Роботи 2022 року
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Роботи 2022 року за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 50
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка холодильника для зберігання напівфабрикатів з м’яса птиці ємністю 420 тон, м. Ладижин(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Ганенко Олександр АнатолійовичРеалізація найбільш цінних частин тушки у вигляді напівфабрикатів економічно доцільна, так як споживач купує м'ясо без кісток. З м'яса курей виробляють філе куряче з кісточкою; стегенце курячий; набір для бульйону курячий; тушку курячу, підготовлену до кулінарній обробці. В Україні існує Стандарт, який встановлює вимоги до напівфабрикатів із м’яса птиці (курчата, кури, курчата-бройлери, iндики, iндичата, качки, каченята, гуси, гусенята), які призначені для реалізації в торговiй мережi та мережi громадського харчування (надалі – напівфабрикати), і повинні виготовлятись під державним ветеринарно-санітарним контролем та наглядом. Обов’язкові вимоги до якості продукції, дотримання яких гарантує безпеку життя та здоров’я населення і охорону довкілля. Напівфабрикати повинні мати правильну форму, бути рівномірно запанірованими, без тріщин і ламаних країв. Філе натуральне без шкіри і поверхневої плівки, сухожилки перерізані в двохтрьох місцях, плечова кістка зачищена від м'якоті 3-4 см завдовжки з обрубаною частиною гомілки. Маса кісточки 5 г. Всередині напівфабрикату може бути мале філе або 1-2 шматочки м'якоті іншого філе. Форма філе овальна. Колір від блідорожевого до рожевого, запах властивий свіжому курячому м'ясу, консистенція щільна, пружна. Філе паніроване відповідає тим вимогам, що й філе натуральне, але його поверхня повинна бути вкрита рівним шаром білої паніровки, яка не відстає і не зволожена. Котлети по - київськи мають форму валика, філе куряче фаршироване — форму груші, а філе індички фаршироване - півмісяця. На поверхні рівний шар білої паніровки. Котлети січені - овально-сплющеної форми, поверхня рівномірно запанірована, без тріщин, ламаних країв, консистенція м'яка, запах властивий якісному м'ясу.
- ДокументРозробка системи охолодження торгового залу супермаркету «Копійка» , площею 620 м. кв., м. Запоріжжя(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Мудрик Владислав ВікторовичТоргівля як галузь господарської діяльності має розгорнуту мережу оптових і роздрібних підприємств, забезпечує зберігання, транспортування і реалізацію товарної продукції предметів споживання. Істотна частка товарів виробляється в країні завдяки наявності агропромислового комплексу, який на основі наявної сировини та завдяки вітчизняній промисловій базі дає можливість виробляти широкий асортимент продуктів харчування. Поряд із цим є низка негативних чинників, що стримують розвиток ринку промислового ритейлу, особливо у сільській місцевості та малих містах. Ключову роль тут відіграє низький рівень купівельної спроможності населення внаслідок кризових явищ, викликаних пандемією Covid-19, веденням боїових дій в Україні. Водночас до демографічних проблем слід віднести трудову міграцію населення до сусідніх країн, насамперед в ЄС, що приводить до скорочення споживання продуктів харчування. Неефективність системи митного контролю дала можливість збільшити обсяги контрабанди деяких категорій продуктів харчування, які завдяки відсутності митного контролю мають неекономічні конкурентні переваги. Виходячи з наведених фактів, доцільно провести комплексний аналіз основних показників функціонування ринку продуктів харчування в Україні. Оскільки більшість продуктів харчування проходить через торгівлю, то рівень її розвитку характеризує обсяг і структуру споживанняю. Основна роль торгівлі визначається, перш за все тим, що вона виступає зв'язковою ланкою між виробництвом і споживанням, тим самим здійснюючи активний вплив як на виробництво, так і на споживання. Виконання цього завдання особливо зростає в сучасних умовах, коли радикально змінюється ставлення до проблеми розширення товарного виробництва. Для успішного вирішення цього завдання торгівля повинна постійно вдосконалювати свою роботу з вивчення купівельного попиту з тим, щоб на цій основі грамотно і економічно обґрунтовано складати замовлення на виробництво, кваліфіковано вирішувати питання комерційної роботи з їх закупівлі й продажу
- ДокументРозробка холодильної установки для їдальні швидкого харчування на 62 відвідувача, м. Суми(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Башлій Денис ІвановичТемою дипломного проекту передбачається розробка холодильної установки для їдальні швидкого харчування на 62 відвідувача, м. Суми. Су ми — місто обласного значення в північно-східній частині України, на Слобожанщині, адміністративний центр Сумської міської громади, Сумського району і Сумської області. Місто лежить на берегах річки Псел при впадінні до неї річки Сумки. Населення міста становить 256,5 тис. осіб (01.01.2022), площа — 95,4 км². Суми поділяються на 2 міські райони: Ковпаківський і Зарічний. Суми знаходяться у північно-східній частині України, на берегах річки Псел при впадінні до нього річки Сумки, у межах Середньоруської височини. Місто з багатою давньою історією та з динамічним майбутнім розвивається та потребує нових потужностей у галузі громадського харчування. В Сумах три великі університети та з десяток крупних підприємств, які потребують послуг з харчування здобувачів освіти та співробітників. При цьому, закладів, які мають статус «заклад швидкого харчування» в цьому місті всього дванадцять. Заклад громадського харчування — підприємство, призначене для виробництва кулінарної продукції, борошняних, кондитерських і булочних виробів, їх реалізації та/або організації їх споживання. Підрозділяються на ресторани, кафе, бари, столові, закусочні. Законодавство України надає наступне визначення: «заклад громадського харчування — ресторан, бар, кафе, їдальня, закусочна, піцерія, кулінарія, кіоск чи інший заклад, що забезпечує харчуванням невизначену кількість фізичних осіб. Віднесення до закладів громадського харчування не залежить від територіальних ознак (місця) провадження господарської діяльності з громадського харчування та ступеня доступності харчування будь-яким особам». Швидке харчування у світі називають фаст-фудом.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря для приватного будинку площею 250 м. кв., м. Чорноморськ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Єрмолаєв Сергій ДмитровичТемою проекту передбачено розробка системи кондиціювання повітря для приватного двоповерхового будинку площею 250 м2 у місті Чорноморськ. Місто Чорноморськ знаходиться на території Одеської області розташований на лівому та правому узбережжі Сухого лиману та на узбережжі Чорного моря. Одеса та її область по кліматичній карті відносяться до другої кліматичної зони України, а клімат характеризується як помірно континентальний з рисами субтропічного. На її території спостерігається висока вологість, м’які зими, відносно тривалими веснами, довгою теплою осінню та довгим дуже спекотним літом. При таких кліматичних умовах системи кондиціювання та вентиляції є необхідними. Без таких систем у приміщенні дуже швидко стає не комфортно знаходитись. Без них не обходиться не один з багатьох торгівельних центрів, гіпермаркетів, супермаркетів, театрів, готелів, вокзалів, простих офісів та інших будівель. Забезпечення будівлі системою кондиціювання повітря приводить до зменшення ризиків захворювання, підвищення продуктивності та комфорту праці. Ще з виникнення кондиціювання повітря ця галузь безупинно розвивалась і з кожним століттям все швидше. За останні 30 років галузь обробки повітря дістала неймовірних досягнень. Тож однією з головних задач цього дипломного проекту є проектування сучасної та як найбільш ефективної системи кондиціювання повітря.
- ДокументРозробка системи вентиляції і кондиціювання повітря автоцентру площею 2000 м2 .(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Аксамєнтов Вадим ВолодимировичКондиціювання повітря – це створення та автоматична підтримка (регулювання) у закритих приміщеннях усіх чи окремих параметрів (температури, вологості, чистоти, швидкості руху повітря) на певному рівні з метою забезпечення оптимальних метеорологічних умов, найбільш сприятливих для самопочуття людей або проходження технологічного процесу. Кондиціювання повітря здійснюється комплексом технічних засобів, який називається системою кондиціювання повітря (СКП). До складу СКП входять технічні засоби забору повітря, підготовки, тобто надання необхідних властивостей (фільтри, теплообмінники зволожувачі чи осушувачі повітря), переміщення (вентилятори) та його розподілу, а також засоби холодо- та теплопостачання, автоматики, дистанційного керування та контролю. СКП великих громадських, адміністративних та виробничих будівель обслуговуються, як правило, комплексними автоматизованими системами керування. Автоматизована система кондиціювання підтримує заданий стан повітря в приміщенні, незалежно від коливань параметрів навколишнього середовища (атмосферних умов). Основне обладнання системи кондиціювання для підготовки та переміщення повітря агрегується (компонується в єдиному корпусі) у пристрої, який називається кондиціонером. У багатьох випадках усі технічні засоби для кондиціювання повітря скомпоновані в одному блоці або двох блоках, і тоді поняття «СКП» та «кондиціонер» є однозначними.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря пекарні продуктивністю 800 кг хлібобулочних виробів при торговому центрі, м. Дніпро(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Ремінний Євгеній ОлексійовичКондиціонування повітря- це надання йому і автоматична підтримка необхідних тепловологісних якостей. При цьому на відміну від загально обмінної вентиляції і опалювання при кондиціонуванні протягом круглого року і особливо в теплий час в приміщенні можна підтримувати будь-які параметри внутрішнього повітря, незалежно від зовнішніх метеорологічних умов і змінних надходжень в приміщення тепла і вологи. Комплекс технічних засобів за допомогою яких здійснюється кондиціонування повітря називається системою кондиціонування повітря (СКП). У СКП входять устаткування для здійснення всіляких процесів обробки повітря, його переміщення і розподілу, джерела тепло - і холодопостачання , засоби автоматичного регулювання, дистанційного керування і контролю, насоси і трубопроводи, місцеві підігрівачі, осушувачі і зволожувачі, а також допоміжне електроустаткування. Системи кондиціонування, як правило, забезпечуються засобами очищення повітря від пилу, бактерій і запахів: підігрівання, зволоження і осушення його: переміщення, розподілу і автоматичного регулювання температури повітря, його відносної вологості, а інколи і засобами регулювання газового складу і іонного змісту повітря
- ДокументПроєкт портового холодильника для зберігання цитрусових ємністю 220 тон, м. Миколаїв(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Бородай Євген ЮрійовичШтучний холод використовується в багатьох галузях народного господарства, але саме більше за все в харчовій промисловості і торгівлі. Значна роль відводиться холодильним складам для зберігання фруктів. З субтропічних фруктів найбільше "знайомі" нам апельсини, лимони, мандарини. Чим корисні ці екзотичні дарунки природи? Апельсини - прекрасний десерт, вони поліпшують апетит у дитини, корисний як загальзміцнювальний засіб. Апельсини містять велику кількість біологічно активних речовин, чим обумовлена їхня сприятлива дія на організм. Завдяки наявності в них комплексу вітамінів й інших біологічно активних речовин, ці цитрусові рекомендують для профілактики й лікування багатьох хвороб. Лимони містять багато вітамінів (З, РР, В, А), концентрують велику кількість біофлавоноїдов. З мінеральних речовин у них переважає калій (48% від загальної кількості), цукру досить мало (3 мг/100 г), а органічних кислот (в основному лимонній) - дуже багато (більше, ніж в інших цитрусових). Лимони свіжі, напої, приготовлені з них, і сік рекомендується вживати дітям, які часто хворіють. Мандарини – високовітамінні плоди. Вони містять велику кількість вітаміну С (38-40 мг/100 м продукту), ретинол. Порівняно з іншими цитрусовими, ці фрукти відрізняються високим змістом бета-каротину, що придушує утворення ракових клітин. Прекрасний смак мандаринам надають цукру (до 10%), органічні кислоти й ефірні масла. Мандарини корисні ослабленим дітям, для видужання після важких захворювань. У цілому, потрібно відзначити, що цитрусові багато вітамінами й цукрами (крім лимонів). Зате лимони містять велика кількість органічних кислот. У цитрусових високий зміст калію (особливо в апельсинах, грейпфрутах, мандаринах), аскорбінової кислоти (апельсини). Енергетична цінність цих фруктів порівняно невисокі: апельсини - 115 кДж, мандарини - 123 кДж, лимони - 82 кДж.
- ДокументРозробка системи охолодження холодильника при фермерському господарстві ємністю 92 тони, м. Івано-Франківськ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Бондаренко Олег ОлександровичМетою дипломного проекту передбачено закріплення, поглиблення й узагальнення студентами знань, отриманих під час навчання, і вироблення уміння самостійно застосовувати ці знання в їхньому комплексі для творчого рішення конкретної інженерної задачі. Виконання курсового проекту по холодильних установках є важливим етапом підготовки студента до дипломного проектування. У процесі проектування студенти повинні використовувати придбані загальнонаукові знання, використовувати наукову і довідкову літературу, Держстандарти, типові проекти, довідники, кошторисні норми. Робота над проектом повинна сприяти оволодінню розрахунками з використанням сучасних методів прикладної математики й ЕОМ, а також складанню техніко-економічних обґрунтувань прийнятих рішень. Приступаючи до виконання курсової і дипломної роботи, студент докладно знайомитися зі станом і досягненнями в області науки і техніки по даному питанню, використовуючи періодичні спеціальні вітчизняні і закордонні видання, реферативні збірники, патентну літературу. При роботі над курсовим проектом варто використовувати методичні вказівки кафедри «Холодильно-компресорних машин і установок» ОТК із розрахунку і проектуванню охолодних систем і елементів схеми. Обсяг і зміст розрахункової і графічної частини проекту установлюється викладачемкерівником проекту й оформляється у виді індивідуального завдання на курсове проектування. В індивідуальному завданні повинні бути зазначені також терміни виконання основних розділів і термінів захисту, література, яку варто використовувати при виконанні проекту. Теми курсових проектів затверджуються на засіданні кафедри. Курсовий проект виконується в плані VIІI семестру. У процесі виконання курсового проекту викладач здійснює керівництво проектуванням, консультує відповідно до плану-графіка навчального процесу, коректує представлений розрахунково-графічний матеріал, дає необхідні рекомендації, у студент регулярно відвідує консультації, представляє результати проектування і виконує розділи проекту відповідно до календарного плану. Курсове проектування завершується захистом студентом проекту перед комісією на кафедрі.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря зали засідань площею 200 м2 на 150 посадкових місць, м. Запоріжжя(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Пісарцов Андрій АндрійовичЛюдство з давніх-давен прагнуло підвищити комфорт свого існування та праці. Тому ще на давньоєгипетських зображенням ми можемо бачити перших фахівців в галузі кондиціювання повітря, які стоять із великим опахалом над відкритою судиною із водою. Кондиціювання, як засіб штучної обробки повітря до комфортного стану відомо більш, як шість тисяч років. Не варто стверджувати, що це – найдавніша професія, але вона завжди вважалась важливою. За сучасними визначеннями, кондиціювання — це механічна вентиляція, яка забезпечує необхідний обмін повітря з автоматичним регулюванням температури та вологості повітря в приміщенні. За іншим визначенням – це створення і підтримка параметрів повітряного середовища (температури, відносної вологості, складу, швидкості руху і тиску повітря), найсприятливіших для роботи персоналу, обладнання і приладів. У більш вузькому значенні під кондиціонуванням повітря розуміють відведення зайвого тепла (теплонадлишків) з приміщень, з метою забезпечення теплового комфорту. Кондиціювання сучасного типу має забезпечити повний цикл обробки повітря для забезпечення максимального комфорту праці та відпочинку у будь яку пору року, тому обладнання, зазвичай, має два основні режими: «літо» та «зима».
- ДокументРозробка системи кондиціювання повітря для виставкового центру площею 1200 м2 , м. Київ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Димитров Ярослав ГеннадійовичТоргівля як галузь господарської діяльності має розгорнуту мережу оптових і роздрібних підприємств, забезпечує зберігання, транспортування і реалізацію товарної продукції предметів споживання. Оскільки більшість продуктів харчування проходить через торгівлю, то рівень її розвитку характеризує обсяг і структуру споживання. Торгівля інформує і впроваджує в споживання нові товари. Таким чином, розвиток торгівлі, будучи обумовленим рівнем і темпами розвитку виробництва товарів, в свою чергу, здійснює вплив на промисловість, сільське господарство з одного боку, і на споживання людей - з іншого. Основна роль торгівлі визначається, перш за все тим, що вона виступає зв'язковою ланкою між виробництвом і споживанням, тим самим здійснюючи активний вплив як на виробництво, так і на споживання. Виконання цього завдання особливо зростає в сучасних умовах, коли радикально змінюється ставлення до проблеми розширення товарного виробництва. Для успішного вирішення цього завдання торгівля повинна постійно вдосконалювати свою роботу з вивчення купівельного попиту з тим, щоб на цій основі грамотно і економічно обґрунтовано складати замовлення на виробництво, кваліфіковано вирішувати питання комерційної роботи з їх закупівлі й продажу. Основними споживачами промислового холодильного устаткування є мережеві супермаркети, харчові комбінати, пивзаводи і великі сховища. У той же час, за оцінками фахівців, у країнах Заходу основна частка поставок холодильного обладнання у вартісному вираженні припадає на масштабні проекти в хімічній, гірничодобувній, нафтопереробній галузях.
- ДокументРозробка холодильної установки для гіпермаркету «Метро» площею 1200 м. кв, м. Чорноморськ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Руснак Сергій БорисовичТоргівля як галузь господарської діяльності має розгорнуту мережу оптових і роздрібних підприємств, забезпечує зберігання, транспортування і реалізацію товарної продукції предметів споживання. Оскільки більшість продуктів харчування проходить через торгівлю, то рівень її розвитку характеризує обсяг і структуру споживання. Торгівля інформує і впроваджує в споживання нові товари. Таким чином, розвиток торгівлі, будучи обумовленим рівнем і темпами розвитку виробництва товарів, в свою чергу, здійснює вплив на промисловість, сільське господарство з одного боку, і на споживання людей - з іншого. Основна роль торгівлі визначається, перш за все тим, що вона виступає зв'язковою ланкою між виробництвом і споживанням, тим самим здійснюючи активний вплив як на виробництво, так і на споживання. Виконання цього завдання особливо зростає в сучасних умовах, коли радикально змінюється ставлення до проблеми розширення товарного виробництва. Для успішного вирішення цього завдання торгівля повинна постійно вдосконалювати свою роботу з вивчення купівельного попиту з тим, щоб на цій основі грамотно і економічно обґрунтовано складати замовлення на виробництво, кваліфіковано вирішувати питання комерційної роботи з їх закупівлі й продажу. Актуальною проблемою сучасної науки є забезпечення населення повноцінними продуктами харчування високої якості, доступними за ціною широкому колу споживачів. Таку задачу виконує торгівля, а в її структурі торгові холодильники. Останнім часом в усьому світі широкого розповсюдження набуло застосування низьких температур як метода короткочасного і тривалого зберігання продовольчих товарів рослинного і тваринного походження.
- ДокументРозробка холодильної установки молокозаводу продуктивністю 20 тон готової продукції на добу, м. Тернопіль(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Сілюк Ігор ДмитровичТисячоліттями людство задовольняло потреби в холоді за рахунок природного охолодження, використовуючи для. цих цілей лід і сніг. Лід був головним джерелом холоду багато років. І тільки в 80-х роках 19 століття сформувалися основи сучасних методів отримання штучного (машинного виробництва) холоду. Далі холодильне справа розвивалася стрімко. Менше ніж за сто років створено стільки різновидів холодильних установок, що для опису їх не вистачить цілого тому. Тільки основних фізичних явищ, що використовуються в техніці для здійснення штучного охолодження існує більше десяти. Заморожування харчових продуктів - давно відомий північним народам спосіб збереження їжі. М'ясо або рибу опускали у воду, розвішували на морозі, щоб на їх поверхні утворилася крижана кірка, а потім закопували в сніг. Так вони могли лежати всю зиму. Промислове заморожування почалося в 1910 році в США. Однак тільки з часу другої світової війни його почали застосовувати в широких масштабах. Перші холодильна машина з'явилися в середині XIX ст. Одна з найстаріших холодильних машин - абсорбційна. Її винахід і конструктивне оформлення пов'язано з іменами Дж. Леслі (Великобританія, 1810), Ф. Карре (Франція, 1850) і Ф. Віндхауза (Німеччина, 1878). Перша парокомпресійна машина, яка працювала на ефірі, побудована Дж. Перкінс (Великобританія, 1834). Пізніше були створені аналогічні машини з використанням в якості холодоагенту метилового ефіру і сірчистого ангідриду. У 1874 К. Лінде (Німеччина) побудував аміачну парокомпресійна холодильну машину, яка поклала початок холодильного машинобудування. Спочатку заморожували виключно м'ясо, потім стали заморожувати плоди, овочі, яйця, а в подальшому - готові страви та напівфабрикати. У .сучасних швидкоморозильних апаратах процес, заморожування не перевищує декількох хвилин.
- ДокументРозробка системи холодопостачання холодильника при рибозаводі ємністю 100 тон, м. Чорноморськ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Андрійчук Іван ВасильовичУкраїна має сприятливі умови для розвитку рибної промисловості, що дає змогу забезпечувати внутрішнє споживання якісної та екологічно чистої продукції та нарощувати її постачання на світовий ринок. Але зараз в Україні триває війна. І видатки нашої держави на комплексний захист та підтримку економіки, становлять близько 2 млрд. гривень щодня. Міністр фінансів України закликав країни світу надати фінансову підтримку, яка необхідна нам для виживання. Окупованими є Херсонська область, частина Донецької та Луганської області, ведуться обстріли акваторії Чорного моря, припинена робота портів. У Міністерстві економіки наголосили, що близько 30% українських підприємств повністю припинили діяльність, 45% частково працюють. Зупинка роботи підприємств через активні бойові дії на території більшості міст, через пошкодження або знищення цілих заводів та об’єктів інфраструктури створили величезний дефіцит в українському бюджеті. Але на звільнених територіях є позитивні зміни. Відновлюють роботу заклади харчування торгівлі. Так, на нашу думку, радикальних змін у загальному обсязі споживання риби не може бути, оскільки ці гроші не візьмуться з нізвідки. можна очікувати, що найбільш відчутним буде зростання попиту на найдешевші види рибної сировини для виробництва готових продуктів і напівфабрикатів. Таким чином, про помітне покращення прибутковості виробництва риби говорити поки що зарано, хоча ситуація з цим буде, скоріш за все вирівнюватися після звільнення і розблокування портів. Заміна системи акумуляції ПДВ на бюджетні дотації – є ще одним важливим чинником українського ринку риби і рибних продуктів цьому році.
- ДокументПроект розподільчого холодильника ємністю 420 тон, м. Харків.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Червоний Артем ОлеговичХолодильна споруда, що проектується призначена для охолодження, заморожування і тривалого зберігання харчових продуктів. даний холодильник відноситься до розподільних. Такі холодильники призначені для рівномірного постачання населенню продуктів харчування протягом усього року. Холодильник планується розмістити в місті Харкові. У сезон заготовок на розподільному холодильнику створюють резервні запаси продуктів. На розподільні холодильники продукти надходять з виробничих і заготівельних холодильників в охолодженому і замороженому видах. Тому на розподільних холодильниках в основному тільки зберігають охолоджені та заморожені вантажі. Продукти зберігаються протягом тривалого часу (до 3 - 6 міс. і більше). При порушенні теплового режиму перевезення для вантажів, передбачають невеликі камери доморожування. Розподільні холодильники бувають універсальні та спеціалізовані (для м'яса, риби, фруктів і т.п.). До складу розподільних холодильників часто входять цехи з виробництва морозива, водяного та сухого льоду, цехи для фасування і заморожування фруктів і овочів, а також для фасування масла, м'яса та інших продуктів. Такі підприємства називають холодокомбінатами. У камерах зберігання підтримується темпра від +4° до -20°, в морозилках до -35° при відносить, вологості повітря від 80 до 95%. Розподіл холодильної ємності по температурного режиму змінюється в залежності від кількості та асортименту продуктів, зрушень у сезонності їх виробництва; для розподільних холодильників у перспективі приймається: для охолоджених продуктів - 55%, морожених - 30%, універсального режиму зберігання (0°-:-18°) - 15%. В останні роки застосовуються конструктивні і планувальні прийоми, що зменшують природну усушку, що поліпшують умови прийому та видачі вантажів: теплозахисні «сорочки» покриття і зовнішніх стін, дозволяють значно знизити втрати продуктів, охолоджувані приймальні та експедиційні приміщення замість відкритих платформ, охолодження в літній даху час водою та ін. У ряді країн побудовані багатоповерхові холодильники, в яких ліфти замінені пандусами (ухил 3-6%), забезпечують можливість доставки вантажів самохідним транспортом (електрокари, тягачі тощо) на будь-який поверх до місця складування. Це особливо зручно при транспортуванні вантажних пакетів на піддонах методом наскрізної пакетизации від підприємств-виробників до одержувачів.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря для приватного одноповерхового будинку площею 220 м2, м. Львів(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Кривцов Данило ДмитровичТемою проекту передбачено розробка системи кондиціювання і вентиляції повітря для приватного одноповерхового будинку площею 220 м2, м. Львів. Львів — місто в Україні, адміністративний центр області, агломерації, району, міської громади, національно-культурний та освітньонауковий осередок країни, великий промисловий центр і транспортний вузол, вважається столицею Галичини та центром Західної України. За кількістю населення — сьоме місто країни (717 655 станом на 1 грудня 2021 року). Львів заснував король Данило приблизно у 1231—1235 роках (перша згадка від 1256 року). Близько 1272 року місто стало столицею Королівства Русі (Галицько-Волинського князівства). Невдовзі після смерті князя Юрія II Львів на понад чотири століття опинився під владою Королівства Польського. 1356 року місто отримало маґдебурзьке право; в добу Середньовіччя Львів був важливим торговельним центром. За австрійського панування місто стало осередком українського та польського національного рухів. Після розпаду Австро-Угорщини восени 1918 року Львів деякий час був столицею Західноукраїнської Народної Республіки, але після українськопольської битви за місто в листопаді 1918 перейшов до Польщі, що в 1922-23 було визнано міжнародними пактами та угодами. Під час Другої світової війни місто захопив Радянський Союз, а згодом — Німеччина. Після війни було юридично закріплено ялтинську угоду 1945, за якою Східна Галичина і зокрема Львів лишався у складі Української РСР. 1946 року між Польщею та УРСР відбувся обмін населення, який разом із наслідками війни суттєво вплинув на населення Львова. З 1991 року Львів перебуває у складі України. Історичний центр Львова занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У місті розташована найбільша кількість пам'яток архітектури в Україні[2]. 2009 року Львову надано звання Культурної столиці України. Місто періодично посідає чільні місця в рейтингах туристичної та інвестиційної привабливості.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря фітнес центру площею 400 м2 на 220 відвідувачів, м. Миколаїв.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Наумов Олександр ОлеговичНа сучасному етапі розвитку власного виробництва, а також находження на ринок із-за кордону сучасного вентиляційного обладнання і систем кондиціювання повітря відбувся поштовх у розвитку прогресивних способів створення та підтримання нормативних параметрів повітряного середовища приміщень і будівель і необхідність в спеціалістах, що володіють вміннями і навиками обслуговування вищевказаних систем. Правильне використання досконалих технічних засобів у галузі вентиляції і кондиціювання забезпечує збереження здоров’я людей, підвищення якості життя, дотримання вимог протікання складних технологічних процесів, збереження культурних та історичних об’єктів. Санітарно - гігієнічне призначення систем вентиляції і кондиціювання полягає у створенні та підтримуванні в приміщенні стану повітряного середовища, який задовольняє вимогам санітарних та будівельних норм проектування будівель і споруд різного призначення шляхом поглинання надлишків теплоти і вологи припливним повітрям, розбавленням ним до гранично допустимої концентрації ( ПДК) газоподібних шкідливих домішок, а також видалення пилу за межі приміщення. Технологічні вимоги до систем вентиляції і кондиціювання вирішують проблеми чистоти та забезпечення температури, відносної вологості та швидкості руху повітря у приміщеннях спеціального призначення, наприклад приміщеннях радіоелектронної та радіотехнічної галузі, у текстильній промисловості. Стосовно людини оптимальні параметри повітря сприяють найкращому самопочуттю людини, і забезпечують високий рівень працездатності. Системи кондиціювання це складні системи і спеціалістам, що їх проектують, обслуговують і ремонтують потрібні спеціальні знання по холодильній техніці, опаленню, вентиляції, автоматизації, енергозбереженню, охороні праці і БЖД. Спеціалістів по кондиціюванню повітря характеризує широта професійних інтересів, яка є результатом співпраці з робітниками суміжних професій.
- ДокументРозробка холодильника при фермерському господарстві для зберігання винограду ємністю 220 тон, Миколаївська обл.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Овсієнко Андрій ТарасовичАктуальною проблемою сучасної науки є забезпечення населення повноцінними продуктами харчування високої якості, доступними за ціною широкому колу споживачів. Найдавнішою, найбільшою і важливою галуззю застосування принципу охолодження є харчова промисловість. Охолодження і заморожування стали найбільш важливим способами консервування продуктів, які швидко псуються. Охолодженні харчові продукти після зберігання незначною мірою відрізняється від свіжих. Тривалість зберігання охолоджених продуктів залежить від багатьох факторів і визначається сукупною дією мікробіологічних, біохімічних, хімічних та фізичних процесів на якість продуктів. Щоб підвищити тривалість зберігання харчових продуктів, які швидко псуються, їх необхідно заморожувати. У заморожених продуктах швидкість протікання процесів, які впливають на якість, у багатьох разів менше, ніж в охолоджених. Якість харчових продуктів після заморожування не відрізняється від первісної, оскільки вони зберігаються багато цінних поживних властивостей. Створення раціональних конструкцій холодильного устаткування неможливе без знань процесів, які протікають у харчових продуктах при холодильній обробці та в апаратах холодильного устаткування. Завданнями холодильного підприємства є термічна обробка і зберігання великих мас швидкопсувних продуктів, організація безперервного холодильного ланцюга і виробництво продукції з використанням штучного холоду, створення спеціального технологічного режиму на всіх стадіях її промислової переробки, систематичне підвищення ефективності виробництва шляхом найбільш повного використання виробничих ресурсів робочого часу.
- ДокументРозробка холодильної установки для їдальні оздоровчого комплексу на 200 відвідувачів, м. Луцьк(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Матрошилов Максим ОлексійовичТехніка низьких температур пройшла стадії становлення й бурхливого розвитку, у результаті чого в другій половині століття вона проникнула в усі сфери діяльності людей. Це пов'язане з тим, що холодильна техніка наполегливо затребувана як необхідний засіб захисту сфер перебування людей, заощадження й раціонального використання природних ресурсів в умовах росту чисельності населення Землі. Приріст населення створив глобальні економічні й екологічні проблеми, необхідність рішення яких зажадала залучення нових високих технологій, до яких ставиться холодильна й криогенна техніка. Використання штучного холоду – важлива умова зберігання якості і зниження витрат харчових продуктів при їх заготівлі, транспортуванні, зберіганні, переробці та реалізації. Основні ланки цього ланцюга повинні бути повністю забезпечені холодом як у кількісному, так і в якісному відношенні. Завданнями холодильного підприємства є термічна обробка і зберігання великих мас швидкопсувних продуктів, організація безперервного холодильного ланцюга й виробництво продукції з використанням штучного холоду, створення спеціального технологічного режиму на всіх стадіях її промислової переробки, систематичне підвищення ефективності виробництва шляхом найбільш повного використання виробничих ресурсів робочого часу. Сьогодні широкого застосування набули малі холодильні машини в торгівлі та громадському харчуванні. Це холодильні шафи, холодильники-бари, морозильники-столи, комп’ютеризовані холодильники з вбудованими телевізорами, холодильники нестандартної форми, камери з умовами «вологої свіжості», вітрини, прилавки, прилади для охолодження води, напоїв, приготування льоду, кондиціонери.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря пекарні при торговому центрі продуктивністю 720 кг хлібобулочних виробів на добу, м. Дніпро(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Западнюк Олександр СтаніславовичКондиціонування повітря - це надання йому і автоматична підтримка необхідних тепловологісних якостей. При цьому на відміну від загально обмінної вентиляції і опалювання при кондиціонуванні протягом круглого року і особливо в теплий час в приміщенні можна підтримувати будь-які параметри внутрішнього повітря, незалежно від зовнішніх метеорологічних умов і змінних надходжень в приміщення тепла і вологи. Комплекс технічних засобів за допомогою яких здійснюється кондиціонування повітря називається системою кондиціонування повітря (СКП). У СКП входять устаткування для здійснення всіляких процесів обробки повітря, його переміщення і розподілу, джерела тепло - і холодопостачання , засоби автоматичного регулювання, дистанційного керування і контролю, насоси і трубопроводи, місцеві підігрівачі, осушувачі і зволожувачі, а також допоміжне електроустаткування. Системи кондиціонування, як правило, забезпечуються засобами очищення повітря від пилу, бактерій і запахів: підігрівання, зволоження і осушення його: переміщення, розподілу і автоматичного регулювання температури повітря, його відносної вологості, а інколи і засобами регулювання газового складу і іонного змісту повітря.
- ДокументРозробка спеціалізованого холодильника для зберігання молочних продуктів ємністю 120 тон, м. Житомир(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Мекешко Олександр ВасильовичПідприємства молочної промисловості отримують сировину від первинної мережі, яка має ряд проміжних ланок: проміжні приймальні, сепараторні відділення, низові заводи. Головною ланкою є прифермерські молочарні, де проводиться первинна обробка молока Важливою умовою виконання основних функцій підприємством є правильна технічна експлуатація обладнання, що обумовлюється оптимальним режимом роботи устаткування. Правильна технічна експлуатація обладнання є обов’язковою умовою більш тривалого використання обладнання, його безаварійної роботи, безпечної роботи обслуговуючого персоналу, зменшення собівартості продукції, що випускається, або зменшення собівартості одиниці холоду чи тепла, що виробляється. В умовах ринкових відносин важливим є питання використання сучасного, з точки зору технічного оснащення, обладнання чи устаткування. Таким чином пріоритетним напрямком є правильний вибір холодильного чи теплонасосного обладнання, особливості його монтажу і раціональної експлуатації. У проекті розглянуто питання використання основного та допоміжного обладнання холодильного устаткування. Детально розглянуто питання монтажу основного та допоміжного обладнання, такого як компресор і електродвигун, теплообмінних та охолоджуючих пристроїв, теплової ізоляції та інше. Виділено основні напрямки організації монтажних робіт з використанням проектнотехнічної документації. Приділено особливу увагу пуско-налагоджувальним роботам із детальним розглядом питань випробування установок на міцність і щільність, заправлення системи холодильним агентом і маслом. Безпечна та економічна робота холодильних установок залежить від режиму їх роботи, особливостей пуску та способів регулювання продуктивності. Серед компресорних агрегатів холодильних установок виділяють як розповсюджені поршневі та гвинтові компресори, так і сучасні спіральні.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »