H2 (204) -Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд H2 (204) -Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва за Назва
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ«Будівництво бойні для тваринницького комплексу потужністю 25 тисяч голів великої рогатої худоби на рік»(ОНТУ, кафедра Технології м’яса, риби і морепродуктів, 2023) Бурлака ВладиславРозроблено проект бойні для тваринницького комплексу потужністю 25 тисяч голів великої рогатої худоби на рік. Крім того, запроектовано цех з переробки субпродуктів м'якотних, м'ясо-кісткових, слизових та шерстних. Підібрані технологічні схеми дозволяють досягти організованості на підприємстві, підтримувати санітарні норми, скоротити використання робочої сили та отримати якісний та безпечний продукт. При доборі обладнання враховувалися сучасні тенденції у м'ясній промисловості. Тому, у цій роботі передбачені повністю укомплектовані лінії для забою та переробки ВРХ, а також лінії з обробки субпродуктів. Високотехнологічні, роботизовані лінії дозволяють швидко та якісно провести процес забою тварин, збирання харчової крові та інші технологічні операції. Отримане м'ясо та інші продукти забою мають високу якість також за рахунок ветеринарного контролю тварин і безперервного контролю під час кожного технологічного процесу. У проекті багато уваги приділено охороні праці та безпеці робітників. Також враховувався вплив відходів бійні на навколишнє середовище та зроблено кроки щодо зменшення навантаження на природу.
- ДокументОрганізація первинної переробки свиней в промислових умовах ТОВ «Гаврилівка» з випуском м’яса свинини в шкурі(ОНТУ, кафедра технологіі молочних, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2022) Дульський, Є. С.Мета дипломного проекту – розробка проекту підприємства, що проводить первинну переробку свиней із впровадженням інноваційних технологій з використанням обладнання провідних фірм-виробників. Впровадження проекту дозволить розширити асортимент продукції, що реалізується та коло споживачів. Дипломний проект виконав здобувач Дульський Є.С., керівник – к.т.н., доцент Агунова Л.В. Проектом передбачений випуск м’яса свинини у шкурі у вигляді напівтуш. Також підприємство реалізує побічні продукти — субпродукти. Техніко-економічними розрахунками обумовлена перспективність будівництва цеха на території Одеської області. Підібрані технологічні схеми виробництва продукції, здійснений підбір сучасного високопродуктивного обладнання із високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконані розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснений розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. В проекті передбачені заходи з охорони праці і навколишнього середовища, цивільного захисту працівників. Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефективність будівництва цеха: за рахунок щорічного чистого прибутку в розмірі 83 млн. 193 тис.грн. на рік; Необхідні для реалізації проєкту інвестиції в розмірі 148 млн. 458 тис. грн окупляться впродовж 2,2 років.
- ДокументОрганізація перероблення індиків в промислових умовах ТОВ «Гаврилівка»(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2025) Тимець ВадимМета кваліфікаційної роботи – проєктування підприємства, що здійснює пер-винне перероблення суходільної птиці (індиків) з використанням високоефективного обладнання провідних Європейських виробників. Впровадження проєкту дозволить збільшити обсяг виробництва м’яса інди-ків для забезпечення населення південного регіону Одеської області високопожив-ним дієтичним м’ясом та розширити асортимент продукції ТОВ «Гаврилівка». Кваліфікаційну роботу виконав здобувач Тимець В.Ф., керівник – канд. техн. наук, доцент Агунова Л.В. Проєктом передбачений забій 4347 голів індиків та індичат з випуском 14 тонн на зміну м’яса індиків, в тому числі 1,4 тонни на зміну напівфабрикатів. Проведені техніко-економічні розрахунки підтверджують економічну ефективність проєктування підприємства з первинного перероблення індиків в Болградському районі Одеської області. Підібрана ефективна технологічна схема первинного перероблення індиків із використанням високопродуктивного спеціалізованого обладнання Нідерландської фірми Meyn. Воно характеризується високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконані розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для здійснення виробничого процесу. Наведений розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. В проекті передбачені заходи з охорони праці і навколишнього середовища, цивільного захисту працівників виробництва. Техніко-економічними розрахунками підтверджена висока економічна ефек-тивність організації перероблення індиків в промислових умовах ТОВ «Гаврилів-ка»: щорічний прибуток складатиме 53 млн. 303 тис. грн., в тому числі чистий прибуток в розмірі 43 млн. 708 тис. грн. на рік. Необхідні для реалізації проєкту інвестиції в розмірі 112 млн. 621 тис. грн окупляться впродовж 2,58 року.
- ДокументПроектування цеху по виробництву страв швидкого приготування(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2024) Ескотт Олена МиколаївнаТема дипломного проекту «Проєктування цеху по виробництву страв швидкого приготування». У кваліфікаційній роботі передбачено випуск продукції високого ступеня кулінарної готовності, яка користується високим попитом у споживачів. Особливістю роботи є те, що при виробництві застосовувались добавки кріпротекторної дії, що в свою чергу здатні підвищити корисність продукту. Дипломний проект виконала здобувачка Ескотт О.М., керівник – к.т.н., доцент Поварова Н.М. Техніко-економічними розрахунками обґрунтовано перспективність будівництва цеху. Підібрані прогресивні технологічні схеми виробництва продукції, здійснено вибір сучасного високопродуктивного обладнання з високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконано розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснено розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. У кваліфікаційній роботі передбачені заходи з техніки безпеки, охорони праці та навколишнього середовища. Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефективність будівництва цеху: за рахунок щорічного чистого прибутку в розмірі 19,11 млн. грн. капітальні витрати в розмірі 66,5 млн. грн., необхідні для здійснення проекту, витрати окупляться протягом 3,5 року. Диплом включає 110 сторінки розрахунково-пояснювальної записки і 6 аркушів графічної частини формату А1.
- ДокументПроєкт цеху з переробки молока на продукти із незбираного молока у м. Южний(ОНТУ, кафедра Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2023) Ткач ДмитроКваліфікаційна робота включає 100 аркушів пояснювальної записки, 5 аркушів графічної частини, 23 таблиці, 29 джерел літератури. В кваліфікаційній роботі бакалавра пропонуються проєкт будівництва цеху переробки молока на продукти із незбираного молока у м. Южний Одеської області. Виявлений вільний залишок сировини у Одеській області дає можливість забезпечити нею виробничу потужність підприємства 84 тонн переробки молока за добу. В умовах воєнного стану в нашій країні розширення асортименту молочних продуктів в Одеському регіоні є доцільним та дасть можливість забезпечити населення області молочними продуктами. В роботі представлені розрахунки сировини і готової продукції, допоміжних матеріалів, обґрунтовані раціональні технологічні схеми первинної обробки та подальшої переробки молока-сировини на продукти із незбираного молока, проведений розрахунок і підбір технологічного устаткування, чисельності робітників, виробничих площ. Кваліфікаційна робота містить розрахунки витрат на виробництво і реалізацію продукції, основних техніко-економічних показників, економічним аналізом, а також заходами щодо забезпечення безпеки і нешкідливості виробничих процесів для робочого персоналу і навколишнього середовища.
- ДокументРОЗРОБКА ЦЕХУ ПО ВИРОБНИЦТВУ КУЛІНАРНИХ ВИРОБІВ ІЗ М’ЯСА ПТИЦІ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ(ОНТУ, Технології м`яса, риби і морепродуктів, 2023) Мішина МирославаКваліфікаційна робота включає сторінок пояснювальної записки, 5 аркушів графічноїчастини, таблицю, додатки, 20 джерел літератури. У кваліфікаційній роботі здійснено розрахунки розробки цеху з виробництва кулінарних виробів курчата запечені, курчата копчені та котлети смажені заморожені з м'яса птиці потужністю 15 т / см. Аналіз техніко-економічної ситуації району, області показав, що розробка даного цеху можливо і доцільно. Зроблені розрахунки сировини і готової продукції, виробничих площ, вибір і розрахунок технологічного обладнання, підбір технологічних схем. Виконано архітектурно-будівельні розрахунки, а також розрахунки інженернерно-технологічного забезпечення підприємства. В кваліфікаційній роботі представлені розрахунки сировини і готової продукції, допоміжних матеріалів, обґрунтовано технологічні схеми по виробництву кулінарних виробів з м’яса птиці, проведений розрахунок і підбір технологічного устаткування, чисельності робітників, виробничих площ. Здійснено техніко-економічні розрахунки, в яких показано можливість і доцільність розробки цеху по виробництву кулінарних виробів з м'яса птиці в Одеській області. КРБ
- ДокументРозширення СТОВ «Петродолинське» з організацією цеху переробки молока в питні його види(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2025) Аліна КучерКваліфікаційна робота включає 86 аркушів пояснювальної записки, 5 аркушів графічної частини, 42 джерела літератури. В роботі розроблено проєкт розширення СТОВ «Петродолинське» (Одеська область, Овідіопольський район) з організацією цеху переробки молока в питні його види та проведений аналіз впливу типу доїння корів на мікробіологічні показники молока-сировини. Кваліфікаційна робота містить розрахунки витрат на виробництво і реалізацію продукції, основних техніко-економічних показників, економічним аналізом, а також заходами щодо забезпечення безпеки і нешкідливості виробничих процесів для робочого персоналу і навколишнього середовища У роботі проведено техніко-економічне обґрунтування доцільності будівництва цеху кисломолочних напоїв на молочно-товарній фермі. В роботі представлені розрахунки сировини і готової продукції, допоміжних матеріалів, обґрунтовані раціональні технологічні схеми первинної обробки та подальшої переробки молока-сировини на продукти із незбираного молока, проведений розрахунок і підбір технологічного устаткування, чисельності робітників, виробничих площ. В розділі науково-дослідна робота наведений аналіз дотримання гігієнічних вимог до доїльного обладнання, вибір ефективних мийних засобів і суворий контроль за технологічними режимами — єдині дієві підходи до зниження рівня загального бактеріального забруднення молока та забезпечення його якості відповідно до чинних нормативів ДСТУ 3662:2018.
- Документ«Розширення ТОВ "Гормолзавод №1" з організацією цеху переробки молока у білкові продукти та сироваткові напої зі збалансованим хімічним складом»(ОНТУ, кафедра Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2023) Гуляєва АлінаУ розрахунково-пояснювальній записці наведена наступна інформація: економічне обґрунтування необхідності проектування та побудови цеху з виробництва біфідо-сиру кисломолочного, біфідо-десертів і сироваткового напою «Мажітель»»; охарактеризовано вимоги до сировини; обґрунтовано вибрані способи виробництва біфідо-сиру кисломолочного, біфідо-десертів і сироваткового напою «Мажітель» описано технологічні процеси їх виробництва; здійснено продуктові розрахунки та підбір обладнання; описаний технохімічний, мікробіологічний контроль та стандартизація, описано основні заходи щодо забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних умов на виробництві; розраховано площі основних та допоміжних цехів, описано заходи щодо безпечності та екологічності рішень, прийнятих у проекті, виконано розрахунки щодо холодопостачання, електропостачання та теплопостачання підприємства, завдяки яким обґрунтовано потужність котельні, компресорного цеху і трансформаторної підстанції на міні-сироварні. Також було розраховано прибуток, чистий прибуток та кількість персоналу, який буде працювати на міні-сироварні і визначено термін окупності капітальних вкладень у виробництво і показано економічну доцільність будівництва цеху з виробництва біфідо-сиру кисломолочного, біфідо-десертів і сироваткового напою «Мажітель»». Додатки до проекту представлені планом цеху та генеральним планом з виробництва біфідо-сиру кисломолочного, біфідо-десертів і сироваткового напою «Мажітель»; технологічними схемами виробництва біфідо-cиру кисломолочного, біфідо-десертів та сироваткового напою «Мажітель»; таблицею техніко- економічного обгрунтування показників після розширення, графіком організації роботи технологічного обладнання; специфікацією обладнання.
- Документ«Розширення ТОВ "Гормолзавод №1" у м. Одеса (цех з переробки молока у морозиво)(ОНТУ, кафедра технологіі молочних, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2022) Сідлецька, Г. А.Мета роботи: розробка проекту цеху малої потужності з виробництва морозива та підвищення якості та конкурентоспроможності продукції. Проект включає 96 сторінок пояснювальної записки, 4 аркушів графічної частини, 30 таблиць, 2 рисунки, 6 додатки, 34 джерела літератури. В дипломному проекті обґрунтовано проектування цеху з виробництва морозива, розглянуто сучасний стан молочної галузі країни, зроблено баланс сировини та аналіз конкуренції на ринку морозива, за результатами розрахунків визначені показники виробничої потужності. Також в дипломному проекті представлені вимоги до тваринницької сировини для виробництва морозива, сучасні технології виробництва трьох видів морозива, розрахунки сировини, допоміжних матеріалів і готової продукції, обґрунтовані раціональні технологічні схеми виробництва, проведений розрахунок і підбір сучасного технологічного устаткування, розрахунок виробничих та побутових приміщень. Розглянуто основи охорони праці та техніки безпеки на підприємствах молокопереробної промисловості. Розглянуто правила безпеки життєдіяльності у надзвичайних ситуаціях та заходи щодо охорони навколишнього середовища. Проект доповнено розрахунками витрат на виробництво і реалізацію продукції, основних техніко-економічних показників, економічним аналізом.
- ДокументРозширення ТОВ «ГОРМОЛЗАВОД №1» у м. Одеса з організацією цеху виробництва питних видів молока(ОНТУ, кафедра Технології молока, олійно-жирових продуктів та індустрії краси, 2022) Шеменєва, ОльгаДипломний проект складений з метою розширення асортименту підприємства за рахунок будівництва нового цеху виробництва питних видів молока. В результаті запропоновано впровадити у виробництво наступні види продуктів: пастеризоване молоко 2,5% – 2737,8 кг/дб; пастеризоване біомолоко 1,5% – 1690,0 кг/дб; пастеризоване молоко з лактулозою 1,0% – 1629,6 кг/дб; пастеризоване молоко з йод-казеїном 3,2% – 966,7 кг/дб; пастеризовані вершки 15%, що принесе підприємству додатковий чистий річний прибуток 4279,1 тис. грн. В дипломному проекті спроектовано технологічну схему виробництва питних видів молока, виконано продуктовий розрахунок запроектованого асортименту, підібрано технологічне обладнання для випуску даної продукції. Наведені конструктивно-будівельні рішення, прийняті при проектуванні цеху. Зроблено розрахунки тепло-, холодо- та енергопостачання. Розглянуто заходи з охорони праці та навколишнього середовища. Виконано техніко-економічне обґрунтовування будівництва нового цеху ТОВ «ГОРМОЛЗАВОД №1» та економічну оцінку ефективності запропонованого проекту.
- ДокументУдосконалення технології виробництва і переробки бройлерів в Одеському районі Одеської області(ОНТУ, кафедра Технологія м`яса, риби і морепродуктів, 2023) Рибчук ЯрославРобота присвячена комплексній оцінці м’яса курчат-бройлерів, вирощених з використанням функціональної годівлі, без додаткового використання гормональних препаратів та антибіотичних речовин, що містяться в традиційних комбікормах для курчат. Наведено дані про функціонально-технологічні властивості м’яса, хімічний склад, мікробіологічний добробут сировини та морфологічні особливості патраних тушок. Проведені дослідження показали відповідність якості м’яса вимогам стандарту та підтвердили його безпечність для вживання. Техніко-економічними розрахунками обумовлена перспективність будівництва цеха на території Одеської області. Підібрані технологічні схеми виробництва продукції, здійснений підбір сучасного високопродуктивного обладнання із високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконані розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснений розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. В проєкті передбачені заходи з охорони праці і навколишнього середовища, цивільного захисту працівників. Чистий прибуток, отриманий в результаті реалізації випущеної продукції в розмірі 5381,9 тис. грн., дозволить окупити необхідні для будівництва цеху капітальні вкладення в сумі 19011,3 тис. грн. за 3,53 роки.
- ДокументУдосконалення технології пе-реробки сухопутної птиці в Одеській області(ОНТУ кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів, 2024) Романюк Ганна БорисівнаТема кваліфікаційної роботи: «Удосконалення технології переробки сухопутної птиці в Одеській області». В кваліфікаційної роботі підібрані сучасні технологічні схеми по забою і переробки сухопутної птиці, а також переробки пір’я, та обґрунтовані технологічними розрахунками. В роботі була застосована голандська лінія фірми «Foodmate» для забою, знекровлення, знімання пір’я, патрання птиці та непереривного охолоджування . Для забою і переробки сухопутної птиці обране обладнання, яке повністю забезпечує весь технологічний процес та дозволяє зменшити кількість ручних операцій. Було встановлено устаткування, яке прискорює процеси виробництва і зменшує витрати енергоносіїв. Наведена система організації контролю якості при виробництві продукції, вказана періодичність контролю, охарактеризовано основну і допоміжну сировину, матеріали, готову продукцію. Розраховані виробничі площі, які скомпоновані у виробничий корпус з урахуванням вимог до харчових виробництв. Розрахована чисельність виробничих робітників із зазначенням робочих місць. Здійснено розрахунок інженерно-технологічного забезпечення підприємства. На основі проведеного техніко-економічного обґрунтування зроблено висновок, що будівництво цеху по забою і переробці сухопутної птиці можливо і доцільно.