Вода в харчовій промисловості (Water in food industry)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Вода в харчовій промисловості (Water in food industry) за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 142
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументCleaning water from phenols by laccases(2018) Mykoliv, S. I.; Krasin'ko, V. O.
- ДокументCистема НАССР як засіб управління ризиками інноваційної діяльності підприємства(2019) Скліфос, Г.; Селіванов, І.Проблема управління ризиками є надзвичайно широкою та важливою, адже виникає у найрізноманітніших галузях діяльності людини. Більшою мірою пов'язана з ризиками, на відміну від усіх інших видів діяльності, саме інноваційна діяльність – через відсутність гарантії позитивного результату.
- ДокументEcological-energetic and economic aspects of water use in the production of food stuff(2016) Stavitskaya, I.V.; Untila, M.P.This article discusses the sources, treatments and uses of water by food businesses, and the importance of maintaining a safe water supply to ensure production of safe and quality foods. The Hazard Analysis Critical Control Points system (HACCP) is a food safety management system which uses the approach of controlling critical points in food and drink production. In hazard analysis emphasis was given to events, incidents or situations that could lead to hazards being introduced into or not being removed from the water.
- ДокументEffect of filtrate from the MSW landfills on the quality of decentralized drinking water supply sources(2018) Sagdeeva, O. A.; Krusir, G. V.
- Документmposites activated carbon – ТіО2 for phenol adsorption(2019) Byts, O. V.; Kukh, A. A.; Ivanenko, I. M.
- ДокументPreparation of water for HoReCa(2019) Beregovaya, O. M.
- ДокументResearch methods of water quality indicators(2016) Shirokolad, M.V.; Skrynnik, S.Y.; Untila, M.PThis article discusses the methods of water purification, especially such methods as mechanical, physical, chemical and biological. It is mentioned about advantages of each of these methods, their characteristic and features.
- ДокументRisk analysis for polluted drinking water(2016) Sagdeeva, O.A.; Tsykalo, A.L.The most promising and justified by the danger level assessment in the case of the environment pollution is the use of the risk’s concept. We propose a method for estimating the level of risk associated with the use of contaminated drinking water.The proposed method has the certainadvantages and can be used for the most urgent cases of the contaminant distribution inthe water body.
- ДокументSodium-zeolite softening of water in beverage production(2016) Sorokina, K.O.; Fedorenko, T.I.The report provides basic theoretical principles about sodium-zeolite softening of water and benefits of this method for beverage production.
- ДокументThe use of water in the food industry and the achievement of its microbiological purity(2016) Zueva, D.R.; Kitchenko, A.S.
- ДокументWater and food in our world(2019) Strykalenko, T.
- ДокументWater in food industry(2016) Savchenko, O.I.; Kitchenko, A.S.
- ДокументАдсорбційні властивості феритів(2019) Куцан, Н. В.; Іваненко, І. М.Метою представленого дослідження було вивчення адсорбційної активності нового типу адсорбенту – нікелевого фериту відносно барвника конго червоного. Більш детальна інформація про адсорбент представлена в роботі.
- ДокументАктивне вугілля у водопідготовці при виробництві алкогольної та безалкогольної продукції(2016) Юрченко, Ю.А.; Савлук, П.О.; Савченко, І.О.; Олійник, С.І.
- ДокументАктуальные вопросы фторирования питьевых вод(2017) Склифос, Г. В.
- ДокументАктуальные проблемы и тенденции развития рынка бутилированных вод(2019) Зайцева, Л. С.; Стрикаленко, Т. В.В данной работе речь идет об актуальных проблемах и тенденциях развития рынка бутилированных вод.
- ДокументАктуальність опріснення морської води для Одеського регіону(2017) Кармазін, А. І.; Новосельцева, В. В.
- ДокументАктуальність розробки системи контролю кількості і якості стічних вод пивоварного підприємства(2018) Лисенко, Ю. О.; Ємонакова, О. О.В цій статті мова йде про актуальність розробки системи контролю кількості і якості стічних вод пивоварного підприємства.
- ДокументАнализ некоторых новых методик и приборов для исследования показателей качества воды(2019) Горшков, А. В.; Девятьярова, Л. И.Вода – важнейшая составляющая нашей жизни, поэтому проблема качества воды приобретает глобальный характер. По данным Всемирной Организации Здравоохранения, каждый год около 400 миллиардов тонн отходов образуется во всем мире. Большая часть этих отходов сбрасывается в водоемы, из-за чего на нашей планете уже не осталось чистых природных источников, и есть лишь водоемы, загрязненные менее остальных.
- ДокументАнализу методов обработки сточных вод(2019) Мокрицкий, П. В.; Девятьярова, Л. И.Сточные воды являются большой проблемой для всего человечества, так как это загрязненные различными производственными отходами воды, для удаления которых с территории населенных пунктов и промышленных предприятий оборудуются специальные канализационные системы. Разработка методов и систем очистки сточных вод – сегодня одна из самых актуальных задач.