G11 (133) - Галузеве машинобудування
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд G11 (133) - Галузеве машинобудування за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 25
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументДослідження та модернізація тістомісильної машини(ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Покотило ВікторіяАктуальність теми Актуальність теми кваліфікаційної роботи полягає в проектуванні і створенні сучасного високопродуктивного технологічного устаткування, яке застосовується на виробничих підприємствах, як в хлібопекарській, так і в макаронній та кондитерській промисловості. Метою кваліфікаційної роботи є проектування тістомісильної машини безперервної дії з поліпшеними функціональними показниками в порівнянні з прототипом - машини Х-12Д в області інтенсифікації технологічних параметрів замісу і пластифікації тесту. Об'єктом дослідження кваліфікаційної роботи є модернізація тістомісильної машини безперервної дії Х-12Д, яка використовується для замісу хлібопекарського тіста, в зв’язку з поставленим завданням на модернізацію та розрахунок запропонованої конструкції. Кваліфікаційна робота включає в себе розрахунково-пояснювальну записку з малюнками, списком літератури та специфікаціями, а також графічну частину, виконану на шести аркушах формату А1, що складається з технологічної лінії виробництва хліба, що включає модернізовану тістомісильну машину, загального вигляду машини, складального креслення машини, функціональної та кінематичної схеми технологічної машини з таблицею мастила, складальних одиниць і ін. схемних рішень елементів модернізації. Записка також включає розділ правил безпечного обслуговування машини.
- ДокументМодернізація комбінованої мийної машини для зерна(ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Гаврих ВіталійАктуальність теми: Якість готової продукції борошномельних заводів значною мірою залежить від ефективності очищення і підготовки вихідної сировини, яке виконують у зерноочисних відділеннях цих підприємств. У складі технологічного обладнання потокових ліній зерноочистки застосовують комбіновані мийні машини, призначені для зменшення зольності зерна, вилучення гідродинамічно легких і гідродинамічно важких домішок, мікроорганізмів, плісняви, усунення сторонніх запахів. Зерно при цьому рівномірно зволожується, що позитивно впливає на процеси подальшої воднотеплової обробки зерна. Однак, в сучасних умовах гострого дефіциту господарсько-питної води в деяких місцевостях застосування комбінованих мийних машин неможливе, бо при питомій витраті води 1,5…2 л/кг митого зерна, не всі підприємства можуть це собі дозволити. Окрім того, продуктивність мийних машин Ж9-БМА і Ж9-БМБ дорівнює10 т/год, тоді як продуктивність сучасних потокових ліній складає 12 т/год. Досвід експлуатації цих машин виявив і деякі інші їх недоліки, наприклад, недосконалість ситових циліндрів і гінців відтискних колонок, тощо. Метою кваліфікаційної роботи є удосконалення конструкції комбінованої мийної машини Ж9-БМА: підвищення її продуктивності до 12т/год; скорочення питомого споживання води до рівня сучасних мийно-лущильних машин Ж9-БМШ, який складає 0,5 л/кг; удосконалення конструкції сита і гінців гінцево-бичового ротора відтискної колонки. Для досягнення цієї мети доцільно скористатись пропозицією винаходу №1708404, створеного фахівцями кафедри ТОЗВ, який дозволяє досягнути більш повного вилучення легких домішок і зменшити витрату води. Цьому сприяє усунення гідротранспортера митого зерна шляхом його заміни на роторний механічний перевантажувач, а також застосування тільки одного гідротранстортера для каміння замість двох. Використання зносостійкого сита і удосконалених гінців додатково усувають експлуатаційні недоліки мийної машини, яка тепер може широко застосовуватись у складі потокових зерноочисних ліній.
- ДокументМодернізація лущильника з гумованими вальцями в системі ІТ-сервісу обладнання(ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв, 2024) Сагайдак ВадимЛущільни машини використовуються в круп'яному виробництві зернопереробної галузі. Є інтересом для дрібних заводів і фермерських господарств для переробки початкової сировини на місцях його вирощування і споживання готової продукції. Розроблена схема переробки дозволяє при мінімальних енерговитратах здійснити двох-трьох і більше разовий прохід сировини, що значно скорочує до того ж об'єм виробничих площ. Модернізація в цієї роботі полягає в забезпеченні рівномірності подання початкового продукту в робочу зону лущильної машини. У роботі приведена методика розрахунку лущильної машини з обгумованими вальцями. Проведені заходи по охороні праці обслуговуючого персоналу і автоматизації виробничої ділянки. Сучасна автоматизація на більшості українських борошномельних та комбікормових підприємствах дозволяє управляти технологічними процесами, наприклад за допомогою таких систем як SMART-INDIVIDUAL. При цьому, багато процесів регулюються в режимі, що вимагає досить високої кваліфікації обслуговуючого персоналу. В кваліфікаційної роботі розглянуті питання, пов'язані з модернізацією лущильника з гумованими вальцями. Викладені питання ІТ-сервісу технологічного обладнання на борошномельних підприємствах, розроблено технічне завдання, спрямоване на підвищення ефективності процесу подрібнювання зерна. Основним завданням цієї роботи є збільшення продуктивності лущильника з гумованими вальцями, оскільки це актуально у наш час і має велике значення для будь-якого підприємства що виробляє борошно шляхом роботи в умовах SMART-технологій.
- ДокументМодернізація лущильно-шліфувальної машини(ОНТУ, кафедра Технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Хамутинський МаксимАктуальність теми Процеси лущення та шліфування є основними при виробництві крупів, а також використовуються в комбікормовій та борошномельній промисловості. Від організації та режимів обробки поверхні зерна в певній мірі залежить якість готової продукції, та витрати енергії на підприемствах зернопереробної галузі. Аналіз конструкції лущильно-шліфувальних машин показує, що найбільшого поширення набули машини типу А1-ЗШН-3 та їх аналоги. Вони відрізняються простотою конструкції, але мають суттєві недоліки: -вертикальна компоновка ротору не забезпечує достатньої жорсткості конструкції під дією вібрації; -недостатня продувка робочої зони машини зменшує інтенсивність обробки поверхні зерна. Також відсутні науково обґрунтовані рекомендації з найбільш раціональних режимів обробки поверхні зерна в дискових лущильно-шліфувальних машинах. Метою кваліфікаційної роботи є розробка такої конструкції лущильно-шліфувальної машини, яка дозволяє зменшити вплив вібрації та збільшити інтенсивність обробки поверхні зерна. Для досягнення поставленої мети: - виконано критичний огляд конструкцій лущильно-шліфувальних машин, наведено їх класифікацію, розглянуто опис патентів и винаходів; - запропоновано нову конструкцію лущильно-шліфувальної машини з горизонтальною компоновкою робочої зони; - розроблено нове конструктивне рішення для покращення продувки робочої зони машини, що забезпечує збільшення інтенсивність обробки поверхні зерна.
- ДокументМодернізація охолоджувача гранульованих комбікормів(ОНТУ, кафедра Технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Журенок ОлександрУ цій роботі розглянуто питання забезпечення необхідної якості гранульованого комбікорму у процесі його охолодження. Проведено дослідження, виявлено необхідні залежності різних параметрів при гранулюванні та охолодженні комбікорму. На основі технологічних розрахунків показана необхідність застосування додаткового охолодження повітря, що подається в охолоджувальну колонку. Автоматична стабілізація функціонування процесу охолодження здійснюватиметься технічними засобами контролю та управління входять до комплекту агрегату додаткового охолодження. На основі техніко-економічних показників процесу гранулювання комбікормів розроблено рекомендації щодо розрахунку обчислень при відпуску готової продукції. Викладені питання за станом технологічного устаткування на підприємствах, поставлено і реалізовано технічне завдання, спрямоване на підвищення ефективності процесу охолодження гранул, зменшення енерговитрат. Основним завданням кваліфікаційної роботи є збільшення продуктивності цієї машини, оскільки це актуально у наш час і має велике значення для комбікормової промисловості. Метою кваліфікаційної роботи є виконати модернізацію охолоджувальної колонки гранульованих комбікормів, забезпечивши необхідну величину температури і вологості гранул, шляхом подання повітря в охолоджувач певної температури. Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: - виконати огляд сучасного стану питання в області теми дипломного проекту; - представити опис технологічного процесу та потокової лінії, технологічні вимоги до сировини, напівфабрикатів і готової продукції; - виконати критичний огляд конструкцій охолоджувача гранул комбікормів, функціональних схем, їх класифікацію, опис патентів і винаходів; - провести дослідження по контролю якості охолодження гранул, технологічні процеси які проходять в робочої камері; - розробити систему охолодження гранул комбікорму з використанням охолоджувального обладнання.
- ДокументМодернізація охолоджувача гранульованих комбікормів(ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв, 2023) Журенок ОлександрАктуальність теми У цій роботі розглянуто питання забезпечення необхідної якості гранульованого комбікорму у процесі його охолодження. Проведено дослідження, виявлено необхідні залежності різних параметрів при гранулюванні та охолодженні комбікорму. На основі технологічних розрахунків показана необхідність застосування додаткового охолодження повітря, що подається в охолоджувальну колонку. Автоматична стабілізація функціонування процесу охолодження здійснюватиметься технічними засобами контролю та управління входять до комплекту агрегату додаткового охолодження. На основі техніко-економічних показників процесу гранулювання комбікормів розроблено рекомендації щодо розрахунку обчислень при відпуску готової продукції. Викладені питання за станом технологічного устаткування на підприємствах, поставлено і реалізовано технічне завдання, спрямоване на підвищення ефективності процесу охолодження гранул, зменшення енерговитрат. Основним завданням кваліфікаційної роботи є збільшення продуктивності цієї машини, оскільки це актуально у наш час і має велике значення для комбікормової промисловості. Метою кваліфікаційної роботи є виконати модернізацію охолоджувальної колонки гранульованих комбікормів, забезпечивши необхідну величину температури і вологості гранул, шляхом подання повітря в охолоджувач певної температури. Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: - виконати огляд сучасного стану питання в області теми дипломного проекту; - представити опис технологічного процесу та потокової лінії, технологічні вимоги до сировини, напівфабрикатів і готової продукції; - виконати критичний огляд конструкцій охолоджувача гранул комбікормів, функціональних схем, їх класифікацію, опис патентів і винаходів; - провести дослідження по контролю якості охолодження гранул, технологічні процеси які проходять в робочої камері; - розробити систему охолодження гранул комбікорму з використанням охолоджувального обладнання.
- ДокументПідвищення енергетичної ефективності процесів концентрування харчових розчинів в умовах електромагнітного поля(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Ткаченко Максим АндрійовичДана робота присвячена розробці мікрохвильового вакуум випарного апарата в лінії виробництва томат-пасти з метою підвищення ресурсно та енергоефективності процесу. Сучасніхарчоконцентратнівиробництва активно експлуатуютьвакуум випарні установки, тепловівтратиякихдосягаютьнеймовірнихзначень. Окрім того, разом з відпрацьованимтеплоносієм до атмосферивиноситьсязначнакількість готового продукту у виглядідрібнодисперсного пилу, щотакож негативно впливає як на ресурсоефективністьпроцесу, так і на навколишнєсередовище. В результатіцьогопропонуєтьсявикористаннямікрохвильового вакуум випарного апарата,якийпідвищить енергоефективність в лінії виробництва томат-пасти. Мета роботи – Розробкамікрохвильового вакуум випарногоапарата для підвищенняресурсо- та енергоефективностіпроцесувиробництватомат-пасти. Об’єктдосліджень – вакуум випарний апаратв лініївиробництватомат- пасти. Предмет досліджень – механізм, кінетика та енергетикапроцесівутилізаціїтеплоти та міжфазногомасоперенесення. Методидосліджень – методианалітичногомоделювання, методитеоріїподібності, методиекспериментальногомоделювання.
- ДокументПідвищення енергетичної ефективності процесів концентрування харчових розчинів з використанням теплового насосу(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Решетник Михайло ЮрійовичКваліфікаційна робота бакалавра містить 66 сторінок, 2 таблиць, 12 рисунків, список використаних джерел з 10 найменувань, 1 специфікація. Метою виконання роботи є розробка випарного апарату для отримання концентрованого виноградного соку. Об’єктом аналізу, є концентрований виноградний сік, предмет розробки - випарний апарат для отримання концентрованого виноградного соку.
- ДокументРозробка вакуум-випарного апарату з мікрохвильовими джерелами енергії(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Аніченко АнатолійМета проекту полягає у розробці вакуум-випарного апарату з мікрохвильовим джерелом енергії. Розроблений апарат призначається для концентрування рідких харчових продуктів (у даному випадку яблучний сік). Розробка виконується на основі існуючої технологічної лінії виробництва концентрованого яблучного соку. Для розробки пропонованого апарату були розглянуті основні вимоги до сировини, технологічний процес, існуюче та патентне обладнання. На основі цього було складено обґрунтування проектування та розроблене технічне завдання. Внаслідок чого було проведено технологічний та силовий розрахунок на основі яких була створена вся необхідна технічна документація.
- ДокументРозробка вакуум-випарної установки з тепловим насосом(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Тодоров ВладиславКваліфікаційна робота на тему: «Розробка вакуум-випарної установки з тепловим насосом» містить 62 сторінки машинописного тексту, рисунків – 11, таблиць – 1, формул – 38, використаних джерел – 11, листів специфікацій – 2. Дана робота присвячена розробці вакуум-випарної установки з тепловим насосом. Головна ідея розробки полягає в підвищенні ресурсо- та енергоефективності процесу концентрування харчових розчинів за низьких температур шляхом залучення теплонасосних технологій. Об’єкт досліджень – вакуум-випарна установка з тепловим насосом. Предмет досліджень – механізм, кінетика та енергетика процесів концентрування харчових розчинів.
- ДокументРозробка конструкції енергоефективної випарної установки(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Дядченко Артем ОлександровичУ даній дипломній роботі наведено критичний огляд існуючого обладнання. Розроблено технічне завдання. Виконані необхідні розрахунки підтверджують працездатність машини.
- ДокументРозробка конструкції енергоефективної сушарки(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Гаманюк Ростислав ПавловичУ даній дипломній роботі наведено критичний огляд існуючого облад- нання. Розроблено технічне завдання. Виконані необхідні розрахунки підтве- рджують працездатність машини.
- ДокументРозробка конструкції енергоефективної сушарки на базі термосифонів(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Пройда АлінаУ даній дипломній роботі наведено критичний огляд існуючого облад- нання. Розроблено технічне завдання. Виконані необхідні розрахунки підтве- рджують працездатність машини. Розрахунково-пояснювальна записка включає 60 стор. Графічна частина включає - 6 листів А1
- ДокументРозробка конструкції шнекового мікрохвильового екстрактора. Для ПрАТ «ЄННІ ФУДЗ»(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Максимчук ВалерійКваліфікаційна робота на тему: «Розробка конструкції шнекового мікрохвильового екстрактора. Для ПрАТ «ЄННІ ФУДЗ» містить 54 сторінки машинописного тексту, рисунків – 12, формул – 12, використаних джерел – 9, листів специфікацій – 2. Мета даної роботи полягає у розробці шнекового мікрохвильового екстрактора. Головна ідея розробки полягає в підвищенні ресурсо- та енергоефективності процесу екстрагування цільових компонентів з харчової сировини шляхом залучення мікрохвильових технологій. Об’єкт досліджень – шнековий мікрохвильовий екстрактор.
- ДокументРозробка конструкції інфрачервоної сушарки. Для ПрАТ «ЄННІ ФУДЗ»(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Іванов ПавлоКваліфікаційна робота на тему: «Розробка конструкції інфрачервоної сушарки. Для ПрАТ «ЄННІ ФУДЗ» містить 67 сторінок машинописного тексту, рисунків – 17, формул – 11, використаних джерел – 8, листів специфікацій – 2. Мета даної роботи полягає у розробці інфрачервоної сушарки. Головна ідея розробки полягає в підвищенні ресурсо- та енергоефективності процесу сушіння харчової сировини шляхом залучення інфрачервоних технологій. Об’єкт досліджень – інфрачервона сушарка.
- ДокументРозробка мікрохвильового вакуумного екстрактора для вилучення олії із кавового шламу. Для ПрАТ «ЄННІ ФУДЗ»(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Вінницький ЯнКваліфікаційна робота на тему: «Розробка мікрохвильового вакуумного екстрактора для вилучення олії із кавового шламу. Для ПрАТ «ЄННІ ФУДЗ» містить 56 сторінок машинописного тексту, рисунків – 8, формул – 11, використаних джерел – 7, листів специфікацій – 5. Мета даної роботи полягає у розробці мікрохвильового вакуумного екстрактора для вилучення олії із кавового шламу. Головна ідея розробки полягає в підвищенні ресурсо- та енергоефективності процесу екстрагування цільових компонентів з харчової сировини шляхом залучення мікрохвильових технологій та вакууму. Об’єкт досліджень –мікрохвильовий вакуумний екстрактор.
- ДокументРозробка низькотемпературного концентратора яблучного соку(Значення Мова Редагувати ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Тупко ІлляКваліфікаційна робота бакалавра містить 66 сторінок, 2 таблиць, 12 рисунків, список використаних джерел з 10 найменувань, 1 специфікація. Метою виконання роботи є розробка низькотемпературного концентратора для отримання концентрованого яблучного соку. Об’єктом аналізу, є концентрований яблучний сік, предмет розробки - низькотемпературний концентратор для отримання концентрованого яблучного соку.
- ДокументРозробка опріснювача блочного виморожування(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Густ Сергій АндрійовичАктуальність роботи. В Україні вже давно назріває проблема питної води, оскільки за запасами доступних до використання водних ресурсів країна належить до малозабезпечених. У маловодні роки на території України формується лише 52,4 км3/рік стоку, тобто на одну людину припадає близько 1 тис. м3. Тим часом, за визначенням Європейської економічної комісії ООН, держава, водні ресурси якої не перевищують 1,7 тис. м3 стоку на рік на одну людину, вважається незабезпеченою водою. Серед 152 країн світу Україна за цим показником посідає 111 місце. У загальносвітовому обсязі водозабір з річок, озер, водоймищ становить 11,3 млрд. м3 , підземних джерел 2,5 млрд. м3, безпосередньо з морів 0,9 млрд. м3. На жаль, продукти людського господарювання у вигляді стічних вод уже дісталися навіть підземних горизонтів. Мета досліджень розробити установку для блочного виморожування морської води для побутового використання.
- ДокументРозробка шнекової сушарки з кільцевим термосифоном(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Березін СтаніславУ даній дипломній роботі наведено критичний огляд існуючого обладнання. Розроблено технічне завдання. Виконані необхідні розрахунки підтверджують працездатність машини.
- ДокументРозробка інноваційної установки для фракційного розділення розчинів(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Мазуренко ДмитроКваліфікаційна робота на тему: «Розробка інноваційної установки для фракційного розділення розчинів» містить 66 сторінок машинописного тексту, рисунків – 13, таблиць – 1, формул – 48, використаних джерел – 10, листів специфікацій – 2. Дана робота присвячена розробці мікрохвильової вакуум-випарної установки для фракційного розділення розчинів. Головна ідея розробки полягає в концентруванні багатокомпонентних розчинів за низьких температур та з одночасним розділенням вторинної пари на фракції. Об’єкт досліджень – вакуум-випарна установка для фракційного розділення розчинів. Предмет досліджень – механізм, кінетика та енергетика процесів фракційного розділення розчинів.