Кваліфікаційні роботи (Graduation projects)
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кваліфікаційні роботи (Graduation projects) за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 4229
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРазработка белково-жировых эмульсий с использованием купажированных растительных масел(2016) Котляр, Е. А.В мясоперерабатывающей промышленности большое внимание уделяется технологиям изделий из тонкоизмельченного фарша с использованием эмульсий на основе растительных или животных белков, а также жирового сырья, которое нельзя ввести в фарш в значительном количестве в свободном виде, например, купажированные растительные масла. Применение белково-жировых эмульсий является гарантированным средством предупреждения потерь влаги при тепловой обработке. Для снижения калорийности мясных изделий предлагается добавлять в количестве 30% эмульсию типа масло/вода, содержащую животный белок и купажированные растительные масла вместо жира или жирной свинины.
- Документ«Розробка технології виробництва цільном’язових продуктів з яловичини з використанням функціональної добавки на основі суміші рослинного та тваринного білка»(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Григораш, Іван ВасильовичМетою представленої роботи є розробка технології виробни- цтва білкової добавки тваринного походження. Для досягнення цієї мети були поставлені такі завдання: - на основі аналізу інформаційних джерел обґрунтувати вибір вторинної сировини переробки птахівництва як джерело білку; - дослідити функціонально – технологічні властивості білкової добавки; - провести підбір співвідношення для розробки компле- ксної добавки на основі тваринних та рослинних білків; - дослідити вплив розробленої комплексної добавки на біологічну цін- ність виробів з яловичини; - розрахувати економічну ефективність використання технології отримання білкової добавки тваринного походження. Спроектовано цех з виробництва виробів з яловичини для впровадження розробленої технології та асортименту. Розроблено техніко-економічне об- ґрунтування доцільності та ефективності розробленої інноваційної технології та будівництва цеху.
- ДокументПроект гриль-ресторану з літнім майданчиком у Суворівському р-ні м. Одеси(ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2021) Халілов, Шірван Шахбаз оглиАктуальність теми. Харчування – це не тільки торгівля і виробництво разом – у єдиному зв’язку з ним знаходиться і сфера обслуговування, виконання замовлень, доставка, тощо. Зміцнення матеріально – технічної бази галузі пов'язане з удосконаленням проектування, розробкою нових проектів. У більшості міст аж до сьогоднішнього дня основна маса підприємств розміщується, як правило, в центрі міста і на основних магістралях, в той час як у багатьох житлових масивах таких підприємств недостатньо. В окремих районах деяких міст не вистачає ресторанів, їдалень, кафе, закусочних. Місткість підприємств не достатня. Приготування їжі на тліючих вугіллі - історично перший, найбільш природний спосіб обробки продуктів. Все, що приготовлено в грилі, не тільки смачно, але і корисно. На відміну від смажених і навіть тушкованих, ці страви легко засвоюються організмом. Метою дипломного проекту є «Проект гриль-ресторану з літнім майданчиком у Суворівському р-ні м. Одеси» Відповідно до поставленої мети визначено наступні задачі: досконало вивчити існуючі асортименти страв, які готують на грілі; скласти меню, з додаванням фірмових страв; розрахувати сировинну відомість; скласти виробничу програму ресторану та встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення; на основі виробничої програми, провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів ресторану (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві; - розрахувати показники економічної ефективності будівництва ресторану та встановлення термінів окупності проекту
- ДокументТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЕРТИЗА ЧІПСІВ «ЛЮКС» ТА АУДИТ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА «КРАФТ ФУДЗ УКРАЇНА(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Рекши, Любов МихайлівнаВведення в сучасні харчові технології останніх розробок і досягнень хімії і мікробіології призводять до створення все нових харчових добавок і продуктів небезпечних для здоров'я людини. Для забезпечення безпеки харчових продуктів приймаються закони, проводяться форуми по забезпеченню продовольчої безпеки, створена і активно впроваджується по всьому світу система аналізу небезпек по критичним контрольним точкам (НАССР), за допомогою якої здійснюється моніторинг критичних точок, на яких велика ймовірність виникнення шлюбу або відхилень від виробничих стандартів. Прийнятий Закон України ""Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"" направлений на об'єднання законодавства України із законодавством ЄС у сфері безпечності та якості харчових продуктів, забезпечення високого рівня захисту здоров'я людей та інтересів споживачів, а також створення прозорих умов ведення господарської діяльності, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних харчових продуктів. Мета даного дослідження передбачає проведення технологічної експертизи картопляних чіпсів «Люкс», встановлення їх складу сучасними аналітичними методами, а також аналізу фінансово- економічної діяльності підприємства «Крафт Фудз Україна». Для реалізації цієї мети в роботі визначено вирішення таких завдань: - провести аналіз потенційно небезпечних факторів технології виробництва картопляних чіпсів «Люкс»; - визначити вміст поживних речовин; - адаптувати методику визначення глутамату натрію в картопляних чіпсах методом тонкошарової хроматографії з люмінесцентним проявленням; - провести аналіз фінансово - економічної діяльності підприємства «Крафт Фудз Україна».
- ДокументПроектування ковбасного цеху потужністю з розробкою шприцювального, термічного та пакувального відділень для ТОВ Одесспродкомплекс в Одеській області.(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Залізняк, Анастасія АнатолівнаПредставлено дипломний проект виконано в повному об'ємі на …сторінках друкарського тексту розрахунково-пояснювальної записки і 7 листах графічного матеріалу. У проекті наведений аналіз сировинної зони, визначена змінна потужність цеху. На підставі обґрунтованої потужності вибраний асортимент продукції. Розрахована потрібна кількість основної і допоміжної сировини, допоміжних матеріалів. Логічно обґрунтований вибір нового сучасного технологічного устаткування, розрахована його потрібна кількість. Планується випуск широкого асортименту ковбас за всіма групами, будуть введені в виробництво напівкопчені та варено-копчені ковбаси. Охарактеризовані вимоги до сировини і готової продукції відповідно до нормативно-технічної документації. Розрахована кількість основних і допоміжних робітників. Розраховані площі виробничих приміщень відповідно до збільшеної потужності і скомпоновані у виробничий корпус. Приведена схема контролю основної і допоміжної сировини, допоміжних матеріалів по ходу виробництва. Розраховані потреби цеху в холодній і гарячій воді, парі, електроенергії. Охарактеризований промисловий майданчик, розраховані площі будівель і споруд на генеральному плані підприємства.
- ДокументПроект загальнодоступної їдальні у м. Лубни Полтавської обл.(ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2021) Анточ, ДмитроМода на здоровий спосіб життя потрохи докотилася і до України. Принаймні в Києві за останні роки почали активно відкриватися різноманітні кафе та магазини для тих, хто перейшов на рослинну їжу. Сучасний спосіб життя, сидяча робота, і невідомість того, що ми насправді їмо – краща пропаганда здорового способу життя. За словами дієтологів, це логічний наслідок ситуації в світі, за якої з 84 найбільш поширених захворювань більше третини пов’язані з неправильним харчуванням. Мода на натуральність потрохи докотилась і до України. В Києві та Львові поступово відкриваються вегетаріанські кафе і навіть фаст-фуди. Тут замість м'ясної котлети в гамбургер кладуть овочі, а в рол – помідори та сир фета. З чого почати в першу чергу потрібно визначитися з приміщенням. Потрібно враховувати, що виручка їдальні, особливо в перший час, може не покривати високої орендної плати, тому є сенс ставити не на місце розташування, а на поєднання ціна-якість. Щодо інтер’єру, то вважається, що в таких закладах найбільш гармонійно поєднуватимуться натуральні матеріали: дерево, камінь, текстиль. Устаткування кухні та складу не сильно відрізняється від будь-якого іншого ресторанного господарства. Але варто врахувати більшу кількість свіжих овочів у меню, тому необхідно запастися і великою, у порівнянні з традиційним кафе, кількістю холодильників для зберігання овочів і вакуумними упаковками. Стратегія даного проекту полягає у ідентифікації і освоєнні власної ніші на ринку підприємств ресторанного господарства. Це дозволить визначити коло партнерів, вести моніторинг та створити клієнтську базу. Для цього планується використовувати розсилання рекламних оголошень всіма доступними способами, створення та підтримка іміджу підприємства з високим рівнем корпоративної культури, розміщення рекламного продукту на телебаченні, радіо у друкованих засобах масової інформації, в тому числі спеціалізованих періодичних виданнях. Одним із пріоритетних напрямків формування конкурентних переваг в даному проекті загальнодоступної їдальні буде боротьба за кількість покупців та впізнаваність торгової марки. Наявність вдалого бренду допоможе не тільки збільшити ефективність взаємодії з клієнтами, рекламодавцями, постачальниками та інвесторами, але і збільшити кредит довіри потенційних клієнтів. Також буде розроблена гнучка система ціноутворення в залежності від обсягів та частоти покупок, що забезпечить постійних споживачів. Отже, загальнодоступна їдальня повинно забезпечити стабільне зростання частки ринку, та підтримувати відмінну ділову репутацію Метою дипломного проекту є створення проекту загальнодоступної їдальні. Завдання роботи: 1. Розробити концепцію проекту та розробити меню відповідно до тематики закладу. 2. Скласти виробничу програму загальнодоступної їдальні і встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення. 3. Провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); 4. Розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві. 5. Розрахувати показники економічної ефективності проекту загальнодоступної їдальні й встановити рівень рентабельності, середній чек закладу та термін окупності проекту.
- ДокументРозробка стратегії диверсифікації ПП «Хаджибей - 2005»(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) БРИЖАК, АЛІНАЗростання темпів науково-технічного прогресу, збільшення конкуренції на ринку, глобалізація економіки в світі та її зміни що до кризових явищ приводить до пошуку нових шляхів зниження кон'юнктурних коливань ризиків і підвищення конкурентоспроможності компаній. В цих умовах організаціям приходиться майже завжди розраховувати на власні сили, находячи вихід з цих проблем за рахунок зменшення витрат, ризиків та збільшення поля діяльності в сторону більшого і стабільнішого попиту. Диверсифікація виробництва є одним із способів втілення в життя все вищесказане, а саме як спосіб покращення і оновлення асортименту виробництва, зменшення залежності фірми від вузької товарної номенклатури, сприяння в інноваційній діяльності підприємства. Розгляду проблем диверсифікації діяльності підприємств, які працюють у сфері інформаційного забезпечення транспортних послуг не приділяється належної уваги. В той же час необхідним стає удосконалення різноманітних механізмів посилення конкурентних переваг таких підприємств та пошук нових підходів для їх забезпечення стратегічними інструментами, які б дозволяли досягати поставлених цілей в умовах нестабільності та швидко змінюваного середовища. Таким чином, незважаючи на значну зацікавленість вчених та дослідників до зазначеної проблематики протягом останнього часу, деякі аспекти залишаються недостатньо опрацьованими, потребують вдосконалення та подальшого дослідження.
- ДокументБудівництво круп'яного заводу з переробки зерна рису у продукти швидкого приготування(ОНАХТ, кафедра технології переробки зерна, 2021) Пєткова, НадіяАктуальність теми Продуктами переробки рису в Україні є: крупа рисова шліфована, рис подрібнений шліфований, у невеликій кількості виробляють борошно рисове для дитячого харчування пластівці, крохмаль тощо. Однак, при переробці на круп’яних заводах вітчизняного рису за традиційною схемою фактичний вихід крупи складає дещо менше базисного. Відносно менші показники пояснюються наявністю складних механічних операцій з видалення жорстких поверхневих плівок та високою здатністю рису до тріщинуватості, яка в процесі цієї обробки призводить до утворення великої кількості подрібненого ядра, яке є менш цінним продуктом в порівнянні з цілою крупою. Сьогодні передові підприємства для збільшення виходу круп із цілого ядра застосовують процес воднотеплової обробки зерна, який полягає у зволоженні, пропарюванні, сушінні та охолодженні зерна. Дипломна робота складається із вступу, змісту, 7 розділів, висновків, списку використаної літератури та креслень (6 листів формату А1)
- ДокументРозроблення процедур управління невідповідностями виробництва меду натурального акацієвого монофлорного ТМ «Вулик Selected honey»(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Прілєпова, ІринаУ дипломному проекті надано характеристику компанії ТОВ «Inkea», описано її історію з моменту заснування до теперішнього часу, її структуру, сировинну зону і асортимент. Здійснено детальний аналіз технології виробництва товарного меду натурального акацієвого монофлорного ТМ «Вулик Selected honey» на відповідність нормативним вимогам. Наведено схему технохімічного контролю процесу перероблення меду. У результаті аналізу визначено етапи технологічного процесу, на яких можливе виникнення дефектів і здійснення фальсифікації, запропоновано методи їх виявлення та способи попередження. Наведено вимоги до якості та безпечності меду відповідно до чинної нормативної документації, методи контролю показників якості та безпечності. Здійснено ідентифікацію й аналіз небезпечних чинників технології перероблення меду, визначено суттєві небезпечні чинники, встановлено заходи керування ними для запобігання або усунення, чи зниження їх до прийнятного рівня з розроблення плану НАССР і операційних програм передумов. Запропоновано заходи з охорони праці та охорони навколишнього середовища при переробленні.
- ДокументРозробка стратегічних напрямків розвитку виноробних підприємств(ОНАХТ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) РУСЕЦЬКА, АНАСТАСІЯМетою роботи є розробка стратегічних напрямів розвитку виноробних підприємств та визначення їх ефективності. Об’єктом дослідження є процес формування та реалізації стратегії розвитку виноробних підприємств. Предметом дипломного дослідження є – вивчення теоретичних та методологічних аспектів розробки стратегії розвитку та практичні навики її реалізації на підприємстві ТОВ «ПТК Шабо». Методи дослідження. Для проведення досліджень в дипломній роботі були використанні наукові концепції і теоретичні розробки провідних вітчизняних і закордонних вчених в розробці та впроваджені стратегій розвитку на підприємстві. У процесі досліджень застосовувались: метод теоретичного узагальнення та порівняння, метод аналізу результатів, системний метод, метод динаміки, методи PEST та SWOT- аналізу. Кваліфікаційна робота містить 96 сторінок, 18 таблиць, 16 рисунка, 6 формул, 2 додатків. Перелік посилань нараховує 56 найменування.
- Документ«Облік і аудит кредиторської заборгованості на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод»(ОНАХТ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2021) Рашкован, ТетянаАНОТАЦІЯ випускної роботи на тему: «Облік і аудит кредиторської заборгованості на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод». У випускній роботі розглянуто теоретичні основи обліку кредиторської забор-гованості, фінансово-економічний аналіз діяльності підприємства та на його основі запропоновані заходи щодо покращення стану розрахунків з кредиторами, розкрито принципи ведення бухгалтерського обліку підприємства та обліку кредиторської за-боргованості на ньому. В першому розділі визначено економічну сутність та основи обліку кредитор-ської заборгованості підприємства, характеристика бухгалтерського обліку госпо-дарських операцій. В другому розділі надається техніко-економічна характеристика та проведено фінансово – економічний аналіз діяльності ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод» за 2018 – 2019 рр., з поглибленим аналізом складу, структури та динаміки кредиторської заборгованості підприємства. В третьому розділі розкривається стан бухгалтерського обліку на підприємстві та обліку кредиторської заборгованості на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод». Висновки вказують на результати проведеного дослідження з питань організа-ції і методики обліку та аналізу кредиторської заборгованості на ПрАТ «Виробниче об’єднання «Одеський консервний завод» та рекомендації, щодо удосконалення бух-галтерського обліку кредиторської заборгованості на досліджуваному підприємстві. Випускна робота містить: - текстової частини - 67 стор. - таблиць - 11 - рисунків - 2 - додатків - 3
- ДокументПроектування м’ясожирового корпусу з розробкою забійного цеху по переробці свиней для ТОВ «Гаврилівка» в Одеській області.(ОНАХТ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2021) Погончук, Максим РуслановичУ проекті проведено аналіз сировинної зони, визначена проектована потужність забійного цеху. Розраховано потрібну кількість основної і допоміжної сировини, допоміжних матеріалів. Логічно обґрунтований вибір нового сучасного технологічного обладнання, установлена лінія фірми PEK-MON (Польща) по переробці свиней. Обрана технологічна схема забою і переробки свиней в шкурі. Охарактеризовано вимоги до сировини та готової продукції відповідно до нормативно-технічною документацією. Розраховано кількість основних і допоміжних робітників. Розраховані площі виробничих приміщень і скомпоновані у виробничий корпус. Наведено схему контролю основної і допоміжної сировини, допоміжних матеріалів по ходу виробництва. Розраховані потреби цеху в холодній і гарячій воді, парі, електроенергії. Охарактеризований промисловий майданчик, розраховані площі будівель і споруд на генеральному плані підприємства. Охарактеризовано заходи з охорони праці та екологічна безпека на підприємстві. Розраховані основні техніко-економічні показники проекту.
- ДокументТехнологічна експертиза виробництва новітніх булочних виробів з корицею та ентеросорбентами(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) ТИМОШЕНКО, РостиславЗдоров'я дітей та підлітків в будь-якому суспільстві, в будь-яких екологічних і політичних умовах є актуальною проблемою і предметом першочергової уваги, так як цей чинник в значній мірі визначає майбутнє країни, генофонд нації, будучи при цьому поряд з іншими демографічними показниками, чуйним барометром розвитку країни. Харчування є необхідною умовою існування будь-якої живої істоти. Період шкільного віку дитини характеризується зростанням і структурно-функціональним дозріванням всіх органів і систем. В даний час, 98 % жителів країни відчувають нутрієнтну і вітамінну недостатність, і школярі не є винятком. За даними, лише менше 10 % дітей, які закінчують сьогодні школу, можна вважати здоровими. При цьому кожен другий школяр має ті чи інші проблеми з травною системою організму. Правильна організація харчування школярів може допомогти у вирішенні дуже багатьох проблем, що виникають саме в підлітковий період. Зараз особливо важливо забезпечити організм всіма ресурсами не тільки для зростання і розвитку, але також для подолання зростаючих навантажень в школі і статевого дозрівання. Структура харчування дітей шкільного віку в Україні характеризується зниженням споживання найбільш цінних у біологічному відношенні харчових продуктів, таких, як м'ясо та м'ясопродукти, молоко та молочні продукти, риба, яйця, рослинне масло, фрукти і овочі; при цьому збільшується споживання хліба і хлібопродуктів, а також картоплі. Тому у дітей є дефіцит поліненасичених жирних кислот, дефіцит вітамінів, недостатність надходження ряду мінеральних речовин; дефіцит харчових волокон. Тому робота присвячена дослідженню сорбції харчовими волокнами з різних рослинних джерел йонів важких металів (на прикладі сорбції плюмбуму (II)), сорбції фенолу, метиленового синього (який корелює з сорбцією ними мікроорганізмів), водо- та жироутримуючої здатності та сорбції холевих кислот, та створенню хлібобулочних виробів на основі найкращих з них, які найбільш перспективним продуктом для школярів. Об’єкт дослідження: технологія булочок з корицею та підвищеним вмістом ентеросорбентів. Предмет дослідження: харчові волокна рослинного походження з різних джерел, НАССР план. Наукова новизна одержаних результатів: проведено порівняльну характеристику харчових волокон з різних рослинних джерел за фізико-хімічними показниками, що зумовлюють фізіологічну дію ХВ та запропоновано поєднання трьох для отримання найкращого результату, розроблено рецептуру булочок з корицею та суміші ентеросорбентів, запропоновано технологічну схему виробництва даного продуту та встановлено фактори ризиків його виробництва. Практичне значення: розроблені і апробовані рецептури хлібобулочних виробів з включенням композицій харчових волокон, обґрунтованих по їх користі для організму людини. Структура роботи. Робота обсягом 92 сторінки складається із вступу, 5 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 35 найменувань (4 сторінки), 8 рисунків (4 сторінки), 9 таблиць (7 сторінок) та додатку (7 сторінок).
- Документ«Аналіз роботи морських ГТУ в когенераційних циклах».(ОНАХТ, кафедра компресорів та пневмоагрегатів, 2021) Тихонін, Владислав Андрійович"Актуальність роботи: Останніми роками газотурбінні установки в когенераційному циклі отримують усе більш широке вживання в багатьох країнах світах як енергетичні установки малої і середньої потужності. Дослідження стаціонарних установок ведеться в різних напрямах. Якісний стрибок може бути досягнутий в результаті використання ГТУ в комбінованому циклі, що дозволяє, у свою чергу, не лише збільшити питому потужність і ККД, а і поліпшити екологічну обстановку, збільшити загальний коефіцієнт використання теплоти палива. Тому проведений в роботі аналіз ГТД UGT 6000 морського базування, з елементами термогазодинамічного аналізу, є актуальними для розвитку альтернативного енергопостачання. Мета роботи: Провести аналіз різних схем газотурбінних установок. Виконати термогазодинамічний розрахунок комбінованої газової турбіни, отримані результати представити графічно. Завдання роботи: Виконати термогазодинамічний розрахунок газової турбіни при її роботі на різних видах палива і проаналізувати отриманні результати. Використана методика дослідження: Досягнення поставленої мети здійснювалося за допомогою теоретичного аналізу та узагальнення результатів вже опублікованих робіт. Достовірність результатів підтверджується використовуванням апробованих методик розрахунку ГТУ. "
- Документ«Облік готівкових та безготівкових розрахунків у ТОВ «ДРУЖБА СВК»(ОНАХТ, кафедра цифрових технологій фінансових операцій, 2021) Ганенко, ЯрославаА Н О Т А Ц І Я випускної роботи на тему: «Облік готівкових та безготівкових розрахунків у ТОВ «ДРУЖБА СВК» Так як існує ризик зловживань коштами, постає питання прийняття управлінських рішень, використання і надходження коштів. Ось чому необхідна правильна організація ведення бухгалтерського обліку грошових коштів, їх еквівалентів та складання Звіту про рух грошових коштів, що допоможе уникнути зловживань у цій сфері. У першому розділі випускної роботи на основі вивчення законів та національних і міжнародних стандартів бухгалтерського обліку розкривається економічна сутність, склад і характеристика готівкових та безготівкових розрахунків . Другий розділ дає повну інформацію про фінансово-економічний стан даного підприємства та фактори які впливають на нього, а також аналіз показників звітного періоду порівняно з попереднім, зокрема аналіз обліку готівкових та безготівкових розрахунків . Стан бухгалтерського та податкового обліку на підприємстві готівкових та безготівкових розрахунків відображений у третьому розділі. Саме в ньому характеризується конкретні положення облікової політики, організація бухгалтерського обліку, укладання звітності відповідно до П(С)БО, кореспондуючі рахунки обліку грошових коштів. Роль коштів на підприємстві є дуже вагомою та різноманітною,так як вони присутні на всіх етапах облікового циклу.Тому контроль за готівковими та безготівкоми розрахунками –це один з ключових моментів господарської діяльності підприємств. Випускна робота містить: текстової частини - 65 с. таблиць - 19
- ДокументТехнологічна експертиза виробництва світлого нефільтрованого пива в умовах виробництва Bohemian Kings Beer, м. Одеса(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Корнецова, КатеринаПиво — слабоалкогольний напій, отриманий шляхом бродіння. Завдяки приємному смаку, тонізуючій дії, пиво має великий попит у населення. Будучи слабкоалкогольним напоєм, пиво в багатьох країнах виступає суперником міцних алкогольних напоїв. Проведення технологічної експертизи процесу виробництва світлого нефільтрованого пива дає змогу: по-перше, досконально ознайомитися з даним технологічним процесом та визначенням показників якості світлого нефільтрованого пива та сировиною для його отримання, по-друге, застосувати здобуті теоретичні знання в розробці НАССР-плану на підприємстві «Bohemian Kings Beer» та розробити додаткові рекомендації дляпідвищення його ефективності. Мета дипломного проекту: розглянути методи проведення контролю якості та технологічну експертизу світлого нефільтрованого пива. Для досягнення поставленої мети визначені такі завдання: охарактеризуватипідприємство; провести аналіз сировини; провести аналіз технологічного процесу виробництва світлого нефільтрованого пива; розробити НАССР-план та визначити критичні контрольні точки виробництва світлого нефільтрованого пива; визначити точки технохімічного та мікробіологічного контролю; провести аналіз лабораторії підприємства; вивчення нормативної документації. Робота оформлена у вигляді розрахунково-пояснювальної записки та графічної частини і повністю відповідає вимогам кафедри ХХіЕ та методичним вказівкам виконання дипломного проектування. Дипломний проект містить: 112 сторінок, 29 таблиць, 8 рисунків, 3 додатка, 47 літературних джерел. Графічний матеріал представлений на 4 листах.
- ДокументФормування комунікативної політики ПП «Євро-Вектор»(ОНАХТ, кафедра маркетингу, підприємництва і торгівлі, 2021) Бєлова, ІринаАктуальність теми обумовлена тим, що в сучасних умовах ринкової економіки використання лише основних засобів виведення та просування товару на ринок (виготовлення якісної продукції, встановлення конкурентоспроможної ціни тощо) є недостатнім. Зважаючи на теперішній асортимент аналогічних за якостями продуктів, такий товар залишиться непоміченим кінцевим споживачем. Тому ефективний вихід товару на ринок та його подальше просування неможливі без інтенсивного використання комплексу маркетингових комунікацій, що спрямовується на інформування, переконання, нагадування споживачам про товар, підтримку збуту, а також створення позитивного іміджу підприємства, ефективної реклами, яка є складовою маркетингової комунікації. Метою кваліфікаційної роботи є аналіз функціонування та вдосконалення комунікаційної політики ПП «ЕВРО-ВЕКТОР» (Юридична компанія). Для досягнення цієї мети необхідно вирішити наступні завдання: - вивчити теоретичні основи маркетингової комунікаційної політики; - навести характеристику підприємства; - проаналізувати маркетингове середовище підприємства; - проаналізувати комунікаційну політику підприємства та його основних конкурентів; - розробити пропозиції щодо вдосконалення комунікаційної політики на послуги підприємства. Об’єктом кваліфікаційної роботи є маркетингово-комунікаційна політика підприємства ПП «ЕВРО-ВЕКТОР» (Юридична компанія). Предметом дослідження у роботі є процес формування дієвої маркетингово-комунікаційної політики підприємства ПП «ЕВРО-ВЕКТОР» (Юридична компанія).
- ДокументЕкспертиза технології виробництва напою безалкогольного на основі хвої сосни звичайної та рослинної сировини(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) ВОЄВУДСЬКА, ЮліяДипломна робота присвячена екпертизі технології виробництва напою безалкогольного на основі хвої сосни звичайної та рослинної сировини. В роботі проаналізували ринок безалкогольних напоїв на основі хвої сосни, які реалізуються у торгових мережах міста Одеса. Дана категорія напоїв на основі хвої представлена трьома зразками, з наступною рослинною сировиною: м’ята, лимон, чорниця та ожина. Світова тенденція споживання здорових напоїв свідчить про зростання попиту. Серед причин, що впливають на зміну попиту, виділяють інтенсивну пропаганду здорового способу життя, а також вживання продуктів з лікувально - профілактичними властивостями, для попередження хвороб. Проведений інформаційний пошук за літературними даними з питань хімічного складу даної рослинної сировини, показав актуальність, розробки рецептури безалкогольного напою на основі хвої з метою збільшення обсягів асортименту на основі підвищення його біологічної активності. Розроблено комплексний склад рецептури безалкогольного напою на основі хвої сосни звичайної максимальним значенням біологічної активності, враховуючи процеси антагонізму та синергізму взаємодії біологічно активних речовин складових напою. Розроблено НАССР-план виробництва напою на основі хвої сосни звичайної та проведена якісна оцінка і аналіз небезпечних чинників його виробництва. Робота складається зі вступу, п’ятьох розділів, висновків, списку використаних літературних джерел і додатків. Робота викладена на 85 сторінках основного тексту, містить 25 рисунків, 32 таблиць, 3 додатку 45 літературних джерел.
- ДокументДослідження установки для розділення повітря, призначеної для виробництва технічного кисню високої чистоти(ОНТУ, кафедра кріогенної техніки, 2021) Тихонов, Микита"Кваліфікаційна робота магістра складає за обсягом 86 сторінки, містить 22 ілюстрації і схеми, 13 таблиць, проаналізовано 31 літературних джерел. Мета роботи: розробка високоефективної кріогенної установки для розділення повітря, призначеної для отримання кисню особливої чистоти. Для досягнення цієї мети дипломної роботи були поставлені такі задачі: – огляд науково-технічної літератури по сучасних технологіях виробництва кисню з повітря; – огляд сучасних методів підвищення ефективності кріогенних установок для розділення повітря; – розробка технологічної схеми малої установки для розділення повітря в якій втрати холоду компенсуються за допомогою кріорефрижератора, що працює за циклом Стірлінга. Актуальність: Кисень особливої чистоти, марки ОСЧ, є дуже важливим для сучасних технологій розрізання металу, виробництва напівпровідникових приладів, лазерних технологій, тощо. Даний проект дозволить отримати кисень надвисокої чистоти за допомогою методу низькотемпературної ректифікації. Запропонована схема установки для розділення повітря дозволяє суттєво зменшити капітальні витрати на її створення за рахунок того, що в ній відсутнінайдорожчі і найменш надійні елементи установок традиційного типу: повітряний компресор високого тиску та поршневий детандер. "
- ДокументПроектування ковбасного цеху для ТОВ «Гаврилівка» з передбаченням халяльної продукції(ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Ткаченка, Святослава МиколайовичаУ проекті передбачаються заходи щодо будівництва виробничих приміщень, необхідних для нормального виконання технологічних операцій для виготовлення ковбас «Halal». У проекті виконані всі необхідні технологічні розрахунки. Засновані обрані технологічні схеми виробництво продукції з урахуванням особливостей технологічної обробки. Підібране для встановлення сучасне технологічне обладнання. Дане обладнання не тільки дозволить підвищити продуктивність праці й потоковість виробництва, але й поліпшить санітарно-гігієнічні показники виробництва в цілому. Відповідно обраним технологічним схема виробництва виконанні розрахунки необхідної кількості основної сировини й допоміжних матеріалів, готової продукції; розрахунки кількості площ, робочого персоналу, кількість витрат, необхідних для нормального здійснення всіх технологічних операцій. Виконанні необхідні техніко-економічні розрахунки і доведена доцільність будівництва ковбасного цеху. Розглянуті запропоновані заходи щодо охорони праці робітників, організації безпечної роботи людей у відділення ковбасного цеху. Даний аналіз небезпечних і шкідливих виробничих факторів і запропоновані заходи щодо їх усунення.