Ступінь вищої освіти "Магістр" (Higher education degree "Master")
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Ступінь вищої освіти "Магістр" (Higher education degree "Master") за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 1773
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ«Розробка технології виробництва цільном’язових продуктів з яловичини з використанням функціональної добавки на основі суміші рослинного та тваринного білка»(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Григораш, Іван ВасильовичМетою представленої роботи є розробка технології виробни- цтва білкової добавки тваринного походження. Для досягнення цієї мети були поставлені такі завдання: - на основі аналізу інформаційних джерел обґрунтувати вибір вторинної сировини переробки птахівництва як джерело білку; - дослідити функціонально – технологічні властивості білкової добавки; - провести підбір співвідношення для розробки компле- ксної добавки на основі тваринних та рослинних білків; - дослідити вплив розробленої комплексної добавки на біологічну цін- ність виробів з яловичини; - розрахувати економічну ефективність використання технології отримання білкової добавки тваринного походження. Спроектовано цех з виробництва виробів з яловичини для впровадження розробленої технології та асортименту. Розроблено техніко-економічне об- ґрунтування доцільності та ефективності розробленої інноваційної технології та будівництва цеху.
- ДокументТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЕРТИЗА ЧІПСІВ «ЛЮКС» ТА АУДИТ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА «КРАФТ ФУДЗ УКРАЇНА(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Рекши, Любов МихайлівнаВведення в сучасні харчові технології останніх розробок і досягнень хімії і мікробіології призводять до створення все нових харчових добавок і продуктів небезпечних для здоров'я людини. Для забезпечення безпеки харчових продуктів приймаються закони, проводяться форуми по забезпеченню продовольчої безпеки, створена і активно впроваджується по всьому світу система аналізу небезпек по критичним контрольним точкам (НАССР), за допомогою якої здійснюється моніторинг критичних точок, на яких велика ймовірність виникнення шлюбу або відхилень від виробничих стандартів. Прийнятий Закон України ""Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"" направлений на об'єднання законодавства України із законодавством ЄС у сфері безпечності та якості харчових продуктів, забезпечення високого рівня захисту здоров'я людей та інтересів споживачів, а також створення прозорих умов ведення господарської діяльності, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних харчових продуктів. Мета даного дослідження передбачає проведення технологічної експертизи картопляних чіпсів «Люкс», встановлення їх складу сучасними аналітичними методами, а також аналізу фінансово- економічної діяльності підприємства «Крафт Фудз Україна». Для реалізації цієї мети в роботі визначено вирішення таких завдань: - провести аналіз потенційно небезпечних факторів технології виробництва картопляних чіпсів «Люкс»; - визначити вміст поживних речовин; - адаптувати методику визначення глутамату натрію в картопляних чіпсах методом тонкошарової хроматографії з люмінесцентним проявленням; - провести аналіз фінансово - економічної діяльності підприємства «Крафт Фудз Україна».
- ДокументТехнологічна експертиза виробництва новітніх булочних виробів з корицею та ентеросорбентами(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) ТИМОШЕНКО, РостиславЗдоров'я дітей та підлітків в будь-якому суспільстві, в будь-яких екологічних і політичних умовах є актуальною проблемою і предметом першочергової уваги, так як цей чинник в значній мірі визначає майбутнє країни, генофонд нації, будучи при цьому поряд з іншими демографічними показниками, чуйним барометром розвитку країни. Харчування є необхідною умовою існування будь-якої живої істоти. Період шкільного віку дитини характеризується зростанням і структурно-функціональним дозріванням всіх органів і систем. В даний час, 98 % жителів країни відчувають нутрієнтну і вітамінну недостатність, і школярі не є винятком. За даними, лише менше 10 % дітей, які закінчують сьогодні школу, можна вважати здоровими. При цьому кожен другий школяр має ті чи інші проблеми з травною системою організму. Правильна організація харчування школярів може допомогти у вирішенні дуже багатьох проблем, що виникають саме в підлітковий період. Зараз особливо важливо забезпечити організм всіма ресурсами не тільки для зростання і розвитку, але також для подолання зростаючих навантажень в школі і статевого дозрівання. Структура харчування дітей шкільного віку в Україні характеризується зниженням споживання найбільш цінних у біологічному відношенні харчових продуктів, таких, як м'ясо та м'ясопродукти, молоко та молочні продукти, риба, яйця, рослинне масло, фрукти і овочі; при цьому збільшується споживання хліба і хлібопродуктів, а також картоплі. Тому у дітей є дефіцит поліненасичених жирних кислот, дефіцит вітамінів, недостатність надходження ряду мінеральних речовин; дефіцит харчових волокон. Тому робота присвячена дослідженню сорбції харчовими волокнами з різних рослинних джерел йонів важких металів (на прикладі сорбції плюмбуму (II)), сорбції фенолу, метиленового синього (який корелює з сорбцією ними мікроорганізмів), водо- та жироутримуючої здатності та сорбції холевих кислот, та створенню хлібобулочних виробів на основі найкращих з них, які найбільш перспективним продуктом для школярів. Об’єкт дослідження: технологія булочок з корицею та підвищеним вмістом ентеросорбентів. Предмет дослідження: харчові волокна рослинного походження з різних джерел, НАССР план. Наукова новизна одержаних результатів: проведено порівняльну характеристику харчових волокон з різних рослинних джерел за фізико-хімічними показниками, що зумовлюють фізіологічну дію ХВ та запропоновано поєднання трьох для отримання найкращого результату, розроблено рецептуру булочок з корицею та суміші ентеросорбентів, запропоновано технологічну схему виробництва даного продуту та встановлено фактори ризиків його виробництва. Практичне значення: розроблені і апробовані рецептури хлібобулочних виробів з включенням композицій харчових волокон, обґрунтованих по їх користі для організму людини. Структура роботи. Робота обсягом 92 сторінки складається із вступу, 5 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 35 найменувань (4 сторінки), 8 рисунків (4 сторінки), 9 таблиць (7 сторінок) та додатку (7 сторінок).
- ДокументЕкспертиза технології виробництва напою безалкогольного на основі хвої сосни звичайної та рослинної сировини(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) ВОЄВУДСЬКА, ЮліяДипломна робота присвячена екпертизі технології виробництва напою безалкогольного на основі хвої сосни звичайної та рослинної сировини. В роботі проаналізували ринок безалкогольних напоїв на основі хвої сосни, які реалізуються у торгових мережах міста Одеса. Дана категорія напоїв на основі хвої представлена трьома зразками, з наступною рослинною сировиною: м’ята, лимон, чорниця та ожина. Світова тенденція споживання здорових напоїв свідчить про зростання попиту. Серед причин, що впливають на зміну попиту, виділяють інтенсивну пропаганду здорового способу життя, а також вживання продуктів з лікувально - профілактичними властивостями, для попередження хвороб. Проведений інформаційний пошук за літературними даними з питань хімічного складу даної рослинної сировини, показав актуальність, розробки рецептури безалкогольного напою на основі хвої з метою збільшення обсягів асортименту на основі підвищення його біологічної активності. Розроблено комплексний склад рецептури безалкогольного напою на основі хвої сосни звичайної максимальним значенням біологічної активності, враховуючи процеси антагонізму та синергізму взаємодії біологічно активних речовин складових напою. Розроблено НАССР-план виробництва напою на основі хвої сосни звичайної та проведена якісна оцінка і аналіз небезпечних чинників його виробництва. Робота складається зі вступу, п’ятьох розділів, висновків, списку використаних літературних джерел і додатків. Робота викладена на 85 сторінках основного тексту, містить 25 рисунків, 32 таблиць, 3 додатку 45 літературних джерел.
- ДокументДослідження установки для розділення повітря, призначеної для виробництва технічного кисню високої чистоти(ОНТУ, кафедра кріогенної техніки, 2021) Тихонов, Микита"Кваліфікаційна робота магістра складає за обсягом 86 сторінки, містить 22 ілюстрації і схеми, 13 таблиць, проаналізовано 31 літературних джерел. Мета роботи: розробка високоефективної кріогенної установки для розділення повітря, призначеної для отримання кисню особливої чистоти. Для досягнення цієї мети дипломної роботи були поставлені такі задачі: – огляд науково-технічної літератури по сучасних технологіях виробництва кисню з повітря; – огляд сучасних методів підвищення ефективності кріогенних установок для розділення повітря; – розробка технологічної схеми малої установки для розділення повітря в якій втрати холоду компенсуються за допомогою кріорефрижератора, що працює за циклом Стірлінга. Актуальність: Кисень особливої чистоти, марки ОСЧ, є дуже важливим для сучасних технологій розрізання металу, виробництва напівпровідникових приладів, лазерних технологій, тощо. Даний проект дозволить отримати кисень надвисокої чистоти за допомогою методу низькотемпературної ректифікації. Запропонована схема установки для розділення повітря дозволяє суттєво зменшити капітальні витрати на її створення за рахунок того, що в ній відсутнінайдорожчі і найменш надійні елементи установок традиційного типу: повітряний компресор високого тиску та поршневий детандер. "
- ДокументОбґрунтування технологічних рішень для удосконалення технологічного процесу зерноочисного відділення(ОНАХТ, кафедра технології переробки зерна, 2021) Кулиниченко, ОлегТемою магістерської роботи є «Обґрунтування технологічних рішень для удосконалення технологічного процесу зерноочисного відділення». Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна записка містить 5 розділів. Графічна частина проекту – 8 листів формату А1, з них 1 лист – наукова частина, 1 лист – технологічна схема, 6 листів – плани поверхів виробничого корпусу. В процесі роботи проведено техніко-економічне обґрунтування та визначені основні техніко-економічні показники. Інвестиції у розмірі 105621 тис.грн окупляться за 5,8 роки. Кредит у розмірі 50000 тис грн буде повернений за 2,4 років. Чистий приведений дохід на кінець 6-го року складе 2120 тис грн. Це свідчить не тільки про технологічну можливість, але й про доцільність та ефективність проекту.
- ДокументАналіз методів захисту персональних даних у мережі від впливу соціальних інженерів(ОНТУ, кафедра інформаційних технологій та кібербезпеки, 2021) Шапєєв, Максим"Представлена кваліфікаційна робота присвячена дослідженню методів захисту персональних даних від впливу соціальних інженерів (СІн). В процесі роботи досліджено види персональних даних та способи їх потрапляння у мережу, методи захисту даних у мережі, методи соціальної інженерії (СІ) та методи захисту від СІ, проведено аналіз інформаційних ресурсів, що містять інформацію про соціальну інженерію та захист даних. Проведено збір даних методом опитування, що характеризує поведінку людей із персональними даними, зокрема при використанні мережі Інтернет. Отримані дані оброблені за допомогою засобів інтелектуального аналізу даних із використанням інструментальних засобів Google та Orange. Розроблено модель безпечної поведінки для збереження даних у мережі, використання якої значно ускладнить доступ соціальних інженерів до персональних даних людини. Результати дослідження було впроваджено у аналітичну платформу KitStat у якості оновлення, що дозволяє надати інформаційну підтримку та забезпечити продовження збору даних для подальшого дослідження. В процесі проведення дослідження використано такі засоби та технології як Google Forms, Google Analytіcs, Orange, мови HTML5, CSS3, PHP, JavaScript. Результати дослідження можуть бути використані як фахівцями при дослідженні методів СІ так і звичайними людьми для захисту персональних даних у мережі від дії соціальних інженерів. "
- ДокументРозробка технології переробки зерна рису в крупи на підприємстві продуктивністю 100 т/д(ОНАХТ, кафедра технології переробки зерна, 2021) Єрмолович, РоманТема: «Розробка технології переробки зерна рису в крупи на підприємстві продуктивністю 100 т/д» Актуальність теми До традиційного асортименту круп’яних продуктів з рису відносяться крупи рисові шліфовані, крупи рисові шліфовані подрібнені і крупи рисові подрібнені, а також борошно. В процесі роботи розроблено структуру та обґрунтовано режими переробки зерна рису в крупи та плющені продукти із застосуванням традиційних режимів виробництва круп і плющених продуктів із злакових культур. Доведено високу економічну ефективність будівництва такого підприємства. Кваліфікаційна робота складається із вступу, змісту, 6 розділів, висновків, списку використаної літератури та креслень (12 листів формату А1)
- ДокументАНАЛІЗ НЕБЕЗПЕЧНИХ ЧИННИКІВ ВИРОБНИЦТВА ЛИМОННО-ІМБИРНОГО ДЖЕМУ(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) КАНДИБОЛОЦЬКА, ЕлизаветаДипломна робота присвячена аналізу небезпечних чинників виробництва лимонно-імбирного джему та вдосконалення рецептури композиції суміші з лимону та імбиру. В роботі проаналізований ринок концентрованих фруктових консервів, які реалізуються у торгових мережах міста Одеса. До даної категорії консервів відносять джеми, які виготовляють з різноманітної рослинної сировини. Для лікування та профілактики респіраторних захворювань рекомендовано вживати лимони та імбир, як моно продукти так і у вигляді концентрованих фруктових консервів або складників багатокомпонентних харчових продуктів. Проведений інформаційний пошук за літературними даними з питань хімічного складу даної рослинної сировини, показав актуальність, вдосконалення рецептури лимонно-імбирного джему з метою збільшення обсягів асортименту на основі підвищення його біологічної активності. Оптимізовано комплексний склад композиційної лимонно-імбирної суміші з максимальним значенням біологічної активності, враховуючи процеси антагонізму та синергізму взаємодії біологічно активних речовин складових даної рослинної сировини Розроблено НАССР-план виробництва лимонно- імбирного джему та проведена якісна оцінка і аналіз небезпечних чинників його виробництва.
- Документ«Удосконалення технології одержання олійно-жирової продукції з різних сортів персикових кісточок»(ОНАХТ, кафедра технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2021) Зареани, ДаміанПерсикові кісточки отримують в якості відходів на плодоконсервних і плодосушильних підприємствах. Однією з особливостей кісточкової сировини є те, що надходять на олійні заводи партії фруктових кісточок, які, як правило, представляють собою суміші кісточок різних сортів. У більшості випадків надходять партії, які різко відрізняються одна від інших за якістю, в залежності від способу виділення кісточок при переробці плодів. Так, кісточки, що залишаються від сульфітування, або ж варені, містять олію з підвищеним кислотним числом (до 20 мг КОН/г), що пояснюється посиленням гідролітичних процесів як при виділенні кісточок з м'якоті плоду, так і при подальшому тимчасовому складуванні та транспортуванні на олійні заводи. ""Здорові"" ядра кісточок містять олію з низькою кислотністю. У роботі наведені дослідження сортових особливостей персикових кісточок їх показників якості. Досліджені персикові кісточки з Одещини та з Молдови. Запропонована модель обробки персикових кісточок та відокремлення їх ядер від шкарлупи перед пресуванням. Проведене дослідження з пресування Extra virgin, встановлені режими та тривалість. На основі проведених досліджень виявлено різний жирнокислотний склад олії з ядер різних сортів персикових кісточок. Метою кваліфікаційної роботи є удосконалення технології одержання олійно-жирової продукції з ядер різних сортів персикових кісточок. Розробка науково обґрунтованих технологічних рішень обробки персикових кісточок перед пресуванням. Пресування Extra virgin, встановлення режимів та тривалості. Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: – проаналізувати різні сорти персикових кісточок Одещини та з Молдови; – дослідити персикові кісточки та їх показники якості; – розробити модель обробки персикових кісточок перед пресуванням та відокремлення їх ядер від скарлупи; – встановити вплив температури та тривалість пресування; – дослідити олію з ядер різних сортів персикових кісточок.
- ДокументФормування інноваційної стратегії підприємств м'ясопереробної галузі(ОНАХТ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) СЛЄПЧЕНКО, ОЛЕГУ кваліфікаційній магістерській роботі розглянуто питання формування інноваційної стратегії підприємств м'ясопереробної галузі. У першому розділі роботи систематизовано фактори, які впливають на формування стратегій підприємств в цілому, розглянуто порядок, принципи, стандарти та методи класифікацій стратегій, а також охарактеризовано інструментарій управління стратегій в діяльності підприємств. У другому розділі оцінено та проаналізовано фінансово-економічний стан ТОВ «Едс-ЛТД» за показниками ліквідності та платоспроможності, фінансової стійкості, ділової активності, а також фінансово-економічні результати діяльності підприємства. У третьому розділі розглянуті вектори інноваційної діяльності підприємств м’ясопереробної галузі. Проведена розробка інноваційного проекту зі створення відгодувального комплексу КРХ на ТОВ «Едс-ЛТД», а також економічне обґрунтування інноваційного проекту.
- ДокументУдосконалення каскадної холодильної машини для реконденсації супутнього нафтового газу при транспортуванні(ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2021) Куманський, Петро Олександрович"Магістерська робота складається з: 118 сторінок тексту, 40 рисунків, 14 таблиця, 13 посилань на літературні джерела. В науково-дослідній роботі вирішено задачу розробки та дослідження каскадної холодильної установки для зрідження СНГ. Отриманий холодильний коефіцієнт (εт) розробленої каскадної холодильної установки вищий на 64% ніж у каскадних машин, що працює на R22 і R13 в якості холодильних агентів, і рівний відповідному εт двоступеневій холодильній машині на R22. Ступінь термодинамічної досконалості (ήстс.д) лежить в традиційних межах (0,5…0,7) для каскадних машин. Температурний рівень (+40 ÷ -50 ) цілком допустимий. Виявлено та реалізовано енергопотенціал установки шляхом впровадження вищеописаних удосконалень, що в підсумку призводить до енерго та ресурсозбереження. "
- Документ"Хіміко-технологічні основи виробництва виробів з кисломолочного сиру на основі математичної моделі та програмного забезпечення для оптимізації рецептури та їх споживчих переваг"(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Кожухар, СофіяУ роботі наведені результати досліджень щодо визначення оптимального структуроутворювача серед шести різних структуроутворювачів (желатин, гуарова камідь, ксантанова камідь, камідь конжаку, пектин та карбоксиметилцелюлоза) та кількості соку, що додається в желе функціонального призначення. Підбір структуроутворювачів здійснювався шляхом визначення їх вологоутримуючої здатності та набухаємості. А вибір оптимальної кількості загущувачів та соку здійснювався шляхом бального оцінювання органолептичних показників готового продукту. Встановлено, що гуарова камідь володіє найкращими результатами в ході експерименту. Оптимізовано рецептурний склад желе спеціального призначення на основі сироватки та вишневого соку Метою кваліфікаційної роботи є розроблення технології сироваткового желе та проведення технологічної експертизи його виробництва. Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: – здійснити аналіз літературних джерел щодо характеристики сироватки, її складу, шляхів переробки та існуючих технологій продуктів, виготовлених на основі молочної сироватки; – підібрати оптимальний структуроутворювач та оптимізувати рецептурний склад желе спеціального призначення на основі сироватки та вишневого соку; – розробити технологічну схему виробництва сироваткового желе та провести технологічну експертизу його виробництва.
- Документ"Розробка заходів з мінімізації екологічної небезпеки утилізації відходів цукрового виробництва"(ОНТУ, кафедра екології та природоохоронних технологій, 2021) Шиманська, Ольга"Розрахунково-пояснювальна записка до магістерської роботи: стор. – 90, рис. – 9, табл. – 10, формули – 12, література – 64. Мета досліджень – підвищення ефективності технології утилізації відходів цукрового виробництва шляхом обґрунтування оптимальних параметрів і режимів роботи процесу біоконверсії, що забезпечують отримання вторинних продуктів заданої якості. Для досягнення поставленої мети визначено ряд завдань: – провести теоретичні дослідження процесу біоконверсії відходів цукрового виробництва, що описують умови функціонування технічної агроекосистеми і оптимізації її конструкційних параметрів і режимів роботи. – розробити оригінальну методику проведення науково-дослідницької роботи з визначення оптимальних режимів функціонування процесу біоконверсії для виробництва вермикомпосту. – експериментально встановити залежності між основними факторами процесу біоконверсії відходів цукрового виробництва. Об'єкт досліджень: процес біоконверсії відходів цукрового виробництва. Предмет досліджень: технологічний процес переробки відходів цукрового виробництва в процесі біоконверсії. Кваліфікаційна робота магістра складається з таких розділів: Розділ 1. Здійснено аналіз даних науково-технічної літератури стосовно джерел та забруднення відходами цукрового виробництва навколишнього середовища. Подано характеристику та властивості відходів цукрового виробництва, схарактеризовано існуючі методи утилізації відходів цукрової промисловості. Розділ 2. Визначені об’єкти, охарактеризовані методи дослідження та розроблена програма проведення дослідження. Розділ 3. Теоретично обґрунтовано процес біоконверсії відходів виробництва цукру. Обґрунтовано технологічну схему комплексної біотехнології переробки відходів виробництва цукру в вермикомпост в біореакторах. Розділ 4. Експериментально перевірено процес біоконверсії відходів виробництва цукру. Досліджено приріст біомаси черв'яків. Здійснено аналіз якості oтримaнoгo вeрмикoмпocту. Розділ 5. Наведено правила безпеки та обов’язкові вимоги для вдалої роботи в лабораторії."
- Документ"Порівняльне дослідження способів утилізації теплоти газотурбінних установок"(ОНАХТ, кафедра кріогенної техніки, 2021) Конюх, Віталій Русланович"Актуальність теми. Важливу роль в забезпеченні надійного і економічного енергопостачання в України відіграє газотранспортна система з використанням газотурбінних двигунів в якості привідних установок газоперекачувальних агрегатів. Одночасно з тим, особливістю енергетики України є надзвичайно високий моральний і фізичний знос газоперекачуючого компресорного обладнання, яке потребує протягом найближчого десятиріччя практично повної заміни або глибокої модернізації. Тому утилізаційні технології та впровадження парогазових установок на основі бінарних та монарних циклів , являються актуальними. Мета роботи полягає в досліджені варіантних можливостей утилізації теплоти вихідних газів газотурбінних установок в комбінованих з паротурбінною установкою циклах. Об’єктом аналізу є аналіз та порівняння монарних та бінарних парогазових установок в схемах утилізації теплоти газотурбінних установок Предметом аналізу є бінарна парогазова установка на основі газотурбінного та паротурбінного циклів. Методи аналізу базуються на експериментальному та аналітичному порівнянні сучасних методів комбінування газотурбінних установок на базі парогазових бінарних циклів "
- ДокументМоніторинг обсягів виробництва та продажів кондитерського підприємства за допомогою Web-ресурсу(ОНТУ, кафедра інформаційних технологій та кібербезпеки, 2021) Мошна, Лілія"Об’єктом дослідження є процес автоматизації роботи кондитерського підприємства за допомогою Web-ресурсу. Предметом дослідження є контроль виробництва продукту. Мета – дослідження роботи кондитерського підприємства, відстеження обсягів виробництва та продажів продукції за допомогою веб-ресурсу. Завданням розробки є веб-додаток, який допоже у моніторнигу виробництва та продажів кондитерських виробів. Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи магістра містить результати роботи над даним проєктом. Проведено аналіз предметної області, аналогів, засобів реалізації. Система призначена для використання адміністратором, підтримується СУБД PostgreSQL. Серверна програма використовує потужну і функціональну мову програмування Go, а React JS використовується для оптимізації роботи інтерфейсу. Результатом впровадження є підвищення ефективності підприємства."
- ДокументРозробка та дослідження холодильника для зберігання фруктів місткістю 400 т. в м. Южний(ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2021) Ковачкі, Артем Станоєвич"Кваліфікаційна робота складається з: 124 сторінок тексту, 26 рисунків, 15 таблиця, 14 посилань на літературні джерела. В науково-дослідній роботі вирішено задачу розробки та дослідження холодильної установки для зберігання фруктів, що забезпечує скорочення енерговитрат на 10 – 20 % за рахунок використання високоефективних екологічно безпечних робочих тіл. Виявлено та реалізовано енергопотенціал установки шляхом впровадження вищеописаних удосконалень та в підсумку енерго та ресурсозбереженням. Запропоновано замінити робочу речовину R507, на екологічно безпечне тіло таке як: R513, що в свою чергу знизить згубний вплив на оточуюче середовище в виді парникового ефекту більше ніж в 6 разів. Використання R513, як робочого тіла в холодильній установці призводить до підвищення холодильного коефіцієнта машини в порівнянні з системою, яка працює на R507 в середньому на 20 %."
- ДокументТермодинамічний аналіз циклу середнього тиску для сумісного виробництва зрідженого діоксиду вуглецю і сухого льоду(ОНТУ, кафедра кріогенної техніки, 2021) Кейзі, Іван"Розвиток промисловості в сучасному світі потребує збільшеної кількості СО2. На сучасному рівні розвитку холодильної техніки з’явилися технології зберігання СО2 за низькими температурами та тисками у резервуарах великої ємності та отримання сухого льоду у малих об’ємах. Наявність на ринку холодильної техніки низькотемпературного обладнання дозволило розробку нових схемних рішень низькотемпературних холодильних машин для отримання зрідженого СО2 та зберігання його за низькими тисками та температурами тривалий час без значних втрат . Враховуючи викладене, тема роботи є актуальною. Мета роботи – розробка схемно-циклового рішення холодильної машини як елемента установки середнього тиску отримання зрідженого та твердого діоксиду вуглицю витягом його з димових газів.. Для досягнення поставленої мети вирішено такі завдання: розроблено спосіб здійснення синтезу схемно-циклового рішення низькотемпературної машини середнього тиску, виконано енергетичний аналіз циклу каскадної машини, виконано вибір головного устаткування машини та системи зберігання зрідженого газу. Об'єктом дослідження є схема та цикл установки для отримання зрідженого СО2. Предметом дослідження є термодинамічні процеси, які здійснюються в елементах машини. Наукова новизна дослідження полягає в подальшому розвитку способу створення схеми та циклу каскадної холодильної машини для виробництва зрідженого діоксиду вуглецю середнього тиску та сухого льоду у льодогенераторі Спираючись на сучасні дослідження каскадних холодильних машин, запропоновано у верхньому каскаді пропан, а схемні рішення – одно- та двоступеневі в залежності від температурних режимів роботи всієї системи. Розглянуто можливість компонувати каскадну холодильну установку на основі компресорів без змащування, що працюють на CO2 / пропані для отримання чистого харчового СО2"
- ДокументПроект розмельного відділення борошномельного заводу з удосконаленням етапу формування готової продукції(ОНАХТ, кафедра технології переробки зерна, 2021) Козак, ДенисТема магістерської роботи «Проект розмельного відділення борошномельного заводу з удосконаленням етапу формування готової продукції». Продуктивність складає 250*2=500 т/добу. В результаті будівництва розмельного відділення заводу буде випускатися мука вищого сорту – 59%; кондитерська – 16%; 22,1% – висівок. В процесі роботи проведено техніко-економічне обґрунтування будівництва та визначені основні техніко-економічні показники. Строк окупності заводу складає 2,9 років, що свідчить про доцільність та ефективність його будівництва. Кваліфікаційна робота складається зі вступу, 5 розділів та графічної частини, до якої входять 8 листів формату А1 (технологічна схема розмельного відділення, кількісно-якісний баланс, плани поверхів, наукова частина).
- ДокументДослідження та аналіз роботи суднових холодильних установок, які працюють на природних холодильних агентах(ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2021) Савін, Іван Олександрович"Магістерська робота складається з: 123 сторінок тексту, 30 рисунків, 35 таблиця, 23 посилань на літературні джерела. В магістерській роботі вирішено проведено розробку та дослідження каскадної холодильної установки для зрідження LPG, яка забезпечує скорочення енерговитрат та витрат пального на 2 – 7 % за рахунок встановлення додаткового теплообмінного апарату для переохолодження рідкого агенту після конденсатору, що також знижує частину рідини, що необхідна для охолодження основного потоку в РТО на 10 – 15 %. Виявлений та реалізований енергопотенціал установки шляхом встановлення вищеописаних удосконалень та в цілому енергоресурсозбереженням системи."