J2 (241) - Готельно-ресторанна справа
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд J2 (241) - Готельно-ресторанна справа за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 111
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка нової концепції для готелю "Морська перлина" шляхом впровадження анімаційних та додаткових послуг для дорослих та дітей в с. Крижанівка Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Могорян Т.Метою кваліфікаційної роботи є розробка нової коцепції готелю «Морська перлина» в с. Крижанівка Одеської області. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції розвитку закладу розміщення шляхом анімаційних та додаткових послуг для дорослих та дітей; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз попиту споживачів готельних анімаційних та додаткових послуг у районі розташування, доцільність впровадження анімаційних та додаткових послуг в готелі та їх асортимент; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів щодо екологічної безпеки та оцінки рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції ресторану з впровадженням антистресового меню в Приморському районі м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Щербонос ВікторіяМетою кваліфікаційної роботи є впровадження антистресового меню при розробці інноваціної концепції розвитку ресторану в м. Одеса. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні проблеми сучасного ресторанного бізнесу в Україні та Одесі, задачі та перспективи розвитку, обгрунтовано акту-альність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґру-нтуванню концепції ресторану у Приморському районі, який буде пропонувати антистресове меню та унікальні додаткові послуги, що дозволять виконувати важливу соціальну роль у відновленні психологічного та фізічного здоров’я населення в умовах воєнного та післявоєнного стану; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження фізіолгічних і технологічний властивостей звіробою (відомого антидепресанта) та розробки технологій напоїв з ним; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, в якому описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробниц-тва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено опи-сання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих вироб-ничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності ресторану, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- Документ«Розробка нової концепції розвитку готелю «Атлантік» шляхом впровадження інноваційних технологій у роботу готелю в м. Одеса»(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Мільман ГерманАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: «Розробка нової концепції розвитку готелю «Атлантік» шляхом впровадження інноваційних технологій у роботу готелю в м. Одеса» Робота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з шести розділів: Обґрунтування концепції; Науково - дослідницька частина; Технологічний розділ; Організаційний розділ; Будівельний розділ та Економічний розділ. Графічна частина складається з 8 листів на яких показано: SWOT-аналіз, Результати наукових досліджень, Концепція закладу, План вестибюльної групи приміщень до інноваційних впроваджень, План вестибюльної групи приміщень після інноваційних впроваджень, Послуги закладу готельно-ресторанного господарства, Структура управління готелю «Атлантік», Оцінка інвестиційної привабливості проект. Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку готелю в місті Одеса, актуальність теми, завдання даної кваліфікаційної роботи. Першого розділу, в якому представлена характеристика готелю «Атлантік», проаналізований ринок готельно – ресторанних послуг, дослідженні вподобання потенційних клієнтів, представлена нова концепція з детальним описом та представлена стратегії впровадження концепції. Другого розділу, в якому представлений об’єкт, предмет та задачі дослідження, методи які використовувалися для нього, результати дослідження та висновки з рекомендаціями для подальшого впровадження. Третього розділу, в якому описані процеси, технологія надання послуг і роботи загалом усіх служб готелю, представлені службові обов’язки кожного працівника, організаційні структури служб, розрахована експлуатаційна програма готелю на основі отриманих даних від готелю «Атлантік». Четвертого розділу, де представлено організаційну структуру управління готелем та штатний розпис робітників готелю. П’ятого розділу, де надано опис генерального плану підприємства, склад служб готелю, опис запропонованих впроваджень з усіма процесами, впровадження інноваційних технологій до лобі та номерного фонду, проведення будівельно – ремонтних робіт, детальний опис заходів щодо охорони праці на підприємстві, пожежної безпеки, цивільної оборони та заходи щодо збереження готелем навколишнього середовища та вплив на нього. Шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності готелю, витрат на інноваційні технології, обладнання їх встановлення, інші витрати, розрахунок інвестиційної привабливості проекту. текстової частини – 100 стор. таблиць – 40 додатків – 25 графічних аркушів – 8
- Документ«Розробка нової концепції розвитку готелю «ALARUS LUXE Hotel & Restaurant» шляхом впровадження інноваційних технологій спрямованих на економічність і підвищення комфорту перебування туристів у воєнний час в м. Одеса»(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Гордієнко ГеоргійРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з шести розділів: Обґрунтування концепції; Науково - дослідницька частина; Технологічний розділ; Організаційний розділ; Будівельний розділ та Економічний розділ. Графічна частина складається з 8 листів на яких показано: Характеристику об'єкту та SWOT-аналіз готелю «ALARUS LUXE Hotel & Restaurant», Результати наукових досліджень, Концепцію закладу готельно-ресторанного господарства, План номерів категорії Стандарт покращений, Напівлюкс та Люкс до та після реконструкції, План вестибюльної групи приміщень, Послуги закладу готельно-ресторанного господарства, Структура управління готелю «ALARUS LUXE Hotel & Restaurant», Оцінка інвестиційної привабливості проекту. Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку готелю в місті Одеса, актуальність теми, завдання даної кваліфікаційної роботи. Першого розділу, в якому представлена характеристика готелю «ALARUS LUXE Hotel & Restaurant», проаналізований ринок готельно – ресторанних послуг, дослідженні вподобання потенційних клієнтів, представлена нова концепція з детальним описом та представлена стратегії впровадження майбутньої концепції. Другого розділу, в якому представлений об’єкт, предмет та задачі дослідження, методи які використовувалися для нього, результати дослідження та висновки з рекомендаціями для подальшого впровадження. Третього розділу, в якому описані процеси, технологія надання послуг і роботи загалом усіх служб готелю, представлені службові обов’язки кожного працівника, організаційні структури служб, розрахована експлуатаційна програма готелю на основі отриманих даних від готелю «ALARUS LUXE Hotel & Restaurant». Четвертого розділу, де представлено організаційну структуру управління готелем та штатний розпис робітників готелю. П’ятого розділу, де надано опис генерального плану підприємства, склад служб готелю, опис запропонованих впроваджень з усіма процесами, впровадження інноваційних технологій та обладнання до номерного фонду, проведення будівельно – ремонтних робіт, детальний опис заходів щодо охорони праці на підприємстві, пожежної безпеки, цивільної оборони та заходи щодо збереження готелем навколишнього середовища та вплив на нього. Шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності готелю, витрат на інноваційні технології, обладнання їх встановлення, інші витрати, розрахунок інвестиційної привабливості проекту. текстової частини – 99 стор. таблиць – 28 додатків – 24 графічних аркушів – 8
- ДокументРозробка концепції готелю для реабілітації військових в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Тетяна ТурчакМетою дипломного проекту є розробка концепції готелю для реабілітації військових в м. Одеса. Актуальність теми полягає в тому, що в результаті російського вторгнення з 2014 року в Україні з’явилося дуже багато військових що потребують реабілітації. Будівництво в Одесі такого готелю допоможе десяткам тисяч військових ЗСУ. Дипломний проект складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даного дипломного проекту; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку по- слуг підприємств готельного господарства, дослідженню попиту, конкуре- нтів, а також обґрунтуванню концепції готелю для реабілітації військових; - другого розділу, де наведено результати експериментальних дослі- джень, які були спрямовані на визначення попиту та основних побажаннь потенційних клієнтів до готелю; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, підбір та розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно- експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підп- риємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виро- бничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого під- приємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції розвитку готелю при оздоровчо-рекреаційному комплексі «Хаджидер» нового покоління в с. Хаджидер Б.-Дністровського району Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Файєр ЮліяКваліфікаційна робота складається з таких розділів: Вступу, в якому розглянуто основні проблеми, задачі та напрямки роз-витку підприємств готельно-ресторанного господарства в даному регіоні, обґрунтовано актуальність мети даної роботи. Першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства в обраному регіоні, оцінку природно-рекреаційних ресурсів, а саме послуг проживання, харчування, організації активного, пасивного відпочинку, оздоровлення, відновлення сил, екскурсій тощо. Обґрунтовано необхідність покращення якості послуг з проживання, доцільність розширення послуг по організації відпочинку, будівництва готелю, впровадження послу спортивно-оздоровчого спрямування та SPA і Wellness напрямку за рахунок використання високого природно-кліматичного бальнеологічного потенціалу, наближеності до моря. Все це дозволить забезпечити конкурентоспроможність і прибутковість готельно-ресторанного підп-риємства. Другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень з якості фіто-чаїв, їх включення в барну карту і впровадження роботи фіто-бару при проектованому спортивно-оздоровчому центрі. Третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки готелю, підібрано необхідне обладнання, меблі та оснащення номерів підвищеної комфортності, а також інвентарю та інших засобів у проектованому фітнес-центрі, впровадження меню здорової кухні і чайної карти фіто-бару. Наведено також опис інженерно-експлуатаційних та інших служб.Наведено заходи, які передбачено по санітарно-гігієнічномузабезпеченню на підприємстві. Четвертого розділу, де описано основні та додаткові послуги готельно-ресторанного комплексу при спортивно-оздоровчому центрі, основні підходи по організаціїйого роботи, працюючі служби та структуру управління. П'ятого будівельного розділу, де описано генеральний план підприємства, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства. Проведено аналіз потенційнонебезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи. Шостого розділу,щоміститьрозрахунокпоказниківфінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності комплексного готельно-ресторанного підприємства з спортивно-оздоровчим комплексом, що надає SPA і Wellness послуги, проектованих показників прибутку і терміну окупності інвестиційних витрат на розширення закладу, запропоновані в дипломному проекті.
- ДокументРозробка інноваційної концепції готелю при винарні в с. Шабо Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Валерія СоколоваМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової коцепції готелю при винарні в с. Шабо Одеської області. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку пос-луг підприємств готельного бізнесу, дослідженню попиту, а також обґрунту-ванню концепції розвитку закладу готелю при винарні та надання ним уніка-льних послуг в регіоні; - другого розділу, де наведено методи та методики дослідження, а та-кож результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на ана-ліз попиту споживачів готельних послуг у районі розташування, доцільність впровадження додаткових послуг в готелі та їх асортимент; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по ор-ганізації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових по-слуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи вироб-ництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів щодо екологічної безпеки та оцінки рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих вироб-ничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипо-жежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підп-риємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих по-казників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції готелю при винарні в с. Шабо Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Соколова ВалерiяМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції готелю при винарні в с. Шабо Одеської області. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельного бізнесу, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції розвитку закладу готелю при винарні та надання ним унікальних послуг в регіоні; - другого розділу, де наведено методи та методики дослідження, а також результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз попиту споживачів готельних послуг у районі розташування, доцільність впровадження додаткових послуг в готелі та їх асортимент; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів щодо екологічної безпеки та оцінки рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 91 стор.; таблиць – 29 графічних аркушів – 8
- ДокументРозробка інноваційної концепції мотель-ресторану з автентичною кухнею в с. Тузли Б.-Дністровського р-ну Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Романова ЛітиціяМетою кваліфікаційної роботи є впровадження роботи мотель-ресторану в с. Тузли Б.-Дністровського р-ну Одеської області Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні проблеми сучасного ресторанного бізнесу в Україні та півдня Одеської області, задачі та перспективи розвитку, обгрунтованоактуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції мотель-ресторану, який буде пропонувати меню з включенням страв автентичної Бессарабської кухні та унікальні послуги з проживання, розміщення транспорту тощо; - другого розділу, де наведено результати наукових досліджень, що були спрямовані на оцінку попиту на послуги проектованого закладу в с. Тузли, що знаходиться практичо на березі Чорного моря, лиманів та поблизу НПП "Тузлівські лимани"; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, в якому описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці та відпочинку; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності ресторану, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції ресторану у Приморському районі м. Одеса з впровадженням борошняних виробів функціонального призначення(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Ганна КоркачАНОТАЦІЯ кваліфікаційної роботи магістра на тему: Розробка інноваційної концепції ресторану у Приморському районі м. Одеса з впровадженням борошняних виробів функціонального призначення Метою кваліфікаційної роботи є розробка інноваційної концепції ресторану з впровадженням борошняних виробів функціонального призначення в місті Одеса. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку функціональних продуктів харчування, актуальність мети даного дипломного проекту; - першого розділу, який на основі проведеного аналізу існуючих конкурентів, вивченні попиту на даний вид послуг, пропонується створити ресторан для здорового харчування, що спрямований на забезпечення попиту споживачів, які дотримуються здорового способу життя та ретельно стежать за своїм здоров`ям; - другого розділу, присвяченому дослідженню розробки напівфабрикату для піци з морквяним порошком, вивчено якість пшеничного борошна (хлібопекарські властивості), визначено вплив морквяного порошку на показники якості тіста та проаналізовано органолептичні показники якості випеченого напівфабрикату, вдосконалено технологію та розроблено рецептуру піци «Морквяної» з сиром, результати апробовано в ресторані «Port Royal”; - третього розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи ресторану, а саме розрахунок технологічного обладнання для цехів, кількості персоналу, площ, необхідних для функціонування закладу, наведено описання інженерно-експлуатаційних та інших служб. В ньому розглянуті основні положення з організації роботи у виробничих цехах та організації обслуговування відвідувачів в залі ресторану; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг ресторану «Healthy point», його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління, штатний розклад працівників; - п’ятого розділу, де надано опис генерального плану підприємства, представлено опис заходів щодо охорони праці, цивільної оборони та екологічної безпеки підприємства; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності ресторану «Healthy point» в м. Одеса, витрат на будівництво та проектованих показників прибутку майбутнього підприємства. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини - 128 стор.; таблиць - 52 графіків - 12 додатків - 3 графічних аркушів - 8
- ДокументРозробка інноваційної концепції ресторану-їдальні при оздоровчо-рекреаційному комплексі «Хаджидер» нового покоління в с. Хаджидер Б.-Дністровського р-ну Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Хмелева ЄваМетою кваліфікаційної роботи є впровадження роботи ресторану-їдальні при оздоровчо-рекреаційному комплексі «Хаджижер»в с. Хаджидер Б.-Дністровського р-ну Одеської області Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні проблеми сучасного ресторанного бізнесу в Україні та півдня Одеської області, задачі та перспективи розвитку, обгрунтовано актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції ресторану-їдальні, який буде пропонувати оздоровче меню та унікальні додаткові послуги; - другого розділу, де наведено результати наукових досліджень, що були спрямовані на оцінку попиту на послуги проектованого закладу; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, в якому описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності ресторану, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка концепції їдальні для внутрішньо переміщених осіб в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Марія СиріцькаОсновна ідея кваліфікаційної роботи полягає в організації їдальні для внутрішньо переміщених осіб в м. Одеса. Із-за війни Росії проти України яка з новою силою почалась 24 лютого 2022 року в країні вже 4,5 млн громадян отримали статус внутрішньо переміщених осіб, і цей процес триває. [40] Щодня з окупованих територій евакуюють тисячі українців. Враховуючи запроваджену українським керівництвом обов’язкову евакуацію в деяких регіонах, сподіватися на зменшення кількості іммігрантів також не варто. Крім проблеми з розміщенням таких переселенців гостро стоїть і проблема їх харчування. Тому ідея організації їдальні для інутрішньо переміщених осіб в Одесі є дуже актуальною та користною. Кваліфікаційна робота складається з: Вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства в регіоні, актуальність обраної теми. Обґрунтування концепції, в якому на основі проведеного аналізу існуючих підприємств конкурентів, вивчено попиту на даний вид послуг, пропонується концепція нового підприємства харчування. Науково-дослідної частини, присвяченій аналізу попиту на дану концепцію. Проведено аналітичний огляд літератури, дослідження уподобань потенційних споживачів. Технологічного розділу, в якому проведено інженерно-технологічні розрахунки роботи їдальні, а саме розроблено меню підприємства харчування, проведені розрахунки технологічного обладнання виробничих цехів, площ, кількості персоналу, складові успішного функціонування закладу харчування. Організаційного розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства та представлено організаційну структуру управління та штатний розклад. Будівельного розділу, де надано опис генерального плану підприємства, етапи перепланування приміщень підприємства, заходи щодо охорони праці, техніки безпеки та санітарно-гігієнічних норм, протипожежні засоби, заходи щодо цивільної оборони та охорони навколишнього середовища. Економічного розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності підприємства харчування що проектується, показників прибутку підприємства.
- ДокументРозробка нової концепції роботи готельно-ресторанного комплексу «Moncastro» в умовах війни 2022 та COVID-19 в смт. Затока Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Дмитро ЄфремовМетою кваліфікаційної роботи магістра є розробка нової концепції роботи готельно-ресторанного комплексу «Moncastro» в умовах війни 2022 та COVID-19 в смт. Затока Одеської області. Початок поширення захворювання COVID-19 в Ук- раїні зафіксовано 3 березня 2020 року, коли підтвердився перший випадок хвороби в Чернівецькій області. За даними МОЗ та РНБО станом на 25 серпня 2022 року в Україні підтверджено 5 315 613 випадків[2] зараження SARS-CoV-2, з них 116 555 осіб померли, 4 880 967 одужали. Станом на 6 липня 2022 року Україна посідала 23 місце у світі (10-е в Європі) за кількістю зафіксованих випадків інфікування та 18- е у світі (8-е в Європі) — за кількістю померла кількістю видужалих 22-е місце в світі (9-е в Європі). Із-за пандемії у всьому світі і в т.ч. в Україні було прийнято безліч карантинних заходів. Більше всього із-за пандемії постраждала туристична індустрія та готельно-ресторанний бізнес. Попри всі проблеми індустрії вже в кінці 2021 року ситуація почала вирівнюватися, ресторани та готелі знову запрацювали і здавалося, що ситуація у сфері туризму буде лише покращуватися. Але 24го лю- того 2022 року із-за повномасштабного вторгнення Росії на територію України і початку війни – ситуація в сфері готельно-ресторанного бізнесу та туризму знову була катастрофічна. І все ж таки не зважаючи на всі випробування останніх років готелі і ресторани почали пристосовуватися до нових умов сьогодення та продов- жили працювати. Саме тому тема даної кваліфікаційної роботи дуже актуальна та необхідна. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств го- тельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даного проекту; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг під- приємств готельного господарства, дослідженню попиту, конкурентів, а також об- ґрунтуванню нової концепції готелю; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на визначення попиту та основних побажань потенційних клієнтів до готелю; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, підбір та ро- зрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг під- приємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропо- зиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологіч- ній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз поте- нційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по за- безпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарсь- кої та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвести- ційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції ресторану при СПА готелі в с. Лебедівка Б.-Дністровського р-ну Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Шуба АндрійРобота містить текстову і графічну частини. Текстова частина складається з вступу, шести розділів і висновків: 1. Обґрунтування концепції на основі наукових досліджень; 2. Експериментальний розділ 3. Технологічний розділ; 4. Організаційний розділ; 5. Будівельний розділ 6. Аналіз інвестиційної привабливості проекту. Графічна частина складається з 7 листів, на яких показано: 1) SWOT аналіз; 2) аналіз конкурентів; 3) концепцію закладу ресторанного господарства; 4) результати експериментальної частини; 5) план закладу ресторанного господарства; 6) послуги закладу ресторанного господарства; 7) структуру управління закладу ресторанного господарства. На початку роботи наведено характеристику та аналіз ринку готельно-ресторанних послуг курорту Лебедівка, порівняння з аналогічними закладами світу, результати досліджень попиту та аналіз конкурентів. На основі цих дос-лідженнь розроблено концепцію та сформовано унікальну торгову пропозицію готельно-ресторанного комплексу - а саме впровадження роботи ресторану при курортному готелі з спортивно-оздоровчим комплексом. Наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на опитування потенційних клієнтів та визначення актуальності ресторану при СПА готелі, а також послуг, які там надаватимуться; В технологічному розділі представленні розрахунки ресторану з впрова-дженням меню Європейської кухні, оздоровчого харчування і додаткових пос-луг, підібрано меблі, інвентар для номерів, розроблено програми для оздоров-лення, підібрано необхідне устаткування. Також в роботі представлено організаційну структуру, розраховано чи-сельність необхідного персоналу та графік їх роботи. В будівельному розділі описаназемельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробниц-тва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено опи-сання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих вироб-ничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; Розраховано економічні показники та проведено аналіз інвестиційної привабливості проекту.
- ДокументРозробка нової інноваційної концепції ГРК «Смерековий двір» в смт. Жденієво Закарпатської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Галина РяшкоМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової концепції розвитку ГРК «Смерековий двір» в смт. Жденієво Закарпатської області. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції розвитку закладу розміщення шляхом впровадження анімаційних послуг; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз попиту споживачів готельних анімаційних послуг у районі розташування, доцільність впровадження анімаційних послуг в готелі та їх асортимент; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів щодо екологічної безпеки та оцінки рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків. Кваліфікаційна робота містить: текстової частини – 109 стор.; таблиць – 25 додатків – 11 графічних аркушів – 8
- ДокументРозробка інноваційної концепції закладу ресторанного господарства з послугою виїзного обслуговування з впровадженням корисних страв у меню в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Баранець ОлександраАНОТАЦIЯ до кваліфікаційної роботи на тему: «Розробка інноваційної концепції закладу ресторанного господарства з послугою виїзного обслуговування з впровадженням корисних страв у меню в м. Одеса» Метою кваліфікаційної роботи є розробка інноваційної концепції закладу ресторанного господарства з послугою виїзного обслуговування з впровадженням корисних страв у меню в м. Одеса. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції нового ресторану вищого класу «True Food». Основна ідея концепції полягає в створенні ресторану з послугою виїзного обслуговування з корисними стравами (еко-кейтеринг); - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на дослідження попиту на послуги виїзного обслуговування, тобто кейтерингу та більш детально – еко-кейтерингу.; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологічній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово- господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків. Кваліфікаційна робота містить: - текстової частини – 115 стор.; - таблиць – 79; - додатків – 10; - графічних аркушів – 8 листів формату А1; - літературних джерел – 42 найменування.
- ДокументРозробка концепції апарт-готелю для внутрішньопереміщених осіб в м. Одеса(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Олександр ГолишкінМетою кваліфікаційної роботи магістра є розробка концепції апарт-готелю для внутрішньо переміщених осіб в м. Одеса. Мільйони українців були вимушені тікати з різних куточків країни після початку війни 2022 року. Понад 20% усього населення країни перетворились на біженців чи внутрішньо переміщених осіб. Для України та Європи проблема організації тимчасового проживання для біженців стала вкрай актуальною. Тому проект організації апарт-готелю для внутрішньо пе- реміщених осіб в м. Одеса дуже важливий та потрібний сьогодні. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств го- тельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даного проекту; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг під- приємств готельного господарства, дослідженню попиту, конкурентів, а також об- ґрунтуванню концепції апарт-готелю для внутрішньо переміщених осіб; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на визначення попиту та основних побажань потенційних клієнтів до готелю; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, підбір та ро- зрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг під- приємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропо- зиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологіч- ній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз поте- нційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по за- безпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарсь- кої та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвести- ційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
- ДокументРозробка інноваційної концепції інклюзивного міні-готелю в смт.Затока Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Антонюк ЮліяРозробка та проектування міні-готелю для інклюзивних гостей
- ДокументРозробка інноваційної концепції міні - готелю в м. Чорноморськ Одеської області(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Волошко ОленаМетою кваліфікаційної роботи є розробка інноваційної концепції міні –готелю в м. Чорноморськ Одеської області. В кваліфікаційній роботі з метою обґрунтування привабливості інноваційної концепції була проведена певна аналітична, дослідницька та розрахункова робота базових умов середовища та визначені стратегічні напрямки концепції. Так, аналіз конкурентного середовища та місця розташування міні-готелю, що проектується, показав, що вибір для проекту саме м. Чорноморська є вдалим та привабливим не тільки для жителів регіонів країни, а й для іноземних туристів. Міні-готель, що проектується, планується на 20 номерів, з рестораном на 50 місць та розвинутою інфраструктурою оздоровчого та дозвільного напрямків відпочинку. В роботі наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз вподобань сімейного відпочинку та попиту споживачів готельних анімаційних послуг, доцільність впровадження анімаційних послуг в готелі та їх асортимент. В міні-готелі, що проектується, до послуг батьків та дітей басейн, сауна, комп`ютерний клас, дитячий майданчик, дитяча ігрова кімната, тенісний корт, тераса, альтанка з зоною барбекю. З дітьми будуть займатися аніматори, педагоги та тренери. У роботі проведено розрахунок інвестиційних витрат на реалізацію проекту та показники окупності та прибутковості. Реалізація такого проекту реальна та приваблива. При стабільному економічному та політичному становищі можна не боятися ризиків інвестування в розвиток індустрії гостинності, зокрема у сімейний відпочинок.
- ДокументРозробка нової концепції розвитку готелю «ОК Одеса» в м. Одеса (впровадження додаткових послуг для дітей)»(ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу, 2022) Марія ГідлерчукМетою кваліфікаційної роботи є розробка нової коцепції розвитку готелю «ОК Одеса» в м. Одеса (впровадження додаткових послуг для дітей) Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств готельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даної кваліфікаційної роботи; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг підприємств готельно-ресторанного господарства, дослідженню попиту, а також обґрунтуванню концепції розвитку закладу розміщення шляхом впровадження додаткових послуг для дітей; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на аналіз попиту споживачів готельних додаткових послуг для дітей у районі розташування, доцільність впровадження додаткових послуг для дітей в готелі та їх асортимент; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки і підбір сучасного обладнання, розрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг підприємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропозиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів щодо екологічної безпеки та оцінки рівня екологічності підприємства, проведено аналіз потенційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по забезпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарської та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвестиційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.