Група 4ТХ-76
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Група 4ТХ-76 за Назва
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументЗапровадження виробництва льодяникової карамелі «Дюшес» та карамелі з фруктовою начинкою «Десертна» з застосуванням потоково-механізованних ліній в карамельному цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Музики Анни РусланівниСучасний кондитерський ринок України є одним з найбільших секторів харчової промисловості, характеризується стабільністю та стрімким зростанням, а також показує низький рівень вразливості до негативних спадів в економіці країни та світу в цілому. На всіх провідних підприємствах галузі впроваджені та функціонують системи менеджменту якості за версією ISO 90001: 2000. Сьогодні український кондитерський ринок майже нічим не відрізняється від європейського, оскільки вітчизняні виробники пропонують різноманітний асортимент кондитерської продукції своїм споживачам, який налічує близько 1000 найменувань, тим самим постійно скорочуючи загальний імпорт солодощів в Україні. Кондитерська галузь, де працює 170 тисяч фахівців, - одна з найрозвиненіших у харчовій промисловості нашої країни. Загальний обсяг виробництва становить понад 1 млн. продукції на рік ,що дає змогу не лише повністю забезпечити потреби внутрішнього ринку, а й експортувати її у значних обсягах за кордон. При цьому, у 2018 році порівняно з 2017 роком Україна скоротила експорт кондитерських виробів. Імпорт кондитерської продукції в Україну за вказаний період скоротився на 46,4 % до 44,17 тис. тонн, в грошовому виразі -- на 4,8 %, до 173,72 млн. доларів. При нарощені темпів приросту кондитерської промисловості та скорочені імпорту, це означає, що виробники почали переорієнтовуватись на внутрішній ринок через зростання внутрішнього споживання кондитерських виробів та солодощів.
- ДокументЗапровадження виробництва льодяникової карамелі «Прозора» та карамелі з помадною начинкою «Криниця» з застосуванням потоково-механізованних ліній в карамельному цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) ВЕНГЕР ВАЛЕРІЇ ЮРІЇВНИСучасна кондитерська промисловість в Україні постійно розвивається та адаптується до змін у смакових уподобаннях споживачів і вимогах ринку. У сучасному світі кондитерські вироби стають все популярнішими, набуваючи нових форм, смаків і текстур. Це пов'язано зі зростанням інтересу споживачів до вишуканих смаків, естетичного оформлення та здорового способу життя. Одним із найулюбленіших кондитерських виробів у всьому світі є карамель. Україна не відстає від цього тренду, і виробництво карамелі має великий потенціал у нашій країні. З метою задоволення зростаючого попиту на якісні та інноваційні карамельні вироби, що відповідають сучасним тенденціям, виникає необхідність у впровадженні нових технологій та виробничих процесів. Україна має багату історію виготовлення солодощів, яка сягає далеко в минуле. Традиції кондитерського мистецтва передаються з покоління в покоління, і це створює унікальну основу для розвитку сучасної кондитерської промисловості в Україні. На ринку кондитерських виробів в Україні спостерігається постійний ріст попиту. Люди все більше цінують натуральність, якість та оригінальність солодощів. Стають усвідомленішими та більш критичними щодо складу продуктів, вони перевіряють етикетки, шукають натуральні інгредієнти та обирають продукти без штучних добавок. У подальшому дослідженні ми розглянемо основні етапи розробки процесу виробництва, розрахуємо енергетичну цінність виробів, визначимо необхідне обладнання та технологічні параметри, а також проведемо оцінку ефективності впровадження потоково-механізованих ліній у карамельному цеху. Ознайомимось з технохімічним контролем виробництва.
- ДокументЗапровадження виробництва цукрового печива «Квартет» та печива затяжного «Туристичне» з застосуванням потоковомеханізованих ліній в кондитерському цеху борошняних виробів м. Біляївка Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Дмитрієва Микити ОлеговичаКондитерські вироби – це харчові продукти, що мають високу калорійність та засвоювання. Вони мають приємний смак, тонкий аромат, привабливий зовнішній вигляд. Більшість виробів мають тривалий строк зберігання та добру транспортабельність. Висока харчова цінність обумовлена значним вмістом вуглеводів, білків, жирів та смакових речовин. Кондитерські вироби виробляються в дуже широкому асортименті. Разом з виробництвом кондитерських виробів загально споживчого призначення, випускаються і лікувальні – для хворих цукровим діабетом з використанням замінників цукру сорбіту і ксиліту, з додаванням морської капусти, для дитячого харчування – «білий шоколад» та інші. Технологія виробництва багатьох видів кондитерських виробів на основі останніх досягнень науки і техніки значно удосконалилась. Сучасне кондитерське виробництво є високомеханізованою та автоматизованою галуззю харчової промисловості. В період перебудови на кондитерську галузь різко знизились об’єкти виробництва. В цей період відкривалися кордони Українці із захопленням зустріли іноземних гостей – сотні небачених раніше видів кондитерських виробів, в яскравих обгортках. У другій половині 90-х років українці почали відвертатися від іноземних солодких «міражів», відповідно «оцінивши» кількість консервантів та часто поганеньку якість виробів. Українські кондитери на той час вже готові, були забезпечити споживача солодким різноманіттям.
- ДокументЗапровадження сучасних технологій тістоприготування по виробництву батонів молочних 0,5 кг в/г та булочок «Мальва» в/г 0,2 кг в пекарні м. Вознесенськ Миколаївської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Кочетової Софії ІгорівниХлібопекарська промисловість на території України є одною з основних та найважливіших з усіх галузей харчової промисловості. Вона має таку виробничу потужність, механізацію технологічних процесів та асортимент товарів, що спроможна забезпечити населення країни самими різноманітними видами хлібобулочних виробів. Не тільки тим, що необхідно, а ще й товаром для задоволення. Історія хліба взагалі дуже давня і цікава. До наших часів вій пройшов довгий шлях від злакових коржиків до хлібу зі збродженого тіста. В Україні хліб знайшли в будовах, що існували ще 3 тисячоліття тому. Ближче до нашої епохи, в Російській імперії з‘являлися ремесленики-пекарі, які давали розвиток хлібопекарській промисловості. В якості цікавого факту, Петром І тоді були видані циркуляри, за якими виготовлення хліба з меншою проти передбаченої вагою, низької якості, а також підвищення ціни на хліб торговці хлібом і пекарі жорстоко карались батогами. Нагляд за пекарнями здійснювали офіцери поліцмейстерної канцелярії. Наприкінці ХІХ сторіччя в Україні з‘являються перші хлібопекарні підприємства, які почали витісняти кустарні. А сьогодні населення України забезпечують хлібом великі високомеханізовані підприємства різних потужностей, багато пекарень та цехів. В цих умовах набуває першорядного значення виготовлення як умова якісної, конкурентоспроможної продукції. Хлібобулочні вироби - це харчові продукти високої калорійності і засвоюваності, які мають приємний смак, запах та привабливий зовнішній вигляд. Їх готують з різних видів і сортів борошна, здобреними та ні, із збродженого та незбродженого тіста, з різноманітними начинками і так далі. Їх поділяють на хліб, булки, здобні, бубличні вироби, сухарі та національні вироби.
- ДокументЗапровадження сучасних технологій тістоприготування при виробництві хліба гірчичного 0,5 кг та хали плетіної 0,2 кг в пекарні м. Одеса.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Жук Ганни ЮріївниХліб – геніальний винахід людства. Хлібні вироби є одним з основних продуктів харчування людини. Зниження загального виробництва і споживання хліба населенням України пояснюється розвитком домашнього хлібопечення і міні-пекарень. Зникає необхідність у великій кількості потужних підприємств з комплексно-механізованими лініями і безперервним робочим процесом. В умовах роботи цих підприємств важко оперативно змінювати асортимент, своєчасно реагувати на потреби ринку. Підприємства переходять на порційні способи приготування тіста, організовують при заводах пекарні, укомплектовані імпортним обладнанням, що дозволяє значно розширити асортимент виробів. Впроваджуються прискорені технології виробництва хліба. Пекарня – це підприємство, яке спеціалізується на продажу і випічці хлібобулочних виробів. Пекарня дуже популярна в наш час, так як вона має свої плюси : невелекика виробнича площа приблизно 100 м 2 ; невеликі затрати на обладнання і робочу силу; сіжість постачаємого хліба . Головною ціллю підприємства є задовольнити населення в використанні свіжого хлібу та хлібобулочних виробах Пекарня здатна випускати найрізноманітнішу продукцію – багети, булочки для гамбургерів, хлібобулочні вироби дієтичного та лікувально – профілактичного призначення, а також національні сорти хліба. Останнім часом загострюється питання здорового способу життя й споживання лише природних харчових продуктів, і як результат , виникає необхідність розроблення нових, раніше навіть невідомих нашим споживачам видів продукції, зокрема низькокалорійного хліба, хліба з борошна грубого помелу, хліба з висівками.
- ДокументЗапровадження технологій виробництва батонів «Київських» 0,3 кг та хали пересипської з маком в/г 0,5 кг з використанням сучасного технологічного обладнання в пекарні при магазині у пгт Іванівка Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Братим Діани ЮріївниХлібопекарська промисловість України є однією із основних галузей харчової промисловості,яка за виробничими потужностями,механізацією технологічних процесів,асортиментом спроможна забезпечити населення різними видами хлібобулочних виробів,що має особливе значення для підтримки соціальної стабільності в суспільстві З розвитком ринкових відносин змінилась структура хлібопекарської промисловості. Хлібобулочні вироби виготовляються в основному на хлібозаводах,оснащених комплексно-механізованими лініями та частина продукції виготовляється в пекарнях. Розширення мережі пекарень різної потужності сприяє покращанню забезпечення свіжим хлібом населення віддалених районів міст,невеликих населених пунктів і особливо сільської місцевості. У великих містах пекарні доповнюють асортимент виробів,що виготовляються потужними хлібозаводами. Зі всього об’єму хліба більше 68% виробляють потужні підприємства Укрхлібпрому, 6,9% - Укроперації, 0,8% - Укрпродспілки і 17,2% - пекарні. Пекарні, що виникли в останні роки відрізняються потужністю,встановленим обладнанням,кваліфікацією кадрів. Такі пекарні виробляють від 0,2 до 5т продукції. На пекарнях виготовляють відносно широкий асортимент виробів. Це подовий і формовий хліб,булочні,здобні вироби. Сучасні пекарні здебільшого організовують у комплексі з магазином що зменшує транспортні витрати. Запровадження виробництва хали Пересипської з маком в/г 0,5кг та батонів киїіських в/г 0,3кг з використанням сучасного технологічного обладнання в пекарні при магазині у пгт. Іванівка Одеської області дозволить забезпечити народонаселення пгт.Іванівка свіжою продукцією високої якості,розширити асортимент хлібобулочної продукції у торгівельній мережі пгт. Іванівка Одеської обл
- ДокументЗапровадження технологій виробництва мармеладу трьохшарового та зефіру «Сніжок» з застосуванням потоковомеханізованих ліній в кондитерському цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Петкова Георгія ІвановичаКондитерська галузь одна з найрозвиненіших у харчовій промисловості нашої країни. Загальний обсяг виробництва становить понад 1 млн продукції на рік, що дає змогу не лише повністю забезпечити потребу внутрішнього ринку, а експортувати її у значних обсягах за кордон. Підприємства галузі є активними споживачами вітчизняної сільськогосподарської сировини цукру, борошна, крохмаль, патока молоко і основною експорту переробленої продукції агропромислового комплексу країни. Наші підприємства що року інвестують в розвиток галузі значні кошти. На провідних кондитерських фабриках проведено повну повну модернізацію встановлену найсучасніші технологічні лінії. Галузь розвивається в умовах жорсткої конкуренції, що стимулює постійно вдосконалювати управлінські процеси і забезпечувати високі світові стандарти якості виробленої продукції. Встановлено що у 2021 році найбільша частина у виробництві борошняних кондитерських виробів припадає на печиво солодке, непокрите шоколадом або какао продуктами 39,4%; торти, кондитерські вироби, та хлібобулочні вироби. Основними факторами впливу на ринок кондитерських виробів з вбитими масами є : - ціна на сировину; - споживчі настрої та вподобання; - присутність міжнародних компаній на ринку України; - наявність товарів замінників; - купівельна спроможність населення; - поява нових технологій в галузі; Пік попиту припадає на останні місяця року, які пов’язані з новорічними святами, а в перші та літні місяці спостерігається спад.
- ДокументЗапровадження технологій виробництва хліба Макіївського 0,8 кг та булочок любительських 0,2 кг з використанням сучасних способів тістоприготування в хлібопекарному цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Тенжицької Тетяни ІгорівниХліб – геніальний винахід людства. Хлібні вироби є одним з основних продуктів харчування людини. Добове споживання хліба в різних країнах становить від 150 до 500 г. на душу населення. Законом України „про прожитковий мінімум” норма споживання хліба, затверджена для розрахунку споживчої корзини, складає 277 г на добу або 101 кг на рік. Відбулися зміни і в асортименті виробів. Дещо розширюється випуск заварних житніх сортів хліба, значно зменшилось виробництво здобних, бубличних, сухарних виробів, хоча асортимент їх розширився за рахунок розроблення нових видів з поліпшеним складом рецептури. Рішення основних завдань науково – технічного прогресу в хлібопекарській галузі тісно пов’язане з розробкою сучасних технологій упаковки і автоматизованих приладів для контролю властивостей сировини, напівфабрикатів та якості готових виробів. Згідно сучасним тенденціям науки про харчування асортимент хлібопекарської продукції повинен бути розширений випуском виробів підвищеної якості та харчової цінності, профілактичного і лікувального призначення. Крижані́вка — село Фонтанської сільської громади в Одеському районі Одеської області в Україні. Село розташоване на березі Чорного моря на схід від Одеси (за Лузанівкою) і є фактично передмістям Одеси та досить популярним місцем відпочинку для тих, хто бажає відпочити від міського гамору та подихати чистим повітрям. За переписом населення України 2001 року в селі мешкало 3195 осіб.
- ДокументПроектування потоково-механізованих ліній по виробництву хліба житомирського 1/г 0,5 кг та батонів «Колосок» в/г 0,4 кг в хлібопекарному цеху м. Полодьськ Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Жигун Олени ОлегівниХлібопекарська промисловість України є однією з найбільших галузей харчової промисловості, яка за виробничими потужностями та асортиментом спроможна забезпечити населення великим асортиментом хлібних та хлібобулочних виробів, що має важливе значення для підтримки соціальної стабільності у суспільстві. В Україні хлібобулочні вироби готують з житнього та пшеничного борошна – обдирного, обойного та січного сортів і пшеничного – вищого, першого та другого сортів. У виробництві певних видів хліба до основного сорту борошна також додають домішки, а саме: кукурудзяне, ячмінне, вівсяне борошно, а також борошно бобових. Серед інших країн світу Україна має найбільш сприятливий природній, ресурсний, геополітичний та людський потенціал для розвитку хлібопекарної промисловості. Хлібопекарське виробництво – це промислове виробництво хліба, здобних, булочних, бубликових та сухарних виробів. Хліб є основним продуктом харчування в раціоні населення, його частка складає 39,15%. Хлібопекарні підприємства за потужністю умовно поділяють на 3 групи: - Малої потужності – до 25 т на добу; - Середньої потужності – від 25 до 100 т на добу; - Великої потужності – більше 100 т на добу. За останні роки виникла велика кількість пекарень, це пов’язано з реструктуризацією хлібопекарської промисловості. З часом зникає необхідність у великій кількості потужних підприємств. В умовах роботи підприємств з потоково-механізованими лініями та безперервним виробництвом важко змінювати оперативно асортимент виробів, реагувати на потреби ринку.
- ДокументПроектування потоково-механізованих ліній по виробництву хліба запашного подового 1,0 кг та батонів терновських 0,5 кг в хлібопекарному цеху селища Усатове Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Бур’ян Анастасії СергіївниСьогодні населення України забезпечується хлібними виробами однією з провідних галузей харчової промисловості це хлібопекарська галузь. Її призначення безперебійне забезпечення виробництво хліба та хлібобулочних виробів та виробів лікувально-дієтичного значення. Розвиток хлібопекарської промисловості здійснюється запровадженням нової техніки, прогресивних методів тістоведення збільшенням виробництва хліба та булочних виробів з різним добавлянням поліпшувачів, .які підвищують їх якість та харчову цінність виробів Останнім часом спостерігається зростання питомої ваги продукції, що виробляють потужні підприємства та пекарні. Це пов’язано з вищою якістю і конкурентоздатною ціною на вироби цих підприємств. Зниження загального виробництва і споживання хліба населенням в Україні пояснюється погіршенням його економічного становища, підвищення цін на хліб, раціональнім використанням хліба(він використовується лише для харчування), розвиток домашнього хлібопечення і міні-пекарень. Харчова цінність хлібобулочних виробів має важливе значення, оскільки згідно сучасним тенденціям науки про харчування асортимент виробів повинен бути розширений випуском виробів підвищеної якості та харчової цінності. Важливими проблемами подальшого розвитку ринку хлібобулочних виробів є суттєве поліпшення забезпечення потреб споживачів у якісних хлібобулочних виробах промислової випічки за прийнятною ціною та розробкою нового асортименту, яка задовольнить потреби споживачів. Місто Усатове відноситься до Одеського району Одеської області України. Розміщено біля Хаджибейського лиману курорт «Хаджибей». Населення 8433тис.Площа території4,53кв3 Має місце проектування потоково механізованої лінії по виробництву хліба Запашного 1,0кг та батонів терновських 0,5кг.
- ДокументПроектування потоково-механізованих ліній по виробництву хліба кминного формового 0,9 кг та батонів домашніх 0,4 кг кг в хлібопекарному цеху м. Арциз Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Маковецької Маргарити ОлександрівниХліб – це продукт першої необхідності, він потрібен усім і завжди. Саме хліб ототожнював сімейний достаток та добробут. У наші дні хлібопекарське виробництво прийняло широкі промислові масштаби. Сучасне хлібопекарське виробництво характеризується високим рівнем механізціїї та автоматихації технологічних процесів. Великий внесок роблять розвиток хлібобулочної промисловості – дослідники хіміко-біологічних лабораторій, розробники устаткування, виробники інгредієнтів. Найбільш поширеною технологією є прискорений спосіб тістознавства, що дозволяє скоротити час бродіння та технологічні ємності для бродіння тіста, і, як результат, зменшується виробничі площі. Такі технології дають можливість оперативно змінювати асортимент продукції і тим самим підвищувати попит покупця. В даний момент найбільш відомі покращувачі використовуються для виробництва хлібобулочних виробів зі слабкою клейковиною, вони збільшують водопоглинальну здатність борошна, підвищують еластичність м'якуша, а також збільшують термін придатності продукції. Існують поліпшувачі для борошна з сильною клейковиною, що коротко рветься - збільшують пластичність тіста. Арциз – це місто в Україні, у Болградському районі Одеської області. Арциз отримав назву від французького міста Арсі-сюр-Об. Місто виникло в 1816 році, в період заселення Південної Бессарабії німцями. Гербом міста є варязькій геральдичний щит. Лелека символізує мир, добро; Золота виноградна лоза – працьовитість жителів і плодючість землі; Каміння – єдність різних національностей; Залізнична колія – розвиток промисловості. На даний момент там проживає 14486 людей.
- ДокументПроектування потоково-механізованих ліній по виробництву хліба міського 1/г 0,5 кг та батонів поліських в/г 0,3 кг в хлібопекарному цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Солдатенко Інни ВолодимирівниОднією з провідних галузей харчової промисловості України є хлібопекарська галузь. Її призначення – це безперебійне забезпечення виробництва хліба, хлібобулочних та інших борошняних виробів у обсягах, які відповідають нормам державної продовольчої безпеки. В Україні, а також у багатьох народів інших країн світу хліб належить до основних продуктів харчування. Щорічно в Україні виробляється близько 1,8 млн тонн хліба та хлібобулочних виробів, понад 70 % від загального обсягу випікають великі промислові підприємства, решту – приватні пекарні, мережа торгівлі, великі супермаркети та інші виробники. Харчова цінність хлібобулочних виробів має важливе значення, оскільки вони забезпечують більше 50% добової потреби людини в енергії і до 75% потреби у рослинному білку. Важливими проблемами подальшого розвитку ринку хлібобулочних виробів є суттєве поліпшення забезпечення потреб споживачів у якісному хлібі промислової випічки за прийнятною ціною та розробки новітньої продукції, яка задовольнить все зростаючі потреби споживачів, одержання на цій основі достатньої маси прибутку підприємствами-товаровиробниками і підвищення ефективності їх діяльності. Селище міського типу Овідіопольського району Великодолинське (Аккаржа) Одеської області знаходиться в центрі Овідіопільського району, за 17 км від райцентру, за 19 км від обл. центру та за 8 км від порт. м. Іллічівськ. Залізнична ст. Аккаржа має автобусне сполучення з районним та обласними центрами. Площа 11,4 км2 , населення 11 607, переважно українці та росіяни. (40–13 тис. рр. тому).