Наукові конференції викладачів ОНТУ (Scientific conferences of the ONTU lecturers)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Наукові конференції викладачів ОНТУ (Scientific conferences of the ONTU lecturers) за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 1374
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПолігексаметиленгуанідін гідрохлорид як фактор впливу на термін зберігання пастеризованого молока(2015) Дюдіна, І.А.Вимоги сучасних стандартів виробництва до санітарно-гігієнічних заходів на молочних підприємствах не можуть бути дотримані за рахунок звичайного миття із застосуванням традиційних миючих засобів, лугів і кислот тощо. Актуальним напрямом сучасної дезінфекції вважається використання високоефективних препаратів на основі біоцидних полімерних сполук, зокрема полігексаметиленгуанідіну.
- ДокументКомплексная переработка жмыха семян льна(2015) Капрельянц, Л.В.; Величко, Т.А.; Швец, Н.А.Цель данной работы – получение и биохимическая характеристика белкового концентрата из льняного жмыха.
- ДокументТверді сири з пробіотичними властивостями: перспективи промислового виробництва(2015) Ткаченко, Н.А.; Ланженко, Л.О.Роль продуктів функціонального призначення зростає у всьому світі. Попит споживачів на нові продукти харчування в світі дуже високий. В Україні виробництво функціональних продуктів харчування поступово збільшується.
- ДокументМодернізація лущильника з комбінованими вальцями(2015) Гапонюк, О.І.; Алексашин, О.В.; Вакуленко, Є.С.Ставиться завдання забезпечити можливість універсального застосування двохвалкового лущильника для обробки зерна з міцними та слабкими зв’язками оболонок та ядра в схемах технологічного процесу виготовлення круп’яних виробів.
- ДокументThe microflora and main types of damage of vegetable raw materials and of the wide range tinned foodstuff(2015) Pylypenko, I.V.; Pylypenko, L.N.; Ivanytsya, V.A.; Jamborko, A.V.The information about microbial contamination and most widespread types of microorganisms in vegetable raw materials has been submitted. The ways of creation of system of microbiological safety ensuring and the principles of development and application of microbiological criteria, in particular, are considered.
- ДокументМатематичне моделювання траєкторії руху ноги крокуючих машин(2015) Амбарцумянц, Р.В.; Арабаджи, О.Д.Сьогодні вважається достатньо обґрунтованою перспективність використання крокуючих машин для транспортування вантажів і техніки в малоосвоєних районах в умовах бездоріжжя. Передбачається використання крокуючих машин у військових цілях, у дослідженні поверхні планет не тільки сонячної системи.
- ДокументГеографічна структура зовнішньоекономічної діяльності України(2015) Магденко, С.О.Ефективна зовнішньоекономічна діяльність сприяє зміцненню експортного потенціалу країни, підвищенню конкурентоспроможності українських товарів на світових ринках, формуванню раціональної структури експорту й імпорту, залученню іноземних інвестицій на взаємовигідних умовах.
- ДокументВизначення антагоністичної дії молочнокислих бактерій роду Lactobacillus plantarum по відношенню до поверхневої мікробіоти м’яса(2015) Віннікова, Л.Г.; Кишеня, А.В.Антагоністичну активність лактобактерій по відношенню до домінантної групи поверхневої мікробіоти м’яса визначали диско-дифузійним методом.
- ДокументУзагальнення бази експериментальних даних при екстрагуванні рослинної сировини в електромагнітному полі(2015) Капетула, С.М.Метою роботи є узагальнення бази експериментальних даних та розробка математичної моделі процесу екстрагування розчинних речовин з насіння амаранту під дією електромагнітного поля.
- ДокументСистематизація ознак, притаманних стадіям життєвого циклу підприємства(2015) Волкова, С.Ф.; Фрум, О.Л.В умовах динамічного та нестабільного оточуючого середовища істотну роль у забезпеченні ринкової стійкості та конкурентоспроможності будь-якого підприємства відіграє ефективність управління його життєвим циклом.
- ДокументПедагогічні заходи підвищення рівня свідомості студентів щодо збереження власного здоров’я(2015) Бородін, В.М.; Яготін, Р.С.Метою роботи є визначення найбільш суттєвих педагогічних аспектів у збережені та покращенні здоров'я сучасної молоді.
- ДокументМікрохвильова установка безперервної дії для екстрагування БАР з рослинних матеріалів(2015) Георгієш, К.В.Застосування мікрохвильового методу відкриває широкі перспективи для отримання екстрактів з рослинних матеріалів, оскільки дозволяє значно прискорити процес, крім того, з'являється можливість отримання речовин з якісно новими властивостями.
- ДокументСтенд дослідження вакуум-випарної установки на основі теплового насосу(2015) Резніченко, Д.М.; Мординський, В.П.На сучасному етапі, коли ціни на енергоносії постійно збільшуються, виникає потреба у зниженні вартості енергії в собівартості готової продукції. Одним рішенням цієї проблеми є використовування альтернативних джерел енергії. Для випарювання доцільним є використовування теплового насосу на основі холодильної машини.
- ДокументПерспективи використання глютину для кулінарних виробів(2015) Кушнір, Н.А.Сьогодні, коли більшість людей ведуть динамічний спосіб життя і відчувають постійну нестачу часу, актуальною є розробка технології виробництва продуктів із скороченим часом приготування і підвищеною біологічною цінністю.
- ДокументОсобливості експлуатації мобільних комбікормових заводів та техніки безпеки(2015) Браженко, В.Є.; Фесенко, О.О.У сучасних умовах розвитку комбікормової промисловості актуальними залишаються проблеми переробки зернової сировини, транспортування сировини, продукції, виробництво комбікормової продукції підвищеної продуктивної дії, отримання високоякісної продукції тваринного походження із застосуванням енергоефективних технологій та засобів ресурсозбереження.
- ДокументОсобливості проектування та розрахунку модульних фільтрів вертикального типу ZEO-FV для аспірації норії(2015) Гапонюк, О.І.; Гончарук, Г.А.; Ульяницький, А.В.З метою запобігання виходу запиленого повітря з норії в робочу зону, її приєднують до аспіраційних систем, завдяки чому створюють розрідження в місцях найбільшого пиловиділення. Суттєвим недоліком цього процесу є те, що застосовують мережу повітропроводів і пиловідділювачів.
- ДокументВизначення харчової добавки Е621 методом тонкошарової хроматографії з люмінесцентним детектуванням(2015) Малинка, О.В.Оскільки виробник, погнавшись за прибутком, активно додає підсилювач смаку глутамат натрію в їжу (не завжди зазначая його наявність на етикетці), споживач часто переходить на незбалансовану їжу з надлишком калорій, що позначається на його здоров,ї. В зв’язку з цим виникає необхідність контролю вмісту глутамату натрію в харчових продуктах.
- ДокументАктуальні методи оцінки ефективності маркетингової діяльності вищого навчального закладу(2015) Голубьонкова, О.О.; Маштакова, І.О.Сучасний заклад вищої освіти це не тільки освітня установа, це також підприємство, що здійснює ринкову діяльність. Серед основних видів діяльності є ті, що притаманні лише освітнім установам: навчальна, науково-дослідна діяльність, але більшість – суттєво ринкові: маркетингова, економічна, господарська.
- ДокументПорівняння досліджень різних методів відмивання клейковини(2015) Жигунов, Д.О.; Стоянова, В.П.Клейковина представляє в основному білкову речовину з деяким вмістом домішок небілкового характеру. Білки клейковини мають високу спроможність поглинати воду і набухати, утворюючи гідратований пружній, еластичній і зв’язний студень, який має назву «сира клейковина» або просто «клейковина»
- ДокументРозробка купажів рослинних олій(2015) Котляр, Є.О.Важлива роль в структурі харчування відведена рослинним оліям. Отримані в промислових умовах олії являють собою суміші триацилгліцеридів жирних кислот, містять супутні речовини і не жирові домішки.