Підручники, навчальні посібники: ознайомчий фрагмент (Tutorials: a fragment)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 240
  • Документ
    Основи автоматизованого проектування : лабораторні роботи в середовищі AutoCAD
    (ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Павловський, Сергій Миколайович; Бабков, Андрій Валентинович
    В навчальному посібнику викладено загальні відомості про основні можливості та напрями використання віртуального середовища системи автоматизованного проектування і розрахунків (САПР) AutoCAD при виконанні проектних робіт. Наведено лабораторні роботи, у складі котрих послідовно та логічно розписано алгоритм роботи із зазначеною сучасною САПР, починаючи від процедури інсталяції цього програмного засобу на комп’ютер і закінчуючи процесом створення складного багатокомпонентного двовимірного креслення, виконаного відповідно до чинних нормативних вимог. В кожній лабораторній роботі чітко сформульована мета та суть певного етапу знайомства, налаштування або використання можливостей середовища програми AutoCAD. Крім того, кожна лабораторна робота супроводжується розгорнутим розглядом теоретичної основи відповідних питань, ілюструється низкою прикладів реалізації описаних теоретичних викладок та вміщує в собі практичні завдан ня, виконання котрих дозволить читачеві оволодіти практичними навичками застосування зазначеної САПР. Навчальний посібник призначено для студентів вишів, які навчаються за напрямом підготовки бакалаврів в галузі знань 18 «Виробництво та технології», за спеціальністю 181 «Харчові технології», та спрямований на використання при вивченні дисципліни «Основи автоматизованого проектування». Крім того, він може бути використаний студентами інших напрямів підготовки, які здобувають технічну спеціальність, або інженерними працівниками, які виконують роботи, що пов’язані із проектуванням приладів, агрегатів або підприємств.
  • Документ
    Курс вищої математики (для бакалаврів)
    (2023) Коновенко Н. Г.; Комкова О. А.; Федченко Ю. С.
    Навчальний посібник призначений для студентів технічних і технологічних спеціальностей закладів фахової передвищої освіти усіх форм навчання. У навчальному посібнику розглянуто такі розділи вищої математики: лінійна та векторна алгебри, функція однієї змінної, теорія границь, функція двох змінних, диференціальне і інтегральне числення, диференціальні рівняння, ряди, наближенні обчислення, комплексні числа. Також наведено значну кількість прикладів, які демонструють практичне застосування теоретичного матеріалу.
  • Документ
    Матеріалознавство і технологія конструкційних матеріалів
    (Вид. Бондаренко М. О., 2019) Рябцева Світлана Василівна
    Навчальний посібник призначений для закріплення теоретичного матеріалу та практичного його застосування при виконанні практичний робіт. Кожна практична робота містить інструкцію до виконання робіт, теоретичну частину, завдання для студентів та таблиці варіантів індивідуальних завдань. Посібник містить додатки з довідковими матеріалами.
  • Документ
    Основи гідравліки і теплотехніки
    (2018) Рябцева, Світлана Василівна
    Практичний посібник складається з основних розділів навчальної дисципліни "Основи гідравліки і теплотехніки". Кожний розділ має три частини: Основні теоретичні положення. Приклади розв'язання типових задач; Рівневих завдань для самостійного розв'язання, які мають відповіді, що дозволяє студентам контролювати свою самостійну роботу. Посібник містить додатки з довідковими матеріалами.
  • Документ
    Біологічна хімія з основами фізіології харчування
    (Факт, 2023) Капрельянц, Леонід Вікторович
    Курс лекцій «Біологічна хімія з основами фізіології харчування» за змістом відповідає програмі курсу «Біологічна хімія з основами фізіології харчування», в якому розглянуті питання будови, властивостей і метаболізму основних органічних сполук, які зустрічаються в біоб’єктах. Розглянута роль біохімічних процесів при зберіганні та переробці харчової сировини і продуктів. Викладені поняття сучасної нутриціології, теоретичні основи і роль харчування в забезпеченні життєдіяльності людини. Для студентів ЗВО, що навчаються за спеціальностями (181) «Харчові технології», (162) «Біотехнології та біоінженерія», (183) «Технологія захисту навколишнього середовища» всіх форм навчання.