. Дубно.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Габінська Марія МиколаївнаУ сучасному світі харчова промисловість займає важливе місце, задовольняючи потреби споживачів у різноманітних продуктах. Кондитерські вироби — цеце невіддільна частина життя людей будь-якого віку та культури. В Україні, як і в багатьох інших країнах світу, кондитерська промисловість відіграє важливу роль в економіці та має значний вплив на харчові звички населення. За даними Euromonitor International, у 2023 році обсяг ринку кондитерських виробів в Україні становив 4,5 мільярда гривень. Очікується, що до 2028 року він зросте до 5,4 мільярда гривень.
- ДокументДослідження впливу клітковини рослинної сировини (клітковини розторопші) на якість хліба з пшеничного борошна 1 гатунку.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Алексєєнко Альона ІгорівнаХліб є одним із самих геніальних витворів людства. Хлібобулочні вироби створені тисячолітньою людською мудрістю, майстерністю і наполегливою тяжкою працею Хліб у всі часи є одним із основних масових продуктів харчування, тому удосконалення технології його виробництва, асортименту виробів, поліпшення їх якості, зменшення собівартості має постійно знаходитись у полі зору науковців і практиків. Сьогодні хлібопекарське виробництво є однією з найбільших галузей харчової промисловості в усьому світі, хліб це - цінний продукт харчування, з яким людина одержує необхідні йому біологічні сполуки. Хлібобулочні вироби поряд з іншими продуктами з зерна традиційно складають основу харчування народонаселення нашої країни. Саме з хлібом людина частково задовольняє потреби організму в білках, вуглеводах, вітамінах групи В, а також у багатьох мінеральних речовинах.
- ДокументЗапровадження виробництва булок чернівецьких в/г 0,2 кг та хліба степного формового 0,85 кг з застосуванням сучасних способів тістоприготування в пекарні м. Вилково Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Свіжак Владислав ВалерійовичХліб належить до основних продуктів харчування не тільки в Україні , але у всьому світі. Промисловість з виробництва хлібобулочних виробів в Україні є основною галуззю харчової промисловості як за асортиментом, механізацією процесів технологічних так і потужностями виробничими . Ця галузь харчової промисловості спроможна забезпечити різними видами виробів хлібобулочних населення різних категорій. На разі широко набувають поширення пекарень малої та середньої потужності. Вони швидко пристосовуються до потреб споживачів, зазвичай легко можна змінювати асортимент продукції, яка виробляється на пекарні, розширювати його.
- ДокументЗапровадження виробництва булок шкільних 0,1 кг та батонів столичних 0,4 кг з використанням сучасних технологій тістоприготування в пекарні м. Любашовка Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Шмаргуна Костянтина ЛеонідовичаЛюбашівка — це селище, згідно з переписом 2001року нараховувало 11,5 тис. осіб. Розміщено селище в Одеської області Пекарня – це підприємство лімітованого типу, що спеціалізується на продажі і випіканні хлібних та булочних виробів, національних сортів виробів. Вигляд може мати не великого хлібного чи кондитерського цеху. Пекарня у селищі Любашівка – це невелике немеханізоване підприємство яке займається випічкою і реалізацією хлібобулочних та кондитерських виробів, як правило свою продукцію вони реалізують на місці . В асортимент пекарні входять різні види хліба, булочки , круасани, дієтичні вироби і т.д.
- ДокументЗапровадження виробництва булочок столичних в/г 0,1 кг та дієтичних виробів хлібців докторських з застосуванням сучасних технологій тістоприготування в хлібопекарському цеху м. Рені Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Бузян Олександра ПавлівнаВчені вважають, що людина почала вживати зерна злакових 15 тисяч років тому у вигляді сирих каш. З відкриттям вогню, набуттям вміння подрібнювати зерно люди почали випікати прісні коржі - шматки бурої горілої маси, мало схожі на хліб наших днів. Але, як стверджують археологи, саме з цього почалась історія хлібопечення на землі. В Україні хліб знайшли в будовах Трипільскої культури, що існувала 3-4 тисячоліття тому. Були знайдені останки жарових печей для випікання хліба, глиняні посудини для зберігання зерна, борошна і млини.
- ДокументЗапровадження виробництва льодяникової карамелі «Злітна» та карамелі з фруктовоягідною начинкою «Клюква» з застосуванням потоково-механізованних ліній в карамельному цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Бишку Вячеслав ВікторовичУкраїнське кондитерське виробництво під час воєнного стану Майже 20% підприємств кондитерської галузі постраждали від воєнних дій або були закриті протягом 2022 року. Хоча обсяги виробництва скоротилися на 10-12%, це не призвело до дисбалансу чи дефіциту продукції на ринку. Через міграцію населення та зниження купівельної спроможності обсяги споживання також скоротилися на відсоток. Тільки десять відсотків кондитерської продукції виробляється вітчизняними виробниками, а решта припадає на імпорт. У той же час протягом 2022 року географія експорту українських товарів дещо змінилася: постачання з рф та білорусії взагалі перестали відбуватися, а поставки зросли до ЄС. Загалом обсяги експорту в 2022 році зменшилися на десять відсотків.
- ДокументЗапровадження виробництва льодяникової карамелі «Золотиста» та карамелі з помадною начинкою «Лимонна» з застосуванням потоково-механізованних ліній в карамельному цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Гоцул Дарія РоманівнаКондитерські вироби – це продукти харчування, які виготовляються з використанням цукру, борошна, масла, яєць, молока та інших інгредієнтів. Вони відрізняються високою енергетичною цінністю і призначені для підвищення настрою та задоволення смакових потреб. Кондитерські вироби поділяються на дві основні категорії: борошняні та цукрові.
- ДокументЗапровадження виробництва льодяникової карамелі «Прозора» та карамелі з фруктовоягідною начинкою «Мандарин» з застосуванням потоково-механізованних ліній в карамельному цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Ткачук Анна МихайлівнаКондитерські вироби – це харчова продукція, яка виготовляється з цукру, борошна, масла, яєць, молока та інших компонентів. Вони мають високу енергетичну цінність і створені для підняття настрою та задоволення смакових потреб. Кондитерські вироби можна поділити на дві основні групи: борошняні та цукрові.
- ДокументЗапровадження виробництва паляниці української 1/2 0,8 кг та ріжків львівських в/2 0,15 кг з застосуванням сучасного технологічного обладнання в пекарні с. Пшонянове Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Волуйко Віра СтаніславівнаХарчова промисловість України є розвиненою галуззю народного господарства, продукція харчової промисловості користується великим попитом і вкладення в галузь швидко окупаються. Необхідність дослідження стану і перспектив розвитку підприємстввиробників хлібобулочної продукції не викликає сумнівів, оскільки хліб це такий продукт, який є невід'ємною складовою раціону кожної людини, а його виробництво буде завжди актуальним. Хліб є одним із самих геніальних витворів людства. Він існує тисячі років. Рішення задач хлібопекарської галузі харчової промисловості України тісно пов’язано з розробкою сучасних технологій і автоматизованих приладів для контролю властивостей сировини, напівфабрикатів і якості готових виробів.
- ДокументЗапровадження виробництва хліба гірчичного 0,5 кг та плетінок українських в/г 0,5 кг з використанням сучасного технологічного обладнання в пекарні в с. Фонтанка Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Юрченко Анастасія АндріївнаХлібопека́рна промисло́вість — одна з найбільших галузей харчовоï промисловості, підприємства якої виробляють різні види хлібопекарних виробів із продовольчого борошна. До початку 1920-х років в Україні хлібопекарна промисловість властиво не існувала. Потреби маси населення у хлібопекарних виробах задовольнялося переважно домашнім їх виготовленням. Пекарні, що діяли головним чином у великих та середніх містах були дрібні, засновані на ручній праці кустарні підприємства. Потужна високомеханізована хлібопекарська промисловість постала за перших п'ятирічок. У 1930 році в Одесі було збудовано найперший великий хлібозавод. Пізніше введено в дію хлібозаводи в Києві, Харкові, майже в усіх містах Донбасу та інших промислових центрах УРСР.
- ДокументЗапровадження виробництва хліба домашнього 1/2 подового 0,8 кг та булок львівських в/2 0,15 кг з використанням сучасних способів тістоведення в пекарні у м. Роздільна Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Владиченко Владислава ОлександрівнаТемою дипломного проєкту передбачено : “Запровадження виробництва хліба домашнього 1/г подового 0.8 кг та булок львівстких в/г 0.15 кг з використанням сучасних способів тістоведенняв пекарні у м.Роздільна Одеськой області ” Роздільна – прикордонне місто в Україні у західній частині Причорноиорської низовини .Адміністративний центр Розділянської міської територіальної громади .Численість населення міста становить 17441 особу , міської територільної громади – 32 856 осіб .Відстань до облцентру становить близько 87 км.
- ДокументЗапровадження виробництва хліба орільського подового 0,8 кг та батонів міських в/г 0,2 кг з застосуванням сучасних технологій тістоприготування в м. Біляївка Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Любченко Анастасія В'ячеславівнаХліб є одним із самих геніальних витворів людства. Він існує тисячі років. Вчені вважають, що людина почала вживати зерна злакових 15 тисяч років тому у вигляді сирих каш. З відкриттям вогню, набуттям вміння подрібнювати зерно люди почали випікати прісні коржі - шматки бурої горілої маси, мало схожі на хліб наших днів. Але, як стверджують археологи, саме з цього почалась історія хлібопечення на землі. Хлібопекарська промисловість Украйни є набільш поширеною з усіх харчових виробництв. Асортимент хлібобулочних виробів достатньо великий, нараховує більше 1200 найменувань.
- ДокументЗапровадження виробництва хліба урожайного подового 1/2 0,75 кг та книшів волинських 0,5 з використанням сучасного технологічного обладнання в пекарні в с Крижановка Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Лупашку Валерія В’ячеславівнаХлібобулочна або хлібопекарська промисловість є важливою частиною харчової промисловості, яка забезпечує населення продуктами, входить до регулюючої цінової політики держави, має великий вплив на продовольчу безпеку країни. Важливо забезпечувати продуктивність діяльності хлібопекарських підприємств. На сучасному ринку 99,9% хлібобулочних виробів складає продукція вітчизняного виробництва. В основному виробництвом займаються великі індустріальні підприємства, середні підприємства, малі підприємства, невеликі пекарні та відокремлені цехи.
- ДокументЗапровадження виробництва цукрового печива «Волошка» та затяжного печива «Харківська суміш» 3 застосуванням потоково-механізованої лінії в кондитерському цеху борошняних виробів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Діва Марна ДмитрівнаДипломним проектом передбачено виробництво затяжного печива «Харківська суміш» і цукрового печива «Волошка». Печиво «Волошка» — це цукрове печиво, виготовлене з борошна найвищого ґатунку. Воно може мати круглу або квадратну форму. Випускається як у ваговому вигляді, так і в упаковці. Поверхня гладка, без вкраплень крихти. Розміри золотого кольору, смаку та запаху ідентичні для конкретного сорту. Злом має поперечний вигляд, рівномірну пористість і відсутність ознак непромісу. В одному кілограмі повинно бути не менше 136 штук круглої та 90 штук квадратної форми. Вологість 4,5% (зниження на 1,0 %; збільшення на 1,5%).
- ДокументЗапровадження виробництва цукрового печива «З корицею» та печива затяжного «Томатне» з застосуванням потоково-механізованих ліній в кондитерському цеху борошняних виробів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Андрейчук Ганна ВасилівнаВажко сказати, коли кондитерська справа почалася. Індіанці майя були першими кондитерами, які відкрили дивовижні властивості шоколаду та смак тростинового цукру, а потім готували з нього солодкі палички. Відомо, що в Єгипті під час розкопок знайдено «цукерки», виготовлені вручну з фініків. У пізні часи кондитери були привілейованими слугами королівських осіб і усієї вищої знаті в Європі.
- ДокументЗапровадження виробництва цукрового печива «Травневе» та печива затяжного «Ера» з застосуванням потоковомеханізованих ліній в кондитерському цеху борошняних виробів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Лук’янченко Євген ОлександровичКондитерська галузь в Україні є важливим сектором харчової промисловості, який включає виробництво різних солодощів, таких як цукерки, шоколад, печиво, торти та інші десерти. Ця галузь має значний вплив на економіку країни, створюючи робочі місця та забезпечуючи населення високоякісною продукцією. У 2024 році кондитерська галузь в Україні стикається з численними викликами та можливостями, які визначають її сучасний стан.
- ДокументЗапровадження сучасних технологій тістоприготування при виробництві калачиків буковинських 0,3 кг та хали плетеної 0,2 кг в пекарні.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Крижанівський Олександр АнатолійовичХлібопекарська промисловість України є однією із основних галузей харчової промисловості, яка за виробничими потужностями, механізацією технологічних процесів, асортиментом спроможна забезпечити населення різними видами хлібобулочних виробів. Розширення мережі пекарень різної потужності сприяє покращенню забезпечення свіжим хлібом населення особливо сільської місцевості, що має велику соціальну значимість Пекарня – це невелике немеханізоване підприємство яке займається випічкою і реалізацією хлібобулочних та кондитерських виробів , як правило свою продукцію вони реалізують на місці . В асортимент пекарні входить різноманітний за рецептурою та сортом борошна вид хліба, булочних та здобних виробів круасанів , пирогів , дієтичних виробів і т.д.
- ДокументЗапровадження технологій виробництва желейного мармеладу «Літній» та зефіру «Яблучний» з застосуванням потоково-механізованих ліній в кондитерському цеху мармеладо-пастильних виробів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Калашник Юлія ОлегівнаВ Україні кондитерська промисловість є однією з найбільш розвинених у сфері харчового виробництва. Асортимент галузі охоплює майже всі види кондитерської продукції, включаючи шоколадні вироби, цукерки, печиво, торти та інші ласощі. Вивчення стану ринку кондитерських виробів в Україні дозволяє зазначити, що основним джерелом постачання продукції є внутрішнє виробництво, яке становить близько 95% від загального обсягу пропозицій для споживачів. Цей високий рівень самозабезпеченості свідчить про значний потенціал та конкурентоспроможність національної продукції. Якість продукції вітчизняних підприємств за багатьма параметрами відповідає світовим стандартам, що дозволяє фактично повністю витіснити конкурентів з інших країн. Частка імпортних торгових марок на сьогодні складає лише 5 відсотків, що вказує на довіру споживачів до українських кондитерських виробів та їх високу якість.
- ДокументЗапровадження технологій виробництва хліба Дніпровського подового 0,5 кг та булочок до сніданку 1/г 0,06 кг з використанням сучасного технологічного обладнання в пекарні.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Галаган Сергій ДенисовичХлібопекарська промисловість України є однією із основних галузей харчової промисловості,яка за виробничими потужностями,механізацією технологічних процесів,асортиментом спроможна забезпечити населення різними видами хлібобулочних виробів. Розширення мереж пекарень різної потужності сприяє покращенню забезпечення свіжим хлібом населення особливо та має велику соціальну значимість Пекарня – це невелике підприємство яке займається випічкою і реалізацією хлібобулочних булочних та кондитерських виробів , як правило свою продукцію вони реалізують на місці що дуже зручно та ефективно. В асортимент пекарні входить різноманітний асортимент та види хліба, булочних виробів ,тістечок , тортів , пирогів та дієтичних виробів і т.д.
- ДокументЗапровадження цукеркового виробництва з застосуванням потоково-механізованих ліній по виробництву цукерок з помадними корпусами «Буревісник» та цукерок з праліновими корпусами «Алеко» в кондитерському цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Гройсман Олександр ПетровичКондитерські вироби — це різноманітні продукти, які об’єднуються за допомогою цукру, меду, сорбіту, ксиліту та інших підсолоджувачів, а також патоки, фруктів або ягід. Фахівці, які досліджують ринок кондитерських виробів в Україні, поділяють їх на цукристі та шоколадні. Якщо кондитерські вироби не містять борошна або какао та є цукристими, це легко відрізнити їх від однієї групи. Карамель, мармелад, зефір, халва, білий шоколад та інші цукерки є прикладами цукристих виробів. Шоколад різних видів, шоколадні цукерки та цукристі вироби з шоколадною глазур’ю є кондитерськими виробами, які містять какао. Крім того, кондитерські вироби з борошна, такі як торти, тістечка, печиво та рулети, є загальновідомими.