131-Прикладна механіка
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 131-Прикладна механіка за Назва
Зараз показуємо 1 - 14 з 14
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАналіз способів фасування рідких продуктів(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Висоцька Наталя ЕдуардівнаВ роботі виконано аналіз дозувально-фасувальних машин для наповнення скляної тари рідким продуктом: вина, лікеро-горілчаних виробів, просвітлених соків тощо. Зокрема проаналізовано будову та принцип дії пристроїв для дозування продукту перед наповнення в тару. Виконано аналіз скляної тари, її процес підготовки перед наповненням, процес наповнення та подальше укупорювання. Виконано опис машини для наповнення ВРА-6А та принцип дії, виконано технологічний, кінематичний розрахунки та розрахунок потужності. Надано опис правил безпеки та охорони праці при експлуатації машин для дозування та фасування продуктів. Розрахунково-пояснювальна записка включає сторінки друкованого тексту та чотири листи А1 графічної частини.
- ДокументМодернізація гомогенізатора для білкових молочних продуктів(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Нікітенко Іван ОлександровичВ даному дипломному проекті на тему «Модернізація гомогенізатора для білкових молочних продуктів» наведено критичний огляд існуючого обладнан- ня, описаний технологічний процес гомогенізаціі молока. Запропонована модернізація клапанного гомогенізатора К5-ОГ2А-1.25 з метою підвищення продуктивності гомогенізатора. Розрахунково-пояснювальна записка включає: Критичний огляд існуючого технологічного обладнання. Опис технологічного процесу. Оформлено технічне завдання. Виконано розрахунки, які підтвержують працездатність модернізованої машини: - технологічний - кінематичний - силовий - розрахунок на міцність (розрахунок пасової передачі) ;
- ДокументМодернізація ковшового бланширувача(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Попеску ВладиславОб'єктом дипломного проекту є стрічковий ковшовий бланширувач марки БК. Мета роботи: удосконалення процесу бланширування овочів і модернізація апарата марки БК. У процесі виконання дипломного проекту проведені технологічний та кінематичний розрахунки, виконані розрахунки на міцність та силовий розрахунки потужності, необхідної для приводу бланшширувача. Також, описано пристрій і принцип дії, наведена класифікація бланширувачів, та обґрунтування обраної конструкції. Проект містить відомості про монтажні, налагоджувальні та ремонтні роботи, а також правила безпеки та правила експлуатації машини. В результаті технологічного розрахунку бланшувача марки БК була визначена продуктивність по моркві: G=1400 кг/год. При виконанні дипломного проекту: • розглянуто технологію бланшування овочів, зокрема моркви; • вивчено будову та принцип роботи бланширувачів, правила їх експлуатації та монтажу на підприємствах, а також ознайомилась з заходами безпеки при роботі; • виконано технологічний розрахунок в результаті чого було визначено: загальні витрати тепла в бланширувачі, а також витрати пари; • виконано силовий розрахунок, за яким знайдено потужність мотора- варіатора N= 1,1кВт, а також коефіцієнт корисної дії = 80%, що показує високу продуктивність апарата.
- ДокументМодернізація насосу для розливної машини(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Козирєв ВадимНасос для перекачування густих мас марки А9-КФК продуктивністю 1,3 дм3/с призначений для перекачування густих мас (томатного соку, дитячого пюре і т. п.). Сталість роботи і задана продуктивність насоса досягається за рахунок: рівномірності завантаження насоса рідиною, що відповідає якості рідини, використання в умовах експлуатації що відповідають кліматичним умовам УХЛ категорії розміщення А по ГОСТ 15150-99 Область використання - підприємства консервної промисловості і цехи малої потужності з виробництва соку.
- ДокументМодернізація пастеризатора для сироватки перед розливом(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Мадані АммарПроект на тему розробки технологічної лінії та розрахунку пастеризатора для сироватки перед розливом. До проекту входять дві частини - графічна та розрахункова. Розрахункова частина містить: - опис технологічного процесу виготовлення сироватки; - критичний огляд обладнання для теплообмінних процесів; - технічне завдання на проектування; - розрахунки підігрівача та рекуператора; - питання техніки безпеки. Графічна частина: - креслення трубчастого пастеризатора; - креслення секція; - деталювання; - технологічні схеми.
- ДокументМодернізація пристрою для формування дози при виробництві сосисок(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Бондаренко ОлександрДипломний проект містить 89 сторінок розрахунково-пояснювальної записки та графічну частину на 7 аркушів формату А1 Мета роботи - модернізація пристрою марки ФПС, що порціонує. У процесі виконання дипломного проекту проведено технологічні розрахунки і на їх основі підібрано обладнання, що входить у лінію для формування сосисок, виконані розрахунки на міцність для порціонуючого пристрою ФПС і описано його пристрій і принцип дії. Проект містить відомості про охорону праці, монтаж, налагодження та ремонт; відомості про автоматизацію.
- ДокументМодернізація ударно-забивної закупорювальної машини для скляної тари(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Панчук МаксимУ дипломному проекті на тему «Модернізація ударно-забивної закупорювальної машини для скляної тари» наведено: вимоги до скляних пляшок, а також закупорювальних засобів, опис існуючого обладнання для закупорювання скляних пляшок. Приведена прийнята класифікація обладнання даного типу технологічного обладнання. Виконано огляд патентних матеріалів. Працездатність машини підтверджена відповідними розрахунками: 1. технологічним; 2. силовим; 3. кінематичним; 4. наведено розрахунок клинопасової передачі. Графічна частина включає: 1. Загальний вигляд - А1 – 3 листа 2. Лист складальної одиниці - А1 3. Лист деталювання – А1 – 1 лист. 4. Лист кінематична схема А1 – 1 лист. Специфікації до відповідних креслень.
- ДокументМодернізація формувально- дозувального автомату для сирної маси. Для ГМЗ(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Шабатура Даніїл АндрійовичДипломний проект спрямований на модернізацію автомата для виготовлення сирків із сирокової маси. Основний акцент у роботі робиться на визначенні параметрів, необхідних для ефективного функціонування автомату, враховуючи технологічні особливості виготовлення сирків. В проєкті порушується тема актуальності технологій виробництва молочних продуктів, визначається належність машини до технологічної групи машин, що виконують аналогічні процеси. Описується технологічний процес, який виконується на обладнанні. Надається схему руху об’єктів обробки та відходів. Виконується огляд існуючого технологічного обладнання з елементами патентного пошуку. Відбувається огляд зразків як вітчизняного так і закордонного обладнання з наведенням схем, рисунків, технічних характеристик та описанням будови і принципу роботи обладнання із зазначенням позитивних і негативних якостей. Виконується технічний проект. Обов’язковими документами технічного проєкту є технічні розрахунки. Описується модернізована машина: в цьому розділі описується попередньо обрана конструкція і принцип дії машини. Описують конструктивні рішення модернізованої або машини. В технологічному розрахунку в залежності від продуктивності і технологічних вимог (параметрів) визначають основні розміри робочих органів, визначення переміщень, швидкостей, законів їх переміщень. Розраховується кінематика машини. В кінематичний розрахунок входить визначення числа обертів розподільчого та інших валів машини. Будується кінематична схема. Виходячи з сумарної потужності технологічної операції, визначається потужність електродвигуна.
- ДокументПроект лінії для виробництва та пакування олії з насіння томатів(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Сторож ДенисПояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на тему «Проєкт лінії для виробництва та пакування олії з насіння томатів» складається з 2 частин : розрахунково пояснювальної записки та графічної частини то додатків до них В проекті було розроблено промисловий технічний план лінії виробництва та пакування олії з насіння томатів. Прораховано час виготовлення та запакування продукції, витрати електроенергії та сировинні витрати. Докладно розглянуто технологічне обладнання існуючих сучасних підприємств, що спеціалізуються на виготовленні олії та пакуванні тар. Описано технологічний процес запаковування картонних ящиків а також проведено розрахунки сировини для виготовлення олії з томатного насіння. Обґрунтовано вибір напівавтоматичного пакувальника коробок, що використовується для заклеювання нижньої і верхньої частин коробок з використанням клейкої стрічки. Під час виконання проекту було розроблено план сучасної та надійної лінії виробництва та пакування олії з насіння томатів. До її складу входять: сепаратор БСХ-3-01, вальцевий станок ВС-5, жаровня VR-2100-V, прес RP-500, сепаратор MOS-500, фільтр-прес VNP-10, охолоджувач макухи OE-500, подрібнювач макухи OC-1000, резервуар для проміжного зберігання олії GSM, насос для перекачування олії AlphaDynamic, автоматична машина для наповнення та закупорювання проти тиску для пляшок та банок BFA-MB061, етикетувальний автомат PLC – 250, автоматична лінія вкладання пляшок в коробки, автомат для обандеролювання картонних ящиків.
- ДокументРозробка закупорювальної машини для скляної тари(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Пасько ДанилоТема дипломного проекту: ""Розробка закупорювальної машини для скляної тари"". Дипломний проект полягає у розробці та розрахунку закупорювальної машини для скляної тари, для підприємства харчової промисловості. Розроблена машина призначена для закупорювання скляної тари типу III. Проект складається з двох основних частин: Графічна частина, яка включає в себе: загальний вид, вид зверху, хопер, лоток, привідна секція, машина А9-КЗТ, деталювання на листах формату А3; Розрахункова частина містить: технічне завдання на проектування, технологічний, силовий, кінематичний та розрахунок на міцність.
- ДокументРозробка інноваційного вагового дозатора рідких харчових продуктів(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Блох ГаннаДипломний прект: 65 с., 11 рис., 7 табл., 10 джерел інформації, 1 дода- ток. Об'єкт дослідження: дозатор ваговий рідких харчових продуктів. який призначений для загрузки і охолодження або нагріву та підтримки при заданій температурі рідких продуктів, кількість яких задається по вазі. Мета роботи – підвищення якісних характеристик операцій тех- нологічного процесу – прийому, охолодження або нагріву до заданої темпе- ратури і короткочасного зберігання ( підтримування в технологічному ре- жимі ) харчових мас . Виконані опис технологічного процессу та критичний огляд існуючо- го обладнання з патентним пошуком. Проведені необхідні розрахунки. Висвітлені правила безпечної експлуатації обладнання.
- ДокументРозробка інструменту для виготовлення суцільнотягнутої жерстяної банки(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Фарафонтов ВікторТема дипломного проекту: ""Розробка інструменту для виготовлення жерстяної суцільнотягнутої банки"". Дипломний проект полягає у розробці інструменту для штампування , для не великого підприємства харчової промисловості. Розроблений пристрій дає змогу з заготовки товщиною 0,19 мм та діаметром 163 мм отримати суцільнотягнуту банку типу №6. Проект складається з двох основних частин: Графічна частина, яка включає в себе: загальний вид, нижню та верхню плити, деталювання, нижній та верхній рельєфи й схему розкрою листа жерсті на листах формату А1; Розрахункова частина, технічного проекту складається з: технологічного, силового, кінематичного; розрахунку діаметра заготовки для банки та розрахунку обраної схеми розкрою.
- ДокументУдосконалення автомата для фасування та закупорювання густих продуктів М6- ОРЖ. Для підприємства ГМЗ(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Мординський Руслан ВсеволодовичНа даний час дуже гострою є проблема конкурентноспроможності продукції вітчизняних підприємств. Крім збільшення якості продукції. Яка фасується в дрібну споживчу тару, що користується великим попитом у населення, виробники повинні дбати про нові види продукції, тари і її дизайнерське оформлення. Ця проблема ускладнюється тим, що не всі підприємства молочної галузі можуть придбати сучасне обладнання. Темою проекту є модернізація автомату для фасовки сметани. Це дало змогу при менших інвестиціях поновити існуюче обладнання і вивести його на сучасний технічний рівень. При модернізації збільшилась продуктивність і надійність існуючого обладнання. Фасування сметани в новому варіанті здійснюється в якісну сучасну споживчу тару, яка користується значним попитом у населення. Зменшені витрати пакувального матеріалу та технологічні простої обладнання пов’язані з необхідністю зупинок фасувального автомату при зміні упаковочного матеріалу. Ефективність впроваджених мироприємств підтверджена технологічно-конструкторськими та економічними розрахунками.
- ДокументУдосконалення фасувально- закупорювального автомату для ПЕТ пляшок(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Бомбалін Юрій ОлександровичУ даній дипломній роботі наведено критичний огляд існуючого обладнання з елементами патентного пошуку. Розроблено технічне завдання. Виконані не- обхідні розрахунки підтверджують працездатність машини.