G13 (181) -Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд G13 (181) -Харчові технології за Ключові слова "асортимент"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроєктування макаронної фабрики в м. Луцьк з виробництвом макаронних виробів швидкого приготування(ОНТУ, кафедра технології зернових продуктів хліба і кондитерських виробів, 2024) Карабуза Єлизавета ВолодимирівнаКваліфікаційна робота складається з таких розділів: Вступ, в якому розглянуто основні завдання та напрямки розвитку макаронної галузі в цілому, показано доцільність збільшення об’ємів виробництва макаронних виробів швид-кого приготування. Розділ Стан проблеми і перспективи її вирішення, у якому дана характеристика об'є-кту, наведено огляд інформаційних джерел щодо стану макаронної галузі, перспективних напрямків її розвитку, досвіду розширення асортименту макаронних виробів задля підви-щення їх якості, поживної цінності і привабливості, що свідчить про збільшення попиту на продукцію швидкого приготування; сформульовано мету і завдання проєкту. Розділ Техніко-економічне обґрунтування, де проведено маркетингові дослідження, оцінка цільового ринку, на якому макаронна фабрика планує реалізувати свою продукцію, аналіз конкурентного середовища у країні. Технологічний розділ, в якому наведені рецептури обраного асортименту (вермішелі довгої Екстра, мушель Екстра та спіральок швидкого приготування), приведено розрахунок сировини та виробничих рецептур, допоміжних матеріалів і тари, складів, підбір і розраху-нок технологічного обладнання, опис технологічних схем виробництва, технохімічний кон-троль для забезпечення високої якості макаронних виробів. Розділ Енергетичне та матеріально-ресурсне забезпечення, де визначено енергоза-безпечення підприємств галузі (тепло-, холодо-, електропостачання), приведено розрахунок водопостачання, каналізації та обсяг електроспоживання. Розділ Архітектурно-будівельна частина містить опис генерального плану забудови території, архітектурних та об’ємно-планувальних рішень, опис компонування обладнання. Розділ Охорона праці в якому наведено аналіз потенційно шкідливих виробничих факторів, наявних на виробництві, та рекомендації щодо зменшення їх впливу на робітників підприємства; аналіз пожежо- та вибухобезпечності підприємства, а також рекомендації щодо їх зниження. Розділ Охорона навколишнього середовища, де висвітлені заходи підвищення еколо-гічної безпеки та рекомендації щодо зниження негативного впливу роботи підприємства на навколишнє середовище. Розділ Техніко-економічні розрахунки, в якому визначені показники виробничо-господарської діяльності макаронної фабрики та термін окупності інвестиційних витрат на її будівництво.
- ДокументРеконструкція винзаводу ПрАТ "Одесавинпром" Одеської області з розширенням асортименту виноматеріалів для столових вин.(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2024) Петренко ВладиславРозщирення асортименту столових виноматеріалів та удосконалення їх якості завдяки впровадженню сучасного обладнання та технології.
- ДокументРеконструкція винзаводу ПрАТ «Болградський виноробний завод» з організацією випуску рожевих виноматеріалів(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2024) Михайлов КирилоВпровадження сучасного технологічного обладнання дозволить удосконалити параметри технологічних операцій при виробництві рожевих виноматеріалів для тихих та ігристих вин, сприятиме розширенню асортименту високоякісної продукції. Це в свою чергу дозволить підприємству збільшити прибуток та підвищити імідж підприємства за рахунок випуску якісних вин.
- Документ«Реконструкція ПРАТ «Одеський консервний завод» з метою розширення асортименту плодових консервів»(ОНАХТ, кафедра біоінженерії і води, 2021) Кольчак, ДмитроПлодові натуральні консерви користуються великим попитом серед населення завдяки збереженню в них природного смаку та запаху, які властиві для свіжої сировини високої харчової цінності. Аналіз ринку показав, що виробники плодових консервів вже багато років серед конкурентів мають імпортних виробників з дешевою продукцією, але дуже низької якості. Попит на плодові консерви (соки, нектари, пюре) достатньо великий у нашій країні та сировинна база дозволяє виробляти більше консервів. Завдяки сучасній технології, використанню сучасного обладнання, можна максимально знизити відходи виробництва, що в цілому знизить собівартість готової продукції та забезпечить прибуток. Метою дипломного проєкту є реконструкція ПРАТ «Одеський консервний завод» з метою розширення асортименту плодових консервів для підвищення конкурентноспроможності існуючого підприємства. Завдання проєкту. Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: - Провести розрахунки техніко-економічної ефективності проєкту - Навести хімічний склад для продукції, що виготовляється - Розробити технологічні схеми та характеристику виробництва готової продукції - Розробити схеми технохімічного та мікробіологічного контролю сировини та готової продукції - Позначити вимоги до якості готової продукції - Навести продуктові розрахунки та вихід напівфабрикатів за процесами - Здійснити підбір технологічного обладнання для виробництва продукції та провести його розрахунки - Розробити генплан проєкту та навести опис об’єктів генплану - Здійснити пошук актуальної документації щодо охорони праці та навколишнього середовища - Запропонувати екологічний спосіб утилізації відходів