Ступінь вищої освіти "Бакалавр"
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Ступінь вищої освіти "Бакалавр" за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 2459
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРазработка белково-жировых эмульсий с использованием купажированных растительных масел(2016) Котляр, Е. А.В мясоперерабатывающей промышленности большое внимание уделяется технологиям изделий из тонкоизмельченного фарша с использованием эмульсий на основе растительных или животных белков, а также жирового сырья, которое нельзя ввести в фарш в значительном количестве в свободном виде, например, купажированные растительные масла. Применение белково-жировых эмульсий является гарантированным средством предупреждения потерь влаги при тепловой обработке. Для снижения калорийности мясных изделий предлагается добавлять в количестве 30% эмульсию типа масло/вода, содержащую животный белок и купажированные растительные масла вместо жира или жирной свинины.
- ДокументКонкурентоспроможність підприємства та шляхи її підвищення на ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика»(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Шинкаренко, МихайлоМетою виконання роботи є визначення факторів підвищення конкурентоспроможності підприємства ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика». Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступає виробничо-господарська діяльність «Запорізької кондитерської фабрики» Предметом дослідження є фактори, що впливають на конкурентоспроможність. Завданням роботи передбачено вивчення теоретичних і практичних аспектів сутності конкурентоспроможності підприємства, факторів, що впливають на неї, показників, що використовуються для розрахунку конкурентоспроможності, провести огляд існуючих методик визначення конкурентоспроможності підприємств. А також провести аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства, виявити напрямки щодо підвищення ефективності його діяльності та запропонувати пропозиції щодо покращення роботи підприємства, провести відповідні економічні розрахунки. За результатами роботи, були сформульовані висновки, щодо економічного стану ПрАТ «Запорізька кондитерська фабрика» та впливу запропонованого заходу на підвищення основних показників роботи підприємства, а також на підвищення конкурентоспроможності підприємства. Одержані результати можуть бути використанні на підприємстві як заходи по вдосконаленню його роботи.
- ДокументПроект гриль-ресторану з літнім майданчиком у Суворівському р-ні м. Одеси(ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2021) Халілов, Шірван Шахбаз оглиАктуальність теми. Харчування – це не тільки торгівля і виробництво разом – у єдиному зв’язку з ним знаходиться і сфера обслуговування, виконання замовлень, доставка, тощо. Зміцнення матеріально – технічної бази галузі пов'язане з удосконаленням проектування, розробкою нових проектів. У більшості міст аж до сьогоднішнього дня основна маса підприємств розміщується, як правило, в центрі міста і на основних магістралях, в той час як у багатьох житлових масивах таких підприємств недостатньо. В окремих районах деяких міст не вистачає ресторанів, їдалень, кафе, закусочних. Місткість підприємств не достатня. Приготування їжі на тліючих вугіллі - історично перший, найбільш природний спосіб обробки продуктів. Все, що приготовлено в грилі, не тільки смачно, але і корисно. На відміну від смажених і навіть тушкованих, ці страви легко засвоюються організмом. Метою дипломного проекту є «Проект гриль-ресторану з літнім майданчиком у Суворівському р-ні м. Одеси» Відповідно до поставленої мети визначено наступні задачі: досконало вивчити існуючі асортименти страв, які готують на грілі; скласти меню, з додаванням фірмових страв; розрахувати сировинну відомість; скласти виробничу програму ресторану та встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення; на основі виробничої програми, провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів ресторану (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві; - розрахувати показники економічної ефективності будівництва ресторану та встановлення термінів окупності проекту
- ДокументБізнес-планування у підвищенні ефективності торгівлі коньячними виробами у мережі ТОВ "Сільпо Фуд"(ОНТУ, кафедра маркетингу, підприємництва і торгівлі, 2021) Волк, ІлляОбгрунтовано процес бізнес-планування у сфері торгівлі, проаналізовано стан ринку коньячних виробів, ефективність торгівлі коньячними виробами у мережі ТОВ "Сільпо Фуд", розроблено бізнес-план створення спеціалізованого відділу торгівлі алкогольними виробами
- ДокументПроектування ковбасного цеху потужністю з розробкою шприцювального, термічного та пакувального відділень для ТОВ Одесспродкомплекс в Одеській області.(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Залізняк, Анастасія АнатолівнаПредставлено дипломний проект виконано в повному об'ємі на …сторінках друкарського тексту розрахунково-пояснювальної записки і 7 листах графічного матеріалу. У проекті наведений аналіз сировинної зони, визначена змінна потужність цеху. На підставі обґрунтованої потужності вибраний асортимент продукції. Розрахована потрібна кількість основної і допоміжної сировини, допоміжних матеріалів. Логічно обґрунтований вибір нового сучасного технологічного устаткування, розрахована його потрібна кількість. Планується випуск широкого асортименту ковбас за всіма групами, будуть введені в виробництво напівкопчені та варено-копчені ковбаси. Охарактеризовані вимоги до сировини і готової продукції відповідно до нормативно-технічної документації. Розрахована кількість основних і допоміжних робітників. Розраховані площі виробничих приміщень відповідно до збільшеної потужності і скомпоновані у виробничий корпус. Приведена схема контролю основної і допоміжної сировини, допоміжних матеріалів по ходу виробництва. Розраховані потреби цеху в холодній і гарячій воді, парі, електроенергії. Охарактеризований промисловий майданчик, розраховані площі будівель і споруд на генеральному плані підприємства.
- ДокументПроект загальнодоступної їдальні у м. Лубни Полтавської обл.(ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2021) Анточ, ДмитроМода на здоровий спосіб життя потрохи докотилася і до України. Принаймні в Києві за останні роки почали активно відкриватися різноманітні кафе та магазини для тих, хто перейшов на рослинну їжу. Сучасний спосіб життя, сидяча робота, і невідомість того, що ми насправді їмо – краща пропаганда здорового способу життя. За словами дієтологів, це логічний наслідок ситуації в світі, за якої з 84 найбільш поширених захворювань більше третини пов’язані з неправильним харчуванням. Мода на натуральність потрохи докотилась і до України. В Києві та Львові поступово відкриваються вегетаріанські кафе і навіть фаст-фуди. Тут замість м'ясної котлети в гамбургер кладуть овочі, а в рол – помідори та сир фета. З чого почати в першу чергу потрібно визначитися з приміщенням. Потрібно враховувати, що виручка їдальні, особливо в перший час, може не покривати високої орендної плати, тому є сенс ставити не на місце розташування, а на поєднання ціна-якість. Щодо інтер’єру, то вважається, що в таких закладах найбільш гармонійно поєднуватимуться натуральні матеріали: дерево, камінь, текстиль. Устаткування кухні та складу не сильно відрізняється від будь-якого іншого ресторанного господарства. Але варто врахувати більшу кількість свіжих овочів у меню, тому необхідно запастися і великою, у порівнянні з традиційним кафе, кількістю холодильників для зберігання овочів і вакуумними упаковками. Стратегія даного проекту полягає у ідентифікації і освоєнні власної ніші на ринку підприємств ресторанного господарства. Це дозволить визначити коло партнерів, вести моніторинг та створити клієнтську базу. Для цього планується використовувати розсилання рекламних оголошень всіма доступними способами, створення та підтримка іміджу підприємства з високим рівнем корпоративної культури, розміщення рекламного продукту на телебаченні, радіо у друкованих засобах масової інформації, в тому числі спеціалізованих періодичних виданнях. Одним із пріоритетних напрямків формування конкурентних переваг в даному проекті загальнодоступної їдальні буде боротьба за кількість покупців та впізнаваність торгової марки. Наявність вдалого бренду допоможе не тільки збільшити ефективність взаємодії з клієнтами, рекламодавцями, постачальниками та інвесторами, але і збільшити кредит довіри потенційних клієнтів. Також буде розроблена гнучка система ціноутворення в залежності від обсягів та частоти покупок, що забезпечить постійних споживачів. Отже, загальнодоступна їдальня повинно забезпечити стабільне зростання частки ринку, та підтримувати відмінну ділову репутацію Метою дипломного проекту є створення проекту загальнодоступної їдальні. Завдання роботи: 1. Розробити концепцію проекту та розробити меню відповідно до тематики закладу. 2. Скласти виробничу програму загальнодоступної їдальні і встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення. 3. Провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); 4. Розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві. 5. Розрахувати показники економічної ефективності проекту загальнодоступної їдальні й встановити рівень рентабельності, середній чек закладу та термін окупності проекту.
- ДокументРозробка стратегії диверсифікації ПП «Хаджибей - 2005»(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) БРИЖАК, АЛІНАЗростання темпів науково-технічного прогресу, збільшення конкуренції на ринку, глобалізація економіки в світі та її зміни що до кризових явищ приводить до пошуку нових шляхів зниження кон'юнктурних коливань ризиків і підвищення конкурентоспроможності компаній. В цих умовах організаціям приходиться майже завжди розраховувати на власні сили, находячи вихід з цих проблем за рахунок зменшення витрат, ризиків та збільшення поля діяльності в сторону більшого і стабільнішого попиту. Диверсифікація виробництва є одним із способів втілення в життя все вищесказане, а саме як спосіб покращення і оновлення асортименту виробництва, зменшення залежності фірми від вузької товарної номенклатури, сприяння в інноваційній діяльності підприємства. Розгляду проблем диверсифікації діяльності підприємств, які працюють у сфері інформаційного забезпечення транспортних послуг не приділяється належної уваги. В той же час необхідним стає удосконалення різноманітних механізмів посилення конкурентних переваг таких підприємств та пошук нових підходів для їх забезпечення стратегічними інструментами, які б дозволяли досягати поставлених цілей в умовах нестабільності та швидко змінюваного середовища. Таким чином, незважаючи на значну зацікавленість вчених та дослідників до зазначеної проблематики протягом останнього часу, деякі аспекти залишаються недостатньо опрацьованими, потребують вдосконалення та подальшого дослідження.
- ДокументБудівництво круп'яного заводу з переробки зерна рису у продукти швидкого приготування(ОНАХТ, кафедра технології переробки зерна, 2021) Пєткова, НадіяАктуальність теми Продуктами переробки рису в Україні є: крупа рисова шліфована, рис подрібнений шліфований, у невеликій кількості виробляють борошно рисове для дитячого харчування пластівці, крохмаль тощо. Однак, при переробці на круп’яних заводах вітчизняного рису за традиційною схемою фактичний вихід крупи складає дещо менше базисного. Відносно менші показники пояснюються наявністю складних механічних операцій з видалення жорстких поверхневих плівок та високою здатністю рису до тріщинуватості, яка в процесі цієї обробки призводить до утворення великої кількості подрібненого ядра, яке є менш цінним продуктом в порівнянні з цілою крупою. Сьогодні передові підприємства для збільшення виходу круп із цілого ядра застосовують процес воднотеплової обробки зерна, який полягає у зволоженні, пропарюванні, сушінні та охолодженні зерна. Дипломна робота складається із вступу, змісту, 7 розділів, висновків, списку використаної літератури та креслень (6 листів формату А1)
- ДокументРозроблення процедур управління невідповідностями виробництва меду натурального акацієвого монофлорного ТМ «Вулик Selected honey»(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Прілєпова, ІринаУ дипломному проекті надано характеристику компанії ТОВ «Inkea», описано її історію з моменту заснування до теперішнього часу, її структуру, сировинну зону і асортимент. Здійснено детальний аналіз технології виробництва товарного меду натурального акацієвого монофлорного ТМ «Вулик Selected honey» на відповідність нормативним вимогам. Наведено схему технохімічного контролю процесу перероблення меду. У результаті аналізу визначено етапи технологічного процесу, на яких можливе виникнення дефектів і здійснення фальсифікації, запропоновано методи їх виявлення та способи попередження. Наведено вимоги до якості та безпечності меду відповідно до чинної нормативної документації, методи контролю показників якості та безпечності. Здійснено ідентифікацію й аналіз небезпечних чинників технології перероблення меду, визначено суттєві небезпечні чинники, встановлено заходи керування ними для запобігання або усунення, чи зниження їх до прийнятного рівня з розроблення плану НАССР і операційних програм передумов. Запропоновано заходи з охорони праці та охорони навколишнього середовища при переробленні.
- ДокументРозробка стратегічних напрямків розвитку виноробних підприємств(ОНАХТ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) РУСЕЦЬКА, АНАСТАСІЯМетою роботи є розробка стратегічних напрямів розвитку виноробних підприємств та визначення їх ефективності. Об’єктом дослідження є процес формування та реалізації стратегії розвитку виноробних підприємств. Предметом дипломного дослідження є – вивчення теоретичних та методологічних аспектів розробки стратегії розвитку та практичні навики її реалізації на підприємстві ТОВ «ПТК Шабо». Методи дослідження. Для проведення досліджень в дипломній роботі були використанні наукові концепції і теоретичні розробки провідних вітчизняних і закордонних вчених в розробці та впроваджені стратегій розвитку на підприємстві. У процесі досліджень застосовувались: метод теоретичного узагальнення та порівняння, метод аналізу результатів, системний метод, метод динаміки, методи PEST та SWOT- аналізу. Кваліфікаційна робота містить 96 сторінок, 18 таблиць, 16 рисунка, 6 формул, 2 додатків. Перелік посилань нараховує 56 найменування.
- Документ«Облік і аудит кредиторської заборгованості на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»(ОНАХТ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2021) Рашкован, ТетянаАНОТАЦІЯ випускної роботи на тему: «Облік і аудит кредиторської заборгованості на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод». У випускній роботі розглянуто теоретичні основи обліку кредиторської забор-гованості, фінансово-економічний аналіз діяльності підприємства та на його основі запропоновані заходи щодо покращення стану розрахунків з кредиторами, розкрито принципи ведення бухгалтерського обліку підприємства та обліку кредиторської за-боргованості на ньому. В першому розділі визначено економічну сутність та основи обліку кредитор-ської заборгованості підприємства, характеристика бухгалтерського обліку госпо-дарських операцій. В другому розділі надається техніко-економічна характеристика та проведено фінансово – економічний аналіз діяльності ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод» за 2018 – 2019 рр., з поглибленим аналізом складу, структури та динаміки кредиторської заборгованості підприємства. В третьому розділі розкривається стан бухгалтерського обліку на підприємстві та обліку кредиторської заборгованості на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод». Висновки вказують на результати проведеного дослідження з питань організа-ції і методики обліку та аналізу кредиторської заборгованості на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод» та рекомендації, щодо удосконалення бух-галтерського обліку кредиторської заборгованості на досліджуваному підприємстві. Випускна робота містить: - текстової частини - 67 стор. - таблиць - 11 - рисунків - 2 - додатків - 3
- ДокументПроектування м’ясожирового корпусу з розробкою забійного цеху по переробці свиней для ТОВ «Гаврилівка» в Одеській області.(ОНАХТ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2021) Погончук, Максим РуслановичУ проекті проведено аналіз сировинної зони, визначена проектована потужність забійного цеху. Розраховано потрібну кількість основної і допоміжної сировини, допоміжних матеріалів. Логічно обґрунтований вибір нового сучасного технологічного обладнання, установлена лінія фірми PEK-MON (Польща) по переробці свиней. Обрана технологічна схема забою і переробки свиней в шкурі. Охарактеризовано вимоги до сировини та готової продукції відповідно до нормативно-технічною документацією. Розраховано кількість основних і допоміжних робітників. Розраховані площі виробничих приміщень і скомпоновані у виробничий корпус. Наведено схему контролю основної і допоміжної сировини, допоміжних матеріалів по ходу виробництва. Розраховані потреби цеху в холодній і гарячій воді, парі, електроенергії. Охарактеризований промисловий майданчик, розраховані площі будівель і споруд на генеральному плані підприємства. Охарактеризовано заходи з охорони праці та екологічна безпека на підприємстві. Розраховані основні техніко-економічні показники проекту.
- ДокументРозвиток підприємницької діяльності кафе "Сумоїст" ФОП "Венгер Мирослава" у сфері індустрії харчування(ОНТУ, кафедра маркетингу, підприємництва і торгівлі, 2021) Ковчак, Євгенобгрунтовано методичні засади бізнес-планування у сфері індустрії харчування, проаналізовано стан підприємницької діяльності ФОП - кафе "Сумоїст", розроблено бізнес-план розвитку підприємницької діяльності на основі реконструкції кафе
- ДокументУправління ефективністю ПАТ «Південна винокурня» та обґрунтування напрямів її підвищення(ОНАХТ, кафедра економіки промисловості, 2021) Горбель, ІринаМетою роботи є дослідження питань ефективності виробництва, виачення теоретичних та методичних підходів до її оцінки та розробка напрямів підвищення на прикл аді підприємства виноробної галузі харчової промисловості України. Об’єктом дослідження є процеси управління ефективністю ПАТ «Південна винокурня». Для проведення дослідження залучені статистичні дані, звітні дані підприємства, закони України, інші нормативні матеріали, а також матеріали електронних сайтів.зн
- Документ«Аналіз роботи морських ГТУ в когенераційних циклах».(ОНАХТ, кафедра компресорів та пневмоагрегатів, 2021) Тихонін, Владислав Андрійович"Актуальність роботи: Останніми роками газотурбінні установки в когенераційному циклі отримують усе більш широке вживання в багатьох країнах світах як енергетичні установки малої і середньої потужності. Дослідження стаціонарних установок ведеться в різних напрямах. Якісний стрибок може бути досягнутий в результаті використання ГТУ в комбінованому циклі, що дозволяє, у свою чергу, не лише збільшити питому потужність і ККД, а і поліпшити екологічну обстановку, збільшити загальний коефіцієнт використання теплоти палива. Тому проведений в роботі аналіз ГТД UGT 6000 морського базування, з елементами термогазодинамічного аналізу, є актуальними для розвитку альтернативного енергопостачання. Мета роботи: Провести аналіз різних схем газотурбінних установок. Виконати термогазодинамічний розрахунок комбінованої газової турбіни, отримані результати представити графічно. Завдання роботи: Виконати термогазодинамічний розрахунок газової турбіни при її роботі на різних видах палива і проаналізувати отриманні результати. Використана методика дослідження: Досягнення поставленої мети здійснювалося за допомогою теоретичного аналізу та узагальнення результатів вже опублікованих робіт. Достовірність результатів підтверджується використовуванням апробованих методик розрахунку ГТУ. "
- Документ«Облік готівкових та безготівкових розрахунків у ТОВ «ДРУЖБА СВК»(ОНАХТ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2021) Ганенко, ЯрославаА Н О Т А Ц І Я випускної роботи на тему: «Облік готівкових та безготівкових розрахунків у ТОВ «ДРУЖБА СВК» Так як існує ризик зловживань коштами, постає питання прийняття управлінських рішень, використання і надходження коштів. Ось чому необхідна правильна організація ведення бухгалтерського обліку грошових коштів, їх еквівалентів та складання Звіту про рух грошових коштів, що допоможе уникнути зловживань у цій сфері. У першому розділі випускної роботи на основі вивчення законів та національних і міжнародних стандартів бухгалтерського обліку розкривається економічна сутність, склад і характеристика готівкових та безготівкових розрахунків . Другий розділ дає повну інформацію про фінансово-економічний стан даного підприємства та фактори які впливають на нього, а також аналіз показників звітного періоду порівняно з попереднім, зокрема аналіз обліку готівкових та безготівкових розрахунків . Стан бухгалтерського та податкового обліку на підприємстві готівкових та безготівкових розрахунків відображений у третьому розділі. Саме в ньому характеризується конкретні положення облікової політики, організація бухгалтерського обліку, укладання звітності відповідно до П(С)БО, кореспондуючі рахунки обліку грошових коштів. Роль коштів на підприємстві є дуже вагомою та різноманітною,так як вони присутні на всіх етапах облікового циклу.Тому контроль за готівковими та безготівкоми розрахунками –це один з ключових моментів господарської діяльності підприємств. Випускна робота містить: текстової частини - 65 с. таблиць - 19
- ДокументТехнологічна експертиза виробництва світлого нефільтрованого пива в умовах виробництва Bohemian Kings Beer, м. Одеса(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Корнецова, КатеринаПиво — слабоалкогольний напій, отриманий шляхом бродіння. Завдяки приємному смаку, тонізуючій дії, пиво має великий попит у населення. Будучи слабкоалкогольним напоєм, пиво в багатьох країнах виступає суперником міцних алкогольних напоїв. Проведення технологічної експертизи процесу виробництва світлого нефільтрованого пива дає змогу: по-перше, досконально ознайомитися з даним технологічним процесом та визначенням показників якості світлого нефільтрованого пива та сировиною для його отримання, по-друге, застосувати здобуті теоретичні знання в розробці НАССР-плану на підприємстві «Bohemian Kings Beer» та розробити додаткові рекомендації дляпідвищення його ефективності. Мета дипломного проекту: розглянути методи проведення контролю якості та технологічну експертизу світлого нефільтрованого пива. Для досягнення поставленої мети визначені такі завдання: охарактеризуватипідприємство; провести аналіз сировини; провести аналіз технологічного процесу виробництва світлого нефільтрованого пива; розробити НАССР-план та визначити критичні контрольні точки виробництва світлого нефільтрованого пива; визначити точки технохімічного та мікробіологічного контролю; провести аналіз лабораторії підприємства; вивчення нормативної документації. Робота оформлена у вигляді розрахунково-пояснювальної записки та графічної частини і повністю відповідає вимогам кафедри ХХіЕ та методичним вказівкам виконання дипломного проектування. Дипломний проект містить: 112 сторінок, 29 таблиць, 8 рисунків, 3 додатка, 47 літературних джерел. Графічний матеріал представлений на 4 листах.
- ДокументФормування комунікативної політики ПП «Євро-Вектор»(ОНАХТ, кафедра маркетингу, підприємництва і торгівлі, 2021) Бєлова, ІринаАктуальність теми обумовлена тим, що в сучасних умовах ринкової економіки використання лише основних засобів виведення та просування товару на ринок (виготовлення якісної продукції, встановлення конкурентоспроможної ціни тощо) є недостатнім. Зважаючи на теперішній асортимент аналогічних за якостями продуктів, такий товар залишиться непоміченим кінцевим споживачем. Тому ефективний вихід товару на ринок та його подальше просування неможливі без інтенсивного використання комплексу маркетингових комунікацій, що спрямовується на інформування, переконання, нагадування споживачам про товар, підтримку збуту, а також створення позитивного іміджу підприємства, ефективної реклами, яка є складовою маркетингової комунікації. Метою кваліфікаційної роботи є аналіз функціонування та вдосконалення комунікаційної політики ПП «ЕВРО-ВЕКТОР» (Юридична компанія). Для досягнення цієї мети необхідно вирішити наступні завдання: - вивчити теоретичні основи маркетингової комунікаційної політики; - навести характеристику підприємства; - проаналізувати маркетингове середовище підприємства; - проаналізувати комунікаційну політику підприємства та його основних конкурентів; - розробити пропозиції щодо вдосконалення комунікаційної політики на послуги підприємства. Об’єктом кваліфікаційної роботи є маркетингово-комунікаційна політика підприємства ПП «ЕВРО-ВЕКТОР» (Юридична компанія). Предметом дослідження у роботі є процес формування дієвої маркетингово-комунікаційної політики підприємства ПП «ЕВРО-ВЕКТОР» (Юридична компанія).
- ДокументВплив відходів нафтопереробки (нафтошламів) на навколишнє середовище(ОНАХТ, Теплофізики та прикладної екоології, 2021) Бєлік, Маргарита"Об’єкт дослідження – шлами нафтопереробки, які утворюються на підприємстві (Лукойл-Одеський нафтопереробний завод) Предмет дослідження – джерела утворення і токсичні властивості нафтовмісних шламів Мета роботи – розрахунок основного обладнання, в якому утворюються нафтошлами, та вибір методів утилізації отриманих відходів. У дипломному проекті описуються загальні відомості про нафтошлами, розглядаються причини утворення нафтового шламу на підприємстві, аналізуються методи та способи утилізації нафтошламових відходів, надаються обґрунтування доцільності методу очищення стічних вод. В роботі наведені розрахунки обладнання для очищення, виконано розрахунки збитків, які використано при еколого-економічному обґрунтуванні. "
- ДокументПроектування ковбасного цеху для ТОВ «Гаврилівка» з передбаченням халяльної продукції(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Ткаченка, Святослава МиколайовичаУ проекті передбачаються заходи щодо будівництва виробничих приміщень, необхідних для нормального виконання технологічних операцій для виготовлення ковбас «Halal». У проекті виконані всі необхідні технологічні розрахунки. Засновані обрані технологічні схеми виробництво продукції з урахуванням особливостей технологічної обробки. Підібране для встановлення сучасне технологічне обладнання. Дане обладнання не тільки дозволить підвищити продуктивність праці й потоковість виробництва, але й поліпшить санітарно-гігієнічні показники виробництва в цілому. Відповідно обраним технологічним схема виробництва виконанні розрахунки необхідної кількості основної сировини й допоміжних матеріалів, готової продукції; розрахунки кількості площ, робочого персоналу, кількість витрат, необхідних для нормального здійснення всіх технологічних операцій. Виконанні необхідні техніко-економічні розрахунки і доведена доцільність будівництва ковбасного цеху. Розглянуті запропоновані заходи щодо охорони праці робітників, організації безпечної роботи людей у відділення ковбасного цеху. Даний аналіз небезпечних і шкідливих виробничих факторів і запропоновані заходи щодо їх усунення.