Підручники, навчальні посібники: ознайомчий фрагмент (Tutorials: a fragment)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Підручники, навчальні посібники: ознайомчий фрагмент (Tutorials: a fragment) за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 174
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ50 Лекцій з фізики для закладів вищої технічної освіти(Освіта України, 2019) Роганков, В. Б.Питання сучасного розуміння фізики і її основоположної ролі у всьому широкому колі дисциплін природознавства поступово виходять з «тіні» останніх років і займають належне місце в навчальних програмах закладів вищої технічної освіти України. В цьому сенсі «50 Лекцій з фізики для закладів вищої технічної освіти», написані д.ф.-м.н., проф. Роганковим В.Б., який має багаторічний досвід викладашія курсу фізики і багато зробив для поглибленого розвитку ряду його спеціальних розділів («Молекулярно-кінетичної теорії рідин і термодинаміки фазових переходів», перш за все) є вельми актуальними. Для підручника характерні ясність викладення ретельно відібраного матеріалу, достатня ілюстрованість і наочність використаних фізичних прикладів. Перевагою даної книги, яка пропонується увазі широкого кола викладачів фізики, студентів і аспірантів закладів вищої технічної освіти України, є хороший рівень української мови і прийнятої спеціальної термінології, який уникає часто непотрібних скорочень і вульгаризмів.
- ДокументBranch microbiology. Microbiology in the catering services(2022) Yegorova, A. V.; Kaprelyants, L. V.; Truflcati, L. V.; Pozhitkova, L. G.; Volovyk, T. M.This tutorial was made according to the current curriculum and working program of the discipline "Branch microbiology" which is one of the basic ones for specialized training of bachelors in the science branch 18 "Industry and Technology", speciality 181 "Food Technology", training program "Microbiology in the Catering Services". The tutorial's material is aimed for the students to acquire knowledge and practical skills in such an important area of food quality management in the catering services as the microbiological safety parameters and sanitary-bacteriological control of the manufacture.
- ДокументPR как составляющая деловой культуры(2011) Черняк, Г. А.; Ненов, И. Г.; Паламарчук, В. В.; Соц, С. М.; Беленькая, И. Р.; Блохина, Л. Л.; Буценко, И. Н.; Неустроев, Ю. Г.; Ангелов, Г. В.Книга як навчальний посібник є одним з навчальних напрямків курсів "Основи педагогіки та психологи”, "Соціології”, які є обов'язковими для підготовки у вузах фахівців багатьох профілів. У виданні використані класичні підходи й новітні досягнення в комунікативній культурі. Виклад принципів, форм та методів ефективного спілкування базується на органічному поєднанні наукової й практичної проблематики таких дисциплін, як риторика, логіка, семіотика, нейрофізіологія, які в сукупності можуть бути названі "наукою про людину”, її духовний світ. Дана монографічна робота розрахована на широке коло дійсних і майбутніх фахівців у сфері управління, юриспруденції, богослов'я, політики, дипломатії, журналістики, рекламної справи й паблик рилейшнз, а також для студентів, магістрантів, аспірантів та широкого кола читачів, що цікавляться актуальними проблемами ділового спілкування.
- ДокументАктивне вентилювання та сушіння зерна(2014) Гапонюк, О. І.; Остапчук, М. В.; Станкевич, Г. М.; Гапонюк, І. І.Викладено загальні принципи і технологічні схеми зберігання зерна, характеристики зерна як сипкого матеріалу та об'єкта зберігання, будова зерносховищ як об'єктів зберігання зерна та сучасних систем активного вентилювання і сушіння зерна, принципи контролю і керування процесом зберігання, математичний опис процесів тепло-вологообміну та гідравлічного опору зернового середовища аналітичними та експериментальними методами. Наведено принципи визначення характеристик систем активного вентилювання та сушіння зерна і співвідношення між різними методами зневоднення. Рекомендовано для працівників хлібозаготівельних підприємств, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів, які займаються питаннями післязбиральної обробки та зберігання зерна.
- ДокументАналіз сировини і готової продукції(2018) Котляр, Є. О.; Ткаченко, Н. А.; Севастьянова, О. В.; Шарахматова, Т. Є.У посібнику представлені методики хімічного аналізу сировинних інгредієнтів, напівфабрикатів і готової косметичної продукції. Описано методики випробувань косметичних засобів на відповідність технічним вимогам. Розглянуто методи отримання трансдермальних носіїв і оцінки ефективності косметичних засобів. Значну увагу приділено аналізу готової продукції. Практикум призначений студентам і викладачам хіміко-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, що спеціалізуються в галузі хімії і технології косметичних і фармацевтичних засобів. Високий теоретичний рівень і великий обсяг експериментальних методик, представлених в практикумі, дозволяють рекомендувати його також як довідковий посібник фахівцям, що працюють в області виробництва косметичних, фармацевтичних і харчових композицій.
- ДокументАнглійська мова(2018) Зукiна, Л. Б.; Карпiнська, Л. Л.; Корнелаєва, Є. В.; Кучер, О. П.; Мартiросян, Г. Ю.; Руда, А. В.; Стингач, О. В.; Третяк, В. В.; Турецький, В. О.Навчальний посібник знайомить майбутніх фахівців харчових технологій з граматикою англійської мови і науковими текстами. Завдання курсу англійської мови для фахівців в області харчових технологій полягають у наступному: опанувати граматикою мови, тобто граматичним матеріалом, для вираження думок в усній та письмовій формі і розуміння їх при читанні і на слух; розуміти загальну інформацію в автентичних текстах пов’язану з професійними темами; отримувати інформацію з автентичних текстів пов’язану з професійними темами. Навчальний посібник призначено для студентів спецiальностi 181 (Харчовi технологii).
- ДокументАудит. (Основи державного, незалежного професійного та внутрішнього аудиту)(2012) Немченко, В. В.; Редько, К. О.; Редько, О. Ю.; Кононенко, В. А.; Іванченкова, Л. В.; Скляр, Л. Б.; Ткачук, Г. О.; Хомутенко, А. В.; Хомутенко, В. П.Підручник розкриває теоретичні основи аудиту. Він підготовлений на базі передового досвіду розвитку аудиту в Україні. Використовується світовий і європейський досвід у розвитку аудиту, документи Аудиторської палати України. Підручник розраховано на економістів, фінансистів, бухгалтерів, аудиторів, викладачів, аспірантів, студентів.
- ДокументБезпека життєдіяльності та основи охорони праці : конспект лекцій та питання для самостійного вивчення(ТЕС, 2019) Москалюк, І. В.; Осадчук, П. І.; Москалюк, А. Ю.; Пуріч, В. М.У навчальному посібнику розглянута система управління охороною праці, проводиться аналіз шкідливих та небезпечних виробничих факторів, електробезпека, вимоги пожежної безпеки, теоретичні основи безпеки життєдіяльності та охорони праці. Дани практичні рекомендації щодо захисту людини від природних, техногенно-екологічних і соціальних небезпек в повсякденних умовах, екстремальних та надзвичайних ситуаціях. Конспект лекцій ґрунтується на законах України, рішеннях Уряду і наказах міністерств, які є основою для забезпечення конституційного права громадян на охорону їхнього життя та здоров`я. Для студентів і викладачів вищої освіти ступеня «бакалавр» для всіх спеціальностей.
- ДокументБиологическая химия с основами физиологии питания(2017) Капрельянц, Л. В.Курс лекцій «Біологічна хімія з основами фізіології харчування» за змістом відповідає програмі курсу «Біохімія з основами фізіології харчування», в якому розглянуті питання будови, властивостей і метаболізму основних органічних сполук, які зустрічаються в біооб’єктах. Розглянуто роль біохімічних процесів при зберіганні і переробці харчової сировини. Викладені теоретичні основи и роль харчування в забезпеченні процесів життєдіяльності людини. Для студентів ВНЗ, які навчаються за спеціальностями «Харчові технології».
- ДокументБіологічна хімія з основами фізіології харчування(Факт, 2023) Капрельянц, Леонід ВікторовичКурс лекцій «Біологічна хімія з основами фізіології харчування» за змістом відповідає програмі курсу «Біологічна хімія з основами фізіології харчування», в якому розглянуті питання будови, властивостей і метаболізму основних органічних сполук, які зустрічаються в біоб’єктах. Розглянута роль біохімічних процесів при зберіганні та переробці харчової сировини і продуктів. Викладені поняття сучасної нутриціології, теоретичні основи і роль харчування в забезпеченні життєдіяльності людини. Для студентів ЗВО, що навчаються за спеціальностями (181) «Харчові технології», (162) «Біотехнології та біоінженерія», (183) «Технологія захисту навколишнього середовища» всіх форм навчання.
- ДокументВ лабиринтах современного этикета(КП ОГТ, 2012) Рыбалко, А. С.; Петраков, Н. А.; Беленькая, И. Р.; Левковский, Б. К.; Неустроев, Ю. Г.; Паламарчук, В. В.; Соц, С. М.; Черкасский, А. В.; Ангелов, Г. В.Этикет - неотъемлемая часть культуры человека, его успехов в повседневной, деловой, личной жизни. Это искусство поведения, которому следует учиться. В книге рассматриваются теоретические и практические аспекты современного этикета: гражданского, служебного, семейного, национального, религиозного, а также бизнес -этикета и отношение человека к природе. Вы познакомитесь с историей становления гражданского и служебного этикета, узнаете, как построить гармоничные отношения с коллегами и партнерами по бизнесу, особенности национального и международного общения, специфику религиозных правил поведения; как создать позитивный имидж, счастливую семью... Об этом и многом другом расскажет наша книга, которая станет Вашим проводником в сложных лабиринтах человеческих взаимоотношений. Данное монографическое издание предназначается студентам, магистрам, аспирантам, преподавателям высших учебных заведений, а также специалистам, занятым в сферах бизнеса и менеджмента.
- ДокументВентиляционные установки элеваторов, мельниц, крупяных и комбикормовых заводов(Заготиздат, 1954) Панченко, А. В.В учебнике нашли отражение основные идеи и положения в области вентиляции, разработкой которых в эти годы плодотворно занимались наши ученые в творческом содружестве с работниками производства. Книга состоит из введения и семи разделов. В первом разделе изучающие данную дисциплину, предварительно ознакомившись основными частями и системами вентиляционных установок, получат представление об их гигиенических и технологических задачах. Элементы промышленной аэродинамики изложены во втором, важнейшем, разделе, служащем основой остальных разделов учебника. Так как в условиях работы элеваторов, мельниц, крупяных и комбикормовых заводов приходится иметь дело не с чистым воздухом, а с пылевоздушными смесями, в третьем разделе изучаются свойства пыли и смесей ее с воздухом, а в четвертом - вопросы отделения пыли от воздуха, т. е. очистка воздуха от пыли. Первые четыре раздела курса дают необходимый материал для проведения расчетов вентиляционных сетей, которые изучаются в пятом разделе. Принципы и порядок подбора вентилятора к сети воздуховодов освещены в шестом разделе, в котором излагаются также основные понятия о работе вентиляторов, их типах и конструкциях. Предметом заключительного, седьмого, раздела курса являются вопросы эксплуатации вентиляционных установок. Некоторые вспомогательные материалы, необходимые для расчетов вентиляционных установок, даны в виде приложений.
- ДокументВетеринарно-санітарна та технологічна експертиза молока(Овід, 2018) Ткаченко, Н. А.; Чагаровський, О. П.; Дец, Н. О.; Ланженко, Л. О.; Кручек, О. А.У навчальному посібнику викладений теоретичний та експериментальний матеріал із дисципліни «Ветеринарно-санітарна та технологічна експертиза молока», яка є однією з базових для підготовки бакалаврів із технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Навчальний посібник містить необхідний набір теоретичної інформації про склад молока, дані щодо ветеринарно-санітарної та технологічної експертизи молока, викладені сучасні методи експертизи молока. Навчальний посібник призначений для студентів вищих начальних закладів, які навчаються за спеціальностями 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 181 «Харчові технології», аспірантів та спеціалістів, які працюють у сфері отримання та переробки молока.
- ДокументВивчаємо українську. Розмовний та початковий граматичний курс української мови для іноземних студентів та аспірантів, що навчаються в вишах України(Бондаренко М. О., 2020) Віват, Г. І.; Гриньків, О. В.Підручник містить тематичний словниковий матеріал до найбільш уживаної лексики в житті кожної людини і основний граматичний матеріал української мови. Лексичний матеріал підібрано за принципом смислової єдності й об'єднано в групи. Тексти підібрані так, щоб поповнити необхідний запас лексики для іноземців. Підручник розрахований на роботу з викладачем, хоч може бути використаним для самостійної роботи.
- ДокументВища математика: операційне числення(2015) Швець, В. Т.Навчальний посібник є вступом у надзвичайно важливий розділ математичної фізики - інтегральні перетворення. Він також є органічною частиною курсу вищої математики, що є логічним продовженням такого засадничого її розділу як теорія функцій комплексної змінної. Такий місток між вищою математикою і математичною фізикою конче необхідний, оскільки дозволяє не тільки теоретично підготуватись до засвоєння широкого арсеналу методів математичної фізики але і оволодіти одними з найважливіших з них - методами інтегральних перетворень. У ньому розглянуті інтегральні перетворення Фур'є і Лапласа та їх основні властивості. Також розглянуті скінчені інтегральні перетворення Фур’є. Такий широкий виклад теорії інтегральних перетворень дозволяє на єдиній методологічній базі розглянути широкий клас задач математичної фізики без обмежень на просторові розміри системи. Досить детально викладена теорія інтегрування у комплексній площині функцій, що мають в якості особливих точок полюси, скінченого порядку, суттєво особливі точки та точки галуження. На прикладі великої кількості задач математичної фізики показане застосування зазначених інтегральних перетворень до розв'язання звичайних лінійних диференційних рівнянь із сталими коефіцієнтами та їх систем, а також лінійних диференційних рівнянь з частинними похідними і із сталими коефіцієнтами. Розрахований на студентів та аспірантів технічних вузів.
- ДокументГроші. Фінанси. Кредит(2013) Каламан, О. Б.; Харківський, Д. Ф.Навчальний посібник розроблено на основі освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів за галузевим спрямуванням 0306 «Менеджмент і адміністрування». Посібник призначено для майбутніх менеджерів та осіб, що самостійно вивчають гроші, фінанси та кредит, а також для викладачів дисципліни «Фінанси, гроші та кредит».
- ДокументГігієнічні аспекти проектування харчових виробництв(Освіта України, 2018) Верхівкер, Я. Г.; Нікітчіна, Т. І.Навчальний посібник розроблено відповідно до навчальної програми з дисципліни «Проектування харчових виробництв», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Виробництво та технології» і «Управління та адміністрування». У ньому викладено теоретичні, практичні, організаційні основи та аспекти гігієнічного проектування із урахуванням галузевої специфіки діяльності підприємств харчової промисловості України. Для студентів ВНЗ I-IV освітньо-кваліфікаційних рівнів, що навчаються за спеціальностями «Харчові технології» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Може бути корисним для аспірантів, докторантів та інженерно-технічних працівників харчової промисловості.
- ДокументГідравліка(ФОП Бондаренко М. О., 2020) Альтман, Е. І.; Бошкова, І. Л.Представлені методичні матеріали, в яких викладені загальні теоретичні відомості, необхідні для вивчення дисципліни «Гідравліка», а також варіанти завдань та питання для самоперевірки. Навчальний посібник складається з дванадцяти розділів: властивість рідин і газів, гідростатика, динаміка і кінематика рідини, рівняння руху рідини, рух рідини в трубах та гідравлічні опори, розрахунок трубопроводів, витікання рідини через отвори і насадки, силова взаємодія потоку рідини і твердого тіла, гідродинамічна подоба, елементи теорії гідродинамічного пограничного шару, гідравлічні машини. Навчальний посібник розроблений для студентів спеціальності 185 «Нафтогазова інженерія та технології».
- ДокументГідрогазодинаміка(2012) Альтман, Е. І.; Бошкова, І. Л.; Кузнєцов, І. О.У гідравлічній лабораторії студент може практично спостерігати протікання різних складних гідравлічних явищ, ознайомитися з існуючими методами технічних вимірів, з’ясувати реальне значення коефіцієнтів, якими коригуються теоретичні дослідження гідравлічних явищ, вивчити конструкції гідравлічних машин (насосів), що в цілому дає можливість закріпити теоретичний матеріал лекцій і надалі застосовувати його для вирішення практичних інженерних завдань. Перед виконанням лабораторної роботи студент повинен самостійно проробити відповідні розділи курсу за підручниками і лекційним матеріалом, докладно вивчити методичний посібник з даного завдання. У гідравлічній лабораторії перед проведенням експерименту з’ясовується ступінь підготовленості студентів до проведення даної роботи, уточнюються конструктивні особливості установки, особливості постановки експерименту й обробки отриманих даних. Зроблені виміри й розрахунки записуються студентами в заздалегідь підготовлені протоколи, які потім пред'являються для перевірки керівникові занять. Експеримент повторюється, якщо отримані результати визнані керівником незадовільними. Протокол лабораторної роботи повинен складатися акуратно, містити схему установки, необхідні розрахункові формули й розрахунки. При проведенні експерименту й обробці результатів робіт студент користується довідковим матеріалом і дає критичну оцінку триманим результатам. Студент повинен захистити протокол роботи з результатами дослідів та розрахунків.
- ДокументДеталі машин. Розрахунок та конструювання(2014) Архангельський, Г. В.; Воробйов, М. С.; Гапонов, В. С.; Дубинець, О. І.; Пилипенко, О. І.; Гайдамака, А. В.; Панов, С. Л.; Столбовий, А. С.У підручнику викладено сучасні основи конструювання машин, розрахунки з'єднання деталей машин та розрахунки деталей і вузлів приводів. Підручник є новаторським і корисним, рівень викладеного матеріалу відповідає сучасним вимогам; важливим також є застосування авторами сучасної української термінології, вміле поєднання, без зайвого перевантаження текстів, питань теорії й практики деталей машин. Для студентів вищих технічних навчальних закладів, може бути корисний для аспіратів, наукових працівників та інженерів конструкторів.