204-Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 11
  • Документ
    Проєкт цеху з переробки молока на продукти із незбираного молока у м. Южний
    (ОНТУ, кафедра Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2023) Ткач Дмитро
    Кваліфікаційна робота включає 100 аркушів пояснювальної записки, 5 аркушів графічної частини, 23 таблиці, 29 джерел літератури. В кваліфікаційній роботі бакалавра пропонуються проєкт будівництва цеху переробки молока на продукти із незбираного молока у м. Южний Одеської області. Виявлений вільний залишок сировини у Одеській області дає можливість забезпечити нею виробничу потужність підприємства 84 тонн переробки молока за добу. В умовах воєнного стану в нашій країні розширення асортименту молочних продуктів в Одеському регіоні є доцільним та дасть можливість забезпечити населення області молочними продуктами. В роботі представлені розрахунки сировини і готової продукції, допоміжних матеріалів, обґрунтовані раціональні технологічні схеми первинної обробки та подальшої переробки молока-сировини на продукти із незбираного молока, проведений розрахунок і підбір технологічного устаткування, чисельності робітників, виробничих площ. Кваліфікаційна робота містить розрахунки витрат на виробництво і реалізацію продукції, основних техніко-економічних показників, економічним аналізом, а також заходами щодо забезпечення безпеки і нешкідливості виробничих процесів для робочого персоналу і навколишнього середовища.
  • Документ
    «Розширення ТОВ "Гормолзавод №1" з організацією цеху переробки молока у білкові продукти та сироваткові напої зі збалансованим хімічним складом»
    (ОНТУ, кафедра Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2023) Гуляєва Аліна
    У розрахунково-пояснювальній записці наведена наступна інформація: економічне обґрунтування необхідності проектування та побудови цеху з виробництва біфідо-сиру кисломолочного, біфідо-десертів і сироваткового напою «Мажітель»»; охарактеризовано вимоги до сировини; обґрунтовано вибрані способи виробництва біфідо-сиру кисломолочного, біфідо-десертів і сироваткового напою «Мажітель» описано технологічні процеси їх виробництва; здійснено продуктові розрахунки та підбір обладнання; описаний технохімічний, мікробіологічний контроль та стандартизація, описано основні заходи щодо забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних умов на виробництві; розраховано площі основних та допоміжних цехів, описано заходи щодо безпечності та екологічності рішень, прийнятих у проекті, виконано розрахунки щодо холодопостачання, електропостачання та теплопостачання підприємства, завдяки яким обґрунтовано потужність котельні, компресорного цеху і трансформаторної підстанції на міні-сироварні. Також було розраховано прибуток, чистий прибуток та кількість персоналу, який буде працювати на міні-сироварні і визначено термін окупності капітальних вкладень у виробництво і показано економічну доцільність будівництва цеху з виробництва біфідо-сиру кисломолочного, біфідо-десертів і сироваткового напою «Мажітель»». Додатки до проекту представлені планом цеху та генеральним планом з виробництва біфідо-сиру кисломолочного, біфідо-десертів і сироваткового напою «Мажітель»; технологічними схемами виробництва біфідо-cиру кисломолочного, біфідо-десертів та сироваткового напою «Мажітель»; таблицею техніко- економічного обгрунтування показників після розширення, графіком організації роботи технологічного обладнання; специфікацією обладнання.
  • Документ
    Удосконалення технології виробництва і переробки бройлерів в Одеському районі Одеської області
    (ОНТУ, кафедра Технологія м`яса, риби і морепродуктів, 2023) Рибчук Ярослав
    Робота присвячена комплексній оцінці м’яса курчат-бройлерів, вирощених з використанням функціональної годівлі, без додаткового використання гормональних препаратів та антибіотичних речовин, що містяться в традиційних комбікормах для курчат. Наведено дані про функціонально-технологічні властивості м’яса, хімічний склад, мікробіологічний добробут сировини та морфологічні особливості патраних тушок. Проведені дослідження показали відповідність якості м’яса вимогам стандарту та підтвердили його безпечність для вживання. Техніко-економічними розрахунками обумовлена перспективність будівництва цеха на території Одеської області. Підібрані технологічні схеми виробництва продукції, здійснений підбір сучасного високопродуктивного обладнання із високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконані розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснений розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. В проєкті передбачені заходи з охорони праці і навколишнього середовища, цивільного захисту працівників. Чистий прибуток, отриманий в результаті реалізації випущеної продукції в розмірі 5381,9 тис. грн., дозволить окупити необхідні для будівництва цеху капітальні вкладення в сумі 19011,3 тис. грн. за 3,53 роки.
  • Документ
    РОЗРОБКА ЦЕХУ ПО ВИРОБНИЦТВУ КУЛІНАРНИХ ВИРОБІВ ІЗ М’ЯСА ПТИЦІ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ
    (ОНТУ, Технології м`яса, риби і морепродуктів, 2023) Мішина Мирослава
    Кваліфікаційна робота включає сторінок пояснювальної записки, 5 аркушів графічноїчастини, таблицю, додатки, 20 джерел літератури. У кваліфікаційній роботі здійснено розрахунки розробки цеху з виробництва кулінарних виробів курчата запечені, курчата копчені та котлети смажені заморожені з м'яса птиці потужністю 15 т / см. Аналіз техніко-економічної ситуації району, області показав, що розробка даного цеху можливо і доцільно. Зроблені розрахунки сировини і готової продукції, виробничих площ, вибір і розрахунок технологічного обладнання, підбір технологічних схем. Виконано архітектурно-будівельні розрахунки, а також розрахунки інженернерно-технологічного забезпечення підприємства. В кваліфікаційній роботі представлені розрахунки сировини і готової продукції, допоміжних матеріалів, обґрунтовано технологічні схеми по виробництву кулінарних виробів з м’яса птиці, проведений розрахунок і підбір технологічного устаткування, чисельності робітників, виробничих площ. Здійснено техніко-економічні розрахунки, в яких показано можливість і доцільність розробки цеху по виробництву кулінарних виробів з м'яса птиці в Одеській області. КРБ
  • Документ
    «Розширення ТОВ «ГОРМОЛЗАВОД № 1» з організацією цеху переробки молока у напої профілактичної направленості»
    (ОНТУ, кафедра Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2023) Чумаченко Дар’я
    Структура харчування сучасної людини налічує безліч (кілька тисяч) природних і штучних харчових продуктів. Але в останні роки до цього харчування впевнено вторгаються так звані функціональні продукти (продукти профілактичної направленості). Відмінністю цих продуктів від традиційних є те, що вони володіють не тільки поживними властивостями, але і надають цілеспрямована дія на функціональну активність окремих органів і систем організму з профілактичною та лікувально-оздоровчою метою. Продукти профілактичної направленості повинні: містити речовини тільки природного походження; не повинні випускатися у вигляді капсул, таблеток, порошків або інших лікарських форм; можуть і повинні бути частиною харчового раціону щодня або протягом тривалого часу; повинні надавати цілеспрямований вплив на певні функції організму. Кваліфікаційною роботою передбачено розширення існуючого асортименту на ТОВ «ГОРМОЛЗАВОД № 1» за рахунок організації нового цеху з переробки молока у напої профілактичної направленості з наступним асортиментом: молоко питне вітамінізоване, молоко з лактулозою, низьколактозна ряжанка, біфідо-сметана. При проєктуванні цеху з переробки молока-сировини на вільній площадці на території ТОВ «ГОРМОЛЗАВОД № 1» було використано сучасне технологічне механізоване та автоматизоване обладнання, що забезпечує високу продуктивність праці, невисоку та конкурентоспроможну ціну продукції, високу якість готової продукції. У роботі наведені всі технологічні та технічні розрахунки, які дають змогу створити цех переробки молока у напої профілактичної направленості та розрахований термін окупності. У кваліфікаційній роботі бакалавра приділено увагу екології навколишнього середовища, наведені заходи, що сприяють менш інтенсивному забрудненню навколишнього середовища, також приділено увагу до заходів з охороні праці.