Ступінь вищої освіти "Магістр"
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Ступінь вищої освіти "Магістр" за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 1367
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ" "(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2022) Островський, Олексій ВалентиновичУ даній кваліфікаційній роботі проектується комплексне підприємство з організацією пельменної с сосисочною. Такий комплексний заклад ресторанного господарства, повинен мати попит у населення. Зараз з’являється необхідність дати населенню послуги з харчування середньої та нижньої цінової категорії, але при цьому у споживачів зросли вимоги до якості сервісу, та асортименту. Сьогодні навіть у їдальнях та закусочних необхідно приділяти більше уваги не тільки якості страв, але і комфортним умовам для споживачів, та розширювати звичний асортимент продукції. Тобто в місці зосереджена велика кількість городян і гостей міста, яких у туристичному місті, яким є місто Вилкове завжди багато, у зв'язку із чим продукція пельменної і сосисочної буде користуватися великим попитом. Тому, організація такого комплексного підприємства в цьому місці буде доцільне, тому що це місце зосередження потоку потенційних клієнтів, що бажають перекусити на швидку руку. Про це свідчить факт появи великого числа різних лотків з фаст-фудом. Однак ці точки харчування не витримують критики по якості їжі й санітарним нормам. Крім того, аналіз ринку послуг показує в даному регіоні дефіцит спеціалізованих закусочних. Виходячи із цього, можна зробити висновок, що діючі в цьому районі підприємства ресторанного господарства не можуть повною мірою задовольнити існуючий на даному ринку попит і є реальна потреба в закусочній з відповідними рівнем сервісу, якістю обслуговування й невисокими цінами. Метою дипломного проекту є проект пельменної с сосисочною в м. Вилкове. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - провести аналіз регіонального ринку послуг підприємств харчування заданого регіону й вибір типу підприємства. - розробити концепцію підприємства. - розробити меню закладу. - скласти виробничу програму комплексного проекту, пельменної с сосисочною і встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення. - провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); - розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві. - розрахувати показники економічної ефективності комплексного проекту пельменної с сосисочною й встановити рівень рентабельності, середній чек закладу та термін окупності проекту.
- ДокументCтвopення тa вдocкoнaлення веб-дoдaткiв для пiдпpиємcтв туpиcтичнoї cфеpи(ОНТУ, кафедра туристичного бізнесу та рекреації, 2023) Дружинін АндрійРобота містить 149 сторінок, 10 таблиць, 12 рисунків, список літератури 45 посилань, 3 додатки. Мeтoю виконання i зaвдaнням poбoти є вивчeння тeopeтичниx i мeтoдoлoгiчниx зacaд тa пpaктичниx peкoмeндaцiй щoдo зacтocyвaння та розвитку cyчacниx вeб-дoдaткiв в тypиcтичнoмy бiзнeci Укpaїни. Об’єкт дослідження – досвід використання веб-додатків у туристичній діяльності. Пpeдмeт дocлiджeння – методи зacтocyвaння iнфopмaцiйниx тexнoлoгiй, a caмe вeб-дoдaткiв в тypиcтичнoмy бiзнeci. Інформаційна база досліджень: монографії, підручники, навчальні посібники, законодавчі та нормативні акти, первинні документи, звіти туристичних підприємств, статична звітність, статті та тези. Завданням роботи передбачено: визначення понять веб-додатків; їх роль у розвитку туристичної сфери; дослідження сучасних туристичних веб-додатків в Україні; характеристика сучасних туристичних веб-додатків; виявлення цілей та завдань стратегії впровадження веб-додатків в туристичну сферу; вплив веб- додатків на туристичний бізнес в цілому; опис основних функцій та потенціалу веб-додатків; опис існуючих туристичних веб-додатків. За результатами роботи сформульовані висновки, щодо значного позитивного впливу веб-додатків на розвиток туризму. Вияснено, що веб- додатки як інформаційна технологія – є невід’ємною частиною успішного туристичного бізнесу, описана стратегія впливу та впровадження веб-додатків на туристичний бізнес. Одержані результати можуть бути використані для вдосконалення в застосуванні веб-додатків в туристичній сфері. Рік захисту роботи 2023.
- ДокументOpгaнiзaцiя i мeтoдикa oблiку тa aудиту ocнoвниx зacoбiв (нa пpиклaдi ТOВ «Вoзнeceнcький кoньячний зaвoд»)(ОНТУ, кафедра обліку та аудиту, 2023) Швець АлінаAНOТAЦIЯ квaлiфiкaцiйнoї poбoти мaгicтpa нa тeму: «Opгaнiзaцiя i мeтoдикa oблiку тa aудиту ocнoвниx зacoбiв (нa пpиклaдi ТOВ «Вoзнeceнcький кoньячний зaвoд») Мeтoю квaлiфiкaцiйнoї poбoти є вивчeння методологічної основи обліку та аудиту основних засобів, розгляд теоретичної бази та аналіз cучacниx нaукoвиx дocлiджeнь і публiкaцiй за напрямом, виявлeння пpaктичниx ocoбливocтeй, a тaкoж пошук шляxів вдocкoнaлeння циx питaнь на підприємстві, що досліджувалось та poзpoбкa peкoмeндaцiй, cпpямoвaниx нa пiдвищeння poлi oблiку тa aудиту в зaбeзпeчeннi ефективного його функцioнувaння. Кваліфікаційна робота магістра складається з трьох розділів та висновків і рекомендацій. В першому розділі кваліфікаційної роботи вивчається сутність основних засобів та методологічна основа їх обліку, вивчені законодавчо- нормативна база та теоретичні основи з питань обліку основних засобів на підприємстві, проведений аналіз визначення сутності категорії «основні засоби» та її класифікації, наведено фінансовий та податковий облік основних засобів та кореспонденція їх рахунків. В другому розділі розглядаються особливості методики проведення аудиту основних засобів на підприємстві, вивчені типові порушення під час аудиту основних засобів підприємства. В третьому розділі розглядається особливості організації аналізу, обліку та аудиту основних засобів в ТОВ «Вознесенський коньячний завод», проведено фінансово-економічний аналіз діяльності підприємства за 2020 - 2021 роки. У висновках та пропозиціях до кваліфікаційної роботи запропоновані пропозиції по удосконаленню обліку та аудиту основних засобів в ТОВ «Вознесенський коньячний завод». Квaлiфiкaцiйнa poбoтa мicтить: тeкcтoвoї чacтини – 122 c. тaблиць – 42 pиcункiв – 7 дoдaткiв – 6
- Документ«PSY-туризм» як інноваційний метод відновлення психо-емоційного стану особистості(ОНТУ, кафедра туристичного бізнесу та рекреації, 2023) Баліка АлісаРобота містить 101 сторінку, 2 таблиці, 30 рисунків, список літератури з 58 найменувань, 4 додатки. У кваліфікаційній роботі було розглянуто сучасний стан та перспективи розвитку PSY-туризму в Україні, а також у якому стані знаходиться PSY- туризм. Об’єктом дослідження є процес функціонування психологічного- туризму та перспективи його розвитку в Україні. Метою виконання роботи є дослідження стану пси - туризму та розробка актуальних пропозицій щодо розвитку пси - туризму. Завданням кваліфікаційної роботи передбачено: вивчити науково-теоретичні засади PSY - туризму; розглянути становлення PSY - туризму в України; розглянути роботу окремих організацій, що впроваджують психологічний туризм; провести аналіз стану пси - туризму у повоєнний час в України; проаналізувати перспектвність пси - туризму в Україні; провести дослідження в малій групі. За результатами виконаної роботи сформульовані висновки щодо PSY - туризму, проаналізовано стан PSY- туризму в Україні, а також описані його компоненти,особливості, проблеми та перспективи розвитку. Одержані результати можуть бути використані як для подорожуючих, так і як продукт для турагентів, які будуть просувати його. Рік захисту роботи 2023.
- Документ«Автоматизація формування та подання звітності (на прикладі ТОВ «ДРУЖБА СВК»)»(ОНТУ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2022) Сороченко, АльонаКваліфікаційна робота складається з трьох розділів. Перший розділ присвячений теоретичним основам та загальним вимогам до формування і подання звітності автоматизованим способом. У другому розділі представлений економічний аналіз фінансового стану ТОВ «ДРУЖБА СВК» та дана оцінка техніко-економічних показників даного підприємства за два роки. У третьому розділі роботи розглядається методика формування показників звітності в умовах використання комп'ютерних технологій у ТОВ «ДРУЖБА СВК». У завершальній частині кваліфікаційної роботи сформульовані пропозиції і рекомендації по удосконаленню автоматизації формування та подання звітності у ТОВ «ДРУЖБА СВК».
- Документ«Аналіз асортименту та експертна оцінка темного пива та митні процедури при перетинанні через митний кордон України»(ОНТУ, кафедра товарознавство та митна справа, 2022) Берегей Дар'яДо дипломної роботи студентки Берегей Дар’ї Сергіївни на тему:«Аналіз асортименту та експертна оцінка темного пива та митні процедури при перетинанні через митний кордон України». В роботі представлені результати аналізу ринку темного пива в Україні та Світі,представлені нормативні документи,що регламентують якість та безпечність даної продукції. Також у роботі відображені результати проведеної оцінки асортименту темного пива,що реалізуються в трьох торговельних мережах міста Одесса.Наведені результати фізико-хімічних та органолептичних показників якості темного пива. Проаналізувавши порядок обліку особи ТМ «Bernard»,яка під час провадження своєї діяльності є участником відносин,що регулюються митним законодавством.Здійснено облік осіб ТМ «Bernard», митниці, у пункті пропуску «Краківець – Корчова», митний пост «Яворів», відділ митного оформлення №2 (UA 209030).Визначено код товару згідно УКТЗЕД.Визначено країну походження товару та вивчені митні формальності в режимі імпорт.Опрацьовані питання охорони праці на робочому місці товарознавця. Дипломна робота виконана на друкованих листах формату А4,містить таблиць, рисунків та додатків.
- ДокументАналіз впровадження комп'ютерної системи для обліку часу співробітників підприємств(ОНТУ, кафедра комп’ютерної інженерії, 2023) Сінєвич ВячеславОбсяг звіту кваліфікаційної роботи містить 98 сторінки, 5 частин, 48 рисунків, 9 таблиць, 26 список джерел з найменування, 3 додатки. Впровадження комп'ютерної системи для обліку часу співробітників на підприємствах стає важливим стратегічним кроком для вдосконалення управлінського процесу та оптимізації трудових ресурсів. Ця ініціатива передбачає використання сучасних технологій для забезпечення точності, ефективності та прозорості в системі управління робочим часом, що в свою чергу сприяє підвищенню продуктивності та вдосконаленню корпоративного управління. Робочий час працівників є одним з важливих ресурсів для будь— якої компанії, яка працює в сучасній ринковій економіці. Якщо не надати достатньо уваги організації робочого часу працівників, ніякий робочий процес не буде плавним і продуктивним. В роботі реалізовані експерименти пов’язані з роботою працівників у різних комп’ютерних системах для обліку часу. Проаналізовано існуючі системи, виділені основні недоліки та переваги. Розроблена база даних яка включає в себе всі можливості комп’ютерної системи та показує переваги комп’ютерних систем для обліку часу, допомагає впровадити систему у підприємство . В запланованій роботі висвітлюється ідея створення комп’ютерної системи для обліку часу яка буде уникати тих недоліків які вже мають існуючи системи. Інформаційне наповнення окреслює основні теми.
- ДокументАналіз ефективності процесу зрідження природного газу з багатокомпонентним холодоагентом MR(ОНТУ, кафедра кріогенної техніки, 2023) Буніна Людмила ВолодимирівнаУ роботі було досліджено три традиційні процеси зрідження природного газу: SMR-Linde, SMR-АРСI, FMC-Linde. Для оцінки енергетичної ефективності процесів, як термодинамічні інструменти були обрані: енергетичний, традиційний ексергетичний та розширений ексергетичний методи аналізу. Енергетичний аналіз процесів показав, що з усіх трьох процесів найбільший ступінь термодинамічної досконалості досягається у процесі FMC-Linde, за ним йде процес SMR-ARSI. Результати традиційного ексергетичного аналізу показали, що у всіх трьох процесах висока деструкція ексергії спостерігається у компресорах та багатопотокових теплообмінниках. Для компонентів з високими значеннями деструкції ексергії були розраховані чотири частини незворотності (усувна/неминуча) та (ендогенна/екзогенна). Результати розширеного ексергетичного аналізу показали, що більшість незворотних процесів усередині компонентів були ендогенними, а деструкція ексергії компресорів була вищою, ніж у інших компонентів. У компресорах більша частина деструкції ексергії відноситься до усунутий, тому вони мають високий потенціал поліпшення. Але в багатопотокових теплообмінниках та проміжних охолоджувачах переважає неминуча деструкція ексергії.
- ДокументАналіз ефективності роботи системи холодопостачання з використанням відновлюваних джерел енергії на природних робочих тілах для кліматичних умов м. Тель-Авів(ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2021) Гомберг, Ервін"Сьогодні перед промисловістю холодильного сектору стають завдання енергетичної ефективності та екологічної безпеки. Комбіновані системи охолодження та опалення на базі теплових насосів у комбінації з відновлюваними джерелами енергії набирають популярність серед споживачів. Використання відновлюваних джерел енергії дозволяє підвищити енергоефективність як існуючих систем охолодження та опалення так і нових проектованих систем. Метою дипломної роботи є розробка комбінованої системи охолодження та опалення на базі теплового насосу у поєднанні з системою сонячних колекторів для системи опріснення морської води для умов м. Тель-Авів (Ізраїль). "
- ДокументАналіз життєвого циклу рослинництва для цілей сталого розвитку(ОНТУ, кафедра екології та природоохоронних технологій, 2021) Невидюк, Мирослава"Кваліфікаційна робота магістра: стор. – 108, рис. – 14, табл. – 9, література – 14, додатків - 1. Тема: ОВД удосконалення комплексної переробки малоцінної азово-чорноморської сировини у харчові продукти. Об’єкт дослідження – технології переробки риби. Предметом дослідження є екологічні аспекти технологій рибопереробки. Кваліфікаційна робота магістра, метою якого є вдосконалення експертної оцінки впливу на довкілля підприємств рибопереробної галузі, складається з наступних розділів: У першому розділі здійснено обгрунтування обраних методів оцінки впливу на довкілля. В другому розділі визначено та охарактеризовано об’єкти і методи дослідження. У третьому розділі проведено оцінку життєвого циклу рибопереробної галузі. В четвертому розділі розроблено матрицю для екологічної оцінки виробництва рибної продукції. В п’ятому та шостому розділах наведено інформацію з питань охорони праці та цивільного захисту. Практична цінність результатів роботи полягає в тому, що проаналізовано вплив технологій виробництва рибної продукції на елементи довкілля з використанням експертних методів."
- ДокументАналіз методів захисту персональних даних у мережі від впливу соціальних інженерів(ОНТУ, кафедра інформаційних технологій та кібербезпеки, 2021) Шапєєв, Максим"Представлена кваліфікаційна робота присвячена дослідженню методів захисту персональних даних від впливу соціальних інженерів (СІн). В процесі роботи досліджено види персональних даних та способи їх потрапляння у мережу, методи захисту даних у мережі, методи соціальної інженерії (СІ) та методи захисту від СІ, проведено аналіз інформаційних ресурсів, що містять інформацію про соціальну інженерію та захист даних. Проведено збір даних методом опитування, що характеризує поведінку людей із персональними даними, зокрема при використанні мережі Інтернет. Отримані дані оброблені за допомогою засобів інтелектуального аналізу даних із використанням інструментальних засобів Google та Orange. Розроблено модель безпечної поведінки для збереження даних у мережі, використання якої значно ускладнить доступ соціальних інженерів до персональних даних людини. Результати дослідження було впроваджено у аналітичну платформу KitStat у якості оновлення, що дозволяє надати інформаційну підтримку та забезпечити продовження збору даних для подальшого дослідження. В процесі проведення дослідження використано такі засоби та технології як Google Forms, Google Analytіcs, Orange, мови HTML5, CSS3, PHP, JavaScript. Результати дослідження можуть бути використані як фахівцями при дослідженні методів СІ так і звичайними людьми для захисту персональних даних у мережі від дії соціальних інженерів. "
- Документ«Аналіз методів підвищення ефективності використання сонячної енергії вбіоенерготехнологіях із застосуванням мікроводоростей»(ОНТУ, кафедра екоенергетики, термодинаміки та прикладної екології, 2022) Пономарьов КирилоКваліфікаційна робота магістра присвячена вивченню сучасного стану розробок в новітньому напрямку розвитку біоенергетики: використанню мікроводоростей. Зроблено огляд теоретичних основ виробництва біопалива з мікроводоростей. Розглянуто стан технологій для отримання біопалива з мікроводоростей і проаналізована їх ефективність. Проведено порівняльний аналіз сучасних технологій культивування мікроводоростей і розрахунок параметрів біореактору. Розроблено працездатну конструкцію експериментальної установки для моделювання і дослідження процесів у фотосинтезуючему колекторі сонячної енергії з використанням мікроводоростей.
- ДокументАналіз механічних властивостей вакуумних кришок(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Жорняк СергійВ роботі виконано аналітичне дослідження механічних властивостей вакуумних кришок консервної скляної тари. Критичний огляді літератури присвячено основним системам закупорювання скляної тари і серед них головним чином тим в яких закупорювання здійснюється під вакуумом. Описана лінія виробництва консервів на прикладі лінії виробництва консервованого яблучного соку, для якого використовуються кришки з мембранами. Виконано критичний огляд систем закупорювання скляної тари та обладнання для її герметизації. В роботі розглядаються та аналізуються основні механічні властивості кришок типу ІІІ, які дозволяють їм надійно та ефективно виконувати свою основну функцію – герметизації скляної тари. Визначено характер навантажень, які викликають деформацію різьбових упорів кришок. Проаналізовано міцність різьбових упорів кришок. Аналіз міцності упорів здійснювався шляхом аналізу та узагальненню механічних властивостей жерсті для виробництва кришок різних світових виробників. Проаналізовано жорсткість різьбових упорів кришок. Аналіз жорсткості упорів здійснювався класичними методами опору матеріалів. Представлено також основні висновки по роботі, які дозволяють визначити заходи по зменшенню матеріалоємності кришок.
- ДокументАналіз небезпечних чинників виробництва біо-кефіру з додаванням рослинних олій(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2022) Карапетян, ЕдуардАктуальність. На сьогоднішній день є актуальним вживання кисломолочних продуктів, що містять мікроорганізми-пробіотики, які є апатогеними для людини і володіють антагоністичною активністю відносно патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів, що сприяє збереженню і відновленню нормальної мікрофлори кишківника. Найнадійнішим джерелом корисних мікроорганізмів є кефір. Він містить кефірні зерна (біфідобактерії, ацидофільні молочнокислі палички, лактобактерії, стрептококи, молочні дріжджі), які допомагають при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, покращують травлення, стимулюють роботу імунної системи організму. Корисні бактерії знищують шкідливі речовини, які накопичуються в організмі і негативно впливають на загальне самопочуття, викликаючи втому і головний біль. Також вченими було досліджено, що молочнокислі бактерії, які входять до складу кефіру, запобігають розвитку раку. Вони спонукають імунну систему боротися з раковими клітинами. Мета роботи – вдосконалення технології виробництва класичного кефіру із додаванням купажів рослинних олій; експериментальне розроблення співвідношення рослинних олій та режимів гомогенізації отриманих сумішей. Завдання роботи: 1. Встановити оптимальні технологічні параметри біотехнології виробництва біокефіру. 2. Дослідити вплив рослинних олій на стабілізацію жирнокислотного складу продукту. 3. Визначити критичні співвідношення рослинних олій та встановити режими гомогенізації отриманих сумішей. 4. Розробити план НАССР на виробництво біо-кефіру з купажами рослинних олій. Структура та обсяг кваліфікаційної роботи. Робота обсягом 97 сторінок складається із вступу, 6 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 58 найменувань.
- ДокументАНАЛІЗ НЕБЕЗПЕЧНИХ ЧИННИКІВ ВИРОБНИЦТВА ЛИМОННО-ІМБИРНОГО ДЖЕМУ(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) КАНДИБОЛОЦЬКА, ЕлизаветаДипломна робота присвячена аналізу небезпечних чинників виробництва лимонно-імбирного джему та вдосконалення рецептури композиції суміші з лимону та імбиру. В роботі проаналізований ринок концентрованих фруктових консервів, які реалізуються у торгових мережах міста Одеса. До даної категорії консервів відносять джеми, які виготовляють з різноманітної рослинної сировини. Для лікування та профілактики респіраторних захворювань рекомендовано вживати лимони та імбир, як моно продукти так і у вигляді концентрованих фруктових консервів або складників багатокомпонентних харчових продуктів. Проведений інформаційний пошук за літературними даними з питань хімічного складу даної рослинної сировини, показав актуальність, вдосконалення рецептури лимонно-імбирного джему з метою збільшення обсягів асортименту на основі підвищення його біологічної активності. Оптимізовано комплексний склад композиційної лимонно-імбирної суміші з максимальним значенням біологічної активності, враховуючи процеси антагонізму та синергізму взаємодії біологічно активних речовин складових даної рослинної сировини Розроблено НАССР-план виробництва лимонно- імбирного джему та проведена якісна оцінка і аналіз небезпечних чинників його виробництва.
- ДокументАналіз небезпечних чинників виробництва та вивчення особливості псування рису Камоліно при зберіганні(ОНТУ, кафедра харчової хімії, експертизи та біотехнологій, 2023) Шепеленко КатеринаАктуальність: Забезпечення продовольчої безпеки країни має першочергове державне значення, поряд із забезпеченням її обороноздатності, це пов'язано з тим, що хвороби харчового походження роблять значний вплив на здоров'я населення будь-якої країни. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я щорічно в світі в результаті вживання в їжу небезпечних продуктів харчування, захворюють і вмирають мільйони людей. Рис є основною їжею для більше ніж половини земного населення, тому проведення експертизи технологій виробництва, регулярний моніторинг контролю якості рисової крупи крупи і встановлення механізму її псування є актуальною. Мета роботи: проведення технологічної експертизи рисової крупи Камоліно та вивчення процесу розкладу олії на поверхні рисового зерна за допомогою методу ІЧ - спектроскопії з Фур'є перетворювачем. Об’єкти дослідження: Крупа рисова. Рис шліфований «Камоліно преміум» (круглозернистий), «Своя Лінія» (виробник ТОВ «АТБ-Маркет»). Крупа рисова шліфована. Рис Камоліно «Art Foods» (виробник ТОВ «Gala Foods). Крупа рисова Камоліно De Luxe. ""Рис Камоліно преміум"" (виробник ТОВ «АТБ –Маркет»). Рис круглозернистий шліфований Камоліно, «Премія» (виробник ТОВ «Gala Foods»). Предмет дослідження: Технологічна експертиза рисової крупи Камоліно, механізм її псування. Методи дослідження: органолептичні, хімічні, фізико-хімічні. Наукова новизна одержаних результатів: - вивчені загальні відомості про рис, класифікація, використання а також фальсифікація рисової крупи; - досліджено правові аспекти проведення харчової експертизи рису, а також вимоги до його якості, маркування, пакування транспортування; - проведено експертизу 4 зразків рисової крупи Камоліно; - проведений аналіз технології виробництва рисової крупи Камоліно; - розроблений НАССР –план виробництва, визначені суттєві небезпечні чинники, заходи керування; - встановлено, що процес розкладу олії на поверхні рисового зерна з утворенням вільних жирних кислот можна фіксувати за допомогою методу ІЧ- спектроскопії з Фур'є перетворювачем; - розроблена методика прогнозування терміну придатності рису Камоліно. Робота обсягом 105 сторінок складається із вступу, 6 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 41 найменувань (4 сторінки), 12 рисунків (5 сторінок), 17 таблиць (15 сторінок) та 3 додатків (10 сторінок).
- ДокументАНАЛІЗ ПРОЦЕСІВ В ПРОМИСЛОВИХ АКУМУЛЯТОРАХ ХОЛОДУ З ВОДНИМ ЛЬОДОМ ЯК АКУМУЛЮЮЧИМ ПРИРОДНИМ МАТЕРІАЛОМ(ОНТУ, кафедра кріогенної техніки, 2023) Москін ВасильАкумулювання теплової енергії різного температурного потенціалу відбувається завдяки широкому спектру технологій. .Незважаючи на розвиток сучасних інноваційних технологій термохімічного акумулювання тепла, два старі процеси накопичення тепла (акумулювання явного і прихованого тепла), як і раніше, найбільш широко використовуються. Метою роботи є аналіз процесів в промислових акумуляторах холоду з водним льодом як акумулюючим природним матеріалом. Проведений огляд існуючих досліджень в галузі промислових акумуляторів холоду з водним льодом показав, що роботи у галузі акумуляції холоду розширюються в область малих промислових та комерційних установок на принципах енергозбереження. Проведено експериментальне дослідження промислового льодогенератора. Розглядання льодогенераторів за схемними рішеннями окремих блоків дозволило оцінити якісний і кількісний склад елементів для подальшого удосконалення процесу льодоутворення конкретної форми готового продукту. Встановлено, що для визначення незворотностей в процесах акумуляції вже на етапі проектування промислових акумуляторів холоду вимагає впровадження термодинамічного аналізу льодогенератора як енергоперетворювальної системи
- ДокументАналіз процесів змішування LPG газів у танку та характеристик установки повторного зрідження на танкері-газовозі «LEGACY»(ОНТУ, кафедра кріогенної техніки, 2023) Щуцький Олексій МиколайовичНапрямком дослідження є аналіз циклу установки повторного зрідження в умовах морського транспортування, яка працює на суміші пропану і бутану. Для задоволення вимог фрахтувальників або інших осіб з комерційними інтересами з доставки певного вантажу з роздільних поставок пропану і бутану на борту судна часто відбувається змішування зрідженого нафтового газу до прибуття в територіальні води країни-одержувача. Операція змішування може привести до утворення великої кількості «миттєвого газу», який повинен контролюватися судновий установкою повторного зрідження газу. В роботі використані експериментальні дані з запису моніторингу вантажних операцій під час змішування в режимі реального часу. За допомогою цих даних використовуючи рівняння теорії суміші були визначені основні параметри роботи установки повторного зрідження. Розв'язана задача уніфікації, для визначення оптимальної роботи установки. Проведено перевірочний розрахунок конденсатора при роботі на суміші газів. Проведено термодинамічний аналіз процесів стиснення і конденсації компонентів, які не змішуються методом заміни процесів із сумішами, еквівалентними процесами з чистими компонентами. В результаті такого аналізу можна отримати практичні прогнози по надійності і безпеки експлуатації установки повторного зрідження, яка працює на сумішах.
- Документ«Аналіз ринку білкових молочних продуктів для спортсменів, дослідження споживчих переваг та митне оформлення при перетині митного кордону України»(ОНТУ, кафедра товарознавство та митна справа, 2022) Нечаєва МаріяНа кваліфікаційну роботу магістра Нечаєвої Марії Олексіївни на тему «Аналіз ринку білкових молочних продуктів для спортсменів, дослідження споживчих переваг та митне оформлення при перетині митного кордону України» В роботі представлено: результати аналізу ринку спортивного харчування в світі та Україні; надано аналіз асортименту товару; виконано оцінку пакування та маркування споживчої тари; виконано дослідження органолептичних та фізико-хімічних показників якості; наведено вимоги до охорони праці на об’єктах роздрібної торгівлі, підприємстві; представлено аналіз здійснення митних формальностей при імпорті товарів спортивного харчування на прикладі білкових молочних продуктів; надано висновки і рекомендації по роботі. Робота складається з 166 сторінок, включаючи 22 рисунка, 29 таблиць, 10 формул, 9 додатків, 63 літературних джерел. Метою роботи є проведення аналізу ринку білкових молочних продуктів для спортсменів, дослідження їх споживчих переваг, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єкти дослiджeння: 5 зрaзків концентрату сироваткового білку, що рeaлiзуються в торговiй мeрeжi України. Предметом дослідження є споживчі переваги білкових молочних продуктів, їх показники якості, стан пакування та маркування споживчої тари, митне оформлення таких товарів.
- ДокументАналіз ринку рослинних напоїв, дослідження їх споживних властивостей та митні формальності при перетині митного кордону України(ОНТУ, кафедра торговельного підприємництва, товарознавства та управління бізнесом, 2023) Пономар Віктор ВіталійовичКваліфікаційна робота магістра містить 104 сторінки, 14 таблиць, список літератури з 38 найменувань, 4 додатки. Метою виконання роботи є проведення аналізу ринку рослинних напоїв, дослідження їх споживних властивостей, митне оформлення при перетині митного кордону України. Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження є п’ять зразків рослинних напоїв на основі вівса вітчизняних виробників, що реалізуються в торговельних мережах України. Завданням роботи передбачено дослідження ринку рослинних напоїв аналогів молока та факторів, що формують їх споживні властивості, дослідження асортименту і якості рослинних напоїв, здійснення митних формальностей при експорті рослинного напою, розгляд вимог охорони праці на підприємстві роздрібної торгівлі. За результатами роботи сформульовано висновки щодо стану ринку, асортименту та якості рослинних напоїв, митного оформлення при перетині кордону України. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах виробництва рослинних напоїв та підприємствах торгівлі як заходи зі покращення якості, підвищення конкурентоспроможності, розширення асортименту. Рік виконання роботи – 2023. Рік захисту роботи – 2023.