Підручники, навчальні посібники: ознайомчий фрагмент (Tutorials: a fragment)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 255
  • Документ
    Методи дослідження процесів теплообміну
    (ОНТУ, 2024) Бошкова Ірина Леонидівна; Волгушева Наталя Вікторівна
    У даному навчальному посібнику наведені розрахункові та експериментальні методи вивчення процесів теплообміну. В першій частині розглядається розв'язання задач теплопровідності точними та наближеними аналітичними методами, окрема увага приділяється теплопровідності при зміні агрегатного стану тіла. Наведено метод суперпозиції для вирішення задач теплопровідності зі складними граничними і початковими умовами. Представлені методи вирішення задач нестаціонарної теплопровідності тіл правильної та неправильної форми, розглянуті нелінійні задачі теплопровідності. Друга частина присвячена експериментальним методом створення і визначення теплових потоків, зокрема електрообігрів та рідинний обігрів, Наведено методику визначення теплофізичних характеристик твердих тіл та коефіцієнтів тепловіддачі методом стаціонарного та регулярного режиму. Наведені схеми експериментальних установок для дослідження процесу тепловіддачі. Посібник призначений для студентів бакалаврів за спеціальністю 144 «Теплоенергетика», а також може бути корисним для студентів енергетичних спеціальностей та для працівників науково-дослідних лабораторій.
  • Документ
    Палеонтологія
    (Азбука, 2023) Світлицький Віктор Михайлович
    Викладено основні поняття та методи палеонтології; наведені класифікація, номенклатура і систематика організмів. Розглянуті основи палеозоології і палеоботаніки. Показані зв'язки організму і середовища. Для студентів вищих навчальних закладів, які проходять підготовку за напрямком «Гірництво».
  • Документ
    Експертиза харчової продукції у закладах ресторанного господарства
    (Освіта України, 2024) Калугіна Ірина Михайлівна; Тележенко Любов Миколаївна; Поплавська Світлана Олександрівна
    У навчальному посібнику дається узагальнена характеристика організації та виконання експертизи харчової продукції у закладах ресторанного господарства. Увагу зосереджено на нормативно-правових засадах організації експертизи харчової продукції у закладах ресторанної галузі. Висвітлено механізм та методику здійснення експертизи посадовими особами Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Надані сучасні методи експертизи продовольчої сировини, напівфабрикатів і готової продукції ресторанного господарства. Розглянуто систему технологічного контролю якості у закладах ресторанного господарства та механізм запровадження системи управління безпекою харчових продуктів. Знання з експертизи харчової продукції у закладах ресторанного господарства необхідні для здобуття фахівцями-технологами високої кваліфікації, дозволяє забезпечити підвищення якості продукції та послуг у закладах ресторанного господарства. Навчальний посібник призначений для студентів закладів вищої освіти та фахівців ресторанної галузі.
  • Документ
    Розрахунки технологічного обладнання зернових виробництв
    (2024) Петров Валерій Миколайович
    У навчальному посібнику з навчального компоненту «Теоретичні основи розрахунків технологічних машин і апаратів» приведені основні технологічні, кінематичні та силові розрахунки технологічного обладнання зернопереробної галузі. Надано приклади розрахунків типових моделей обладнання. Навчальний посібник буде корисним як тим, хто вивчає технологічне обладнання, так і тим, хто його розробляє та експлуатує.
  • Документ
    Туристичні ресурси України
    (ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Ярьоменко Сергій Григорович
    Розглядаються питання класифікації туристичних ресурсів, їх властивості, характер використання та місце в туристичній діяльності. У посібнику виділено ключові розділи: характеристика та географія природних рекреаційних ресурсів, їх застосування у туризмі, можливості оцінки природно-рекреаційної середовища для потреб туризму; культурно-історичні ресурси – класифікація, види ресурсів, географія їх поширення Окремим розділом охарактеризовано індустрію туризму, суб'єкти туристичної діяльності, а також планування та управління рекреаційними територіями. Посібник може бути використаний для спеціальностей 242 «Туризм», 241 «Готельно-ресторанна справа», спеціалізованих дисциплін соціальної та економічної географії України.