H2 (204) -Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Нові надходження
Зараз показуємо 1 - 5 з 12
- ДокументОрганізація перероблення індиків в промислових умовах ТОВ «Гаврилівка»(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2025) Тимець ВадимМета кваліфікаційної роботи – проєктування підприємства, що здійснює пер-винне перероблення суходільної птиці (індиків) з використанням високоефективного обладнання провідних Європейських виробників. Впровадження проєкту дозволить збільшити обсяг виробництва м’яса інди-ків для забезпечення населення південного регіону Одеської області високопожив-ним дієтичним м’ясом та розширити асортимент продукції ТОВ «Гаврилівка». Кваліфікаційну роботу виконав здобувач Тимець В.Ф., керівник – канд. техн. наук, доцент Агунова Л.В. Проєктом передбачений забій 4347 голів індиків та індичат з випуском 14 тонн на зміну м’яса індиків, в тому числі 1,4 тонни на зміну напівфабрикатів. Проведені техніко-економічні розрахунки підтверджують економічну ефективність проєктування підприємства з первинного перероблення індиків в Болградському районі Одеської області. Підібрана ефективна технологічна схема первинного перероблення індиків із використанням високопродуктивного спеціалізованого обладнання Нідерландської фірми Meyn. Воно характеризується високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконані розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для здійснення виробничого процесу. Наведений розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. В проекті передбачені заходи з охорони праці і навколишнього середовища, цивільного захисту працівників виробництва. Техніко-економічними розрахунками підтверджена висока економічна ефек-тивність організації перероблення індиків в промислових умовах ТОВ «Гаврилів-ка»: щорічний прибуток складатиме 53 млн. 303 тис. грн., в тому числі чистий прибуток в розмірі 43 млн. 708 тис. грн. на рік. Необхідні для реалізації проєкту інвестиції в розмірі 112 млн. 621 тис. грн окупляться впродовж 2,58 року.
- ДокументРозширення СТОВ «Петродолинське» з організацією цеху переробки молока в питні його види(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2025) Аліна КучерКваліфікаційна робота включає 86 аркушів пояснювальної записки, 5 аркушів графічної частини, 42 джерела літератури. В роботі розроблено проєкт розширення СТОВ «Петродолинське» (Одеська область, Овідіопольський район) з організацією цеху переробки молока в питні його види та проведений аналіз впливу типу доїння корів на мікробіологічні показники молока-сировини. Кваліфікаційна робота містить розрахунки витрат на виробництво і реалізацію продукції, основних техніко-економічних показників, економічним аналізом, а також заходами щодо забезпечення безпеки і нешкідливості виробничих процесів для робочого персоналу і навколишнього середовища У роботі проведено техніко-економічне обґрунтування доцільності будівництва цеху кисломолочних напоїв на молочно-товарній фермі. В роботі представлені розрахунки сировини і готової продукції, допоміжних матеріалів, обґрунтовані раціональні технологічні схеми первинної обробки та подальшої переробки молока-сировини на продукти із незбираного молока, проведений розрахунок і підбір технологічного устаткування, чисельності робітників, виробничих площ. В розділі науково-дослідна робота наведений аналіз дотримання гігієнічних вимог до доїльного обладнання, вибір ефективних мийних засобів і суворий контроль за технологічними режимами — єдині дієві підходи до зниження рівня загального бактеріального забруднення молока та забезпечення його якості відповідно до чинних нормативів ДСТУ 3662:2018.
- ДокументУдосконалення технології пе-реробки сухопутної птиці в Одеській області(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2024) Романюк Ганна БорисівнаТема кваліфікаційної роботи: «Удосконалення технології переробки сухопутної птиці в Одеській області». В кваліфікаційної роботі підібрані сучасні технологічні схеми по забою і переробки сухопутної птиці, а також переробки пір’я, та обґрунтовані технологічними розрахунками. В роботі була застосована голандська лінія фірми «Foodmate» для забою, знекровлення, знімання пір’я, патрання птиці та непереривного охолоджування . Для забою і переробки сухопутної птиці обране обладнання, яке повністю забезпечує весь технологічний процес та дозволяє зменшити кількість ручних операцій. Було встановлено устаткування, яке прискорює процеси виробництва і зменшує витрати енергоносіїв. Наведена система організації контролю якості при виробництві продукції, вказана періодичність контролю, охарактеризовано основну і допоміжну сировину, матеріали, готову продукцію. Розраховані виробничі площі, які скомпоновані у виробничий корпус з урахуванням вимог до харчових виробництв. Розрахована чисельність виробничих робітників із зазначенням робочих місць. Здійснено розрахунок інженерно-технологічного забезпечення підприємства. На основі проведеного техніко-економічного обґрунтування зроблено висновок, що будівництво цеху по забою і переробці сухопутної птиці можливо і доцільно.
- ДокументПроектування цеху по виробництву страв швидкого приготування(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2024) Ескотт Олена МиколаївнаТема дипломного проекту «Проєктування цеху по виробництву страв швидкого приготування». У кваліфікаційній роботі передбачено випуск продукції високого ступеня кулінарної готовності, яка користується високим попитом у споживачів. Особливістю роботи є те, що при виробництві застосовувались добавки кріпротекторної дії, що в свою чергу здатні підвищити корисність продукту. Дипломний проект виконала здобувачка Ескотт О.М., керівник – к.т.н., доцент Поварова Н.М. Техніко-економічними розрахунками обґрунтовано перспективність будівництва цеху. Підібрані прогресивні технологічні схеми виробництва продукції, здійснено вибір сучасного високопродуктивного обладнання з високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконано розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснено розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. У кваліфікаційній роботі передбачені заходи з техніки безпеки, охорони праці та навколишнього середовища. Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефективність будівництва цеху: за рахунок щорічного чистого прибутку в розмірі 19,11 млн. грн. капітальні витрати в розмірі 66,5 млн. грн., необхідні для здійснення проекту, витрати окупляться протягом 3,5 року. Диплом включає 110 сторінки розрахунково-пояснювальної записки і 6 аркушів графічної частини формату А1.
- ДокументПроєкт цеху з переробки молока на продукти із незбираного молока у м. Южний(ОНТУ, кафедра Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2023) Ткач ДмитроКваліфікаційна робота включає 100 аркушів пояснювальної записки, 5 аркушів графічної частини, 23 таблиці, 29 джерел літератури. В кваліфікаційній роботі бакалавра пропонуються проєкт будівництва цеху переробки молока на продукти із незбираного молока у м. Южний Одеської області. Виявлений вільний залишок сировини у Одеській області дає можливість забезпечити нею виробничу потужність підприємства 84 тонн переробки молока за добу. В умовах воєнного стану в нашій країні розширення асортименту молочних продуктів в Одеському регіоні є доцільним та дасть можливість забезпечити населення області молочними продуктами. В роботі представлені розрахунки сировини і готової продукції, допоміжних матеріалів, обґрунтовані раціональні технологічні схеми первинної обробки та подальшої переробки молока-сировини на продукти із незбираного молока, проведений розрахунок і підбір технологічного устаткування, чисельності робітників, виробничих площ. Кваліфікаційна робота містить розрахунки витрат на виробництво і реалізацію продукції, основних техніко-економічних показників, економічним аналізом, а також заходами щодо забезпечення безпеки і нешкідливості виробничих процесів для робочого персоналу і навколишнього середовища.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »