4ТХ-75
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 4ТХ-75 за Назва
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументДослідження впливу клітковини рослинної сировини (клітковини розторопші) на якість хліба з пшеничного борошна 1 гатунку.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Алексєєнко Альона ІгорівнаХліб є одним із самих геніальних витворів людства. Хлібобулочні вироби створені тисячолітньою людською мудрістю, майстерністю і наполегливою тяжкою працею Хліб у всі часи є одним із основних масових продуктів харчування, тому удосконалення технології його виробництва, асортименту виробів, поліпшення їх якості, зменшення собівартості має постійно знаходитись у полі зору науковців і практиків. Сьогодні хлібопекарське виробництво є однією з найбільших галузей харчової промисловості в усьому світі, хліб це - цінний продукт харчування, з яким людина одержує необхідні йому біологічні сполуки. Хлібобулочні вироби поряд з іншими продуктами з зерна традиційно складають основу харчування народонаселення нашої країни. Саме з хлібом людина частково задовольняє потреби організму в білках, вуглеводах, вітамінах групи В, а також у багатьох мінеральних речовинах.
- ДокументЗапровадження виробництва булочок столичних в/г 0,1 кг та дієтичних виробів хлібців докторських з застосуванням сучасних технологій тістоприготування в хлібопекарському цеху м. Рені Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Бузян Олександра ПавлівнаВчені вважають, що людина почала вживати зерна злакових 15 тисяч років тому у вигляді сирих каш. З відкриттям вогню, набуттям вміння подрібнювати зерно люди почали випікати прісні коржі - шматки бурої горілої маси, мало схожі на хліб наших днів. Але, як стверджують археологи, саме з цього почалась історія хлібопечення на землі. В Україні хліб знайшли в будовах Трипільскої культури, що існувала 3-4 тисячоліття тому. Були знайдені останки жарових печей для випікання хліба, глиняні посудини для зберігання зерна, борошна і млини.
- ДокументЗапровадження виробництва льодяникової карамелі «Золотиста» та карамелі з помадною начинкою «Лимонна» з застосуванням потоково-механізованних ліній в карамельному цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Гоцул Дарія РоманівнаКондитерські вироби – це продукти харчування, які виготовляються з використанням цукру, борошна, масла, яєць, молока та інших інгредієнтів. Вони відрізняються високою енергетичною цінністю і призначені для підвищення настрою та задоволення смакових потреб. Кондитерські вироби поділяються на дві основні категорії: борошняні та цукрові.
- ДокументЗапровадження виробництва льодяникової карамелі «Прозора» та карамелі з фруктовоягідною начинкою «Мандарин» з застосуванням потоково-механізованних ліній в карамельному цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Ткачук Анна МихайлівнаКондитерські вироби – це харчова продукція, яка виготовляється з цукру, борошна, масла, яєць, молока та інших компонентів. Вони мають високу енергетичну цінність і створені для підняття настрою та задоволення смакових потреб. Кондитерські вироби можна поділити на дві основні групи: борошняні та цукрові.
- ДокументЗапровадження виробництва паляниці української 1/2 0,8 кг та ріжків львівських в/2 0,15 кг з застосуванням сучасного технологічного обладнання в пекарні с. Пшонянове Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Волуйко Віра СтаніславівнаХарчова промисловість України є розвиненою галуззю народного господарства, продукція харчової промисловості користується великим попитом і вкладення в галузь швидко окупаються. Необхідність дослідження стану і перспектив розвитку підприємстввиробників хлібобулочної продукції не викликає сумнівів, оскільки хліб це такий продукт, який є невід'ємною складовою раціону кожної людини, а його виробництво буде завжди актуальним. Хліб є одним із самих геніальних витворів людства. Він існує тисячі років. Рішення задач хлібопекарської галузі харчової промисловості України тісно пов’язано з розробкою сучасних технологій і автоматизованих приладів для контролю властивостей сировини, напівфабрикатів і якості готових виробів.
- ДокументЗапровадження виробництва хліба орільського подового 0,8 кг та батонів міських в/г 0,2 кг з застосуванням сучасних технологій тістоприготування в м. Біляївка Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Любченко Анастасія В'ячеславівнаХліб є одним із самих геніальних витворів людства. Він існує тисячі років. Вчені вважають, що людина почала вживати зерна злакових 15 тисяч років тому у вигляді сирих каш. З відкриттям вогню, набуттям вміння подрібнювати зерно люди почали випікати прісні коржі - шматки бурої горілої маси, мало схожі на хліб наших днів. Але, як стверджують археологи, саме з цього почалась історія хлібопечення на землі. Хлібопекарська промисловість Украйни є набільш поширеною з усіх харчових виробництв. Асортимент хлібобулочних виробів достатньо великий, нараховує більше 1200 найменувань.
- ДокументЗапровадження виробництва цукрового печива «Волошка» та затяжного печива «Харківська суміш» 3 застосуванням потоково-механізованої лінії в кондитерському цеху борошняних виробів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Діва Марна ДмитрівнаДипломним проектом передбачено виробництво затяжного печива «Харківська суміш» і цукрового печива «Волошка». Печиво «Волошка» — це цукрове печиво, виготовлене з борошна найвищого ґатунку. Воно може мати круглу або квадратну форму. Випускається як у ваговому вигляді, так і в упаковці. Поверхня гладка, без вкраплень крихти. Розміри золотого кольору, смаку та запаху ідентичні для конкретного сорту. Злом має поперечний вигляд, рівномірну пористість і відсутність ознак непромісу. В одному кілограмі повинно бути не менше 136 штук круглої та 90 штук квадратної форми. Вологість 4,5% (зниження на 1,0 %; збільшення на 1,5%).
- ДокументЗапровадження технологій виробництва желейного мармеладу «Літній» та зефіру «Яблучний» з застосуванням потоково-механізованих ліній в кондитерському цеху мармеладо-пастильних виробів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Калашник Юлія ОлегівнаВ Україні кондитерська промисловість є однією з найбільш розвинених у сфері харчового виробництва. Асортимент галузі охоплює майже всі види кондитерської продукції, включаючи шоколадні вироби, цукерки, печиво, торти та інші ласощі. Вивчення стану ринку кондитерських виробів в Україні дозволяє зазначити, що основним джерелом постачання продукції є внутрішнє виробництво, яке становить близько 95% від загального обсягу пропозицій для споживачів. Цей високий рівень самозабезпеченості свідчить про значний потенціал та конкурентоспроможність національної продукції. Якість продукції вітчизняних підприємств за багатьма параметрами відповідає світовим стандартам, що дозволяє фактично повністю витіснити конкурентів з інших країн. Частка імпортних торгових марок на сьогодні складає лише 5 відсотків, що вказує на довіру споживачів до українських кондитерських виробів та їх високу якість.
- ДокументЗапровадження цукеркового виробництва з застосуванням потоково-механізованих ліній по виробництву цукерок з помадними корпусами «Помадно-сливові» та цукерок з начинками між шарами вафель «Арфа» в кондитерському цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Готко МаксимСама поширена галузь в Україні це галузь кондитерська. Кондитерська галузь характерна тим, що постійно з'являються нові вироби, присутнє нове ціноутворення а висока рентабельність робить галузь поширеною в усьому світі. Розвиток галузі дуже сильний. Високий попит на продукцію робить зміни доволі швидкими та сприяє швидкому постачанню сировини на підприємство, але можна сказати, що сировина дорощує і тому її важче використовувати. Економічні зміни у ринку та сильна відкритість ринку нації ставить не зручні умови щодо виготовлення конкурентоспроможних кондитерських виробів. задовольняють потреби споживачів та мали перспективу на усіх ринках країни. В останній час виробництва роблять перебудову асортименту, які є значними, роблять нові технологічні картки, які дозволяють витиснути закордонну продукцію з зовнішнього ринку.
- ДокументЗапровадження цукеркового виробництва з застосуванням потоково-механізованих ліній по виробництву цукерок з праліне «Південні» та цукерок з помадними корпусами «Пілот» в кондитерському цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Кривдюк Анастасія ВасилівниКондитерська галузь є важливою складовою харчової промисловості України. Вона відіграє значну роль у задоволенні потреб населення в солодощах та сприяє економічному розвитку країни через експортну діяльність. Від смачних шоколадних цукерок до різноманітних печив та тортів, кондитерські вироби користуються великою популярністю як в Україні, так і за її межами.
- ДокументЗапровадження цукеркового виробництва з застосуванням потоково-механізованих ліній по виробництву цукерок на основі праліне з додаванням молочної помади «Театральні» та цукерок на желейно-фруктовій основі «Цитрусові» в кондитерському цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Ланова Катерина ЄвгенівнаКондитерський бізнес в Україні є одним із перспективних напрямків харчової промисловості. Українські кондитерські підприємства демонструють стабільні показники виробництва та реалізації продукції як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. У даному рефераті буде розглянуто основні аспекти функціонування та розвитку кондитерського бізнесу в Україні. Найбільшими виробниками кондитерської продукції в Україні є такі компанії, як Roshen, AVK, Конті, ТВК, Монделіс Україна та інші. Ці підприємства займають провідні позиції як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках.
- ДокументПроект пекарні в м. Рені Одеської області по виробництву хліба прутського подового 0,8 кг та батонів селянських в/г 0,5 кг з застосуванням сучасних технологій тістоприготування.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Плаксієнко Каріна ВолодимирівнаХліб є одним із самих геніальних витворів людства. Він існує тисячі років. Вчені вважають, що людина почала вживати зерна злакових 15 тисяч років тому у вигляді сирих каш. З відкриттям вогню, набуттям вміння подрібнювати зерно люди почали випікати прісні коржі - шматки бурої горілої маси, мало схожі на хліб наших днів. Але, як стверджують археологи, саме з цього почалась історія хлібопечення на землі. В Україні хліб знайшли в будовах Трипільскої культури, що існувала 3-4 тисячоліття Сьогодні хліб є одним з основних щоденних пролуктів харчування. Хлібопекарська галузь харчової промисловості України це найбільш розвинена, в кожному місті є декілька хлібозаводів, якщо раніше асортимент обумовлювався, головним чином, умовами виробництва і диктатом комплексно-механізованих ліній, то тепер, умови виробництва і склад устаткування визначаються асортиментом і попитом.
- ДокументПроектування комплексно- механізованих ліній в хлібопекарному цеху по виробництву хліба міського подового 0,5 кг та булочок з молочною сивороткою 1/г 0,5 кг.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Мирза Ганна СергіївнаВажливою для економіки та соціальної сфери на даний час хлібопекарська галузь промисловості України, хліб є продуктом харчування для людей. Частка хлібопродуктів у раціоні населення України складає 15 %, що підтверджує Хліб – користний продукт різного асортименту, масового попиту, так і профілактичного , дієтичного характеру. В рецептуру деяких видів використанні різні види борошна, борошно з цільного зерна, ячмінне, вівсяне борошно, різні сорти пшеничного, житнього, кукурудзяного борошна, що містять багато поживних корисних речовин. Хлібопекарська галузь має давню історію та традиції, і грає важливу роль у харчовій культурі не тільки в Україні , а й в культурі багатьох і н ш и х країн. Хлібопекарська галузь значення для економіки України, на підприємствах працює багато людей, створюються робочі місця на підприємствах ,що виробляють статус як основного продукту харчування. В нашій країні існує велика кількість маленьких хлібопекарень і великих підприємств.
- ДокументПроектування комплексно-механізованих ліній в хлібопекарному цеху по виробництву хліба гірчичного в/г подового 0,8 кг та батонів терновських в/г 0,5 кг.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Белоус СергійХлібобулочні вироби вважаються соціально значущими продуктами Хлібопекарська промисловість України є однією з основних галузей харчової промисловості, яка за виробничими потуж остями, механізацією технологічних процесів, асортиментом спроможна забезпечити населення різними видами хлібних виробів, що має важливе значення для підтримки соціальної та економічної стабільності в суспільстві. Асортимент виробів, що виготовляються хлібопекарськими підприємствами України, нараховує понад 1000 найменувань. В Україні хлібні вироби готують із житнього борошна - сіяного, обдирного, обойного сортів і пшеничного вищого, першого, другого та обойного сортів або їх суміші. До складу поліпшених різновидностей хліба додатково можуть входити патока борошняна заварка, цукор, іноді жир, кмин, коріандр, аніс. Булочні вироби, здобні вироби виготовляють в основному із пшеничного борошна вищого і першого сорту у вигляді батонів, плетінок, фігурних виробів. До рецептури булочних, здобних виробів входить основна сировина та додаткова - цукор і жир, молочні, яєчні, плодово-ягодні види сировини, ароматизатори та інші
- ДокументПроектування комплексно-механізованих ліній в хлібопекарному цеху по виробництву хліба запорізького подового 1,0 кг та батонів печерських в/г 0,5 кг.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Засухин Костянтин ОлеговичХліб є одним із самих геніальних витворів людства. В Україні хліб знайшли в будовах Трипільскої культури, що існувала 3-4 тисячоліття тому. Були знайдені останки жарових печей для випікання хліба, глиняні посудини для зберігання зерна, борошна і млини . Сьогодні населення України забезпечується хлібом високомеханізованими підприємствами. Асортимент виробів, що виготовляють хлібопекарськими підприємствами України, нараховує понад 1000 найменувань. В Україні хлібні вироби готують із житнього борошна - сіяного, обдирного, обойного сортів і пшеничного вищого, першого, другого та обойного сортів або їх суміші. Як домішки при виробництві певних видів хліба до основного сорту борошна можуть додатись кукурудзяне, вівсяне, ячмінне борошна, а також борошно бобових: соєве, горохове, різних видів. Прості види хліба виготовляють лише із борошна, дріжджів, солі та води. До складу поліпшених різновидностей хліба додатково можуть входити патока борошняна заварка, цукор, іноді жир, кмин, коріандр, аніс.
- ДокументПроектування потоковомеханізованих ліній по виробництву цукрового печива «Ванільне» та печива затяжного «Спорт» в цеху борошняних виробів кондитерської фабрики.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Сіренко Вікторія ОлександрівнаКондитерське виробництво є однією з найстаріших галузей харчової промисловості. З часом технології виробництва солодощів значно змінилися, а сучасне кондитерське виробництво пропонує широкий асортимент продукції, яка задовольняє потреби споживачів по всьому світу.
- ДокументПроектування потоковомеханізованих ліній по виробництву цукрового печива «Латвійське» та затяжного печива «Київське» в кондитерському цеху борошняних виробів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Демченко Олена ВалеріївнаЛасощі та кондитерські вироби — це висококалорійні харчові продукти з великим вмістом цукру чи фруктози, що вживаються завдяки приємному смаку та запаху. Тісто, молочні продукти, цукор, мед або фруктоза, желатин, сухофрукти та різноманітні ароматизатори є основними продуктами для приготування солодощів. Кондитерські вироби поділяються на дві основні категорії: цукристі та борошняні, залежно від інгредієнтів, які використовуються.