Підручники, навчальні посібники: ознайомчий фрагмент (Tutorials: a fragment)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Нові надходження
Зараз показуємо 1 - 5 з 256
- ДокументПроєктування підприємств кондитерської промисловості(Сімекс-принт, 2025) Іоргачова К.Г.; Гордієнко Л.В.; Коркач Г.В.; Толстих В.Ю.; Котузаки О.М.У навчальному посібнику розглянуто питання проектування підприємств кондитерської промисловості, представлений техніко-економічний розділ проєктного завдання кондитерського підприємства, наведено приклади розрахунків технологічної частини проєкту з використанням програмного комплексу, компоновки устаткування в цехах, загально-інженерного проектування та енергопостачання підприємств, охорони праці. Навчальний посібник призначений для здобувачів, що навчаються за спеціальністю G13 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів», а також для інженерно-технічних працівників кондитерської промисловості.
- ДокументМетоди дослідження процесів теплообміну(ОНТУ, 2024) Бошкова Ірина Леонидівна; Волгушева Наталя ВікторівнаУ даному навчальному посібнику наведені розрахункові та експериментальні методи вивчення процесів теплообміну. В першій частині розглядається розв'язання задач теплопровідності точними та наближеними аналітичними методами, окрема увага приділяється теплопровідності при зміні агрегатного стану тіла. Наведено метод суперпозиції для вирішення задач теплопровідності зі складними граничними і початковими умовами. Представлені методи вирішення задач нестаціонарної теплопровідності тіл правильної та неправильної форми, розглянуті нелінійні задачі теплопровідності. Друга частина присвячена експериментальним методом створення і визначення теплових потоків, зокрема електрообігрів та рідинний обігрів, Наведено методику визначення теплофізичних характеристик твердих тіл та коефіцієнтів тепловіддачі методом стаціонарного та регулярного режиму. Наведені схеми експериментальних установок для дослідження процесу тепловіддачі. Посібник призначений для студентів бакалаврів за спеціальністю 144 «Теплоенергетика», а також може бути корисним для студентів енергетичних спеціальностей та для працівників науково-дослідних лабораторій.
- ДокументПалеонтологія(Азбука, 2023) Світлицький Віктор МихайловичВикладено основні поняття та методи палеонтології; наведені класифікація, номенклатура і систематика організмів. Розглянуті основи палеозоології і палеоботаніки. Показані зв'язки організму і середовища. Для студентів вищих навчальних закладів, які проходять підготовку за напрямком «Гірництво».
- ДокументЕкспертиза харчової продукції у закладах ресторанного господарства(Освіта України, 2024) Калугіна Ірина Михайлівна; Тележенко Любов Миколаївна; Поплавська Світлана ОлександрівнаУ навчальному посібнику дається узагальнена характеристика організації та виконання експертизи харчової продукції у закладах ресторанного господарства. Увагу зосереджено на нормативно-правових засадах організації експертизи харчової продукції у закладах ресторанної галузі. Висвітлено механізм та методику здійснення експертизи посадовими особами Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Надані сучасні методи експертизи продовольчої сировини, напівфабрикатів і готової продукції ресторанного господарства. Розглянуто систему технологічного контролю якості у закладах ресторанного господарства та механізм запровадження системи управління безпекою харчових продуктів. Знання з експертизи харчової продукції у закладах ресторанного господарства необхідні для здобуття фахівцями-технологами високої кваліфікації, дозволяє забезпечити підвищення якості продукції та послуг у закладах ресторанного господарства. Навчальний посібник призначений для студентів закладів вищої освіти та фахівців ресторанної галузі.
- ДокументРозрахунки технологічного обладнання зернових виробництв(2024) Петров Валерій МиколайовичУ навчальному посібнику з навчального компоненту «Теоретичні основи розрахунків технологічних машин і апаратів» приведені основні технологічні, кінематичні та силові розрахунки технологічного обладнання зернопереробної галузі. Надано приклади розрахунків типових моделей обладнання. Навчальний посібник буде корисним як тим, хто вивчає технологічне обладнання, так і тим, хто його розробляє та експлуатує.