133 - Галузеве машинобудування
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Нові надходження
Зараз показуємо 1 - 5 з 22
- ДокументПідвищення енергетичної ефективності процесів концентрування харчових розчинів в умовах електромагнітного поля(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Ткаченко Максим АндрійовичДана робота присвячена розробці мікрохвильового вакуум випарного апарата в лінії виробництва томат-пасти з метою підвищення ресурсно та енергоефективності процесу. Сучасніхарчоконцентратнівиробництва активно експлуатуютьвакуум випарні установки, тепловівтратиякихдосягаютьнеймовірнихзначень. Окрім того, разом з відпрацьованимтеплоносієм до атмосферивиноситьсязначнакількість готового продукту у виглядідрібнодисперсного пилу, щотакож негативно впливає як на ресурсоефективністьпроцесу, так і на навколишнєсередовище. В результатіцьогопропонуєтьсявикористаннямікрохвильового вакуум випарного апарата,якийпідвищить енергоефективність в лінії виробництва томат-пасти. Мета роботи – Розробкамікрохвильового вакуум випарногоапарата для підвищенняресурсо- та енергоефективностіпроцесувиробництватомат-пасти. Об’єктдосліджень – вакуум випарний апаратв лініївиробництватомат- пасти. Предмет досліджень – механізм, кінетика та енергетикапроцесівутилізаціїтеплоти та міжфазногомасоперенесення. Методидосліджень – методианалітичногомоделювання, методитеоріїподібності, методиекспериментальногомоделювання.
- ДокументПідвищення енергетичної ефективності процесів концентрування харчових розчинів з використанням теплового насосу(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Решетник Михайло ЮрійовичКваліфікаційна робота бакалавра містить 66 сторінок, 2 таблиць, 12 рисунків, список використаних джерел з 10 найменувань, 1 специфікація. Метою виконання роботи є розробка випарного апарату для отримання концентрованого виноградного соку. Об’єктом аналізу, є концентрований виноградний сік, предмет розробки - випарний апарат для отримання концентрованого виноградного соку.
- ДокументІнтенсифікація процесів екстрагування ефірних олій в умовах електромагнітного поля. Для підприємства Ені Фудз(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Рекеченський Євген ВалерійовичПояснювальна записка до дипломного проекту за темою: «Інтенсифі- кація процесів екстрагування ефірних олій в умовах електромагнітного поля. Для підприємства Ені Фудз» складається з 70 сторінок, 8 розділів 1 з яких являється розрахунковим, який у свою чергу складається з 6 підрозділів, також маються 28 рисунків серед яких 1 структурна схема, 5 таблиць, 26 спи- ска використаних джерел. Об`єкт дослідження: Інтенсифікація процесів екстрагування ефірних олій в умовах електромагнітного поля. Предмет дослідження: рослинна сировина. Мета дипломної роботи: вивчити технологію інтенсифікації процесів екстрагування ефірних олій в умовах електромагнітного поля. У даній роботі було проведено аналіз літературних джерел, на основ якого можна зазначити, що для інтенсифікації процесу екстракції олії з рос- линної сировини найперспективнішим є використання мікрохвиль. Також було описано технологічний процес отримання ефірної олії, представлено апаратурну схему даної лінії. Розроблені креслення екстрак- тора з мікрохвильовим інтенсифікатором, представлені його основні склада- льні елементи (корпус, шнеки, конусна кришка, штуцер, магнетрони, і.т.п). У технічному завданні на проектування або модернізацію викладені завдання на модернізацію екстрактора. У технічній проекті провели випробування на розрахунок на міцність та силовий розрахунок конструктивних елементів апарату. Виконані розрахунки, що підтверджують працездатність та надій- ність конструкції апарату.
- ДокументРозробка вакуумної контактної сушарки(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Касаткіна Олександра ОлександрівнаАктуальність роботи. Сільське господарство в Україна має великий потенціал розвитку. Ринок томатів по більшій мірі представлений вітчизняним виробництвом, незаповнені ніші в асортименті доповнюються продукцією іноземних виробників. В Україні займаються традиційним сезонним вирощуванням томатів на полях, а також вирощуванням на закритому ґрунті (в теплицях). Малий бізнес як такий, що спирається на підприємницьку діяльність невеликих фірм, які формально не входять до жодних господарських об'єднань, характеризується незалежним менеджментом, власним капіталом і динамічністю та відіграє значну роль у забезпеченні зайнятості у кожній розвиненій країні. Висока енергоємність ВВП в Україні є наслідком істотного технологічного відставання у більшості галузей економіки і житлово комунальній сфері, незадовільної галузевої структури національної економіки. Мета досліджень розробити вакуумну контактну сушарку для сушіння томатів для особистих присадибних господарств.
- ДокументРозробка конструкції енергоефективної випарної установки(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Дядченко Артем ОлександровичУ даній дипломній роботі наведено критичний огляд існуючого обладнання. Розроблено технічне завдання. Виконані необхідні розрахунки підтверджують працездатність машини.