Перегляд за Автор "Іванова, Л. О."
Зараз показуємо 1 - 20 з 21
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ132762 Спосіб збереження молока(2019) Іванова, Л. О.; Єгорова, А. В.; Косіцина, Н. М.В основу корисної моделі поставлена задача розробити удосконалений спосіб збереження молока льодом, в якому шляхом зміни прийому охолодження, послідовності операцій, температурного режиму охолодження молока і льодоформи, матеріалу, що використовується для виготовлення льодоформи, забезпечити підвищення швидкості охолодження молока.
- Документ142497 Сирний продукт(2020) Іванова, Л. О.; Єгорова, А. В.; Косіцина, Н. М.Сирний продукт, що містить бобове борошно, цукор-пісок, какао-порошок або ягідний джем і сир, який відрізняється тим, що додатково містить лляну олію, а як сир використовують знежирений сир.
- Документ30065 Посуд для теплової обробки харчових продуктів(2008) Іванова, Л. О.; Шофул, І. І.Посуд для теплової обробки харчових продуктів, що містить металеву ємність з теплоакумулюючим дном, два змінні вкладиші, виконані з суцільною бічною стінкою і дном, у вигляді додаткових місткостей і з можливістю їх сполучення між собою поза металевою місткістю, при установці одного з цих двох змінних вкладишів на герметизуючий фланець металевої місткості, при цьому вкладиш, що встановлюється на герметизуючій металевій місткості, забезпечений теплоізолюючим шаром, герметизуючим фланцем і трубкою, що проходить через теплоізолюючий шар всередину цього вкладиша, який відрізняється тим, що теплоакумулююче дно виконане монометалічним і контактуючим з дном металевої ємності з можливістю її переміщення, вкладиш, встановлюваний на герметизуючий фланець металевої місткості, виконується заввишки 0,3-0,9 висоти металевої місткості, теплоізолюючий шар виконаний з пластмаси з металевим покриттям і таким, що контактує зовні з плоским дном вкладиша.
- Документ32197 Посуд для теплової обробки харчових продуктів(2008) Іванова, Л. О.; Шофул, І. І.; Косіцин, М. О.1. Посуд для теплової обробки харчових продуктів, що містить металеву місткість з нержавіючої сталі з фланцем, теплопровідний метал, розміщений під днищем місткості з можливістю їх роздільного застосування, кришку з фланцем, що контактує з фланцем місткості по кільцевій поверхні, який відрізняється тим, що товщина теплопровідного металу в 16-24 рази перевищує товщину стінки місткості посуду, при цьому стінка місткості виконана завтовшки 0,5-0,8 мм, а фланці місткості і кришки контактують по кільцевій поверхні шириною 2-6 мм. 2. Посуд за п. 1, який відрізняється тим, що металева місткість забезпечена фланцем, торець якого виготовлений під прямим кутом до стінки місткості, при цьому частина фланця кришки, що контактує по кільцевій поверхні з опуклою частиною фланця місткості, виконана у вигляді овалу.
- Документ37227 Посуд для теплової обробки харчових продуктів(2008) Іванова, Л. О.; Косіцин, М. О.Посуд для теплової обробки харчових продуктів без води і жирів, що містить металеву ємність, кришку із зігнутим фланцем, частково розміщеним усередині місткості, теплоакумулююче дно у формі диска заввишки 10-20 мм з алюмінієвого ливарного сплаву, що примикає без зазору до днища ємності з можливістю роздільного переміщення теплоакумулюючого дна і місткості, який відрізняється тим, що частина фланця розміщена усередині місткості, вбудована на висоту 10-20 мм і із зазором 1,0-2,0 мм між внутрішньою поверхнею місткості і зовнішньою поверхнею фланця, при цьому теплоакумулююче дно додатково забезпечене диском з гіпсу, зафіксованим усередині алюмінієвого ливарного сплаву.
- Документ44181 Спосіб отримання адсорбенту з рослинної сировини(2009) Іванова, Л. О.; Косіцин, М. О.; Шофул, І. І.Спосіб отримання адсорбенту з рослинної сировини, що включає попереднє подрібнення рослинної сировини з визначеною вологістю на макрочастинки заданих розмірів, перетирання сировини до утворення однорідної суміші, сушіння, подрібнення однорідної суміші рослинної сировини в сушильній камері до отримання мікрочасток сировини шляхом дроблення при одночасному введенні в сушильну камеру закрученого потоку теплоносія, що переміщається у вихідному напрямі із швидкістю, рівною 1,0-1,5 швидкості витання частинок, що виносяться потоком теплоносія в пиловловлювач, який відрізняється тим, що до попереднього подрібнення рослинної сировини її висушують до вологості 12-16 %, при цьому висушування проводять в природних умовах, а рослинну сировину готують із злакової соломи, однорідну суміш рослинної сировини подрібнюють при одночасному введенні в сушильну камеру закрученого потоку теплоносія з температурою 55-75 °С.
- Документ48107 Колосник спікального візка агломераційної конвеєрної машини(2010) Іванова, Л. О.; Косіцин, М. О.; Шофул, І. І.Колосник для спікального візка агломераційної конвеєрної машини, що містить верхню частину, виконану плоскою, бічні частини з клиноподібною поверхнею, нижню частину, внутрішню металеву частину, який відрізняється тим, що верхня частина, бічні частини і нижня частина колосника виконані з жаротривкого бетону, при цьому внутрішня частина колосника виконана з вуглецевої сталі.
- Документ56217 Склад шлікера для керамічного матеріалу для виготовлення колосників(2011) Іванова, Л. О.; Косіцин, М. О.1. Склад шлікера для керамічного матеріалу для виготовлення колосників, що включає пісок кварцовий, соду кальциновану, вогнетривку глину, який відрізняється тим, що він додатково містить залізний порошок. 2. Склад ливарного шлікера за п. 1, який відрізняється тим, що він додатково містить 0,1-0,5 % мазуту.
- Документ63842 Спосіб післязбирального вакуумного сушіння зерна(2011) Котлик, С. В.; Іванова, Л. О.; Малих, С. В.Спосіб післязбирального вакуумного сушіння зерна, що передбачає вміщення маси зерна до ємності, зниження в ній тиску за допомогою вакуумного насоса, підведення тепла до стінок ємності з навколишнього середовища за рахунок теплової енергії атмосферного повітря та сонячного випромінювання і видалення пари води, який відрізняється тим, що на виділений відкритий майданчик укладають одну або декілька смуг полімерної плівки, потім на одну частину смуги насипають зерно з утворенням бурту, який накривають другою частиною плівки і формують закриту еластичну ємність, після чого ємність герметично з'єднують з трубопроводом і знижують у ній тиск.
- Документ72502 Спосіб отримання фрикційного полімерного композиційного матеріалу(2012) Іванова, Л. О.; Гараєв, М. Б.; Кхалід, І. І.Спосіб отримання фрикційного полімерного композиційного матеріалу, що включає просочення армуючого матеріалу епоксидним в'яжучим, формування, магнітну обробку постійним магнітним полем на стадії твердіння, який відрізняється тим, що армуючий матеріал попередньо перемішують, при цьому матеріал містить порошки, ваг. ч. заліза - 89,5-95,3, глини - 3,0-7,5, сірки - 0,3-0,8, просочення армуючого матеріалу епоксидним в'яжучим проводять перемішуванням до отримання матеріалом рідинно-рухомого стану, при цьому співвідношення порошків та епоксидного в'яжучого складає 1:1, формування проводять зануренням металевої основи в рідинно-рухомий матеріал з наступним вилученням металевої основи із шаром матеріалу, твердіння матеріалу проводять під дією постійного магнітного поля, яке формується в статорі електродвигуна під напругою 220 В.
- ДокументВведення в дизайн-проектування(2017) Іванова, Л. О.; Соколова, О. П.У навчальному посібнику представлено: зміст основних термінів, використовуваних в промисловому дизайні і дизайн-проектуванні; характеристики і оптимальні поєднання кольору в розробці дизайну технологічного устаткування; види виробів в промисловому дизайні і приклади дизайну об’єктів харчового виробництва; особливості інженерного і дизайнерського проектування виробів; дизайн виробів на прикладі розробки упаковки для харчових продуктів. Навчальний посібник призначений для студентів-бакалаврів 4 курсу спецальності ГРС, що вивчають дисципліну «Технічний дизайн» та магістрів спеціальності ГРС, що вивчають дисципліну «Інтелектуальна власність».
- ДокументДизайн в готельно-ресторанному бізнесі (ІІ частина)(2021) Іванова, Л. О.; Шофул, І. І.; Сагач, Л. М.; Польова, С. Є.У навчальному посібнику комплексно розглянуті: можливості дизайну як процесу, що визначає рівень комфорту готелю (ресторану); основні характеристики і показники дизайну на прикладі інтер'єрів готелів і ресторанів; підходи до проектування і дизайн-проектування готелю і ресторану; еволюція стилів в естетиці та сучасні стилі у об'єктах готельно-ресторанного бізнесу. Навчальний посібник призначено для студентів напряму підготовки 241 «Готельно-ресторанна справа».
- ДокументМетоди оцінювання об’єктів інтелектуальної промислової власності(2020) Іванова, Л. О.; Ломовцев, Б. А.; Іваненко, Є. В.; Ломовцев, П. Б.В монографії надані методи оцінювання об’єктів інтелектуальної промислової вартості: винаходів, промислових зразків, торговельних знаків, корисних моделей. Обгрунтовані методи оцінювання об’єктів інтелектуальної промислової вартості з метою передачі результатів творчої діяльності у промисловість, а також при оцінюванні ефективності патентів у процесі їх впровадження. Інтелектуальна власність включає об'єкти які використовуються в різних областях діяльності людини (мистецтві, науці, техніці, управління та ін.), тому (інтелектуальную промислову власність (ІПВ), яка використана на підприємствах і в бізнесі пропонується виділіти в окрему групу. До складу основної групи об'єктів ІПВ входять наступні об'єкти: програми; бази даних; винаходи (корисні моделі); промислові зразки; ноу-хау; фірмові найменування; товарні знаки і знаки обслуговування; зазначення походження товарів; гудвіл.
- ДокументНа шляху до Індустрії 4.0: інформаційні технології, моделювання, штучний інтелект, автоматизація(Астропринт, 2021) Артеменко, В. Б.; Артеменко, Л. В.; Артеменко, О. В.; Бажан, В. М.; Байцар, Р. І.; Бевз, С. В.; Бойко, А. П.; Бойко, Н. І.; Бойцова, М. П.; Бойцова, О. С.; Борис, В. В.; Борисова, Н. В.; Борцов, В. В.; Бурбело, С. М.; Винар, А. А.; Войтко, В. В.; Воінова, С. О.; Вяткін, С. І.; Габуєв, К. О.; Гончаренко, К. А.; Гречанінов, В. Ф.; Григорюк, Д. К.; Єгоров, В. Б.; Єршова, С. І.; Жигайло, О. М.; Жуковецька, С. Л.; Журавська, І. М.; Журба, А. О.; Завертайло, К. С.; Зацерковна, Р. С.; Зацерковний, Р. Г.; Зимогляд, А. Ю.; Зуб, Х. В.; Іванова, Л. В.; Іванова, Л. О.; Ізонін, І. В.; Князєва, Н. О.; Корнієнко, Ю. К.; Коробейнікова, Т. І.; Костюк, М. Т.; Котлик, С. В.; Краснієнко, Н. В.; Кудряшова, А. В.; Кулаковська, І. В.; Курінний, М. С.; Ларшин, В. П.; Лисенко, Н. О.; Ліщенко, Н. В.; Ліщинська, Л. Б.; Лопушанський, А. В.; Мазур, О. В.; Маїк, В. З.; Малахова, Н. Г.; Марущак, А. В.; Мельник, К. В.; Михайлов, П. І.; Мочурад, Л. І.; Нєнов, О. Л.; Перун, І. В.; Піх, І. В.; Потокій, М. С.; Похлєбіна, Н. О.; Пунченко, Н. О.; Романюк, О. В.; Романюк, О. Н.; Романюк, С. О.; Сакалюк, О. Ю.; Сеньківський, В. М.; Сергєєва, О. Є.; Сидорко, І. І.; Скаковський, Ю. М.; Скирський, І. В.; Скорнякова, О. В.; Соколова, О. П.; Сологуб, К. В.; Ставицький, П. В.; Степанов, М. Т.; Субботіна, О. В.; Суліма, Ю. Ю.; Суліма, Ю. Є.; Ткаченко, Р. О.; Топор, М. М.; Трішин, Ф. А.; Тюріна, Є. О.; Ушкаренко, О. О.; Федосов, С. Н.; Хобін, В. А.; Хошаба, О. М.; Храмченков, Д. В.; Чан, А. Л.; Чаплінський, Ю. П.; Чехместрук, Р. Ю.; Шаховська, Н. Б.; Шестопалов, С. В.; Шмалюх, В. А.; Ярощук, Л. Д.У монографії узагальнено і проаналізовано рівень сучасного стану розвитку інформаційних технологій, комп’ютерного та математичного моделювання, автоматизації процесів управління, штучного інтелекту, робототехніки, розпізнавання образів, 3D-прототипування, електромеханіки, мехатроніки — практично всіх напрямків, які об’єднуються терміном Індустрія 4.0. Монографія буде корисною як для фахівців і працівників фірм, зайнятих в області ІТ й автоматизації, так і для викладачів, магістрів, студентів і аспірантів вищих навчальних закладів, і всіх, хто цікавиться питаннями, пов’язаними з Індустрією 4.0.
- ДокументОснови ергономічного проектування у дизайні(2016) Іванова, Л. О.; Федосєєв, О. В.; Смірнова, С. О.При розробці дизайнерських об'єктів художньо-технічного конструювання виробів різноманітних за функціональним призначенням необхідно враховувати такі фактори, як новизна, оригінальність і технічна естетичність.
- ДокументОснови промислового дизайну(2017) Іванова, Л. О.; Сергєєва, О. Є.; Котлик, С. В.Розкриті основні віхи становлення промислового дизайну и теорії промислового дизайну. Досліджена специфіка формоутворення промислового виробу. Представлені методи вирішення дизайнерських задач, основні етапи дизайн-проектування, аналіз дизайну промислового виробу, елементи інженерного забезпечення промислового дизайну, методологія конструювання промислових виробів. Навчальний посібник призначений для студентів, магістрів, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів.
- ДокументПроцеси термічної обробки харчових продуктів глухою парою(2019) Іванова, Л. О.; Єгорова, А. В.; Малих, В. П.; Шофул, І. Ів.У монографії розглянуті особливості методу, і обладнання для приготування їжі з використанням запатентованого енергозберігаючого способу приготування дієтичних страв глухим паром. Досліджено і теоретично обгрунтовані термо-часові параметри процесу теплової обробки на різних етапах приготування їжі. Вивчено органолептичні показники, зміна вмісту вітаміну «С» для трьох видів овочів, показники безпеки готової їжі з курячого м'яса і риби за загальною кількістю мікроорганізмів (МАФу). Розроблено модель раціону профілактичного харчування на продуктах з різних груп збалансованого за змістом натуральних антиканцерогенних речовин. Книга призначена для бакалаврів, магістрів і викладачів вищих навчальних закладів та фахівцям підприємств харчової промисловості.
- ДокументРозвиток творчого потенціалу студентів(2018) Іванова, Л. О.У статті розглядаються особливості розвитку творчого потенціалу студентів.
- ДокументСучасний стан та тенденції розвитку промислового дизайну(2018) Іванова, Л. О.; Косіцина, Н. М.Промисловий дизайн це творча проектна діяльність або послуга, у результаті якої змінюється зовнішній вигляд та функціональність виробів для покращення їх споживчих властивостей.
- ДокументІнноваційні процеси та оцінювання малого бізнесу в харчовій галузі(2020) Іванова, Л. О.; Шофул, І. І.; Малих, С. В.; Сагач, Л. М.У монографії комплексно розглянуті питання управління бізнесом і вартісного оцінювання стосовно до його складових малому інноваційному підприємництву. Представлені наступні теми: пошук бізнес-пари; форми підприємництва; особливості реєстрації і бухгалтерського обліку; реклама бізнесу; основні завдання і приклади менеджменту на підприємстві. Монографія призначена для студентів, магістрів, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів, а також для керівників малих підприємств в Україні.