Ступінь вищої освіти "Магістр"
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Ступінь вищої освіти "Магістр" за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 1771
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ" "(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2022) Островський, Олексій ВалентиновичУ даній кваліфікаційній роботі проектується комплексне підприємство з організацією пельменної с сосисочною. Такий комплексний заклад ресторанного господарства, повинен мати попит у населення. Зараз з’являється необхідність дати населенню послуги з харчування середньої та нижньої цінової категорії, але при цьому у споживачів зросли вимоги до якості сервісу, та асортименту. Сьогодні навіть у їдальнях та закусочних необхідно приділяти більше уваги не тільки якості страв, але і комфортним умовам для споживачів, та розширювати звичний асортимент продукції. Тобто в місці зосереджена велика кількість городян і гостей міста, яких у туристичному місті, яким є місто Вилкове завжди багато, у зв'язку із чим продукція пельменної і сосисочної буде користуватися великим попитом. Тому, організація такого комплексного підприємства в цьому місці буде доцільне, тому що це місце зосередження потоку потенційних клієнтів, що бажають перекусити на швидку руку. Про це свідчить факт появи великого числа різних лотків з фаст-фудом. Однак ці точки харчування не витримують критики по якості їжі й санітарним нормам. Крім того, аналіз ринку послуг показує в даному регіоні дефіцит спеціалізованих закусочних. Виходячи із цього, можна зробити висновок, що діючі в цьому районі підприємства ресторанного господарства не можуть повною мірою задовольнити існуючий на даному ринку попит і є реальна потреба в закусочній з відповідними рівнем сервісу, якістю обслуговування й невисокими цінами. Метою дипломного проекту є проект пельменної с сосисочною в м. Вилкове. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - провести аналіз регіонального ринку послуг підприємств харчування заданого регіону й вибір типу підприємства. - розробити концепцію підприємства. - розробити меню закладу. - скласти виробничу програму комплексного проекту, пельменної с сосисочною і встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення. - провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); - розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві. - розрахувати показники економічної ефективності комплексного проекту пельменної с сосисочною й встановити рівень рентабельності, середній чек закладу та термін окупності проекту.
- ДокументCтвopення тa вдocкoнaлення веб-дoдaткiв для пiдпpиємcтв туpиcтичнoї cфеpи(ОНТУ, кафедра туристичного бізнесу та рекреації, 2023) Дружинін АндрійРобота містить 149 сторінок, 10 таблиць, 12 рисунків, список літератури 45 посилань, 3 додатки. Мeтoю виконання i зaвдaнням poбoти є вивчeння тeopeтичниx i мeтoдoлoгiчниx зacaд тa пpaктичниx peкoмeндaцiй щoдo зacтocyвaння та розвитку cyчacниx вeб-дoдaткiв в тypиcтичнoмy бiзнeci Укpaїни. Об’єкт дослідження – досвід використання веб-додатків у туристичній діяльності. Пpeдмeт дocлiджeння – методи зacтocyвaння iнфopмaцiйниx тexнoлoгiй, a caмe вeб-дoдaткiв в тypиcтичнoмy бiзнeci. Інформаційна база досліджень: монографії, підручники, навчальні посібники, законодавчі та нормативні акти, первинні документи, звіти туристичних підприємств, статична звітність, статті та тези. Завданням роботи передбачено: визначення понять веб-додатків; їх роль у розвитку туристичної сфери; дослідження сучасних туристичних веб-додатків в Україні; характеристика сучасних туристичних веб-додатків; виявлення цілей та завдань стратегії впровадження веб-додатків в туристичну сферу; вплив веб- додатків на туристичний бізнес в цілому; опис основних функцій та потенціалу веб-додатків; опис існуючих туристичних веб-додатків. За результатами роботи сформульовані висновки, щодо значного позитивного впливу веб-додатків на розвиток туризму. Вияснено, що веб- додатки як інформаційна технологія – є невід’ємною частиною успішного туристичного бізнесу, описана стратегія впливу та впровадження веб-додатків на туристичний бізнес. Одержані результати можуть бути використані для вдосконалення в застосуванні веб-додатків в туристичній сфері. Рік захисту роботи 2023.
- ДокументOpгaнiзaцiя i мeтoдикa oблiку тa aудиту ocнoвниx зacoбiв (нa пpиклaдi ТOВ «Вoзнeceнcький кoньячний зaвoд»)(ОНТУ, кафедра обліку та аудиту, 2023) Швець АлінаAНOТAЦIЯ квaлiфiкaцiйнoї poбoти мaгicтpa нa тeму: «Opгaнiзaцiя i мeтoдикa oблiку тa aудиту ocнoвниx зacoбiв (нa пpиклaдi ТOВ «Вoзнeceнcький кoньячний зaвoд») Мeтoю квaлiфiкaцiйнoї poбoти є вивчeння методологічної основи обліку та аудиту основних засобів, розгляд теоретичної бази та аналіз cучacниx нaукoвиx дocлiджeнь і публiкaцiй за напрямом, виявлeння пpaктичниx ocoбливocтeй, a тaкoж пошук шляxів вдocкoнaлeння циx питaнь на підприємстві, що досліджувалось та poзpoбкa peкoмeндaцiй, cпpямoвaниx нa пiдвищeння poлi oблiку тa aудиту в зaбeзпeчeннi ефективного його функцioнувaння. Кваліфікаційна робота магістра складається з трьох розділів та висновків і рекомендацій. В першому розділі кваліфікаційної роботи вивчається сутність основних засобів та методологічна основа їх обліку, вивчені законодавчо- нормативна база та теоретичні основи з питань обліку основних засобів на підприємстві, проведений аналіз визначення сутності категорії «основні засоби» та її класифікації, наведено фінансовий та податковий облік основних засобів та кореспонденція їх рахунків. В другому розділі розглядаються особливості методики проведення аудиту основних засобів на підприємстві, вивчені типові порушення під час аудиту основних засобів підприємства. В третьому розділі розглядається особливості організації аналізу, обліку та аудиту основних засобів в ТОВ «Вознесенський коньячний завод», проведено фінансово-економічний аналіз діяльності підприємства за 2020 - 2021 роки. У висновках та пропозиціях до кваліфікаційної роботи запропоновані пропозиції по удосконаленню обліку та аудиту основних засобів в ТОВ «Вознесенський коньячний завод». Квaлiфiкaцiйнa poбoтa мicтить: тeкcтoвoї чacтини – 122 c. тaблиць – 42 pиcункiв – 7 дoдaткiв – 6
- Документ«PSY-туризм» як інноваційний метод відновлення психо-емоційного стану особистості(ОНТУ, кафедра туристичного бізнесу та рекреації, 2023) Баліка АлісаРобота містить 101 сторінку, 2 таблиці, 30 рисунків, список літератури з 58 найменувань, 4 додатки. У кваліфікаційній роботі було розглянуто сучасний стан та перспективи розвитку PSY-туризму в Україні, а також у якому стані знаходиться PSY- туризм. Об’єктом дослідження є процес функціонування психологічного- туризму та перспективи його розвитку в Україні. Метою виконання роботи є дослідження стану пси - туризму та розробка актуальних пропозицій щодо розвитку пси - туризму. Завданням кваліфікаційної роботи передбачено: вивчити науково-теоретичні засади PSY - туризму; розглянути становлення PSY - туризму в України; розглянути роботу окремих організацій, що впроваджують психологічний туризм; провести аналіз стану пси - туризму у повоєнний час в України; проаналізувати перспектвність пси - туризму в Україні; провести дослідження в малій групі. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки щодо PSY - туризму, проаналізовано стан PSY- туризму в Україні, а також описані його компоненти,особливості, проблеми та перспективи розвитку. Одержані результати можуть бути використані як для подорожуючих, так і як продукт для турагентів, які будуть просувати його. Рік захисту роботи 2023.
- Документ«Автоматизація формування та подання звітності (на прикладі ТОВ «ДРУЖБА СВК»)»(ОНТУ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2022) Сороченко, АльонаКваліфікаційна робота складається з трьох розділів. Перший розділ присвячений теоретичним основам та загальним вимогам до формування і подання звітності автоматизованим способом. У другому розділі представлений економічний аналіз фінансового стану ТОВ «ДРУЖБА СВК» та дана оцінка техніко-економічних показників даного підприємства за два роки. У третьому розділі роботи розглядається методика формування показників звітності в умовах використання комп'ютерних технологій у ТОВ «ДРУЖБА СВК». У завершальній частині кваліфікаційної роботи сформульовані пропозиції і рекомендації по удосконаленню автоматизації формування та подання звітності у ТОВ «ДРУЖБА СВК».
- ДокументАдаптація методів термодинамічного аналізу для визначення енергетичної ефективності каскадних холодильних машин для рефконтейнерів(ОНТУ, кафедра кріогенної техніки, 2024) Єрема Володимир ЮрійовичДослідження присвячено проєктуванню морських рефрижераторних контейнерів із низькотемпературними каскадними холодильними машинами, які забезпечують транспортування рідкісних видів морепродуктів за температури -60…-70°C. Актуальність теми визначається необхідністю створення енергоефективних і екологічно безпечних систем, що відповідають сучасним стандартам, зокрема вимогам Індексу проєктної енергоефективності (EEDI), розробленого Міжнародною морською організацією (IMO). Для аналізу використовувався ентропійно-цикловий метод, який дозволив виявити джерела найбільших енергетичних втрат у системі, оцінити ефективність циклів і запропонувати шляхи їх вдосконалення. У роботі розроблено схемно-циклові рішення з урахуванням використання різних робочих речовин, змодельовано функціонування холодильних систем та проведено порівняльний аналіз отриманих результатів. Використання транскритичних циклів у верхніх каскадах із натуральними холодоагентами, такими як R744, дозволяє досягти високої енергоефективності та екологічності. Результати дослідження спрямовані на забезпечення стабільності температурного режиму, зниження енергетичних витрат та відповідність систем вимогам IMO щодо зменшення викидів CO₂. Отримані висновки демонструють можливість розробки ефективних систем із мінімальними масогабаритними характеристиками, що не лише підвищують ефективність транспортування, а й забезпечують зменшення впливу на довкілля.
- Документ«Аналіз асортименту та експертна оцінка темного пива та митні процедури при перетинанні через митний кордон України»(ОНТУ, кафедра товарознавство та митна справа, 2022) Берегей Дар'яДо дипломної роботи студентки Берегей Дар’ї Сергіївни на тему:«Аналіз асортименту та експертна оцінка темного пива та митні процедури при перетинанні через митний кордон України». В роботі представлені результати аналізу ринку темного пива в Україні та Світі,представлені нормативні документи,що регламентують якість та безпечність даної продукції. Також у роботі відображені результати проведеної оцінки асортименту темного пива,що реалізуються в трьох торговельних мережах міста Одесса.Наведені результати фізико-хімічних та органолептичних показників якості темного пива. Проаналізувавши порядок обліку особи ТМ «Bernard»,яка під час провадження своєї діяльності є участником відносин,що регулюються митним законодавством.Здійснено облік осіб ТМ «Bernard», митниці, у пункті пропуску «Краківець – Корчова», митний пост «Яворів», відділ митного оформлення №2 (UA 209030).Визначено код товару згідно УКТЗЕД.Визначено країну походження товару та вивчені митні формальності в режимі імпорт.Опрацьовані питання охорони праці на робочому місці товарознавця. Дипломна робота виконана на друкованих листах формату А4,містить таблиць, рисунків та додатків.
- ДокументАналіз впровадження комп'ютерної системи для обліку часу співробітників підприємств(ОНТУ, кафедра комп’ютерної інженерії, 2023) Сінєвич ВячеславОбсяг звіту кваліфікаційної роботи містить 98 сторінки, 5 частин, 48 рисунків, 9 таблиць, 26 список джерел з найменування, 3 додатки. Впровадження комп'ютерної системи для обліку часу співробітників на підприємствах стає важливим стратегічним кроком для вдосконалення управлінського процесу та оптимізації трудових ресурсів. Ця ініціатива передбачає використання сучасних технологій для забезпечення точності, ефективності та прозорості в системі управління робочим часом, що в свою чергу сприяє підвищенню продуктивності та вдосконаленню корпоративного управління. Робочий час працівників є одним з важливих ресурсів для будь— якої компанії, яка працює в сучасній ринковій економіці. Якщо не надати достатньо уваги організації робочого часу працівників, ніякий робочий процес не буде плавним і продуктивним. В роботі реалізовані експерименти пов’язані з роботою працівників у різних комп’ютерних системах для обліку часу. Проаналізовано існуючі системи, виділені основні недоліки та переваги. Розроблена база даних яка включає в себе всі можливості комп’ютерної системи та показує переваги комп’ютерних систем для обліку часу, допомагає впровадити систему у підприємство . В запланованій роботі висвітлюється ідея створення комп’ютерної системи для обліку часу яка буде уникати тих недоліків які вже мають існуючи системи. Інформаційне наповнення окреслює основні теми.
- ДокументАналіз енергетичної ефективності процесів повторного зрідження відпарного газу (BOG) без зовнішнього циклу охолодження на суднах-газовозах LNG(ОНТУ, кафедра кріогенної техніки, 2024) Малюта Євген В’ячеславовичУ роботі проведено моделювання процесів повторного зрідження відпарного газу (BOG) на танкерах-газовозах LNG із використанням енергетичного та ексергетичного методів термодинамічного аналізу. Розглянуто два основних процеси: процес, заснований на циклі Клода з подвійним тиском (ЦКПТ), та процес прямого розширення LNG (ЦПРХ). Енергетичний аналіз продемонстрував, що ЦКПТ має на 8,6% нижче питоме енергоспоживання порівняно з ЦПРХ, що робить його більш економічним для суден із обмеженим простором. Оптимізація температурних перепадів у багатопотокових теплообмінниках дозволила знизити енергетичні втрати та підвищити ефективність передачі тепла. Ексергетичний аналіз виявив основні місця деструкції ексергії в системах. Для ЦКПТ зменшення температурних перепадів у теплообмінниках сприяло скороченню деструкції ексергії та підвищенню загальної ефективності системи. Для ЦПРХ значні теплові потоки та одночасність випаровування і зрідження спричиняють додаткову деструкцію ексергії, що підкреслює необхідність подальшої оптимізації теплообмінників. Процес на основі циклу Клода з подвійним тиском рекомендовано для використання на LNG-танкерах завдяки його нижчому енергоспоживанню, стабільності та зниженню втрат ексергії. Цикл прямого розширення LNG, хоча і демонструє високу ефективність теплопередачі, вимагає вдосконалення конструкції теплообмінників для зменшення енергетичних та ексергетичних втрат. Це робить ЦКПТ більш доцільним вибором для суден з обмеженим простором і високими вимогами до енергоефективності.
- ДокументАналіз ефективності процесу зрідження природного газу з багатокомпонентним холодоагентом MR(ОНТУ, кафедра кріогенної техніки, 2023) Буніна Людмила ВолодимирівнаУ роботі було досліджено три традиційні процеси зрідження природного газу: SMR-Linde, SMR-АРСI, FMC-Linde. Для оцінки енергетичної ефективності процесів, як термодинамічні інструменти були обрані: енергетичний, традиційний ексергетичний та розширений ексергетичний методи аналізу. Енергетичний аналіз процесів показав, що з усіх трьох процесів найбільший ступінь термодинамічної досконалості досягається у процесі FMC-Linde, за ним йде процес SMR-ARSI. Результати традиційного ексергетичного аналізу показали, що у всіх трьох процесах висока деструкція ексергії спостерігається у компресорах та багатопотокових теплообмінниках. Для компонентів з високими значеннями деструкції ексергії були розраховані чотири частини незворотності (усувна/неминуча) та (ендогенна/екзогенна). Результати розширеного ексергетичного аналізу показали, що більшість незворотних процесів усередині компонентів були ендогенними, а деструкція ексергії компресорів була вищою, ніж у інших компонентів. У компресорах більша частина деструкції ексергії відноситься до усунутий, тому вони мають високий потенціал поліпшення. Але в багатопотокових теплообмінниках та проміжних охолоджувачах переважає неминуча деструкція ексергії.
- ДокументАналіз ефективності роботи системи холодопостачання з використанням відновлюваних джерел енергії на природних робочих тілах для кліматичних умов м. Тель-Авів(ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2021) Гомберг, Ервін"Сьогодні перед промисловістю холодильного сектору стають завдання енергетичної ефективності та екологічної безпеки. Комбіновані системи охолодження та опалення на базі теплових насосів у комбінації з відновлюваними джерелами енергії набирають популярність серед споживачів. Використання відновлюваних джерел енергії дозволяє підвищити енергоефективність як існуючих систем охолодження та опалення так і нових проектованих систем. Метою дипломної роботи є розробка комбінованої системи охолодження та опалення на базі теплового насосу у поєднанні з системою сонячних колекторів для системи опріснення морської води для умов м. Тель-Авів (Ізраїль). "
- ДокументАналіз життєвого циклу рослинництва для цілей сталого розвитку(ОНТУ, кафедра екології та природоохоронних технологій, 2021) Невидюк, Мирослава"Кваліфікаційна робота магістра: стор. – 108, рис. – 14, табл. – 9, література – 14, додатків - 1. Тема: ОВД удосконалення комплексної переробки малоцінної азово-чорноморської сировини у харчові продукти. Об’єкт дослідження – технології переробки риби. Предметом дослідження є екологічні аспекти технологій рибопереробки. Кваліфікаційна робота магістра, метою якого є вдосконалення експертної оцінки впливу на довкілля підприємств рибопереробної галузі, складається з наступних розділів: У першому розділі здійснено обгрунтування обраних методів оцінки впливу на довкілля. В другому розділі визначено та охарактеризовано об’єкти і методи дослідження. У третьому розділі проведено оцінку життєвого циклу рибопереробної галузі. В четвертому розділі розроблено матрицю для екологічної оцінки виробництва рибної продукції. В п’ятому та шостому розділах наведено інформацію з питань охорони праці та цивільного захисту. Практична цінність результатів роботи полягає в тому, що проаналізовано вплив технологій виробництва рибної продукції на елементи довкілля з використанням експертних методів."
- ДокументАНАЛІЗ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТЕМНОГО ПИВА, ЩО РЕАЛІЗУЄТЬСЯ В ТОРГОВЕЛЬНИХ МЕРЕЖАХ М. ОДЕСИ ТА ОСОБЛИВОСТІ МИТНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПРИ ПЕРЕМІЩЕННІ ЧЕРЕЗ КОРДОН УКРАЇНИ(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Степаненко Дар’яКваліфікаційна робота магістра містить 193 сторінки, 5 розділів, 21 ілюстрацію, 55 таблиць, 74 джерел в переліку посилань та 8 додатків. Об’єктом розгляду є темне пиво вітчизняного та іноземного виробництва, які користуються попитом серед населення країни. Предметом роботи є споживні властивості пива, стан споживчого пакування, відповідність маркування, нормативна документація щодо якості пива та митного оформлення. Метою кваліфікаційної роботи є визначення конкурентоспроможності та митних формальностей при імпорті, вивчення ринку та створення бізнес-плану, забезпечення якості та забезпечення безпеки праці на підприємствах пивоварної галузі. В першому розділі проведений аналіз сучасного стану та перспектив розвитку імпортно-експортних операцій з пивом, розглянуті чинники, що впливають на якість пива, проведена класифікація асортименту та дослідження дефектів пива та їх причин. Другий розділ присвячений об'єктам та методам досліджень. Визначені об'єкти дослідження та застосовані методи для отримання необхідних даних. Також описана методологія визначення коду темного пива ТМ ""Vamberg"" відповідно до української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності. Третій розділ зосереджений на товарознавчій оцінці та митні формальності при імпорті темного пива. Описано характеристику асортименту, визначення коефіцієнту глибини і широти асортименту, оцінку пакування, маркування та якості темного пива за органолептичними та фізико-хімічними показниками. Також розрахована конкурентоспроможність асортименту темного пива та розглянуті заходи нетарифного регулювання та визначення країни походження. А також розраховано митну вартість, нараховано митні платежі та митне оформлення імпорту темного пива ТМ «Vamberg». Четвертий розділ спрямований на управління проектом запуску пивного торговельного бізнесу в місті Одеса. Визначене ефективне управління всіма ризиками у проектній діяльності, також загальну характеристику проекту. Розраховано маркетинговий план, організаційний план та фінансовий план та визначено, що відкриття магазину розливного пива «Хмільна мануфактура» є ефективним та прибутковим. А також оцінено ризики проекту. П’ятий розділ присвячений охороні праці. Проведений аналіз потенційно небезпечних та шкідливих факторів на підприємстві, розглянуте розміщення виробничого устаткування, забезпечення нормованих показників мікроклімату, освітлення, заходи та засоби захисту працюючих від ураження електричним струмом, вимоги безпеки під час експлуатації персонального комп'ютера, пожежовибухобезпека та шляхи евакуації. У висновках сформовані основні результати дослідження та надаються рекомендації щодо покращення якості темного пива, охорони праці та забезпечення безпеки на підприємстві. Ключові слова: темне пиво, асортимент, нормативні документи, якість, класифікація, митний контроль, бізнес-план. Рік виконання роботи – 2024 Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументАНАЛІЗ КОН’ЮКТУРИ РИНКУ ТА ОСОБЛИВОСТІ МІЖНОРОДНОЇ ТОРГІВЛІ ФРУКТОВИМИ ВИНАМИ(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2024) Зварич ВікторіяКваліфікаційна робота магістра містить 115 сторінок, 25 таблиць, список літератури з 30 найменувань, 6 додатків. Метою виконання роботи є було визначення конюктури ринку та особливостей міжнародної торгівлі фруктовими винами. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є товарознавчі відносини між виробниками та митними органами України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку фруктових вин, товарознавча оінка та митний контроль. За результатами роботи сформульовано висновки щодо поліпшення якості фруктових вин Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах , як заходи з підвищення конкурентоспроможності, розширення ринкової “ніші” та зміцнення їх іміджу. Рік виконання роботи – 2024. Рік захисту роботи – 2024.
- ДокументАналіз методів захисту персональних даних у мережі від впливу соціальних інженерів(ОНТУ, кафедра інформаційних технологій та кібербезпеки, 2021) Шапєєв, Максим"Представлена кваліфікаційна робота присвячена дослідженню методів захисту персональних даних від впливу соціальних інженерів (СІн). В процесі роботи досліджено види персональних даних та способи їх потрапляння у мережу, методи захисту даних у мережі, методи соціальної інженерії (СІ) та методи захисту від СІ, проведено аналіз інформаційних ресурсів, що містять інформацію про соціальну інженерію та захист даних. Проведено збір даних методом опитування, що характеризує поведінку людей із персональними даними, зокрема при використанні мережі Інтернет. Отримані дані оброблені за допомогою засобів інтелектуального аналізу даних із використанням інструментальних засобів Google та Orange. Розроблено модель безпечної поведінки для збереження даних у мережі, використання якої значно ускладнить доступ соціальних інженерів до персональних даних людини. Результати дослідження було впроваджено у аналітичну платформу KitStat у якості оновлення, що дозволяє надати інформаційну підтримку та забезпечити продовження збору даних для подальшого дослідження. В процесі проведення дослідження використано такі засоби та технології як Google Forms, Google Analytіcs, Orange, мови HTML5, CSS3, PHP, JavaScript. Результати дослідження можуть бути використані як фахівцями при дослідженні методів СІ так і звичайними людьми для захисту персональних даних у мережі від дії соціальних інженерів. "
- Документ«Аналіз методів підвищення ефективності використання сонячної енергії вбіоенерготехнологіях із застосуванням мікроводоростей»(ОНТУ, кафедра екоенергетики, термодинаміки та прикладної екології, 2022) Пономарьов КирилоКваліфікаційна робота магістра присвячена вивченню сучасного стану розробок в новітньому напрямку розвитку біоенергетики: використанню мікроводоростей. Зроблено огляд теоретичних основ виробництва біопалива з мікроводоростей. Розглянуто стан технологій для отримання біопалива з мікроводоростей і проаналізована їх ефективність. Проведено порівняльний аналіз сучасних технологій культивування мікроводоростей і розрахунок параметрів біореактору. Розроблено працездатну конструкцію експериментальної установки для моделювання і дослідження процесів у фотосинтезуючему колекторі сонячної енергії з використанням мікроводоростей.
- ДокументАналіз механічних властивостей вакуумних кришок(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Жорняк СергійВ роботі виконано аналітичне дослідження механічних властивостей вакуумних кришок консервної скляної тари. Критичний огляді літератури присвячено основним системам закупорювання скляної тари і серед них головним чином тим в яких закупорювання здійснюється під вакуумом. Описана лінія виробництва консервів на прикладі лінії виробництва консервованого яблучного соку, для якого використовуються кришки з мембранами. Виконано критичний огляд систем закупорювання скляної тари та обладнання для її герметизації. В роботі розглядаються та аналізуються основні механічні властивості кришок типу ІІІ, які дозволяють їм надійно та ефективно виконувати свою основну функцію – герметизації скляної тари. Визначено характер навантажень, які викликають деформацію різьбових упорів кришок. Проаналізовано міцність різьбових упорів кришок. Аналіз міцності упорів здійснювався шляхом аналізу та узагальненню механічних властивостей жерсті для виробництва кришок різних світових виробників. Проаналізовано жорсткість різьбових упорів кришок. Аналіз жорсткості упорів здійснювався класичними методами опору матеріалів. Представлено також основні висновки по роботі, які дозволяють визначити заходи по зменшенню матеріалоємності кришок.
- ДокументАналіз небезпечних чинників виробництва біо-кефіру з додаванням рослинних олій(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2022) Карапетян, ЕдуардАктуальність. На сьогоднішній день є актуальним вживання кисломолочних продуктів, що містять мікроорганізми-пробіотики, які є апатогеними для людини і володіють антагоністичною активністю відносно патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів, що сприяє збереженню і відновленню нормальної мікрофлори кишківника. Найнадійнішим джерелом корисних мікроорганізмів є кефір. Він містить кефірні зерна (біфідобактерії, ацидофільні молочнокислі палички, лактобактерії, стрептококи, молочні дріжджі), які допомагають при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, покращують травлення, стимулюють роботу імунної системи організму. Корисні бактерії знищують шкідливі речовини, які накопичуються в організмі і негативно впливають на загальне самопочуття, викликаючи втому і головний біль. Також вченими було досліджено, що молочнокислі бактерії, які входять до складу кефіру, запобігають розвитку раку. Вони спонукають імунну систему боротися з раковими клітинами. Мета роботи – вдосконалення технології виробництва класичного кефіру із додаванням купажів рослинних олій; експериментальне розроблення співвідношення рослинних олій та режимів гомогенізації отриманих сумішей. Завдання роботи: 1. Встановити оптимальні технологічні параметри біотехнології виробництва біокефіру. 2. Дослідити вплив рослинних олій на стабілізацію жирнокислотного складу продукту. 3. Визначити критичні співвідношення рослинних олій та встановити режими гомогенізації отриманих сумішей. 4. Розробити план НАССР на виробництво біо-кефіру з купажами рослинних олій. Структура та обсяг кваліфікаційної роботи. Робота обсягом 97 сторінок складається із вступу, 6 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 58 найменувань.
- ДокументАНАЛІЗ НЕБЕЗПЕЧНИХ ЧИННИКІВ ВИРОБНИЦТВА ЛИМОННО-ІМБИРНОГО ДЖЕМУ(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) КАНДИБОЛОЦЬКА, ЕлизаветаДипломна робота присвячена аналізу небезпечних чинників виробництва лимонно-імбирного джему та вдосконалення рецептури композиції суміші з лимону та імбиру. В роботі проаналізований ринок концентрованих фруктових консервів, які реалізуються у торгових мережах міста Одеса. До даної категорії консервів відносять джеми, які виготовляють з різноманітної рослинної сировини. Для лікування та профілактики респіраторних захворювань рекомендовано вживати лимони та імбир, як моно продукти так і у вигляді концентрованих фруктових консервів або складників багатокомпонентних харчових продуктів. Проведений інформаційний пошук за літературними даними з питань хімічного складу даної рослинної сировини, показав актуальність, вдосконалення рецептури лимонно-імбирного джему з метою збільшення обсягів асортименту на основі підвищення його біологічної активності. Оптимізовано комплексний склад композиційної лимонно-імбирної суміші з максимальним значенням біологічної активності, враховуючи процеси антагонізму та синергізму взаємодії біологічно активних речовин складових даної рослинної сировини Розроблено НАССР-план виробництва лимонно- імбирного джему та проведена якісна оцінка і аналіз небезпечних чинників його виробництва.
- ДокументАналіз небезпечних чинників виробництва та вивчення особливості псування рису Камоліно при зберіганні(ОНТУ, кафедра харчової хімії, експертизи та біотехнологій, 2023) Шепеленко КатеринаАктуальність: Забезпечення продовольчої безпеки країни має першочергове державне значення, поряд із забезпеченням її обороноздатності, це пов'язано з тим, що хвороби харчового походження роблять значний вплив на здоров'я населення будь-якої країни. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я щорічно в світі в результаті вживання в їжу небезпечних продуктів харчування, захворюють і вмирають мільйони людей. Рис є основною їжею для більше ніж половини земного населення, тому проведення експертизи технологій виробництва, регулярний моніторинг контролю якості рисової крупи крупи і встановлення механізму її псування є актуальною. Мета роботи: проведення технологічної експертизи рисової крупи Камоліно та вивчення процесу розкладу олії на поверхні рисового зерна за допомогою методу ІЧ - спектроскопії з Фур'є перетворювачем. Об’єкти дослідження: Крупа рисова. Рис шліфований «Камоліно преміум» (круглозернистий), «Своя Лінія» (виробник ТОВ «АТБ-Маркет»). Крупа рисова шліфована. Рис Камоліно «Art Foods» (виробник ТОВ «Gala Foods). Крупа рисова Камоліно De Luxe. ""Рис Камоліно преміум"" (виробник ТОВ «АТБ –Маркет»). Рис круглозернистий шліфований Камоліно, «Премія» (виробник ТОВ «Gala Foods»). Предмет дослідження: Технологічна експертиза рисової крупи Камоліно, механізм її псування. Методи дослідження: органолептичні, хімічні, фізико-хімічні. Наукова новизна одержаних результатів: - вивчені загальні відомості про рис, класифікація, використання а також фальсифікація рисової крупи; - досліджено правові аспекти проведення харчової експертизи рису, а також вимоги до його якості, маркування, пакування транспортування; - проведено експертизу 4 зразків рисової крупи Камоліно; - проведений аналіз технології виробництва рисової крупи Камоліно; - розроблений НАССР –план виробництва, визначені суттєві небезпечні чинники, заходи керування; - встановлено, що процес розкладу олії на поверхні рисового зерна з утворенням вільних жирних кислот можна фіксувати за допомогою методу ІЧ- спектроскопії з Фур'є перетворювачем; - розроблена методика прогнозування терміну придатності рису Камоліно. Робота обсягом 105 сторінок складається із вступу, 6 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 41 найменувань (4 сторінки), 12 рисунків (5 сторінок), 17 таблиць (15 сторінок) та 3 додатків (10 сторінок).