Перегляд за Автор "Памбук, С. А."
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ21453 Спосіб виробництва рибного білкового ізоляту(2007) Манолі, Т. А.; Памбук, С. А.Спосіб виробництва рибного білкового ізоляту, що передбачає екстракцію з подрібненої сировини міофібрилярних білків розчином NaCl, їх відділення від сполучної тканини центрифугуванням, осадження білків шляхом зміни рН розчину, подальшу нейтралізацію та сушіння, який відрізняється тим, що від сировини додатково відділяють саркоплазматичні білки водою, міофібрилярний білок осаджають та промивають від солі, а як сировину використовують дрібну нежирну рибу.
- Документ76056 Спосіб одержання продукту розчинення колагену(2012) Манолі, Т. А.; Памбук, С. А.Спосіб одержання продукту розчинення колагену, що передбачає обробку вторинних продуктів розбирання риби хімічним реагентом, промивання водою, розчинення колагенвмісної сировини і наступну її гомогенізацію, який відрізняється тим, що луску, шкіру риби або щільний залишок після одержання рибного білкового ізоляту піддають лужно-сольовій обробці насиченим розчином Na2SO4, що містить 9,0-10,2 % NaOH, або насиченим розчином NaCl, що містить 9,6-10,1 % NaOH при гідромодулі 1:(2,8-3,5) і температурі 0-+5 °C протягом 70-78 годин, набухлу колагенвмісну сировину відокремлюють, промивають водою і обробляють 1-2 %-ою хлороводневою кислотою, а оброблену таким чином набухлу колагенвмісну сировину розчиняють в оцтовій кислоті молярною концентрацією 0,1-1,0 моль/дм3 при гідромодулі 1:(4,5-5,3) і температурі 0-+5 °C протягом 24-48 годин.
- ДокументАкадемічна доброчесність як необхідна складова вищої школи(2020) Памбук, С. А.
- ДокументАналіз асортименту питного йогурту на полицях магазинів міста Одеси(2016) Памбук, С. А.; Ардашева, К. О.Проведено аналіз асортименту питного йогурту на полицях магазинів міста Одеси. Огляд відбувався в супермаркетах мережі «Таврія В», «Копійка», «Обжора» і «Фуршет». При дослідженні асортименту йогуртів звертали увагу на виробника, торгову марку, наповнювач, масову частку жиру.
- ДокументВикористання інструментів маркетингу у системі менеджменту якості закладу вищої освіти(2020) Кручек, О. А.; Памбук, С. А.; Аксюта, О. В.
- ДокументВлияние температурных режимов хранения на органолептические показатели пресервов из быстросозревающих рыб(2018) Маноли, Т. А.; Памбук, С. А.; Никитчина, Т. И.; Барышева, Я. О.; Никитчина, А. А.В статье рассмотрен вопрос влияния различных температурных режимов хранения пресервов из быстросозревающих рыб на изменения органолептических показателей качества. Представлена разработнная 100-балльная шкала для оценки качества рыбных пресервов. Проведены исследования выработанной партии пресервов, хранившихся при умеренных положительных температурах и в замороженном виде. Определены рекомендуемые сроки хранения рыбных пресервов, обеспечивающие высокую категорию качества.
- ДокументДеякі особливості просування молочної продукції в умовах сучасного ринку(2020) Мардар, М. Р.; Памбук, С. А.; Лозовська, Г. М.Ринку молочної продукції притаманні такі особливості як: наявність значної кількості споживачів, широкий асортимент молочних продуктів за функціональними видами, споживчими властивостями, технологією виробництва, упаковкою, термінами зберігання. Тому просування молочної продукції вимагає врахування особливостей як самого продукту, так і сучасного ринку.
- ДокументОгляд світового ринку йогуртів(2021) Памбук, С. А.; Гарбажій, К. С.
- ДокументОрганолептична оцінка якості комбінованих десертів на молочній основі зі збалансованим хімічним складом та пробіотичними властивостями для військовослужбовців(2018) Памбук, С. А.; Ткаченко, Н. А.; Копійко, А. В.Останнім часом, у зв'язку з політичною ситуацією в країні, велику увагу приділяють проблемі стану здоров'я військовослужбовців у зв'язку з низькою ефективністю системи медичного забезпечення Збройних Сил України.
- ДокументОсобливості функціонування ринку молока та молочної продукції в сучасних умовах(2023) Памбук, С. А.; Шенгелая, М. В.Розглянуто проблеми молокопереробної галузі України на сучасному етапі, особливо вплив імпорту на виробництво молока та молочних продуктів на вітчизняних підприємствах.
- ДокументПорівняльний аналіз критеріїв визначення якості меду в Україні та ЄС(2019) Памбук, С. А.; Мартиросян, І. А.В сучасних умовах розвитку аграрної промисловості в Україні, сектор бджільництва є надзвичайно важливим, і продовжує займати провідне місце не тільки на внутрішньому, але й на зовнішньому ринках. Бджільництво має величезний потенціал для нарощування експорту, адже кількість нових ринків збуту цієї продукції впродовж останніх років постійно зростає.
- ДокументПошук невідповідностей українських та міжнародних вимог до якості меду(2019) Кругляк, Ю. О.; Памбук, С. А.; Мартиросян, І. А.Удосконалення системи оцінки якості меду бджолиного та її гармонізація з міжнародними вимогами є надзвичайно актуальним завданням для України і потребує негайного вирішення. У зв’язку з тим постає завдання здійснити аналіз внутрішнього та міжнародного законодавства, виявити можливі чинники, стримуючі експорт меду. Тому метою досліджень було провести порівняльний аналіз вітчизняних та світових вимог щодо якості меду для можливості подальшого удосконалення системи оцінювання якості меду натурального та гармонізації національних нормативних документів з міжнародними.
- ДокументПропозиції щодо розширення асортименту пресервів з морепродуктів(2017) Памбук, С. А.; Каменева, Н. В.З метою розширення асортименту пресервів було запропоновано рецептури пресервів з кальмарів в різних соусах. Було обрано 5 видів заливок: тартар, часниковий, томатний, кисло-солодкий, в ароматизованій олії.
- ДокументРозробка маловідходної технології переробки атеріни чорноморської(ОНАХТ, 2007) Памбук, С. А.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м'ясних, молочних та рибних продуктів. Дисертаційна робота присвячена науковому обґрунтуванню та розробці маловідходної технології переробки сировини, яка не використовувалась раніше на харчові цілі - атеріни чорноморської, з отриманням рибного білкового ізоляту, продуктів на його основі та продуктів розчинення колагену. Проведені дослідження хімічного складу атеріни та аналіз фракційного складу білків риби показали доцільність отримання з цієї риби білкового ізоляту. На основі дослідження впливу параметрів процесу екстракції установлено найбільш ефективний метод попередньої обробки та її оптимальні параметри для отримання високого виходу білка. Установлено доцільність використання ізоляту міофібрилярних білків з атеріни як структуроутворювача при виробництві соусу “Майонез” та кулінарного виробу “Рибний крем”, які пройшли промислову апробацію на ТМ “Маріко” м. Іллічівськ. На основі досліджень хімічного складу відходів виробництва рибного білкового ізоляту атеріни установлено доцільність їх переробки в продукти розчинення колагену. Запропонована лужно-сольова обробка дозволяє отримувати розчин колагену зі збереженою тривимірною структурою з нехарчових відходів риб.
- ДокументРозробка технологічних параметрів для нових видів полімерної тари(2021) Верхівкер, Я. Г.; Мирошніченко, О. М.; Доценко, Н. В.; Памбук, С. А.
- ДокументТоварознавство споживчих товарів. Пакування. Митне оформлення(ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Верхівкер, Я. Г.; Гарбажий, К. С.; Луцькова, В. А.; Манолі, Т. А.; Мартиросян, І. А.; Мирошніченко, О. М.; Недобійчук, Т. В.; Памбук, С. А.; Смокова, Т. М.; Шенгелая, М. В.; Супрунець, Н. В.Лабораторний практикум призначений для студентів СВО «Бакалавр» та «Магістр» за спеціальністю 076 «ПІДПРИЄМНИЦТВО, ТОРГІВЛЯ ТА БІРЖОВА ДІЯЛЬНІСТЬ» за освітньою програмою: «КОМЕРЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ТОВАРОЗНАВСТВО І ЕКСПЕРТИЗА». У лабораторному практикумі, який розроблено викладачами кафедри Товарознавства та митної справи Одеської національної академії харчових технологій, наведені завдання, методичні рекомендації для лабораторних, практичних і самостійних робіт, а також питання для самоконтроля знань по товарознавству господарських товарів, дорогоцінних металів, культурних цінностей, алкогольних напоїв, молочних продуктів, рибних та м’ясних продуктів, зернових культур, кондитерських товарів, цукру, замінників цукру, меду, овочів і плодів та товарознавча характеристика їх пакування. Крім того у лабораторному практикумі також наведені практичні роботи по митному оформленню споживчих товарів та вирішенню практичних ситуацій, які виникають при оформленні товарів, що переміщуються через митний кордон України. Лабораторний практикум також буде корисним практичним працівникам, які займаються питаннями товарознавства та здійсненням митних формальностей при перетині споживчими товарами кордону України.
- ДокументТоварознавство споживчих товарів. Пакування. Митне оформлення. Частина 1(ОЛДІ-ПЛЮС, 2022) Верхівкер, Я. Г.; Гарбажий, К. С.; Луцькова, В. А.; Когут, І. М.; Манолі, Т. А.; Мартиросян, І. А.; Мирошніченко, О. М.; Недобійчук, Т. В.; Памбук, С. А.; Смокова, Т. М.Навчальний посібник для студентів СВО "Бакалавр" та "Магістр" за спеціальністю 076 "Підприємництво,, торгівля та біржова діяльність" за освітньою програмою "Товарознавство та експертиза в митній справі"
- ДокументТоварознавство споживчих товарів. Пакування. Митне оформлення. Частина 2(ОЛДІ-ПЛЮС, 2022) Верхівкер, Я. Г. ; Гарбажий, К. С. ; Луцькова, В. А. ; Когут, І. М.; Манолі, Т. А.; Мартиросян, І. А.; Мирошніченко, О. М.; Недобійчук, Т. В.; Памбук, С. А.; Смокова, Т. М.Навчальний посібник для студентів СВО "Бакалавр" та "Магістр" за спеціальністю 076 "Підприємництво,, торгівля та біржова діяльність" за освітньою програмою "Товарознавство та експертиза в митній справі"
- ДокументУдосконалення методології виконання дипломних магістерських робіт(2018) Верхівкер, Я. Г.; Памбук, С. А.; Мирошніченко, О. М.У цій статті було розглянуто удосконалення методології виконання дипломних магістерських робіт.
- ДокументЦелесообразность использования систем менеджмента качества в высших учебных заведениях(2019) Кручек, О. А.; Памбук, С. А.; Аксюта, О. В.Во всем мире особое внимание уделяют качеству высшего образования. Поэтому цель данного исследования – показать важность применения современных методик, основанных на принципах менеджмента качества в высших учебных заведениях.