204-Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 204-Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 14 з 14
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументОрганізація первинної переробки свиней в промислових умовах ТОВ «Гаврилівка» з випуском м’яса свинини в шкурі(ОНТУ, кафедра технологіі молочних, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2022) Дульський, Є. С.Мета дипломного проекту – розробка проекту підприємства, що проводить первинну переробку свиней із впровадженням інноваційних технологій з використанням обладнання провідних фірм-виробників. Впровадження проекту дозволить розширити асортимент продукції, що реалізується та коло споживачів. Дипломний проект виконав здобувач Дульський Є.С., керівник – к.т.н., доцент Агунова Л.В. Проектом передбачений випуск м’яса свинини у шкурі у вигляді напівтуш. Також підприємство реалізує побічні продукти — субпродукти. Техніко-економічними розрахунками обумовлена перспективність будівництва цеха на території Одеської області. Підібрані технологічні схеми виробництва продукції, здійснений підбір сучасного високопродуктивного обладнання із високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконані розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснений розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. В проекті передбачені заходи з охорони праці і навколишнього середовища, цивільного захисту працівників. Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефективність будівництва цеха: за рахунок щорічного чистого прибутку в розмірі 83 млн. 193 тис.грн. на рік; Необхідні для реалізації проєкту інвестиції в розмірі 148 млн. 458 тис. грн окупляться впродовж 2,2 років.
- Документ«Розширення ТОВ "Гормолзавод №1" у м. Одеса (цех з переробки молока у морозиво)(ОНТУ, кафедра технологіі молочних, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2022) Сідлецька, Г. А.Мета роботи: розробка проекту цеху малої потужності з виробництва морозива та підвищення якості та конкурентоспроможності продукції. Проект включає 96 сторінок пояснювальної записки, 4 аркушів графічної частини, 30 таблиць, 2 рисунки, 6 додатки, 34 джерела літератури. В дипломному проекті обґрунтовано проектування цеху з виробництва морозива, розглянуто сучасний стан молочної галузі країни, зроблено баланс сировини та аналіз конкуренції на ринку морозива, за результатами розрахунків визначені показники виробничої потужності. Також в дипломному проекті представлені вимоги до тваринницької сировини для виробництва морозива, сучасні технології виробництва трьох видів морозива, розрахунки сировини, допоміжних матеріалів і готової продукції, обґрунтовані раціональні технологічні схеми виробництва, проведений розрахунок і підбір сучасного технологічного устаткування, розрахунок виробничих та побутових приміщень. Розглянуто основи охорони праці та техніки безпеки на підприємствах молокопереробної промисловості. Розглянуто правила безпеки життєдіяльності у надзвичайних ситуаціях та заходи щодо охорони навколишнього середовища. Проект доповнено розрахунками витрат на виробництво і реалізацію продукції, основних техніко-економічних показників, економічним аналізом.
- ДокументРозширення ТОВ «ГОРМОЛЗАВОД №1» у м. Одеса з організацією цеху виробництва питних видів молока(ОНТУ, кафедра Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2022) Шеменєва, ОльгаДипломний проект складений з метою розширення асортименту підприємства за рахунок будівництва нового цеху виробництва питних видів молока. В результаті запропоновано впровадити у виробництво наступні види продуктів: пастеризоване молоко 2,5% – 2737,8 кг/дб; пастеризоване біомолоко 1,5% – 1690,0 кг/дб; пастеризоване молоко з лактулозою 1,0% – 1629,6 кг/дб; пастеризоване молоко з йод-казеїном 3,2% – 966,7 кг/дб; пастеризовані вершки 15%, що принесе підприємству додатковий чистий річний прибуток 4279,1 тис. грн. В дипломному проекті спроектовано технологічну схему виробництва питних видів молока, виконано продуктовий розрахунок запроектованого асортименту, підібрано технологічне обладнання для випуску даної продукції. Наведені конструктивно-будівельні рішення, прийняті при проектуванні цеху. Зроблено розрахунки тепло-, холодо- та енергопостачання. Розглянуто заходи з охорони праці та навколишнього середовища. Виконано техніко-економічне обґрунтовування будівництва нового цеху ТОВ «ГОРМОЛЗАВОД №1» та економічну оцінку ефективності запропонованого проекту.
- ДокументРозширення ТОВ «Гормолзавод 1» у м. Одеса (цех з виробництва незбираноі продукції)(ОНТУ, кафедра технологіі молочних, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2022) Кузьма, ЮліяНаведено техніко-економічне обґрунтування проєкту; посилання на нормативно- технічну документацію на сировину та готову продукцію; проведені сировинні розрахунки; обгрунтовано обрані технологічні схеми виробництва незбираноі молочноі продукції; підібране сучасне обладнання; розраховані площі основного та допоміжного виробництва; проведені розрахунки щодо інженерно-технічного забезпечення підприємства; спроектований цех; викреслені технологічні схеми виробництва готової продукції і генеральний план підприємства з урахуванням розміщення цеху на території гормолзаводу; описані заходи з безпечності та екологічності рішень проєкту; визначена економічна ефективність від реалізації проєкту
- ДокументРозширення ТОВ «Гормолзавод №1» з організацією цеху переробки молока у кисломолочні напої оздоровчого призначення(ОНТУ, кафедра технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2023) Федорчук ДаріяТема кваліфікаційної роботи бакалавра: «Розширення ТОВ «Гормолзавод №1» з організацією цеху переробки молока у кисломолочні напої оздоровчого призначення». Автор: Федорчук Д.В. Керівник: канд. техн. наук, доцент, Скрипніченко Д.М. Кваліфікаційна робота включає 138 сторінок пояснювальної записки, 7 аркушів графічної частини, 51 таблиця, 7 рисунків, 9 додатків, 51 джерело літератури. У розрахунково-пояснювальній записці наведено обґрунтування доцільності розширення підприємства; охарактеризовано вимоги до сировини; обґрунтовано способи виробництва кисломолочних напоїв оздоровчого призначення і описано технологічні процеси; здійснено сировинні розрахунки та підбір обладнання; описані основні заходи щодо забезпечення необхідних санітарно – гігієнічних умов у виробництві; розраховані площі основного та допоміжного виробництва; представлене інженерно-технічне забезпечення підприємства; розрахована техніко-економічна частина; описана безпека та екологічність рішень проекту. Додатки до кваліфікаційної роботи представлені генеральним планом після розширення, схемою напрямку руху сировини після розширення, планом цеху переробки молока в кисломолочні напої оздоровчого призначення, технологічними схемами виробництва продукції, техніко-економічними показниками виробництва продукції, графіком організації технологічного обладнання та специфікацією обладнання. Мета кваліфікаційної роботи бакалавра: теоретично обґрунтувати технологічні процеси переробки молока в кисломолочні напої оздоровчого призначення; скласти технологічні схеми в апаратурному виконанні; накреслити графік організації технологічних процесів виробництва продуктів; спроектувати цех з виробництва кисломолочних напоїв оздоровчого призначення.
- ДокументРОЗРОБКА ЦЕХУ ПО ВИРОБНИЦТВУ КУЛІНАРНИХ ВИРОБІВ ІЗ М’ЯСА ПТИЦІ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ(ОНТУ, Технології м`яса, риби і морепродуктів, 2023) Мішина МирославаКваліфікаційна робота включає сторінок пояснювальної записки, 5 аркушів графічноїчастини, таблицю, додатки, 20 джерел літератури. У кваліфікаційній роботі здійснено розрахунки розробки цеху з виробництва кулінарних виробів курчата запечені, курчата копчені та котлети смажені заморожені з м'яса птиці потужністю 15 т / см. Аналіз техніко-економічної ситуації району, області показав, що розробка даного цеху можливо і доцільно. Зроблені розрахунки сировини і готової продукції, виробничих площ, вибір і розрахунок технологічного обладнання, підбір технологічних схем. Виконано архітектурно-будівельні розрахунки, а також розрахунки інженернерно-технологічного забезпечення підприємства. В кваліфікаційній роботі представлені розрахунки сировини і готової продукції, допоміжних матеріалів, обґрунтовано технологічні схеми по виробництву кулінарних виробів з м’яса птиці, проведений розрахунок і підбір технологічного устаткування, чисельності робітників, виробничих площ. Здійснено техніко-економічні розрахунки, в яких показано можливість і доцільність розробки цеху по виробництву кулінарних виробів з м'яса птиці в Одеській області. КРБ
- ДокументПроєкт цеху з переробки молока на продукти із незбираного молока у м. Южний(ОНТУ, кафедра Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2023) Ткач ДмитроКваліфікаційна робота включає 100 аркушів пояснювальної записки, 5 аркушів графічної частини, 23 таблиці, 29 джерел літератури. В кваліфікаційній роботі бакалавра пропонуються проєкт будівництва цеху переробки молока на продукти із незбираного молока у м. Южний Одеської області. Виявлений вільний залишок сировини у Одеській області дає можливість забезпечити нею виробничу потужність підприємства 84 тонн переробки молока за добу. В умовах воєнного стану в нашій країні розширення асортименту молочних продуктів в Одеському регіоні є доцільним та дасть можливість забезпечити населення області молочними продуктами. В роботі представлені розрахунки сировини і готової продукції, допоміжних матеріалів, обґрунтовані раціональні технологічні схеми первинної обробки та подальшої переробки молока-сировини на продукти із незбираного молока, проведений розрахунок і підбір технологічного устаткування, чисельності робітників, виробничих площ. Кваліфікаційна робота містить розрахунки витрат на виробництво і реалізацію продукції, основних техніко-економічних показників, економічним аналізом, а також заходами щодо забезпечення безпеки і нешкідливості виробничих процесів для робочого персоналу і навколишнього середовища.
- ДокументУдосконалення технології виробництва і переробки бройлерів в Одеському районі Одеської області(ОНТУ, кафедра Технологія м`яса, риби і морепродуктів, 2023) Рибчук ЯрославРобота присвячена комплексній оцінці м’яса курчат-бройлерів, вирощених з використанням функціональної годівлі, без додаткового використання гормональних препаратів та антибіотичних речовин, що містяться в традиційних комбікормах для курчат. Наведено дані про функціонально-технологічні властивості м’яса, хімічний склад, мікробіологічний добробут сировини та морфологічні особливості патраних тушок. Проведені дослідження показали відповідність якості м’яса вимогам стандарту та підтвердили його безпечність для вживання. Техніко-економічними розрахунками обумовлена перспективність будівництва цеха на території Одеської області. Підібрані технологічні схеми виробництва продукції, здійснений підбір сучасного високопродуктивного обладнання із високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконані розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснений розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. В проєкті передбачені заходи з охорони праці і навколишнього середовища, цивільного захисту працівників. Чистий прибуток, отриманий в результаті реалізації випущеної продукції в розмірі 5381,9 тис. грн., дозволить окупити необхідні для будівництва цеху капітальні вкладення в сумі 19011,3 тис. грн. за 3,53 роки.
- Документ«Розширення ТОВ "Гормолзавод №1" з організацією цеху переробки молока у білкові продукти та сироваткові напої зі збалансованим хімічним складом»(ОНТУ, кафедра Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2023) Гуляєва АлінаУ розрахунково-пояснювальній записці наведена наступна інформація: економічне обґрунтування необхідності проектування та побудови цеху з виробництва біфідо-сиру кисломолочного, біфідо-десертів і сироваткового напою «Мажітель»»; охарактеризовано вимоги до сировини; обґрунтовано вибрані способи виробництва біфідо-сиру кисломолочного, біфідо-десертів і сироваткового напою «Мажітель» описано технологічні процеси їх виробництва; здійснено продуктові розрахунки та підбір обладнання; описаний технохімічний, мікробіологічний контроль та стандартизація, описано основні заходи щодо забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних умов на виробництві; розраховано площі основних та допоміжних цехів, описано заходи щодо безпечності та екологічності рішень, прийнятих у проекті, виконано розрахунки щодо холодопостачання, електропостачання та теплопостачання підприємства, завдяки яким обґрунтовано потужність котельні, компресорного цеху і трансформаторної підстанції на міні-сироварні. Також було розраховано прибуток, чистий прибуток та кількість персоналу, який буде працювати на міні-сироварні і визначено термін окупності капітальних вкладень у виробництво і показано економічну доцільність будівництва цеху з виробництва біфідо-сиру кисломолочного, біфідо-десертів і сироваткового напою «Мажітель»». Додатки до проекту представлені планом цеху та генеральним планом з виробництва біфідо-сиру кисломолочного, біфідо-десертів і сироваткового напою «Мажітель»; технологічними схемами виробництва біфідо-cиру кисломолочного, біфідо-десертів та сироваткового напою «Мажітель»; таблицею техніко- економічного обгрунтування показників після розширення, графіком організації роботи технологічного обладнання; специфікацією обладнання.
- Документ«Будівництво бойні для тваринницького комплексу потужністю 25 тисяч голів великої рогатої худоби на рік»(ОНТУ, кафедра Технології м’яса, риби і морепродуктів, 2023) Бурлака ВладиславРозроблено проект бойні для тваринницького комплексу потужністю 25 тисяч голів великої рогатої худоби на рік. Крім того, запроектовано цех з переробки субпродуктів м'якотних, м'ясо-кісткових, слизових та шерстних. Підібрані технологічні схеми дозволяють досягти організованості на підприємстві, підтримувати санітарні норми, скоротити використання робочої сили та отримати якісний та безпечний продукт. При доборі обладнання враховувалися сучасні тенденції у м'ясній промисловості. Тому, у цій роботі передбачені повністю укомплектовані лінії для забою та переробки ВРХ, а також лінії з обробки субпродуктів. Високотехнологічні, роботизовані лінії дозволяють швидко та якісно провести процес забою тварин, збирання харчової крові та інші технологічні операції. Отримане м'ясо та інші продукти забою мають високу якість також за рахунок ветеринарного контролю тварин і безперервного контролю під час кожного технологічного процесу. У проекті багато уваги приділено охороні праці та безпеці робітників. Також враховувався вплив відходів бійні на навколишнє середовище та зроблено кроки щодо зменшення навантаження на природу.
- Документ«Розширення ТОВ «ГОРМОЛЗАВОД № 1» з організацією цеху переробки молока у напої профілактичної направленості»(ОНТУ, кафедра Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2023) Чумаченко Дар’яСтруктура харчування сучасної людини налічує безліч (кілька тисяч) природних і штучних харчових продуктів. Але в останні роки до цього харчування впевнено вторгаються так звані функціональні продукти (продукти профілактичної направленості). Відмінністю цих продуктів від традиційних є те, що вони володіють не тільки поживними властивостями, але і надають цілеспрямована дія на функціональну активність окремих органів і систем організму з профілактичною та лікувально-оздоровчою метою. Продукти профілактичної направленості повинні: містити речовини тільки природного походження; не повинні випускатися у вигляді капсул, таблеток, порошків або інших лікарських форм; можуть і повинні бути частиною харчового раціону щодня або протягом тривалого часу; повинні надавати цілеспрямований вплив на певні функції організму. Кваліфікаційною роботою передбачено розширення існуючого асортименту на ТОВ «ГОРМОЛЗАВОД № 1» за рахунок організації нового цеху з переробки молока у напої профілактичної направленості з наступним асортиментом: молоко питне вітамінізоване, молоко з лактулозою, низьколактозна ряжанка, біфідо-сметана. При проєктуванні цеху з переробки молока-сировини на вільній площадці на території ТОВ «ГОРМОЛЗАВОД № 1» було використано сучасне технологічне механізоване та автоматизоване обладнання, що забезпечує високу продуктивність праці, невисоку та конкурентоспроможну ціну продукції, високу якість готової продукції. У роботі наведені всі технологічні та технічні розрахунки, які дають змогу створити цех переробки молока у напої профілактичної направленості та розрахований термін окупності. У кваліфікаційній роботі бакалавра приділено увагу екології навколишнього середовища, наведені заходи, що сприяють менш інтенсивному забрудненню навколишнього середовища, також приділено увагу до заходів з охороні праці.
- ДокументПроєктування інкубаторію з виведенням 2 млн. інкубаційних яєць на рік(ОНТУ, кафедра технології м’яса, риби та морепродуктів, 2024) Сивак Софія СергіївнаТема кваліфікаційної роботи «Проєктування інкубаторію з виведенням 2 млн. інкубаційних яєць на рік» Мета кваліфікаційної роботи – розробка проєкту підприємства, що здійснює цілорічну інкубацію яєць із використанням високоефективного обладнання провідних Європейських виробників. Впровадження проєкту дозволить збільшити самозабезпечення населення південного регіону Одеської області м’ясом птиці і яйцями, розширити асортимент продукції для ТОВ «Гаврилівка». Кваліфікаційну роботу виконала здобувач Сивак С.С., керівник – канд. техн. наук, доцент Агунова Л.В. Проєктом передбачена реалізація 1 700 000 голів добового молодняку курей м’ясо-яєчної продуктивності. Проведені техніко-економічні розрахунки підтверджують перспективність будівництва інкубаторію на території Одеської області. Підібрана схема інкубації, здійснений підбір сучасного високопродуктивно-го обладнання із високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконані розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, не-обхідних для здійснення виробничого процесу. Здійснений розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. В проекті передбачені заходи з охорони праці і навколишнього середовища, цивільного захисту працівників виробництва. Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефектив-ність будівництва інкубаторію: щорічний прибуток складатиме 9 млн. 262 тис. грн., в тому числі чистий прибуток в розмірі 7 млн. 595 тис.грн. на рік. Необхідні для реалізації проєкту інвестиції в розмірі 56 млн. 100 тис. грн окупляться впродовж 3,12 років. Кваліфікаційна робота включає 91 сторінок розрахунково–пояснювальної записки і 4 листи графічної частини формату А1.
- ДокументПроектування цеху по виробництву страв швидкого приготування(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2024) Ескотт Олена МиколаївнаТема дипломного проекту «Проєктування цеху по виробництву страв швидкого приготування». У кваліфікаційній роботі передбачено випуск продукції високого ступеня кулінарної готовності, яка користується високим попитом у споживачів. Особливістю роботи є те, що при виробництві застосовувались добавки кріпротекторної дії, що в свою чергу здатні підвищити корисність продукту. Дипломний проект виконала здобувачка Ескотт О.М., керівник – к.т.н., доцент Поварова Н.М. Техніко-економічними розрахунками обґрунтовано перспективність будівництва цеху. Підібрані прогресивні технологічні схеми виробництва продукції, здійснено вибір сучасного високопродуктивного обладнання з високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконано розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснено розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. У кваліфікаційній роботі передбачені заходи з техніки безпеки, охорони праці та навколишнього середовища. Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефективність будівництва цеху: за рахунок щорічного чистого прибутку в розмірі 19,11 млн. грн. капітальні витрати в розмірі 66,5 млн. грн., необхідні для здійснення проекту, витрати окупляться протягом 3,5 року. Диплом включає 110 сторінки розрахунково-пояснювальної записки і 6 аркушів графічної частини формату А1.
- ДокументУдосконалення технології пе-реробки сухопутної птиці в Одеській області(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2024) Романюк Ганна БорисівнаТема кваліфікаційної роботи: «Удосконалення технології переробки сухопутної птиці в Одеській області». В кваліфікаційної роботі підібрані сучасні технологічні схеми по забою і переробки сухопутної птиці, а також переробки пір’я, та обґрунтовані технологічними розрахунками. В роботі була застосована голандська лінія фірми «Foodmate» для забою, знекровлення, знімання пір’я, патрання птиці та непереривного охолоджування . Для забою і переробки сухопутної птиці обране обладнання, яке повністю забезпечує весь технологічний процес та дозволяє зменшити кількість ручних операцій. Було встановлено устаткування, яке прискорює процеси виробництва і зменшує витрати енергоносіїв. Наведена система організації контролю якості при виробництві продукції, вказана періодичність контролю, охарактеризовано основну і допоміжну сировину, матеріали, готову продукцію. Розраховані виробничі площі, які скомпоновані у виробничий корпус з урахуванням вимог до харчових виробництв. Розрахована чисельність виробничих робітників із зазначенням робочих місць. Здійснено розрахунок інженерно-технологічного забезпечення підприємства. На основі проведеного техніко-економічного обґрунтування зроблено висновок, що будівництво цеху по забою і переробці сухопутної птиці можливо і доцільно.