Патенти на корисну модель (Utility model patents)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Патенти на корисну модель (Utility model patents) за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 767
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ18607 Спосіб отримання шляхом виморожування концентрованих рідких продуктів(2007) Бурдо, О. Г.; Коваленко, О. О.; Мілінчук, С. І.; Хоренко, Д. О.; Василів, О. Б.Спосіб отримання шляхом виморожування концентрованих рідких продуктів, що передбачає занурення у ємність з попередньо охолодженим продуктом стрижневих робочих органів, відвід тепла від поверхні стрижневих робочих органів, наморожування на них блоків льоду, вилучення робочих органів з ємності, витримування їх на повітрі при температурі вище 0° С, збір розчину, який стікає з блоків льоду та його змішування з концентрованим розчином і знімання з робочих органів блоків льоду, який відрізняється тим, що додатково продукт під час виморожування піддають обробці акустичними коливаннями, з частотою 18-23 кГц.
- Документ21401 Спосіб підготовки комплексних наповнювачів при виробництві преміксів(2007) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Браженко, В. Є.Спосіб підготовки комплексних наповнювачів при виробництві преміксів, що включає приймання висівок, вилучення сторонніх домішок, накопичення висівок в бункерах, сушіння, просіювання для розподілу на фракції, здрібнення та змішування з компонентом із гідрофільною здатністю, який відрізняється тим, що змішування з компонентом із гідрофільною здатністю проводять перед сушінням, процес сушіння відбувається за рахунок змішування висівок з компонентом із гідрофільною здатністю та витримування суміші у накопичувальних ємностях протягом 4 годин, а як компонент з гідрофільною здатністю використовують вапнякове борошно.
- Документ18505 Абсорбційно-дифузійний холодильний агрегат(2007) Тітлов, О. С.; Очеретяний, Ю. О.; Захаров, М. Д.Абсорбційно-дифузійний холодильний агрегат, що містить генераторний вузол, випарник, дефлегматор, конденсатор із зоною конденсації і зливним каналом, абсорбер, магістраль рідкого аміаку, ресивер міцного розчину, частково заповнений рідиною, який відрізняється тим, що на вході дефлегматора встановлений віддільник рідини, а між зливним каналом конденсатора і магістраллю рідкого аміаку установлена ємність, частково заповнена рідким аміаком таким чином, що вихід зливного каналу конденсатора знаходиться під рівнем рідини, при цьому в ресивері міцного розчину в об’ємі рідини встановлена горизонтальна перфорована пластина.
- Документ18460 Спосіб екстрагування з твердого тіла(2007) Бурдо, О. Г.; Ряшко, Г. М.Спосіб екстрагування з твердого тіла, що передбачає контактування твердого тіла з розчинником та діяння на систему тверде тіло - розчинник при періодичній зміні тиску, який відрізняється тим, що як тверде тіло використовують тверду рослинну сировину, а періодичну зміну тиску в інтервалі від 0,04МПа до 0,16МПа здійснюють шляхом обробки системи імпульсним мікрохвильовим полем з частотою хвиль 2450 ± 0,05Мгц.
- Документ26209 Спосіб одержання інгібітора ліпази(2007) Черно, Н. К.; Крусір, Г. В.; Мочуляк, В. В.Спосіб одержання інгібітора ліпази, що передбачає подрібнення насіння рапсу, екстракцію органічним розчинником і наступне видалення розчинника під вакуумом 480 мм рт.ст. при температурі 402 ºС, який відрізняється тим, що процес здійснюють у дві стадії, на першій з яких одержують рапсову муку шляхом екстрагування подрібненого насіння рапсу гексаном протягом 5,5-6,5 годин та наступного видалення розчинника, а на другій стадії отриману таким чином рапсову муку піддають шестикратному екстрагуванню етанолом при об'ємному співвідношенні рапсова мука : етанол 1 : 10 протягом 25-35 хв., супернатанти відокремлюють, об'єднують і видаляють розчинник.
- Документ26177 Спосіб виробництва консервів з грибів шампіньйонів(2007) Безусов, А. Т.; Д’яконова, А. К.; Наконечна, Ю. Г.Спосіб виробництва консервів з грибів шампіньйонів, що передбачає інспекцію та підготовку сировини, обробку та консервування, який відрізняється тим, що після миття свіжі цілі гриби замочують в 0,1 % водному розчині метабісульфіту натрію протягом 18 годин при температурі 4 °С, потім піддають вакуумуванню в попередньо нагрітій до 95 °С заливці (маринаді) з утворенням надлишкового тиску - 90 кПа, бланшують у 0,3 % розчині лимонної кислоти протягом 5 хвилин при температурі 96 °С, швидко охолоджують, фасують і піддають стерилізації.
- Документ21453 Спосіб виробництва рибного білкового ізоляту(2007) Манолі, Т. А.; Памбук, С. А.Спосіб виробництва рибного білкового ізоляту, що передбачає екстракцію з подрібненої сировини міофібрилярних білків розчином NaCl, їх відділення від сполучної тканини центрифугуванням, осадження білків шляхом зміни рН розчину, подальшу нейтралізацію та сушіння, який відрізняється тим, що від сировини додатково відділяють саркоплазматичні білки водою, міофібрилярний білок осаджають та промивають від солі, а як сировину використовують дрібну нежирну рибу.
- Документ20175 Енергетичний напій(2007) Тележенко, Л. М.; Козонова, Ю. О.Енергетичний напій, що містить фруктові або овочеві соки та висококалорійні компоненти, який відрізняється тим, що як висококалорійний компонент він містить гідролізований у соку ферментативним шляхом крохмаль борошна гороху.
- Документ27633 Спосіб приготування бісквітного напівфабрикату(2007) Іоргачова, К. Г.; Капетула, С. М.; Макарова, О. В.; Салавеліс, А. Д.Спосіб приготування бісквітного напівфабрикату, що передбачає збивання меланжу з цукром, введення у збиту масу пшеничного борошна вищого сорту та есенції, заміс тіста, формування його і випікання, який відрізняється тим, що у збиту масу додатково вводять амарантове борошно у співвідношенні пшеничного борошна і амарантового борошна 3:1.
- Документ26207 Лінія підготовки комплексних наповнювачів при виробництві преміксів(2007) Єгоров, Б. В.; Макаринська, А. В.; Браженко, В. Є.Лінія підготовки комплексних наповнювачів при виробництві преміксів, яка містить сепаратор, наддозаторні бункери, живильники-розвантажувачі, багатокомпонентний дозатор, змішувач періодичної дії, наддробарний бункер, молоткову дробарку, просіювач, яка відрізняється тим, що додатково містить чотири норії, магнітні сепаратори, перекидні клапани, бункери для відволожування, конвеєр, причому вихід з першої норії сполучений з входом сепаратора, вихід з якого через перший магнітний сепаратор сполучений з наддозаторними бункерами, виходи з бункерів через живильники-розвантажувачі сполучені з першим та другим входами багатокомпонентного дозатора, а вихід з букера через живильник-розвантажувач сполучений з входом перекидного клапана, перший вихід якого сполучений з третім входом багатокомпонентного дозатора, а другий вихід з першою норією, вихід з бункера через живильник-розвантажувач сполучений з входом перекидного клапана, перший вихід якого сполучений з четвертим входом багатокомпонентного дозатора, а другий вихід сполучений з першою норією, вихід з багатокомпонентного дозатора сполучений з входом змішувача періодичної дії, вихід якого сполучений з входом перекидного клапана, перший вихід якого сполучений з першим входом наддробарного бункера, а другий вихід через конвеєр сполучений з третьою норією, вихід якої сполучений з входом просіювача, перший вихід якого сполучений з другим входом наддробарного бункера, а другий вихід через магнітний сепаратор сполучений з першим входом другої норії, вихід наддробарного бункера через магнітний сепаратор сполучений з входом молоткової дробарки, вихід якої сполучений з другим входом другої норії, вихід другої норії сполучений з входом оперативних бункерів для відволожування, виходи яких сполучені з четвертою норією.
- Документ18248 Спосіб роботи абсорбційного холодильника(2007) Патюков, С. Д.; Тітлов, О. С.Спосіб роботи абсорбційного холодильника, що включає подачу теплового навантаження щодо реалізації циклу абсорбційно-дифузійної холодильної машини, який відрізняється тим, що як джерело теплового навантаження використовують гарячий потік продуктів згоряння газогенератора - генераторний газ.
- Документ11935 Вологий корм для собак(2007) Єгоров, Б. В.; Мардар, М. Р.; Бордун, Т. В.Вологий корм для собак, що містить м'ясо і м'ясні субпродукти, зернову сировину, сировину, що утримує жир, сіль, овочі, м'ясо-кісткове борошно, бульйон, який відрізняється тим, що як джерело вуглеводів, білка, вітамінів групи В використовують термічно оброблену зернову сировину, як джерело білка - рибне борошно, дріжджі кормові, дріжджі пивні і трав'яне борошно, як джерело вітамінів, мінеральних речовин та незамінних амінокислот - премікс для собак, кісткове борошно, як джерело ненасичених жирних кислот - жирову композицію, як джерело йоду - йодовану сіль при такому співвідношенні компонентів, мас. %: м'ясо 5,0-10,0 м'ясні субпродукти м'які (І, ІІ категорії) та кісткові 15,0-30,0 зернова сировина (термічно оброблена) 24,0-35,0 рибне борошно 2,0-5,5 м'ясо-кісткове борошно 2,0-5,5 дріжджі кормові 0,2-1,0 дріжджі пивні 0,3-1,5 трав'яне борошно 1,5-2,6 премікс для собак 0,2-0,3 кісткове борошно 0,7-1,0 жирова композиція 1,2-6,6 овочі 9,0-29,0 сіль йодована 0,1-0,2 бульйон решта. 2. Корм за п.1, який відрізняється тим, що він додатково містить молоко цільне сухе у кількості 3,0мас. %, рибу у кількості 4,0мас. %, риб'ячий жир у кількості 1,0мас. %, водорості у кількості 2,0мас.% і желатин харчовий у кількості 1,5мас. %. 3. Корм за п.1, який відрізняється тим, що він додатково містить молоко цільне сухе у кількості 3,0мас. %, риб'ячий жир у кількості 1,0мас. %, цикорій у кількості 1,0мас. %. 4. Корм за п.1, який відрізняється тим, що він додатково містить буряковий жом сухий у кількості 5,0мас. %, цикорій у кількості 3,5мас. %, желатин харчовий у кількості 1,5мас. %. 5. Корм за п.1, який відрізняється тим, що він додатково містить молоко цільне сухе у кількості 4,0мас.%, яєчний порошок у кількості 1,0мас. %.
- Документ25021 Харчова композиція для зернових хлібців(2007) Сердюк, Л. В.; Мардар, М. Р.; Боброва, І. С.1. Харчова композиція для зернових хлібців, що містить зерно пшениці, сіль кухонну, яка відрізняється тим, що вона додатково містить термічно оброблену і подрібнену печінку при такому співвідношенні компонентів, мас. %: зерно пшениці 80-90 термічно оброблена і подрібнена печінка 10-25 сіль кухонна 1-2. 2. Композиція за п. 1, яка відрізняється тим, що вона додатково містить зерно зернових культур (наприклад, гречка, овес, рис, жито, кукурудза, ячмінь, горох, соя) у кількості 15-30 мас. %. 3. Композиція за пп. 1, 2, яка відрізняється тим, що вона додатково містить сушені овочі (наприклад, морква, цибуля, пряно-смакові овочі) у кількості 2-5 мас. %. 4. Композиція за пп. 1-3, яка відрізняється тим, що вона додатково містить прянощі (наприклад, шафран, лаврове листя, перець чорний, перець червоний, перець запашний, хмелі-сунелі, шавлію, коріандр) у кількості 1-2 мас. %. 5. Композиція за пп. 1-4, яка відрізняється тим, що вона додатково містить олію рослинну рафіновану у кількості 4-10 мас. %.
- Документ26107 Спосіб автоматичного керування процесом сушіння екстракту кави в розпилювальній сушарці(2007) Муратов, В. Г.; Юсипова, В. В.Спосіб керування процесом сушіння екстракту кави, що включає вимірювання температури сушильного агента на вході в сушарку, вимірювання температури сушильного агента на виході з сушарки, вимірювання температури продукту перед розпилюванням, вимірювання розрідження в топці та в конусі сушарки, регулювання температури сушильного агента на вході в сушарку шляхом зміни витрати палива на горіння в топці, регулювання температури сушильного агента на виході сушарки шляхом зміни витрати продукту на розпилювання, регулювання розрідження в топці шляхом зміни продуктивності димососа, регулювання розрідження в конусі сушарки шляхом зміни продуктивності витяжного вентилятора, який відрізняється тим, що додатково вимірюють витрату палива на горіння в топці і пропорційно сумі результату цього вимірювання, його інтеграла та диференціала одночасно змінюють витрату екстракту кави на розпилювання в сушарці і продуктивність витяжного вентилятора сушарки, а пропорційно здобутому вимірюванням значенню температури екстракту кави перед розпилюванням змінюють витрату вказаного екстракту кави.
- Документ24607 Склад цукрового печива(2007) Козлов, Г. Ф.; Козак, В. М.Склад цукрового печива, що містить цукор, інвертований сироп, маргарин, пшеничне борошно першого ґатунку, вуглекислий амоній, харчову соду, сіль та білково-крохмальну добавку, який відрізняється тим, що додатково містить ванільну пудру, а як білково-крохмальну добавку містить борошно пивної дробини та соняшникової макухи.
- Документ19941 Спосіб первинного перероблення рослинної сировини(2007) Гладушняк, О. К.; Нужин, Є. В.1. Спосіб первинного перероблення рослинної сировини, що включає миття рослинної сировини, інспекцію і фінішування, який відрізняється тим, що одночасно з фінішуванням запасаючі та баластні тканини рослинної сировини тонко селективно подрібнюють. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що запасаючі тканини подрібнюють до розміру часток з поперечником 0,1-0,8 мм, а баластні тканини - до розміру часток більше 0,8 мм.
- Документ21602 Насос високого тиску(2007) Нужин, Є. В.; Захваткін, Д. П.; Гладушняк, О. К.Насос високого тиску, що включає корпус з двома патрубками для входу і виходу рідини, два клапани - всмоктувальний і нагнітальний, робочу камеру і привід, який відрізняється тим, що додатково встановлено сильфон, який відкритою частиною з'єднаний з робочою камерою, а закритою - з приводом.
- Документ18346 Протиральна машина(2007) Гладушняк, О. К.; Нужин, Є. В.; Кепін, М. І.; Чумак, Н. І.Протиральна машина, що включає корпус з патрубками для підведення сировини, для виводу рідкої фази і твердої фракції, усередині якого встановлено сітчастий циліндр з розташованим вздовж осі вільнообертовим валом з бичоутримувачами і бичами, яка відрізняється тим, що бичоутримувачі виготовлені у вигляді вставки, форма якої є зрізаний параболоїд.
- Документ24642 Енергетичний напій(2007) Безусов, А. Т.; Тележенко, Л. М.; Козонова, Ю. О.Енергетичний напій, що містить фруктові соки та висококалорійний компонент, який відрізняється тим, що як висококалорійний компонент напій містить гідролізований у соку ферментативним шляхом крохмаль борошна вівса.
- Документ17607 Спосіб виробництва зернових хлібців на основі спучених зерен злакових культур(2007) Сердюк, Л. В.; Станкевич, Г. М.; Коцар, С. Ф.; Мардар, М. Р.Спосіб виробництва зернових хлібців на основі спучених зерен злакових культур, що включає змішування спучених зерен злакових культур з добавками, який відрізняється тим, що як добав- ки використовують білкові речовини тваринного походження: наприклад, яєчний меланж, термічне оброблене і подрібнене м'ясо яловичини та печінки в кількості 20-30% і овочі в кількості 2-5% від маси суміші.