Патенти на корисну модель

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 1133
  • Документ
    148065 Ґрунтовий регенератор для теплиць
    (2021) Мукмінов, І. І.; Бошкова, І. Л.; Волгушева, Н. В.; Альтман, Е. І.
    В основу корисної моделі поставлено задачу створити удосконалений ґрунтовий регенератор для теплиці, в якому, шляхом конструкційних змін, зокрема установлення теплоізоляційних заслінок на вхідному та вихідному перетині теплообмінного каналу, забезпечити можливість збору вологи та подальшого її використання для потреб теплиці, і, як наслідок, підвищити енергетичну ефективність роботи регенератора.
  • Документ
    148033 Спосіб виробництва екструдованого продукту «Суперфуд»
    (2021) Валевська, Л. О.; Шулянська, А. О.; Соколовська, О. Г.; Шалений, В. А.; Дмитренко, Л. Д.; Кац, А. К.
    В основу корисної моделі поставлено задачу розробити спосіб виробництва екструдованого продукту, в якому шляхом використання додаткових компонентів, а також екструдування суміші підготованих компонентів, забезпечити одержання продукту з високими органолептичними показниками, покращеними смаковими властивостями, підвищеною харчовою та біологічною цінністю, а також розширення асортименту даного типу продуктів.
  • Документ
    148022 Спосіб одержання глюкан-папаїнового комплексу
    (2021) Черно, Н. К.; Науменко, К. І.; Антіпіна, О. О.; Бордя, Д. П.
    В основу корисної моделі поставлено задачу створити спосіб одержання раніше невідомого комплексу папаїну з водорозчинним глюканом дріжджів Saccharomyces cerevisiae, який має протеолітичну активність. Даний комплекс може бути використано як дієтична добавка або як засіб лікувальнопрофілактичної дії.
  • Документ
    147428 Спосіб одержання соусу червоного основного
    (2021) Крусір, Г. В.; Лебеденко, Т. Є.; Шунько, Г. С.; Соколова, В. І.
    Корисна модель належить до продукції ресторанного господарства, зокрема до технології одержання червоного соусу функціонального призначення. В основу корисної моделі поставлено задачу розробити спосіб одержання соусу червоного основного, в якому, шляхом повної заміни слизі льону на β-глюкан вівса, забезпечити одержання продукту з антиоксидантною та детоксикуючою діями, тобто функціонального харчового продукту.
  • Документ
    147065 Спосіб біологічного очищення оборотних вод рибницьких господарств індустріального типу
    (2021) Пашняк, А. В.; Крусір, Г. В.; Соколова, В. І.; Бондар, С. М.; Кузнецова, І. О.; Сагдєєва, О. А.
    В основу корисної моделі поставлена задача створити спосіб біологічного очищення оборотних вод рибницьких господарств індустріального типу, в якому, за рахунок обробки оборотних вод в аеробних умовах в біореакторі із зернистим навантаженням і в біореакторі з волокнистим навантаженням з подачею повітря у вигляді пухирців, які утворюються за допомогою пристрою "Nanobubbles", забезпечити зменшення тривалості очищення, підвищення ступеня видалення амонійного азоту та органічних сполук.