Перегляд за Автор "Павловський, С. М."
Зараз показуємо 1 - 20 з 23
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ143391 Спосіб приготування цукатів з фейхоа(2020) Калугіна, І. М.; Салавеліс, А. Д.; Поплавська, С. О.; Кисельов, С. В.; Павловський, С. М.Спосіб приготування цукатів з фейхоа, що включає підготовку сировини, здійснюють комбіноване інфрачервоно-конвективне сушіння, видаляють вологу за допомогою примусового переміщення пароповітряної суміші, який відрізняється тим, що комбіноване інфрачервоно-конвективне сушіння здійснюють при температурі 52-63 °C протягом 3-5 годин.
- Документ145180 Композиція інгредієнтів для приготування хлібних паличок типу гріссіні(2020) Соколова, Н. Ю.; Павловський, С. М.; Чабан, А. Б.; Свердликівська, В. В.; Чорна, В. Р.Композиція інгредієнтів для виробництва хлібних паличок типу гріссіні, що містить борошно пшеничне, олію рослинну, сіль кухонну та воду, яка відрізняється тим, що вона додатково містить борошно зеленої гречки, насіння чіа та вуглекислий амоній, а як олію рослинну містить олію оливкову.
- Документ145181 Композиція інгредієнтів для приготування здобних виробів(2020) Соколова, Н. Ю.; Павловський, С. М.; Чабан, А. Б.; Свердликівська, В. В.; Чорна, В. Р.Композиція інгредієнтів для приготування здобних виробів, що містить борошно пшеничне вищого сорту, дріжджі хлібопекарські пресовані, сіль кухонну, цукор-пісок, маргарин столовий та воду, яка відрізняється тим, що вона додатково містить борошно зеленої гречки.
- Документ145313 Композиція інгредієнтів для виробництва кексів на дріжджах(2020) Чабан, А. Б.; Макарова, О. В.; Павловський, С. М.; Котузаки, О. М.Композиція інгредієнтів для виробництва кексів на дріжджах, що містить борошно пшеничне вищого сорту, борошно зі шроту льону, цукор-пісок, маргарин столовий, меланж, родзинки, сіль кухонну, дріжджі хлібопекарські пресовані, пудру ванільну і пудру рафінадну, яка відрізняється тим, що вона додатково містить порошок із виноградних кісточок.
- ДокументБорошняні кондитерські вироби з радіопротекторними властивостями(2018) Павловський, С. М.; Салавеліс, А. Д.В останні роки у зв'язку з небезпекою радіоактивного впливу особлива увага приділяється пошуку шляхів захисту від дії хрошічного опромінення в природних умовах.
- ДокументВикористання кокосового борошна в технології здобних хлібобулочних виробів без цукру(2020) Соколова, Н. Ю.; Павловський, С. М.Споживачі все частіше прагнуть придбати продукцію групи «healthy», що відрізняється високою харчовою цінністю, зниженим вмістом легкозасвоюваних вуглеводів, цукру, жиру, солі та ін.
- ДокументВикористання нетрадиційних добавок лікувальної або профілактичної дії у виробництві хлібобулочних виробів(2017) Павловський, С. М.Для отримання хлібобулочних і кулінарних дріжджових виробів доброї якості активно використовують різні види покращувачів і активаторів. Практичний інтерес представляють порошки, отримані з топінамбура і кунжутового шроту, що відрізняються цінним хімічним складом.
- ДокументВикористання рапсового шроту у виробництві борошняних виробів(2016) Павловський, С. М.В ході експериментально-наукових досліджень вивчали можливість часткової заміни рецептурної кількості пшеничного борошна у кексовому тісті на рослинну добавку у вигляді рапсового шроту і вплив цієї добавки на фізико-хімічні і реологічні показники якості напівфабрикатів і готових виробів, а також харчову безпеку готових виробів.
- ДокументОснови автоматизованого проектування: лабораторні роботи в середовищі AutoCAD(ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Павловський, С. М.; Бабков, А. В.В навчальному посібнику викладено загальні відомості про основні можливості та напрями використання віртуального середовища системи автоматизованного проектування і розрахунків (САПР) AutoCAD при виконанні проектних робіт. Наведено лабораторні роботи, у складі котрих послідовно та логічно розписано алгоритм роботи із зазначеною сучасною САПР, починаючи від процедури інсталяції цього програмного засобу на комп'ютер і закінчуючи процесом створення складного багатокомпонентного двовимірного креслення, виконаного відповідно до чинних нормативних вимог. В кожній лабораторній роботі чітко сформульована мета та суть певного етапу знайомства, налаштування або використання можливостей середовища програми AutoCAD. Крім того, кожна лабораторна робота супроводжується розгорнутим розглядом теоретичної основи відповідних питань, ілюструється низкою прикладів реалізації описаних теоретичних викладок та вміщує в собі практичні завдання, виконання котрих дозволить читачеві оволодіти практичними навичками застосування зазначеної САПР. Навчальний посібник призначено для студентів вишів, які навчаються за напрямом підготовки бакалаврів в галузі знань 18 «Виробництво та технології», за спеціальністю 181 «Харчові технології», та спрямований на використання при вивченні дисципліни «Основи автоматизованого проектування». Крім того, він може бути використаний студентами інших напрямів підготовки, які здобувають технічну спеціальність, або інженерними працівниками, які виконують роботи, що пов'язані із проектуванням приладів, агрегатів або підприємств.
- ДокументОсобливості виробництва хлібобулочних виробів з використанням нетрадиційних рослинних інгредієнтів(2022) Павловський, С. М.; Карацуба, Н. Л.
- ДокументОсобливості дуальної системи навчання у вищій школі(2020) Салавеліс, А. Д.; Калугіна, І. М.; Павловський, С. М.
- ДокументОсобливості організації сучасного шкільного харчування(2021) Салавеліс, А. Д.; Атанасова, В. В.; Павловський, С. М.Організація харчування в школах є досить серйозною й великою проблемою. Розглянуто декілька моделей, використання якіх можливе при організації сучасного шкільного харчування.
- ДокументОсобливості проведення профорієнтаційної роботи в сучасних умовах(2021) Салавеліс, А. Д.; Павловський, С. М.; Поплавська, С. О.
- ДокументПроблеми якості борошна та ефективні способи їх вирішення в умовах хлібзаводів та підприємств HoReCa(2018) Аксьонов, П. Е.; Лебеденко, Т. Є.; Павловський, С. М.; Кожевнікова, В. О.Метою досліджень стала оцінка хлібопекарських властивостей борошна, представленого на ринку Одеського регіону, та аналіз рекомендацій по його використанню з огляду ефективності для хлібозаводів і міні-виробництв при підприємствах HoReCa.
- ДокументПроектування підприємств хлібопекарської промисловості(Астропринт, 2017) Пшенишнюк, Г. Ф.; Павловський, С. М.; Соколова, Н. Ю.У навчальному посібнику викладені основні дані й вимоги, що необхідні при проектуванні хлібопекарських підприємств. Наведено загальні відомості про них і основні положення по проектуванню хлібозаводів і пекарень, бубличного й сvхарного виробництва, які базуються виключно на сучасних державних будівельних, санітарних нормах і правилах проектування промислових підприємств. Представлено методику розрахунків, наведені рекомендації з вибору технологічних схем і необхідного обладнання; основи компонуванни виробничих, складських і підсобно-виробничих примішень. Призначено для студентів виших навчальних закладів, може бути використано інженерно-технічними працівниками хпібопекарських підприємств у повсякденній роботі.
- ДокументРозробка методів оцінки здатності до витікання сипучих матеріалів харчових виробництв(ОДАХТ, 1994) Павловський, С. М.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 - Процеси, машини та агрегати харчових виробництв. У дисертаційній роботі науково обгрунтовані аналітичні залежності і експериментальні дані по дрібнодисперсним сипучим матеріалам, характеризуючі процес початку стікання та рухливості СМ, дозволяють використовувати їх при оптимізації технологічних процесів, для створення апаратів і обладнання, пов’язаних зі зберіганням, транспортуванням і дозуванням сипучих матеріалів. Теоретичні, методичні і експериментальні дані упроваджено в виробництво, що дозволяє їх використовувати при розрахунках технологічних процесів і апаратів, пов’язаних із зберіганням, дозуванням і транспортуванням сипучих матеріалів.
- ДокументРозробка технології спеціалізованих харчових сумішей для лікування хвороб шлунково-кишкового тракту(2020) Салавеліс, А. Д.; Павловський, С. М.Забезпечення населення високоякісним, адекватно відображаючим потреби організму харчуванням є одним із актуальних завдань сучасної нутриціології. Особливе значення при цьому набувають питання створення і практичної реалізації технології лікувальних продуктів. У зв'язку з виникненням у травматологічних і хірургічних хворих значних змін різних ланок метаболізму і необхідністю стимулювання відновних процесів, головним завданням нутрицтивної підтримки в цих умовах є корекція порушень мінерального, білкового обміну, вітамінної забезпеченості організму. Така підтримка може бути досягнута застосуванням спеціально розроблених для цих цілей харчових продуктів підвищеної біологічної цінності. В ході експериментальних досліджень були розроблені склади для поживних сумішей різної калорійності. Запропоновано дві різні суміші.
- ДокументРоль викладача у розвитку комунікативної культури студентів(2018) Салавеліс, А. Д.; Калугіна, І. М.; Павловський, С. М.Викладач як фахівець повинен володіти високою комунікативною культурою, що має на увазі наявність комунікативних знань, умінь, здібностей, так як вони розвивають важливі психологічні якості, які є складовими компетентності викладача вищої школи.
- ДокументРоль води у виробництві заморожених напівфабрикатів ресторанного господарства(2017) Колесніченко, С. Л.; Салавеліс, А. Д.; Павловський, С. М.Розглянуто роль води у виробництві заморожених напівфабрикатів ресторанного господарства. Наведені дані про зв'язок істотного поліпшення якості після розморожування та швидкістю заморожування.
- ДокументРоль води у формуванні якості продукції ресторанного господарства(2017) Колесніченко, С. Л.; Салавеліс, А. Д.; Павловський, С. М.Розглянуто широкий перелік функцій води, яка є компонентом хімічного складу кулінарної продукції ресторанних закладів, що свідчить про її унікальні фізичні і хімічні властивості.