181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Ключові слова "асортимент"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроєктування макаронної фабрики в м. Луцьк з виробництвом макаронних виробів швидкого приготування(ОНТУ, кафедра технології зернових продуктів хліба і кондитерських виробів, 2024) Карабуза Єлизавета ВолодимирівнаКваліфікаційна робота складається з таких розділів: Вступ, в якому розглянуто основні завдання та напрямки розвитку макаронної галузі в цілому, показано доцільність збільшення об’ємів виробництва макаронних виробів швид-кого приготування. Розділ Стан проблеми і перспективи її вирішення, у якому дана характеристика об'є-кту, наведено огляд інформаційних джерел щодо стану макаронної галузі, перспективних напрямків її розвитку, досвіду розширення асортименту макаронних виробів задля підви-щення їх якості, поживної цінності і привабливості, що свідчить про збільшення попиту на продукцію швидкого приготування; сформульовано мету і завдання проєкту. Розділ Техніко-економічне обґрунтування, де проведено маркетингові дослідження, оцінка цільового ринку, на якому макаронна фабрика планує реалізувати свою продукцію, аналіз конкурентного середовища у країні. Технологічний розділ, в якому наведені рецептури обраного асортименту (вермішелі довгої Екстра, мушель Екстра та спіральок швидкого приготування), приведено розрахунок сировини та виробничих рецептур, допоміжних матеріалів і тари, складів, підбір і розраху-нок технологічного обладнання, опис технологічних схем виробництва, технохімічний кон-троль для забезпечення високої якості макаронних виробів. Розділ Енергетичне та матеріально-ресурсне забезпечення, де визначено енергоза-безпечення підприємств галузі (тепло-, холодо-, електропостачання), приведено розрахунок водопостачання, каналізації та обсяг електроспоживання. Розділ Архітектурно-будівельна частина містить опис генерального плану забудови території, архітектурних та об’ємно-планувальних рішень, опис компонування обладнання. Розділ Охорона праці в якому наведено аналіз потенційно шкідливих виробничих факторів, наявних на виробництві, та рекомендації щодо зменшення їх впливу на робітників підприємства; аналіз пожежо- та вибухобезпечності підприємства, а також рекомендації щодо їх зниження. Розділ Охорона навколишнього середовища, де висвітлені заходи підвищення еколо-гічної безпеки та рекомендації щодо зниження негативного впливу роботи підприємства на навколишнє середовище. Розділ Техніко-економічні розрахунки, в якому визначені показники виробничо-господарської діяльності макаронної фабрики та термін окупності інвестиційних витрат на її будівництво.
- ДокументРеконструкція винзаводу ПрАТ "Одесавинпром" Одеської області з розширенням асортименту виноматеріалів для столових вин.(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2024) Петренко ВладиславРозщирення асортименту столових виноматеріалів та удосконалення їх якості завдяки впровадженню сучасного обладнання та технології.
- ДокументРеконструкція винзаводу ПрАТ «Болградський виноробний завод» з організацією випуску рожевих виноматеріалів(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2024) Михайлов КирилоВпровадження сучасного технологічного обладнання дозволить удосконалити параметри технологічних операцій при виробництві рожевих виноматеріалів для тихих та ігристих вин, сприятиме розширенню асортименту високоякісної продукції. Це в свою чергу дозволить підприємству збільшити прибуток та підвищити імідж підприємства за рахунок випуску якісних вин.
- ДокументРеконструкція винзаводу ТОВ "Одеський завод класичних вин" Одеської області із збільшенням випуску виноматеріалів для ігристих вин(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2024) Кісельова ЯнаКваліфікаційна робота передбачає збільшення випуску виноматеріалів для білих та червоних ігристих вин, а також встановлення додаткового сучасного обладнання.
- ДокументРеконструкція винзаводу ТОВ ПТК « Шабо» Одеської області з розширенням асортименту виноматеріалів для столових вин(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2023) Шамрай СергійАктуальність теми. З огляду на зростання рівня культури споживання вина в нашій країні в останні роки в особистому тренді знаходяться якісні столові вина, в зв`язку з цим робота спрямована на розширення асортименту виноматеріалів для столових вин, є актуальною. Мета роботи. Головною метою роботи є розширення асортименту столових виноматеріалів та удосконалення їх якості завдяки впровадженню нового технологічного обладнання та технології . Практичне значення отриманих результатів. Впровадження додаткового обладнання для розширення асортименту виноматеріалів для столових вин дозволить збільшити кількість та якість додатково виробленої продукції, що збільшить їх цінність для споживачів і дозволить отримати додатковий прибуток. Структура роботи. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, яка включає: Вступ, Розділ 1. Стан проблеми і перспективи ії вирішення, Розділ 2. Техніко-економічне обґрунтування, Розділ 3. Технологічна частина (3.1. Опис сортів винограду, 3.2. Технологічні схеми приготування виноматеріалів, 3.3. Розрахунок продуктів, 3.4. Розрахунок допоміжних матеріалів, 3.5. Графік переробки винограду, 3.6. Підбір і розрахунок технологічного обладнання, 3.7. НАССР), Розділ 4. Характеристика технологічних об'єктів та комунікацій генерального плану підприємства, Розділ 5. Охорона праці, Розділ 6. Охорона навколишнього середовища. Розділ 7. Техніко-економічні розрахунки, а також висновки та перелік використаних джерел. Обсяг роботи. Пояснювальна записка має сторінок, графічна частина 5 – аркушів формату А1. Висновки. Виявлений в районі залишок сировини в об'ємі 1120 т дозволяє збільшити виробничу потужність винзаводу на 80 т/добу, а також збільшити виробництво виноматеріалів на 100800 дал або на 16228,8 тис грн. Це зажадає додаткових витрат на виробництво виноматеріалів 12018,106 тис. грн. і додаткового залучення працівників у кількості 4 чоловік.
- ДокументРеконструкція ПрАТ "Болградський виноробний завод" Одеської області з покращенням якості виноматеріалів для столових вин(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2024) Колаковська ДіанаЯкісні столові вина являються основним сегментом масових вин, що користуються попитом у споживача. Реконструкція передбачає покращити асортимент столових виноматеріалів,а, саме організацію випуску виноматеріалів для витриманих вин.
- Документ«Реконструкція ПРАТ «Одеський консервний завод» з метою розширення асортименту плодових консервів»(ОНАХТ, кафедра біоінженерії і води, 2021) Кольчак, ДмитроПлодові натуральні консерви користуються великим попитом серед населення завдяки збереженню в них природного смаку та запаху, які властиві для свіжої сировини високої харчової цінності. Аналіз ринку показав, що виробники плодових консервів вже багато років серед конкурентів мають імпортних виробників з дешевою продукцією, але дуже низької якості. Попит на плодові консерви (соки, нектари, пюре) достатньо великий у нашій країні та сировинна база дозволяє виробляти більше консервів. Завдяки сучасній технології, використанню сучасного обладнання, можна максимально знизити відходи виробництва, що в цілому знизить собівартість готової продукції та забезпечить прибуток. Метою дипломного проєкту є реконструкція ПРАТ «Одеський консервний завод» з метою розширення асортименту плодових консервів для підвищення конкурентноспроможності існуючого підприємства. Завдання проєкту. Для досягнення поставленої мети визначенні завдання: - Провести розрахунки техніко-економічної ефективності проєкту - Навести хімічний склад для продукції, що виготовляється - Розробити технологічні схеми та характеристику виробництва готової продукції - Розробити схеми технохімічного та мікробіологічного контролю сировини та готової продукції - Позначити вимоги до якості готової продукції - Навести продуктові розрахунки та вихід напівфабрикатів за процесами - Здійснити підбір технологічного обладнання для виробництва продукції та провести його розрахунки - Розробити генплан проєкту та навести опис об’єктів генплану - Здійснити пошук актуальної документації щодо охорони праці та навколишнього середовища - Запропонувати екологічний спосіб утилізації відходів
- ДокументРеконструкція ресторану «Перлина Болграду» м. Болград Одеської області з розширенням асортименту десертів здорового напряму(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2023) Курдова ОленаАктуальність теми роботи обумовлена тим, що на сьогоднішній день здорове харчування посідає одне з головних місць у структурі харчової промисловості. Здорове харчування – це харчування, що забезпечує зростання, нормальний розвиток і життєдіяльність організму людини, що сприяє зміцненню його здоров’я і профілактиці різних захворювань. Правильне харчування є обов'язковим елементом здорового способу життя. Для людини вкрай важливо, щоб харчування було збалансованим за основними поживними речовинами (білками, жирами та вуглеводами), мікро- та макроелементами, вітамінами, особливо для зростаючого організму. Метою кваліфікаційної роботи є реконструкція ресторану «Перлина Болграду» м. Болград Одеської області з розширенням асортименту десертів здорового напряму. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - розробити меню, виробничу програму для ресторану з розширенням асортименту десертів здорового харчування та проаналізувати конкурентний ринок для підприємства, яке реконструюють; - на основі виробничої програми, провести розрахунок заготівельного цеху та доготівельних цехів; - розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві; - розрахувати показники економічної ефективності реконструкції ресторану «Перлина Болграду» м. Болград Одеської області з розширенням асортименту десертів здорового харчування.