Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Черно, Н.К."

Зараз показуємо 1 - 17 з 17
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Бета-глюкан дріжджів як функціональний інгредієнт продуктів харчування
    (2015) Черно, Н.К.; Шапкіна, К.І.; Кудряшова, Ю.Є.
    Актуальною проблемою в сфері технологій продуктів спеціального призначення є розробка нових функціональних інгредієнтів, до яких, зокрема відносяться β-глюкан – біополімери, що володіють широким спектром біологічної активності, серед яких найбільш значущою є імуномодулююча.
  • Документ
    Важливість хімічної компетенції в підготовці магістрів у галузі оздоровчих та лікувально-профілактичних продуктів харчування
    (2015) Гураль, Л.С.; Капустян, А.І.; Черно, Н.К.
    Сучасні вимоги до елітних фахівців різні за рівнем і профілем. При цьому перевага надається професійній компетентності та конкурентноздатності спеціаліста. Тому важливими є інноваційні, диференційовані та водночас ефективні підходи до технології навчання. Одним з критеріїв відповідно до професійної діяльності є хімічно-технологічна підготовка магістрів харчового профілю.
  • Документ
    Диетическая добавка с антилиполитической активностью
    (2015) Черно, Н.К.
    Проведено исследование для обоснования целесообразности получения биологически активной добавки с антилиполитической активностью на основе биополимерного комплекса вешенки и фенольных соединений рапса.
  • Документ
    Дієтична добавка з адаптогенною активністю на основі біополімерів печериці двоспорової
    (2015) Черно, Н.К.; Озоліна, С.О.; Нікітіна, О.В.
    Ефективним препаратам-адаптогенам мають бути притаманні висока антиоксидантна активність, вони повинні відновлювати функціональну реактивність імунної системи, позитивно впливати на обмін ліпідів. Перспективною регіональною сировиною для їх отримання є печериця двоспорова.
  • Документ
    Залізовмісні комплекси на основі бета глюкану печериці двоспорової
    (2015) Черно, Н.К.
    Показано можливість отримання розчинних залізовмісних комплексів на основі бета-глюкану печериць.Їх вихід і склад залежить від масового співвідношення залізо : полісахариди та pH реакційного середовища. Ці комплекси можуть бути використані для корекції залізодефіцитних станів.
  • Документ
    Курс «Харчова хімія» в системі підготовки спеціалістів готельно-ресторанного сервісу
    (2009) Черно, Н.К.
  • Документ
    Організація навчання органічної хімії французькою мовою для студентів-технологів
    (2009) Черно, Н.К.; О.В., Севастьянова
  • Документ
    Особливості адаптації студентів-технологів ОКР «Бакалавр» першого року навчання до самостійної навчальної роботи з органічної хімії
    (2016) Гураль, Л.С.; Капустян, А.І.; Черно, Н.К.
    Підвищення якості вищої освіти є однією з актуальних проблем для освітніх систем світу. В Україні сучасна вища освіта орієнтована на європейські освітні процеси, зокрема на розширення спектру компетентно-орієнтованих навчальних дисциплін і, як наслідок, збільшення обсягів самостійної роботи студентів.
  • Документ
    Отримання біологічно активних компонентів клітинних стінок полівидової бактеріальної закваски ферментативним способом
    (2015) Черно, Н.К.; Капустян, А.І.; Сіленко, М.В.
    Роль молочнокислих бактерій у харчуванні значна і різноманітна. Їх використання в якості компонентів пробіотичних дієтичних добавок дозволяє відновити здоровий травний процес і стабілізувати стан імунної системи.
  • Документ
    Перспективи використання складових пептидогліканів для нутрітивної підтримки верств населення з розладами імунної системи
    (2015) Черно, Н.К.
    Досліджувалось використання ферментативного гідролізу полівидової закваски молочнокислих бактерій, що дозволяє отримати цільові низькомолекулярні фрагменти пептидогліканів. Отриманий ферментолізат можна розглядати у якості імунотропного функціонального інгредієнту харчових продуктів та дієтичних добавок, призначених для верств населення з розладами імунної системи.
  • Документ
    Получение биологически активных компонентов клеточных стенок поливидовой бактериальной закваски ферментативным способом
    (2015) Черно, Н.К.
    Проведено исследование по использованию ферментативного гидролиза поливидовой закваски молочнокислых бактерий для получения целевых низкомолекулярных продуктов - аминокислот, пептидов.
  • Документ
    Сучасні форми самостійної роботи студентів
    (2014) Денісюк, Н.О.; Черно, Н.К.
    Впровадження нових технологій в харчовій промисловості, створення широкого спектру нових конкурентоздатних продуктів харчування вимагає підготовки фахівців з високим рівнем професійної компетентності.
  • Документ
    Формування хімічних компетенцій при підготовці фахівця харчової промисловості
    (2013) Денісюк, Н.О.; Черно, Н.К.
    Сучасні продукти харчування являють собою складні системи, що мають комплекс фізико-хімічних властивостей і які змінюються в процесі технологічних обробок та зберіганні. Основу багатьох харчових технологій складають хімічні перетворення. Таким чином, основою професійної діяльності фахівця харчової промисловості є знання фізико-хімічних властивостей сировини і продуктів харчування, організація і управління хіміко-технологічними процесами виробництва, фізико-хімічний аналіз якості харчових продуктів.
  • Документ
    Характеристика та застосування гуміарабіку у виробництві дієтичних добавок і функціональних продуктів харчування
    (2015) Черно, Н.К.; Гураль, Л.С.; Куріленко, А.П.
    Популярним у харчовій і фармацевтичній промисловості інгредієнтом є гуміарабік (аравійська камедь). Цей біополімер не розщеплюється травними ферментами, у зв’язку з чим використовується як безпечне джерело розчинних харчових волокон та є ефективним пробіотиком.
  • Документ
    Хитин-протеиновый комплекс – альтернатива известным хитинсодержащим препаратам
    (2007) Черно, Н.К.
    Дана характеристика функционально-физиологических свойств (сорбции холевой кислоты, ионов двухвалентных металлов, фенола, анилина, водоудерживающей и жиросвязывающей способности, антиоксидантной активности) хитин-протеиновых комплексов. Показано, что хитин-протеиновые комплексы могут быть использованы как компоненты биологически активных добавок в качестве альтернативы хитину и хитозану.
  • Документ
    Іммобілізація папаїну на глюкановій матриці
    (2015) Черно, Н.К.
    Обгрунтовано доцільність використання водорозчинного глюкану в якості носія для іммобілізації папаїну, а поєднання двох фізіологічно-функціональних компонентів дозволяє розглядати отриманий препарат як поліфункціональний харчовий інгредієнт.
  • Документ
    Індивідуалізація самостійної роботи студентів при вивченні курсу “Харчова хімія”
    (2014) Севастьянова, О.В.; Черно, Н.К.
    Трансформація системи національної освіти України та її наближення до міжнародного рівня тісно пов’язані з багатоступеневою підготовкою фахівців, які повинні не тільки володіти певними теоретичними знаннями, але й вміти їх застосовувати на практиці. Тому підвищення ролі самостійної роботи студентів є основним напрямком реформування вищої технічної освіти відповідно до сучасних світових вимог.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок