Перегляд за Автор "Малинка, О. В."
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ112164 Спосіб кількісного визначення цитрат-іонів у солодких безалкогольних напоях(2016) Бельтюкова, С. В.; Малинка, О. В.; Бойченко, В. Д.Спосіб кількісного визначення цитрат-іонів в солодких безалкогольних напоях, що передбачає приготування проби, взаємодію її з хімічними реагентами у розчині і вимірювання аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що пробу піддають взаємодії із розчинами хлориду ітрію та рутину при рН 6,5-7,5 і вимірюють інтенсивність люмінесценції рутину у розчині при λ=522 нм.
- Документ130734 Спосіб кількісного визначення платифіліну гідротартрату(2018) Бельтюкова, С. В.; Малинка, О. В.; Бойченко, В. Д.Спосіб кількісного визначення платифіліну гідротартрату, при якому виконують відбір і приготування проби, взаємодію її з хімічними реагентами у розчині і вимірювання аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що пробу піддають взаємодії із розчинами хлориду ітрію (III), рутину, бичачого сироваткового альбуміну при рН 6,0-7,0 з подальшим вимірюванням гасіння люмінесценції комплексу рутину з ітрієм (III) при λвипр = 570 нм.
- Документ95946 Спосіб кількісного визначення лаурилглутамінової кислоти(2015) Бельтюкова, С. В.; Малинка, О. В.; Лівенцова, О. О.Спосіб кількісного визначення лаурилглутамінової кислоти, що включає приготування проби, взаємодію її з хімічними реагентами та вимірювання аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що пробу піддають взаємодії зі стандартними розчинами хлориду тербію та ципрофлоксацину при рН 7,0-7,2.
- Документ96466 Спосіб кількісного визначення хлорогенової кислоти(2015) Бельтюкова, С. В.; Бичкова, Г. О.; Малинка, О. В.; Ситнікова, Ю. С.Спосіб кількісного визначення хлорогенової кислоти, що включає відбір проби, відокремлення хлорогенової кислоти, взаємодію її з хімічними реагентами та вимірювання аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що хлорогенову кислоту відокремлюють методом тонкошарової хроматографії, виділену кислоту піддають взаємодії з хлоридом ітрію в присутності ТОФО та уротропіну при рН 6,5-7,0 на хроматографічній пластинці для тонкошарової хроматографії.
- Документ97577 Спосіб тест - визначення лаурілглутамінової кислоти(2015) Бельтюкова, С. В.; Лівенцова, О. О.; Малинка, О. В.Спосіб кількісного тест-визначення лаурилглутамінової кислоти, який включає приготування проби, взаємодію її з хімічними реагентами у розчині та вимірювання аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що пробу піддають взаємодії зі стандартними розчинами хлориду тербію та ципрофлоксацину при рН 6,9-7,0, а комплекс, що утворився, відокремлюють на силікагелі з водного розчину.
- ДокументВивчення умов використання трегалози для стабілізації меду квіткового(2022) Малинка, О. В.; Деречіна, А. В.; Степанова, Г. О.
- ДокументВизначення аскорбінової кислоти за допомогою люмінофора: тербій (ІІІ) – ципрофлоксацин(2017) Бельтюкова, С. В.; Малинка, О. В.Сенсибілізована люмінесценція іонів лантанідів (III) в різнолігандних комплексах з органічними лігандами, яка обумовлена внутрішньомолекулярним переносом енергії збудження від лігандів до іона лантаніду, знаходить широке застосування як при визначенні лантанідів, так і самих лігандів
- ДокументВикористання наукових досліджень при підготовці лабораторного практикуму дисципліни «Методи контролю якості продукції»(2018) Малинка, О. В.; Бельтюкова, С. В.В данній статті було розглянуто використання наукових досліджень при підготовці лабораторного практикуму дисципліни «Методи контролю якості продукції».
- ДокументВпровадження новітніх наукових розробок кафедри харчової хімії в робочу програму дисципліни «Хімічні і біологічні сенсори»(2017) Малинка, О. В.; Бельтюкова, С. В.В останні роки увагу дослідників привертають хімічні сенсори, у зв‘язку з низькою коштовністю, невеликими розмірами, можливістю в спеціальних умовах вибірково визначати різні речовини як у лабораторному, так і поза лабораторному використанні.
- ДокументДослідження впливу магнітного поля на процес освітлення фруктових соків(2014) Малинка, О. В.; Железко, О. М.В технології харчового виробництва широке застосування знаходять фізичні методи обробки сировини та готової продукції (омічне нагрівання, електроплазмоліз, ультразвукове та НВЧ- випромінювання та ін.) з метою підвищення ефективності процесів обробки сировини, покращення зовнішнього вигляду та збільшення харчової цінності і збільшення термінів зберігання харчових продуктів.
- ДокументЕкспертиза картопляних снеків методами оптичної мікроскопії, FTIR – спектроскопії та тонкошарової хроматографії(2020) Малинка, О. В.; Крижановська, А. Ю.
- ДокументЛантанідний люмінесцентний маркер для визначення біологічно активних аніонів(2018) Бельтюкова, С. В.; Малинка, О. В.Було доцільним вивчити спектральні характеристики комплексів і встановити можливість застосування даного люмінесцентного маркера для визначення Тарт.
- ДокументЛюмінесцентне визначення харчової добавки Е336 у зразках столової мінеральної води(2018) Єршова, Є. С.; Малинка, О. В.Метою цього дослідження було вивчення можливості визначення калія виннокислого в столових мінеральних водах з використанням молекулярної люмінесценції рутина в комплексі з іоном ітрію (III).
- ДокументНовий люмінесцентний зонд на основі комплексу європію (ІІІ) для визначення куркуміну(2019) Малинка, О. В.; Вєльц, М. Є.; Скрипинець, Ю. В.; Єгорова, А. В.; Антонович, В. П.Мета даної роботи - розробка високочутливої методики кількісного визначення куркуміну за гасінням люмінесценції комплексної сполуки європію (ІІІ) з ефективним сенсибілізатором - батофенантроліном (БФ).
- ДокументОснови хімії та методи аналізу харчової продукції(ОНАХТ, 2018) Черно, Н. К.; Антіпіна, О. О.; Малинка, О. В.; Вікуль, С. І.У підручнику представлені основні поняття й базові відомості з найважливіших розділів хімії: загальної та неорганічної, органічної, аналітичної, без яких неможливо опанування технологічних дисциплін виробництва харчових продуктів. Розглянуті класифікація, головні властивості, способи добування неорганічних та органічних сполук, найважливіші представники кожного класу та їх застосування, а також методи якісного та кількісного аналізу, що використовуються у сучасних дослідженнях якості продукції та контролю виробництва. Рекомендується для студентів ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», зокрема які навчаються за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчових продуктів», а також спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».
- ДокументТехнологічна експертиза та контроль якості крупи рисової в пакетах для варки(2022) Малинка, О. В.; Ольховський, І. Р.