241 - Готельно-ресторанна справа
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 241 - Готельно-ресторанна справа за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 93
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументНова концепція ресторану “Leo” в м. Чорноморськ (шляхом впровадження event-технологій)(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Вахрушева ВалеріяМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції розвитку ресторану «Leo» в м. Чорноморськ. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто тенденції розвитку та проблеми закладів готельно-ресторанного бізнесу регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства в м. Чорноморськ та в регіоні загалом, дослідженню попиту на асортимент ресторанних послуг, а також обґрунтуванню концепції розвитку ресторану ""Leo"" шляхом впровадження event-технологій – анімаційних послуг для дітей; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження сучасних event-технологій, попиту споживачів ресторану та нових послуг закладу, їх асортименту та технологій впровадження; - третього розділу, в якому проведено розробку нового меню закладу та окремо для дітей, технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також опис роботи виробничих цехів та всіх інфраструктурних одиниць закладу; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг ресторану із врахуванням нових пропозицій, їх відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління та характеристику нового персоналу для додаткових послуг; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка розташування ресторану та об'ємно-конструктивне рішення його приміщень, наведені пропозиції по дизайну ігрової кімнати для дитячих event-заходів. Представлено описання заходів з охорони навколишнього середовища в ресторані, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипо-жежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності ресторану після впровадження інновацій, інвестиційних витрат на реалізацію запропонованої концепції та показників її окупності та прибутків.
- ДокументНова концепція розвитку ресторану у м. Одеса шляхом впровадження меню з локальних продуктів(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Брітікова МаргаритаАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: «Нова концепція розвитку ресторану у м. Одеса шляхом впровадження меню з локальних продуктів» Метою кваліфікаційної роботи є розробка проекту нової концепції розвитку ресторану шляхом впровадження меню з локальних продуктів. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції розвитку ресторану шляхом впровадження меню з локальних продуктів; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на пошук найбільш актуальних та доцільних послуг ресторану «Les» після впровадження нового формату роботи закладу; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де надано опис генерального плану підприємства, наведені об`ємно-планувальні рішення для ресторану «Les», пропозиції щодо дизайну, а також запропоновано заходи щодо охорони праці на підприємстві, пожежної безпеки, цивільної оборони та заходи щодо збереження навколишнього середовища. - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності ресторану, витрат на інноваційні технології, обладнання та їх встановлення, розхідні інші витрати, розрахунок інвестиційної привабливості проекту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 123 стор.; таблиць – 38 додатків – 11 графічних аркушів – 8
- ДокументРозробка інноваційної концепції ресторану «Olio Pizza» в м. Одеса шляхом впровадження ІТ-технологій(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Пушкаренко Олена ЄвгенівнаМетою кваліфікаційної роботи є розробка інноваційної концепції ресторану «Olio Pizza» в м. Одеса шляхом впровадження ІТ-технологій. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції. Основна ідея концепції полягає у впровадженні ІТ технологій в роботу піццерії - можливість клієнтів створювати власну піццу через онлайн-конструктор, цифрові столи для інтерактивного вибору страв, системи для відстеження процесу приготування в реальному часі, та використання штучного інтелекту для персоналізації рекомендацій щодо меню. - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження розвитку та популярності використання ІТ технологій в ресторанному бізнесі після пандемії COVID-19; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції розвитку ресторану при готелі «PortoFino» в м. Одеса з використанням цифрового меню(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Іжаковський Владислав ВалентиновичМетою кваліфікаційної роботи є розробка інноваційної концепції розвитку ресторану при готелі «PortoFino» в м. Одеса з використанням цифрового меню. Концепція полягає у впровадженні цифрового меню в ресторані готельно-ресторанного комплексу ""Portofino"", що передбачає зручне замовлення через мобільний додаток, персоналізацію сервісу та оптимізацію робочих процесів. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції впровадження цифрового меню; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження популярності закладів в Аркадії; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції апарт-готелю для внутрішньопереміщених осіб в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Олександр ГолишкінМетою кваліфікаційної роботи магістра є розробка концепції апарт-готелю для внутрішньо переміщених осіб в м. Одеса. Мільйони українців були вимушені тікати з різних куточків країни після початку війни 2022 року. Понад 20% усього населення країни перетворились на біженців чи внутрішньо переміщених осіб. Для України та Європи проблема організації тимчасового проживання для біженців стала вкрай актуальною. Тому проект організації апарт-готелю для внутрішньо пе- реміщених осіб в м. Одеса дуже важливий та потрібний сьогодні. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств го- тельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даного проекту; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг під- приємств готельного господарства, дослідженню попиту, конкурентів, а також об- ґрунтуванню концепції апарт-готелю для внутрішньо переміщених осіб; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на визначення попиту та основних побажань потенційних клієнтів до готелю; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, підбір та ро- зрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг під- приємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропо- зиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологіч- ній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз поте- нційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по за- безпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарсь- кої та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвести- ційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції бази відпочинку «Медик» в смт. Затока Одеської області з впровадженням використання альтернативних джерел енергії та реконструкції(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Євдокимова Анна ВіталіївнаМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції розвитку для бази відпочинку «Медик» в смт. Затока, Одеської області, розвиток та модернізація туристичних баз, баз відпочинку в Одеській області, популяризація альтернативних джерел енергії для економії підприємством та внесок в збереження навколишнього середовища. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність теми даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції, де було запропоновано проведення реконструкції номерного фонду в номерах Економ та Стандарт всіх місткостей, загальних сан-вузлах на поверхах і впровадження в роботу альтернативних джерел енергії – сонячних панелей. - другого розділу, де наведено результати анкетування, яке було спрямовано для визначення потреб відпочиваючих, побажання при відпочинку на базах відпочинку та ставлення до сталого розвитку підприємств, збереження навколишнього середовища; - третього розділу, в якому описана робота служб підприємства гостинності, представлена інфраструктура, обов’язки персоналу, розрахована експлуатаційна програма підприємства. - четвертого розділу, представлена організаційна структура підприємства і штатний розпис. - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, детальний опис етапів впровадження нової концепції, пропозиції щодо дизайну. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи, заходи щодо цивільної оборони; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини –89 стор.; таблиць –13 додатків –25 графічних аркушів –8
- ДокументРозробка концепції бази відпочинку «Медик» в смт. Затока Одеської області з впровадженням використання альтернативних джерел енергії та реконструкції(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Євдокимова Анна ВіталіївнаМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції розвитку для бази відпочинку «Медик» в смт. Затока, Одеської області, розвиток та модернізація туристичних баз, баз відпочинку в Одеській області, популяризація альтернативних джерел енергії для економії підприємством та внесок в збереження навколишнього середовища. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність теми даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції, де було запропоновано проведення реконструкції номерного фонду в номерах Економ та Стандарт всіх місткостей, загальних сан-вузлах на поверхах і впровадження в роботу альтернативних джерел енергії – сонячних панелей. - другого розділу, де наведено результати анкетування, яке було спрямовано для визначення потреб відпочиваючих, побажання при відпочинку на базах відпочинку та ставлення до сталого розвитку підприємств, збереження навколишнього середовища; - третього розділу, в якому описана робота служб підприємства гостинності, представлена інфраструктура, обов’язки персоналу, розрахована експлуатаційна програма підприємства. - четвертого розділу, представлена організаційна структура підприємства і штатний розпис. - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, детальний опис етапів впровадження нової концепції, пропозиції щодо дизайну. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи, заходи щодо цивільної оборони; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції бази відпочинку з рестораном бессарабської кухні в смт. Тарутине Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Дар’я СтояноваАктуальність теми полягає в розробці проекту конкурентоспроможної бази відпочинку в с.м.т. Тарутіне Одеської області, де пропонується створити ресторан бессарабської кухні з оригінальним дизайном інтер'єру та розширити спектр дода- ткових послуг. Робота оформлена у вигляді розрахунково-пояснювальної записки та графіч- ної частини і повністю відповідає вимогам кафедри ГРБ та методичним вказівкам до виконання кваліфікаційної роботи магістра. Запропоновані конструктивно-фун- кціональні рішення призначенні для створення ресторану бесарабської кухні при базі відпочинку. В роботі пропонується провести реконструкцію існуючої старої бази відпо- чинку та впровадити інноваційні технології. Пропонується впровадження нової те- матичної направленості закладу (бесарабська), відкриття ресторану, використання на підприємстві екологічно чистої продукції, вирощенної на власній території фе- рми та землях, удосконалення та розширення асортименту додаткових послуг під- приємства, забезпечення новітньою матеріально-технічною базою, використання нових маркетингових засобів просування послуг підприємства. У ході дипломного проектування було проведено аналіз існуючих проектів- конкурентів, аналіз попиту на даний вид послуг, розроблено концепцію, проведено технологічні розрахунки, підбір та розрахунок чисельності персоналу, обладнення, виробничої програми закладу, а також описання інженерно-експлуатаційних та ін- ших служб, основні положення по організації роботи. В четвертому розділі прове- дено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучас- ним стандартам, представлено організаційну структуру управління. В п'ятому роз- ділі описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні хара- ктеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну бу- дови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також про- типожежні заходи. В шостому розділі проведено розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємс- тва, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх оку- пності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції веганської кухні з рестораном в м.Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Зарицька ВікторіяМетою кваліфікаційної роботи є розробка веганської опції в ресторані. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції веганства в ресторанних закладах; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на попит веганства; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансовогосподарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції готелю для реабілітації військових в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Тетяна ТурчакМетою дипломного проекту є розробка концепції готелю для реабілітації військових в м. Одеса. Актуальність теми полягає в тому, що в результаті російського вторгнення з 2014 року в Україні з’явилося дуже багато військових що потребують реабілітації. Будівництво в Одесі такого готелю допоможе десяткам тисяч військових ЗСУ. Дипломний проект складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даного дипломного проекту; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку по- слуг підприємств готельного господарства, дослідженню попиту, конкуре- нтів, а також обґрунтуванню концепції готелю для реабілітації військових; - другого розділу, де наведено результати експериментальних дослі- джень, які були спрямовані на визначення попиту та основних побажаннь потенційних клієнтів до готелю; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, підбір та розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно- експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підп- риємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виро- бничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого під- приємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції екологічного кемпінгу для родинного відпочинку в курорті Лебедівка Б.-Дністровського р-ну Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Вельшиневський Сергій ВалерійовичМетою кваліфікаційної роботи є розробка концепції екологічного кемпінгу для родинного відпочинку в курорті Лебедівка Б.-Дністровського р-ну Одеської області Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з вступу, шести розділів та висновків: 1. Обґрунтування концепції; 2. Науково-дослідна частина; 3. Технологічний розділ; 4. Організаційний розділ; 5. Будівельний розділ; 6. Економічний розділ. Графічна частина складається з 6 листів, на яких показано: 1) концепцію закладу готельного господарства; 2) SWOT-аналіз підприємства 3), результати наукових досліджень 4) план закладу готельного господарства; 5) план вестибюльної групи закладу; 6) послуги та структура управління закладу готельного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг курорту Лебедівка, порівняння з аналогічними закладами світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дослідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готельно-ресторанного комплексу ""Лебідь"" - а саме впровадження роботи екологічного кемпінгу для родинного відпочинку в курорті Лебедівка Б.-Дністровського р-ну Одеської області. В другому розділі наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження попиту на послуги готельно-ресторанного господарства в даному регіоні. В технологічному розділі представленні розрахунки кемпінгу ""Лебідь"" з урахуванням впровадження додаткових послуг для родинного відпочинку, підібрано меблі, інвентар для номерів, розроблено програми для оздоровлення, підібрано необхідне устаткування. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці на підприємстві. Описана земельна ділянка, де буде розташовано підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи Розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції кафе-кулінарії зі службою доставки на вул. Канатній м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Корабейнікова Ірина ПетрівнаМетою кваліфікаційної роботи стало розробка концепції кафе-кулінарії на вул. Канатній м. Одеса з роботою служби доставки Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств ресторанного господарства міста Одеси, описано актуальність теми даної кваліфікаційної роботи, сформульовано об'єкт, предмет досліджень, її наукову новизну та практичну цінність; - першого розділу, в якому проведено аналіз ринку послуг підприємств ресторанного господарства в м. Одеса, його зміни за останні роки, досліджено попит на послуги і встановлено затребуваність продукції у форматі ""з собою"" та роботи служби доставки, в результаті обґрунтувано концепцію кафе-кулінарії на вул. Канатній м. Одеса; - другого розділу, де наведено результати наукових досліджень, спрямованих на встановлення актуальних формату та послуг закладу; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції локального ресторану з впровадженням карти крафтових вин України в м.Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Громова АрінаМетою кваліфікаційної роботи є розробка концепції локального рес-торану з впровадженням карти крафтових вин України. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підпри-ємств ресторанного господарства Одеського регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - Першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції локального ресторану з впровадженням карти крафтовин вин України; - Другого розділу, де наведено результати наукових досліджень, які були спрямовані на дослідження попиту на ресторанні послуги, вподобан-ня відвідувачів,мета відвідування ресторану, а також вподобання що сто-суються винних напоїв; - Третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - Четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представле-но організаційну структуру управління; - П'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи вироб-ництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виро-бничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - Шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого під-приємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції ресторану в форматі zero waste в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Рудь Вікторія ВікторівнаМетою кваліфікаційної роботи є Розробка концепції ресторану в форматі zero waste в м. Одеса. Концепція zero waste ресторану полягає у мінімізації відхо-дів та оптимізації використання ресурсів на кожному етапі від закупівлі продуктів до сервірування страв. Цей підхід сприяє сталому розвитку, оскільки зменшує екологічний вплив ресторанного бізнесу, підтримуючи місцеву економіку та зао-щаджуючи природні ресурси. Впровадження zero waste практик у ресторанній індустрії не лише покращує екологічну ситуацію, але й формує свідомість спо-живачів щодо важливості відповідального ставлення до навколишнього середо-вища. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфі-каційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а та-кож обґрунтуванню концепції ресторану в форматі zero waste в м. Одеса; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз попиту та обізнанності користува-чів у сфері zero waste кулінарії та сталого розвитку; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових по-слуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено ор-ганізаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи вироб-ництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих вироб-ничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипо-жежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підпри-ємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показ-ників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції ресторану з впровадженням принципів Zero-waste в смт. Затока Б.-Дністровського р-ну Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Кіслов Олександр ПавловичМетою кваліфікаційної роботи є розробка проекту ресторану, робота якого буде будуватися по принципам Zero-waste, що допоможе зберегти цінні рекреа-ційні ресурси курорту Затока Б.-Дністровського р-ну Одеської області Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні напрямки розвитку підприємств готе-льно-ресторанного господарства Затоки, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, в якому проаналізовано регіональний ринок послуг підп-риємств готельно-ресторанного господарства Затоки, досліджено попит на послуги ресторанів, обґрунтувано концепцію ресторану, робота якого буде будуватися по принципам Zero-waste, що допоможе у вирішені проблем збереження цінних рекреаційних ресурсів курорту Затока з достатньо високим антропогенним наван-таженням на навколишнє середовище; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження видів відходів в Україні та Затоці, можливості вирішення питань в аспекті їх зменшення та відношення потенційних клієнтів до цього питання; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір су-часного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, пе-редбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємс-тва, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції ресторану з фіто-баром в м. Одеса з застосуванням лікарської, пряно-ароматичної сировини для вирішення технологічних проблем(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Тимошенко Карина СергіївнаМетою кваліфікаційної роботи є розробка концепції ресторану з фіто-баром в м. Одеса з застосуванням лікарської, пряно-ароматичної сировини для вирішення технологічних проблем Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств ресто-ранного господарства Одеси, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу ринку послуг підприємств рес-торанного господарства в м. Одеса, дослідженню попиту на послуги, а також об-ґрунтуванню концепції ресторану з фіто-баром, в якому для вирішення технологі-чних проблем буде використано лікарську та пряно-ароматичну сировину; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень по ефективності використання лікарської, пряно-ароматичної сировини для вирішен-ня технологічних задач і покращення харчової цінності і безпечності продукту; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір су-часного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, пе-редбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємс-тва, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції ресторану у форматі "Local Food" в м. Б.-Дністровський Одеської області з виробництвом автентичних борошняних виробів(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Жданова Вікторія СергіївнаМетою кваліфікаційної роботи є розробка проекту ресторану у форматі ""Local Food"" в м. Б.-Дністровський Одеської області з виробництвом автен-тичних борошняних виробів Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної квалі-фікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції ресторану у форматі ""Local Food"" в м. Б.-Дністровський Одеської області з виробництвом автентичних борошняних виробів; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження попиту на послуги ресто-ранного господарства та борошняну продукції, особливості її приготування в ресторані; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових по-слуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи вироб-ництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих вироб-ничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підп-риємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції ресторану у форматі "Slow Food" при курортному готелі в смт. Сергіївка Б.-Дністровського р-ну Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Журавльов Андрій АндрійовичРобота складається з текстової і графічної частини. Текстова частина складається з вступу, шести розділів та висновків: 1. Обґрунтування концепції; 2. Науково-дослідна частина; 3. Технологічний розділ; 4. Організаційний розділ; 5. Будівельний розділ; 6. Економічний розділ. Графічна частина складається з 6 листів, на яких показано: 1) концепцію закладу ресторанного господарства; 2) SWOT-аналіз підприємства 3), результати наукових досліджень 4) план закладу ресторанного господарства; 5) план групи приміщень для відвідувачів закладу; 6) послуги та структура управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг регіону та аналогічних закладів світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих досліджень розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію ресторану у форматі ""Slow Food"" при курортному готелі в смт. Сергіївка Б.-Дністровського району Одеської області шляхом впровадження меню з місцевої сировини, передбачення в залі окремих зон для відпочинку. Для підтвердження правильності вибору формату Slow Food, тобто здорового харчування, яке спрямовано на збереження традицій національної і регіональної кухні було проведено дослідження шляхом анкетування, в якому прийняли участь 162 респондента. Анкетування показало, що понад половини опитуваних цікавляться здоровим способом життя і здоровою кухнею. В технологічному розділі проведено моделювання інфраструктури та проектування ресторану, розроблено меню та проведено необхідні розрахунки для підбору обладнання, персоналу. Описано обраний дизайн ресторану та об'ємно-планувальні рішення. В роботі представлено організаційну структуру управління в закладі, розраховано чисельність необхідного персоналу та графік їх роботи. Описані принципи охорони праці, цивільного захисту та охорони навколишнього середовища на підприємстві. Розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка концепції їдальні для внутрішньо переміщених осіб в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Марія СиріцькаОсновна ідея кваліфікаційної роботи полягає в організації їдальні для внутрішньо переміщених осіб в м. Одеса. Із-за війни Росії проти України яка з новою силою почалась 24 лютого 2022 року в країні вже 4,5 млн громадян отримали статус внутрішньо переміщених осіб, і цей процес триває. [40] Щодня з окупованих територій евакуюють тисячі українців. Враховуючи запроваджену українським керівництвом обов’язкову евакуацію в деяких регіонах, сподіватися на зменшення кількості іммігрантів також не варто. Крім проблеми з розміщенням таких переселенців гостро стоїть і проблема їх харчування. Тому ідея організації їдальні для інутрішньо переміщених осіб в Одесі є дуже актуальною та користною. Кваліфікаційна робота складається з: Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства в регіоні, актуальність обраної теми. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу існуючих підприємств конкурентів, вивчено попиту на даний вид послуг, пропонується концепція нового підприємства харчування. Науково-дослідної частини, присвяченій аналізу попиту на дану концепцію. Проведено аналітичний огляд літератури, дослідження уподобань потенційних споживачів. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи їдальні, а саме розроблено меню підприємства харчування, проведені розрахунки технологічного обладнання виробничих цехів, площ, кількості персоналу, складові успішного функціонування закладу харчування. Організаційного розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства та представлено організаційну структуру управління та штатний розклад. Будівельного розділу, де надано опис генерального плану підприємства, етапи перепланування приміщень підприємства, заходи щодо охорони праці, техніки безпеки та санітарно-гігієнічних норм, протипожежні засоби, заходи щодо цивільної оборони та охорони навколишнього середовища. Економічного розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності підприємства харчування що проектується, показників прибутку підприємства.
- ДокументРозробка нової концепції бізнес- готелю «Continental Hotel» в м. Одеса шляхом впровадження IT-технологій(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2023) Кульгін Олександр ОлександровичМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції для бізнес – готелю «Continental Hotel» в м. Одеса шляхом впровадження IT-технологій. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність теми даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції де запропоновано впровадити в роботу готелю новітні ІТ – технології: 1. Впровадження платформи стратегій доходів «GameChanger» від «Duetto»; 2. Розробка мобільного додатку готелю; 3. Встановлення системи «Розумний номер» від компанії «Larnitech» у весь номерний фонд. - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на з'ясування вподобань туристів та ставлення працівників сфери готельного бізнесу до ІТ- технологій та інноваційних технологій в роботі готелю, запропоновані у новій концепції; - третього розділу, в якому описана робота служб підприємства гостинності, представлена інфраструктура, обов’язки персоналу, розрахована експлуатаційна програма підприємства. - четвертого розділу, представлена організаційна структура підприємства і штатний розпис; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, детальний опис етапів впровадження нової концепції, пропозиції щодо дизайну. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи, заходи щодо цивільної оборони; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 120 стор.; таблиць – 11 додатків – 24 графічних аркушів – 8.