Ступінь вищої освіти "Магістр" (Higher education degree "Master")
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Ступінь вищої освіти "Магістр" (Higher education degree "Master") за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 1275
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументУправління маркетинговою діяльністю ТОВ «Ред Булл Україна»(ОНАХТ, кафедра маркетингу, підприємництва і торгівлі, 2021) Стоянова, ОленаМагістерська робота на тему «Управління маркетинговою діяльністю ТОВ «Ред Булл Україна» складається зі вступу, трьох розділів, висновків та пропозицій, списку використаних джерел та додатків. Загальний обсяг роботи становить 91 сторінок, з них 84 сторінок основного тексту. Робота містить 25 таблиць та 15 рисунків. Перелік посилань нараховує 42 найменування. Мета кваліфікаційної роботи полягає у управлінні маркетингової діяльності для ТОВ «Ред Булл Україна». Об’єктом дослідження є процеси пов’язані з управлінням маркетингової діяльності компанії-виробника енергетичних напоїв. Предметом є теоретико-методичні та прикладні аспекти управління маркетингової компанії-виробника енергетичних напоїв - реклами для ТОВ «Ред Булл Україна». Наукова новизна одержаних результатів полягає в узагальненні теоретичних положень та розробці обґрунтованих рекомендацій щодо управління маркетингової діяльності ТОВ «Ред Булл Україна». Практична значущість полягає в формуванні маркетингової стратегії управління маркетингової діяльності підприємства ТОВ «Ред Булл Україна». Методи дослідження: SWOT-аналіз, PEST-аналіз, анкетування, модель 5-ти рушійних сил Майкла Портера.
- ДокументРозширення асортименту м’ясних напівфабрикатів геродієтичного призначення(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Ніколаєв, Вадим ВіталійовичВ теперішний час спостерігаються зміни в віковому складі населення України – збільшується кількість людей старшого віку. З допомогою правильного харчування можливо знизити темп передчасного старіння. Для забезпечення такого раціону харчування в сучасному темпі життя найбільш раціональним являється розробка і виробництво січених напівфабрикатів з додаванням рослинних компонентів. Тому розширення асортименту м’ясних напівфабрикатів, особливо для геродієтичного харчування, є однією із актуальних задач на сучасному етапі для кращого забезпечення населення продуктами функціонального призначення. Особливий інтерес визиває вивчення можливості використання у рецептурах січених напівфабрикатів, які мають найбільшій попит у харчуванні людей старшого віку, традиційної (м’ясної) і нетрадиційної (рослинної) сировини. Для розробки такої технології виробництва - м’ясних напівфабрикатів для геродієтичного харчування, в науково-дослідної роботі було проведено літературній огляд по теми роботи та визначена мета досліджень. Проведені дослідження по встановленню впливу рослинної сировини на органолептичні та фізико-хімічні показники м’ясних фаршевих систем, визначені втрати при термообробки і встановлено раціональну кількість рослинної сировини для додавання у м’ясний фарш напівфабрикатів з оптимальної зміною їх якості. На основі результатів досліджень розроблено рецептура і проект технологічної інструкції на виробництво м’ясних січених напівфабрикатів для геродієтичного харчування.
- ДокументОрганізація і методика обліку та аудиту власного капіталу ( на прикладі ПрАТ «Болградський виноробний завод»)(ОНАХТ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2021) Ковальова, ВікторіяА Н О Т А Ц І Я кваліфікаційної роботи на тему: «Організація і методика обліку та аудиту власного капіталу (на прикладі ПрАТ «Болградський виноробний завод») Актуальність теми зумовлена визначальним місцем власного капіталу у діяльності підприємства. Власний капітал є основним джерелом утворення господарських засобів та підґрунтям процесу створення й подальшої діяльності підприємства. Такий капітал забезпечує фінансування господарської діяльності підприємства та виступає гарантією прав, з одного боку, власників, а з іншого – кредиторів у частині погашення заборгованості перед ними. Робота складається із вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. У першому розділі подається економічна сутність, склад, структура та методологія бухгалтерського обліку власного капіталу. У другому розділі представлена техніко-економічна характеристика та фінансово-економічний аналіз власного капіталу ПрАТ «Болградський виноробний завод». У третьому розділі описується практика бухгалтерського обліку власного капіталу у ПрАТ «Болградський виноробний завод». У четвертому розділі мова йде про організацію і методику аудиту власного капіталу у ПрАТ «Болградський виноробний завод». Кваліфікаційна робота містить: текстової частини - 108 стор. таблиць - 35 рисунків - 3
- ДокументДослідження системи виробничих запасів та аналіз ефективності ії використання(ОНАХТ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) ІВАНОВА, ТЕТЯНАКваліфікаційна робота магістра присвячена теоретичному обґрунтуванню та розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення управління матеріальними запасами на підприємстві. У роботі висвітлено світовий досвід ефективного здійснення управління запасами. У першому розділі «Теоретичні аспекти управління матеріальними запасами на підприємстві» визначено особливості управління запасами на підприємстві, проаналізовано систему контролю рівня запасів, вивчено світовий досвід управління матеріальними запасами на підприємстві. У другому розділу «Дослідженням ринкової діяльності підприємств лікеро-горілчаної галузі» проаналізовано тенденції сучасного ринку лікеро-горілчаної продукції, досліджено внутрішнє середовище ПрАТ «Одеський коньячний завод», здійснено аналіз логістичної діяльності підприємств виноробної галузі (на прикладі ПрАТ «Одеський коньячний завод»). У третьому розділі «Основні напрями удосконалення управління запасами на підприємстві» окреслено шляхимпідвищеннямефективності управління системою запасами мнам підприємстві, розраховано параметри системи керування запасами «мінімум - максимум», удосконалено технологію управління запасами та обґрунтовано економічну доцільність запропонованих заходів.
- ДокументУправління маркетинговою діяльністю ТОВ «СІЛЬПО ФУД» в сегменті «зефір»(ОНАХТ, кафедра маркетингу, підприємництва і торгівлі, 2021) Луньова, ЛюбовМагістерська робота на тему «Управління маркетинговою діяльністю ТОВ «СІЛЬПО ФУД» в сегменті «зефір»» складається зі вступу, трьох розділів, висновків та пропозицій, списку використаних джерел та додатків. Загальний обсяг роботи становить 101 сторінку. Робота містить 19 таблиці, та 19 рисунків. Перелік посилань нараховує 53 найменування. Мета кваліфікаційної роботи полягає в аналізі особливостей управляння маркетинговою діяльністю ТОВ «СІЛЬПО ФУД» в сегменті «зефір», та розробка заходів з її вдосконалення. Об’єктом дослідження є процеси пов’язані з управлінням маркетинговою діяльністю для ТОВ «СІЛЬПО ФУД» в сегменті «зефір». Предметом є теоретико-методичні та прикладні аспекти формування та управління маркетинговою діяльністю підприємства. Наукова новизна одержаних результатів полягає в узагальненні теоретичних положень та розробці науково-обґрунтованих рекомендацій щодо управління маркетинговою діяльністю ТОВ «СІЛЬПО ФУД» в сегменті «зефір». Практична значущість полягає в управлінні маркетинговою діяльністю підприємства ТОВ «СІЛЬПО ФУД» в сегменті «зефір», формуванні програми рекламної діяльності підприємства та підвищенні ефективності збутової політики. Методи дослідження: SWOT-аналіз, PEST-аналіз, модель 5-ти рушійних сил Майкла Портера.
- Документ«Реконструкція кафе мережі «1794» у м. Одеса з впровадженням у меню смузі на основі натуральної сировини»(ОНАХТ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2021) Руденко, Карина ОлександрівнаКафе мережі «1794» пропонує своїм відвідувачам широкий асортимент борошняних кондитерських виробів та напоїв. Продукція виглядає привабливо та дуже смачна. Але, така їжа містить багато жирів, цукрів та швидких вуглеводів, синтетичні поліпшувачі смаку і добавки. Крім того склад виробничих, торгівельних, адміністративних та технічних приміщень підприємства не відповідає нормам СНіП. У закладі немає окремо відведеної вбиральні для відвідувачів, виробничі цехи знаходяться у одному приміщенні. Мийна кухонного та столового посуду також розташовані разом. В даному проекті пропонується відкрити їдальню, яка забезпечить відвідувачів повноцінними сніданками, обідами та вечерями за порівняно невисокою ціною. Перевагою даного закладу є впровадження у меню смузі з натуральної сировини. В роботі обґрунтована доцільність використання рослинної сировини, яка є джерелом природних антиоксидантних речовин у виробництві оздоровчих напоїв для харчування населення. Розроблені напої доцільно використовувати як продукти оздоровчого призначення з метою підвищення адаптаційно-захисних властивостей організму, покращення оксидантного статусу мешканців мегаполісу в умовах несприятливого екологічного та підвищеного психоемоційного навантажень.
- ДокументМоделювання енергоефективних режимів інтеграції систем сонячного теплопостачання у підстанції котеджних комплексів(ОНАХТ, кафедра екоенергетики, термодинаміки та прикладної екології, 2021) МИХАЙЛОВ, Артем"Магістерська дисертація «Моделювання енергоефективних режимів інтеграції систем сонячного теплопостачання у підстанції котеджних комплексів» являє собою дослідження та розробку комплексу заходів з розвитку систем енергетичного менеджменту, спрямованих на підвищення ефективності використання сонячного теплопостачання у сучасних котеджних комплексах. Актуальність теми полягає в вивченні проблем енергозбереження та теплоефективності, ефективного використання ресурсів. Метою роботи є моделювання теплотехнічних характеристик з подальшою можливістю модернізації відповідних систем сонячного теплопостачання. Наукова новизна одержаних результатів полягає у розвитку методів оцінювання, моніторингу, порівняння та аналізу показників ефективності житлових будівель за допомогою програмної бібліотеки Carnot. Отримані результати, запропоновані методики та підходи можуть використовуватись для термодинамічного аналізу. Матеріали магістерської дисертації можуть бути використані при підготовці і викладанні дисциплін для студентів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». "
- ДокументДослідження і розробка інформаційної системи трекера бюджету(ОНТУ, кафедра інформаційних технологій та кібербезпеки, 2021) Женевська, Юлія Ярославівна"Метою даної роботи є дослідження популярності та використання систем керування бюджетом, тобто трекеру бюджету, за допомогою WEB ресурсу, а також підвищення ефективності подачі інформації про керування бюджетом та цінність обліку фінансів. Об’єктом дослідження є проблема застосування інформаційних технологій в підвищенні якості фінансової грамотності, стійкості та стабільності. Предметом дослідження процес розрахунку бюджету з метою підвищення обліку особистих фінансів. Для досягнення поставленої мети в роботі поставлені такі задачі: Дослідити предметну область; Провести аналіз публікацій останніх років та існуючих систем аналогів; Провести аналіз бюджетної стійкості; Спроектувати систему накопичення і розрахунку даних власного бюджету; Створити базу даних для зберігання вхідних даних та даних користувачів; Реалізувати можливість ведення бюджету за допомогою ручного введення даних; Створити механізм побудови статистики графіку витрат по доступним категоріям; Реалізовати можливість проходити реєстрацію і безпосередньо здійснення огляду витрат відразу з WEB ресурсу. "
- ДокументУправління розвитком підприємницької діяльності ТОВ «АГЕНЦІЯ БЕЗПЕКИ «ЦЕНТР»(ОНТУ, кафедра маркетингу, підприємництва і торгівлі, 2021) Домінгес, ВікторАктуальність теми підтверджується, зокрема, збільшенням кількості матеріалів на цю тематику: підручників, навчальних посібників, монографій, публікуються статті та збірники конференцій. Крім того, актуальні питання управління обговорюються на різноманітних форумах. На наш погляд, удосконалення методології стратегічного управління продовжуватиметься. Мета дипломного проекту – розробка напрямів розвитку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АГЕНЦІЯ БЕЗПЕКИ "ЦЕНТР", скорочене найменування: ТОВ "АБ "ЦЕНТР" (в подальшому за текстом роботи іменоване також - Товариство, Підприємство, Компанія, Фірма) на основі вдосконалення стратегії. Завдання: 1. розгляд сутності та функцій управління розвитком організації; 2. виявлення методів та підходів до вивчення процесу стратегічного розвитку організації: 3. аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища об'єкта дослідження; 4. розробка стратегії розвитку підприємства; 5. оцінка соціально-економічного ефекту запропонованого проекту. Об'єкт дослідження – ТОВ «АБ “ЦЕНТР” (м. Одеса) – компанія, яка в складі охоронного пулу підприємств займається постачанням та реалізацією електротехнічної продукції охоронного призначення. Предмет дослідження – процес керування розвитком підприємства. Інформаційну базу дипломного проекту складають: внутрішня документація ТОВ «АБ “ЦЕНТР” (статут, положення про підрозділи, посадові інструкції, дані бухгалтерського обліку, товарні звіти та ін.); дані офіційної статистики; результати проведених спостережень. Практична значимість дослідження полягає у можливості використовувати отримані дані з метою підвищення ефективності діяльності підприємства та його подальшого розвитку.
- Документ«Організація і методика обліку, аналізу та аудиту заробітної плати і пов’язаних з нею розрахунків (на прикладі ТОВ ”СПЕЦ-КЛІМАТ-КОНТРОЛЬ”)»(ОНАХТ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2021) Шоман, ОлександраА Н О Т А Ц І Я кваліфікаційної роботи на тему: «Організація і методика обліку, аналізу та аудиту заробітної плати і пов’язаних з нею розрахунків (на прикладі ТОВ ”СПЕЦ-КЛІМАТ-КОНТРОЛЬ”)» В кваліфікаційні роботі було проведено вивчення теоретичних основ обліку розрахунків з оплати праці, проведений аналіз основних показників діяльності підприємства та його активів, досліджений стан бухгалтерського обліку, а також обліку, аналізу та контролю розрахунків з оплати праці у ТОВ «СПЕЦ-КЛІМАТ-КОНТРОЛЬ». Проведені вкваліфікаційні роботі дослідження спрямовані на розробку певних пропозицій, щодо вдосконалення організації обліку витрат праці та її оплати. Робота складається із вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. У першому розділі кваліфікаційної роботи розглянуто теоретичні основи обліку і контролю витрат праці та її оплати. У другому розділі роботи розглядається економічний аналіз діяльності ТОВ «СПЕЦ-КЛІМАТ-КОНТРОЛЬ» за 2017-2018 р.р. з поглибленим аналізом складу, структури та динаміки витрат на виробництво. У третьому розділі розглянуто організацію бухгалтерського обліку, облік та контроль витрат праці та її оплати у ТОВ «СПЕЦ-КЛІМАТ-КОНТРОЛЬ». У четвертому розділі досліджується методика аудиту,організаційно- методичні аспекти та документування результатів аудиту. У висновках вказуються результати проведених досліджень з питань обліку та аналізу діяльності ТОВ «СПЕЦ-КЛІМАТ-КОНТРОЛЬ» та рекомендації, які дозволять вдосконалити бухгалтерський облік та облік витрат праці та її оплати, а також пропозиції щодо позбавлення негативних явищ та факторів, що погіршують стан витрат, що призводить до покращення діяльності підприємства. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини - 108 с. таблиць - 44 рисунків - 8
- Документ«Економічна ефективність виробництва на підприємствах хлібопекарної галузі»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Молчанов, О.О.Метою виконання даної кваліфікаційної роботи є аналіз ефективності виробництва на підприємствах хлібопекарської галузі та ви-значення основних шляхів її підвищення. Об'єктом дослідження є процеси підвищення ефективності виробни-цтва на підприємствах хлібопекарської галузі України. Предметом дослідження виступають теоретичні та методичні основи підвищення ефективності виробництва на підприємствах хлібопекарської галузі України. Завданням роботи передбачено: визначення сутності поняття «ефе-ктивність виробництва» та шляхів її підвищення, проведення аналізу виро-бничо-господарської діяльності підприємств та розробка рекомендацій щодо покращення роботи підприємства.
- ДокументФормування логістичної стратегії підприємств ресторанного бізнесу(ОНАХТ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) ЧЕКАЛ, ДМИТРОКваліфікаційна робота магістра на здобуття кваліфікації «магістр» зі спеціальності 073 «Менеджмент». Одеська національна академія харчових технологій, ММіЛ, кафедра менеджменту і логістики, Одеса, 2021. У кваліфікаційній магістерській роботі розглянуто питання необхідності формування логістичної стратегії у закладах громадського харчування. У вступі обґрунтовано актуальність теми магістерської роботи, розкрито зв’язок роботи з науковими темами, сформульовано мету та завдання дослідження, визнано об’єкт, предмет і методичну базу дослідження, висвітлено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів. У першому розділі «Теоретико-методичне підґрунтя формування логістичної стратегії підприємства» досліджено теоретичні основи сучасного менеджменту, логістичні процеси та логістичні потоки у закладах ресторанного господарства. Проведено аналіз впливу ролі логістичного сервісу та інформації на бізнес-процеси ресторану. У другому розділі «Аналіз діяльності та ринку закладів ресторанного господарства» проаналізовано ринок громадського харчування, встановлено хто є цільовою аудиторією. Розглянуто правила.кашрута та уподобання відвідувачів за видами національних кухонь. Проведено аналіз фінансово-економічної та господарської діяльності закладів. У третьому розділі «Рекомендації щодо формування логістичної стратегії підприємств ресторанного бізнесу» проведено аналіз можливості розвитку ресторану із урахуванням реалій сьогодення. Запропоновано розширення збутової діяльності за рахунок відкриття торговельного павільона для реалізації нового асортименту їжі на винос. За результатами кваліфікаційної роботи магістра здійснено теоретичне узагальнення і запропоновано вирішення важливого наукового завдання щодо формування логістичної стратегії у сфері збутової діяльності для ресторану.
- ДокументЕКСПЕРТИЗА ТЕХНОЛОГІЇ НАПОЮ БЕЗАЛКОГОЛЬНОГО СИЛЬНОГАЗОВАНОГО «FANTA» ТА РОЗРОБКА МЕТОДІВ ВИЗНАЧЕННЯ В НЬОМУ ХАРЧОВИХ ДОБАВОК(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Мудрицька, Карина РусланівнаКваліфікаційна робота присвячена технологічній експертизі зразків напоїв безалкогольних сильногазованих «Fanta», а також розробці аналітичного методу визначення аскорбінової кислоти. Мета дослідження передбачає проведення експертизи зразків напоїв безалкогольних сильногазованих «Fanta», а також досліджень по визначенню аскорбінової кислоти в напоях сильногазованих безалкогольних «Fanta» за допомогою люмінесцентного маркера - комплексу іона тербія (Tb(III)) з ципрофлоксацином (ЦФ). Для реалізації цієї мети в роботі визначено вирішення таких завдань: - провести аналіз потенційно небезпечних факторів технології виробництва напою «Fanta»; - визначити вміст поживних речовин та харчових добавок; - розробити метод визначення антиоксиданту- аскорбінової кислоти. Об'єктами дослідження були 5 зразків напоїв безалкогольних сильногазованих «Fanta». Методи дослідження: молекулярно-емісійна спектроскопія, молекулярно-абсорбційна спектроскопія, електрохімічні методи аналізу, оптична мікроскопія. Результати дослідження: - Проведений аналіз потенційно небезпечних факторів технології виробництва, хімічного та біохімічного складу напоїв сильногазованих безалкогольних «Fanta». - Проведена експертиза 5 комерційних зразків напоїв сильногазованих безалкогольних «Fanta» у ПЕТ-пляшках 0,5 л, 1 л: Fanta з апельсиновим соком (зразок 1); Fanta з лимонним соком (зразок 2); Fanta смак мандарин (зразок 3); Fanta What the Fanta, без додавання цукру (зразок 4); Fanta Shokata (зразок 5). - Визначені органолептичні та фізико-хімічні показники напоїв безалкогольних сильногазованих «Fanta». - Визначена титрована кислотність досліджуваних зразків, яка змінюється від 3,5 до 7,1 см 3 1 моль/дм 3 розчину NaOH на 100 см 3 напою. - Рефрактометричним методом аналізу знайдена масова концентрація цукру в досліджуваних зразках: мінімальна концентрація цукру у зразку 4 (Fanta What the Fanta), а максимальна у зразку 3 (Fanta смак мандарин). - За допомогою афрометру знайдена масова частка діоксиду вуглецю у зразках напою «Fanta», яка складає від 0,40 до 0,46 % - Методом люмінесцентного аналізу проведена експертиза досліджуваних зразків на наявність консервантів –бензойної та сорбінової кислот, бензойна кислота не знайдена у жодному зразку, а сорбінова кислота знайдена тільки в зразках 4 (Fanta What the Fanta, без додавання цукру) і 5 (Fanta Shokata). - Методом фотометричного аналізу встановлена біологічна активність досліджуваних зразків, яка максимальна у зразка 4 (Fanta What the Fanta), мабуть за рахунок натуральних інгредієнтів, таких як соки лайма, малини, овочевого концентрату (батат, морква). - Адаптована методика визначення аскорбінової кислоти для напоів сильногазованих безалкогольних «Fanta». Показана можливість прямого люмінесцентного визначення аскорбінової кислоти в безалкогольних напоях сильногазованих «Fanta» за рахунок гасіння люмінесценції іона Tb(III) в комплексі з ципрофлоксацином.
- ДокументТехнологічна експертиза меду квіткового та вивчення умов його стабілізації(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Деречіна, АнастасіяКваліфікаційна робота присвячена технологічній експертизі зразків меду квіткового, а також вивченні існуючих та розробці нового методу стабілізації меду квіткового. Автором вивчена технологічна схема виробництва меду квіткового та проведений аналіз потенційно небезпечних факторів технології виробництва, хімічного та біохімічного складу меду квіткового; визначені фізико-хімічні показники зразків меду: масова частка води, масова частка сахарози, вміст гідроксиметилфурфуролу, кислотність, діастазне число та показники безпеки (а саме вміст пестицидів – масова частка гексахлорану, ДДТ і його метаболітів ДДД і ДДЕ); проведена ідентифікація трегалози методом FTIR-спектроскопії. Зареєстрований ІЧ-спектр трегалози має смуги поглинання, які характерні для трегалози дигідрату; показана можливість використання трегалози для стабілізації меду, не впливаючи на його хімічний склад, колір або текстуру. Значення параметрів, на які впливав процес кристалізації, показали значні відмінності між двома партіями зразків з додаванням трегалози та без неї.
- ДокументОБГРУНТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ ЕКСПЕРТИЗИ ТА НЕБЕЗПЕЧНИХ ЧИННИКІВ ВИРОБНИЦТВА ХЛІБА ЖИТНЬО-ПШЕНИЧНОГО ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Штембуляк, ВладиславПредметом дипломного проекту є: рецептура та технологічна схема виробництва хліба житньо-пшеничного функціонального призначення, критерії експертизи, процедури, засновані на принципах НАССР. Об’єктом дипломного проекту є: функціональні харчові інгредієнти на основі продуктів метаболізму та переробки лактобацил, рецептурні інгредієнти хліба житньо-пшеничного, критерії експертизи, показники якості та безпечності, план НАССР. Мета дипломного проекту – розроблення хліба житньо-пшеничного функціонального призначення з вмістом пробіотичних імунотропних муропептидів, насіння чіа та кунжуту, аналіз небезпечних чинників його виробництва та обгрунтування параметрів експертизи. Завдання досліджень: – отрмання функціонального харчового інгредієнту на основі муропептидів; – розроблення рецептури хліба житньо-пшеничного функціонального призначення та обґрунтування принципової технологічної схеми його виробництва; – дослідження фізико-хімічних та сенсорних характеристик хліба житньо-пшеничного; – обгрунтування параметрів експертизи хліба житньо-пшеничного функціонального призначення; – визначення суттєвих небезпечних чинників виробництва хліба житньопшеничного функціонального призначення та створення плану НАССР та операційних програм передумов. Методи досліджень: у роботі використовували комплекс загальноприйнятих та специфічних методів досліджень, а саме: фізико-хімічні, хіміко-аналітичні, спектроскопічні, сенсорні, статистичні. Результати та їхня новизна: вперше розроблено рецептуру та обгрунтувано технологічну схему виробництва житньо-пшеничного хліба функціонального призначення з додаванням функціонального харчового інгредієнту на основі продуктів метаболізму та переробки лактобацил, розроблено процедури, заснованих на принципах НАССР для виробництва хліба.
- ДокументФормування конкурентної переваги ТОВ «Епіцентр К» в сегменті побутової техніки(ОНАХТ, кафедра маркетингу, підприємництва і торгівлі, 2021) Дубчак, Володимир ЮрійовичМагістерська робота на тему: Формування конкурентної переваги ТОВ «Епіцентр К» в сегменті побутової техніки. Складається зі вступу, трьох розділів, висновків та пропозицій, списку використаних джерел та додатків. Загальний обсяг роботи становить 98 сторінок, з них 81 сторінку основного тексту. Робота містить 20 таблиць, 13 рисунків, 3 додатки. Перелік використаних джерел з 57 найменувань. Мета кваліфікаційної роботи полягає у формуванні комплексу конкурентних переваг ТОВ «Епіцентр К» у сегменті побутової техніки та плану заходів щодо її реалізації. Об’єктом дослідження є процес управління конкурентними перевагами в торговельному центрі «Епіцентр К» у м. Одеса. Предметом є маркетингова діяльність стосовно конкурентоспроможності у сегменті побутової техніки в торговельному центрі «Епіцентр К» у м. Одеса. Наукова новизна одержаних результатів визначається в подальшому розвитку: класифікації конкурентних переваг за певними ознаками; уточненні переліку конкурентних переваг, властивих торговельним підприємствам; класифікації методик оцінки конкурентних позицій за певними ознаками. Практична значущість полягає в оцінці конкурентоспроможності ТОВ «Епіцентр К» у сегменті побутової техніки, розробці програми заходів з підвищення конкурентоспроможності. Методи дослідження: АВС та XYZ –аналіз, опитування, статистичний аналіз, опис характеристик ТОВ «Епіцентр К», узагальнення даних, аналіз та синтез.
- ДокументСтратегічне планування логістичної діяльності торговельних підприємств(ОНАХТ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) ЯРОЦЬКА, ОЛЬГАУ кваліфікаційній магістерській роботі розглянуто напрями стратегічного планування логістичної діяльності торговельних підприємств. У першому розділі систематизовано об'єктивні передумови, види та основні фактори, що впливають на формування логістичної стратегії, досліджені концептуальні підходи до формування логістичних стратегій діяльності підприємств. У другому розділі проаналізовано тенденції галузі рітейлу, оцінено внутрішнє середовище ТОВ «ВЕРЕСЕНЬ ПЛЮС» та наведено оцінку його логістичної діяльності. У третьому розділі викладені напрями поліпшення стратегії логістичної діяльності ТОВ «ВЕРЕСЕНЬ ПЛЮС», розроблено шляхи вдосконалення логістичної системи підприємства та стратегічного планування, показано економічне обґрунтування стратегічних напрямів логістичної діяльності ТОВ «ВЕРЕСЕНЬ ПЛЮС».
- ДокументУдосконалення технології переробки зерна пшениці у сортове борошно на млині ТОВ «Агропродукт»(ОНАХТ, кафедра технології переробки зерна, 2021) Ковш, ОлександрТема магістерської роботи «Удосконалення технології переробки зерна пшениці у сортове борошно на млині ТОВ «Агропродукт»» У роботі наведені дослідження щодо стабілізації якості хлібопекарського борошна з низькою амілолітичною активністю. Як поліпшувач був використаний ферментний препарат з амілазною активністю. За результатами аналізів якості борошна та пробної лабораторної випічки, встановлено вплив поліпшувача на хлібопекарські властивості борошна. Метою кваліфікаційної роботи є розробка науково обґрунтованих технологічних рішень по створенню пшеничного борошна цільового призначення шляхом внесення ферментних препаратів.
- ДокументУдосконалення технології виготовлення шоколаду за допомого сенсорного аналізу(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2021) Попова, Т.Попова Т.Д. Удосконалення технології виготовлення шоколаду за допо-мого сенсорного аналізу. Керівник : к.с.г.н., доцент Каменева Н.В. Кваліфікаційна робота складається з 129 сторінок печатного тексту , 18 слайдів ілюстративного матеріалу, 14 таблиць, 5 рисунків, 53 використаних літературних джерел, 6 додатків. Сьогодні шоколад — це найпопулярніша група кондитерських виробів. Його споживають всі, незалежно від віку, статі, соціального та матеріального положення. За популярністю серед кондитерських виробів шоколад знахо-диться на другому місці, поступаючись тільки борошняним виробам. Згідно з дослідженнями, українці споживають в середньому 2 кг шоколаду та шокола-дних виробів в рік. Метою роботи є удосконалення технології шоколаду за допомогою мето-дів сенсорного аналізу. Обєктом дослідження є шоколад. Матеріалом дослі-дження є зразки шоколаду різних вітчизняних виробників. Предметом дослі-дження є органолептичні показники шоколаду. У роботі надана історія шоколаду, дослідження змін смакових вподобань споживачів шоколаду та прогнозування інновацій в технології виробництва з метою моделювання нових органолептичних профілів обраного продукту шо-коладу; вирішено завдання формування панелі відібраних випробувачів для про-ведення сенсорного аналізу шоколаду за допомогою описових методів та сфор-муловано вимоги до панелі сенсорних дослідників для участі у сенсорних дос-лідженнях шоколаду з метою органолептичного профілювання та закладено план підготовки панелі сенсорних дослідників шоколаду та процедуру вибору дескрипторів та шкал. Розроблено протокол та форма дегустаційних листів для балового метода та методу для створення сенсорного профіля. Проведено сен-сорна оцінка шоколаду вітчизняних виробників. Розраховано інноваційний бю-джет проекту з дослідження та удосконалення чотирьох видів темного шоко-ладу: «Світоч», «Милєніум», «Рошен», «Корона». Запропоновано для удосконалення технології шоколаду додати до переліку інгредієнтів при виробництві імбир мелений як новий компонент, який значно покращить якості шоколаду та його користь.
- ДокументФормування стратегії виведення і просування на ринок нової виноробної продукції в сегменті тихих вин на ПрАТ "Одесавинпром"(ОНАХТ, кафедра маркетингу, підприємництва і торгівлі, 2021) Шульга, ІванАНОТАЦІЯ до кваліфікаційної роботи СВО «магістр» студента Шульги І.В. Метою даної роботи є формування стратегії виведення і просування на ринок нової виноробної продукції в сегменті тихих вин на ПрАТ «Одесавинпром». Об’єктом дослідження виступає ринок виноробної продукції, на якому ПрАТ «Одесавинпром» веде свою діяльність. Предметом дослідження є теоретичні, методичні та практичні засади прийняття стратегічних маркетингових рішень та маркетингова діяльність ПрАТ «Одесавинпром» на обраному ринку. Методи наукових досліджень: PEST-аналіз, SWOT-аналіз, модель п’яти конкурентних сил М. Портера, матриця Бостонської консультативної групи (БКГ). Наукова новизна одержаних результатів полягає в розробці стратегії виведення на ринок нового виду виноробної продукції та обґрунтуванні науково-методологічних підходів і практичних рекомендацій з формування механізмів щодо її реалізації. Практична значущість одержаних результатів полягає в розробці стратегії виведення на ринок нового товару для поліпшення фінансового стану підприємства на ринку України. Обсяг і структура роботи. Магістерська дипломна робота складається з вступу, трьох розділів, загальних висновків, списку використаних джерел та додатків.