Презентації (Presentations)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Презентації (Presentations) за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументBiotransformation of cereal raw materials in functional foods and supplements(2008) Kaprelyants, L.V.В роботі були розроблені нові біотехнологічні методи для переробки зернової сировини та побічних продуктів у продуктах харчування і біологічно активні добавки, а також збагачувальні речовини та функціональна їжа: ізольовані з харчових волокон, β-глюкани, ферментовані зернові продукти, зернові біопродукти, стійкі крохмалі, пребіотики, модифіковані геміцелюлози, збагачуючі білок агенти.
- ДокументСистема технологій зберігання зерна та його переробки в хлібобулочні, харчові та кормові продукти(Одеська національна академія харчових технологій, 2015) Єгоров, Б. В.; Гапонюк, О. І.; Бурдо, О. Г.; Станкевич, Г. М.; Іоргачова, К. Г.; Ковбаса, В. М.; Дробот, В. І.; Буценко, І. М.; Гулавський, В. Т.; Жукотанський, О. В.Мета роботи – підвищення ефективності зберігання зерна і використання його природного поживного та енергетичного потенціалу та продуктивності транспортно-технологічних операцій шляхом створення системи технологій післязбиральної обробки і сушіння зерна та його переробки в оздоровчі хлібобулочні, харчові і високопродуктивні кормові продукти. Концепція роботи полягає у застосуванні системного підходу до вирішення проблем удосконалення технологій післязбиральної обробки, сушіння і зберігання зерна та його подальшої переробки в хлібобулочні, харчові і кормові продукти на основі застосування принципів ефективного використання енергій і розвитку методології оцінки ефективності та збільшення продуктивності транспортно-технологічних потоків і процесів в екологічно чистих і вибухобезпечних умовах.
- ДокументФункціональні продукти і нутрицевтики – сучасні підходи харчової науки(2016) Капрельянц, Л. В.Представлені напрямки досліджень в харчовій науці, зокрема, розглянуті особливості сучасного раціону харчування, роль функціональних продуктів в раціоні; досліджені фізіологічні потреби людини в макро- і мікронутрієнтах; розроблені напрями використання ферментів і мікроорганізмів при виробництві функціональних зернових продуктів; розроблені технології створення нових фізіологічно функціональних інгредієнтів і шляхи впровадження їх на ринок.
- ДокументОсобливості технології приготування желе з коріння селери(Одеська національна академія харчових технологій, 2017) Голінська, Я. А.; Біленька, І. Р.Викладені основні перспективи використання нетрадиційної сировини – соку селери для приготування желе, обґрунтовано вибір інших складових компонентів готового продукту. У процесі досліджень було розроблено технологію желе (в асортименті). Досліджено фізико-хімічні та мікробіологічні властивості готового продукту. Проведена експертна оцінка желе за органолептичними показниками та побудовані профілограми якості трьох зразків продукту. Встановлено, що розроблені желе мають належні фізико-хімічні показники та безпечні з мікробіологічної точки зору.
- ДокументДослідження мікропартикуляту сироваткових білків як імітатора жиру за органолептичними та реологічними показниками(Одеська національна академія харчових технологій, 2017) Тележенко, Л. М.; Дідух, Г. В.; Капчан, В. І.Запропоновано виробництво соусів з використанням мікропартикуляту сироваткових білків, який імітує жир, але не містить його. Ступінь заміни жиру на імітатор може бути різним, аж до повного його виключення. При цьому досягається ідентична консистенція продукту та високі смакові властивості. Такий ефект повинен утворювати сироватковий білок, мікрогранули якого формують частинки білка, що надають продукту маслянисту та мастку консистенцію. Тому необхідно провести дослідження та визначити реологічні та органолептичні показники імітатора жиру.
- ДокументОдеська національна академія харчових технологій. «Твої знання, успіх та впевненість»(Одеська національна академія харчових технологій, 2019)Представлено нові методи ОНАХТ у залученні абітурієнтів : профорієнтація школярів, співпраця з Департаментом освіти і науки Одеської міської ради, майстер-класи, лекції та екскурсії на базі УДЦ «Молода гвардія», запуск у школах міста соціально-освітнього проєкту «Твоє майбутнє залежить від тебе!», проведення Днів відкритих дверей для учнів шкіл у незвичному цікавому форматі та ін.
- ДокументРезультати моніторингу якості вищої освіти(Одеська національна академія харчових технологій, 2019)
- ДокументPlant raw material biotransformations are useful methods for food functional ingredients production(2019) Kaprelyants, L.V.В роботі розглянуті основні ферменти, збагачуючі агенти які використовуються для виробництва функціональних добавок і продуктів зі злаків; описані технології застосування біотехнологічних ферментативних методів переробки зернової сировини
- ДокументКафедра біоінженерії і води(Одеська національна академія харчових технологій, 2020)Представлено спеціальності кафедри. Відмічено, що майбутні випускники кафедри - це: керівники підприємств харчової галузі, головні технологи, технологи цехів з переробки плодів і овочів, технологи з водопідготовки на підприємствах з виробництва фасованих питних і мінеральних вод, напоїв, соків, горілки, пива та іншої продукції харчової галузі, оператори водопідготовки на круїзних лайнерах, в ресторанних, готельних і спортивних комплексах, завідувачі і працівники лабораторій промислових підприємств та центрів контролю якості харчової продукції, проектувальники підприємств харчової галузі, експерти-консультанти, менеджери з продажу устаткування для очищення води та виробництва харчових продуктів, науковці, викладачі і співробітники закладів вищої освіти.
- ДокументВода і цивілізація(2020) Стрікаленко, Т. В.Розглянуто історію цивілізацій через відношення людини до води. Розвиток людства починався з поклоніння богам води та морів і закінчуючи сучасним станом дефіциту води на території цілих країн та континентів. Зазначено, що вода була першим джерелом енергії і енергія забезпечила різкий ривок у розвитку цивілізацій.
- ДокументЕкосистемна діяльність Асоціацій виробників фасованих вод і напоїв у світі(2020) Стрікаленко, Т. ВВ роботі розглянута новітня концепція екосистеми. Представлені де які професійні об`єднання виробників фасованих питних вод (ФПВ), розглянуті регулюючі та регламентуючі документи в роботі ФПВ, наведені приклади / втілення екосистемної діяльності Асоціацій виробників ФПВ та напоїв, які сприятимуть підвищенню відповідальності «водного бізнесу» за майбутнє, за стан здоров`я населення і довкілля.
- ДокументМоніторинг досліджень науковця і установи у веб-просторі(Одеська національна академія харчових технологій, 2021) Ольшевська, О. В.
- ДокументСтандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю(Одеська національна академія харчових технологій, 2021) Біленька, І. Р.
- ДокументУправління якістю продукції харчування(Одеська національна академія харчових технологій, 2021) Біленька, І. Р.
- ДокументПублікаційна стратегія, як основа наукової репутації(2022) Главчева, Ю.