Перегляд за Автор "Овсянникова, Л. К."
Зараз показуємо 1 - 20 з 34
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ110460 Спосіб виробництва екструдованого зернового продукту(2016) Овсянникова, Л. К.; Валевська, Л. О.; Орлова, С. С.; Юрковська, В. В.Спосіб виробництва екструдованого зернового продукту, що включає просіювання крупи, змішування рецептурних компонентів, екструдування, продавлювання крізь фільєри і нарізання, який відрізняється тим, що просіяну кукурудзяну крупу змішують з розмеленим зерном проса, сіллю і сумішшю прянощів.
- Документ118202 Спосіб виробництва зернового екструдованого продукту «Сонячний»(2017) Овсянникова, Л. К.; Валевська, Л. О.; Орлова, С. С.; Грищук, Ю. В.; Щербатюк, С. І.; Царенко, К. С.Спосіб виробництва зернового екструдованого продукту, що передбачає просіювання кукурудзяної крупи, змішування її з сіллю, екструдування, продавлювання крізь фільєри і нарізання, який відрізняється тим, що просіяну кукурудзяну крупу додатково змішують з розмеленим насінням льону і сумішшю прянощів.
- Документ128546 Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого зернового продукту «Білковий»(2018) Валевська, Л. О.; Овсянникова, Л. К.; Євдокимова, Г. Й.; Сімоніна, В. С.; Марковська, К. О.Композиція інгредієнтів для виробництва зернового екструдованого продукту, що містить кукурудзяну крупу, сіль кухонну і продукт переробки зерна бобової культури, яка відрізняється тим, що вона додатково містить суміш прянощів, а як продукт переробки зерна бобової культури - розмелені боби машу.
- Документ136219 Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого продукту "Чіасан"(2019) Валевська, Л. О.; Соколовська, О. Г.; Овсянникова, Л. К.; Єгорова, А. В.; Євдокимова, Г. Й.; Чумаченко, Ю. Д.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити композицію для виробництва екструдованого продукту "ЧіаСан", в якій, шляхом заміни горохового борошна на розмелене насіння зерен чіа, рисову, вівсяну, перлову та ячну крупи, забезпечити підвищення харчової та біологічної цінності розробленого продукту.
- ДокументАктуальные проблемы использования семян чечевицы(2017) Овсянникова, Л. К.; Валевская, Л. А.; Орлова, С. С.; Щербатюк, С. И.Использование семян чечевицы является перспективным с точки зрения пищевой ценности. Знание физических и технологических свойств зерновой массы как сыпучего материала позволяет обосновать рациональные режимы технологических процессов, проводимых с зерном при его послеуборочной обработке и последующем хранении. Подробное изучение физических и технологических свойств может обеспечить оптимальные условия для сохранности семян без ухудшения их качества.
- ДокументБиохимическая характеристика и технологические достоинства новых сортов твердой пшеницы как сырья для пищевой промышленности(ОТИПП, 1988) Овсянникова, Л. К.Диссертация на соискание ученой степени кандидата технических наук по специальности 05.18.02 - Технология зерновых, бобовых, крупяных продуктов и комбикормов. В диссертационной работе рассмотрена биохимическая характеристика и технологические достоинства новых сортов твердой пшеницы как сырья для пищевой промышленности. Изучены закономерности изменения выхода и зольности промежуточных продуктов в процессе крупообразования в зависимости от режимов подготовки зерна озимой твердой пшеницы к помолу. Установлено и подтверждено испытаниями, что на основе совместной переработки зерна твердой пшеницы и картофельных хлопьев можно выработать новые виды пищевых формованных продуктов типа круп, обладающих хорошими питательными, потребительскими и кулинарными достоинствами и могут быть использованы в общественном питании, пищеконцентратной промышленности и быту в качестве суповых засыпок для первых блюд и как гарниры при изготовлении вторых блюд. На разработанный способ производства пищевых формованных продуктов типа картофельной крупы получено авторское свидетельство.
- ДокументВикористання різних способів підведення енергії для теплової обробки зернових продуктів(2019) Орлова, С. С.; Овсянникова, Л. К.В даний час для нагрівання, сушіння та інших способів вологотеплової обробки зерна використовуються різноманітні види підведення енергії, але не завжди наводяться докази їх ефективності. У зв’язку з цим викладено теоретичні основи і практичне використання цих методів обробки зерна.
- ДокументВплив різних факторів на гігроскопічні властивості гороху(2020) Соколовська, О. Г.; Овсянникова, Л. К.; Валевська, Л. О.; Щербатюк, С. І.В дослідженні визначаються чисельні значення рівноважної вологості гороху та встановлюються закономірності зміни рівноважної вологості гороху в залежності від параметрів навколишнього середовища.
- ДокументГигроскопические свойства мелкосеменной чечевицы(2018) Овсянникова, Л. К.; Валевская, Л. А.; Соколовская, А. Г.; Щербатюк, С. И.; Маматов, Н. А.Цель данной работы - установление влияния относительной влажности воздуха и его температуры на гигроскопические свойства мелкосеменной чечевицы, что позволит улучшить качество и обеспечить долгосрочное гарантированное ее хранение.
- ДокументГігроскопічні властивості дрібнонасіннєвої сочевиці(2019) Овсянникова, Л. К.; Орлова, С. С.; Соколовська, О. Г.Метою роботи є встановлення впливу відносної вологості повітря і його температури на гігроскопічні властивості дрібнонасіннєвої сочевиці, що дозволить поліпшити якість і забезпечити довгострокове гарантоване її зберігання. Були досліджені гігроскопічні властивості дрібнонасіннєвої сочевиці, вирощеної в Одеській області, при різних режимах зберігання.
- ДокументДосвід передових підприємств галузі - у навчальний процес(2019) Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Борта, А. В.; Овсянникова, Л. К.Україна за своїм природно-ресурсним та аграрним потенціалом посідає провідне місце серед країн світу. Сприятливі кліматичні умови і якісні земельні ресурси зумовлюють значний потенціал агропромислового комплексу України. Продукція сільського господарства є ресурсною складовою виробництва у різних галузях національного господарства, а її експорт - однією з найважливіших статей зовнішньої торгівлі країни.
- ДокументДослідження геометричних характеристик зерна спельти(2019) Станкевич, Г. М.; Кац, А. К.; Овсянникова, Л. К.; Васильєв, С. В.Геометричні розміри зерна відіграють значну роль в обґрунтуванні режимів післязбиральної обробки зерна. В першу чергу, це стосується процесу очищення зерна від домішок, який вимагає правильного вибору форми і розмірів отворів решіт на сепараторах. Геометричні характеристики зерна входять у математичні моделі процесів сепарування, вентилювання, сушіння, здрібнення та інших.
- ДокументДослідження гігроскопічних властивостей сочевиці(2018) Овсянникова, Л. К.; Валевська, Л. О.; Соколовська, О. Г.; Щербатюк, С. І.В статті наведено результати досліджень гігроскопічних властивостей сочевиці. Досліджено вплив відносної вологості повітря, температури повітря та вологості зерна на рівноважну вологість сочевиці.
- ДокументЗалучення студентів коледжів до науково-дослідної роботи(2019) Овсянникова, Л. К.; Соколовська, О. Г.; Валевська, Л. О.; Шалений, В. А.Наукова робота дає можливість розкрити інтелектуальний потенціал студента, зробити свій внесок у дослідження актуальних проблем науки, оволодіти науковими методами і, що головне для студента, усвідомити важливість такої роботи для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.
- ДокументЗбагачення сухих сніданків насінням кунжуту(2017) Овсянникова, Л. К.; Валевська, Л. О.; Соколовська, О. Г.; Грищук, Ю. В.; Коренман, М. І.В статті наведено доцільність використання насіння кунжуту при отриманні сухих сніданків. Представлено оцінку якості збагачених виробів за органолептичними та фізико-хімічними показниками. Показано, що введення до складу сухих сніданків насіння кунжуту дозволить розширити асортимент даних виробів та отримати продукт, який має високі органолептичні показники, підвищену харчову та біологічну цінність за рахунок амінокислот, мінеральних речовин, вітамінів, білка, жирів, вуглеводів і клітковини.
- ДокументИнновационные технологии в очистке зерна проса(2017) Юрковская, В. В.; Овсянникова, Л. К.Цель данной работы - исследование процесса очистки зерна проса, распределение его по крупности с определением качества, повышение эффективности сепарирования и фракционирования путем установления в зерноочистительных машинах решет Фадеева.
- ДокументКорисні властивості та проблеми доробки бобових культур(2019) Овсянникова, Л. К.; Валевська, Л. О.; Соколовська, О. Г.; Щербатюк, С. І.Сімейство бобових включає в себе безліч видів, багато з них вирощуються не тільки з харчовою, а й з сільськогосподарської метою. Бобові – відмінні медоносні і кормові культури, крім того їх вирощування дуже корисно для ґрунту: вони мають унікальну здатність пов'язувати газоподібний азот з повітря і фіксувати його за допомогою клубнеподібного утворення на корінні.
- ДокументМатематичний опис процесу сушіння сорго(2017) Овсянникова, Л. К.; Соколовська, О. Г.; Валевська, Л. О.Метою роботи є розробка ефективних режимів сушіння сорго та вивчення закономірності кінетики сушіння та нагрівання насіння сорго при різних параметрах процесу сушіння.
- ДокументМетодичне забезпечення та організація навчального процесу студентів при виконанні науково-дослідної роботи(2018) Валевська, Л. О.; Овсянникова, Л. К.Одним з основних компонентів професійної підготовки майбутнього фахівця на сучасному етапі розвитку системи вищої освіти все більшого значення набуває науково-дослідна робота студентів, основною метою якої є освоєння ними основ професійно-творчої діяльності, методів і прийомів виконання науково-дослідних, проектних і експериментальних робіт, розвиток здібностей і готовності до інноваційної діяльності.
- ДокументНаукові основи енергоощадних технологій післязбиральної обробки дрібнонасіннєвих культур(2020) Овсянникова, Л. К.; Василів, В. П.Мета даної роботи - розробка наукових та практичних основ покращення якості, мінімізації енерговитрат та збільшення тривалості безпечного і екологічного зберігання зерна сучасних сортів дрібнонасіннєвих культур за рахунок підвищення ефективності їх очищення, сушіння та охолодження.