181 - Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Нові надходження
- ДокументРозширення виробництва на пекарні ФОП «Самброс Н.М.» в м. Одеса шляхом впровадження виробів з використанням природних компонентів з радіопротекторними властивостями(ОНТУ, кафедра технології зернових продуктів, хліба та кондитерських виробів, 2024) Шаєсламов Сергій СергійовичКваліфікаційна робота магістра має такі розділи: Науково-дослідну частину, де охарактеризовано основні етапи розвитку наукової думки з досліджуваної проблеми, вибрано предмет та методи дослідження та наведені результати з висвітленням вирішення наукової проблеми. Стан проблеми і перспективи її вирішення, у якому дана характеристика об'єкту, літературний і патентний огляд по тематиці роботи, мета і завдання проекту. Техніко-економічне обґрунтування, де проведено маркетингові дослідження, оцінка цільового ринку, аналіз конкурентного середовища в м.Одеса, визначено перспективну потужність підприємства, асортимент хлібобулочних виробів, вибрано стратегію конкуренції. Технологічну частину, в якій наведені рецептури та формування показників якості готової продукції, приведено розрахуноки продуктивності печей, виходу хлібобулочних виробів, необхідної кількості сировини, пофазних та виробничих рецептур тіста, технологічного обладнання, опис технологічних схем підприємства, технохімічний контроль з метою підвищення якості кондитерських виробів. Охорона праці спрямована на розробку безпечних умов виробництва і складається з ідентифікації небезпечних виробничих факторів, виділення та нормування чинників, які впливають на комфортні та безпечні умови праці. Охорона навколишнього середовища, де висвітлені заходи підвищення екологічної безпеки та рекомендації щодо зниження негативного впливу роботи підприємства на навколишнє середовище. Розрахунок економічної ефективності проекту, в якому визначені показники виробничо-господарської діяльності хлібозаводу. Кваліфікаційна робота містить: Текстової частини – 98 ст. Таблиць - 32 Графічних аркушів – 6 формат А1.
- ДокументВпровадження лінії з виробництва «Панко сухарів» на пекарні ТОВ «Іванівські млинарі»(ОНТУ, кафедра технології зернових продуктів, хліба та кондитерських виробів, 2024) Ніщук Павло ВасильовичКваліфікаційна робота магістра має такі розділи: Науково-дослідну частину, де охарактеризовано основні етапи розвитку наукової думки з досліджуваної проблеми, вибрано предмет та методи дослідження та наведені результати з висвітленням вирішення наукової проблеми. Стан проблеми і перспективи її вирішення, у якому дана характеристика об'єкту, літературний і патентний огляд по тематиці роботи, мета і завдання проекту. Техніко-економічне обґрунтування, де проведено маркетингові дослідження, оцінка цільового ринку, аналіз конкурентного середовища у м. Дружнівка, визначено перспективну потужність хлібозаводу, асортимент хлібобулочних виробів, вибрано стратегію конкуренції. Технологічну частину, в якій наведені рецептури та формування показників якості готової продукції, приведено розрахуноки продуктивності печей, виходу хлібобулочних виробів, необхідної кількості сировини, пофазних та виробничих рецептур тіста, технологічного обладнання, опис технологічних схем підприємства, технохімічний контроль з метою підвищення якості кондитерських виробів. Архітектурно-будівельну частину, яка містить опис архітектурних та об’ємно-планувальних рішень, опис компонування обладнання. Охорона праці спрямована на розробку безпечних умов виробництва і складається з ідентифікації небезпечних виробничих факторів, виділення та нормування чинників, які впливають на комфортні та безпечні умови праці. Охорона навколишнього середовища, де висвітлені заходи підвищення екологічної безпеки та рекомендації щодо зниження негативного впливу роботи підприємства на навколишнє середовище. Розрахунок економічної ефективності проекту, в якому визначені показники виробничо-господарської діяльності хлібозаводу. Дипломний проект містить: Текстової частини – 104 ст. Таблиць - 34 Графічних аркушів – 6 формат А1.
- ДокументУдосконалення технології імітованих продуктів типу «крабові палички» з частикових риб(ОНТУ, кафедра технології м’яса, риби та морепродуктів, 2024) Волковинська ЕйсіКваліфікаційна робота містить дослідження, щодо удосконалення технології імітованих продуктів з сировини товарного рибництва на прикладі частикових риб є актуальною та дозволить отримувати делікатесні рибніпродукти типу «крабові палички» високої харчової цінності та із контрольованими показниками якості та безпечності при одночасному зниженні собівортості. У роботі наведено результати досліджень з уточнення розмірно-масових характристик, хімічного складу та якісних характеристик м’яса частикових риб, розроблені параметри отримання та дослідженні функціонально-технологічних та реологічних властивосте фаршу типу «сурімі» на їх основі. Змоделювано рецептуру імітованої продукції типу «крабові палички» та натурального барвника, запропоновано технологію імітованої продукції. Розроблено технологічну частину реалізації кваліфікаційної роботи – технологічну схему виробництва, продуктові розрахунки, підбір обладнання, тощо. Розроблено заходи з охорони праці при виробництві імітованого продукту типу «крабові палички». Наведено дані з визначення інвестиційної привабливості запропонованих розробок. Кваліфікаційна робота складається з розрахунково-пояснювальної записки на 104 арк.: реферат, вступ, 4 розділі, додатки, та графічної частини 4 аркуши. У роботі 26 таблиць, 7 рисунків, 68 використаних джерел.
- ДокументУдосконалення технології виробництві слабосолоної продукції шляхом використання функціональних домішок(ОНТУ, кафедра технології м’яса, риби та морепродуктів, 2024) Тутовова ВікторіяВипускна робота містить дослідження, спрямовані на удосконалення технологіїї слабосолоної продукції шляхом розробки способу посолу кільки чорноморської, який дозволив би знизити масову частку хлориду натрію у готовій продукції. Розроблено технологічну схему, рецептуру функціональної посольної суміші, проведені необхідні технологічні та економічні розробки. КРМ складається з розрахунково-пояснювальної записки на 110 арк.: реферат, вступ, 4 розділі, додатки, та графічної частини 4 аркуши. У роботі 32 таблиці, 16 рисунків, перелік використаних джерел 46.
- ДокументРозробка технології функціональних риборослинних снеків для військових(ОНТУ, кафедра технології м’яса, риби та морепродуктів, 2024) Мосейчук ВадимКваліфікаційна робота магістра зосереджена на дослідженні нових підходів до комплексного та раціонального використання гідробіонтів з метою розробки технології та рецептури функціонального продукту риборослинних снеків для військових. Це включає пошук оптимальних компонентів для підвищення харчової цінності продукту, який має відповідати специфічним вимогам щодо поживних речовин, тривалого зберігання та зручності використання в умовах польових завдань. Такий підхід дозволяє розробити високобілковий функціональний рибний продукт, що буде не тільки корисним, але й здатним забезпечити бійців необхідною енергією і підтримкою в екстремальних умовах. У першому розділі КРМ здійснено аналіз літературних джерел о стосуються виробництва снекової продукції на основі рибної сировини та можливості введення такої продукції у сухпайок ЗСУ. У другому розділі представлено технологічну частину КРМ. Третій розділ містить економічні розрахунки та оцінку інвестиційної привабливості наукових здобутків. У четвертому розділі проведено аналіз можливих небезпечних факторів, що можуть негативно впливати на здоров’я працівників, що займаються виробництвом розробленого продукту. Заключення містить висновки та пропозиції щодо проведених досліджень, а також список використаних джерел. КРМ складається з розрахунково-пояснювальної записки на 103 арк.: реферат, вступу, 4 розділі та додатків. У роботі 43 таблиці, 9 рисунків, перелік використаних джерел - 112.