241 - Готельно-ресторанна справа
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 241 - Готельно-ресторанна справа за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 93
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка нової концепції для готелю "Морська перлина" шляхом впровадження анімаційних та додаткових послуг для дорослих та дітей в с. Крижанівка Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Могорян Т.Метою кваліфікаційної роботи є розробка нової коцепції готелю «Морська перлина» в с. Крижанівка Одеської області. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції розвитку закладу розміщення шляхом анімаційних та додаткових послуг для дорослих та дітей; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз попиту споживачів готельних анімаційних та додаткових послуг у районі розташування, доцільність впровадження анімаційних та додаткових послуг в готелі та їх асортимент; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів щодо екологічної безпеки та оцінки рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції ресторану з впровадженням антистресового меню в Приморському районі м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Щербонос ВікторіяМетою кваліфікаційної роботи є впровадження антистресового меню при розробці інноваціної концепції розвитку ресторану в м. Одеса. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні проблеми сучасного ресторанного бізнесу в Україні та Одесі, задачі та перспективи розвитку, обгрунтовано акту-альність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґру-нтуванню концепції ресторану у Приморському районі, який буде пропонувати антистресове меню та унікальні додаткові послуги, що дозволять виконувати важливу соціальну роль у відновленні психологічного та фізічного здоров’я населення в умовах воєнного та післявоєнного стану; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження фізіолгічних і технологічний властивостей звіробою (відомого антидепресанта) та розробки технологій напоїв з ним; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, в якому описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробниц-тва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено опи-сання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих вироб-ничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності ресторану, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- Документ«Розробка нової концепції розвитку готелю «Атлантік» шляхом впровадження інноваційних технологій у роботу готелю в м. Одеса»(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Мільман ГерманАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: «Розробка нової концепції розвитку готелю «Атлантік» шляхом впровадження інноваційних технологій у роботу готелю в м. Одеса» Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з шести розділів: Обґрунтування концепції; Науково - дослідницька частина; Технологічний розділ; Організаційний розділ; Будівельний розділ та Економічний розділ. Графічна частина складається з 8 листів на яких показано: SWOT-аналіз, Результати наукових досліджень, Концепція закладу, План вестибюльної групи приміщень до інноваційних впроваджень, План вестибюльної групи приміщень після інноваційних впроваджень, Послуги закладу готельно-ресторанного господарства, Структура управління готелю «Атлантік», Оцінка інвестиційної привабливості проект. Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку готелю в місті Одеса, актуальність теми, завдання даної кваліфікаційної роботи. Першого розділу, в якому представлена характеристика готелю «Атлантік», проаналізований ринок готельно – ресторанних послуг, дослідженні вподобання потенційних клієнтів, представлена нова концепція з детальним описом та представлена стратегії впровадження концепції. Другого розділу, в якому представлений об’єкт, предмет та задачі дослідження, методи які використовувалися для нього, результати дослідження та висновки з рекомендаціями для подальшого впровадження. Третього розділу, в якому описані процеси, технологія надання послуг і роботи загалом усіх служб готелю, представлені службові обов’язки кожного працівника, організаційні структури служб, розрахована експлуатаційна програма готелю на основі отриманих даних від готелю «Атлантік». Четвертого розділу, де представлено організаційну структуру управління готелем та штатний розпис робітників готелю. П’ятого розділу, де надано опис генерального плану підприємства, склад служб готелю, опис запропонованих впроваджень з усіма процесами, впровадження інноваційних технологій до лобі та номерного фонду, проведення будівельно – ремонтних робіт, детальний опис заходів щодо охорони праці на підприємстві, пожежної безпеки, цивільної оборони та заходи щодо збереження готелем навколишнього середовища та вплив на нього. Шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності готелю, витрат на інноваційні технології, обладнання їх встановлення, інші витрати, розрахунок інвестиційної привабливості проекту. текстової частини – 100 стор. таблиць – 40 додатків – 25 графічних аркушів – 8
- Документ«Розробка нової концепції розвитку готелю «ALARUS LUXE Hotel & Restaurant» шляхом впровадження інноваційних технологій спрямованих на економічність і підвищення комфорту перебування туристів у воєнний час в м. Одеса»(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Гордієнко ГеоргійРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з шести розділів: Обґрунтування концепції; Науково - дослідницька частина; Технологічний розділ; Організаційний розділ; Будівельний розділ та Економічний розділ. Графічна частина складається з 8 листів на яких показано: Характеристику об'єкту та SWOT-аналіз готелю «ALARUS LUXE Hotel & Restaurant», Результати наукових досліджень, Концепцію закладу готельно-ресторанного господарства, План номерів категорії Стандарт покращений, Напівлюкс та Люкс до та після реконструкції, План вестибюльної групи приміщень, Послуги закладу готельно-ресторанного господарства, Структура управління готелю «ALARUS LUXE Hotel & Restaurant», Оцінка інвестиційної привабливості проекту. Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку готелю в місті Одеса, актуальність теми, завдання даної кваліфікаційної роботи. Першого розділу, в якому представлена характеристика готелю «ALARUS LUXE Hotel & Restaurant», проаналізований ринок готельно – ресторанних послуг, дослідженні вподобання потенційних клієнтів, представлена нова концепція з детальним описом та представлена стратегії впровадження майбутньої концепції. Другого розділу, в якому представлений об’єкт, предмет та задачі дослідження, методи які використовувалися для нього, результати дослідження та висновки з рекомендаціями для подальшого впровадження. Третього розділу, в якому описані процеси, технологія надання послуг і роботи загалом усіх служб готелю, представлені службові обов’язки кожного працівника, організаційні структури служб, розрахована експлуатаційна програма готелю на основі отриманих даних від готелю «ALARUS LUXE Hotel & Restaurant». Четвертого розділу, де представлено організаційну структуру управління готелем та штатний розпис робітників готелю. П’ятого розділу, де надано опис генерального плану підприємства, склад служб готелю, опис запропонованих впроваджень з усіма процесами, впровадження інноваційних технологій та обладнання до номерного фонду, проведення будівельно – ремонтних робіт, детальний опис заходів щодо охорони праці на підприємстві, пожежної безпеки, цивільної оборони та заходи щодо збереження готелем навколишнього середовища та вплив на нього. Шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності готелю, витрат на інноваційні технології, обладнання їх встановлення, інші витрати, розрахунок інвестиційної привабливості проекту. текстової частини – 99 стор. таблиць – 28 додатків – 24 графічних аркушів – 8
- ДокументРозробка концепції готелю для реабілітації військових в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Тетяна ТурчакМетою дипломного проекту є розробка концепції готелю для реабілітації військових в м. Одеса. Актуальність теми полягає в тому, що в результаті російського вторгнення з 2014 року в Україні з’явилося дуже багато військових що потребують реабілітації. Будівництво в Одесі такого готелю допоможе десяткам тисяч військових ЗСУ. Дипломний проект складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даного дипломного проекту; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку по- слуг підприємств готельного господарства, дослідженню попиту, конкуре- нтів, а також обґрунтуванню концепції готелю для реабілітації військових; - другого розділу, де наведено результати експериментальних дослі- джень, які були спрямовані на визначення попиту та основних побажаннь потенційних клієнтів до готелю; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, підбір та розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно- експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підп- риємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виро- бничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого під- приємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції розвитку готелю при оздоровчо-рекреаційному комплексі «Хаджидер» нового покоління в с. Хаджидер Б.-Дністровського району Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Файєр ЮліяКваліфікаційна робота складається з таких розділів: Вступу, в якому розглянуто основні проблеми, задачі та напрямки роз-витку підприємств готельно-ресторанного господарства в даному регіоні, обґрунтовано актуальність мети даної роботи. Першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства в обраному регіоні, оцінку природно-рекреаційних ресурсів, а саме послуг проживання, харчування, організації активного, пасивного відпочинку, оздоровлення, відновлення сил, екскурсій тощо. Обґрунтовано необхідність покращення якості послуг з проживання, доцільність розширення послуг по організації відпочинку, будівництва готелю, впровадження послу спортивно-оздоровчого спрямування та SPA і Wellness напрямку за рахунок використання високого природно-кліматичного бальнеологічного потенціалу, наближеності до моря. Все це дозволить забезпечити конкурентоспроможність і прибутковість готельно-ресторанного підп-риємства. Другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень з якості фіто-чаїв, їх включення в барну карту і впровадження роботи фіто-бару при проектованому спортивно-оздоровчому центрі. Третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки готелю, підібрано необхідне обладнання, меблі та оснащення номерів підвищеної комфортності, а також інвентарю та інших засобів у проектованому фітнес-центрі, впровадження меню здорової кухні і чайної карти фіто-бару. Наведено також опис інженерно-експлуатаційних та інших служб.Наведено заходи, які передбачено по санітарно-гігієнічномузабезпеченню на підприємстві. Четвертого розділу, де описано основні та додаткові послуги готельно-ресторанного комплексу при спортивно-оздоровчому центрі, основні підходи по організаціїйого роботи, працюючі служби та структуру управління. П'ятого будівельного розділу, де описано генеральний план підприємства, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства. Проведено аналіз потенційнонебезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи. Шостого розділу,щоміститьрозрахунокпоказниківфінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності комплексного готельно-ресторанного підприємства з спортивно-оздоровчим комплексом, що надає SPA і Wellness послуги, проектованих показників прибутку і терміну окупності інвестиційних витрат на розширення закладу, запропоновані в дипломному проекті.
- ДокументРозробка концепції веганської кухні з рестораном в м.Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Зарицька ВікторіяМетою кваліфікаційної роботи є розробка веганської опції в ресторані. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції веганства в ресторанних закладах; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на попит веганства; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансовогосподарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка нової концепції готелю «Villa Bianca» шляхом впровадження IT-технологій в смт. Затока Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Колесниченко ДіанаМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції готелю «Villa Bianca» шляхом впровадження IT-технологій в смт. Затока Одеської області. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції модернізації існуючого ГРК «Villa Bianca» на основі впровадженні сучасних IT – технологій із зменшенням кількості робочого персоналу; другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на виявлення попиту та зацікавленості потенційних гостей готелю у впровадженні розробленої модернізації. Також був проведений аналітичний огляд літератури з даного напрямку досліджень; третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; пятого розділу, де описано розташування підприємства, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції бази відпочинку з рестораном бессарабської кухні в смт. Тарутине Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Дар’я СтояноваАктуальність теми полягає в розробці проекту конкурентоспроможної бази відпочинку в с.м.т. Тарутіне Одеської області, де пропонується створити ресторан бессарабської кухні з оригінальним дизайном інтер'єру та розширити спектр дода- ткових послуг. Робота оформлена у вигляді розрахунково-пояснювальної записки та графіч- ної частини і повністю відповідає вимогам кафедри ГРБ та методичним вказівкам до виконання кваліфікаційної роботи магістра. Запропоновані конструктивно-фун- кціональні рішення призначенні для створення ресторану бесарабської кухні при базі відпочинку. В роботі пропонується провести реконструкцію існуючої старої бази відпо- чинку та впровадити інноваційні технології. Пропонується впровадження нової те- матичної направленості закладу (бесарабська), відкриття ресторану, використання на підприємстві екологічно чистої продукції, вирощенної на власній території фе- рми та землях, удосконалення та розширення асортименту додаткових послуг під- приємства, забезпечення новітньою матеріально-технічною базою, використання нових маркетингових засобів просування послуг підприємства. У ході дипломного проектування було проведено аналіз існуючих проектів- конкурентів, аналіз попиту на даний вид послуг, розроблено концепцію, проведено технологічні розрахунки, підбір та розрахунок чисельності персоналу, обладнення, виробничої програми закладу, а також описання інженерно-експлуатаційних та ін- ших служб, основні положення по організації роботи. В четвертому розділі прове- дено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучас- ним стандартам, представлено організаційну структуру управління. В п'ятому роз- ділі описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні хара- ктеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну бу- дови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також про- типожежні заходи. В шостому розділі проведено розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємс- тва, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх оку- пності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції їдальні для внутрішньо переміщених осіб в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Марія СиріцькаОсновна ідея кваліфікаційної роботи полягає в організації їдальні для внутрішньо переміщених осіб в м. Одеса. Із-за війни Росії проти України яка з новою силою почалась 24 лютого 2022 року в країні вже 4,5 млн громадян отримали статус внутрішньо переміщених осіб, і цей процес триває. [40] Щодня з окупованих територій евакуюють тисячі українців. Враховуючи запроваджену українським керівництвом обов’язкову евакуацію в деяких регіонах, сподіватися на зменшення кількості іммігрантів також не варто. Крім проблеми з розміщенням таких переселенців гостро стоїть і проблема їх харчування. Тому ідея організації їдальні для інутрішньо переміщених осіб в Одесі є дуже актуальною та користною. Кваліфікаційна робота складається з: Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства в регіоні, актуальність обраної теми. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу існуючих підприємств конкурентів, вивчено попиту на даний вид послуг, пропонується концепція нового підприємства харчування. Науково-дослідної частини, присвяченій аналізу попиту на дану концепцію. Проведено аналітичний огляд літератури, дослідження уподобань потенційних споживачів. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи їдальні, а саме розроблено меню підприємства харчування, проведені розрахунки технологічного обладнання виробничих цехів, площ, кількості персоналу, складові успішного функціонування закладу харчування. Організаційного розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства та представлено організаційну структуру управління та штатний розклад. Будівельного розділу, де надано опис генерального плану підприємства, етапи перепланування приміщень підприємства, заходи щодо охорони праці, техніки безпеки та санітарно-гігієнічних норм, протипожежні засоби, заходи щодо цивільної оборони та охорони навколишнього середовища. Економічного розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності підприємства харчування що проектується, показників прибутку підприємства.
- ДокументРозробка нової концепції роботи готельно-ресторанного комплексу «Moncastro» в умовах війни 2022 та COVID-19 в смт. Затока Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Дмитро ЄфремовМетою кваліфікаційної роботи магістра є розробка нової концепції роботи готельно-ресторанного комплексу «Moncastro» в умовах війни 2022 та COVID-19 в смт. Затока Одеської області. Початок поширення захворювання COVID-19 в Ук- раїні зафіксовано 3 березня 2020 року, коли підтвердився перший випадок хвороби в Чернівецькій області. За даними МОЗ та РНБО станом на 25 серпня 2022 року в Україні підтверджено 5 315 613 випадків[2] зараження SARS-CoV-2, з них 116 555 осіб померли, 4 880 967 одужали. Станом на 6 липня 2022 року Україна посідала 23 місце у світі (10-е в Європі) за кількістю зафіксованих випадків інфікування та 18- е у світі (8-е в Європі) — за кількістю померла кількістю видужалих 22-е місце в світі (9-е в Європі). Із-за пандемії у всьому світі і в т.ч. в Україні було прийнято безліч карантинних заходів. Більше всього із-за пандемії постраждала туристична індустрія та готельно-ресторанний бізнес. Попри всі проблеми індустрії вже в кінці 2021 року ситуація почала вирівнюватися, ресторани та готелі знову запрацювали і здавалося, що ситуація у сфері туризму буде лише покращуватися. Але 24го лю- того 2022 року із-за повномасштабного вторгнення Росії на територію України і початку війни – ситуація в сфері готельно-ресторанного бізнесу та туризму знову була катастрофічна. І все ж таки не зважаючи на всі випробування останніх років готелі і ресторани почали пристосовуватися до нових умов сьогодення та продов- жили працювати. Саме тому тема даної кваліфікаційної роботи дуже актуальна та необхідна. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств го- тельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даного проекту; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг під- приємств готельного господарства, дослідженню попиту, конкурентів, а також об- ґрунтуванню нової концепції готелю; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на визначення попиту та основних побажань потенційних клієнтів до готелю; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, підбір та ро- зрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг під- приємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропо- зиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологіч- ній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз поте- нційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по за- безпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарсь- кої та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвести- ційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції ресторану при СПА готелі в с. Лебедівка Б.-Дністровського р-ну Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Шуба АндрійРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з вступу, шести розділів і висновків: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Експериментальний розділ 3. Технологічний розділ; 4. Організаційний розділ; 5. Будівельний розділ 6. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 7 листів, на яких показано: 1) SWOT аналіз; 2) аналіз конкурентів; 3) концепцію закладу ресторанного господарства; 4) результати експериментальної частини; 5) план закладу ресторанного господарства; 6) послуги закладу ресторанного господарства; 7) структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг курорту Лебедівка, порівняння з аналогічними закладами світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дос-лідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готельно-ресторанного комплексу - а саме впровадження роботи ресторану при курортному готелі з спортивно-оздоровчим комплексом. Наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на опитування потенційних клієнтів та визначення актуальності ресторану при СПА готелі, а також послуг, які там надаватимуться; В технологічному розділі представленні розрахунки ресторану з впрова-дженням меню Європейської кухні, оздоровчого харчування і додаткових пос-луг, підібрано меблі, інвентар для номерів, розроблено програми для оздоров-лення, підібрано необхідне устаткування. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чи-сельність необхідного персоналу та графік їх роботи. В будівельному розділі описаназемельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробниц-тва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено опи-сання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих вироб-ничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; Розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка нової інноваційної концепції ГРК «Смерековий двір» в смт. Жденієво Закарпатської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Галина РяшкоМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції розвитку ГРК «Смерековий двір» в смт. Жденієво Закарпатської області. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції розвитку закладу розміщення шляхом впровадження анімаційних послуг; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз попиту споживачів готельних анімаційних послуг у районі розташування, доцільність впровадження анімаційних послуг в готелі та їх асортимент; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів щодо екологічної безпеки та оцінки рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 109 стор.; таблиць – 25 додатків – 11 графічних аркушів – 8
- ДокументРозробка нової концепції готелю «Loft» (впровадження технологій сталого розвитку) в с. Поляниця Івано-Франківській обл.(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Роксолана ФедоркоМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової коцепції впровадження сталого розвитку в готелі «Loft» в с. Поляниця Івано-Франківській області. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції розвитку закладу розміщення шляхом впровадження технологій сталого розвитку; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз попиту споживачів щодо впровадження технологій сталого та доцільність впровадження технологій. - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів щодо екологічної безпеки та оцінки рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції розвитку ресторану "Savory"шляхом впровадження нового меню здорового харчування в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Нікітчіна ТетянаМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції розвитку ре- сторану "Savory" в м. Одеса. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції впровадження меню здорового харчування в ресторані; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які дозволили скласти висновки щодо асортименту додаткових послуг в ресторані з меню здорового харчування, доцільності розширення асортименту ресторанних страв високої харчової цінності, збагачених корисними продуктами та з позитивним впливом на здоров’я людей; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансовогосподарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції закладу ресторанного господарства з послугою виїзного обслуговування з впровадженням корисних страв у меню в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Баранець ОлександраАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: «Розробка інноваційної концепції закладу ресторанного господарства з послугою виїзного обслуговування з впровадженням корисних страв у меню в м. Одеса» Метою кваліфікаційної роботи є розробка інноваційної концепції закладу ресторанного господарства з послугою виїзного обслуговування з впровадженням корисних страв у меню в м. Одеса. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції нового ресторану вищого класу «True Food». Основна ідея концепції полягає в створенні ресторану з послугою виїзного обслуговування з корисними стравами (еко-кейтеринг); - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження попиту на послуги виїзного обслуговування, тобто кейтерингу та більш детально – еко-кейтерингу.; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків. Кваліфікаційна робота містить: - текстової частини – 115 стор.; - таблиць – 79; - додатків – 10; - графічних аркушів – 8 листів формату А1; - літературних джерел – 42 найменування.
- ДокументРозробка концепції апарт-готелю для внутрішньопереміщених осіб в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Олександр ГолишкінМетою кваліфікаційної роботи магістра є розробка концепції апарт-готелю для внутрішньо переміщених осіб в м. Одеса. Мільйони українців були вимушені тікати з різних куточків країни після початку війни 2022 року. Понад 20% усього населення країни перетворились на біженців чи внутрішньо переміщених осіб. Для України та Європи проблема організації тимчасового проживання для біженців стала вкрай актуальною. Тому проект організації апарт-готелю для внутрішньо пе- реміщених осіб в м. Одеса дуже важливий та потрібний сьогодні. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств го- тельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даного проекту; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг під- приємств готельного господарства, дослідженню попиту, конкурентів, а також об- ґрунтуванню концепції апарт-готелю для внутрішньо переміщених осіб; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на визначення попиту та основних побажань потенційних клієнтів до готелю; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, підбір та ро- зрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг під- приємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропо- зиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологіч- ній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз поте- нційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по за- безпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарсь- кої та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвести- ційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції інклюзивного міні-готелю в смт.Затока Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Антонюк ЮліяРозробка та проектування міні-готелю для інклюзивних гостей
- ДокументРозробка інноваційної концепції міні - готелю в м. Чорноморськ Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Волошко ОленаМетою кваліфікаційної роботи є розробка інноваційної концепції міні –готелю в м. Чорноморськ Одеської області. В кваліфікаційній роботі з метою обґрунтування привабливості інноваційної концепції була проведена певна аналітична, дослідницька та розрахункова робота базових умов середовища та визначені стратегічні напрямки концепції. Так, аналіз конкурентного середовища та місця розташування міні-готелю, що проектується, показав, що вибір для проекту саме м. Чорноморська є вдалим та привабливим не тільки для жителів регіонів країни, а й для іноземних туристів. Міні-готель, що проектується, планується на 20 номерів, з рестораном на 50 місць та розвинутою інфраструктурою оздоровчого та дозвільного напрямків відпочинку. В роботі наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз вподобань сімейного відпочинку та попиту споживачів готельних анімаційних послуг, доцільність впровадження анімаційних послуг в готелі та їх асортимент. В міні-готелі, що проектується, до послуг батьків та дітей басейн, сауна, комп`ютерний клас, дитячий майданчик, дитяча ігрова кімната, тенісний корт, тераса, альтанка з зоною барбекю. З дітьми будуть займатися аніматори, педагоги та тренери. У роботі проведено розрахунок інвестиційних витрат на реалізацію проекту та показники окупності та прибутковості. Реалізація такого проекту реальна та приваблива. При стабільному економічному та політичному становищі можна не боятися ризиків інвестування в розвиток індустрії гостинності, зокрема у сімейний відпочинок.
- ДокументРозробка нової концепції розвитку готелю «ОК Одеса» в м. Одеса (впровадження додаткових послуг для дітей)»(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Марія ГідлерчукМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової коцепції розвитку готелю «ОК Одеса» в м. Одеса (впровадження додаткових послуг для дітей) Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції розвитку закладу розміщення шляхом впровадження додаткових послуг для дітей; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз попиту споживачів готельних додаткових послуг для дітей у районі розташування, доцільність впровадження додаткових послуг для дітей в готелі та їх асортимент; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів щодо екологічної безпеки та оцінки рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.