Перегляд за Автор "Бурдо, А. К."
Зараз показуємо 1 - 20 з 29
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ115723 Спосіб одержання екстракту з горобини чорноплідної(2017) Бурдо, А. К.; Боднар, В. А.Спосіб одержання екстракту з горобини чорноплідної включає попередню обробку плодів, подрібнення, екстрагування при НВЧ-опромнюванні потужністю 180 Вт і відокремлення екстракту від жмиху, який відрізняється тим, що як екстрагент використовують 0,5-1,5-ний розчин лимонної кислоти, а НВЧ-опромінювання здійснюють протягом 15-20 хвилин.
- Документ118469 Безалкогольний соковий напій «Здоровинка»(2017) Бурдо, А. К.; Вікуль, С. І.; Боднар, В. А.Безалкогольний соковий напій, що містить сік яблучний, який відрізняється тим, що він додатково містить гарбузовий сік, водний екстракт м'яти та горобини чорноплідної.
- Документ129865 Композиція інгредієнтів для приготування смузі(2018) Бурдо, А. К.; Шаманська, О. М.Композиція інгредієнтів для приготування смузі, що містить банан, мед та екстракт з рослинної сировини, яка відрізняється тим, що вона додатково містить сік яблучний, сік кореня селери, сік лимона, а як екстракт з рослинної сировини містить екстракт буряку.
- Документ130233 Композиція інгредієнтів для приготування безалкогольного сокового напою(2018) Бурдо, А. К.; Шаманська, О. М.Композиція інгредієнтів для приготування безалкогольного сокового напою, що містить сік яблучний, підсолоджувач, підкислювач та екстракт з рослинної сировини, яка відрізняється тим, що вона додатково містить сік морквяний, сік кореня селери, як підкислювач вона містить сік лимона, як підсолоджувач - мед, а як екстракт з рослинної сировини - екстракт буряку.
- Документ141367 Композиція інгредієнтів для приготування желе(2020) Драганюк, М. В.; Бурдо, А. К.Композиція інгредієнтів для приготування желе, що містить желеутворюючий компонент, солодкий компонент, фруктовий сік, рослинний концентрат і воду, яка відрізняється тим, що як желеутворюючий компонент містить желатин, як солодкий компонент - мед, як фруктовий сік - яблучний сік, а як рослинний концентрат - журавлинний екстракт і екстракт м'яти.
- Документ141465 Композиція інгредієнтів для приготування смузі(2020) Хоменко, К. В.; Бурдо, А. К.Композиція інгредієнтів для приготування смузі, що містить зерновий компонент, йогурт, рослинний компонент і ягідний компонент, яка відрізняється тим, що вона додатково містить молоко коров'яче пастеризоване і мед, при цьому як зерновий компонент вона містить пластівці вівсяні, як рослинний компонент - банани, а як ягідний компонент - водний екстракт чорної смородини.
- Документ97820 Спосіб одержання екстракту з горобини чорноплідної(2015) Демченко, М. В.; Бурдо, А. К.Спосіб одержання екстракту горобини чорноплідної, що передбачає попередню обробку плодів, подрібнення, екстрагування водою і відокремлення екстракту від жмиху, який відрізняється тим, що плоди горобини чорноплідної заморожують при (-18)-(-20) °С і подрібнюють, а екстрагування дистильованою водою здійснюють при НВЧ-опромінюванні потужністю 180 Вт протягом 5-15 хв
- ДокументАналіз використання рослинних біологічно-активних добавок(2018) Чебан, М. М.; Бурдо, А. К.; Атанасова, В. В.Мета даної роботи – аналіз використання рослинних біологічно активних добавок, які присутні на ринку України. Розглянута можливість використання фруктового борошна з чорноплідної горобини для виробництва кексів. Замінюючи частину борошна у традиційній рецептурі кексів, було отримано кекси, які повільніше черствіють, з підвищеною харчовою цінністю, високими смаковими якостями для широкого попиту споживачів.
- ДокументБалансові моделі та фазові рівноваги при кріоконцентруванні гранатового соку(2017) Бурдо, А. К.; Пур, Давар Ростами; Стоянова, О. М.; Драгні, О. І.
- ДокументБуряк як основа рецептур оздоровчих напоїв(2018) Бурдо, А. К.; Чебан, М. М.Перспективним у виробництві продукції здорового харчування є використання бурякових екстрактів, концентратів, соків, які можуть надавати звичайним стравам і напоям нових органолептичних властивостей та збагачувати широким спектром біологічно активних речовин. Розроблено комплексну технологію переробки буряка для виробництва таких збагачувачів у вигляді концентрованих соків та екстрактів.
- ДокументВикористання біологічно-активних добавок з рослинної сировини для розширення асортименту харчових продуктів(2017) Бурдо, А. К.; Атанасова, В. В.; Чебан, М. М.Рішення проблеми раціонального харчування в теперішній час пов'язано з пошуками найбільш ефективних способів виробництва продуктів харчування, нових додаткових джерел харчових речовин, підвищенням біологічної цінності харчових продуктів і розширенням асортименту.
- ДокументВикористання сучасних методів навчання у закладах вищої освіти(2019) Салавеліс, А. Д.; Бурдо, А. К.; Золовська, О. В.Активне використання сучасних методів навчання, у закладах вищої освіти є запорукою їх конкурентоспроможності серед великої кількості, як вітчизняних вищих навчальних закладів так і закордонних.
- ДокументВплив енергетичних характеристик на біологічну активність екстракту з чорноплідної горобини(2016) Бурдо, А. К.; Бондар, В.
- ДокументДистанційне навчання у сучасному світі(2022) Бурдо, А. К.
- ДокументЕнергоефективні технології при кріоконцентруванні рідких харчових продуктів(2019) Бурдо, А. К.; Копач, С. О.; Мілінчук, К. С.Виробництво концентрованих продуктів отримало широкий розвиток у всьому світі. Технологія концентрованих соків, екстрактів, молочних продуктів має ряд переваг. Видалення частини води з продукту дозволяє затримати розвиток небажаних хімічних, біохімічних і мікробіологічних процесів. Зменшення обсягів готового продукту призводить до значної економії при зберіганні і транспортуванні, а зниження масової частки води до подовження терміну зберігання.
- ДокументИнновационная технология экстрагирнования при производстве фитопрепаратов(2017) Бурдо, А. К.; Альхури Юсеф; Величко, В. П.Анализ современных принципов комплексной переработки плодов шиповника показывает, что эти технологии характеризуются низкими значениями коэффициента использования сырья, высокими затратами энергии и наличием значительного количества неутилизированных отходов. В работе предлагается научно-техническая концепция использования в процессах экстрагирования и выпарки современных систем адресной доставки энергии к элементам сырья с помощью электромагнитных генераторов, что позволит создать аппараты для комплексной, малоотходной технологии переработки плодов шиповника с получением широкого спектра высококачественных биологически активных препаратов медицинского, пищевого и кормового назначения при минимизации энергетических затрат и экологической чистоте производства.
- ДокументИнновационная технология экстрагирнования при производстве фитопрепаратов(2019) Бурдо, А. К.; Альхурі Юсеф; Величко, В. П.В работе предлагается научно-техническая концепция использования в процессах экстрагирования и выпарки современных систем адресной доставки энергии к элементам сырья с помощью электромагнитных генераторов, что позволит создать аппараты для комплексной, малоотходной технологии переработки плодов шиповника с получением широкого спектра высококачественных биологически активных препаратов медицинского, пищевого и кормового назначения при минимизации энергетических затрат и экологической чистоте производства. Объектом исследований являются лечебно профилактические растения: шиповник, черноплодная рябина, калина и рябина. Основной технологический процесс при производстве ФП – это экстрагирование. Качество готового продукта в значительной степени определяется температурным режимом процесса экстрагирования. Поэтому в традиционных технологиях экстрагирования для сохранения целебного потенциала сырья ограничивают влияние термического действия на сырье.
- ДокументИнновационная энерготехнология экстрагирования при производстве фитопрепаратов(2017) Бурдо, А. К.; Альхури Юсеф; Величко, В. П.
- ДокументКорисні властивості буряку та розробка рецептур напоїв на його основі(2018) Тележенко, Л. М.; Бурдо, А. К.; Чебан, М. М.Перспективним у виробництві продукції здорового харчування є використання бурякових екстрактів, концентратів, соків.
- ДокументПроцеси виробництва неенергоємних концентратів фітопрепаратів(2017) Бурдо, А. К.; Юсеф, Альхурі; Ананійчук, Е. Ю.; Велічко, В. П.