J2 (241) - Готельно-ресторанна справа
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Нові надходження
- ДокументВпровадження SMART технологій в бутік -готелі "LIFT" в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2025) Богданова ГаннаКваліфікаційна робота магістра, метою якої є впровадження інноваційних технологій в бутік - готелі "LIFT" шляхом впровадження додаткових послуг складається з наступних розділів. Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства в регіоні, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу існуючих конкурентів, вивченні попиту на даний вид послуг, пропонується створити SMART-готель нового покоління з високим рівнем автоматизації сервісу, екологічним підходом та інноваційними рішеннями для підвищення комфорту гостей. Науково-дослідної частини, присвяченої аналізу ефективності впровадження SMART технологій у малих готелях, визначенню переваг цифрових сервісів для підвищення якості обслуговування та конкурентоспроможності готельного підприємства. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи закладу, а саме моделювання інфраструктурної складової проекту, показники експлуатаційної програми готелю, технології обслуговування гостей, а також описання організації і функцій служб готелю. Організаційного розділу, де представлено організаційну структуру управління та розроблено штатний розпис робітників підприємства. Будівельного розділу, де надано опис генерального плану підприємства, запропоновано конструктивно-функціональні рішення, призначені для приміщень закладу, представлено опис заходів щодо охорони праці, цивільної оборони та екологічної безпеки підприємства. Економічного розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності закладу, інвестиційних витрат та проектованих показників прибутку майбутнього підприємства.
- ДокументРозробка інноваційної концепції тематичного ресторану з автентичною випічкою та хлібним сомельє в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2024) Джазаа АмірАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: «Розробка інноваційної концепції тематичного ресторану з автентичною випічкою та хлібним сомельє в м. Одеса» Кваліфікаційна робота присвячена розробці інноваційної концепції тематичного ресторану з акцентом на автентичну випічку та послуги хлібного сомельє в місті Одеса. Основною метою є створення унікального закладу, який поєднуватиме сучасні тенденції у ресторанній галузі з відродженням культурних традицій випічки, а також пропонуватиме новий рівень споживчого досвіду через інтеграцію послуги сомельє з хлібного асортименту. Вступ обґрунтовує актуальність обраної теми, визначено основні задачі та напрями дослідження, окреслено основну мету роботи, а також надано загальну характеристику сучасного стану ресторанної індустрії в Україні, зокрема в місті Одеса. Перший розділ аналізує сучасний стан ринку послуг підприємств ресторанної галузі в Одесі, досліджує попит на концептуальні заклади, визначає основні тренди та перспективи розвитку. У розділі обґрунтовано доцільність створення ресторану, який спеціалізуватиметься на автентичній випічці, та розроблено концепцію, що враховує регіональні особливості. Другий розділ присвячений проведенню експериментальних досліджень процесів виробництва автентичної випічки. У розділі подано аналіз рецептур, технологічних процесів та оцінку якості кінцевої продукції, а також розглянуто сприйняття споживачами запропонованого асортименту. Третій розділ включає детальну розробку меню ресторану, опис технологічних процесів приготування страв, вибір необхідного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також організацію роботи хлібного сомельє. Особливу увагу приділено впровадженню сучасних технологій і оптимізації виробничих процесів. Четвертий розділ досліджує організаційно-управлінські аспекти роботи ресторану, аналізує відповідність закладу сучасним стандартам якості та надає рекомендації щодо структури управління підприємством. У розділі також ро-зглянуто додаткові послуги, які можуть підвищити привабливість ресторану для відвідувачів. П'ятий розділ описує вибір та характеристики земельної ділянки для розташування ресторану, конструктивні особливості будівлі, інженерні системи, дизайн приміщень, а також заходи з екологічної безпеки. У розділі проведено аналіз потенційних виробничих ризиків та запропоновано рішення що-до забезпечення безпеки праці й протипожежного захисту. Шостий розділ містить фінансово-економічне обґрунтування проєкту, включаючи розрахунок необхідних інвестицій, прогноз доходів і витрат, а та-кож аналіз показників рентабельності та термінів окупності. У розділі розроблено стратегії фінансового забезпечення проєкту. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 120 стор.; таблиць – 65 додатків – 22 графічних аркушів – 8.
- ДокументРозробка інноваційної концепції тематичного готелю в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2024) Опря ВолодимирАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи магістра на тему: «Розробка інноваційної концепції тематичного готелю в м. Одеса» Кваліфікаційна робота магістра, метою якої є розробка нової концепції розвитку для готелю «Premier Geneva» в місті Одеса, шляхом впровадження інноваційних технологій в різні служби готелю, що може підвищити комфорт для гостей, зекономити час працівникам для виконання інших завдань та просувати безконтактні готелі. Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства в регіоні, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу існуючих конкурентів, вивченні попиту на даний вид послуг, пропонується: 1. Встановлення та впровадження в роботу кіоску самопоселення «Myra Stand»; 2. Встановлення в номерному фонді замків «Gaudi FIt In Code BLE» з кількома варіантами доступу в номер. Науково-дослідної частини, присвяченої визначенню вподобання туристів щодо інновацій та сучасний технологій в процесі обслуговування мандрівників та користуванні ними послугами. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи закладу, а саме моделювання інфраструктурної складової проекту, показники експлуатаційної програми готелю, технології обслуговування гостей, а також описання організації і функцій служб готелю. Організаційного розділу, де представлено організаційну структуру управління та розроблено штатний розпис робітників підприємства. Будівельного розділу, де надано опис генерального плану підприємства, запропоновано конструктивно-функціональні рішення, призначені для приміщень закладу, представлено опис заходів щодо охорони праці, цивільної оборони та екологічної безпеки підприємства. Економічного розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності закладу, інвестиційних витрат та проектованих показників прибутку майбутнього підприємства. Кваліфікаційна робота магістра містить: Текстової частини – 81 стор. Таблиць – 15, Графіків –22, Додатків – 25, з них графічних аркушів – 8. Літературних джерел – 31 найменування.
- ДокументРозробка концепції музичного кафе в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2024) Співак Дарʼя СергіївнаКваліфікаційна робота магістра, метою якої є розробка музичного кафе , складається з наступних розділів. Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підпри-ємств готельно-ресторанного господарства в регіоні, актуальність мети даної ква-ліфікаційної роботи. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу конку-рентного середовища та вивчення попиту на послуги музичних кафе, пропонується створити заклад, що поєднує живу грецьку музику, тематичні заходи та вишукану гастрономію. Основною особливістю концепції є акцент на культурній складовій, яка спрямована на залучення широкої аудиторії та створення унікальної атмосфе-ри. Науково-дослідної частини, присвяченої аналізу потреб цільової аудито-рії, вивченню переваг клієнтів та обґрунтуванню економічної ефективності конце-пції. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розра-хунки роботи закладу, а саме розрахунок технологічного обладнання для вироб-ничих цехів, кількості персоналу, площ, необхідних для функціонування закладу, також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб. В ньому розглянуті основні положення по організації роботи у виробничих цехах та організації обслу-говування відвідувачів в залі. Організаційного розділу, де проведено аналіз основних та додаткових пос-луг, що пропонує заклад, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління та розроблено штатний розпис робітників під-приємства. Будівельного розділу, де надано опис генерального плану підприємства, за-пропоновано конструктивно-функціональні рішення, призначені для виробничих цехів закладу, представлено опис заходів щодо охорони праці, цивільної оборони та екологічної безпеки підприємства. Економічного розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності закладу, інвестиційних ви-трат та проектованих показників прибутку майбутнього підприємства.
- ДокументРозробка інноваційної концепції ресторану із фіксованим меню в м.Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2024) Безсонний В. Л.Кваліфікаційна робота магістра, метою якої є розробка інноваційної концеп-ції ресторану із фіксованим меню в м. Одеса, складається з наступних розділів. Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підпри-ємств готельно-ресторанного господарства в регіоні, актуальність мети даної ро-боти. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу існуючих конкурентів, вивченні попиту на даний вид послуг, пропонується створити гастро-номічний ресторан високої кухні ""Чотири сезони"" що базується на ідеї сезонності оновлення меню і відображає найкращі продукти, доступні у цей період. Науково-дослідної частини, присвяченій проектному обґрунтуванню асор-тименту послуг для ресторану. В результаті досліджень складено висновки щодо асортименту послуг, які найліпше впроваджувати у ресторані «Чотири сезони» в місті Одеса, до яких відносяться персоналізація гастрономічного досвіду, вибір кількох страв із фіксованого набору варіантів. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розра-хунки роботи закладу, а саме розрахунок технологічного обладнання для вироб-ничих цехів, кількості персоналу, площ, необхідних для функціонування закладу, також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб. В ньому розглянуті основні положення по організації роботи у виробничих цехах та організації обслу-говування відвідувачів в залі. Організаційного розділу, де проведено аналіз основних та додаткових пос-луг, що пропонує заклад, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління та розроблено штатний розпис робітників під-приємства. Будівельного розділу, де надано опис генерального плану підприємства, за-пропоновано конструктивно-функціональні рішення, призначені для виробничих цехів закладу, представлено опис заходів щодо охорони праці, цивільної оборони та екологічної безпеки підприємства. Економічного розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності закладу, інвестиційних ви-трат та проектованих показників прибутку майбутнього підприємства.