Презентації (Presentations)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Презентації (Presentations) за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 21
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументBiotransformation of cereal raw materials in functional foods and supplements(2008) Kaprelyants, L.V.В роботі були розроблені нові біотехнологічні методи для переробки зернової сировини та побічних продуктів у продуктах харчування і біологічно активні добавки, а також збагачувальні речовини та функціональна їжа: ізольовані з харчових волокон, β-глюкани, ферментовані зернові продукти, зернові біопродукти, стійкі крохмалі, пребіотики, модифіковані геміцелюлози, збагачуючі білок агенти.
- ДокументPlant raw material biotransformations are useful methods for food functional ingredients production(2019) Kaprelyants, L.V.В роботі розглянуті основні ферменти, збагачуючі агенти які використовуються для виробництва функціональних добавок і продуктів зі злаків; описані технології застосування біотехнологічних ферментативних методів переробки зернової сировини
- ДокументВода і цивілізація(2020) Стрікаленко, Т. В.Розглянуто історію цивілізацій через відношення людини до води. Розвиток людства починався з поклоніння богам води та морів і закінчуючи сучасним станом дефіциту води на території цілих країн та континентів. Зазначено, що вода була першим джерелом енергії і енергія забезпечила різкий ривок у розвитку цивілізацій.
- ДокументДослідження мікропартикуляту сироваткових білків як імітатора жиру за органолептичними та реологічними показниками(Одеська національна академія харчових технологій, 2017) Тележенко, Л. М.; Дідух, Г. В.; Капчан, В. І.Запропоновано виробництво соусів з використанням мікропартикуляту сироваткових білків, який імітує жир, але не містить його. Ступінь заміни жиру на імітатор може бути різним, аж до повного його виключення. При цьому досягається ідентична консистенція продукту та високі смакові властивості. Такий ефект повинен утворювати сироватковий білок, мікрогранули якого формують частинки білка, що надають продукту маслянисту та мастку консистенцію. Тому необхідно провести дослідження та визначити реологічні та органолептичні показники імітатора жиру.
- ДокументДіяльність науково-технічної бібліотеки у 2022 році(Одеський національний технологічний університет, 2022)
- ДокументЕкосистемна діяльність Асоціацій виробників фасованих вод і напоїв у світі(2020) Стрікаленко, Т. ВВ роботі розглянута новітня концепція екосистеми. Представлені де які професійні об`єднання виробників фасованих питних вод (ФПВ), розглянуті регулюючі та регламентуючі документи в роботі ФПВ, наведені приклади / втілення екосистемної діяльності Асоціацій виробників ФПВ та напоїв, які сприятимуть підвищенню відповідальності «водного бізнесу» за майбутнє, за стан здоров`я населення і довкілля.
- ДокументЗвіт з наукової роботи Одеської національної академії харчових технологій проректора з наукової роботи і міжнародних зв'язків, лауреата Державної премії України, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора технічних наук, професора Капрельянця Леоніда Вікторовича (2010–2013 рр.)(Одеська національна академія харчових технологій, 2017) Капрельянц, Л. В.
- ДокументКафедра біоінженерії і води(Одеська національна академія харчових технологій, 2020)Представлено спеціальності кафедри. Відмічено, що майбутні випускники кафедри - це: керівники підприємств харчової галузі, головні технологи, технологи цехів з переробки плодів і овочів, технологи з водопідготовки на підприємствах з виробництва фасованих питних і мінеральних вод, напоїв, соків, горілки, пива та іншої продукції харчової галузі, оператори водопідготовки на круїзних лайнерах, в ресторанних, готельних і спортивних комплексах, завідувачі і працівники лабораторій промислових підприємств та центрів контролю якості харчової продукції, проектувальники підприємств харчової галузі, експерти-консультанти, менеджери з продажу устаткування для очищення води та виробництва харчових продуктів, науковці, викладачі і співробітники закладів вищої освіти.
- ДокументЛеонардо да Винчи : художник, изобретатель, кулинар (1452 – 1519 гг.)(2021) Стрикаленко, Т. В.Великий художник и изобретатель эпохи Возрождения Леонардо да Винчи оставил после себя 24 тома чертежей и записок. Первые работы по робототехнике были связаны с его именем (1495 г.), это робот-рыцарь, робот-лев и т. д. Наиболее малоизвестным его увлечением была – кулинария. Леонардо стремился к кулинарным шедеврам и, несмотря на постоянные неудачи, он продолжал внедрять в народ культуру еды. 13 лет был распорядителем придворных пиров у миланского герцога и изобрёл много механизмов, полезных и удобных для гастрономии 15–16 в. Леонардо да Винчи считается автором многих кулинарных рецептов, блюда, ставшего впоследствии кулинарной визитной карточкой Италии – спагетти.
- ДокументМоніторинг досліджень науковця і установи у веб-просторі(Одеська національна академія харчових технологій, 2021) Ольшевська, О. В.
- ДокументОдеська національна академія харчових технологій. «Твої знання, успіх та впевненість»(Одеська національна академія харчових технологій, 2019)Представлено нові методи ОНАХТ у залученні абітурієнтів : профорієнтація школярів, співпраця з Департаментом освіти і науки Одеської міської ради, майстер-класи, лекції та екскурсії на базі УДЦ «Молода гвардія», запуск у школах міста соціально-освітнього проєкту «Твоє майбутнє залежить від тебе!», проведення Днів відкритих дверей для учнів шкіл у незвичному цікавому форматі та ін.
- ДокументОНАХТ – це високоякісна вища освіта, щасливе студентське життя та успішне майбутнє!(Одеська національна академія харчових технологій, 2021)Професія - це вид трудової діяльності, що вимагає певних знань, умінь, навичок, набутих в результаті спеціальної підготовки (навчання, практики, досвіду роботи). Вибір майбутньої професії -складний і відповідальний крок у житті кожної людини. Правильно обрати професію –означає знайти своє місце у житті! Представлені основні характеристики Академії та її конкурентні переваги.
- ДокументОсобливості технології приготування желе з коріння селери(Одеська національна академія харчових технологій, 2017) Голінська, Я. А.; Біленька, І. Р.Викладені основні перспективи використання нетрадиційної сировини – соку селери для приготування желе, обґрунтовано вибір інших складових компонентів готового продукту. У процесі досліджень було розроблено технологію желе (в асортименті). Досліджено фізико-хімічні та мікробіологічні властивості готового продукту. Проведена експертна оцінка желе за органолептичними показниками та побудовані профілограми якості трьох зразків продукту. Встановлено, що розроблені желе мають належні фізико-хімічні показники та безпечні з мікробіологічної точки зору.
- ДокументПублікаційна стратегія, як основа наукової репутації(2022) Главчева, Ю.
- ДокументРезультати моніторингу якості вищої освіти(Одеська національна академія харчових технологій, 2019)
- ДокументРозробка систем отримання води з атмосферного повітря на базі сонячних колекторів та тепловикористовуючих холодильних машин і агрегатів подвійного використання (01.01.2017 р. – 31.12.2018 р.)(Одеська національна академія харчових технологій, 2018) Дорошенко, О. В.
- ДокументСистема технологій зберігання зерна та його переробки в хлібобулочні, харчові та кормові продукти(Одеська національна академія харчових технологій, 2015) Єгоров, Б. В.; Гапонюк, О. І.; Бурдо, О. Г.; Станкевич, Г. М.; Іоргачова, К. Г.; Ковбаса, В. М.; Дробот, В. І.; Буценко, І. М.; Гулавський, В. Т.; Жукотанський, О. В.Мета роботи – підвищення ефективності зберігання зерна і використання його природного поживного та енергетичного потенціалу та продуктивності транспортно-технологічних операцій шляхом створення системи технологій післязбиральної обробки і сушіння зерна та його переробки в оздоровчі хлібобулочні, харчові і високопродуктивні кормові продукти. Концепція роботи полягає у застосуванні системного підходу до вирішення проблем удосконалення технологій післязбиральної обробки, сушіння і зберігання зерна та його подальшої переробки в хлібобулочні, харчові і кормові продукти на основі застосування принципів ефективного використання енергій і розвитку методології оцінки ефективності та збільшення продуктивності транспортно-технологічних потоків і процесів в екологічно чистих і вибухобезпечних умовах.
- ДокументСтандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю(Одеська національна академія харчових технологій, 2021) Біленька, І. Р.
- ДокументУправління якістю продукції харчування(Одеська національна академія харчових технологій, 2021) Біленька, І. Р.
- ДокументФункціональні продукти харчування і нутригеноміка: сучасний стан і перспективи(2019) Капрельянц, Л. В.Розглянуто особливості сучасного раціону харчування як інтегрального фактора ризику для здоров'я людини. Проаналізовано дослідження в нутриціології - науки про харчування, виявлені проблеми та шляхи їх вирішення. Доведено роль біологічно активних речовин в харчуванні людини, представлена концепція оптимального (раціонального) харчування, запропоновані нові концепції у виробництві продуктів.