Наукові конференції викладачів ОНТУ (Scientific conferences of the ONTU lecturers)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Наукові конференції викладачів ОНТУ (Scientific conferences of the ONTU lecturers) за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 1829
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПерспективи розвитку гастрономічного туризму на півдні Одещини(2015) Саламатіна, С.Є.; Іванов, А.М.Вважаємо за доцільне розглянути сучасний стан та перспективи розвитку гастрономічного туризму як окремого виду економічної діяльності, завдяки якому Україна та Одещина можуть стати потенційними територіями світової туристичної діяльності.
- ДокументРозробка нових емульсійних продуктів функціонального призначення(2015) Д’яконова, А.К.; Чернат, В.С.Функціональні харчові продукти представляють собою нове покоління харчових продуктів, створення яких є наслідком фундаментальних досліджень в області нутриціології, дієтології, харчових технологій тощо.
- ДокументСтан і напрями розвитку харчової промисловості Причорноморського регіону України(2015) Басюркіна, Н.Й.Причорноморський регіон посідає провідне місце у випуску харчових продуктів в Україні завдяки своїм унікальним кліматичним особливостям і географічному положенню.
- ДокументПро оптимізацію поєднання різних елементів системи оплати праці(2015) Колесник, В.І.Необхідність в найкоротші терміни подолати кризові явища в економіці, підвищити свою ефективність і більш успішно конкурувати не тільки всередині країни, а й на світових ринках, змушує українські харчові підприємства постійно удосконалювати системи оплати праці своїх працівників.
- ДокументРезерви ресурсо- та енергозбереження в комбікормовому виробництві(2015) Єгоров, Б.В.; Бурдо, О.Г.; Хоренжий, Н.В.Мета роботи полягала у визначенні внутрішнього потенціалу енергозбереження у комбікормовому виробництві при використанні у якості сировини вологих кормових засобів без їх сушіння на прикладі кормової трави люцерни.
- ДокументРозробка енергоощадної технології переробки зерна кукурудзи в муку(2015) Жигунов, Д.О.; Донець, А.О.; Ковальов, М.О.Існуюча технологія переробки кукурудзи в муку з виділенням зародку є ресурсо- та енерговитратною, хоча залишається ряд питань щодо сортування та концентрації окремих анатомічних частин таких як зародок. Тому доцільною являється розробка технології, яка б виключала використання енергоємних машин та скоротила би технологічний процес.
- ДокументВстановлення оптимальних співвідношень складових конфітюру на основі коріння селери(2015) Біленька, І.Р.; Голінська, Я.А.Використання нетрадиційної овочевої сировини у виробництві десертів є перспективним напрямом розширення асортименту, підвищення харчової та біологічної цінності, а також покращення органолептичних показників продуктів.
- ДокументАсортимент корисних десертних страв для закладів ресторанного господарства(2015) Паскал, Ю.Г.Соціально-економічний розвиток країни передбачає поліпшення організації харчування, що сприяє зміцненню здоров'я людей, підвищенню продуктивності праці, раціональному використанню продовольчих ресурсів.Заклади ресторанного господарства - найважливіші ланки ланцюга, за яким продукція переробних і харчових галузей агропромислового комплексу доставляється до столу споживачів.
- ДокументАналіз шляхів зниження енергетичної цінності маффінів(2015) Ряшко, Г.М.Актуальним є пошук шляхів зниження калорійності борошняних кондитерських виробів, в тому числі маффінів, за умови збереження або підвищення їх біологічної та харчової цінності.
- ДокументЕволюція біологічно активних речовин і способів збагачення комбікормової продукції(2015) Макаринська, А.В.З появою на кормовому ринку сировини вододисперсних форм препаратів жиророзчинних вітамінів, препаратів амінокислот, які відрізняються високою біологічною доступністю та значно нижчою вартістю у порівнянні з сухими формами, розпочинається новий етап застосування БАР.
- ДокументМодернізація просіювача барабанного типу(2015) Алексашин, О.В.; Аванесьянц, Г.А.; Кизима, Т.О.Метою даної роботи є підвищення ефективності функціонування просіювача борошна за рахунок збільшення продуктивності, зменшення енергетичних витрат, підвищення якості готової продукції. Зазначена мета досягається модернізацією машини шляхом вибору оптимального варіанту приводу просіювача, де обертання ситового циліндра (барабану) та бічей забезпечуються з різними швидкостями, крім того, розетка ситового барабану на виході продукту підсилено кількістю спиць.
- ДокументІнтенсифікація основних процесів фермерських транспортно-технологічних комплексів попередньої обробки зерна(2015) Гапонюк, О.І.; Гросул, Л.Г.; Гончарук, Г.А.Післязбиральна обробка є обов'язковою ланкою процесу виробництва зерна і вирішує два взаємозв'язані основні завдання – його очищення і сушку.
- ДокументМатематична теорія вібраційного горіння(2015) Волков, В.Е.Дослідження процесів вібраційного горіння є актуальними з точки зору вивчення фізико-хімічних та механіко-акустичних процесів в різноманітних паливнях та камерах згоряння, а також з позиції підвищення ефективності технології та техніки спалювання.
- ДокументДослідження мембранного процесу очищення стічних вод олійножирової промисловості(2015) Бондар, С.М.; Чабанова, О.Б.; Чабанова, А.А.Мембранні технології обробки стічної води з високим вмістом жирів десятками років функціонують і додають бажаний ефект у країнах Європи. Останніми роками все більше уваги приділять неорганічним мембранам, що мають значні переваги.
- ДокументЗбереження вітаміну «С» при тепловій обробці овочів(2015) Шофул, І.І.Майже всі овочі, багаті вітаміном "С". Цей вітамін, легко руйнується при обробці овочів нагріванням.
- ДокументУдосконалення технології виробництва комбікормів для молодняка сільськогосподарської птиці(2015) Єгоров, Б.В.; Кузьменко, Ю.Я.Впровадження у практику високопродуктивних кросів сільськогосподарської птиці спричинило розробку таких норм, які враховують генетичні, вікові та індивідуальні особливості птиці, що створює умови для швидкого росту молодняку птиці, отримання продукції низької вартості та високої якості при мінімальних затратах корму.
- ДокументЗначимість маркетингових досліджень у QFD-методології при формуванні якості нових зернових продуктів(2015) Мардар, М.Р.; Жигунов, Д.О.; Устенко, І.А.; Голубєва, М.М.Метою роботи було проведення маркетингових досліджень потреб споживачів при виборі зернових продуктів, а також перетворення побажань споживачів у детальні технічні характеристики харчових продуктів, а саме, суміші зернових пластівців, що повинно забезпечити високу якість готового продукту у відповідності до споживчих переваг.
- ДокументЗаквашувальна композиція для виробництва кисломолочних продуктів для людей з серцево-судинними захворюваннями(2015) Ткаченко, Н.А.; Окуневська, С.О.Метою представленої роботи стала розробка складу заквашувальної композиції з лакто- та біфідобактерій для виробництва кисломолочних продуктів, призначених для людей з серцево-судинними захворюваннями.
- ДокументВиробництво морозива спеціального призначення(2015) Шарахматова, Т.Є.Зважаючи на необхідність розширення асортименту молочних продуктів з комбінованим складом сировини, актуальним є питання пошуку нових, нетрадиційних для молочної промисловості видів сировини рослинного походження. З цією метою було запропоновано розробити науково-обґрунтовану технологію морозива спеціального призначення.
- ДокументФормування здоров’язбережної компетентності у студентів ОНАХТ під час навчально-виховного процесу(2015) Павлюк, О.В.; Цапенко, Л.М.Проблема здоров'я студентської молоді – одна із пріоритетних. Спостереження останніх десятиріч чітко вказують на тенденцію зниження параметрів фізичних і функціональних можливостей організму молодої людини.