Перегляд за Автор "Бочарова, О. В."
Зараз показуємо 1 - 19 з 19
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ106250 Спосіб визначення натуральності соків, які містять антоціани(2014) Бочарова, О. В.; Боброва, І. С.1. Спосіб визначення натуральності соків, які містять антоціани, що передбачає відбір проби і визначення показників, за якими роблять висновок про натуральність, який відрізняється тим, що відібрану пробу розділяють на два зразки, один з яких розбавляють дистильованою водою, після чого готують водно-спиртові екстракти зразків, визначають оптичну густину обох зразків, розраховують різницю оптичної густини водно-спиртових екстрактів нерозбавленого та розбавленого зразків у відсотках і, якщо ця різниця становить більше 2 %, роблять висновок, що сік фальсифікований. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що розведення соку проводять дистильованою водою у співвідношенні 1:1. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що вимір оптичної густини проводять при рН=2.
- Документ139712 Спосіб визначення наявності ароматичних вуглеводнів в харчових продуктах(2020) Бочарова, О. В.; Решта, С. П.; Данилова, О. І.1. Спосіб визначення наявності ароматичних вуглеводнів в харчових продуктах, що передбачає підготовку проби, введення кислотного реагенту, кип'ятіння проби з кислотним реагентом на водяній бані і наступне визначення ароматичних вуглеводнів в парогазовій фазі, який відрізняється тим, що як кислотний реагент використовують суміш концентрованих нітратної та сульфатної кислот, при їх співвідношенні 1:1, а кип'ятіння здійснюється 10-20 хв. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що кислотний реагент беруть в кількості 0,025-0,045 г на 10 см3 підготованої проби.
- Документ76544 Спосіб визначення натуральності соків, які містять антоціани(2013) Бочарова, О. В.; Боброва, І. С.1. Спосіб визначення натуральності соків, які містять антоціани, що передбачає відбір проби і визначення показників, за якими роблять висновок про натуральність, який відрізняється тим, що відібрану пробу розділяють на два зразки, один з яких розбавляють дистильованою водою, після чого готують водно-спиртові екстракти зразків, визначають оптичну густину обох зразків, розраховують різницю оптичної густини водно-спиртових екстрактів нерозбавленого та розбавленого зразків у відсотках і, якщо ця різниця становить більше 2 %, роблять висновок, що сік фальсифікований. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що розведення соку проводять дистильованою водою у співвідношенні 1:1. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що вимір оптичної густини проводять при рН=2
- Документ86707 Спосіб визначення натуральності соків, які містять антоціани(2014) Бочарова, О. В.; Боброва, І. С.1. Спосіб визначення натуральності соків, які містять антоціани, що включає відбір проби, розділення її на два зразки, розведення одного зразка дистильованою водою, визначення фізичної характеристики в обох зразках і порівняння цих характеристик, який відрізняється тим, що у вихідному і розведеному зразках визначають електрокінетичний потенціал і, якщо абсолютне значення цього показника у вихідному зразку є меншим, ніж у розведеному зразку, роблять висновок, що сік є натуральний. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що при визначенні абсолютного значення електрокінетичного потенціалу, як бокову рідину використовують дисперсійне середовище томатів. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що розведення соку дистильованою водою здійснюють при співвідношенні 3:1 відповідно.
- ДокументАналіз хімічної безпечності попкорну(2016) Бочарова, О. В.; Решта, С. П.; Когут, С. Г.Метою нашого дослідження було виявлення діетилфталату, діізобутілфталату, дібутилфталату у попкорні, що реалізується на ринку України.
- ДокументДисципліна «Основи наукових досліджень» як обов’язкова складова при здобутті вищої освіти(2019) Решта, С. П.; Бочарова, О. В.; Данилова, О. І.Засвоєння студентами дисципліни «Основи наукових досліджень» сприяє формуванню сучасних уявлень про організацію та зміст наукових досліджень, основи науково-технічної творчості, технології реалізації наукових досліджень, сприяє формуванню загальнокультурних компетенцій.
- ДокументЕфективне використання опорних схем, блоків, конспектів в навчанні сучасних інженерних кадрів(2018) Решта, С. П.; Бочарова, О. В.; Данилова, О. І.Одним із основних шляхів ефективної підготовки інженерних кадрів у вищих технічних навчальних закладах є переорієнтація на якісно нові педагогічні технології. Одним з прогресивних напрямків поліпшення учбового процесу у ВНЗ є викладання дисциплін хімічного напрямку на базі методики використання опорних матеріалів.
- ДокументМетодичні підходи до викладання дисципліни «Товарознавство» в умовах глобалізації економіки(2020) Бочарова, О. В.; Данилова, О. І.
- ДокументМіжнародне і вітчизняне законодавство щодо безпечності товарів тваринного походження(2020) Бочарова, О. В.; Луцькова, В. А.; Трубнікова, А. А.Забезпечення фізичного і психічного здоров’я людини ґрунтується, насамперед, від її харчування. З урахуванням важливості додавання продуктів тваринного походження до раціону харчування, запровадження контролю з їх безпечності набуло глобального характеру. Законодавство України, переймаючи досвід провідних країн світу, розробило і вдосконалило власну систему контролю з безпечності товарів тваринного походження.
- ДокументНАССР і системи управління безпечністю харчової продукції(2019) Бочарова, О. В.У підручнику викладено систематизований матеріал щодо розроблення, запровадження та підтримування систем управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП) на основі концепції НАССР. Особливу увагу приділено розробці НАССР-планів та небезпечним чинникам. Наведено шляхи потрапляння в харчовий продукт небезпечних речовин. Запропоновані сучасні методи та системи для проведення аналізу небезпечних чинників. Охарактеризовано принципи та документи щодо належної практики виробництва в світі та в Україні, наведені приклади розроблення стандартних санітарних робочих процедур (ССРП). Надано інформацію щодо системи простежуваності та програм відкликання. Окремий розділ присвячено аудитам СУБХП. Призначено для студентів, які навчаються за напрямом підготовки «Технологічна експертиза та безпека харчових продуктів». Підручник може бути корисним магістрам з управління якістю та безпечністю товарів, працівникам харчових підприємств, аудиторам СУБХП та спеціалістам, чия діяльність пов’язана з управлінням безпечністю харчових продуктів.
- ДокументНаукове обґрунтування методологiï формування та контролю якості дисперсних систем продуктiв перероблення плодiв та овочiв(Київ. нац. торг.-екон. ун-т., 2010) Бочарова, О. В.Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство. У дисертацiï cформульовано основнi методологiчнi пiдходи до формування та контролю якостi дисперсних систем продуктiв перероблення плодiв та овочiв. Визначено роль речовин продуктiв перероблення плодiв та овочiв у формуванні ïх колоїдно-хімічної структури. Обґрунтовано доцільність та розроблено методику iдентифiкацiï натуральних соків за властивостями їх дисперсної фази. Розроблено теоретичну базу для прогнозування і регулювання структурних та окислювальних процесів, які протікають у дисперсних системах продуктiв перероблення плодiв та овочiв і впливають на формування їх якостi. Обґрунтовано використання відновлюючої дії електричного струму як антиоксиданта редокс-системи антоцiановмiсних соків. Розроблено методику визначення вмiсту окислених i вiдновлених форм антоціанів у соках та сокових продуктах. Обґрунтовано використання за критерiй якостi антоцiанозабарвлених сокiв cпiввiдношення концентрацiй оборотно окислених та вiдновлених форм антоцiанiв. Розробленi методики схваленi Нацiональною комiсiєю Украïни з Кодексу Алiментарiус та рекомендованi для використання при проведеннi контролю якостi соковоï продукцiï. Дослiджено вплив особливостей складу та будови дисперсних систем продуктiв перероблення плодiв та овочiв на формування ïх споживних властивостей. Розроблено теоретичну базу для пiдвищення якостi концентрованих систем, зокрема томатопродуктів, що забезпечує можливiсть інтенсифікації процесу розподілу маси на фракції. Результати роботи підтверджено актами промислової апробації.
- ДокументНауково-методичне забезпечення дисципліни «Фізіологічні аспекти оцінки якості харчових продуктів»(2018) Решта, С. П.; Бочарова, О. В.; Данилова, О. І.Науково-методичне забезпечення дисципліни розроблено у відповідності сучасних вимог до надання освітніх послуг у ВНЗ і характеризується логічним структуруванням навчального матеріалу в методичних вказівках до лекційних і лабораторних робіт, включає завдання для самоперевірки, питання для поглибленого контролю, що уможливлює досягнення студентом вагомих результатів із вивчення дисципліни як на проміжних етапах її опанування, у тому числі під час дистанційного навчання, так і на підсумковому етапі.
- ДокументОбгрунтування експрес-методу виявлення бензоатів при виробництві відновленого апельсинового соку(2018) Бочарова, О. В.; Решта, С. П.Актуальність розроблення експрес-методу виявлення бензоатів при виробництві відновлених апельсинових соків полягає у відсутності адекватних процедур простежуваності виробництва та в необхідності забезпечення безпечності продуктів харчування в Україні.
- ДокументОсобливості оцінювання естетичних властивостей ювелірних коштовностей етнічного спрямування(2020) Луцькова, В. А.; Бочарова, О. В.Експертиза якості ювелірних коштовностей, а також їх споживних цінностей, оціночної вартості, оцінка аутентичності і справжності, завжди передбачає етап оцінювання естетичних властивостей цих товарів. Зважаючи на те, що ювелірними коштовностями вважають предмети і товари мистецтва, у тому числі ювелірні вироби, що безпосередньо пов’язані із соціокультурним життям населення, мають історичну вагомість і несуть відображення краси певного століття або епохи, вибір критеріїв, що виявляють естетичну цінність ювелірних коштовностей є визначальною стадією їх експертизи будь-якого виду. Розглянуто комплексні та одиничні показники естетичних властивостей товарів.
- ДокументОцінювання тенденцій введення результатів наукових розробок викладачів в науково-методичні матеріали при викладанні дисципліни «Хімія»(2017) Решта, С. П.; Бочарова, О. В.Відомо, що одним із головних факторів підвищення та ефективності вищої освіти є науково-дослідницька робота викладацького складу. Вища школа без впливу досягнень сучасної науки не може виконувати свою одну з основних функцій – підготовку висококваліфікованих спеціалістів.
- ДокументОцінювання якості харчових продуктів в умовах глобалізації економіки(2020) Бочарова, О. В.; Данилова, О. І.Вступ України в СОТ обумовлює необхідність при проведенні товарознавчих досліджень прийняття до уваги відповідних угод щодо харчових продуктів та законодавства України. Дійсно, оцінювання якості вітчизняних та імпортних продуктів харчування на відповідність вимогам державним стандартам призвело б до порушення угоди «Про технічні бар’єри у торгівлі» (ТБТ).
- ДокументРозробка технології фруктово-овочевих нектарів стабільної консистенції(ОДАХТ, 1998) Бочарова, О. В.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 - технологія консервованих продуктів. Дисертацію присвячено питанням стабілізації консистенції фруктово-овочевих нектарів. У роботі запропоновано і обгрунтовано будову міцели соків. Виведено математичну залежність стабільності консистенції нектару від його електрокінетичного потенціалу. Встановлено, що можливо стабілізувати консистенцію нектарів за допомогою бджолиного меду, інвертованих сиропів, купажуванням. Розроблено ряд нових технологій: морквяно-гарбузово-яблучний та чорносмородиново-морквяно-яблучний нектари з сиропами на сахарозній і медовій основах. Розроблено проекти нормативно-технічної документації на консервовані нектари стабільної консистенції.
- ДокументТенденції введення результатів наукових розробок викладачів як складова розвитку наукової та інноваційної діяльності в освіті(2017) Бочарова, О. В.; Решта, С. П.Розглянуто наукову діяльність викладача у співпраці із студентами, що є безперечною інноваційною складовою при наданні освітніх послуг у ВНЗ IV рівня акредитації.
- ДокументУправління безпечністю товарів(2014) Бочарова, О. В.Підручник - перше видання курсу дисципліни «Управління безпечністю товарів». У ньому викладено систематизований матеріал щодо розроблення, запровадження та підтримування системи управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП) на основі концепції НАССР. Окремий розділ присвячено аудитам СУБХП. Призначено для магістрів напряму підготовки «Товарознавство і торговельне підприємництво». Підручник може бути корисним начальникам підприємств харчової промисловості, аудиторам СУБХП, а також усім працівникам, чия діяльність пов’язана з системами управління безпечністю товарів.