Перегляд за Автор "Черно, Н.К."
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументБета-глюкан дріжджів як функціональний інгредієнт продуктів харчування(2015) Черно, Н.К.; Шапкіна, К.І.; Кудряшова, Ю.Є.Актуальною проблемою в сфері технологій продуктів спеціального призначення є розробка нових функціональних інгредієнтів, до яких, зокрема відносяться β-глюкан – біополімери, що володіють широким спектром біологічної активності, серед яких найбільш значущою є імуномодулююча.
- ДокументВажливість хімічної компетенції в підготовці магістрів у галузі оздоровчих та лікувально-профілактичних продуктів харчування(2015) Гураль, Л.С.; Капустян, А.І.; Черно, Н.К.Сучасні вимоги до елітних фахівців різні за рівнем і профілем. При цьому перевага надається професійній компетентності та конкурентноздатності спеціаліста. Тому важливими є інноваційні, диференційовані та водночас ефективні підходи до технології навчання. Одним з критеріїв відповідно до професійної діяльності є хімічно-технологічна підготовка магістрів харчового профілю.
- ДокументДиетическая добавка с антилиполитической активностью(2015) Черно, Н.К.Проведено исследование для обоснования целесообразности получения биологически активной добавки с антилиполитической активностью на основе биополимерного комплекса вешенки и фенольных соединений рапса.
- ДокументДієтична добавка з адаптогенною активністю на основі біополімерів печериці двоспорової(2015) Черно, Н.К.; Озоліна, С.О.; Нікітіна, О.В.Ефективним препаратам-адаптогенам мають бути притаманні висока антиоксидантна активність, вони повинні відновлювати функціональну реактивність імунної системи, позитивно впливати на обмін ліпідів. Перспективною регіональною сировиною для їх отримання є печериця двоспорова.
- ДокументЗалізовмісні комплекси на основі бета глюкану печериці двоспорової(2015) Черно, Н.К.Показано можливість отримання розчинних залізовмісних комплексів на основі бета-глюкану печериць.Їх вихід і склад залежить від масового співвідношення залізо : полісахариди та pH реакційного середовища. Ці комплекси можуть бути використані для корекції залізодефіцитних станів.
- Документ
- ДокументОрганізація навчання органічної хімії французькою мовою для студентів-технологів(2009) Черно, Н.К.; О.В., Севастьянова
- ДокументОсобливості адаптації студентів-технологів ОКР «Бакалавр» першого року навчання до самостійної навчальної роботи з органічної хімії(2016) Гураль, Л.С.; Капустян, А.І.; Черно, Н.К.Підвищення якості вищої освіти є однією з актуальних проблем для освітніх систем світу. В Україні сучасна вища освіта орієнтована на європейські освітні процеси, зокрема на розширення спектру компетентно-орієнтованих навчальних дисциплін і, як наслідок, збільшення обсягів самостійної роботи студентів.
- ДокументОтримання біологічно активних компонентів клітинних стінок полівидової бактеріальної закваски ферментативним способом(2015) Черно, Н.К.; Капустян, А.І.; Сіленко, М.В.Роль молочнокислих бактерій у харчуванні значна і різноманітна. Їх використання в якості компонентів пробіотичних дієтичних добавок дозволяє відновити здоровий травний процес і стабілізувати стан імунної системи.
- ДокументПерспективи використання складових пептидогліканів для нутрітивної підтримки верств населення з розладами імунної системи(2015) Черно, Н.К.Досліджувалось використання ферментативного гідролізу полівидової закваски молочнокислих бактерій, що дозволяє отримати цільові низькомолекулярні фрагменти пептидогліканів. Отриманий ферментолізат можна розглядати у якості імунотропного функціонального інгредієнту харчових продуктів та дієтичних добавок, призначених для верств населення з розладами імунної системи.
- ДокументПолучение биологически активных компонентов клеточных стенок поливидовой бактериальной закваски ферментативным способом(2015) Черно, Н.К.Проведено исследование по использованию ферментативного гидролиза поливидовой закваски молочнокислых бактерий для получения целевых низкомолекулярных продуктов - аминокислот, пептидов.
- ДокументСучасні форми самостійної роботи студентів(2014) Денісюк, Н.О.; Черно, Н.К.Впровадження нових технологій в харчовій промисловості, створення широкого спектру нових конкурентоздатних продуктів харчування вимагає підготовки фахівців з високим рівнем професійної компетентності.
- ДокументФормування хімічних компетенцій при підготовці фахівця харчової промисловості(2013) Денісюк, Н.О.; Черно, Н.К.Сучасні продукти харчування являють собою складні системи, що мають комплекс фізико-хімічних властивостей і які змінюються в процесі технологічних обробок та зберіганні. Основу багатьох харчових технологій складають хімічні перетворення. Таким чином, основою професійної діяльності фахівця харчової промисловості є знання фізико-хімічних властивостей сировини і продуктів харчування, організація і управління хіміко-технологічними процесами виробництва, фізико-хімічний аналіз якості харчових продуктів.
- ДокументХарактеристика та застосування гуміарабіку у виробництві дієтичних добавок і функціональних продуктів харчування(2015) Черно, Н.К.; Гураль, Л.С.; Куріленко, А.П.Популярним у харчовій і фармацевтичній промисловості інгредієнтом є гуміарабік (аравійська камедь). Цей біополімер не розщеплюється травними ферментами, у зв’язку з чим використовується як безпечне джерело розчинних харчових волокон та є ефективним пробіотиком.
- ДокументХитин-протеиновый комплекс – альтернатива известным хитинсодержащим препаратам(2007) Черно, Н.К.Дана характеристика функционально-физиологических свойств (сорбции холевой кислоты, ионов двухвалентных металлов, фенола, анилина, водоудерживающей и жиросвязывающей способности, антиоксидантной активности) хитин-протеиновых комплексов. Показано, что хитин-протеиновые комплексы могут быть использованы как компоненты биологически активных добавок в качестве альтернативы хитину и хитозану.
- ДокументІммобілізація папаїну на глюкановій матриці(2015) Черно, Н.К.Обгрунтовано доцільність використання водорозчинного глюкану в якості носія для іммобілізації папаїну, а поєднання двох фізіологічно-функціональних компонентів дозволяє розглядати отриманий препарат як поліфункціональний харчовий інгредієнт.
- ДокументІндивідуалізація самостійної роботи студентів при вивченні курсу “Харчова хімія”(2014) Севастьянова, О.В.; Черно, Н.К.Трансформація системи національної освіти України та її наближення до міжнародного рівня тісно пов’язані з багатоступеневою підготовкою фахівців, які повинні не тільки володіти певними теоретичними знаннями, але й вміти їх застосовувати на практиці. Тому підвищення ролі самостійної роботи студентів є основним напрямком реформування вищої технічної освіти відповідно до сучасних світових вимог.