Ступінь вищої освіти "Бакалавр" (Higher education degree Bachelor's)
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Ступінь вищої освіти "Бакалавр" (Higher education degree Bachelor's) за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 2490
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРазработка белково-жировых эмульсий с использованием купажированных растительных масел(2016) Котляр, Е. А.В мясоперерабатывающей промышленности большое внимание уделяется технологиям изделий из тонкоизмельченного фарша с использованием эмульсий на основе растительных или животных белков, а также жирового сырья, которое нельзя ввести в фарш в значительном количестве в свободном виде, например, купажированные растительные масла. Применение белково-жировых эмульсий является гарантированным средством предупреждения потерь влаги при тепловой обработке. Для снижения калорийности мясных изделий предлагается добавлять в количестве 30% эмульсию типа масло/вода, содержащую животный белок и купажированные растительные масла вместо жира или жирной свинины.
- ДокументПроект гриль-ресторану з літнім майданчиком у Суворівському р-ні м. Одеси(ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2021) Халілов, Шірван Шахбаз оглиАктуальність теми. Харчування – це не тільки торгівля і виробництво разом – у єдиному зв’язку з ним знаходиться і сфера обслуговування, виконання замовлень, доставка, тощо. Зміцнення матеріально – технічної бази галузі пов'язане з удосконаленням проектування, розробкою нових проектів. У більшості міст аж до сьогоднішнього дня основна маса підприємств розміщується, як правило, в центрі міста і на основних магістралях, в той час як у багатьох житлових масивах таких підприємств недостатньо. В окремих районах деяких міст не вистачає ресторанів, їдалень, кафе, закусочних. Місткість підприємств не достатня. Приготування їжі на тліючих вугіллі - історично перший, найбільш природний спосіб обробки продуктів. Все, що приготовлено в грилі, не тільки смачно, але і корисно. На відміну від смажених і навіть тушкованих, ці страви легко засвоюються організмом. Метою дипломного проекту є «Проект гриль-ресторану з літнім майданчиком у Суворівському р-ні м. Одеси» Відповідно до поставленої мети визначено наступні задачі: досконало вивчити існуючі асортименти страв, які готують на грілі; скласти меню, з додаванням фірмових страв; розрахувати сировинну відомість; скласти виробничу програму ресторану та встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення; на основі виробничої програми, провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів ресторану (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві; - розрахувати показники економічної ефективності будівництва ресторану та встановлення термінів окупності проекту
- ДокументПроектування ковбасного цеху потужністю з розробкою шприцювального, термічного та пакувального відділень для ТОВ Одесспродкомплекс в Одеській області.(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Залізняк, Анастасія АнатолівнаПредставлено дипломний проект виконано в повному об'ємі на …сторінках друкарського тексту розрахунково-пояснювальної записки і 7 листах графічного матеріалу. У проекті наведений аналіз сировинної зони, визначена змінна потужність цеху. На підставі обґрунтованої потужності вибраний асортимент продукції. Розрахована потрібна кількість основної і допоміжної сировини, допоміжних матеріалів. Логічно обґрунтований вибір нового сучасного технологічного устаткування, розрахована його потрібна кількість. Планується випуск широкого асортименту ковбас за всіма групами, будуть введені в виробництво напівкопчені та варено-копчені ковбаси. Охарактеризовані вимоги до сировини і готової продукції відповідно до нормативно-технічної документації. Розрахована кількість основних і допоміжних робітників. Розраховані площі виробничих приміщень відповідно до збільшеної потужності і скомпоновані у виробничий корпус. Приведена схема контролю основної і допоміжної сировини, допоміжних матеріалів по ходу виробництва. Розраховані потреби цеху в холодній і гарячій воді, парі, електроенергії. Охарактеризований промисловий майданчик, розраховані площі будівель і споруд на генеральному плані підприємства.
- ДокументПроект загальнодоступної їдальні у м. Лубни Полтавської обл.(ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2021) Анточ, ДмитроМода на здоровий спосіб життя потрохи докотилася і до України. Принаймні в Києві за останні роки почали активно відкриватися різноманітні кафе та магазини для тих, хто перейшов на рослинну їжу. Сучасний спосіб життя, сидяча робота, і невідомість того, що ми насправді їмо – краща пропаганда здорового способу життя. За словами дієтологів, це логічний наслідок ситуації в світі, за якої з 84 найбільш поширених захворювань більше третини пов’язані з неправильним харчуванням. Мода на натуральність потрохи докотилась і до України. В Києві та Львові поступово відкриваються вегетаріанські кафе і навіть фаст-фуди. Тут замість м'ясної котлети в гамбургер кладуть овочі, а в рол – помідори та сир фета. З чого почати в першу чергу потрібно визначитися з приміщенням. Потрібно враховувати, що виручка їдальні, особливо в перший час, може не покривати високої орендної плати, тому є сенс ставити не на місце розташування, а на поєднання ціна-якість. Щодо інтер’єру, то вважається, що в таких закладах найбільш гармонійно поєднуватимуться натуральні матеріали: дерево, камінь, текстиль. Устаткування кухні та складу не сильно відрізняється від будь-якого іншого ресторанного господарства. Але варто врахувати більшу кількість свіжих овочів у меню, тому необхідно запастися і великою, у порівнянні з традиційним кафе, кількістю холодильників для зберігання овочів і вакуумними упаковками. Стратегія даного проекту полягає у ідентифікації і освоєнні власної ніші на ринку підприємств ресторанного господарства. Це дозволить визначити коло партнерів, вести моніторинг та створити клієнтську базу. Для цього планується використовувати розсилання рекламних оголошень всіма доступними способами, створення та підтримка іміджу підприємства з високим рівнем корпоративної культури, розміщення рекламного продукту на телебаченні, радіо у друкованих засобах масової інформації, в тому числі спеціалізованих періодичних виданнях. Одним із пріоритетних напрямків формування конкурентних переваг в даному проекті загальнодоступної їдальні буде боротьба за кількість покупців та впізнаваність торгової марки. Наявність вдалого бренду допоможе не тільки збільшити ефективність взаємодії з клієнтами, рекламодавцями, постачальниками та інвесторами, але і збільшити кредит довіри потенційних клієнтів. Також буде розроблена гнучка система ціноутворення в залежності від обсягів та частоти покупок, що забезпечить постійних споживачів. Отже, загальнодоступна їдальня повинно забезпечити стабільне зростання частки ринку, та підтримувати відмінну ділову репутацію Метою дипломного проекту є створення проекту загальнодоступної їдальні. Завдання роботи: 1. Розробити концепцію проекту та розробити меню відповідно до тематики закладу. 2. Скласти виробничу програму загальнодоступної їдальні і встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення. 3. Провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); 4. Розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві. 5. Розрахувати показники економічної ефективності проекту загальнодоступної їдальні й встановити рівень рентабельності, середній чек закладу та термін окупності проекту.
- ДокументРозробка стратегії диверсифікації ПП «Хаджибей - 2005»(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) БРИЖАК, АЛІНАЗростання темпів науково-технічного прогресу, збільшення конкуренції на ринку, глобалізація економіки в світі та її зміни що до кризових явищ приводить до пошуку нових шляхів зниження кон'юнктурних коливань ризиків і підвищення конкурентоспроможності компаній. В цих умовах організаціям приходиться майже завжди розраховувати на власні сили, находячи вихід з цих проблем за рахунок зменшення витрат, ризиків та збільшення поля діяльності в сторону більшого і стабільнішого попиту. Диверсифікація виробництва є одним із способів втілення в життя все вищесказане, а саме як спосіб покращення і оновлення асортименту виробництва, зменшення залежності фірми від вузької товарної номенклатури, сприяння в інноваційній діяльності підприємства. Розгляду проблем диверсифікації діяльності підприємств, які працюють у сфері інформаційного забезпечення транспортних послуг не приділяється належної уваги. В той же час необхідним стає удосконалення різноманітних механізмів посилення конкурентних переваг таких підприємств та пошук нових підходів для їх забезпечення стратегічними інструментами, які б дозволяли досягати поставлених цілей в умовах нестабільності та швидко змінюваного середовища. Таким чином, незважаючи на значну зацікавленість вчених та дослідників до зазначеної проблематики протягом останнього часу, деякі аспекти залишаються недостатньо опрацьованими, потребують вдосконалення та подальшого дослідження.
- ДокументБудівництво круп'яного заводу з переробки зерна рису у продукти швидкого приготування(ОНАХТ, кафедра технології переробки зерна, 2021) Пєткова, НадіяАктуальність теми Продуктами переробки рису в Україні є: крупа рисова шліфована, рис подрібнений шліфований, у невеликій кількості виробляють борошно рисове для дитячого харчування пластівці, крохмаль тощо. Однак, при переробці на круп’яних заводах вітчизняного рису за традиційною схемою фактичний вихід крупи складає дещо менше базисного. Відносно менші показники пояснюються наявністю складних механічних операцій з видалення жорстких поверхневих плівок та високою здатністю рису до тріщинуватості, яка в процесі цієї обробки призводить до утворення великої кількості подрібненого ядра, яке є менш цінним продуктом в порівнянні з цілою крупою. Сьогодні передові підприємства для збільшення виходу круп із цілого ядра застосовують процес воднотеплової обробки зерна, який полягає у зволоженні, пропарюванні, сушінні та охолодженні зерна. Дипломна робота складається із вступу, змісту, 7 розділів, висновків, списку використаної літератури та креслень (6 листів формату А1)
- ДокументРозроблення процедур управління невідповідностями виробництва меду натурального акацієвого монофлорного ТМ «Вулик Selected honey»(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Прілєпова, ІринаУ дипломному проекті надано характеристику компанії ТОВ «Inkea», описано її історію з моменту заснування до теперішнього часу, її структуру, сировинну зону і асортимент. Здійснено детальний аналіз технології виробництва товарного меду натурального акацієвого монофлорного ТМ «Вулик Selected honey» на відповідність нормативним вимогам. Наведено схему технохімічного контролю процесу перероблення меду. У результаті аналізу визначено етапи технологічного процесу, на яких можливе виникнення дефектів і здійснення фальсифікації, запропоновано методи їх виявлення та способи попередження. Наведено вимоги до якості та безпечності меду відповідно до чинної нормативної документації, методи контролю показників якості та безпечності. Здійснено ідентифікацію й аналіз небезпечних чинників технології перероблення меду, визначено суттєві небезпечні чинники, встановлено заходи керування ними для запобігання або усунення, чи зниження їх до прийнятного рівня з розроблення плану НАССР і операційних програм передумов. Запропоновано заходи з охорони праці та охорони навколишнього середовища при переробленні.
- ДокументРозробка стратегічних напрямків розвитку виноробних підприємств(ОНАХТ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) РУСЕЦЬКА, АНАСТАСІЯМетою роботи є розробка стратегічних напрямів розвитку виноробних підприємств та визначення їх ефективності. Об’єктом дослідження є процес формування та реалізації стратегії розвитку виноробних підприємств. Предметом дипломного дослідження є – вивчення теоретичних та методологічних аспектів розробки стратегії розвитку та практичні навики її реалізації на підприємстві ТОВ «ПТК Шабо». Методи дослідження. Для проведення досліджень в дипломній роботі були використанні наукові концепції і теоретичні розробки провідних вітчизняних і закордонних вчених в розробці та впроваджені стратегій розвитку на підприємстві. У процесі досліджень застосовувались: метод теоретичного узагальнення та порівняння, метод аналізу результатів, системний метод, метод динаміки, методи PEST та SWOT- аналізу. Кваліфікаційна робота містить 96 сторінок, 18 таблиць, 16 рисунка, 6 формул, 2 додатків. Перелік посилань нараховує 56 найменування.
- Документ«Облік і аудит кредиторської заборгованості на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»(ОНАХТ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2021) Рашкован, ТетянаАНОТАЦІЯ випускної роботи на тему: «Облік і аудит кредиторської заборгованості на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод». У випускній роботі розглянуто теоретичні основи обліку кредиторської забор-гованості, фінансово-економічний аналіз діяльності підприємства та на його основі запропоновані заходи щодо покращення стану розрахунків з кредиторами, розкрито принципи ведення бухгалтерського обліку підприємства та обліку кредиторської за-боргованості на ньому. В першому розділі визначено економічну сутність та основи обліку кредитор-ської заборгованості підприємства, характеристика бухгалтерського обліку госпо-дарських операцій. В другому розділі надається техніко-економічна характеристика та проведено фінансово – економічний аналіз діяльності ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод» за 2018 – 2019 рр., з поглибленим аналізом складу, структури та динаміки кредиторської заборгованості підприємства. В третьому розділі розкривається стан бухгалтерського обліку на підприємстві та обліку кредиторської заборгованості на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод». Висновки вказують на результати проведеного дослідження з питань організа-ції і методики обліку та аналізу кредиторської заборгованості на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод» та рекомендації, щодо удосконалення бух-галтерського обліку кредиторської заборгованості на досліджуваному підприємстві. Випускна робота містить: - текстової частини - 67 стор. - таблиць - 11 - рисунків - 2 - додатків - 3
- ДокументПроектування м’ясожирового корпусу з розробкою забійного цеху по переробці свиней для ТОВ «Гаврилівка» в Одеській області.(ОНАХТ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2021) Погончук, Максим РуслановичУ проекті проведено аналіз сировинної зони, визначена проектована потужність забійного цеху. Розраховано потрібну кількість основної і допоміжної сировини, допоміжних матеріалів. Логічно обґрунтований вибір нового сучасного технологічного обладнання, установлена лінія фірми PEK-MON (Польща) по переробці свиней. Обрана технологічна схема забою і переробки свиней в шкурі. Охарактеризовано вимоги до сировини та готової продукції відповідно до нормативно-технічною документацією. Розраховано кількість основних і допоміжних робітників. Розраховані площі виробничих приміщень і скомпоновані у виробничий корпус. Наведено схему контролю основної і допоміжної сировини, допоміжних матеріалів по ходу виробництва. Розраховані потреби цеху в холодній і гарячій воді, парі, електроенергії. Охарактеризований промисловий майданчик, розраховані площі будівель і споруд на генеральному плані підприємства. Охарактеризовано заходи з охорони праці та екологічна безпека на підприємстві. Розраховані основні техніко-економічні показники проекту.
- Документ«Облік готівкових та безготівкових розрахунків у ТОВ «ДРУЖБА СВК»(ОНАХТ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2021) Ганенко, ЯрославаА Н О Т А Ц І Я випускної роботи на тему: «Облік готівкових та безготівкових розрахунків у ТОВ «ДРУЖБА СВК» Так як існує ризик зловживань коштами, постає питання прийняття управлінських рішень, використання і надходження коштів. Ось чому необхідна правильна організація ведення бухгалтерського обліку грошових коштів, їх еквівалентів та складання Звіту про рух грошових коштів, що допоможе уникнути зловживань у цій сфері. У першому розділі випускної роботи на основі вивчення законів та національних і міжнародних стандартів бухгалтерського обліку розкривається економічна сутність, склад і характеристика готівкових та безготівкових розрахунків . Другий розділ дає повну інформацію про фінансово-економічний стан даного підприємства та фактори які впливають на нього, а також аналіз показників звітного періоду порівняно з попереднім, зокрема аналіз обліку готівкових та безготівкових розрахунків . Стан бухгалтерського та податкового обліку на підприємстві готівкових та безготівкових розрахунків відображений у третьому розділі. Саме в ньому характеризується конкретні положення облікової політики, організація бухгалтерського обліку, укладання звітності відповідно до П(С)БО, кореспондуючі рахунки обліку грошових коштів. Роль коштів на підприємстві є дуже вагомою та різноманітною,так як вони присутні на всіх етапах облікового циклу.Тому контроль за готівковими та безготівкоми розрахунками –це один з ключових моментів господарської діяльності підприємств. Випускна робота містить: текстової частини - 65 с. таблиць - 19
- ДокументТехнологічна експертиза виробництва світлого нефільтрованого пива в умовах виробництва Bohemian Kings Beer, м. Одеса(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Корнецова, КатеринаПиво — слабоалкогольний напій, отриманий шляхом бродіння. Завдяки приємному смаку, тонізуючій дії, пиво має великий попит у населення. Будучи слабкоалкогольним напоєм, пиво в багатьох країнах виступає суперником міцних алкогольних напоїв. Проведення технологічної експертизи процесу виробництва світлого нефільтрованого пива дає змогу: по-перше, досконально ознайомитися з даним технологічним процесом та визначенням показників якості світлого нефільтрованого пива та сировиною для його отримання, по-друге, застосувати здобуті теоретичні знання в розробці НАССР-плану на підприємстві «Bohemian Kings Beer» та розробити додаткові рекомендації дляпідвищення його ефективності. Мета дипломного проекту: розглянути методи проведення контролю якості та технологічну експертизу світлого нефільтрованого пива. Для досягнення поставленої мети визначені такі завдання: охарактеризуватипідприємство; провести аналіз сировини; провести аналіз технологічного процесу виробництва світлого нефільтрованого пива; розробити НАССР-план та визначити критичні контрольні точки виробництва світлого нефільтрованого пива; визначити точки технохімічного та мікробіологічного контролю; провести аналіз лабораторії підприємства; вивчення нормативної документації. Робота оформлена у вигляді розрахунково-пояснювальної записки та графічної частини і повністю відповідає вимогам кафедри ХХіЕ та методичним вказівкам виконання дипломного проектування. Дипломний проект містить: 112 сторінок, 29 таблиць, 8 рисунків, 3 додатка, 47 літературних джерел. Графічний матеріал представлений на 4 листах.
- ДокументФормування комунікативної політики ПП «Євро-Вектор»(ОНАХТ, кафедра маркетингу, підприємництва і торгівлі, 2021) Бєлова, ІринаАктуальність теми обумовлена тим, що в сучасних умовах ринкової економіки використання лише основних засобів виведення та просування товару на ринок (виготовлення якісної продукції, встановлення конкурентоспроможної ціни тощо) є недостатнім. Зважаючи на теперішній асортимент аналогічних за якостями продуктів, такий товар залишиться непоміченим кінцевим споживачем. Тому ефективний вихід товару на ринок та його подальше просування неможливі без інтенсивного використання комплексу маркетингових комунікацій, що спрямовується на інформування, переконання, нагадування споживачам про товар, підтримку збуту, а також створення позитивного іміджу підприємства, ефективної реклами, яка є складовою маркетингової комунікації. Метою кваліфікаційної роботи є аналіз функціонування та вдосконалення комунікаційної політики ПП «ЕВРО-ВЕКТОР» (Юридична компанія). Для досягнення цієї мети необхідно вирішити наступні завдання: - вивчити теоретичні основи маркетингової комунікаційної політики; - навести характеристику підприємства; - проаналізувати маркетингове середовище підприємства; - проаналізувати комунікаційну політику підприємства та його основних конкурентів; - розробити пропозиції щодо вдосконалення комунікаційної політики на послуги підприємства. Об’єктом кваліфікаційної роботи є маркетингово-комунікаційна політика підприємства ПП «ЕВРО-ВЕКТОР» (Юридична компанія). Предметом дослідження у роботі є процес формування дієвої маркетингово-комунікаційної політики підприємства ПП «ЕВРО-ВЕКТОР» (Юридична компанія).
- ДокументПроектування ковбасного цеху для ТОВ «Гаврилівка» з передбаченням халяльної продукції(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Ткаченка, Святослава МиколайовичаУ проекті передбачаються заходи щодо будівництва виробничих приміщень, необхідних для нормального виконання технологічних операцій для виготовлення ковбас «Halal». У проекті виконані всі необхідні технологічні розрахунки. Засновані обрані технологічні схеми виробництво продукції з урахуванням особливостей технологічної обробки. Підібране для встановлення сучасне технологічне обладнання. Дане обладнання не тільки дозволить підвищити продуктивність праці й потоковість виробництва, але й поліпшить санітарно-гігієнічні показники виробництва в цілому. Відповідно обраним технологічним схема виробництва виконанні розрахунки необхідної кількості основної сировини й допоміжних матеріалів, готової продукції; розрахунки кількості площ, робочого персоналу, кількість витрат, необхідних для нормального здійснення всіх технологічних операцій. Виконанні необхідні техніко-економічні розрахунки і доведена доцільність будівництва ковбасного цеху. Розглянуті запропоновані заходи щодо охорони праці робітників, організації безпечної роботи людей у відділення ковбасного цеху. Даний аналіз небезпечних і шкідливих виробничих факторів і запропоновані заходи щодо їх усунення.
- Документ«Методика формування показників фінансової звітності в системі бухгалтерського обліку в ПрАТ «ЄННI ФУДЗ»(ОНАХТ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2021) Мусафір, ВалеріяАНОТАЦІЯ на випускну роботу на тему: «Методика формування показників фінансової звітності в системі бухгалтерського обліку в ПрАТ «ЄННI ФУДЗ» Випускна робота присвячена вивченню складу та методики укладання форм річної фінансової звітності харчових підприємств України та аналізу її показників. В першому розділі наведено основні теоретичні положення щодо принципів укладання, структури та складу фінансової звітності підприємства за П(С)БО та М(С)ФЗ та внутрішньогосподарському контролю (аудиту) достовірності їх показників. Другий розділ присвячено загальній характеристиці підприємства ПрАТ «ЄННІ ФУДЗ» та аналізу фінансового стану за даними фінансової звітності. В третьому розділі випускної роботи досліджувалась методика укладання показників різних форм фінансової звітності за даними підприємства. Випускна робота має: текстової частини – 84 стор., 25 таблиць, 6 рисунків та 1 додаток.
- ДокументФормування стратегії соціально-економічного розвитку Суворовської селищної Ради Ізмаїльського району Одеської області(ОНАХТ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) МАРКОВА, ДАР’ЯМетою дослідження є аналіз теоретико-методологічних основ стратегічного планування на місцевому рівні, умови створення та розробка стратегії економічного та соціального розвитку Суворовської ОТГ до 2025 року. Об’єктом дослідження є процес розробки стратегії економічного розвитку Суворовської ОТГ. Предметом дослідження є теоретичні, методологічні та прикладі аспекти стратегічного планування на місцевому рівні. Методи дослідження. Методологічною основою роботи є діалектичний метод пізнання та системний підхід до вивчення економічних явищ; теоретичною базою - положення сучасної економічної теорії, наукові праці українських і зарубіжних учених, присвячені проблемам стратегічного планування. У процесі досліджень застосовувались: метод теоретичного узагальнення та порівняння, індукції та дедукції, системний метод, метод синтезу та методи аналізу та динаміки. Кваліфікаційна робота містить 75 сторінок, 12 таблиць, 19 рисунків. Перелік посилань нараховує 69 найменувань.
- ДокументРозробка конкурентної стратегії ресторану "Morgan" ТОВ "Харекаді»(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) ГОЛIНСЬКА, ЕМЕЛIНАМетою дослідження є розроблення та обґрунтування конкурентної стратегії підприємств ресторанного бізнесу. Об’єктом дослідження є процеси формування та реалізації конкурентної стратегії підприємств ресторанного бізнесу. Предметом дослідження є науко-теоретичні, методичні та практичні аспекти розробки конкурентної стратегії ресторану «Morgan» ТОВ «Харекаді». Методи дослідження. Теоретичною і методологічною основою проведених досліджень стали наукові концепції і теоретичні розробки провідних вітчизняних і закордонних учених в царині розробки конкурентної стратегії. У процесі досліджень застосовувалась сукупність загальних та специфічних наукових методів, а саме: діалектичний, абстрактно-логічний, індукції і дедукції, історичний, функціонально-вартісний і порівняльний аналіз і синтез, метод економіко-статистичних угруповань, метод вагових коефіцієнтів, багатокутник конкурентоспроможності та ін.; системний підхід, використаний при розгляді питань визначення напрямків формування конкурентної стратегії діяльності суб’єкту господарювання; метод експертних оцінок. Для отримання аналітичної інформації були використані дані статистичної звітності, внутрішньої, зокрема, бухгалтерської звітності ресторану «Morgan» ТОВ «Харекаді». Кваліфікаційна робота містить 96 сторінки, 12 таблиць, 11 рисунків, . Перелік посилань нараховує 66 найменувань.
- ДокументРозробка стратегічного набору кав’ярні «Кофевари» ФОП «Волошина Д.І.»(ОНАХТ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) МИРМИР, АЛЬБІНААктуальність дослідження. Зростання світового попиту на каву відбувається за рахунок ринків, що розвиваються, до яких повною мірою відноситься Україна. Такі тенденції роблять ринок України привабливим як з боку виробників і постачальників, так і з боку сегмента HoReCa.(готель, ресторан, кафе). Втім, незважаючи на високі темпи зростання, Україна займає поки четверте місце в Європі за кількістю випитих чашок кави: в середньому, українець споживає одну чашку в день, в той час як в Європі цей показник сягає трьох чашок. В роботі розглянуто процес розробки стратегічного набору кав’ярні «Кофевари» ФОП «Волошина Д.І.», шляхом роботизації процесу приготування та відпуску кави споживачам Метою роботи є розробка стратегічного набору кав’ярня «Кофевари» ФОП «Волошина Д.І.». на період запровадження пандемії в Україні. Методи дослідження. Теоретичною і методичною основою проведених досліджень стали наукові концепції і теоретичні розробки провідних вітчизняних і закордонних учених в галузі розробки стратегічного набору харчових підприємств. У процесі досліджень застосовувались: методи індукції і дедукції, системний метод, метод синтезу та аналізу, метод теоретичного узагальнення та порівняння. Практична значущість кваліфікаційної роботи. Запропоновані у роботі пропозиції, щодо формування стратегічного набору кав’ярня «Кофевари» ФОП «Волошина Д.І.» в період пандемії можуть бути використані на практиці на підприємствах харчової галузі. Кваліфікаційна робота першого (бакалаврського) ступеня вищої освіти містить 91 сторінок, 19 таблиць, 2 рисунки.. Перелік посилань нараховує найменувань
- ДокументУдосконалення організаційного механізму здійснення консалтингової діяльності ФОП «Зглавуца А.В.»(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) БУКУР, ДАНИЛОПандемія коронавируса COVID-19 поставила підприємства і організації, як в Україні, так і в світі в умови ризику невизначеності. Це стосується не тільки ситуації з зупинкою цілого ряду підприємств на невизначений час, але і проблем з постачанням сировини, контактів з партнерами, забезпечення співробітників доходом в період самоізоляції, створення умов для віддаленої роботи персоналу (при можливості). У зв'язку з цим перед більшістю підприємств постала проблема перетворення і адаптації стратегії планування діяльності, з урахуванням виниклої ризику невизначеності. Слід зазначити, що в цілому, ризик невизначеності, з одного боку враховується при розробці довгострокових стратегій розвитку підприємств, але з іншого – досить складно прогнозується, що не дозволяє оперативно вживати необхідних заходів для мінімізації цього ризику. Досить важливою, на думку багатьох авторів, виступає такий захід, як призначення осіб і формування команд, відповідальних за прийняття управлінських рішень в нестандартних умовах. Залежно від масштабу підприємства або організації призначається особа, яка буде відповідати за постановку цілей діяльності підприємства в умовах невизначеності, розробку планів екстреного реагування на зовнішні чинники, і забезпечення оперативного прийняття рішень і контролю їх виконання в умовах надзвичайних ситуацій. Таким чином, дана міра відповідає сучасним умовам існування підприємств і організацій – їх діяльності в ринковій, гібертурбулентному, важко передбачуваною середовищі. Однак в умовах пандемії вказана міра дозволяє створити умови для оперативного реагування підприємств на виникаючі ризики в умовах ситуації невизначеності. Досить часто підкреслюється необхідність такого кроку, як оцінка ризиків і уточнення планів і інструментів екстреного реагування підприємства на непередбачувані умови зовнішнього середовища, а також управління персоналом в таких умовах в частині розподілу обов'язків і розподілу робочих одиниць. Саме тому для розробки компетентної стратегії бажано залучати консалтингові компанії, які запропонують рішення розроблені під конкретне підприємство. Однак й консалтингові компанії потребують антикризових стратегій для розвитку, чому й була присвячена робота. Саме тому, метою дипломної роботи стала розробка теоретичних положень та практичних рекомендацій з розробки стратегії управління для консалтингової компанії з метою зменшення впливу пандемії короновірусу Covid-19 на діяльність компанії.
- Документ«Проектування цеху з виробництва швидкозаморожених страв з використанням інноваційних технологій для ПП Фірми "Гармаш" в Одеській області потужністю 100 тис. шт/зміну»(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Семенець, Роксолана АнатоліївнаВ проекті підібрані технологічні схеми виробництва продукції, здійснений підбір сучасного високопродуктивного обладнання з високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Проведені розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснений розрахунок площ виробничих приміщень і виробничих працівників. Розроблені архітектурно-будівельний розділ, розділи охорони праці і екологічної безпеки.