Перегляд за Автор "Решта, С. П."
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ126113 Спосіб одержання бетаглюканів із клітинних стінок мікроорганізмів(2018) Данилова, О. І.; Решта, С. П.1. Спосіб одержання бетаглюканів з клітинних стінок мікроорганізмів, що включає приготування суспензії дріжджів, обробку суспензії хімічним реагентом, руйнування біополімерів власними ферментами дріжджів, ферментативний гідроліз, відділення гідролізованої маси і сушіння цільового продукту, який відрізняється тим, що суспензію дріжджів обробляють хлоридом натрію, а після руйнування біополімерів ендогенні ферменти дріжджів інактивують і здійснюють ферментативний гідроліз, при цьому спочатку в суспензію вводять екзогенні ферменти целовіридин та протосубтилін і витримують протягом 90-180 хвилин при температурі 44-46 °C, і відокремлюють твердий осад, після цього твердий осад суспендують, в суспензію вводять ферментний препарат маназу або мультиензимний препарат з маназною активністю і витримують протягом 90-270 хвилин при 50-60 °C, отриманий осад відокремлюють від супернатанту і піддають сушінню. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що целовіридин вносять в суспензію в кількості 0,1-1,0 мас. % відносно до сухих дріжджів, а протосубтилін в кількості 0,4-2,0 мас. % відносно до сухих дріжджів. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що маназу або мультиензимний препарат з маназною активністю вводять у суспензію в кількості 0,02-1,0 мас. %.
- Документ139712 Спосіб визначення наявності ароматичних вуглеводнів в харчових продуктах(2020) Бочарова, О. В.; Решта, С. П.; Данилова, О. І.1. Спосіб визначення наявності ароматичних вуглеводнів в харчових продуктах, що передбачає підготовку проби, введення кислотного реагенту, кип'ятіння проби з кислотним реагентом на водяній бані і наступне визначення ароматичних вуглеводнів в парогазовій фазі, який відрізняється тим, що як кислотний реагент використовують суміш концентрованих нітратної та сульфатної кислот, при їх співвідношенні 1:1, а кип'ятіння здійснюється 10-20 хв. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що кислотний реагент беруть в кількості 0,025-0,045 г на 10 см3 підготованої проби.
- Документ68350 Спосіб отримання білково-вуглеводної біологічно-активної добавки(2012) Данилова, О. І.; Решта, С. П.Спосіб виробництва білково-вуглеводної добавки, що передбачає подрібнення їстівного вуглеводовмісного рослинного субстрату, культивування мікроорганізмів на твердому носії в аеробних умовах та інактивування вирощеної культури мікроорганізмів з отриманням цільового продукту, який відрізняється тим, що подрібнений рослинний субстрат піддають гідролізу хлороводневою або сульфатною, або фосфатною, або етановою кислотою, яку беруть в кількості 0,5-5,0 мас. % при співвідношенні рослинний субстрат : розчин кислоти 1:(7-15), після чого отриманий гідролізат разом із твердою фазою нейтралізують лугом до рН 6,0-7,0, додають до нього суміш поживних солей і вносять мікроорганізми роду Saccharomyces, а процес культивування здійснюють в присутності твердого вуглеводовмісного залишку.
- Документ69128 Спосіб отримання БАД з селеном і дріжджами(2012) Данилова, О. І.; Решта, С. П.Спосіб отримання БАД з селеном і дріжджами, що включає культивування дріжджів Saccharomyces cerevisae на поживному середовищі, що містить меласу, як джерело цукрів, мінеральні солі, у присутності джерела селену - розчину селенистої кислоти, який відрізняється тим, що як джерело селену додатково використовують селеніт натрію або інші солі селену, як джерело цукрів додатково використовують гідролізат рослинної сировини, культивування проводять у присутності твердого носія - залишку після гідролізу вуглеводовмісної сировини, для росту дріжджів використовують солі у наступному співвідношенні компонентів, мас. %: (NH4)2SO4 0,46-0,55 КН2РО4 0,08-0,09 К2НРО4 0,011-0,19 MgSO4 0,045-0,055 NaCl 0,001-0,015 СаСl2 0,006-0,015 селенова кислота або селеніт натрію, або інші солі селену 0,00002-0,00015 твердий вуглеводовмісний залишок 8,0-15,0 гідролізат вуглеводовмісного рослинного субстрату решта, а твердий залишок, відокремлений після культивування, промивають розчином хлориду натрію.
- ДокументАналіз хімічної безпечності попкорну(2016) Бочарова, О. В.; Решта, С. П.; Когут, С. Г.Метою нашого дослідження було виявлення діетилфталату, діізобутілфталату, дібутилфталату у попкорні, що реалізується на ринку України.
- ДокументБілково-вуглеводні комплекси клітинних стінок дріжджів(2018) Решта, С. П.; Данилова, О. І.Метою дослідження є виділення з клітинних стінок дріжджів білково-вуглеводних комплексів і визначення їх функціональних, зокрема, сорбційних властивостей з подальшим використанням цих препаратів як компонентів харчових продуктів.
- ДокументБіотестування олігомерів вуглеводів(2016) Данилова, О. І.; Решта, С. П.Методи біотестування досить інформативні, відрізняються високою продуктивністю, не вимагають складного устаткування і великих матеріальних витрат, бездоганні з етичної точки зору. Їх використання дає можливість інтегральної оцінки БАД, причому визначити як стимулюючу, так і інгібуючу активність.
- ДокументБіотехнологічна переробка зернових культур(2017) Данилова, О. І.; Решта, С. П.; Барікян, К. С.Метою роботи є з’ясування перспектив використання ферментативного гідролізу різних видів крохмалів для отриманням глюкозної і мальтозної патоки завдяки інтенсифікації процесів біоконверсії крохмалів.
- ДокументБіотехнологічні аспекти використання олігомерів полісахаридів у складі харчових продуктів(2016) Решта, С. П.; Данилова, О. І.Метою досліджень було вивчення впливу різних факторів: складу середовища, температурних режимів, наявності ферментних комплексів на процес отримання олігомерів полісахаридів за допомогою S. cerevisiae.
- ДокументЕфективне використання опорних схем, блоків, конспектів в навчанні сучасних інженерних кадрів(2018) Решта, С. П.; Бочарова, О. В.; Данилова, О. І.Одним із основних шляхів ефективної підготовки інженерних кадрів у вищих технічних навчальних закладах є переорієнтація на якісно нові педагогічні технології. Одним з прогресивних напрямків поліпшення учбового процесу у ВНЗ є викладання дисциплін хімічного напрямку на базі методики використання опорних матеріалів.
- ДокументНауково-методичне забезпечення дисципліни «Управління якістю продукції»(2018) Решта, С. П.; Д’яконова, А. К.; Данилова, О. І.Науково-методичне забезпечення дисципліни «Управління якістю продукції» розроблено у відповідності до вимог і стандартів вищої освіти, включає необхідні методичні матеріали, у тому числі, методичні вказівки до лекційних і лабораторних робіт, завдання для самоперевірки, питання для поглибленого контролю.
- ДокументНауково-методичне забезпечення дисципліни «Фізіологічні аспекти оцінки якості харчових продуктів»(2018) Решта, С. П.; Бочарова, О. В.; Данилова, О. І.Науково-методичне забезпечення дисципліни розроблено у відповідності сучасних вимог до надання освітніх послуг у ВНЗ і характеризується логічним структуруванням навчального матеріалу в методичних вказівках до лекційних і лабораторних робіт, включає завдання для самоперевірки, питання для поглибленого контролю, що уможливлює досягнення студентом вагомих результатів із вивчення дисципліни як на проміжних етапах її опанування, у тому числі під час дистанційного навчання, так і на підсумковому етапі.
- ДокументНауково–методичне забезпечення проведення практичних робіт на кафедрі ГРБ(2017) Д’яконова, А. К.; Решта, С. П.; Данилова, О. І.На кафедрі ГРБ ОНАХТ широко застосовуються під час проведення практичних занять різні форми навчання, що включають, створення команди, розподіл в ній ролей, управлінсько-організаційні моменти.
- ДокументОбгрунтування експрес-методу виявлення бензоатів при виробництві відновленого апельсинового соку(2018) Бочарова, О. В.; Решта, С. П.Актуальність розроблення експрес-методу виявлення бензоатів при виробництві відновлених апельсинових соків полягає у відсутності адекватних процедур простежуваності виробництва та в необхідності забезпечення безпечності продуктів харчування в Україні.
- ДокументОсобливості дистанційного навчання студентів при засвоєнні ними дисципліни «Хімія»(2017) Решта, С. П.Останнім часом набула широкого розповсюдження дистанційна форма навчання студентів з використанням комп’ютерних технологій, які забезпечують інтерактивну взаємодію викладачів та студентів на різних етапах навчання i самостійну роботу з матеріалами iнформацiйної мережі.
- ДокументПорівняння біологічної активності олігомерів вуглеводів з рослинної і мікробіальної сировини(2019) Решта, С. П.; Данилова, О. І.Метою дослідження є з’ясування основних фізико-хімічних факторів, які впливають на біологічну активність олігомерів полісахаридів, отриманих з рослинної та мікробіальної сировини.
- ДокументСтан та перспективи розвитку підприємств м’ясопереробної галузі в Україні(2018) Решта, С. П.; Цапля, Р. П.; Данилова, О. І.Метою роботи є дослідження сучасного стану та розгляд перспектив розвитку підприємств м’ясопереробної галузі в Україні, які виробляють продукцію, що відносяться до сегменту консервованої. Проведений SWOT-аналіз дозволив певним чином спрогнозувати подальші перспективи для розвитку підприємств галузі.
- ДокументСучасні методологічні підходи до біотехнологічної переробки рослинної і мікробіальної сировини(2018) Данилова, О. І.; Решта, С. П.Метою роботи є оцінка наукової перспективності та інноваційного потенціалу досліджень, які стосуються переробки рослинної і мікробіальної сировини методами біотехнології.
- ДокументТенденції введення результатів наукових розробок викладачів як складова розвитку наукової та інноваційної діяльності в освіті(2017) Бочарова, О. В.; Решта, С. П.Розглянуто наукову діяльність викладача у співпраці із студентами, що є безперечною інноваційною складовою при наданні освітніх послуг у ВНЗ IV рівня акредитації.
- ДокументФізіологічні аспекти оцінки якості харчових продуктів(ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Решта, С. П.; Пилипенко, Л. М.; Данилова, О. І.Навчальний посібник містить сучасні матеріали щодо теоретичних основ харчування, біологічної дії їжі на організм та її ролі у харчуванні сучасної людини, відомості про основні забруднювачі, харчові добавки і їх вплив на фізіологічну цінність і якість харчових продуктів, особливості складу та фізіологічну цінність нутрієнтів різних груп і видів харчової сировини. Охарактеризовано методологічні основи органолептичних, фізичних, фізико-хімічних, біологічних методів оцінки якості та безпеки, регламентованих для контролю харчової сировини, рослинної, тваринної продукції та гідробіонтів. В посібнику наведено відомості про зміну харчової та фізіологічної цінності продуктів при зберіганні, різних видах їх технологічної обробки, висвітлено сучасні напрями і шляхи розробки нових продуктів, надано рекомендації для фізіологічної корекції раціону харчування.