Підручники, навчальні посібники: ознайомчий фрагмент (Tutorials: a fragment)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 253
  • Документ
    Експертиза харчової продукції у закладах ресторанного господарства
    (Освіта України, 2024) Калугіна Ірина Михайлівна; Тележенко Любов Миколаївна; Поплавська Світлана Олександрівна
    У навчальному посібнику дається узагальнена характеристика організації та виконання експертизи харчової продукції у закладах ресторанного господарства. Увагу зосереджено на нормативно-правових засадах організації експертизи харчової продукції у закладах ресторанної галузі. Висвітлено механізм та методику здійснення експертизи посадовими особами Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Надані сучасні методи експертизи продовольчої сировини, напівфабрикатів і готової продукції ресторанного господарства. Розглянуто систему технологічного контролю якості у закладах ресторанного господарства та механізм запровадження системи управління безпекою харчових продуктів. Знання з експертизи харчової продукції у закладах ресторанного господарства необхідні для здобуття фахівцями-технологами високої кваліфікації, дозволяє забезпечити підвищення якості продукції та послуг у закладах ресторанного господарства. Навчальний посібник призначений для студентів закладів вищої освіти та фахівців ресторанної галузі.
  • Документ
    Розрахунки технологічного обладнання зернових виробництв
    (2024) Петров Валерій Миколайович
    У навчальному посібнику з навчального компоненту «Теоретичні основи розрахунків технологічних машин і апаратів» приведені основні технологічні, кінематичні та силові розрахунки технологічного обладнання зернопереробної галузі. Надано приклади розрахунків типових моделей обладнання. Навчальний посібник буде корисним як тим, хто вивчає технологічне обладнання, так і тим, хто його розробляє та експлуатує.
  • Документ
    Туристичні ресурси України
    (ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Ярьоменко Сергій Григорович
    Розглядаються питання класифікації туристичних ресурсів, їх властивості, характер використання та місце в туристичній діяльності. У посібнику виділено ключові розділи: характеристика та географія природних рекреаційних ресурсів, їх застосування у туризмі, можливості оцінки природно-рекреаційної середовища для потреб туризму; культурно-історичні ресурси – класифікація, види ресурсів, географія їх поширення Окремим розділом охарактеризовано індустрію туризму, суб'єкти туристичної діяльності, а також планування та управління рекреаційними територіями. Посібник може бути використаний для спеціальностей 242 «Туризм», 241 «Готельно-ресторанна справа», спеціалізованих дисциплін соціальної та економічної географії України.
  • Документ
    Мікробіологія галузі. Технологічна експертиза та безпека харчової продукції
    (2024) Пилипенко Людмила Миколаївна; Килименчук Олена Олександрівна; Єгорова Антоніна Вікторівна; Труфкаті Людмила Вікторівна
    Посібник «Мікробіологія галузі» складається з розділів, в яких розкриваються основні властивості та вплив мікробіоти сировини, напівфабрикатів, готової продукції на кінцеву якість та безпеку продукції харчових виробництв. Наведений матеріал допомагає оволодіти знаннями, необхідними для вирішення практичних завдань у сфері контролю якості основних груп продуктів харчування та сировини. Посібник адресовано студентам напряму підготовки 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» та фахівцям харчової промисловості.
  • Документ
    Спеціалізований туризм. Частина 3
    (2024) Добрянська Н. А.; Саркісян Г. О.; Шепелева О. В.; Лебедєва В. В.; Калмикова І. С.; Трішин Ф. А.; Шекера С. С.; Ярьоменко С. Г.; Саленко Л. Р.; Черноусова С. С.
    У навчальному посібнику на основі новітніх досягнень світової та вітчизняної науки висвітлено різні види спеціалізованого туризму. Цілісно і систематизовано розглядаються сутність спеціалізованого туризму, соціально-економічні та правові його аспекти, технології, застосовувані у спеціалізованому туризмі, та ін. У навчальному посібнику подано інформацію про структуру різних напрямів спеціалізованого туризму, а також різновиди та особливості їх функціонування. Посібник містить вісім розділів. Його мета - допомогти здобувачам опанувати основні знання, які охоплює освітня компонента «Спеціалізований туризм», також він призначений для аспірантів, викладачів та фахівців у сфері туризму.