Підручники, навчальні посібники: ознайомчий фрагмент (Tutorials: a fragment)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Підручники, навчальні посібники: ознайомчий фрагмент (Tutorials: a fragment) за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 253
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ50 Лекцій з фізики для закладів вищої технічної освіти(Освіта України, 2019) Роганков, В. Б.Питання сучасного розуміння фізики і її основоположної ролі у всьому широкому колі дисциплін природознавства поступово виходять з «тіні» останніх років і займають належне місце в навчальних програмах закладів вищої технічної освіти України. В цьому сенсі «50 Лекцій з фізики для закладів вищої технічної освіти», написані д.ф.-м.н., проф. Роганковим В.Б., який має багаторічний досвід викладашія курсу фізики і багато зробив для поглибленого розвитку ряду його спеціальних розділів («Молекулярно-кінетичної теорії рідин і термодинаміки фазових переходів», перш за все) є вельми актуальними. Для підручника характерні ясність викладення ретельно відібраного матеріалу, достатня ілюстрованість і наочність використаних фізичних прикладів. Перевагою даної книги, яка пропонується увазі широкого кола викладачів фізики, студентів і аспірантів закладів вищої технічної освіти України, є хороший рівень української мови і прийнятої спеціальної термінології, який уникає часто непотрібних скорочень і вульгаризмів.
- ДокументBases of heat and mass transfer(2018) Boshkova, I. L.; Volgusheva, N. V.In the textbook are presented the fundamental principles of heat transfer by conduction, convection, and radiation; mass transfer by diffusion and convection. Application to engineering situations. The textbook presents an exhaustive coverage of the theory, definitions, formulae and examples which are well supported by plenty of diagrams and problems in order to make the underlying principles more comprehensive. The textbook is intended for use in the educational process in the preparation of bachelors in specialty 185 «Oil and Gas Engineering and Technology»), and can also be useful for masters, graduate students, researchers and specialists.
- ДокументBranch microbiology. Microbiology in the catering services(2022) Yegorova, A. V.; Kaprelyants, L. V.; Truflcati, L. V.; Pozhitkova, L. G.; Volovyk, T. M.This tutorial was made according to the current curriculum and working program of the discipline "Branch microbiology" which is one of the basic ones for specialized training of bachelors in the science branch 18 "Industry and Technology", speciality 181 "Food Technology", training program "Microbiology in the Catering Services". The tutorial's material is aimed for the students to acquire knowledge and practical skills in such an important area of food quality management in the catering services as the microbiological safety parameters and sanitary-bacteriological control of the manufacture.
- ДокументPR как составляющая деловой культуры(2011) Черняк, Г. А.; Ненов, И. Г.; Паламарчук, В. В.; Соц, С. М.; Беленькая, И. Р.; Блохина, Л. Л.; Буценко, И. Н.; Неустроев, Ю. Г.; Ангелов, Г. В.Книга як навчальний посібник є одним з навчальних напрямків курсів "Основи педагогіки та психологи”, "Соціології”, які є обов'язковими для підготовки у вузах фахівців багатьох профілів. У виданні використані класичні підходи й новітні досягнення в комунікативній культурі. Виклад принципів, форм та методів ефективного спілкування базується на органічному поєднанні наукової й практичної проблематики таких дисциплін, як риторика, логіка, семіотика, нейрофізіологія, які в сукупності можуть бути названі "наукою про людину”, її духовний світ. Дана монографічна робота розрахована на широке коло дійсних і майбутніх фахівців у сфері управління, юриспруденції, богослов'я, політики, дипломатії, журналістики, рекламної справи й паблик рилейшнз, а також для студентів, магістрантів, аспірантів та широкого кола читачів, що цікавляться актуальними проблемами ділового спілкування.
- ДокументАктивне вентилювання та сушіння зерна(2014) Гапонюк, О. І.; Остапчук, М. В.; Станкевич, Г. М.; Гапонюк, І. І.Викладено загальні принципи і технологічні схеми зберігання зерна, характеристики зерна як сипкого матеріалу та об'єкта зберігання, будова зерносховищ як об'єктів зберігання зерна та сучасних систем активного вентилювання і сушіння зерна, принципи контролю і керування процесом зберігання, математичний опис процесів тепло-вологообміну та гідравлічного опору зернового середовища аналітичними та експериментальними методами. Наведено принципи визначення характеристик систем активного вентилювання та сушіння зерна і співвідношення між різними методами зневоднення. Рекомендовано для працівників хлібозаготівельних підприємств, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів, які займаються питаннями післязбиральної обробки та зберігання зерна.
- ДокументАналіз сировини і готової продукції(2018) Котляр, Є. О.; Ткаченко, Н. А.; Севастьянова, О. В.; Шарахматова, Т. Є.У посібнику представлені методики хімічного аналізу сировинних інгредієнтів, напівфабрикатів і готової косметичної продукції. Описано методики випробувань косметичних засобів на відповідність технічним вимогам. Розглянуто методи отримання трансдермальних носіїв і оцінки ефективності косметичних засобів. Значну увагу приділено аналізу готової продукції. Практикум призначений студентам і викладачам хіміко-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, що спеціалізуються в галузі хімії і технології косметичних і фармацевтичних засобів. Високий теоретичний рівень і великий обсяг експериментальних методик, представлених в практикумі, дозволяють рекомендувати його також як довідковий посібник фахівцям, що працюють в області виробництва косметичних, фармацевтичних і харчових композицій.
- ДокументАнглійська мова(2018) Зукiна, Л. Б.; Карпiнська, Л. Л.; Корнелаєва, Є. В.; Кучер, О. П.; Мартiросян, Г. Ю.; Руда, А. В.; Стингач, О. В.; Третяк, В. В.; Турецький, В. О.Навчальний посібник знайомить майбутніх фахівців харчових технологій з граматикою англійської мови і науковими текстами. Завдання курсу англійської мови для фахівців в області харчових технологій полягають у наступному: опанувати граматикою мови, тобто граматичним матеріалом, для вираження думок в усній та письмовій формі і розуміння їх при читанні і на слух; розуміти загальну інформацію в автентичних текстах пов’язану з професійними темами; отримувати інформацію з автентичних текстів пов’язану з професійними темами. Навчальний посібник призначено для студентів спецiальностi 181 (Харчовi технологii).
- ДокументАудит. (Основи державного, незалежного професійного та внутрішнього аудиту)(2012) Немченко, В. В.; Редько, К. О.; Редько, О. Ю.; Кононенко, В. А.; Іванченкова, Л. В.; Скляр, Л. Б.; Ткачук, Г. О.; Хомутенко, А. В.; Хомутенко, В. П.Підручник розкриває теоретичні основи аудиту. Він підготовлений на базі передового досвіду розвитку аудиту в Україні. Використовується світовий і європейський досвід у розвитку аудиту, документи Аудиторської палати України. Підручник розраховано на економістів, фінансистів, бухгалтерів, аудиторів, викладачів, аспірантів, студентів.
- ДокументБезпека життєдіяльності та основи охорони праці : конспект лекцій та питання для самостійного вивчення(ТЕС, 2019) Москалюк, І. В.; Осадчук, П. І.; Москалюк, А. Ю.; Пуріч, В. М.У навчальному посібнику розглянута система управління охороною праці, проводиться аналіз шкідливих та небезпечних виробничих факторів, електробезпека, вимоги пожежної безпеки, теоретичні основи безпеки життєдіяльності та охорони праці. Дани практичні рекомендації щодо захисту людини від природних, техногенно-екологічних і соціальних небезпек в повсякденних умовах, екстремальних та надзвичайних ситуаціях. Конспект лекцій ґрунтується на законах України, рішеннях Уряду і наказах міністерств, які є основою для забезпечення конституційного права громадян на охорону їхнього життя та здоров`я. Для студентів і викладачів вищої освіти ступеня «бакалавр» для всіх спеціальностей.
- ДокументБиологическая химия с основами физиологии питания(2017) Капрельянц, Л. В.Курс лекцій «Біологічна хімія з основами фізіології харчування» за змістом відповідає програмі курсу «Біохімія з основами фізіології харчування», в якому розглянуті питання будови, властивостей і метаболізму основних органічних сполук, які зустрічаються в біооб’єктах. Розглянуто роль біохімічних процесів при зберіганні і переробці харчової сировини. Викладені теоретичні основи и роль харчування в забезпеченні процесів життєдіяльності людини. Для студентів ВНЗ, які навчаються за спеціальностями «Харчові технології».
- ДокументБренд-менеджмент(2024) Жигулін Олександр Андрійович; Седікова Ірина Олександрівна; Савенко Ігор ІвановичДля вивчення навчальних дисциплін «Бренд менеджмент і управління діловим іміджем», «Поведінка споживача», «Маркетинг», «Стратегічний маркетинг», «Менеджмент», «Операційний менеджмент», «Конкурентоспроможність підприємств», «Бізнес планування». Навчальний посібник містить перелік і зміст питань з організації бренд-менеджменту на підприємствах України. Наведено його особливості під час економічних, санітарних і політичних кризових явищ. Описано фактори зовнішнього й внутрішнього впливу на поведінку споживача, процес прийняття рішення про покупку, методологія проведення кількісних й якісних досліджень, механізм оцінки рівня задоволення й відновлення лояльності споживачів до товарів підприємства за допомогою бренд-менеджменту, а також модель бренд-менеджменту й поведінки споживачів на прикладі готельно-ресторанної сфери діяльності й агробізнесу.
- ДокументБіологічна хімія з основами фізіології харчування(Факт, 2023) Капрельянц, Леонід ВікторовичКурс лекцій «Біологічна хімія з основами фізіології харчування» за змістом відповідає програмі курсу «Біологічна хімія з основами фізіології харчування», в якому розглянуті питання будови, властивостей і метаболізму основних органічних сполук, які зустрічаються в біоб’єктах. Розглянута роль біохімічних процесів при зберіганні та переробці харчової сировини і продуктів. Викладені поняття сучасної нутриціології, теоретичні основи і роль харчування в забезпеченні життєдіяльності людини. Для студентів ЗВО, що навчаються за спеціальностями (181) «Харчові технології», (162) «Біотехнології та біоінженерія», (183) «Технологія захисту навколишнього середовища» всіх форм навчання.
- ДокументВ гостях у пані лексики (лексична семантика)(2019) Віват, Г. І.; Філіпенко, О. І.Навчальне видання містить теоретичний матеріал із українського правопису, лінгвістики та перекладознавства, зокрема вказує на лексикосемантичні відношення слів у тексті. Особливу увагу звернено на складні випадки перекладу термінів із російської мови та на значення термінів іншомовного походження, а також на доречне вживання слів- синонімів, омонімів, антонімів та паронімів. Розглянуто й правила вживання прийменників та числівників на позначення часу, а також дієприслівникову суфіксальну інтенференцію. Пояснено правила правопису іменників другої відміни чоловічого роду родового відмінка. Пропонується для використання на заняттях із навчальних дисциплін «українське наукове мовлення», «ділова українська мова» та «мова професійного спілкування» зі студентами нефілологічних спеціальностей, а також для широкого кола поціновувачів української мовної культури.
- ДокументВ лабиринтах современного этикета(КП ОГТ, 2012) Рыбалко, А. С.; Петраков, Н. А.; Беленькая, И. Р.; Левковский, Б. К.; Неустроев, Ю. Г.; Паламарчук, В. В.; Соц, С. М.; Черкасский, А. В.; Ангелов, Г. В.Этикет - неотъемлемая часть культуры человека, его успехов в повседневной, деловой, личной жизни. Это искусство поведения, которому следует учиться. В книге рассматриваются теоретические и практические аспекты современного этикета: гражданского, служебного, семейного, национального, религиозного, а также бизнес -этикета и отношение человека к природе. Вы познакомитесь с историей становления гражданского и служебного этикета, узнаете, как построить гармоничные отношения с коллегами и партнерами по бизнесу, особенности национального и международного общения, специфику религиозных правил поведения; как создать позитивный имидж, счастливую семью... Об этом и многом другом расскажет наша книга, которая станет Вашим проводником в сложных лабиринтах человеческих взаимоотношений. Данное монографическое издание предназначается студентам, магистрам, аспирантам, преподавателям высших учебных заведений, а также специалистам, занятым в сферах бизнеса и менеджмента.
- ДокументВентиляционные установки мельниц и элеваторов (Задачи установок, теория и расчет их)(Заготиздат, 1938) Панченко, А. В.Задачи вентиляции промышленных предприятий следует рассматривать с двух точек зрения: гигиенической и технологической. Каждая из этих задач вполне самостоятельна, и решение одной из них не всегда и не во всех отраслях промышленности приводит к решению другой. Вентиляционные установки мельничных предприятий, осуществленные исключительно на всасывающих фильтрах без рециркуляции воздуха, а также установки элеваторных предприятий, осуществленные на циклонах, размещенных вне здания элеватора с выхлопом воздуха наружу, не выполняют гигиенических задач. Обусловливая весьма низкие температуры внутри рабочих помещений, они понижают производительность труда, и качество обслуживания машин. В связи с изложенным рассмотрим более подробно задачи вентиляционных установок с обеих точек зрения. Содержание гигиенических задач вентиляционных установок зависит от принятия той или иной физиологической теории вентиляции, т. е. теории зависимости самочувствия человека от изменения внешних условий, связанных с состоянием воздуха.
- ДокументВентиляционные установки элеваторов, мельниц, крупяных и комбикормовых заводов(Заготиздат, 1954) Панченко, А. В.В учебнике нашли отражение основные идеи и положения в области вентиляции, разработкой которых в эти годы плодотворно занимались наши ученые в творческом содружестве с работниками производства. Книга состоит из введения и семи разделов. В первом разделе изучающие данную дисциплину, предварительно ознакомившись основными частями и системами вентиляционных установок, получат представление об их гигиенических и технологических задачах. Элементы промышленной аэродинамики изложены во втором, важнейшем, разделе, служащем основой остальных разделов учебника. Так как в условиях работы элеваторов, мельниц, крупяных и комбикормовых заводов приходится иметь дело не с чистым воздухом, а с пылевоздушными смесями, в третьем разделе изучаются свойства пыли и смесей ее с воздухом, а в четвертом - вопросы отделения пыли от воздуха, т. е. очистка воздуха от пыли. Первые четыре раздела курса дают необходимый материал для проведения расчетов вентиляционных сетей, которые изучаются в пятом разделе. Принципы и порядок подбора вентилятора к сети воздуховодов освещены в шестом разделе, в котором излагаются также основные понятия о работе вентиляторов, их типах и конструкциях. Предметом заключительного, седьмого, раздела курса являются вопросы эксплуатации вентиляционных установок. Некоторые вспомогательные материалы, необходимые для расчетов вентиляционных установок, даны в виде приложений.
- ДокументВетеринарно-санітарна та технологічна експертиза молока(Овід, 2018) Ткаченко, Н. А.; Чагаровський, О. П.; Дец, Н. О.; Ланженко, Л. О.; Кручек, О. А.У навчальному посібнику викладений теоретичний та експериментальний матеріал із дисципліни «Ветеринарно-санітарна та технологічна експертиза молока», яка є однією з базових для підготовки бакалаврів із технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Навчальний посібник містить необхідний набір теоретичної інформації про склад молока, дані щодо ветеринарно-санітарної та технологічної експертизи молока, викладені сучасні методи експертизи молока. Навчальний посібник призначений для студентів вищих начальних закладів, які навчаються за спеціальностями 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 181 «Харчові технології», аспірантів та спеціалістів, які працюють у сфері отримання та переробки молока.
- ДокументВзаємозамінність, стандартизація і технічні вимірювання деталей і вузлів машин(2011) Кобєлєв, В. М.; Субботіна, М. І.У навчальному посібнику наведені методики і приклади рішення практичних задач, які є основою для виконання контрольних і курсових робіт з курсу „Взаємозамінність, стандартизація і технічні вимірювання”, запропоновані варіанти і етапи завдань курсової роботи. Розглянуті типові питання обґрунтування вимог до геометричної точності, які вирішуються при проектуванні машин: вибору посадок для вузла з підшипниками кочення; проектування гладких калібрів, різні методи розрахунку складальних розмірних ланцюгів; вибору параметрів шорсткості, допусків форми та розташування поверхонь з прикладами оформлення креслень деталей. Навчальний посібник призначений для студентів вищих та середніх навчальних закладів, а також інженерно-технічним робітникам машинобудівних галузей.
- ДокументВивчаємо українську. Розмовний та початковий граматичний курс української мови для іноземних студентів та аспірантів, що навчаються в вишах України(Бондаренко М. О., 2020) Віват, Г. І.; Гриньків, О. В.Підручник містить тематичний словниковий матеріал до найбільш уживаної лексики в житті кожної людини і основний граматичний матеріал української мови. Лексичний матеріал підібрано за принципом смислової єдності й об'єднано в групи. Тексти підібрані так, щоб поповнити необхідний запас лексики для іноземців. Підручник розрахований на роботу з викладачем, хоч може бути використаним для самостійної роботи.
- ДокументВища математика: комплексний аналіз, інтегральні перетворення, задачі математичної фізики(2012) Швець, В. Т.Даний навчальний посібник є доопрацьованою і удосконаленою версією навчального посібника «Інтегральні перетворення в задачах математичної фізики», що двічі: у 2001 і 2005 роках отримував гриф Міністерства освіти і науки України «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів». Навчальний посібник містить теорію функцій однієї комплексної змінної, теорію інтегральних перетворень Фур’є і Лапласа та їх застосування до задач математичної фізики. Досить детально викладена теорія інтегрування у комплексній площині функцій, що мають в якості особливих точок полюси, скінченого порядку, суттєво особливі точки та точки галуження. На прикладі великої кількості задач математичної фізики показано застосування зазначених інтегральних перетворень до розв'язання звичайних лінійних диференційних рівнянь із сталими коефіцієнтами та їх систем, а також лінійних диференційних рівнянь з частинними похідними. Серед них рівняння Ньютона, Максвелла, Даламбера, Клайна, Перкуса-Йевіка, хвильове рівняння та рівняння теплопровідності. Посібник розрахований, в першу чергу, на студентів, що навчаються за напрямом підготовки 050101 - Комп’ютерні науки, але оскільки виклад програмного матеріалу є достатньо широким і детальним, також на студентів інших спеціальностей технічних вузів, так само як і на їх аспірантів та викладачів.