Перегляд за Автор "Антіпіна, О. О."
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ137181 Композиція інгредієнтів для приготування фреш-соку(2019) Вікуль, С. І.; Антіпіна, О. О.; Воєвудська, Ю. З.В основу запропонованої корисної моделі поставлено задачу - розробити композицію для виробництва фреш-соку з високим показником біологічної активності.
- Документ148022 Спосіб одержання глюкан-папаїнового комплексу(2021) Черно, Н. К.; Науменко, К. І.; Антіпіна, О. О.; Бордя, Д. П.В основу корисної моделі поставлено задачу створити спосіб одержання раніше невідомого комплексу папаїну з водорозчинним глюканом дріжджів Saccharomyces cerevisiae, який має протеолітичну активність. Даний комплекс може бути використано як дієтична добавка або як засіб лікувальнопрофілактичної дії.
- Документ48118 Спосіб отримання майонезу(2010) Антіпіна, О. О.; Озоліна, С. О.; Бицюра, О. В.Спосіб отримання майонезу шляхом перемішування рослинної олії у водному розчині емульгатора та стабілізатора, який відрізняється тим, що як стабілізатор використовують гетерогенну суміш високомолекулярних полісахаридів - пектину і хітозану, при масовому співвідношенні (0,6-1,0):(0,1-0,4), причому хітозан спочатку розчиняють у кислому розчині, після чого додають пектин для утворення комплексу та вводять до емульсії олії у воді.
- ДокументБіологічна активність екстрактів з вичавків винограду(2017) Антіпіна, О. О.Відходи багатьох харчових виробництв містять корисні для людини речовини, тобто є потенційним джерелом одержання низки фізіологічно функціональних інгредієнтів. З відходів переробки рослинної сировини отримують концентрати харчових волокон, додаткову кількість цінних олій, біологічно активні речовини.
- ДокументБіологічно активні комплекси на основі нуклеїнових кислот пекарських дріжджів Saccharomyces cerevisiae(2019) Антіпіна, О. О.; Шапкіна, К. І.Мета даної роботи - порівняльна оцінка методів виділення препаратів нуклеїнових кислот з дріжджів роду Saccharomyces cerevisiae. У роботі паралельно розглядались два метода руйнації клітинних стінок дріжджів: фізичний (заморожування) та ферментативний (автоліз).
- ДокументВибір програмних компетентностей та результатів навчання для хімічних дисциплін в освітній програмі(2022) Антіпіна, О. О.; Гураль, Л. С.; Малинка, О. В.
- ДокументВимоги до показників якості зерна пшениці за різними системами стандартів(2019) Антіпіна, О. О.Дотепер не існує єдиних підходів до визначення якісних показників зерна. Досить важко порівнювати показники, за якими оцінюється якість пшениці у різних країнах Європи та Північної Америки, внаслідок різниці як в самих параметрах, так і в їхній трактовці. Частіше важливішими за класифікацію різних партій зерна виступають методи визначення якісних показників параметрів, за якими вона проводиться.
- ДокументЗастосування методу визначення біологічної активності при купажуванні фреш-соків(2018) Вікуль, С. І.; Антіпіна, О. О.Мета дослідження - розробка рецептури фреш-міксів підвищеної біологічної активності на основі грейпфрутового соку.
- ДокументКонтроль знань дистанційного модуля з хімічних дисциплін(2019) Антіпіна, О. О.; Черно, Н. К.Впровадження дистанційного навчання відповідає вимогам сьогодення, які висуваються до вищої освіти. А контроль отриманих знань допомагає забезпечити ефективність самостійної роботи студентів. Особливо це має значення для студентів молодших курсів, які тільки почали усвідомлювати необхідність та важливість самостійного опрацювання матеріалу предметів учбового плану.
- ДокументКритерії ідентифікації та методи виявлення фальсифікації рослинних олій(2022) Антіпіна, О. О.; Озоліна, С. О.
- ДокументМетоди визначення фальсифікації харчових продуктів(2020) Антіпіна, О. О.Для викривання фальсифікації використовують весь спектр існуючих методів аналізу харчових продуктів – сенсорні, інструментальні, мікробіологічні, починаючи від самих простих до дуже складних і витратних.
- ДокументОрганічна хімія(ОНАХТ, 2017) Черно, Н. К.; Денісюк, Н. О.; Озоліна, С. О.; Антіпіна, О. О.У навчальному посібнику наведено основні поняття з органічної хімії, основи класифікації та номенклатури органічних сполук, головні властивості основних класів органічних речовин, методи їх добування та значення і використання у харчовій промисловості. Для студентів технологічних спеціальностей 181 «Харчові технології» ВНЗ І, ІІ, ІІІ рівнів акредитації.
- ДокументОснови хімії та методи аналізу харчової продукції(ОНАХТ, 2018) Черно, Н. К.; Антіпіна, О. О.; Малинка, О. В.; Вікуль, С. І.У підручнику представлені основні поняття й базові відомості з найважливіших розділів хімії: загальної та неорганічної, органічної, аналітичної, без яких неможливо опанування технологічних дисциплін виробництва харчових продуктів. Розглянуті класифікація, головні властивості, способи добування неорганічних та органічних сполук, найважливіші представники кожного класу та їх застосування, а також методи якісного та кількісного аналізу, що використовуються у сучасних дослідженнях якості продукції та контролю виробництва. Рекомендується для студентів ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», зокрема які навчаються за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчових продуктів», а також спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».
- ДокументОтримання арабіногалактану з вітчизняної сировини та його характеристика(2017) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Антіпіна, О. О.Мета роботи - вилучення арабіногалактану з дерева сосни Pinus sylvestris L. та його характеристика.
- ДокументПерший досвід впровадження дистанційного навчання з курсу «Органічна хімія»(2017) Антіпіна, О. О.; Черно, Н. К.Перший досвід дистанційного навчання з курсу «Органічна хімія» для бакалаврів технологічних спеціальностей висвітив деякі аспекти, які бажано врахувати в наступному навчальному році.
- ДокументПідвищення ефективності самостійної роботи при викладанні курсів хімічних дисциплін для студентів технологічних спеціальностей(2018) Антіпіна, О. О.; Черно, Н. К.Інтенсифікація процесу навчання висуває нові вимоги до організації самостійної роботи студентів та контролю за її виконанням. Хімічні дисципліни є обов’язковими й мають важливе значення для формування наукового мислення молодих фахівців і отримання фундаментальних знань.
- ДокументРозробка хіміко-технологічних основ одержання харчового білку та волокон з вторинних зернових ресурсів(ОДАХТ, 1995) Антіпіна, О. О.Дисертаційна робота на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.02, - технологія зернових, бобових, круп'яних продуктів та комбікормів. Захищається 12 наукових робіт, які містять експериментальні дані по характеристиці вуглеводно-білкових і вуглеводно-лігнінових комплексів з пшеничних і житніх висівок і мезги кукурудзи, використовуючи комплексну безвідхідну технологію. Для процесу переробки кукурудзяної мезги визначені оптимальні значення технологічних параметрів.
- Документ
- ДокументУдосконалення оцінювання дистанційного модуля дисципліни «Органічна хімія»(2020) Антіпіна, О. О.; Черно, Н. К.
- ДокументШляхи використання кавового шламу(2016) Антіпіна, О. О.Актуальні у наш час ресурсозберігаючі технології передбачають комплексну переробку харчової сировини, безвідходні виробництва та використання цінних біологічно активних речовин і фізіологічно функціональних компонентів. Одним з перспективних джерел таких компонентів є відходи виробництва розчинної кави — кавовий шлам.