Роботи 2022 року
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Роботи 2022 року за Назва
Зараз показуємо 1 - 20 з 50
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроект компресорного цеху холодильника для зберігання цитрусових ємністю 320 тон. М. Ізмаїл(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Котляр Вадим ДмитровичТемою дипломного проекту передбачається розробка компресорного цеху холодильника для зберігання цитрусових ємністю 320 тон. М. Ізмаїл. Ізмаї л у 2— роках — Тучко в — місто в Одеській області України, адміністративний центр Ізмаїльського району, колишній центр Ізмаїльської області. Являє собою окрему Ізмаїльську міську громаду. Відстань до Одеси становить понад 200 км і проходить автошляхом E 7, із яким збігається М . Друге найбільше місто області за кількістю населення — понад 70 000 осіб. Розташований на півдні області, на лівому березі річки Дунай простягнувся на 3 кілометрів уздовж Кілійського гирла , за 0 кілометрів від берега Чорного моря. З протилежного берега Дунаю навпроти міста лежить румунське село Плауру. Протяжність з півночі на південь — 7,3 км, із заходу на схід — ,2 км. У місті діє управління однойменного прикордонного загону ДПСУ та пункт контролю на кордоні з Румунією Ізмаїл-Плауру. Ізмаїл лежить на півдні Буджацької рівнини у межах однойменного степового регіону. Середня висота міста над рівнем моря — 2 метрів, а найменша — 2 метрів над рівнем моря берег Дунаю . Попри велику кількість природних водойм навколо Ізмаїла основним джерелом водопостачання тут є артезіанські свердловини. Місто знаходиться у східноєвропейському часовому поясі. У місті розташований головний офіс Українського Дунайського пароплавства засноване 944 року і морський порт. Ізмаїл — найбільший український порт на Дунаї, який складається із трьох вантажних районів та одного пасажирського. В середині квітня 20 9 року АМПУ завершила реконструкцію Ізмаїльського морського вокзалу. Роботи такого масштабу востаннє проводилися тут 4 років тому. Модернізована будівля морського вокзалу, окрім своїх традиційних функцій стане місцем проведення ділових і культурних заходів
- ДокументПроект портового холодильника для зберігання цитрусових ємністю 520 тон, м. Умань(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Юзефович Андрій ОлександровичЗастосування штучного холоду – важлива умова зберігання якості і зниження витрат харчових продуктів при їх заготівлі, транспортуванні, зберіганні, переробці та реалізації. Основні ланки цього ланцюга повинні бути повністю забезпечені холодом як в кількісному, так і в якісному відношенні. Завданнями холодильного підприємства є термічна обробка і зберігання великих мас швидкопсувних продуктів, організація безперервного холодильного ланцюга і виробництво продукції з використанням штучного холоду, створення спеціального технологічного режиму на всіх стадіях її промислової переробки, систематичне підвищення ефективності виробництва шляхом найбільш повного використання виробничих ресурсів робочого часу. Широке застосування холоду в усіх галузях харчової промисловості дозволяє забезпечити ритмічність виробництва, раціональне використання основних фондів,високу якість продукції. В даний час стоїть задача створення і впровадження у виробництво сучасних і високопродуктивних і цілком автоматизованих технологічних апаратів для збереження і переробки харчових продуктів. Ємність внутрішнього ринку холодильних складів далека від насичення, тому що запити клієнтів часто є унікальними, що обумовлює необхідність проектування «під замовника», але при цьому лише деякі великі компанії мають можливість побудувати холодильні склади для власних потреб у зв'язку з високою вартістю таких робіт. Біля однієї третини (29,4%) споживачів потребують холодильних складах вже через 1-2 роки, що свідчить про значний потенціал ринку. Джерелами створення мікроклімату в холодильних складах є холодильні (морозильні) агрегати на основі компресорів, від потужності яких залежить температурний діапазон обладнання.
- ДокументПроект портового холодильника для зберігання цитрусових ємністю 720 тон, м. Ізмаїл(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Мойсеєв Євгеній ОлександровичПортовий холодильник призначений для зберігання вантажів при їх перевантаженні з одного виду транспорту на інший, наприклад, з водного на залізничний та автомобільний транспорт і навпаки. Вони знаходяться на території річкових, морських портів. Порт це ділянка берега моря, річки з прилеглою акваторією, захищена від негоди захисними гідротехнічними спорудами, на якій розміщується комплекс будівель та пристоїв для завантаження і розвантаження суден ті їх обслуговування. Головне завдання порту як єдиного комплексу, задовольняти вимогам безпечного прийому, найшвидшого завантаження-розвантаження та комплексного обслуговування сучасних та перспективних транспортних суден, вдповідати умовам прогресивних способів перевезень на морському та суміжних видах транспорту. Конфігурацію причальної лінії зводять до одного з наступних видів: - вздовж берегової смуги; - з виносом причального фронту в акваторію; - з врізанням причального фронту на територію. Для портових холодильників характерна велика місткість камер зберігання, обсяги вантажних операцій, операцій із огляду,спеціальні приміщення для сортування і карантинної витримці продуктів. Портові холодильники відрізняються за місткістю камер зберігання, продуктивністю пристроїв для холодильної обробки, типом холодильної установки, системи охолоджування, схемою автоматизації. Місткість холодильників визначається в одиницях об'єму камер зберігання, одиницях маси продуктів зберігання.
- ДокументПроект розподільчого холодильника ємністю 420 тон, м. Харків.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Червоний Артем ОлеговичХолодильна споруда, що проектується призначена для охолодження, заморожування і тривалого зберігання харчових продуктів. даний холодильник відноситься до розподільних. Такі холодильники призначені для рівномірного постачання населенню продуктів харчування протягом усього року. Холодильник планується розмістити в місті Харкові. У сезон заготовок на розподільному холодильнику створюють резервні запаси продуктів. На розподільні холодильники продукти надходять з виробничих і заготівельних холодильників в охолодженому і замороженому видах. Тому на розподільних холодильниках в основному тільки зберігають охолоджені та заморожені вантажі. Продукти зберігаються протягом тривалого часу (до 3 - 6 міс. і більше). При порушенні теплового режиму перевезення для вантажів, передбачають невеликі камери доморожування. Розподільні холодильники бувають універсальні та спеціалізовані (для м'яса, риби, фруктів і т.п.). До складу розподільних холодильників часто входять цехи з виробництва морозива, водяного та сухого льоду, цехи для фасування і заморожування фруктів і овочів, а також для фасування масла, м'яса та інших продуктів. Такі підприємства називають холодокомбінатами. У камерах зберігання підтримується темпра від +4° до -20°, в морозилках до -35° при відносить, вологості повітря від 80 до 95%. Розподіл холодильної ємності по температурного режиму змінюється в залежності від кількості та асортименту продуктів, зрушень у сезонності їх виробництва; для розподільних холодильників у перспективі приймається: для охолоджених продуктів - 55%, морожених - 30%, універсального режиму зберігання (0°-:-18°) - 15%. В останні роки застосовуються конструктивні і планувальні прийоми, що зменшують природну усушку, що поліпшують умови прийому та видачі вантажів: теплозахисні «сорочки» покриття і зовнішніх стін, дозволяють значно знизити втрати продуктів, охолоджувані приймальні та експедиційні приміщення замість відкритих платформ, охолодження в літній даху час водою та ін. У ряді країн побудовані багатоповерхові холодильники, в яких ліфти замінені пандусами (ухил 3-6%), забезпечують можливість доставки вантажів самохідним транспортом (електрокари, тягачі тощо) на будь-який поверх до місця складування. Це особливо зручно при транспортуванні вантажних пакетів на піддонах методом наскрізної пакетизации від підприємств-виробників до одержувачів.
- ДокументПроект системи вентиляції повітря торгового центру Фоззі площею 1000 м2 , м. Кременчук(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Чумак Дмитро МихайловичСистеми вентиляції і кондиціонування повітря – це необхідні компоненти систем життєзабезпечення в житлових, комерційних, громадських просторах. Вони відповідають за очищення, зволоження, формування комфортного мікроклімату в приміщенні, забезпечують усунення неприємних запахів. Інтенсивність повітрообміну регламентується встановленими стандартами для кожного типу об’єктів окремо. У випадку з об’єктами комерційного призначення завдання ускладняються мінімальними розмірами вільної площі. У цьому випадку найбільш розумним рішенням стає монтаж системи, в якій опалення, вентиляція і кондиціювання будуть суміщені. При відсутності вентиляції в закритих приміщеннях зростає концентрація шкідливих речовин, у першу чергу вуглекислого газу, що негативно позначається на самопочутті людей (викликає сонливість, головний біль, втрату працездатності). Ефективність природних систем невисока, тому різні приміщення в квартирах обладнають примусовою вентиляцією. Сучасні будинки максимально герметичні, вікна в кімнату свіже повітря просто не пропускають. Особливо гостро проблема стоїть взимку, коли часті провітрювання призводить до помітного зниження температури повітря в приміщеннях. Припливна вентиляція загального обміну, як правило, виконується з підігрівом і фільтрацією припливного повітря. Тому вона повинна бути механічною (штучною). Витяжна вентиляція загального обміну простіше припливної і може забезпечуватися вентилятором, який встановлений в отворі стіни або вікна, через те що повітря, яке видаляється не потрібно обробляти. Кондиціонування забезпечується завдяки мульти-спліт системи. Вона має можливість підключити до одного зовнішнього блоку декілька внутрішніх. Це дозволяє не порушувати архітектуру будівлі. Стає ідеальним варіантом, коли не можна монтувати кілька зовнішніх частин агрегату.
- ДокументПроєкт портового холодильника для зберігання цитрусових ємністю 220 тон, м. Миколаїв(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Бородай Євген ЮрійовичШтучний холод використовується в багатьох галузях народного господарства, але саме більше за все в харчовій промисловості і торгівлі. Значна роль відводиться холодильним складам для зберігання фруктів. З субтропічних фруктів найбільше "знайомі" нам апельсини, лимони, мандарини. Чим корисні ці екзотичні дарунки природи? Апельсини - прекрасний десерт, вони поліпшують апетит у дитини, корисний як загальзміцнювальний засіб. Апельсини містять велику кількість біологічно активних речовин, чим обумовлена їхня сприятлива дія на організм. Завдяки наявності в них комплексу вітамінів й інших біологічно активних речовин, ці цитрусові рекомендують для профілактики й лікування багатьох хвороб. Лимони містять багато вітамінів (З, РР, В, А), концентрують велику кількість біофлавоноїдов. З мінеральних речовин у них переважає калій (48% від загальної кількості), цукру досить мало (3 мг/100 г), а органічних кислот (в основному лимонній) - дуже багато (більше, ніж в інших цитрусових). Лимони свіжі, напої, приготовлені з них, і сік рекомендується вживати дітям, які часто хворіють. Мандарини – високовітамінні плоди. Вони містять велику кількість вітаміну С (38-40 мг/100 м продукту), ретинол. Порівняно з іншими цитрусовими, ці фрукти відрізняються високим змістом бета-каротину, що придушує утворення ракових клітин. Прекрасний смак мандаринам надають цукру (до 10%), органічні кислоти й ефірні масла. Мандарини корисні ослабленим дітям, для видужання після важких захворювань. У цілому, потрібно відзначити, що цитрусові багато вітамінами й цукрами (крім лимонів). Зате лимони містять велика кількість органічних кислот. У цитрусових високий зміст калію (особливо в апельсинах, грейпфрутах, мандаринах), аскорбінової кислоти (апельсини). Енергетична цінність цих фруктів порівняно невисокі: апельсини - 115 кДж, мандарини - 123 кДж, лимони - 82 кДж.
- ДокументРозробка компресорно-конденсаторного агрегату з безсальниковим компресором холодопродуктивністю 2 кВт(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Полукошний Данііл ВасильовичСвітовий ринок кондиціонерів виріс на 9,3% у порівнянні з минулим роком, збільшившись до 129 млн одиниць. Завдяки росту ринку в Китаї 2017 рік став роком більших досягнень. У Сполучених Штатах спостерігається поступовий ріст продажів безканальних систем кондиціювання, таких як міні-спліти й VRF-Системи. По міні-спліт кондиціонерах зафіксований ріст продажів на 15,0%. У цілому, кондиціонерний ринок США продемонстрував році ріст на 4,8%, збільшившись до 16,4 млн одиниць. Нові рекордні показники відзначені по виробництву й продажу кондиціонерів у Китаї. Внутрішні продажі злетіли до 61 млн одиниць, що свідчить про ріст на 30,2% у річному вирахуванні. Обсяг експорту, включаючи експорт зроблених у Китаї кондиціонерів з іноземними торговельними марками, досяг 110 мільйонів одиниць, збільшившись у порівнянні з минулим роком на 23%. В країнах Південно-Східної Азії, таких як Таїланд, В'єтнам, Малайзия, Індонезія й Сінгапур, сезон дощів наступив раніше, ніж звичайно, що привело до більше короткого жаркого літа. Це вплинуло на те, що ринок кондиціонерів усього регіону знизився на 9,2% і склав 7,9 млн одиниць. Тенденція росту спостерігалась тільки на Філіппінах і в Мьянмі. Індійський ринок кондиціонерів пережив жарке літо й збільшився на 10,5% до 5,6 млн одиниць. Цьому сприяв попит на моделі з більш високою ефективністю. Незважаючи на те, що в першій половині ринки таких країн як Італія, Німеччина й Франція зштовхнулися зі зменшенням попиту побутових кондиціонерів, європейський ринок кондиціонерів все-таки відновився й продемонстрував ріст на 3,6% до 6,4 млн одиниць. Близькосхідний ринок ще не вирвався з стагнації, а економіка постраждала від падіння цін на нафту й політичної нестабільності. Ринок кондиціонерів також продемонстрував тенденцію до падіння, знизившись у порівнянні з попереднім роком на 14,5% і склав 4,7 млн одиниць. Латиноамериканська економіка оправилася після кризи й тепер відновлюється. Попит на кондиціонери збільшився на 5,7%. Бразилія, Аргентина й Мексика ввійшли в трійку кращих ринків у регіоні. У кількісному вираженні їхній загальний обсяг склав 5,2 млн кондиціонерів. Відповідно до доповіді «Глобальний ринок напівпромислових кондиціонерів 2017-2021» (Global Packaged Air Conditioner Market 2017- 2021), підготовленому фахівцями дослідницької компанії Research and Markets, очікується, що в період 2017–2021 років світовий ринок напівпромислових кондиціонерів виріс із сукупним середньорічним темпом росту (CAGR) на рівні 5,29%.
- ДокументРозробка системи вентиляції для торгового центру «Фоззі» площею 1600 м2 у Кривому Розі(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Калкутін Володимир ОлександровичВ роботі розроблено проектне рішення системи вентиляції виставкового центру в місті Кропивницький. Актуальність теми ґрунтується на забезпеченні допустимих параметрів мікроклімату в приміщеннях. Систему вентиляції вибирають в залежності від району будівництва, теплотехнічних показників огороджувальних конструкцій та типу будівлі. Система вентиляції виставкового центру повинна відповідати вимогам економічності, гігієнічності та безпечності в пожежному відношенні. Метою даної роботи є: забезпечення комфортних умов мікроклімату в приміщеннях виставкового центру; вибір і обґрунтування схеми організації повітрообміну та кількості припливних і витяжних систем в споруді; підбір вентиляційного обладнання та перерізу трубопроводів для витяжних і припливних систем вентиляції; збільшення економії теплоенергії. Виставковий зал - це приміщення для демонстрації предметів, які мають громадський інтерес. Виставкові зали повинні відповідати важливим вимогам - місткість, надійна система безпеки і протипожежної охорони, оснащення відповідним експозиційним обладнанням, транспортна доступність та ін. Первісно виставковими залами були будь-які великі споруди (палаци, манежі та ін.). Організація великих міжнародних промислових виставок у другій половині ХІХ ст. призвелаъ до необхідності будівництва спеціальних виставкових залів і павільйонів. Об’єднання виставкових залів дозволило створити обширні виставкові комплекси (всесвітні виставки в Парижі (1937 р.), Нью-Йорку (1939 р.), Брюсселі (1958 р.) та ін. У галузі сфери послуг і туризму виставкові зали використовуються для проведення спеціалізованих виставок сервісного і туристичного призначення, і, як правило, є об’єктами туристично-екскурсійного показу.
- ДокументРозробка системи вентиляції та кондиціювання повітря для камери сирокопчених ковбас продуктивністю 3,5 тон на добу, м. Полтава(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Климченко Владислав ВалерійовичПродукти харчування – товар, до якого завжди висуваються жорсткі вимоги, пов'язані з умовами зберігання. Така необхідність пов'язана з його властивостями швидкої втрати свіжості і придатності до вживання, навіть при найменшому відхиленні від температурних режимів, показників вологості та інших факторів. Зберігання харчових продуктів – перше, про що слід потурбуватися, плануючи відкриття торгової точки. Відзначено, що для камер зберігання харчових продуктів вкрай важливим є регулювання необхідної вологості для зниження швидкості висушування продукції зберігається. При цьому вважають, що головним завданням кондиціонування повітря є виконання технологічних вимог щодо створення сприятливих умов: бродіння тесту і опари на хлібозаводах, ферментації чаю на чайних фабриках, пророщування солоду в пивзаводам, дозрівання сиру на сирзаводах, зберігання м'ясних і ковбасних виробів на м м'ясокомбінат. Для удосконалення технології зберігання харчових продуктів, раціональних способів зниження втрат продуктів були розглянуті тепломасообмінних процесів, що відбуваються в овочесховищах. Аналіз показав, що тепломасообмінних процесів нерозривно пов'язані з теплофізичними методами і властивостями рослинної сировини, за результатами яких можна визначити оптирисьні умови зберігання м’яса і м’ясопродуктів. Вважається, що поточні параметри мікроклімату в сховищах залежать від великої кількості факторів, багато з яких є змінними, що пов'язано зі змінами в часі біологічного середовища і мінливістю температури, вологовмісту, швидкості руху, тиску зовнішнього повітря тощо. Розглянуто холодильне та вентиляційне обладнання, яке підтримує в холодильній камері оптирисьну температуру і рівень вологості. Сконцентровано увагу на те, що під час зберігання необхідно враховувати особливості кожного продукту і їх сумісність при короткостроковому і тривалому зберіганні; режими зберігання визначені температурою, відносною вологістю і швидкістю руху повітря і повинні бути постійні і рівномірно розподілені по об'єму камери.
- ДокументРозробка системи вентиляції і кондиціювання для закладу швидкого харчування на 100 відвідувачів, м. Київ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Маковійчук Михайло МиколайовичРесторанний бізнес сьогодні є надзвичайно привабливою сферою діяльності і вкладення коштів. Вже давно заклади ресторанного господарства є не тільки місцем задоволення потреби у харчуванні, а й локацією відпочинку, спілкування, гарного дозвілля, зустрічей, укладення угод тощо. Нині існує безліч різноманітних за типом і класом підприємств, які відповідають зазначеним вимогам суспільства. Але вибагливого клієнта дедалі важче здивувати звичним інтер’єром, чистотою чи стандартними стравами в меню. Споживач прагне чогось унікального, незвичайного, оригінального як в оформленні, так і в смакових якостях чи способах подання страв. Тому й не дивно, що щодня відкривається безліч нових закладів ресторанного господарства, здатних запропонувати нестандартну концепцію і приємно вразити свого клієнта. Водночас привабливість ресторанного бізнесу потребує докладання значних зусиль для здобуття успіху серед великої кількості конкурентів, утримання провідних позицій і постійного розвитку в обраному напрямку. Не всі креативні ідеї знаходять свого споживача, досить часто навіть успішні, на перший погляд, концепції, зазнають фіаско. В умовах сьогодення без ретельного дослідження ринку ресторанних послуг із пошуком незаповненої ніші і вдалого місця розташування, без аналізу потенційних споживачів і з’ясування їхніх уподобань, без пропозиції чогось нового й унікального навіть не йдеться про успішний заклад ресторанного господарства. Ще одним важливим чинником діяльності підприємств сфери харчування є персонал – фаховий, закоханий у свою справу, націлений на успіх власного закладу, із вмінням подати й продати свої послуги. З огляду на вищезазначене, підготовка кваліфікованих кадрів для ресторанного бізнесу завжди була, є і буде актуальною.
- ДокументРозробка системи вентиляції і кондиціювання для закладу швидкого харчування на 120 відвідувачів, м. Ізмаїл(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Громов Денис КостянтиновичСистеми опалення, кондиціювання та вентиляції повітря в Україні – предмет постійного удосконалення та модернізації з метою створення найбільш сприятливого для людей мікроклімату в приміщеннях та захисту атмосферного повітря від шкідливих викидів. Темою проекту передбачено розробка системи кондиціювання повітря для приватного двоповерхового будинку площею 720 м2 у місті Ізмаїл. В У кафе необхідно підтримувати температури в приміщеннях, протягом холодного періоду року, не нижче мери, допустимої нормами інтервала температур. Це забезпечується шляхом встановлення систем опалення та вентиляції, які повинні забезпечувати рівномірне нагрівання повітря, безпечність та зручність експлуатації. Також, на протязі теплого періоду року, потрібно підтримувати значення температур, які забезпечать комфортне перебування людей у приміщення. Із цією задачею у більшості випадків в наш час, справляють системи кондиціонування повітря. Системи теплопостачання та холодопостачання встановлюють також, для забезпечення у приміщеннях санітарно-гігієнічних умов, необхідних для перебування у них людей. В приміщеннях швидкого харчування за допомогою таких систем підтримуються необхідні параметри внутрішнього повітря (температура, вологість, циркуляція повітря), що забезпечують добре самопочуття та не спричиняють шкоди здоров’ю людини, а також збереження будівельних конструкцій у відповідності до санітарно-технічних вимог і гігієнічних нормативів. Всі запроектовані системи теплопостачання повітря мають забезпечувати надійність та ефективність роботи при зменшенні енерговитрат. В даному дипломному проекті, це досягається шляхом використання сучасних систем тепло- та холодопостачання.
- ДокументРозробка системи вентиляції і кондиціювання повітря автоцентру площею 1200 м2 ., м. Чернівці(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Кушніренко Сергій ДмитровичАвтосалони спеціалізуються з продажу великих товарів. Виходячи з цього, можна зрозуміти, що такі приміщення мають великі розміри, які можна порівняти з виставковими залами або торговими центрами. Головною особливістю автосалонів є великі вікна, крізь які клієнти можуть розглянути автомобіль. Так само це є непоганим ходом із привернення уваги до магазину. Але проблема полягає в тому, що ці вітражні вікна не затемнюють, щоб покращити огляд, а це дає можливість проникнути сонячним променям. В результаті температура підвищується, а на вікнах починає накопичуватися конденсат, що знижує рівень видимості і підвищує вологість, призводить до утворення грибка. Тому важливо встановлювати системи кондиціювання з підвищеною віддачею холоду, а також потужні вентиляційні установки. Автосалон - специфічне приміщення, в якому довго стоять нові машини. Його не можна порівняти зі СТО, тому що авто стоять не заведені, і їх навіть завозять усередину вручну без включення двигуна. Якщо автомобіль не вмикається, все одно від нього виходять шкідливі речовини від свіжої фарби, гуми, олії тощо. Такі запахи потім витають по всьому приміщенню і приносять дискомфорт і шкоду, від них може початися біль голови, запаморочення, отруєння і навіть можна втратити свідомість.
- ДокументРозробка системи вентиляції і кондиціювання повітря автоцентру площею 2000 м2 .(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Аксамєнтов Вадим ВолодимировичКондиціювання повітря – це створення та автоматична підтримка (регулювання) у закритих приміщеннях усіх чи окремих параметрів (температури, вологості, чистоти, швидкості руху повітря) на певному рівні з метою забезпечення оптимальних метеорологічних умов, найбільш сприятливих для самопочуття людей або проходження технологічного процесу. Кондиціювання повітря здійснюється комплексом технічних засобів, який називається системою кондиціювання повітря (СКП). До складу СКП входять технічні засоби забору повітря, підготовки, тобто надання необхідних властивостей (фільтри, теплообмінники зволожувачі чи осушувачі повітря), переміщення (вентилятори) та його розподілу, а також засоби холодо- та теплопостачання, автоматики, дистанційного керування та контролю. СКП великих громадських, адміністративних та виробничих будівель обслуговуються, як правило, комплексними автоматизованими системами керування. Автоматизована система кондиціювання підтримує заданий стан повітря в приміщенні, незалежно від коливань параметрів навколишнього середовища (атмосферних умов). Основне обладнання системи кондиціювання для підготовки та переміщення повітря агрегується (компонується в єдиному корпусі) у пристрої, який називається кондиціонером. У багатьох випадках усі технічні засоби для кондиціювання повітря скомпоновані в одному блоці або двох блоках, і тоді поняття «СКП» та «кондиціонер» є однозначними.
- ДокументРозробка системи вентиляції і кондиціювання повітря пекарні м. Балта(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Горбонос Олександр СергійовичВ дипломному проекті розроблено рішення системи вентиляції приватної пекарні в місті Балта. Актуальність теми ґрунтується на забезпеченні допустимих параметрів мікроклімату в приміщеннях. Систему вентиляції вибирають в залежності від району будівництва, теплотехнічних показників огороджувальних конструкцій та типу будівлі. Завданням даної роботи є: забезпечення комфортних умов мікроклімату в приміщенні пекарського цеху, в залі для відвідумачів, вибір і обґрунтування схеми організації повітрообміну та кількості припливних і витяжних систем в споруді; підбір обладнання для більш ефективної вентиляції приміщення. Пека́рня — невелике немеханізоване підприємство з випікання та реалізації хлібобулочних та кондитерських виробів, яке, як правило, також реалізує їх на місці. Типовий асортимент пекарень складають різні хліб, торти, тістечка та пироги. Деякі пекарні також поєднують функції кафе. Пекарня відрізняється великою кількістю виділення тепла від печей, плит та жаровень. Крім того, слід пам'ятати, що мікроклімат будь-якої пекарні забруднюватиметься борошняним пилом, димовими газами, а також компонентами мастильних матеріалів та жирів. Всі ці компоненти, як і висока температура у закладі, негативно впливають на умови праці персоналу та забруднюють обладнання, осідаючи на ньому. А, щоб знизити нейтралізувати негативний вплив виробничого процесу пекарні за умов праці пекарів, слід регулярно заміщати у приміщенні забруднені повітряні маси чистим повітрям. І тут не обійтися без надійної системи вентиляції. Найкращим вибором для цих цілей може стати припливно-витяжна система вентиляції. Тільки вона сприяє створенню у виробничих приміщеннях комфортних для праці умов, підтримує оптимальні температурні показники та показники вологості, не виробляє протягів та регулює склад повітря.
- ДокументРозробка системи вентиляції і кондиціювання повітря спортивного центру площею на 250 відвідувачів, м. Суми(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Погодін Костянтин ВікторовичФітнесом можна назвати тренування, яке складається з аеробних вправ і вправ із гирями, а також відповідної дієти.Сидячи за столом, ми не змінимо власного тіла, тому варто піти в найближчий фітнес-клуб або спортзал і почати змінюватися. З англійської можна перекласти його як «фізична підготовка», «хороша форма». Це стиль життя, в якому гармонійно поєднуються здорове харчування та фізична активність. Методи, розроблені професійними спортсменами, сьогодні використовуються у фітнес-клубах. Заняття спортом на сьогоднішній день є актуальними для багатьох людей. Сьогодні для цього створені всі умови - є великий вибір як самих занять певного роду, так і місця їх проведення. Вибираючи фітнес-центр, ми звертаємо увагу не тільки на його репутацію, але перш за все на комфортні умови, створені для відвідувачів. Під час фізичних тренувань нам важливо дихати чистим повітрям, насиченим киснем, а не видихається вуглекислим газом і випарами поту. Від цього залежить не тільки результативність тренувань, але в першу чергу самопочуття і здоров'я людей. Мікроклімат це основа. Певний температурний режим і необхідну вологість в спортивних залах фітнес-центру, де одночасно займаються часом до кількох десятків людей, якісно підтримають сучасні системи вентиляції. Вони забезпечать стабільний приплив свіжого повітря і ефективно видалять з приміщень забруднене, насичений теплом і вологою повітря. Потрібно сказати, що кондиціонери не впораються із завданням забезпечити спортивне приміщення чистим повітрям. Для цього краща централізована система вентиляції з рекуперацією тепла і хороша витяжна система.
- ДокументРозробка системи кондиціонування і вентиляції для торгово-розважального центру Сity Center, Одеса(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Катіпунга Дмитро СергійовичСистеми опалення, кондиціювання та вентиляції повітря в Україні є предметом постійного удосконалення та модернізації з метою створення найбільш сприятливого для людей мікроклімату в приміщеннях та захисту атмосферного повітря від шкідливих викидів. В торговому комплексі (далі – торговий комплекс або ТРЦ) необхідно підтримувати температури в приміщеннях, протягом холодного періоду року, не нижче нижньої межі допустимого нормами інтервалу температур (для конкретної місцевості). Це забезпечується шляхом встановлення систем опалення та вентиляції, які повинні забезпечувати рівномірне нагрівання повітря, безпечність та зручність експлуатації. Також, на протязі теплого періоду року, потрібно підтримувати значення температур, які забезпечать комфортне перебування людей у приміщення. Із цією задачею у більшості випадків в наш час, справляють системи кондиціонування повітря. При цьому техніко-економічні та експлуатаційні показники повинні відповідати сучасним вимогам. Системи тепло- та холодопостачання встановлюють також, для забезпечення у приміщеннях санітарно-гігієнічних умов, необхідних для перебування у них людей. В приміщеннях комплексу за допомогою таких систем підтримуються необхідні параметри внутрішнього повітря (температура, вологість, циркуляція повітря), що забезпечують добре самопочуття та не спричиняють шкоди здоров’ю людини, а також збереження будівельних конструкцій у відповідності до санітарнотехнічних вимог і гігієнічних нормативів. Всі запроектовані системи теплопостачання повітря мають забезпечувати надійність та ефективність роботи при зменшенні енерговитрат. В даному дипломному проекті, це досягається шляхом використання сучасних систем теплота холодопостачання.
- ДокументРозробка системи кондиціювання повітря для виставкового центру площею 1200 м2 , м. Київ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Димитров Ярослав ГеннадійовичТоргівля як галузь господарської діяльності має розгорнуту мережу оптових і роздрібних підприємств, забезпечує зберігання, транспортування і реалізацію товарної продукції предметів споживання. Оскільки більшість продуктів харчування проходить через торгівлю, то рівень її розвитку характеризує обсяг і структуру споживання. Торгівля інформує і впроваджує в споживання нові товари. Таким чином, розвиток торгівлі, будучи обумовленим рівнем і темпами розвитку виробництва товарів, в свою чергу, здійснює вплив на промисловість, сільське господарство з одного боку, і на споживання людей - з іншого. Основна роль торгівлі визначається, перш за все тим, що вона виступає зв'язковою ланкою між виробництвом і споживанням, тим самим здійснюючи активний вплив як на виробництво, так і на споживання. Виконання цього завдання особливо зростає в сучасних умовах, коли радикально змінюється ставлення до проблеми розширення товарного виробництва. Для успішного вирішення цього завдання торгівля повинна постійно вдосконалювати свою роботу з вивчення купівельного попиту з тим, щоб на цій основі грамотно і економічно обґрунтовано складати замовлення на виробництво, кваліфіковано вирішувати питання комерційної роботи з їх закупівлі й продажу. Основними споживачами промислового холодильного устаткування є мережеві супермаркети, харчові комбінати, пивзаводи і великі сховища. У той же час, за оцінками фахівців, у країнах Заходу основна частка поставок холодильного обладнання у вартісному вираженні припадає на масштабні проекти в хімічній, гірничодобувній, нафтопереробній галузях.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря їдальні бази відпочинку на 200 посадкових місць, м. Очаків(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Блізніченко Вячеслав ВалентиновичСучасні їдальні, кафе і ресторани, що піклуються про своїх клієнтів, повинні демонструвати не тільки бездоганну роботу кухні і високий рівень обслуговування, але і забезпечувати комфортні умови в закладі. Одна з основних складових комфорту - підтримання оптимального мікроклімату. При виборі конкретного технічного рішення для кліматизації їдальні, кафе чи ресторану слід враховувати архітектурні особливості приміщень, дизайн інтер'єру, вартість кліматичної системи, геометричні параметри приміщення для відвідувачів (обіднього залу) і безліч інших чинників. У невеликих їдальнях, кафе завдання побудови систем вентиляції та кондиціонування можна вирішити за допомогою невеликої припливної системи і двох незалежних витяжних систем. При цьому одна з них буде обслуговувати приміщення кухні, а друга - залу. Вимога поділу витяжок є обов'язковою, що відображено в Будівельних нормах і правилах. Ще одна особливість вентиляції - дисбаланс припливного і витяжного потоків. Так, в залі приплив повинен переважати над витяжкою, а на кухні - навпаки. Це дозволить уникнути попадання брудного повітря з кухні до зали. Кондиціонування невеликих їдалень, кафе і ресторанів вирішується шляхом установки спліт-систем. Найдешевший варіант - використання настінних внутрішніх блоків. Дорожче, але при цьому більш придатне з точки зору дизайну рішення - касетні і канальні блоки. Вентиляція і кондиціонування великих їдалень та ресторанів У великих їдальнях та ресторанах необхідний набагато бóльшій повітрообмін в приміщеннях і більша холодопродуктивність систем кондиціонування. З точки зору зручності експлуатації і зниження витрат на споживання електроенергії в таких закладах необхідно встановлювати промислове обладнання- центральні кондиціонери, мультизональні системи. Іноді може бути виправданою і система «чиллер - фенкойл»
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря виставкового центру на 100 відвідувачів, м. Харків(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Шевченко Ілля АндрійовичКліматизація, клімат-контроль або кондиціювання повітря — створення і підтримка параметрів повітряного середовища (температури, відносної вологості, складу, швидкості руху і тиску повітря), найсприятливіших для роботи персоналу, обладнання і приладів. У більш вузькому значенні під кондиціюванням повітря розуміють відведення зайвого тепла (теплонадлишків) з приміщень, з метою забезпечення теплового комфорту. Застосування кліматизації Загалом системи кліматизації умовно діляться на дві групи: системи житлового та громадського кондиціонування, та системи промислового кондиціювання. Системи житлового та громадського кондиціювання мають на меті створити умови для теплового комфорту та високої працездатності для людей. Споруди, у яких застосовується ці системи, можна поділити на: Індивідуальні житлові будинки; Багатоповерхові житлові будинки; Комерційна нерухомість; Громадські будинки; Робочі місця на промислових підприємствах; Спортивні споруди. Промислова кліматизація підтримує задані параметри повітряного середовища необхідні для протікання технологічних процесів, роботи обладнання та приладів.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря для камер дозрівання та зберігання твердих сирів продуктивністю 5 тони на добу, м. Миколаїв(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Гончарук Олександр ВіталійовичТехнологія молока і молочних продуктів – це сукупність знань про сучасні способи переробки молочної сировини з метою одержання продуктів високої якості. Сутність технології полягає у дотриманні та розробленні основних принципів та схем виробництва у сукупності з великою кількістю взаємопов’язаних явищ та процесів, що проходять під впливом технологічних факторів. Технологія молока і молочних продуктів, як і сама молочна галузь, поділяються за такими напрямками: - виробництво незбираномолочих продуктів (виробництво питних видів молока, сметани, сиру кисломолочного, кисломолочних напоїв, морозива); - маслоробство (виробництво різних видів масла: вершкового, кисловершкового традиційного та нетрадиційного хімічного складу); - сироробство (виробництво натуральних сирів: твердих, м'яких, напівтвердих, перероблених тощо); - виробництво молочних консервів (згущені стерилізовані, згущені з цукром та сухі молочні консерви); - виробництво дитячих молочних продуктів (рідких, пастоподібних, рідких); - переробка вторинної молочної сировини (виробництво сухої вторинної сировини, казеїну та інших білкових концентратів, замінників незбираного молока, знежирених молочних продуктів тощо).
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »