H2 (204) -Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Нові надходження
- ДокументАналіз впливу технології виробництва та первинної обробки молока-сировини на якість кисломолочних продуктів. На прикладі СТОВ «Петродолинське»(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2025) Аліна ГорбатюкКваліфікаційна робота включає 93 аркуша пояснювальної записки, 5 аркушів графічної частини, 51 джерело літератури. В роботі розроблено проєкт розширення СТОВ «Петродолинське» (Одеська область, Овідіопольський район) з організацією цеху переробки молока в кисломолочні напої та проведений аналіз впливу технології виробництва та первинної обробки молока-сировини на якість кисломолочних продуктів. Кваліфікаційна робота містить розрахунки витрат на виробництво і реалізацію продукції, основних техніко-економічних показників, економічним аналізом, а також заходами щодо забезпечення безпеки і нешкідливості виробничих процесів для робочого персоналу і навколишнього середовища У роботі проведено техніко-економічне обґрунтування доцільності будівництва цеху кисломолочних напоїв на молочно-товарній фермі. В роботі представлені розрахунки сировини і готової продукції, допоміжних матеріалів, обґрунтовані раціональні технологічні схеми первинної обробки та подальшої переробки молока-сировини на продукти із незбираного молока, проведений розрахунок і підбір технологічного устаткування, чисельності робітників, виробничих площ. В кваліфікаційній роботі проведений аналіз впливу технології виробництва та первинної обробки молока-сировини на якість кисломолочних продуктів. Якість молока-сировини визначається сукупністю технологічних, гігієнічних, ветеринарно-санітарних і організаційних факторів. Серед них найістотніший вплив мають такі чинники: санітарний стан доїльного обладнання, температурний режим, гігієна тварин, здоров’я корів, запобігання ризикам і впровадження HACCP.
- ДокументРозширення СТОВ «Петродолинське» з організацією цеху переробки молока в питні його види(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2025) Аліна КучерКваліфікаційна робота включає 86 аркушів пояснювальної записки, 5 аркушів графічної частини, 42 джерела літератури. В роботі розроблено проєкт розширення СТОВ «Петродолинське» (Одеська область, Овідіопольський район) з організацією цеху переробки молока в питні його види та проведений аналіз впливу типу доїння корів на мікробіологічні показники молока-сировини. Кваліфікаційна робота містить розрахунки витрат на виробництво і реалізацію продукції, основних техніко-економічних показників, економічним аналізом, а також заходами щодо забезпечення безпеки і нешкідливості виробничих процесів для робочого персоналу і навколишнього середовища У роботі проведено техніко-економічне обґрунтування доцільності будівництва цеху кисломолочних напоїв на молочно-товарній фермі. В роботі представлені розрахунки сировини і готової продукції, допоміжних матеріалів, обґрунтовані раціональні технологічні схеми первинної обробки та подальшої переробки молока-сировини на продукти із незбираного молока, проведений розрахунок і підбір технологічного устаткування, чисельності робітників, виробничих площ. В розділі науково-дослідна робота наведений аналіз дотримання гігієнічних вимог до доїльного обладнання, вибір ефективних мийних засобів і суворий контроль за технологічними режимами — єдині дієві підходи до зниження рівня загального бактеріального забруднення молока та забезпечення його якості відповідно до чинних нормативів ДСТУ 3662:2018.
- ДокументУдосконалення технології пе-реробки сухопутної птиці в Одеській області(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2024) Романюк Ганна БорисівнаТема кваліфікаційної роботи: «Удосконалення технології переробки сухопутної птиці в Одеській області». В кваліфікаційної роботі підібрані сучасні технологічні схеми по забою і переробки сухопутної птиці, а також переробки пір’я, та обґрунтовані технологічними розрахунками. В роботі була застосована голандська лінія фірми «Foodmate» для забою, знекровлення, знімання пір’я, патрання птиці та непереривного охолоджування . Для забою і переробки сухопутної птиці обране обладнання, яке повністю забезпечує весь технологічний процес та дозволяє зменшити кількість ручних операцій. Було встановлено устаткування, яке прискорює процеси виробництва і зменшує витрати енергоносіїв. Наведена система організації контролю якості при виробництві продукції, вказана періодичність контролю, охарактеризовано основну і допоміжну сировину, матеріали, готову продукцію. Розраховані виробничі площі, які скомпоновані у виробничий корпус з урахуванням вимог до харчових виробництв. Розрахована чисельність виробничих робітників із зазначенням робочих місць. Здійснено розрахунок інженерно-технологічного забезпечення підприємства. На основі проведеного техніко-економічного обґрунтування зроблено висновок, що будівництво цеху по забою і переробці сухопутної птиці можливо і доцільно.
- ДокументПроектування цеху по виробництву страв швидкого приготування(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2024) Ескотт Олена МиколаївнаТема дипломного проекту «Проєктування цеху по виробництву страв швидкого приготування». У кваліфікаційній роботі передбачено випуск продукції високого ступеня кулінарної готовності, яка користується високим попитом у споживачів. Особливістю роботи є те, що при виробництві застосовувались добавки кріпротекторної дії, що в свою чергу здатні підвищити корисність продукту. Дипломний проект виконала здобувачка Ескотт О.М., керівник – к.т.н., доцент Поварова Н.М. Техніко-економічними розрахунками обґрунтовано перспективність будівництва цеху. Підібрані прогресивні технологічні схеми виробництва продукції, здійснено вибір сучасного високопродуктивного обладнання з високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконано розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснено розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. У кваліфікаційній роботі передбачені заходи з техніки безпеки, охорони праці та навколишнього середовища. Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефективність будівництва цеху: за рахунок щорічного чистого прибутку в розмірі 19,11 млн. грн. капітальні витрати в розмірі 66,5 млн. грн., необхідні для здійснення проекту, витрати окупляться протягом 3,5 року. Диплом включає 110 сторінки розрахунково-пояснювальної записки і 6 аркушів графічної частини формату А1.
- ДокументПроєктування інкубаторію з виведенням 2 млн. інкубаційних яєць на рік(ОНТУ, кафедра технології м’яса, риби та морепродуктів, 2024) Сивак Софія СергіївнаТема кваліфікаційної роботи «Проєктування інкубаторію з виведенням 2 млн. інкубаційних яєць на рік» Мета кваліфікаційної роботи – розробка проєкту підприємства, що здійснює цілорічну інкубацію яєць із використанням високоефективного обладнання провідних Європейських виробників. Впровадження проєкту дозволить збільшити самозабезпечення населення південного регіону Одеської області м’ясом птиці і яйцями, розширити асортимент продукції для ТОВ «Гаврилівка». Кваліфікаційну роботу виконала здобувач Сивак С.С., керівник – канд. техн. наук, доцент Агунова Л.В. Проєктом передбачена реалізація 1 700 000 голів добового молодняку курей м’ясо-яєчної продуктивності. Проведені техніко-економічні розрахунки підтверджують перспективність будівництва інкубаторію на території Одеської області. Підібрана схема інкубації, здійснений підбір сучасного високопродуктивно-го обладнання із високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконані розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, не-обхідних для здійснення виробничого процесу. Здійснений розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. В проекті передбачені заходи з охорони праці і навколишнього середовища, цивільного захисту працівників виробництва. Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефектив-ність будівництва інкубаторію: щорічний прибуток складатиме 9 млн. 262 тис. грн., в тому числі чистий прибуток в розмірі 7 млн. 595 тис.грн. на рік. Необхідні для реалізації проєкту інвестиції в розмірі 56 млн. 100 тис. грн окупляться впродовж 3,12 років. Кваліфікаційна робота включає 91 сторінок розрахунково–пояснювальної записки і 4 листи графічної частини формату А1.