Підручники, навчальні посібники: ознайомчий фрагмент (Tutorials: a fragment)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Нові надходження
- ДокументПалеонтологія(Азбука, 2023) Світлицький Віктор МихайловичВикладено основні поняття та методи палеонтології; наведені класифікація, номенклатура і систематика організмів. Розглянуті основи палеозоології і палеоботаніки. Показані зв'язки організму і середовища. Для студентів вищих навчальних закладів, які проходять підготовку за напрямком «Гірництво».
- ДокументЕкспертиза харчової продукції у закладах ресторанного господарства(Освіта України, 2024) Калугіна Ірина Михайлівна; Тележенко Любов Миколаївна; Поплавська Світлана ОлександрівнаУ навчальному посібнику дається узагальнена характеристика організації та виконання експертизи харчової продукції у закладах ресторанного господарства. Увагу зосереджено на нормативно-правових засадах організації експертизи харчової продукції у закладах ресторанної галузі. Висвітлено механізм та методику здійснення експертизи посадовими особами Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Надані сучасні методи експертизи продовольчої сировини, напівфабрикатів і готової продукції ресторанного господарства. Розглянуто систему технологічного контролю якості у закладах ресторанного господарства та механізм запровадження системи управління безпекою харчових продуктів. Знання з експертизи харчової продукції у закладах ресторанного господарства необхідні для здобуття фахівцями-технологами високої кваліфікації, дозволяє забезпечити підвищення якості продукції та послуг у закладах ресторанного господарства. Навчальний посібник призначений для студентів закладів вищої освіти та фахівців ресторанної галузі.
- ДокументРозрахунки технологічного обладнання зернових виробництв(2024) Петров Валерій МиколайовичУ навчальному посібнику з навчального компоненту «Теоретичні основи розрахунків технологічних машин і апаратів» приведені основні технологічні, кінематичні та силові розрахунки технологічного обладнання зернопереробної галузі. Надано приклади розрахунків типових моделей обладнання. Навчальний посібник буде корисним як тим, хто вивчає технологічне обладнання, так і тим, хто його розробляє та експлуатує.
- ДокументТуристичні ресурси України(ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Ярьоменко Сергій ГригоровичРозглядаються питання класифікації туристичних ресурсів, їх властивості, характер використання та місце в туристичній діяльності. У посібнику виділено ключові розділи: характеристика та географія природних рекреаційних ресурсів, їх застосування у туризмі, можливості оцінки природно-рекреаційної середовища для потреб туризму; культурно-історичні ресурси – класифікація, види ресурсів, географія їх поширення Окремим розділом охарактеризовано індустрію туризму, суб'єкти туристичної діяльності, а також планування та управління рекреаційними територіями. Посібник може бути використаний для спеціальностей 242 «Туризм», 241 «Готельно-ресторанна справа», спеціалізованих дисциплін соціальної та економічної географії України.
- ДокументМікробіологія галузі. Технологічна експертиза та безпека харчової продукції(2024) Пилипенко Людмила Миколаївна; Килименчук Олена Олександрівна; Єгорова Антоніна Вікторівна; Труфкаті Людмила ВікторівнаПосібник «Мікробіологія галузі» складається з розділів, в яких розкриваються основні властивості та вплив мікробіоти сировини, напівфабрикатів, готової продукції на кінцеву якість та безпеку продукції харчових виробництв. Наведений матеріал допомагає оволодіти знаннями, необхідними для вирішення практичних завдань у сфері контролю якості основних груп продуктів харчування та сировини. Посібник адресовано студентам напряму підготовки 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» та фахівцям харчової промисловості.