G13 (181) -Харчові технології

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 562
  • Документ
    Проект кафе загальнодоступного з магазином кулінарії у м. Балта Одеської обл
    (ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2025) Драганова Ксенія Віталіївна
    Балта занесена до реєстру історичних міст України. У ній нараховується 53 об’єкти культурної спадщини та існує великий список того, що може зацікавити туристів. Відповідно, таке місто потребує достойних закладів ресторанного господарства. Проектоване кафе з обслуговуванням офіциантами. Споживачі можуть замовити страви з меню з вільним вибором страв. Кафе приваблює гостей своєю теплою та гостинною атмосферою та смачними стравами. Також кафе виконує послугу замовлення страв на дом або в офіс, організовує банкети на весілля, корпоративи та інші свята. Магазини кулінарії реалізують різні напівфабрикати (м'ясні, рибні, овочеві), кулінарні, борошняні і кондитерські вироби. Завжди зручно купувати готову їжу на обід, перехопити щось, якщо зовсім немає часу або навичок приготування, це дуже важливі фактори в залученні нових відвідувачів і збереженні кола старих клієнтів в умовах жорсткої конкуренції.
  • Документ
    Проект ресторану-пабу у м. Чорноморськ Одеської обл.
    (ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2025) Алексанян Юрій Аветисович
    Ресторан-паб - це заклад громадського харчування, який поєднує в собі елементи ресторану та пабу. Паб акцентує увагу на віскі та різних видах пива. Ключовою частиною будь-якого пабу є барна стійка - предмет гордості закладу, який служить не тільки столом для подачі напоїв та закусок. Додатковими послугами можуть бути різні ігри: дартс, більярд, кикер. Відповідно меню проектованого ресторана включає, насамперед, великий асортимент пива. Це передбачає вибір на будь-який смак, починаючи від найпопулярнішого світлого фільтрованого, закінчуючи не менш популярним темним пивом різних країн і виробників. Основним акцентом кухні є різноманітність ситних гарячих страв із м'яса та закусок спеціально під пиво. Наприклад смажені ковбаски, «оселедець з гарніром», юшка рибальська, риба запечена.
  • Документ
    Проект закусочної «Пиріжки»у м. Арциз Одеської обл.
    (ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2025) Панченко Денис
    Дипломний проект, метою якого є проект пиріжкової на 92 місця, складається з таких розділів : -Вступ, в якому розглянуто основні задачі та напрямки розвитку галузі ресторанного господарства в цілому, мету даного дипломного проекту. - Стан проблеми і перспективи її вирішення; техніко - економічне обґрунтування; вибір типу підприємства харчування в даному місті. Він містить теоретичне обґрунтування і дослідження регіонального ринку продукції і послуг підприємства харчування, загальну характеристику об 'єму попиту і можливостей ринку, вплив конкуренції та інших факторів, вивчення можливих типів підприємств, необхідних у даному регіоні. - У навчально-дослідницькому розділі обґрунтовано використання новітніх технологій галузі. - Технологічний розділ включає розробку концепції підприємства, виробничої програми підприємства і цехів, обґрунтування складу приміщень, проектування складського господарства, заготівельних та доготівельних цехів, торгових, адміністративно - побутових та допоміжних приміщень (нормативним методом). - Охорона праці спрямована на розробку безпечних умов виробництва. - Оцінка екологічної безпеки підприємства передбачає гігієнічні вимоги до території, генерального плану та планування приміщень, реалізація яких гарантує безпеку підприємства з урахуванням екології зовнішнього середовища. - Техніко-економічні розрахунки передбачають економічну ефективність та інвестиційна привабливість проекту визначається відповідними показниками виробничо-господарської діяльності пиріжкової та терміном окупності інвестиційних витрат на проект підприємства.
  • Документ
    Проект кафе загальнодоступного у м. Рівне
    (ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2025) Томашенко Дар'я
    Кваліфікаційної роботи на тему "Проект кафе загальнодоступного у м. Рівне" Дипломний проект, метою якого є Проект кафе загальнодоступного у м. Рівне"", складається з таких розділів: Вступ, у якому розглянуті основні завдання й напрямки розвитку області ресторанного бізнесу в цілому, мета даного дипломного проекту. Аналіз регіонального ринку послуг закладів ресторанного бізнесу задано- го регіону, вибір типу закладу в даному місті. Він містить характеристику об’єкту, літературний і патентний огляд стану і шляхів вирішення поставленої проблеми, а також, техніко-економічне обґрунтування проекту.Технологічний розділ включає розробку концепції закладу й моделювання виробничих і технологічних процесів, розробку виробничої програми закладу й цехів, розробку схеми виробничого процесу, обґрунтування складу приміщень, проектування складського господарства, заготовочних і доготівельних цехів, торговельних, адміністративно-побутових і допоміжних приміщень, розрахунок устаткування. Розділ по технохімічному та мікробіологічному контролю на підприємстві. Розділ присвячений моделюванню процесу організації роботи закладу та складанню адміністративної структури , також, переліку всіх основних та додат- кових послуг закладу. Електротехнічний розділ містить опис і енергетичного та матеріально ре-сурсного забезпечення закладу, інформує про визначення видів енергії та матеріальних ресурсів, які необхідні для забезпечення виробництва продукції. надає характеристику джерел електрозабезпечення, визначає та обґрунтовує заходи щодо підвищення ефективності енергоспоживання. Безпека роботи спрямована на розробку безпечних умов виробництва, присвячена організації охорони праці і навколишнього середовища закладу ,а ,також, заходам щодо вибухо- і пожежної безпеки на підприємстві галузі Розділ по оцінки екологічної безпеки надає інформацію по виконанню розрахунків екологічної безпеки роботи закладу ресторанного господарства та ідентифікації екологічних аспектів та оцінки їх значимості. Економічна ефективність й інвестиційна привабливість проекту визна- чається відповідними показниками виробничо-господарської діяльності підпри- ємства й строком окупності інвестиційних витрат на проектування.
  • Документ
    Проект гриль-бару для розвитку готельного комплексу «Софія» у м.Мукачеве Закарпатської обл
    (ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2025) Хаджинов Владислав Вячеславович
    Завданням на кваліфікаційну роботу передбачено «Проект гриль-бару для розвитку готельного комплексу «Софія» у м.Мукачеве Закарпатської обл.». Гриль-бар – це спеціалізований бар, в меню якого входять переважно гарячі страви, що готуються за допомогою гриля. Послуги гриль-бару – це реалізація широкого асортименту гарячих страв та закусок, приготовлених на грилі, а також для реалізації солодких страв, закусок, кондитерських виробів та різноманітних змішаних напоїв. Всі, хто віддає перевагу комфортному і оздоровчому відпочинку в Поляні, відпочивають в готельному комплексі «Софія». У готелі «Софія» є всі необхідні умови для відпочинку. Ресторан готельного комплексу «Софія» задовольнить запити гурманів і порадує стравами з екологічно чистих продуктів. Але щоб бути в тренді потрібно постійно розвиватись. Тому даним проектом передбачено проект гриль-бару для розвитку готельного комплексу «Софія» у м. Мукачеве Закарпатської області.