4ТХ-79
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 4ТХ-79 за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументБудівництво кондитерського підприємства по випуску карамелі в м. Дубно.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Габінська Марія МиколаївнаУ сучасному світі харчова промисловість займає важливе місце, задовольняючи потреби споживачів у різноманітних продуктах. Кондитерські вироби — цеце невіддільна частина життя людей будь-якого віку та культури. В Україні, як і в багатьох інших країнах світу, кондитерська промисловість відіграє важливу роль в економіці та має значний вплив на харчові звички населення. За даними Euromonitor International, у 2023 році обсяг ринку кондитерських виробів в Україні становив 4,5 мільярда гривень. Очікується, що до 2028 року він зросте до 5,4 мільярда гривень.
- ДокументЗапровадження виробництва хліба гірчичного 0,5 кг та плетінок українських в/г 0,5 кг з використанням сучасного технологічного обладнання в пекарні в с. Фонтанка Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Юрченко Анастасія АндріївнаХлібопека́рна промисло́вість — одна з найбільших галузей харчовоï промисловості, підприємства якої виробляють різні види хлібопекарних виробів із продовольчого борошна. До початку 1920-х років в Україні хлібопекарна промисловість властиво не існувала. Потреби маси населення у хлібопекарних виробах задовольнялося переважно домашнім їх виготовленням. Пекарні, що діяли головним чином у великих та середніх містах були дрібні, засновані на ручній праці кустарні підприємства. Потужна високомеханізована хлібопекарська промисловість постала за перших п'ятирічок. У 1930 році в Одесі було збудовано найперший великий хлібозавод. Пізніше введено в дію хлібозаводи в Києві, Харкові, майже в усіх містах Донбасу та інших промислових центрах УРСР.
- ДокументЗапровадження виробництва хліба урожайного подового 1/2 0,75 кг та книшів волинських 0,5 з використанням сучасного технологічного обладнання в пекарні в с Крижановка Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Лупашку Валерія В’ячеславівнаХлібобулочна або хлібопекарська промисловість є важливою частиною харчової промисловості, яка забезпечує населення продуктами, входить до регулюючої цінової політики держави, має великий вплив на продовольчу безпеку країни. Важливо забезпечувати продуктивність діяльності хлібопекарських підприємств. На сучасному ринку 99,9% хлібобулочних виробів складає продукція вітчизняного виробництва. В основному виробництвом займаються великі індустріальні підприємства, середні підприємства, малі підприємства, невеликі пекарні та відокремлені цехи.
- ДокументПроектування потоковомеханізованих ліній по виробництву батону селянського 0,4 кг та хліба хотинського 0,7 кг в хлібопекарному цеху смт. Лиманське Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Фірсова Світлана ІгорівнаНапрямок розвитку хлібопекарської промисловості села. Лиманське Лиманське знаходиться на узбережжі Кучурганського лиману. Через село проходить траса T1625 Кучурган-Маяки. Як і багато навколишніх населених пунктів, він спочатку виник як сільськогосподарська Колонія Німеччини.Роком заснування колонії, що отримала назву "Зелець", вважається 1798 рік. Тут є професійний ліцей, 2 середні школи, школи-інтернати, 3 будинки культури та музей німецьких переселенців.
- ДокументЗапровадження виробництва цукрового печива «Травневе» та печива затяжного «Ера» з застосуванням потоковомеханізованих ліній в кондитерському цеху борошняних виробів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Лук’янченко Євген ОлександровичКондитерська галузь в Україні є важливим сектором харчової промисловості, який включає виробництво різних солодощів, таких як цукерки, шоколад, печиво, торти та інші десерти. Ця галузь має значний вплив на економіку країни, створюючи робочі місця та забезпечуючи населення високоякісною продукцією. У 2024 році кондитерська галузь в Україні стикається з численними викликами та можливостями, які визначають її сучасний стан.
- ДокументПроектування потоковомеханізованих ліній борошняних виробів по виробництву пісочновиймального здобного печива «Золота осінь» та заварних пряників «Північні».(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Прошак Віталій ІллічьКондитерська галузь є важливою частиною харчової промисловості України, яка забезпечує споживачів широким асортиментом солодких виробів. Вона включає виробництво шоколаду, цукерок, печива, тортів, мармеладу та інших кондитерських виробів. Ця галузь має значний потенціал для розвитку, завдяки багатим традиціям та постійному оновленню технологій.
- ДокументПроектування потоково- механізованих ліній по виробництву хліба житомирського з кмином подового 1/г 0,5 кг та булок «Горинь» 0,4 кг в хлібопекарному цеху м. Чорноморськ Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Камєнна Вікторія ОлександрівнаХліб – це один з найважливіших продуктів харчування людини, який має багатовікову історію і відіграє невід'ємну роль у культурі та традиціях українського народу. Сьогодні, як і раніше, хліб є продуктом повсякденного вжитку, а його виробництво - важливою галуззю харчової промисловості. Це джерело енергії, білків, вуглеводів, вітамінів і мінералів. Хліб житомирський з кмином має давню історію і тісно пов'язаний з Полісся, де вирощується багато жита. Кмин надає хлібу певний аромат і ароматизуючий аромат, а також має корисні властивості.
- ДокументПроектування потоковомеханізованих ліній по виробництву хліба Микулинецького в/г 0,8 кг та булок любительських 1/г 0,2 кг в хлібопекарному цеху м. Ізмаїл Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Бакова Антоніна ОлексіївнаХлiб - це продукт, який завжди користувався попитом у населення, є продуктом першої необхiдностi. Він не лише втамовує голод, але й забезпечує організм людини необхідними поживними речовинами, такими як вуглеводи, білки, вітаміни та мінерали. Хлібобулочні вироби - є одним з основних продуктів харчування людини. Хлiбопекарська галузь в Україні досить добре розвивається, є основною галуззю харчової промисловості. Протягом останнiх рокiв в Українi щорiчно виробляється близько 2,5 млн тонн хлiба i хлiбобулочних виробів. Хлiб в Українi вважається основним продуктом соцiального значення. Добова потреба в хлібі становить від 90 до 130 грамів. Хлібопекарська промисловість спроможна забезпечити різноманітними видами хлібобулочних виробів, різні категорії населення.
- ДокументЗапровадження цукеркового виробництва з застосуванням потоково-механізованих ліній по виробництву цукерок з помадними корпусами «Буревісник» та цукерок з праліновими корпусами «Алеко» в кондитерському цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Гройсман Олександр ПетровичКондитерські вироби — це різноманітні продукти, які об’єднуються за допомогою цукру, меду, сорбіту, ксиліту та інших підсолоджувачів, а також патоки, фруктів або ягід. Фахівці, які досліджують ринок кондитерських виробів в Україні, поділяють їх на цукристі та шоколадні. Якщо кондитерські вироби не містять борошна або какао та є цукристими, це легко відрізнити їх від однієї групи. Карамель, мармелад, зефір, халва, білий шоколад та інші цукерки є прикладами цукристих виробів. Шоколад різних видів, шоколадні цукерки та цукристі вироби з шоколадною глазур’ю є кондитерськими виробами, які містять какао. Крім того, кондитерські вироби з борошна, такі як торти, тістечка, печиво та рулети, є загальновідомими.
- ДокументЗапровадження технологій виробництва хліба Дніпровського подового 0,5 кг та булочок до сніданку 1/г 0,06 кг з використанням сучасного технологічного обладнання в пекарні.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Галаган Сергій ДенисовичХлібопекарська промисловість України є однією із основних галузей харчової промисловості,яка за виробничими потужностями,механізацією технологічних процесів,асортиментом спроможна забезпечити населення різними видами хлібобулочних виробів. Розширення мереж пекарень різної потужності сприяє покращенню забезпечення свіжим хлібом населення особливо та має велику соціальну значимість Пекарня – це невелике підприємство яке займається випічкою і реалізацією хлібобулочних булочних та кондитерських виробів , як правило свою продукцію вони реалізують на місці що дуже зручно та ефективно. В асортимент пекарні входить різноманітний асортимент та види хліба, булочних виробів ,тістечок , тортів , пирогів та дієтичних виробів і т.д.
- ДокументЗапровадження виробництва льодяникової карамелі «Злітна» та карамелі з фруктовоягідною начинкою «Клюква» з застосуванням потоково-механізованних ліній в карамельному цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Бишку Вячеслав ВікторовичУкраїнське кондитерське виробництво під час воєнного стану Майже 20% підприємств кондитерської галузі постраждали від воєнних дій або були закриті протягом 2022 року. Хоча обсяги виробництва скоротилися на 10-12%, це не призвело до дисбалансу чи дефіциту продукції на ринку. Через міграцію населення та зниження купівельної спроможності обсяги споживання також скоротилися на відсоток. Тільки десять відсотків кондитерської продукції виробляється вітчизняними виробниками, а решта припадає на імпорт. У той же час протягом 2022 року географія експорту українських товарів дещо змінилася: постачання з рф та білорусії взагалі перестали відбуватися, а поставки зросли до ЄС. Загалом обсяги експорту в 2022 році зменшилися на десять відсотків.
- ДокументЗапровадження виробництва хліба домашнього 1/2 подового 0,8 кг та булок львівських в/2 0,15 кг з використанням сучасних способів тістоведення в пекарні у м. Роздільна Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Владиченко Владислава ОлександрівнаТемою дипломного проєкту передбачено : “Запровадження виробництва хліба домашнього 1/г подового 0.8 кг та булок львівстких в/г 0.15 кг з використанням сучасних способів тістоведенняв пекарні у м.Роздільна Одеськой області ” Роздільна – прикордонне місто в Україні у західній частині Причорноиорської низовини .Адміністративний центр Розділянської міської територіальної громади .Численість населення міста становить 17441 особу , міської територільної громади – 32 856 осіб .Відстань до облцентру становить близько 87 км.
- ДокументЗапровадження виробництва цукрового печива «З корицею» та печива затяжного «Томатне» з застосуванням потоково-механізованих ліній в кондитерському цеху борошняних виробів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Андрейчук Ганна ВасилівнаВажко сказати, коли кондитерська справа почалася. Індіанці майя були першими кондитерами, які відкрили дивовижні властивості шоколаду та смак тростинового цукру, а потім готували з нього солодкі палички. Відомо, що в Єгипті під час розкопок знайдено «цукерки», виготовлені вручну з фініків. У пізні часи кондитери були привілейованими слугами королівських осіб і усієї вищої знаті в Європі.
- ДокументЗапровадження виробництва булок шкільних 0,1 кг та батонів столичних 0,4 кг з використанням сучасних технологій тістоприготування в пекарні м. Любашовка Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Шмаргуна Костянтина ЛеонідовичаЛюбашівка — це селище, згідно з переписом 2001року нараховувало 11,5 тис. осіб. Розміщено селище в Одеської області Пекарня – це підприємство лімітованого типу, що спеціалізується на продажі і випіканні хлібних та булочних виробів, національних сортів виробів. Вигляд може мати не великого хлібного чи кондитерського цеху. Пекарня у селищі Любашівка – це невелике немеханізоване підприємство яке займається випічкою і реалізацією хлібобулочних та кондитерських виробів, як правило свою продукцію вони реалізують на місці . В асортимент пекарні входять різні види хліба, булочки , круасани, дієтичні вироби і т.д.
- ДокументПроектування потоковомеханізованих ліній по виробництву фруктових цукерок «Абрикосові» та цукерок на основі праліне «Арія» в цукерковому цеху кондитерської фабрики.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Куций Максим ОлексійовичКондитерська промисловість України – це не просто виробництво ласощів, а й важлива складова економіки та культурної спадщини країни. Її багата історія, різноманіття продукції та висока якість роблять українські солодощі впізнаваними та улюбленими далеко за межами країни. Витоки кондитерського виробництва в Україні сягають глибини століть. Ще в XVI столітті на українських землях виготовляли цукерки, пряники, медові ласощі та інші солодощі, які користувалися великою популярністю. З часом галузь розвивалася, з'являлися нові підприємства та рецептури, а українські кондитери вдосконалювали свої навички та майстерність. Наприклад, в XIX столітті з’явилися перші великі кондитерські фабрики, які почали масове виробництво шоколаду та інших солодощів. Такі міста як Київ, Львів та Харків стали центрами кондитерського виробництва, відомими своїми унікальними рецептами та традиціями.
- ДокументЗапровадження сучасних технологій тістоприготування при виробництві калачиків буковинських 0,3 кг та хали плетеної 0,2 кг в пекарні.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Крижанівський Олександр АнатолійовичХлібопекарська промисловість України є однією із основних галузей харчової промисловості, яка за виробничими потужностями, механізацією технологічних процесів, асортиментом спроможна забезпечити населення різними видами хлібобулочних виробів. Розширення мережі пекарень різної потужності сприяє покращенню забезпечення свіжим хлібом населення особливо сільської місцевості, що має велику соціальну значимість Пекарня – це невелике немеханізоване підприємство яке займається випічкою і реалізацією хлібобулочних та кондитерських виробів , як правило свою продукцію вони реалізують на місці . В асортимент пекарні входить різноманітний за рецептурою та сортом борошна вид хліба, булочних та здобних виробів круасанів , пирогів , дієтичних виробів і т.д.
- ДокументЗапровадження виробництва булок чернівецьких в/г 0,2 кг та хліба степного формового 0,85 кг з застосуванням сучасних способів тістоприготування в пекарні м. Вилково Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Свіжак Владислав ВалерійовичХліб належить до основних продуктів харчування не тільки в Україні , але у всьому світі. Промисловість з виробництва хлібобулочних виробів в Україні є основною галуззю харчової промисловості як за асортиментом, механізацією процесів технологічних так і потужностями виробничими . Ця галузь харчової промисловості спроможна забезпечити різними видами виробів хлібобулочних населення різних категорій. На разі широко набувають поширення пекарень малої та середньої потужності. Вони швидко пристосовуються до потреб споживачів, зазвичай легко можна змінювати асортимент продукції, яка виробляється на пекарні, розширювати його.