G9 (131)-Прикладна механіка
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд G9 (131)-Прикладна механіка за Назва
Зараз показуємо 1 - 14 з 14
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАналіз способів виготовлення полімерних матеріалів та обладнання для фасування рідких та густих харчових продуктів(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Ульянов ДмитроУ даній дипломній роботі наведено критичний огляд існуючого обладнання. Розроблено технічне завдання. Виконані необхідні розрахунки підтверджують працездатність машини. Розрахунково-пояснювальна записка включає 67 стор. Графічна частина включає - 6 листів А1
- ДокументМодернізація гомогенізатора для білкових молочних продуктів(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Нікітенко Іван ОлександровичВ даному дипломному проекті на тему «Модернізація гомогенізатора для білкових молочних продуктів» наведено критичний огляд існуючого обладнан- ня, описаний технологічний процес гомогенізаціі молока. Запропонована модернізація клапанного гомогенізатора К5-ОГ2А-1.25 з метою підвищення продуктивності гомогенізатора. Розрахунково-пояснювальна записка включає: Критичний огляд існуючого технологічного обладнання. Опис технологічного процесу. Оформлено технічне завдання. Виконано розрахунки, які підтвержують працездатність модернізованої машини: - технологічний - кінематичний - силовий - розрахунок на міцність (розрахунок пасової передачі) ;
- ДокументМодернізація закупорювальної машини для тари системи твіст-оф для ПРАТ «ВО Одеський консервний завод»(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Левшина ВалеріяМодернізація закупорювальної машини для скляної тари системи твіст-оф полягає у: - Встановленні на системі подачі пари пароперегрівача. Пароперегрівач здійснює теплову підготовку пари, що надходить в закупорювальну машину до оптимальних параметрів (135- 145°С). Конструктивно пароперегрівач складається з зовнішнього та внутрішнього корпусу, ТЕНу, кришки і прокладки, конденсатовідвідника, а також двох патрубків для входу пара від центральної системи паропроводу і виходу перегрітої пари. Підготовлена таким чином пара є особливо важливим фактором при пакуванні типу майонезу, рослинних олій, гірчиці так як відповідно до технологічного регламенту, після пакування вони не піддаються стерилізації в автоклавах. - розроблено технічне завдання на розробку та модернізацію машини. Проведено огляд і критичний аналіз подібного існуючого обладнання для закупорювання скляної тари та існуючих систем закупорювання скляної тари. Виконано технологічний, кінематичний, силовий та розрахунок на міцність. З охорони праці були розроблені основні заходи безпеки до закупорювальної машини пасового типу.
- ДокументМодернізація ковшового бланширувача(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Попеску ВладиславОб'єктом дипломного проекту є стрічковий ковшовий бланширувач марки БК. Мета роботи: удосконалення процесу бланширування овочів і модернізація апарата марки БК. У процесі виконання дипломного проекту проведені технологічний та кінематичний розрахунки, виконані розрахунки на міцність та силовий розрахунки потужності, необхідної для приводу бланшширувача. Також, описано пристрій і принцип дії, наведена класифікація бланширувачів, та обґрунтування обраної конструкції. Проект містить відомості про монтажні, налагоджувальні та ремонтні роботи, а також правила безпеки та правила експлуатації машини. В результаті технологічного розрахунку бланшувача марки БК була визначена продуктивність по моркві: G=1400 кг/год. При виконанні дипломного проекту: • розглянуто технологію бланшування овочів, зокрема моркви; • вивчено будову та принцип роботи бланширувачів, правила їх експлуатації та монтажу на підприємствах, а також ознайомилась з заходами безпеки при роботі; • виконано технологічний розрахунок в результаті чого було визначено: загальні витрати тепла в бланширувачі, а також витрати пари; • виконано силовий розрахунок, за яким знайдено потужність мотора- варіатора N= 1,1кВт, а також коефіцієнт корисної дії = 80%, що показує високу продуктивність апарата.
- ДокументМодернізація пастеризатора для сироватки перед розливом(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Мадані АммарПроект на тему розробки технологічної лінії та розрахунку пастеризатора для сироватки перед розливом. До проекту входять дві частини - графічна та розрахункова. Розрахункова частина містить: - опис технологічного процесу виготовлення сироватки; - критичний огляд обладнання для теплообмінних процесів; - технічне завдання на проектування; - розрахунки підігрівача та рекуператора; - питання техніки безпеки. Графічна частина: - креслення трубчастого пастеризатора; - креслення секція; - деталювання; - технологічні схеми.
- ДокументМодернізація сепаратора для соків перед розливом(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Соловйова МаринаСепаратор призназначений для очищення плодових соків, виноматеріалів та інших продуктів. Проект розроблено на основі креслень саморозвантажного сепаратора- кларифікатора, А9-КЛФ Одеського СКТБ Продмаш. Сепаратор відрізняється від базової конструкції тим, що приймально-відвідний пристрій оснащений датчиками каламутності оброблюваного продукту. Датчики розташовані на вводі продукту в сепаратор та на виході з машини. У пояснювальній записці наведений критичний аналіз існуючих сепараторів, опис технологічного процесу по темі, розрахунки. У графічної частини представлений загальний вигляд машини, складальні креслення приймально-відвідного пристрою, барабану, датчику мутності, деталювання. Сепаратор рекомендуеться використовувати в потокових технологічних лініях виробництва освітлених фруктово-ягідних соків та вин.
- ДокументМодернізація формувально- дозувального автомату для сирної маси. Для ГМЗ(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Шабатура Даніїл АндрійовичДипломний проект спрямований на модернізацію автомата для виготовлення сирків із сирокової маси. Основний акцент у роботі робиться на визначенні параметрів, необхідних для ефективного функціонування автомату, враховуючи технологічні особливості виготовлення сирків. В проєкті порушується тема актуальності технологій виробництва молочних продуктів, визначається належність машини до технологічної групи машин, що виконують аналогічні процеси. Описується технологічний процес, який виконується на обладнанні. Надається схему руху об’єктів обробки та відходів. Виконується огляд існуючого технологічного обладнання з елементами патентного пошуку. Відбувається огляд зразків як вітчизняного так і закордонного обладнання з наведенням схем, рисунків, технічних характеристик та описанням будови і принципу роботи обладнання із зазначенням позитивних і негативних якостей. Виконується технічний проект. Обов’язковими документами технічного проєкту є технічні розрахунки. Описується модернізована машина: в цьому розділі описується попередньо обрана конструкція і принцип дії машини. Описують конструктивні рішення модернізованої або машини. В технологічному розрахунку в залежності від продуктивності і технологічних вимог (параметрів) визначають основні розміри робочих органів, визначення переміщень, швидкостей, законів їх переміщень. Розраховується кінематика машини. В кінематичний розрахунок входить визначення числа обертів розподільчого та інших валів машини. Будується кінематична схема. Виходячи з сумарної потужності технологічної операції, визначається потужність електродвигуна.
- ДокументПроект лінії для виробництва та пакування олії з насіння томатів(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Сторож ДенисПояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на тему «Проєкт лінії для виробництва та пакування олії з насіння томатів» складається з 2 частин : розрахунково пояснювальної записки та графічної частини то додатків до них В проекті було розроблено промисловий технічний план лінії виробництва та пакування олії з насіння томатів. Прораховано час виготовлення та запакування продукції, витрати електроенергії та сировинні витрати. Докладно розглянуто технологічне обладнання існуючих сучасних підприємств, що спеціалізуються на виготовленні олії та пакуванні тар. Описано технологічний процес запаковування картонних ящиків а також проведено розрахунки сировини для виготовлення олії з томатного насіння. Обґрунтовано вибір напівавтоматичного пакувальника коробок, що використовується для заклеювання нижньої і верхньої частин коробок з використанням клейкої стрічки. Під час виконання проекту було розроблено план сучасної та надійної лінії виробництва та пакування олії з насіння томатів. До її складу входять: сепаратор БСХ-3-01, вальцевий станок ВС-5, жаровня VR-2100-V, прес RP-500, сепаратор MOS-500, фільтр-прес VNP-10, охолоджувач макухи OE-500, подрібнювач макухи OC-1000, резервуар для проміжного зберігання олії GSM, насос для перекачування олії AlphaDynamic, автоматична машина для наповнення та закупорювання проти тиску для пляшок та банок BFA-MB061, етикетувальний автомат PLC – 250, автоматична лінія вкладання пляшок в коробки, автомат для обандеролювання картонних ящиків.
- ДокументРозробка блоку штампів для виробництва кришок системи твіст-оф для ПАТ «Завод Чорноморполіграфметал»(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Петков АндрійУ проекті детально розглянуто конструкцію та принцип дії штампового блоку для виробництва кришок системи Твіст-офф. Він забезпечує високу точність формування геометричних параметрів кришки, необхідних для її герметичності та надійності експлуатації. Розроблений блок штампів дозволяє здійснювати багатоопераційні обробки заготовок методом холодного штампування з мінімальними витратами часу та високої продуктивності. Обладнання входить у склад технологічної лінії автоматизованого виробництва кришок для ПАТ «Завод Чорноморполіграфметал» де після штампування деталі проходять додаткові операції нанесення пластизолю та подальшої термообробки. Особлива увага при розробці приділена питанням забезпечення високої якості продукції, надійності роботи штампа та безпеки обслуговуючого персоналу. Мета дипломного проекту полягає у підвищенні ефективності виробничого процесу виготовлення кришок шляхом розробки нового рішення штампового оснащення, що дозволить знизити витрати на обслуговування, підвищити продуктивність технологічного процесу, забезпечити стабільність геометричних параметрів продукції та відповідність сучасним вимогам безпеки праці та екології. У процесі виконання роботи виконано технологічні, силові, кінематичні та енергетичні розрахунки, розроблено технічну документацію, а також проведено аналіз охорони праці та безпеки експлуатації обладнання.
- ДокументРозробка закупорювальної машини для скляної тари(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Пасько ДанилоТема дипломного проекту: ""Розробка закупорювальної машини для скляної тари"". Дипломний проект полягає у розробці та розрахунку закупорювальної машини для скляної тари, для підприємства харчової промисловості. Розроблена машина призначена для закупорювання скляної тари типу III. Проект складається з двох основних частин: Графічна частина, яка включає в себе: загальний вид, вид зверху, хопер, лоток, привідна секція, машина А9-КЗТ, деталювання на листах формату А3; Розрахункова частина містить: технічне завдання на проектування, технологічний, силовий, кінематичний та розрахунок на міцність.
- ДокументРозробка інноваційного вагового дозатора рідких харчових продуктів(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Блох ГаннаДипломний прект: 65 с., 11 рис., 7 табл., 10 джерел інформації, 1 дода- ток. Об'єкт дослідження: дозатор ваговий рідких харчових продуктів. який призначений для загрузки і охолодження або нагріву та підтримки при заданій температурі рідких продуктів, кількість яких задається по вазі. Мета роботи – підвищення якісних характеристик операцій тех- нологічного процесу – прийому, охолодження або нагріву до заданої темпе- ратури і короткочасного зберігання ( підтримування в технологічному ре- жимі ) харчових мас . Виконані опис технологічного процессу та критичний огляд існуючо- го обладнання з патентним пошуком. Проведені необхідні розрахунки. Висвітлені правила безпечної експлуатації обладнання.
- ДокументУдосконалення автомата для фасування та закупорювання густих продуктів М6- ОРЖ. Для підприємства ГМЗ(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2024) Мординський Руслан ВсеволодовичНа даний час дуже гострою є проблема конкурентноспроможності продукції вітчизняних підприємств. Крім збільшення якості продукції. Яка фасується в дрібну споживчу тару, що користується великим попитом у населення, виробники повинні дбати про нові види продукції, тари і її дизайнерське оформлення. Ця проблема ускладнюється тим, що не всі підприємства молочної галузі можуть придбати сучасне обладнання. Темою проекту є модернізація автомату для фасовки сметани. Це дало змогу при менших інвестиціях поновити існуюче обладнання і вивести його на сучасний технічний рівень. При модернізації збільшилась продуктивність і надійність існуючого обладнання. Фасування сметани в новому варіанті здійснюється в якісну сучасну споживчу тару, яка користується значним попитом у населення. Зменшені витрати пакувального матеріалу та технологічні простої обладнання пов’язані з необхідністю зупинок фасувального автомату при зміні упаковочного матеріалу. Ефективність впроваджених мироприємств підтверджена технологічно-конструкторськими та економічними розрахунками.
- ДокументУдосконалення автомату Trepko РMG-2 для пакування сиру в брикети(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Малихін ДаніілУ цьому дипломному проекті удосконалюється машина для пакування сиру в брикети. Основним завданням удосконалення є підвищення технологічності та надійності машини. За тематикою даного напряму проведено літературний огляд та патентний пошук, виявлено перспективні напрями для проектування. Зроблено технологічний, кінематичний, енергетичний та конструктивний розрахунки. Опрацьовано питання охорони праці та безпеки. Доведено економічну ефективність модернізації. У проекті міститься 6 аркушів А1 графічної частини, 71 сторінка пояснювальної записки, 8 джерел літератури.
- ДокументУдосконалення машини для слайсерної нарiзки м'ясопродуктiв перед пакуванням(ОНТУ, кафедра процессів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2025) Остапчук ВікторУ цьому дипломному проекті удосконалюється машина для слайсерної нарізки м'ясопродуктів. Основним завданням удосконалення підвищення енергоефективності, та надійності машини. За тематикою даного напряму проведено літературний огляд та патентний пошук, виявлено перспективні напрями для проектування. Зроблено технологічний, кінематичний, енергетичний та конструктивний розрахунки. Опрацьовано питання охорони праці та безпеки. Доведено економічну ефективність модернізації У проекті міститься 6 аркушів А1 графічної частини, 71 сторінок пояснювальної записки, 12 джерел літератури.