Перегляд за Автор "Малинка, О. В."
Зараз показуємо 1 - 20 з 28
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ106437 Спосіб кількісного визначення глутамату натрію(2016) Бельтюкова, С. В.; Малинка, О. В.Спосіб кількісного визначення глутамату натрію, що включає відбір проби, відокремлення глутамату натрію методом тонкошарової хроматографії, хімічну обробку проби і реєстрацію аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що відокремлений глутамат натрію піддають взаємодії з розчинами хлориду тербію (III), ципрофлоксацину та уротропіну при рН 6,5-7,5 в шарі сорбенту.
- Документ112164 Спосіб кількісного визначення цитрат-іонів у солодких безалкогольних напоях(2016) Бельтюкова, С. В.; Малинка, О. В.; Бойченко, В. Д.Спосіб кількісного визначення цитрат-іонів в солодких безалкогольних напоях, що передбачає приготування проби, взаємодію її з хімічними реагентами у розчині і вимірювання аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що пробу піддають взаємодії із розчинами хлориду ітрію та рутину при рН 6,5-7,5 і вимірюють інтенсивність люмінесценції рутину у розчині при λ=522 нм.
- Документ130734 Спосіб кількісного визначення платифіліну гідротартрату(2018) Бельтюкова, С. В.; Малинка, О. В.; Бойченко, В. Д.Спосіб кількісного визначення платифіліну гідротартрату, при якому виконують відбір і приготування проби, взаємодію її з хімічними реагентами у розчині і вимірювання аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що пробу піддають взаємодії із розчинами хлориду ітрію (III), рутину, бичачого сироваткового альбуміну при рН 6,0-7,0 з подальшим вимірюванням гасіння люмінесценції комплексу рутину з ітрієм (III) при λвипр = 570 нм.
- Документ95946 Спосіб кількісного визначення лаурилглутамінової кислоти(2015) Бельтюкова, С. В.; Малинка, О. В.; Лівенцова, О. О.Спосіб кількісного визначення лаурилглутамінової кислоти, що включає приготування проби, взаємодію її з хімічними реагентами та вимірювання аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що пробу піддають взаємодії зі стандартними розчинами хлориду тербію та ципрофлоксацину при рН 7,0-7,2.
- Документ96466 Спосіб кількісного визначення хлорогенової кислоти(2015) Бельтюкова, С. В.; Бичкова, Г. О.; Малинка, О. В.; Ситнікова, Ю. С.Спосіб кількісного визначення хлорогенової кислоти, що включає відбір проби, відокремлення хлорогенової кислоти, взаємодію її з хімічними реагентами та вимірювання аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що хлорогенову кислоту відокремлюють методом тонкошарової хроматографії, виділену кислоту піддають взаємодії з хлоридом ітрію в присутності ТОФО та уротропіну при рН 6,5-7,0 на хроматографічній пластинці для тонкошарової хроматографії.
- Документ97577 Спосіб тест - визначення лаурілглутамінової кислоти(2015) Бельтюкова, С. В.; Лівенцова, О. О.; Малинка, О. В.Спосіб кількісного тест-визначення лаурилглутамінової кислоти, який включає приготування проби, взаємодію її з хімічними реагентами у розчині та вимірювання аналітичного сигналу, який відрізняється тим, що пробу піддають взаємодії зі стандартними розчинами хлориду тербію та ципрофлоксацину при рН 6,9-7,0, а комплекс, що утворився, відокремлюють на силікагелі з водного розчину.
- ДокументВибір програмних компетентностей та результатів навчання для хімічних дисциплін в освітній програмі(2022) Антіпіна, О. О.; Гураль, Л. С.; Малинка, О. В.
- ДокументВивчення умов використання трегалози для стабілізації меду квіткового(2022) Малинка, О. В.; Деречіна, А. В.; Степанова, Г. О.
- ДокументВизначення аскорбінової кислоти за допомогою люмінофора: тербій (ІІІ) – ципрофлоксацин(2017) Бельтюкова, С. В.; Малинка, О. В.Сенсибілізована люмінесценція іонів лантанідів (III) в різнолігандних комплексах з органічними лігандами, яка обумовлена внутрішньомолекулярним переносом енергії збудження від лігандів до іона лантаніду, знаходить широке застосування як при визначенні лантанідів, так і самих лігандів
- ДокументВизначення складу пластикових чайних пакетиків методами оптичної мікроскопії та FTIR-спектроскопії(2020) Малинка, О. В.; Петрик, К. О.В даній роботі було висвітлено вивчення будови, морфології та складу пластикових пакетиків, які призначені для заварювання чаю, методами оптичної мікроскопії та FTIR-спектроскопії.
- ДокументВикористання наукових досліджень при підготовці лабораторного практикуму дисципліни «Методи контролю якості продукції»(2018) Малинка, О. В.; Бельтюкова, С. В.В данній статті було розглянуто використання наукових досліджень при підготовці лабораторного практикуму дисципліни «Методи контролю якості продукції».
- ДокументВикористання спектрів дифузного відбиття для ідентифікації барвників в приправах «Васабі»(2019) Малинка, О. В.; Крижановська, А. Ю.Васабі - рослина васабі («японський хрін»), в якості приправи використовується його кореневище у вигляді тертої маси, зеленого кольору. Через високу вартість васабі на споживчих ринках світу розповсюджені його імітації у вигляді порошків або готових до вживання паст у тюбиках.
- ДокументВикористання хімічного сенсору для визначення аскорбінової кислоти у напоях безалкогольних «Fanta»(2021) Мудрицька, К. Р.; Малинка, О. В.
- ДокументВпровадження новітніх наукових розробок кафедри харчової хімії в робочу програму дисципліни «Хімічні і біологічні сенсори»(2017) Малинка, О. В.; Бельтюкова, С. В.В останні роки увагу дослідників привертають хімічні сенсори, у зв‘язку з низькою коштовністю, невеликими розмірами, можливістю в спеціальних умовах вибірково визначати різні речовини як у лабораторному, так і поза лабораторному використанні.
- ДокументДослідження впливу магнітного поля на процес освітлення фруктових соків(2014) Малинка, О. В.; Железко, О. М.В технології харчового виробництва широке застосування знаходять фізичні методи обробки сировини та готової продукції (омічне нагрівання, електроплазмоліз, ультразвукове та НВЧ- випромінювання та ін.) з метою підвищення ефективності процесів обробки сировини, покращення зовнішнього вигляду та збільшення харчової цінності і збільшення термінів зберігання харчових продуктів.
- ДокументЕкспертиза картопляних снеків методами оптичної мікроскопії, FTIR – спектроскопії та тонкошарової хроматографії(2020) Малинка, О. В.; Крижановська, А. Ю.
- ДокументЛантанідний люмінесцентний маркер для визначення біологічно активних аніонів(2018) Бельтюкова, С. В.; Малинка, О. В.Було доцільним вивчити спектральні характеристики комплексів і встановити можливість застосування даного люмінесцентного маркера для визначення Тарт.
- ДокументЛюмінесцентне визначення харчової добавки Е336 у зразках столової мінеральної води(2018) Єршова, Є. С.; Малинка, О. В.Метою цього дослідження було вивчення можливості визначення калія виннокислого в столових мінеральних водах з використанням молекулярної люмінесценції рутина в комплексі з іоном ітрію (III).
- ДокументЛюмінесцентне визначення цитрат-іонів в лікарських препаратах з використанням комплексної сполуки ітрію (ІІІ) з рутином(2019) Бельтюкова, С. В.; Малинка, О. В.; Лівенцова, О. О.Цитрат-іони входять до складу багатьох лікарських препаратів у вигляді лимонної кислоти, її солей з катіонами лужних або лужноземельних металів, або пов'язаних з протонованими формами органічних основ. У зв'язку з чим виникає необхідність контролю зі їх вмістом. В якості аналітичної форми для визначення цитрат-іонів запропоновано люмінесцентна сенсорна система у вигляді комплексу ітрій (ІІІ) - рутин - цитрат-іон. Встановлено оптимальні умови люмінесценції комплексу рН 6,5-7,5, які утворювали за допомогою уротропіну. Розроблена методика визначення цитрат-іонів (лимонної кислоти) в лікарських препаратах «Цитрамон-форте», «Алка-зельтцер», «Магурлит». Правильність визначення проведена методом «введено-знайдено».