181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Ключові слова "β-каротин"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА β-КАРОТИНУ ІЗ ГАРБУЗІВ(ОНАХТ, кафедра біоінженерії і води, 2021) Гуляєв, ОлександрКваліфікаційна робота містить дослідження, направлені на розробку технології виробництва β –каротину із гарбузів. Це новий спосіб отримання каротиноїд них концентратів у формі олійного розчину дрібнодисперсних порошків, концентратів, який містить біологічно-активну добавку. Отримано спосіб зневоднення при одержані каротинового концентрату із гарбуза, що дозволяє видаляти вологу тільки під дією природної мікрофлори повітря і за рахунок використання більш ефективного ферментативного руйнування комплексів пігментів з білками та ліпідами. Отриманий β-каротиновий концентрат є повноцінним замінником імпортних аналогів з легко культивуємої сировини, дозволить розширити асортимент біологічно-активних добавок для додавання у рецептури харчових продуктів.