Перегляд за Автор "Решта, С. П."
Зараз показуємо 1 - 20 з 27
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ126113 Спосіб одержання бетаглюканів із клітинних стінок мікроорганізмів(2018) Данилова, О. І.; Решта, С. П.1. Спосіб одержання бетаглюканів з клітинних стінок мікроорганізмів, що включає приготування суспензії дріжджів, обробку суспензії хімічним реагентом, руйнування біополімерів власними ферментами дріжджів, ферментативний гідроліз, відділення гідролізованої маси і сушіння цільового продукту, який відрізняється тим, що суспензію дріжджів обробляють хлоридом натрію, а після руйнування біополімерів ендогенні ферменти дріжджів інактивують і здійснюють ферментативний гідроліз, при цьому спочатку в суспензію вводять екзогенні ферменти целовіридин та протосубтилін і витримують протягом 90-180 хвилин при температурі 44-46 °C, і відокремлюють твердий осад, після цього твердий осад суспендують, в суспензію вводять ферментний препарат маназу або мультиензимний препарат з маназною активністю і витримують протягом 90-270 хвилин при 50-60 °C, отриманий осад відокремлюють від супернатанту і піддають сушінню. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що целовіридин вносять в суспензію в кількості 0,1-1,0 мас. % відносно до сухих дріжджів, а протосубтилін в кількості 0,4-2,0 мас. % відносно до сухих дріжджів. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що маназу або мультиензимний препарат з маназною активністю вводять у суспензію в кількості 0,02-1,0 мас. %.
- Документ139712 Спосіб визначення наявності ароматичних вуглеводнів в харчових продуктах(2020) Бочарова, О. В.; Решта, С. П.; Данилова, О. І.1. Спосіб визначення наявності ароматичних вуглеводнів в харчових продуктах, що передбачає підготовку проби, введення кислотного реагенту, кип'ятіння проби з кислотним реагентом на водяній бані і наступне визначення ароматичних вуглеводнів в парогазовій фазі, який відрізняється тим, що як кислотний реагент використовують суміш концентрованих нітратної та сульфатної кислот, при їх співвідношенні 1:1, а кип'ятіння здійснюється 10-20 хв. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що кислотний реагент беруть в кількості 0,025-0,045 г на 10 см3 підготованої проби.
- Документ141366 Спосіб приготування бісквіту(2020) Тітомир, Л. А.; Данилова, О. І.; Решта, С. П.1. Спосіб приготування бісквіту, що включає підготовку сировини, приготування тіста шляхом змішування зернової основи з рецептурними компонентами, перемішування компонентів до однорідної їх консистенції, формування, випікання і витримку після випікання з охолодженням, який відрізняється тим, що приготоване тісто ділять на дві рівні частини, до кожної частини додають барвник різного кольору, у підготовану форму установлюють розділовий елемент, в кожну половину форми заливають відповідну частину тіста різного кольору і виймають розділовий елемент, після цього форму з тістом вміщують в розігріту духовку і випікають при температурі 180-200 °C протягом 30-40 хв., приготований бісквіт просочують гарячим коров'ячим молоком або іншим компонентом, який не змінює колір кожної частини бісквіту, просочений бісквіт витримують 2-3 хв. за вказаною температурою і охолоджують до кімнатної температури, охолоджений бісквіт розрізають на коржі, кожен корж змащують попередньо приготованим кремом таким чином, щоб колір крему відповідав кольору відповідної частини коржа, при цьому одну частину коржів змащують масляним кремом, а другу частину - білково-заварним кремом, змащені коржі укладають один на одний з дотриманням чергування коржів, змащених різними кремами, при цьому як зернову основу використовують борошно з додаванням до 10 % крохмалю або манну крупу, та/або кукурудзяну манну крупу та/або вівсяні пластівці, та/або гречані пластівці. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як природний барвник використовують хлорофіл або какао, або подрібнену протерту моркву, або подрібнений протертий кабак, або подрібнений протертий буряк, або пюре ягід порічки, або пюре ягід шовковиці, або протерте листя шавлії, або протерте листя шпинату, або підкислений сік червонокачанної капусти, або порошок ламінарії.
- Документ68350 Спосіб отримання білково-вуглеводної біологічно-активної добавки(2012) Данилова, О. І.; Решта, С. П.Спосіб виробництва білково-вуглеводної добавки, що передбачає подрібнення їстівного вуглеводовмісного рослинного субстрату, культивування мікроорганізмів на твердому носії в аеробних умовах та інактивування вирощеної культури мікроорганізмів з отриманням цільового продукту, який відрізняється тим, що подрібнений рослинний субстрат піддають гідролізу хлороводневою або сульфатною, або фосфатною, або етановою кислотою, яку беруть в кількості 0,5-5,0 мас. % при співвідношенні рослинний субстрат : розчин кислоти 1:(7-15), після чого отриманий гідролізат разом із твердою фазою нейтралізують лугом до рН 6,0-7,0, додають до нього суміш поживних солей і вносять мікроорганізми роду Saccharomyces, а процес культивування здійснюють в присутності твердого вуглеводовмісного залишку.
- Документ69128 Спосіб отримання БАД з селеном і дріжджами(2012) Данилова, О. І.; Решта, С. П.Спосіб отримання БАД з селеном і дріжджами, що включає культивування дріжджів Saccharomyces cerevisae на поживному середовищі, що містить меласу, як джерело цукрів, мінеральні солі, у присутності джерела селену - розчину селенистої кислоти, який відрізняється тим, що як джерело селену додатково використовують селеніт натрію або інші солі селену, як джерело цукрів додатково використовують гідролізат рослинної сировини, культивування проводять у присутності твердого носія - залишку після гідролізу вуглеводовмісної сировини, для росту дріжджів використовують солі у наступному співвідношенні компонентів, мас. %: (NH4)2SO4 0,46-0,55 КН2РО4 0,08-0,09 К2НРО4 0,011-0,19 MgSO4 0,045-0,055 NaCl 0,001-0,015 СаСl2 0,006-0,015 селенова кислота або селеніт натрію, або інші солі селену 0,00002-0,00015 твердий вуглеводовмісний залишок 8,0-15,0 гідролізат вуглеводовмісного рослинного субстрату решта, а твердий залишок, відокремлений після культивування, промивають розчином хлориду натрію.
- ДокументАналіз використання добавок класу Е в Україні(2019) Решта, С. П.; Данилова, О. І.Використання харчових добавок (ХД) у складі продуктів харчування з кожним роком збільшується у всьому світі. Відмова від харчових добавок може знищити такі галузі, як виробництво: соків, нектарів та соковмісних напоїв, кондитерську та харчоконцентратну. Сучасна молочна і м’ясна галузі також працюють із використанням різних добавок класу Е.
- ДокументАналіз хімічної безпечності попкорну(2016) Бочарова, О. В.; Решта, С. П.; Когут, С. Г.Метою нашого дослідження було виявлення діетилфталату, діізобутілфталату, дібутилфталату у попкорні, що реалізується на ринку України.
- ДокументБета-глюкани як основа для отримання біологічно-активних комплексів(2017) Решта, С. П.; Данилова, О. І.Метою дослідження є з’ясування основних факторів, які впливають на біологічну активність олігомерів полісахаридів, отриманих за допомогою біотехнологічних методів.
- ДокументБілково-вуглеводні комплекси клітинних стінок дріжджів(2018) Решта, С. П.; Данилова, О. І.Метою дослідження є виділення з клітинних стінок дріжджів білково-вуглеводних комплексів і визначення їх функціональних, зокрема, сорбційних властивостей з подальшим використанням цих препаратів як компонентів харчових продуктів.
- ДокументБіотестування олігомерів вуглеводів(2016) Данилова, О. І.; Решта, С. П.Методи біотестування досить інформативні, відрізняються високою продуктивністю, не вимагають складного устаткування і великих матеріальних витрат, бездоганні з етичної точки зору. Їх використання дає можливість інтегральної оцінки БАД, причому визначити як стимулюючу, так і інгібуючу активність.
- ДокументБіотехнологічна переробка зернових культур(2017) Данилова, О. І.; Решта, С. П.; Барікян, К. С.Метою роботи є з’ясування перспектив використання ферментативного гідролізу різних видів крохмалів для отриманням глюкозної і мальтозної патоки завдяки інтенсифікації процесів біоконверсії крохмалів.
- ДокументБіотехнологічні аспекти використання олігомерів полісахаридів у складі харчових продуктів(2016) Решта, С. П.; Данилова, О. І.Метою досліджень було вивчення впливу різних факторів: складу середовища, температурних режимів, наявності ферментних комплексів на процес отримання олігомерів полісахаридів за допомогою S. cerevisiae.
- ДокументДисципліна «Основи наукових досліджень» як обов’язкова складова при здобутті вищої освіти(2019) Решта, С. П.; Бочарова, О. В.; Данилова, О. І.Засвоєння студентами дисципліни «Основи наукових досліджень» сприяє формуванню сучасних уявлень про організацію та зміст наукових досліджень, основи науково-технічної творчості, технології реалізації наукових досліджень, сприяє формуванню загальнокультурних компетенцій.
- ДокументЕфективне використання опорних схем, блоків, конспектів в навчанні сучасних інженерних кадрів(2018) Решта, С. П.; Бочарова, О. В.; Данилова, О. І.Одним із основних шляхів ефективної підготовки інженерних кадрів у вищих технічних навчальних закладах є переорієнтація на якісно нові педагогічні технології. Одним з прогресивних напрямків поліпшення учбового процесу у ВНЗ є викладання дисциплін хімічного напрямку на базі методики використання опорних матеріалів.
- ДокументНауково-методичне забезпечення дисципліни «Управління якістю продукції»(2018) Решта, С. П.; Д’яконова, А. К.; Данилова, О. І.Науково-методичне забезпечення дисципліни «Управління якістю продукції» розроблено у відповідності до вимог і стандартів вищої освіти, включає необхідні методичні матеріали, у тому числі, методичні вказівки до лекційних і лабораторних робіт, завдання для самоперевірки, питання для поглибленого контролю.
- ДокументНауково-методичне забезпечення дисципліни «Фізіологічні аспекти оцінки якості харчових продуктів»(2018) Решта, С. П.; Бочарова, О. В.; Данилова, О. І.Науково-методичне забезпечення дисципліни розроблено у відповідності сучасних вимог до надання освітніх послуг у ВНЗ і характеризується логічним структуруванням навчального матеріалу в методичних вказівках до лекційних і лабораторних робіт, включає завдання для самоперевірки, питання для поглибленого контролю, що уможливлює досягнення студентом вагомих результатів із вивчення дисципліни як на проміжних етапах її опанування, у тому числі під час дистанційного навчання, так і на підсумковому етапі.
- ДокументНауково–методичне забезпечення проведення практичних робіт на кафедрі ГРБ(2017) Д’яконова, А. К.; Решта, С. П.; Данилова, О. І.На кафедрі ГРБ ОНАХТ широко застосовуються під час проведення практичних занять різні форми навчання, що включають, створення команди, розподіл в ній ролей, управлінсько-організаційні моменти.
- ДокументОбгрунтування експрес-методу виявлення бензоатів при виробництві відновленого апельсинового соку(2018) Бочарова, О. В.; Решта, С. П.Актуальність розроблення експрес-методу виявлення бензоатів при виробництві відновлених апельсинових соків полягає у відсутності адекватних процедур простежуваності виробництва та в необхідності забезпечення безпечності продуктів харчування в Україні.
- ДокументОсновні методологічні підходи при дистанційному викладанні дисципліни «Хімія»(2017) Решта, С. П.Показано складність засвоєння дисципліни «Хімія» для студентів спеціальності «Підприємництво та торгівельна діяльність». Розглянуто розроблений в Одеській національній академії харчових технологій блок для дистанційного навчання студентів, який включає лекційний матеріал (конспекти лекцій та матеріал до окремих лекцій у вигляді презентацій), блоки контрольних запитань, як із всього курсу, так і для окремих тем, контрольні завдання.
- ДокументОсобливості дистанційного навчання студентів при засвоєнні ними дисципліни «Хімія»(2017) Решта, С. П.Останнім часом набула широкого розповсюдження дистанційна форма навчання студентів з використанням комп’ютерних технологій, які забезпечують інтерактивну взаємодію викладачів та студентів на різних етапах навчання i самостійну роботу з матеріалами iнформацiйної мережі.