J2 (241) - Готельно-ресторанна справа
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд J2 (241) - Готельно-ресторанна справа за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 71
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВпровадження SMART технологій в бутік -готелі "LIFT" в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2025) Богданова ГаннаКваліфікаційна робота магістра, метою якої є впровадження інноваційних технологій в бутік - готелі "LIFT" шляхом впровадження додаткових послуг складається з наступних розділів. Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства в регіоні, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу існуючих конкурентів, вивченні попиту на даний вид послуг, пропонується створити SMART-готель нового покоління з високим рівнем автоматизації сервісу, екологічним підходом та інноваційними рішеннями для підвищення комфорту гостей. Науково-дослідної частини, присвяченої аналізу ефективності впровадження SMART технологій у малих готелях, визначенню переваг цифрових сервісів для підвищення якості обслуговування та конкурентоспроможності готельного підприємства. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи закладу, а саме моделювання інфраструктурної складової проекту, показники експлуатаційної програми готелю, технології обслуговування гостей, а також описання організації і функцій служб готелю. Організаційного розділу, де представлено організаційну структуру управління та розроблено штатний розпис робітників підприємства. Будівельного розділу, де надано опис генерального плану підприємства, запропоновано конструктивно-функціональні рішення, призначені для приміщень закладу, представлено опис заходів щодо охорони праці, цивільної оборони та екологічної безпеки підприємства. Економічного розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності закладу, інвестиційних витрат та проектованих показників прибутку майбутнього підприємства.
- ДокументНова концепція ресторану “Leo” в м. Чорноморськ (шляхом впровадження event-технологій)(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Вахрушева ВалеріяМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції розвитку ресторану «Leo» в м. Чорноморськ. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто тенденції розвитку та проблеми закладів готельно-ресторанного бізнесу регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства в м. Чорноморськ та в регіоні загалом, дослідженню попиту на асортимент ресторанних послуг, а також обґрунтуванню концепції розвитку ресторану ""Leo"" шляхом впровадження event-технологій – анімаційних послуг для дітей; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження сучасних event-технологій, попиту споживачів ресторану та нових послуг закладу, їх асортименту та технологій впровадження; - третього розділу, в якому проведено розробку нового меню закладу та окремо для дітей, технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також опис роботи виробничих цехів та всіх інфраструктурних одиниць закладу; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг ресторану із врахуванням нових пропозицій, їх відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління та характеристику нового персоналу для додаткових послуг; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка розташування ресторану та об'ємно-конструктивне рішення його приміщень, наведені пропозиції по дизайну ігрової кімнати для дитячих event-заходів. Представлено описання заходів з охорони навколишнього середовища в ресторані, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипо-жежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності ресторану після впровадження інновацій, інвестиційних витрат на реалізацію запропонованої концепції та показників її окупності та прибутків.
- ДокументНова концепція розвитку ресторану у м. Одеса шляхом впровадження меню з локальних продуктів(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Брітікова МаргаритаАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: «Нова концепція розвитку ресторану у м. Одеса шляхом впровадження меню з локальних продуктів» Метою кваліфікаційної роботи є розробка проекту нової концепції розвитку ресторану шляхом впровадження меню з локальних продуктів. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції розвитку ресторану шляхом впровадження меню з локальних продуктів; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на пошук найбільш актуальних та доцільних послуг ресторану «Les» після впровадження нового формату роботи закладу; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де надано опис генерального плану підприємства, наведені об`ємно-планувальні рішення для ресторану «Les», пропозиції щодо дизайну, а також запропоновано заходи щодо охорони праці на підприємстві, пожежної безпеки, цивільної оборони та заходи щодо збереження навколишнього середовища. - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності ресторану, витрат на інноваційні технології, обладнання та їх встановлення, розхідні інші витрати, розрахунок інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 123 стор.; таблиць – 38 додатків – 11 графічних аркушів – 8
- ДокументРозробка інноваційної концепції ресторану «Olio Pizza» в м. Одеса шляхом впровадження ІТ-технологій(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Пушкаренко Олена ЄвгенівнаМетою кваліфікаційної роботи є розробка інноваційної концепції ресторану «Olio Pizza» в м. Одеса шляхом впровадження ІТ-технологій. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції. Основна ідея концепції полягає у впровадженні ІТ технологій в роботу піццерії - можливість клієнтів створювати власну піццу через онлайн-конструктор, цифрові столи для інтерактивного вибору страв, системи для відстеження процесу приготування в реальному часі, та використання штучного інтелекту для персоналізації рекомендацій щодо меню. - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження розвитку та популярності використання ІТ технологій в ресторанному бізнесі після пандемії COVID-19; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції апарт-готелю для внутрішньопереміщених осіб в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Олександр ГолишкінМетою кваліфікаційної роботи магістра є розробка концепції апарт-готелю для внутрішньо переміщених осіб в м. Одеса. Мільйони українців були вимушені тікати з різних куточків країни після початку війни 2022 року. Понад 20% усього населення країни перетворились на біженців чи внутрішньо переміщених осіб. Для України та Європи проблема організації тимчасового проживання для біженців стала вкрай актуальною. Тому проект організації апарт-готелю для внутрішньо пе- реміщених осіб в м. Одеса дуже важливий та потрібний сьогодні. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств го- тельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даного проекту; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг під- приємств готельного господарства, дослідженню попиту, конкурентів, а також об- ґрунтуванню концепції апарт-готелю для внутрішньо переміщених осіб; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на визначення попиту та основних побажань потенційних клієнтів до готелю; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, підбір та ро- зрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг під- приємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропо- зиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологіч- ній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз поте- нційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по за- безпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарсь- кої та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвести- ційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції бази відпочинку «Медик» в смт. Затока Одеської області з впровадженням використання альтернативних джерел енергії та реконструкції(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Євдокимова Анна ВіталіївнаМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції розвитку для бази відпочинку «Медик» в смт. Затока, Одеської області, розвиток та модернізація туристичних баз, баз відпочинку в Одеській області, популяризація альтернативних джерел енергії для економії підприємством та внесок в збереження навколишнього середовища. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність теми даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції, де було запропоновано проведення реконструкції номерного фонду в номерах Економ та Стандарт всіх місткостей, загальних сан-вузлах на поверхах і впровадження в роботу альтернативних джерел енергії – сонячних панелей. - другого розділу, де наведено результати анкетування, яке було спрямовано для визначення потреб відпочиваючих, побажання при відпочинку на базах відпочинку та ставлення до сталого розвитку підприємств, збереження навколишнього середовища; - третього розділу, в якому описана робота служб підприємства гостинності, представлена інфраструктура, обов’язки персоналу, розрахована експлуатаційна програма підприємства. - четвертого розділу, представлена організаційна структура підприємства і штатний розпис. - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, детальний опис етапів впровадження нової концепції, пропозиції щодо дизайну. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи, заходи щодо цивільної оборони; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини –89 стор.; таблиць –13 додатків –25 графічних аркушів –8
- ДокументРозробка концепції бази відпочинку з рестораном бессарабської кухні в смт. Тарутине Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Дар’я СтояноваАктуальність теми полягає в розробці проекту конкурентоспроможної бази відпочинку в с.м.т. Тарутіне Одеської області, де пропонується створити ресторан бессарабської кухні з оригінальним дизайном інтер'єру та розширити спектр дода- ткових послуг. Робота оформлена у вигляді розрахунково-пояснювальної записки та графіч- ної частини і повністю відповідає вимогам кафедри ГРБ та методичним вказівкам до виконання кваліфікаційної роботи магістра. Запропоновані конструктивно-фун- кціональні рішення призначенні для створення ресторану бесарабської кухні при базі відпочинку. В роботі пропонується провести реконструкцію існуючої старої бази відпо- чинку та впровадити інноваційні технології. Пропонується впровадження нової те- матичної направленості закладу (бесарабська), відкриття ресторану, використання на підприємстві екологічно чистої продукції, вирощенної на власній території фе- рми та землях, удосконалення та розширення асортименту додаткових послуг під- приємства, забезпечення новітньою матеріально-технічною базою, використання нових маркетингових засобів просування послуг підприємства. У ході дипломного проектування було проведено аналіз існуючих проектів- конкурентів, аналіз попиту на даний вид послуг, розроблено концепцію, проведено технологічні розрахунки, підбір та розрахунок чисельності персоналу, обладнення, виробничої програми закладу, а також описання інженерно-експлуатаційних та ін- ших служб, основні положення по організації роботи. В четвертому розділі прове- дено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучас- ним стандартам, представлено організаційну структуру управління. В п'ятому роз- ділі описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні хара- ктеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну бу- дови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також про- типожежні заходи. В шостому розділі проведено розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємс- тва, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх оку- пності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції веганської кухні з рестораном в м.Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Зарицька ВікторіяМетою кваліфікаційної роботи є розробка веганської опції в ресторані. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції веганства в ресторанних закладах; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на попит веганства; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансовогосподарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції готелю для реабілітації військових в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Тетяна ТурчакМетою дипломного проекту є розробка концепції готелю для реабілітації військових в м. Одеса. Актуальність теми полягає в тому, що в результаті російського вторгнення з 2014 року в Україні з’явилося дуже багато військових що потребують реабілітації. Будівництво в Одесі такого готелю допоможе десяткам тисяч військових ЗСУ. Дипломний проект складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даного дипломного проекту; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку по- слуг підприємств готельного господарства, дослідженню попиту, конкуре- нтів, а також обґрунтуванню концепції готелю для реабілітації військових; - другого розділу, де наведено результати експериментальних дослі- джень, які були спрямовані на визначення попиту та основних побажаннь потенційних клієнтів до готелю; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, підбір та розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно- експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підп- риємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виро- бничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого під- приємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції музичного кафе в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2024) Співак Дарʼя СергіївнаКваліфікаційна робота магістра, метою якої є розробка музичного кафе , складається з наступних розділів. Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підпри-ємств готельно-ресторанного господарства в регіоні, актуальність мети даної ква-ліфікаційної роботи. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу конку-рентного середовища та вивчення попиту на послуги музичних кафе, пропонується створити заклад, що поєднує живу грецьку музику, тематичні заходи та вишукану гастрономію. Основною особливістю концепції є акцент на культурній складовій, яка спрямована на залучення широкої аудиторії та створення унікальної атмосфе-ри. Науково-дослідної частини, присвяченої аналізу потреб цільової аудито-рії, вивченню переваг клієнтів та обґрунтуванню економічної ефективності конце-пції. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розра-хунки роботи закладу, а саме розрахунок технологічного обладнання для вироб-ничих цехів, кількості персоналу, площ, необхідних для функціонування закладу, також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб. В ньому розглянуті основні положення по організації роботи у виробничих цехах та організації обслу-говування відвідувачів в залі. Організаційного розділу, де проведено аналіз основних та додаткових пос-луг, що пропонує заклад, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління та розроблено штатний розпис робітників під-приємства. Будівельного розділу, де надано опис генерального плану підприємства, за-пропоновано конструктивно-функціональні рішення, призначені для виробничих цехів закладу, представлено опис заходів щодо охорони праці, цивільної оборони та екологічної безпеки підприємства. Економічного розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності закладу, інвестиційних ви-трат та проектованих показників прибутку майбутнього підприємства.
- ДокументРозробка концепції ресторану в форматі zero waste в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Рудь Вікторія ВікторівнаМетою кваліфікаційної роботи є Розробка концепції ресторану в форматі zero waste в м. Одеса. Концепція zero waste ресторану полягає у мінімізації відхо-дів та оптимізації використання ресурсів на кожному етапі від закупівлі продуктів до сервірування страв. Цей підхід сприяє сталому розвитку, оскільки зменшує екологічний вплив ресторанного бізнесу, підтримуючи місцеву економіку та зао-щаджуючи природні ресурси. Впровадження zero waste практик у ресторанній індустрії не лише покращує екологічну ситуацію, але й формує свідомість спо-живачів щодо важливості відповідального ставлення до навколишнього середо-вища. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфі-каційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а та-кож обґрунтуванню концепції ресторану в форматі zero waste в м. Одеса; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз попиту та обізнанності користува-чів у сфері zero waste кулінарії та сталого розвитку; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових по-слуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено ор-ганізаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи вироб-ництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих вироб-ничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипо-жежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підпри-ємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показ-ників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції їдальні для внутрішньо переміщених осіб в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Марія СиріцькаОсновна ідея кваліфікаційної роботи полягає в організації їдальні для внутрішньо переміщених осіб в м. Одеса. Із-за війни Росії проти України яка з новою силою почалась 24 лютого 2022 року в країні вже 4,5 млн громадян отримали статус внутрішньо переміщених осіб, і цей процес триває. [40] Щодня з окупованих територій евакуюють тисячі українців. Враховуючи запроваджену українським керівництвом обов’язкову евакуацію в деяких регіонах, сподіватися на зменшення кількості іммігрантів також не варто. Крім проблеми з розміщенням таких переселенців гостро стоїть і проблема їх харчування. Тому ідея організації їдальні для інутрішньо переміщених осіб в Одесі є дуже актуальною та користною. Кваліфікаційна робота складається з: Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства в регіоні, актуальність обраної теми. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу існуючих підприємств конкурентів, вивчено попиту на даний вид послуг, пропонується концепція нового підприємства харчування. Науково-дослідної частини, присвяченій аналізу попиту на дану концепцію. Проведено аналітичний огляд літератури, дослідження уподобань потенційних споживачів. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи їдальні, а саме розроблено меню підприємства харчування, проведені розрахунки технологічного обладнання виробничих цехів, площ, кількості персоналу, складові успішного функціонування закладу харчування. Організаційного розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства та представлено організаційну структуру управління та штатний розклад. Будівельного розділу, де надано опис генерального плану підприємства, етапи перепланування приміщень підприємства, заходи щодо охорони праці, техніки безпеки та санітарно-гігієнічних норм, протипожежні засоби, заходи щодо цивільної оборони та охорони навколишнього середовища. Економічного розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності підприємства харчування що проектується, показників прибутку підприємства.
- ДокументРозробка нової концепції бізнес- готелю «Continental Hotel» в м. Одеса шляхом впровадження IT-технологій(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Кульгін Олександр ОлександровичМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції для бізнес – готелю «Continental Hotel» в м. Одеса шляхом впровадження IT-технологій. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність теми даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції де запропоновано впровадити в роботу готелю новітні ІТ – технології: 1. Впровадження платформи стратегій доходів «GameChanger» від «Duetto»; 2. Розробка мобільного додатку готелю; 3. Встановлення системи «Розумний номер» від компанії «Larnitech» у весь номерний фонд. - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на з'ясування вподобань туристів та ставлення працівників сфери готельного бізнесу до ІТ- технологій та інноваційних технологій в роботі готелю, запропоновані у новій концепції; - третього розділу, в якому описана робота служб підприємства гостинності, представлена інфраструктура, обов’язки персоналу, розрахована експлуатаційна програма підприємства. - четвертого розділу, представлена організаційна структура підприємства і штатний розпис; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, детальний опис етапів впровадження нової концепції, пропозиції щодо дизайну. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи, заходи щодо цивільної оборони; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 120 стор.; таблиць – 11 додатків – 24 графічних аркушів – 8.
- ДокументРозробка нової концепції готелю "Моряк" в м. Чорноморськ Одеської області шляхом впровадження SPA- та Wellness-послуг(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Жабокрицька Діана ВалеріївнаМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції розвитку готелю ""Моряк"" в м. Чорноморськ шляхом впровадження роботи центру, який буде надавати розширений спектр SPA- та Wellness-послуг Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто стан готельно-ресторанного господарства м. Чорноморськ, основні задачі та напрямки його розвитку, проблеми роботи готелю ""Моряк"" і актуальність даної кваліфікаційної роботи, її наукову новизну і практичну цінність; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню нової концепції розвитку готелю ""Моряк"" в м. Чорноморськ Одеської області шляхом впровадження роботи центру, який буде надавати розширений спектр послуг; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження попиту на послуги закладів готельного господарства та послуги SPA- та Wellness-напрямку; - третього розділу, в якому проведено описання технології і організації роботи служб готелю, розроблено проект роботи центру SPA- та Wellness-послуг, розрахунок змін складу персоналу та описання експлуатаційної програми готелю; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, описано дизайн будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпеці підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці та безпеці відпочиваючих, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності готелю ""Моряк"" після впровадження роботи центру SPA- та Wellness-послуг, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка нової концепції готелю «Loft» (впровадження технологій сталого розвитку) в с. Поляниця Івано-Франківській обл.(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Роксолана ФедоркоМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової коцепції впровадження сталого розвитку в готелі «Loft» в с. Поляниця Івано-Франківській області. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції розвитку закладу розміщення шляхом впровадження технологій сталого розвитку; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз попиту споживачів щодо впровадження технологій сталого та доцільність впровадження технологій. - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів щодо екологічної безпеки та оцінки рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка нової концепції готелю «Villa Bianca» шляхом впровадження IT-технологій в смт. Затока Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Колесниченко ДіанаМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції готелю «Villa Bianca» шляхом впровадження IT-технологій в смт. Затока Одеської області. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції модернізації існуючого ГРК «Villa Bianca» на основі впровадженні сучасних IT – технологій із зменшенням кількості робочого персоналу; другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на виявлення попиту та зацікавленості потенційних гостей готелю у впровадженні розробленої модернізації. Також був проведений аналітичний огляд літератури з даного напрямку досліджень; третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; пятого розділу, де описано розташування підприємства, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка нової концепції готелю «Немо» у м. Одеса шляхом впровадження IT-технологій(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Островська Асся ВікторівнаМетою кваліфікаційної роботи є розробка проекту покращення роботи готелю НЕМО за рахунок впровадження ІТ технологій. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфі-каційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а та-кож обґрунтуванню концепції впровадження ІТ технологій в роботу готелю НЕМО. Концепція включає автоматизацію обслуговування та бронювання з використанням онлайн-систем та мобільних додатків, а також створення циф-рового середовища з інтерактивними системами управління номерами та ви-сокошвидкісним інтернетом. Важливим є також використання ІТ для оптимі-зації внутрішніх процесів, аналізу даних гостей та впровадження екологічних технологій; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження попиту на ІТ технології гос-тей готелів; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових по-слуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено ор-ганізаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи вироб-ництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих вироб-ничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипо-жежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підпри-ємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показ-ників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка нової концепції для готелю "Морська перлина" шляхом впровадження анімаційних та додаткових послуг для дорослих та дітей в с. Крижанівка Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Могорян Т.Метою кваліфікаційної роботи є розробка нової коцепції готелю «Морська перлина» в с. Крижанівка Одеської області. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції розвитку закладу розміщення шляхом анімаційних та додаткових послуг для дорослих та дітей; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз попиту споживачів готельних анімаційних та додаткових послуг у районі розташування, доцільність впровадження анімаційних та додаткових послуг в готелі та їх асортимент; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів щодо екологічної безпеки та оцінки рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка нової концепції кафе при етно-садибі в українському стилі в с. Дивізія Б.-Дністровського р-ну Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Рибачук Марина ЮріївнаМетою кваліфікаційної роботи є розробка проекту кафе при етно-садибі в українському стилі в с. Дивізія Б.-Дністровського р-ну Одеської області Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку і удосконалення роботи підприємств ресторанного господарства в даному районі. Першого розділу, який присвячено аналізу ринку послуг підприємств ресторанного господарства в регіоні. SWOT-аналіз ринку туристичних послуг Півдня Одеської області, оцінку розташування, виробничих потужностей закладів ресторанного бізнесу, потоків потенційних відвідувачів, динаміку попиту та уподобань. Другого розділу, де проведено анкетування, в якому прийняло участь 185 осіб різного віку, за яким виявлено що тих, що уже були в таких поїздках і отримали масу позитивних вражень, кого цікавить цей напрямок відпочинку і вони готові вже долучатися, також тих, які були в таких поїздках, але були не зовсім задоволені, особливо якістю сервісу і ще раз будуть згодні відвідати лише за умови вирішення цього питання, і тих, що не були в таких закладах, але готові лише за умови високих стандартів якості послуг. Третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки роботи кафе, розробка меню з етнографічним спрямуванням для гостей с. Дивізія із місцевої сировини і напівфабрикатів. В ньому розглянуті основні положення по організації роботи в залі ресторану, організації обслуговування відвідувачів. Четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг, що пропонує кафе в с. Дивізія, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління ресторанним підприємством. П'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; Економічного розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності ресторанного підприємства, витрат та показників їх окупності, прибутку після впровадження заходів, запропонованих в проекті.
- ДокументРозробка нової концепції ресторану при готелі "Моряк" в м. Чорноморськ Одеської обл. шляхом включення до меню продуктів та страв палеодієти(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Кирпач Владислав ОлеговичМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції ресторану при готелі ""Моряк"" в м. Чорноморськ Одеської обл. шляхом включення до меню продуктів та страв палеодієти Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств ресторанного господарства Чорноморська, актуальність теми даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу ринку підприємств ресторанного бізнесу в м. Чорноморськ, дослідженню попиту на їх послуги, а також обґрунтуванню концепції ресторану при готелі ""Моряк"" в м. Чорноморськ Одеської обл. шляхом включення до меню продуктів та страв палеодієти - дієти наших пращурів; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень по визначенню відношення постенційних відвідувачів щодо популярних трендів ресторанного бізнесу, знання чинників та принципів здорового способу життя та основ палеодієти; - третього розділу, в якому розроблено меню з включенням страв палеодієти, проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, в якому описана земельна ділянка, де розташоване підприємство. Представлено описання заходів по екологічній безпечності, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.