Перегляд за Автор "Гураль, Л. С."
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ30967 Спосіб отримання хітин-протеїнового комплексу(2008) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Гураль, Л. С.Спосіб отримання хітин-протеїнового комплексу, що включає заливання панцировмісних відходів водою, кип'ятіння суміші, демінералізацію розчином хлороводневої кислоти, депротеїнування розчином натрій гідроксиду, фільтрування, відмивання твердого залишку водою, сушіння, подрібнювання, який відрізняється тим, що одноразове депротеїнування здійснюють 0,8 %-вим розчином натрій гідроксиду з масовою часткою лецитину в лужному розчині 0,2 % протягом 6 годин при температурі 18-22 °С.
- Документ62975 Спосіб виробництва капустяних котлет з грибами(2011) Гураль, Л. С.; Нікітіна, О. В.1. Спосіб виробництва капустяних котлет з грибами, що передбачає підготовку рецептурних компонентів, змішування, термічну обробку суміші рецептурних компонентів, додавання структуроутворювача при постійному перемішуванні, повторну термічну обробку суміші рецептурних компонентів із структуроутворювачем, охолодження, формування котлет, панірування в сухарях, обжарювання, охолодження, фасування і заморожування, який відрізняється тим, що до суміші рецептурних компонентів на стадії змішування додають некондиційну сировину печериць, при цьому як структуроутворювач використовують вівсяні пластівці. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що некондиційну сировину печериць попередньо бланшують у 0,9-1,1% розчині кухонної солі протягом 3-8 хв. при температурі 94-98 °С, охолоджують та подрібнюють.
- Документ73047 Спосіб одержання арабіногалактану(2012) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Ломака, О. В.Спосіб одержання арабіногалактану, що включає екстракцію з тирси деревини хвойної породи, відокремлення екстракту і наступне його упарювання, осадження органічним розчинником цільового продукту, його промивання і сушіння, який відрізняється тим, що тирсу сосни екстрагують ацетатним буфером целовіридину при гідромодулі 1:(5-10) протягом 1-8 годин і температурі 45-50 °C, суміш кип'ятять, фільтрують, цільовий продукт осаджують етиловим спиртом і виділений таким чином цільовий продукт промивають етиловим спиртом та сушать.
- Документ83596 Комплекс бромелайну з арабіногалактаном, який має антитромбну активність(2013) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Ломака, О. В.Комплекс бромелайну з арабіногалактаном сосни Pinus silvestris при їх масовому співвідношенні рівному 1:1, який має антитромбну активність.
- Документ85872 Спосіб одержання поліфункціональної дієтичної добавки(2013) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Озоліна, С. О.; Нікітіна, О. В.Спосіб одержання поліфункціональної дієтичної добавки, що передбачає обробку некондиційних грибів, відокремлення осаду, обробку його водним розчином гідроксиду натрію, промивання осаду водою, сушіння і подрібнення, який відрізняється тим, що некондиційні печериці заливають водою і витримують при 75-80 °C протягом 30-60 хв і гідромодулі 1:(1-2), одержану суміш центрифугують, до осаду, що утворився, додають 3 %-ий водний розчин гідроксиду натрію, витримують 120-270 хв при 95-98 °C і гідромодулі 1:(1-2), суміш центрифугують, осад, що утворився, тричі промивають водою і центрифугують, а відокремлений осад почергово сушать етанолом та ефіром.
- ДокументБиополимерные комплексы как перспективные молекулярные оболочки для инкапсуляции биологически активных веществ(2017) Гураль, Л. С.; Кармазин, А. И.Проведен анализ перспективы использования коммерческих пищевых препаратов казеината натрия и мальтодекстринов для получения на их основе белок-углеводных комплексов как молекулярных капсул для включения физиологически функциональных ингредиентов.
- ДокументМеланін соняшнику і його комплекс з хітозаном як поліфункціональні харчові інгредієнти(2022) Гураль, Л. С.; Черно, Н. К.; Найдьонов, О. Ю.
- ДокументМетодологічні особливості дистанційного курсу «Харчова хімія»(2017) Капустян, А. І.; Гураль, Л. С.; Черно, Н. К.Курс «Харчова хімія» є базовим для студентів технологічних спрямувань і від ефективності його засвоєння в певній мірі залежить рівень кваліфікації майбутніх фахівців. Оскільки дистанційне навчання охоплює майже 15 % від загального об’єму курсу, важливим завданням лектора курсу є надання інформації у якомога найбільш доступній для сприйняття формі.
- ДокументОтримання вершкового масла з включенням псиліуму(2023) Гураль, Л. С.; Черно, Н. К.Розглянуто технологію отримання та властивості вершкового масла з включенням псиліуму.
- ДокументОтримання та характеристика коньюгатів реакції майяра на основі кавового манану та гідролізатів казеїну(2020) Гураль, Л. С.; Черно, Н. К.; Кармазін, А. І.Привабливим способом для отримання ковалентно-зв’язаних білково-вуглеводних наноконьюгатів є реакція Майяра, яка відбувається при нагріванні реакційної суміші, що є типовим для харчових технологій, де застосовується термічне оброблення
- ДокументПерспективи використання казеїнату натрію і мальтодекстринів для створення білок–вуглеводних молекулярних оболонок(2017) Гураль, Л. С.Сучасна харчова промисловість спрямована не лише на виробництво конкурентоспроможних харчових продуктів але й, головним чином, на збагачення традиційних продуктів, призначених для щоденного споживання, біокомпонентами оздоровлюючої дії.
- ДокументПолісахариди – протектори біологічно активних речовин(2017) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Капустян, А. І.; Науменко, К. І.Метою роботи було створення модулів з протекторною дією на основі полісахаридів щодо переліку певних БАР.
- ДокументРеакція Майяра як метод отримання біологічно активних нанокомлексів(2020) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Науменко, К. І.; Кармазін, А. І.
- Документ
- ДокументСтабілізація лабільних вітаміноподібних сполук з використанням арабіногалактановмісних біополімерів(2016) Гураль, Л. С.Метою роботи було комлексоутворення арабіногалактану та арабіногалактановмісного гуміарабіку з бетаніном і антоціанами, характеристика отриманих комплексів.
- ДокументФізико-хімічна характеристика препарату гуміарабіку(2015) Гураль, Л. С.Одним із перспективних функціональних інгредієнтів, який характеризується високою фізіологічною дією, є ексудат тропічних видів акації – гуміарабік.
- ДокументХарчова хімія. Полісахариди(2014) Черно, Н. К.; Денісюк, Н. О.; Озоліна, С. О.; Севастьянова, О. В.; Гураль, Л. С.У навчальному посібнику розглянуто питання, які стосуються будови, функціонально-технологічних та фізико-хімічних властивостей полісахаридів та їх найширше застосування у харчовій промисловості. Для студентів напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія»